Wpisy użytkownika Pasko
Łącznie 31 095 wpisów w archiwum, pokazane od nr 94 793. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
wpadł edi do kanału i koniec kawału ... Nie robimy z chata portalu w 100% nastawionego na dowcipy. Można od czasu do czasu kilka na rozluźnienie, ale bez przesady. Pozdrowienia.
Liczy się zdrowy balans. Sam też ośmiałem się dziś z kawałów edi8.. ale tym razem to był SPAM. Kilkadziesiąt wpisów nie na temat w przeciągu godziny to jak to inaczej nazwać? Pozdrawiam
Madziu spokojnie. Portal multipasko i tak służy, i będzie służyć. Chatem nie ma się co aż tak przejmować, bo jest to tylko 1% wartości strony. Większość odwiedzających wpada tu zobaczyć aktualne wyniki, wygrane, pooglądać mapy i podpatrzyć typy w dziale typowania. Jak ktoś chce podyskutować idzie na forum... Chat to taki "śledzik" multipasko i jest on jedynie dodatkiem do strony, i to niestety raczej nie wisienką...
edi8 dostał automatyczną, godzinną blokadę za zbyt duży udział procentowy wpisów...
andzia: jest pełno typów na dzisiaj. Osoby podające swoje typy oraz ich propozycje na dzisiaj znajdziesz w dziale "Typowania". Pozdrowienia
Witam. Proponuję, aby zortha wpisała się tutaj pod swoim nickiem. Jeśli to faktycznie hosia, to tym bardziej powinna chodź jeden wpis oddać pod tym nickiem, aby rozwiać wątpliwości, że to faktycznie ona :) pozdrawiam
No to tylko pogratulować. 6/12 w Lotto jest 2 razy trudniej trafić niż 8/10 w Multi Multi, bo ktoś tu pisał, że to nic jeszcze wielkiego. Z drugiej strony grać na żywo systemem 6/12, to czysta głupota. No chyba, że faktycznie zacznie ktoś co kilka losowań mieć 6/12 :)
do krzysiek027: Jeśli zdarzenie ma wystąpić 5 razy z rzędu, to musisz je podnieść do potęgi 5. Jeśli 10 razy, to do potęgi 10. Teraz pytanie o co Ci chodzi. Czy o to, że ktoś sobie pomyśli liczbę od 1 do 5 i Ty ją zgadniesz? (szansa 1:5 = 0,2), czy może chodzi Ci np. o trafienie 1/5 w Multi Multi (szansa 1 do 2,46 = 0,4057). No i teraz 5 razy z rzędu. Czyli np. szansa, że 5 razy z rzędu miałbyś 1 z 5 w Multi Multi wyniesie 0,4057 do potęgi 5. Czyli 0,4057*0,4057*0,4057*0,4057*0,4057 = 0,011 = 1 do 91 :) Mam nadzieję, że rozjaśniłem. Pozdrawiam
Witam. Ostatnio mało jestem na stronie. Powiązane jest to z faktem, że wróciłem kilka dni temu do Polski i zakończyłem swoją przygodę z Wielką Brytanią. Musiałem zmienić laptop i załatwić trochę spraw... wszystko powinno wracać do stabilizacji :) Pozdrawiam
Witam. Moderator tematu ma możliwość na dzień dzisiejszy w prosty sposób kasować niechciane wpisy. Pozdrawiam
Witam i pozdrawiam wszystkich odwiedzających stronę :) Ostatnio byłem trochę zajęty, ale obiecuję poprawę, a także nowości na stronie w najbliższych tygodniach. Od 1 marca między innymi pojawią się typowania betgun w dziale typowania. Życzę powodzenia w dzisiejszym losowaniu.
hipopotam: wejdź sobie do sekcji "Testuj liczby" i wpisz kilka piątek, zobacz kiedy ostatni raz były w ilości 5/5, a może w ogóle nie będą... ;) Pozdrawiam
Zapraszam do rozkręcenia bardziej merytorycznej dyskusji. Do dyskusji zapraszam szczególnie tych, którzy tylko czytają. Będę miał baczne oko na chat przez najbliższą godzinę. Pozdrawiam
Co do wielokrotności nicków kilka słów. Jest to sprawa marginalna na stronie. Mam dokładne analizy na podstawie adresów IP i tak np. w dzisiejszym typowaniu wzięło udział około 220 unikalnych komputerów, a typów podano około 330. W przypadku widocznych nadużyć są kierowane upomnienia, prośby o wyjaśnienie i ewentualne blokady. Strona multipasko jest odwiedzana przez około 15000 unikalnych osób każdego dnia. Zdecydowana większość po prostu sprawdza wyniki i nie angażuje się bliżej w działalność portalu. Pozdrawiam
Do robal: jestem podobnego zdania co Ty i dlatego usuwanie wpisów, to ostateczność na tej stronie. Pozdrawiam
Gratulacje dla bronko1 za dzisiejsze 8/10. Może bronko1 mógłby zaszczycić nas swoim wpisem na chacie? :) Pozdrowienia
Jak tam przygotowania do ostatniego losowania Numerka? :) Nie wiem jak Wy, ale ja mimo, że nigdy nie gram w tą grę, to w poniedziałek zamierzam puścić 20 kuponów. Pozdrowienia
edi8: polecam http://www.youtube.com/watch?v=pVlMddE8TOc :)
Nie ma sprawiedliwosci i co poradzisz...
Nie ma sprawiedliwosci i co poradzisz...
SPECJALNY KOMUNIKAT. W związku z negatywną atmosferą na chacie, został on ograniczony jedynie dla typujących Multi Multi na stronie i to tylko tych, którzy w którymś rankingu Multi Multi, zajmują miejsce poniżej 300.
Tym samym mam nadzieję, że do głosu dojdą teraz właściwe osoby... Pozdrawiam
Tym samym mam nadzieję, że do głosu dojdą teraz właściwe osoby... Pozdrawiam
witam. Obecne ograniczenie jest dzialaniem doraznym, majacym na celu oczyszczenie atmosfery na chacie, promujac jednoczesnie aktywnych uzytkownikow portalu. Co bedzie dalej, to jeszcze musze przemyslec sprawe... Pozdrowienia dla wszystkich prosto z lotniska, bo wlasnie wybieram sie na jednodniowy wyjazd do Aglii. Oczywiscie nie znaczy to ze nie bede online :)
Witam. Została podwyższona poprzeczka do miejsca 400 w rankingach Multi Multi. "Chat" nadal będzie promował osoby, które biorą czynny udział w typowaniach, pozostałe osoby póki co niestety nie będą mogły tutaj się udzielać. Przypominam, ze typowe miejsce do dyskusji na poszczególne tematy, to forum strony - http://forum.multipasko.pl
Pozdrowienia
Pozdrowienia
UWAGA: Zostaje przywrócona możliwość wypowiedzi na chacie dla wszystkim. Będzie jednak bardzo restrykcyjna i każda jakakolwiek agresywna wypowiedź w kierunku innego użytkownika strony, będzie skutkować blokadą. Pozdrawiam
Już teraz chciałbym podziękować wszystkim za aktywny udział na tej stronie. Za nami 100 000 wpisów. Nie zawsze jest tak jak byśmy sobie tego chcieli, ale mam nadzieję, że z każdym kolejnym tysiącem będzie lepiej. Pozdrawiam wszystkich i zachęcam do aktywności. Świętujemy 100 000 wpisów na chacie! :D
edi8. Te 23 minuty to czas, który znalazłem w dzisiejszym zabieganym dniu, aby przemyśleć pewne sprawy związane z prowadzeniem tego portalu. Pozdrawiam
Witam. Nie było moim celem wpisanie się pod nr 100 000. Gdybym chciał, to bym tak ustawił, żeby ten wpis zrobił się automatycznie po 99999 wpisach :D Tak więc nie miejmy za złe nikomu, że nie poczekał ... ciężko by było to zrealizować. Ktoś mógł zacząć się wpisywać gdy było 99 990 wpisów, a gdy kliknął na "Dodaj wpis", to w między czasie było 9 innych wpisów i wpis jubileuszowy gotowy :) Pozdrowienia
Witam. Zachęcam wszystkich do gry w Numerka w poniedziałek. Będą naprawdę wysokie wygrane. Za trafienie samego numerka może być nawet powyżej 50 zł, a zwykle jest zaledwie 10 zł.
A w typowaniach tylko 2 numerki nie zostały przez nikogo wytypowane: 29 oraz właśnie 34.
hosia: zaglądnij do działu wygrane na stronie i kliknij parę dat wstecz...
20 kuponów na chybił-trafił. 15 różnych szczęśliwych numerków, w tym liczba 16 aż 4 razy się pojawiła. No i u mnie niestety nic. Było kilka 1/4. Całe 50 zł w plecy. Ja jednak praktycznie nigdy nie grałem i postanowiłem świętować ostatni dzień losowania z wielką pompą. No trudno. Tym większe gratulacje dla Ciebie, że numerek połączył Ci się z 2/4.
Witam. W związku z dziś nieoczekiwanym błędem na stronie, wszystko zostało przeliczone od samego początku. W przeciągu najbliższych 5 minut wszystko powinno zostać zakończone, a wszystkie rankingi i bilanse zgodne z faktycznym stanem. Wszystkie typy są cały czas normalnie przyjmowane. Pozdrawiam
Witam. Dziękuję wszystkim za dzisiejsze zwrócenie uwagi na błędne wyniki, między innymi otrzymałem telefony z taką informacją. Telefon jest faktycznie najpewniejszym medium do natychmiastowego kontaktu ze mną w takich przypadkach. Niestety, ale dzisiaj po prostu nie mogłem szybciej...
26.09.1982 - 11,16,21,25,31,41 - może to?
http://www.multipasko.pl/analizer/duzy-lotek/
http://www.multipasko.pl/analizer/duzy-lotek/
Oczywiście ja miałem wtedy 1,5 roczku i nie rejestrowałem losowań, więc jeśli chodzi o historię, to została pobrana z lotto.pl
Jeszcze do edi: 7 marca 1965
Wprowadzono podwójne losowanie Toto Lotka. Początkowo podwójne losowania odbywały się raz w miesiącu w niedzielę, potem dwa razy - w dwie pierwsze niedziele każdego miesiąca. Ostatnie podwójne losowanie odbyło się 28 września 1991 r.
U mnie na pewno są również te podwójne losowania.
Wprowadzono podwójne losowanie Toto Lotka. Początkowo podwójne losowania odbywały się raz w miesiącu w niedzielę, potem dwa razy - w dwie pierwsze niedziele każdego miesiąca. Ostatnie podwójne losowanie odbyło się 28 września 1991 r.
U mnie na pewno są również te podwójne losowania.
Nie moge teraz wiec tylko krotko. Ilosc odwiedzin nie jest zwiazana z chatem czy forum. Forum to niespelna 1000 unikalnych osob dziennie, chat czyta moze nawet mniej. Odwiedzalność w 90% to dział wyniki, mapy, typowania, wygrane. To tyle w tym temacie. Moge jedynie powiedzieć, że Ciężko znaleźć kompromis i szukam go już od dawna. Nigdy nie zauważyłem, aby jakiekolwiek kłótnie służyły stronie i chciałbym tego unikać jak ognia. Ten kto mnie o coś takiego posądza, proszę o podanie w punktach proponowanego rozwiązania. Przez 3 dni wdrożę to rozwiązanie i zobaczymy rezultaty. Pozdrawiam
Nie jest obojętne, dlatego zawsze się cieszę na wpisy pokroju Twojego mysiu-pysiu. Pozdrawiam
Z całą pewnością nie wszyscy, a Ci pierwsi są stopniowo blokowani. Ogólnie przyjąłem zasadę, że wpisy bijące chamstwem w stosunku do innych użytkowników będą karane banem na chacie na czas nieokreślony. Pozdrawiam
lila: zbanowani zostali Tylko Ci, którzy nadużywali przekleństw/prostackich odzywek. Czyżbyś była za odblokowaniem edi8, a zablokowaniem madzi77? Bo z wiadomości, które otrzymuje, to tutaj przebiega główny front kłótni w tej sprawie... pozdrawiam
A jeśli chodzi o DanteV, to oto cytaty z jego wczorajszych wyczynów na forum. "kogucik19, spier***** stary śmieciu". W innym miejscu: "Jeszcze cie kur** esbeku dorwą". Gwiazdek nie było w tych wpisach, a to dopiero początek, bo tych wpisów tego pokroju było kilkanaście. Generalnie nie chcę Tu widzieć takich osób. Pozdrawiam
Kolejny przykład "Czytałem, że wy w Krakowie to nawet dzieci braliście. Też ścierwo napiszesz że chciałeś sobie ulżyć? Jesteś esbeckim zerem."
Osoba, która wymyśla tego typu teksty... Sami sobie odpowiedzcie. Pozdrawiam
Osoba, która wymyśla tego typu teksty... Sami sobie odpowiedzcie. Pozdrawiam
DanteV. Gdybym został zapytany dlaczego kogucik19 został również zbanowany, to bym wyjaśnił. A został z wiadomych również powodów. Pozdrawiam
Są granice riposty. A jest przecież link do mnie w którym wystarczy wskazać wpisy i będzie blokada dla takiej osoby na dobre. Pozdrawiam
Dlatego teraz drogą eliminacji będą dotąd usuwane osoby, aż nikt nie będzie nikogo wyzywał. Pozdrawiam
SirMavins. Mylisz się. Wystarczy poszukać. Miejsce 100x bardziej popularne niż multipasko: http://czat.onet.pl/Towarzyski,chat.html
Co najmniej 10 wpisów na minutę i jazda... pozdrawiam
Co najmniej 10 wpisów na minutę i jazda... pozdrawiam
Ja w ogóle nie rozumiem tego posunięcia. Gra Numerek była źle skonstruowana i mało popularna, a Joker to praktycznie to samo. Z deszczu pod rynnę...
Żeby była jasność, to Jason odjął już 10% podatku. Wygrana wyniosła ponad 10,5 miliona. Pozdrawiam
Wracając do Lotto, to chyba mamy rekordową wygraną w Mini Lotto :) Dobrej nocy...
lila: oto Twoje typy: 48,42,77,34,66,13,36,71,15,66
Oczywiście nie mogę Ci tego uznać ;)
Oczywiście nie mogę Ci tego uznać ;)
Witam,
Przypominam, że dziś pierwsze losowanie Jokera. Na stronie w dziale typowania można oddać typ na swojego Jokera. Zdecydowałem, że na stronie typowanie Jokera również będzie maksymalnie uproszczone i nie będzie wyboru 4 liczb z 50. W kolekturze również nie można wybrać sobie tych liczb, więc nawet gdyby ktoś chciałby się zasugerować kogoś typami, to nie to nie da... pozdrowienia
Przypominam, że dziś pierwsze losowanie Jokera. Na stronie w dziale typowania można oddać typ na swojego Jokera. Zdecydowałem, że na stronie typowanie Jokera również będzie maksymalnie uproszczone i nie będzie wyboru 4 liczb z 50. W kolekturze również nie można wybrać sobie tych liczb, więc nawet gdyby ktoś chciałby się zasugerować kogoś typami, to nie to nie da... pozdrowienia
Padło nieco ponad 6000 jokerów, więc zakładów było około 6000 * 36 = 216 000. Dokładniej podam za chwilę w dziale Wygrane. Pozdrawiam
Witam. Już obliczyłem, że zawarto prawie 340 000 zakładów. Dla porównania na ostatnie losowanie Numerka zawarto jedynie 280 000 zakładów. Dobranoc
Gwarantowana pula na Jokera wynika, że TS dopłaca ze środków z niewypłaconych wygranych (podobnie jak 2 mln w Lotto na start).
Nic nie przeceniam. Ilość zawartych zakładów można bardzo łatwo obliczyć z bardzo dużą dokładnością. Każdy 1 zakład, to 1 złoty do puli. Suma wypłaconych wygranych od II do VII stopnia to 66% puli (34% się kumuluje). Pozdrawiam
No faktycznie, stopnie wygranych były pomieszane ... oczywiście nie zmienia to faktu co do sumy wypłaconych wygranych i ilości zawartych zakładów ;)
kathy) Oto Twoja dzisiaj odrzucona przez system dziesiątka: 7,10,24,30,57,63,63,70,77,78
Mimo wszystko 5 osób dzisiaj trafiło Jokera na stronie, czyli nie był taki trudny ;)
Robal: jedynie tutaj http://www.multipasko.pl/wyniki-csv.php?f=numerek
Dzisiaj zbych i janus1 byli kluczem do 10/10 w Multi Multi. Obydwaj podali zupełnie różne od siebie 5/5. W przypadku obydwu typujących, to już ich drugie pełne 5/5. Gratulacje!
Najciekawsze jest to, że piszą, że jeśli nie odbierze to wygrana trafi do... skarbu Państwa. A ja myślałem, że do puli nieodebranych wygranych z których są dopłaty do gwarantowanych kumulacji :P
hosia. Proponuję w przypadku skarżenia się od razu podsuwać mi proponowane rozwiązanie. Czyli według Ciebie co powinienem zrobić w Tym przypadku... Pozdrawiam
na szczęście moderatorzy nie wyzywają nikogo od niedorozwiniętych i tym samym jak widzę ich w kontraście do wpisów typu edi8, to serce rośnie :) Pozdrawiam
simad: ta strona żadnych rewolucji nie przejdzie. Jeśli forma tej strony nie pasuje do Twojej osoby (a wszystko na to wskazuje), to nie próbuj ją odwracać do góry nogami, tylko albo się grzecznie wpasuj, albo szukaj dalej (w internecie dzisiaj jest tysiące bardzo aktywnych portali).
Jeśli chodzi o edi8, to dziwię się, że jeszcze nie założył swojego bloga. Nawet dałbym z chęcią linka do niego. Wszystko w jego rękach, moderacja pełna, itd.
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o edi8, to dziwię się, że jeszcze nie założył swojego bloga. Nawet dałbym z chęcią linka do niego. Wszystko w jego rękach, moderacja pełna, itd.
Pozdrawiam
To jaki poziom wykazuje tomcio1972 można zobaczyć choćby otwierając pierwszą stronę jego tematu:
http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=1972
Warto przeczytać wszystkie wpisy z tej strony. Kultura, kultura i jeszcze raz kultura. Czego wszystkim życzę.
Pozdrawiam
http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=1972
Warto przeczytać wszystkie wpisy z tej strony. Kultura, kultura i jeszcze raz kultura. Czego wszystkim życzę.
Pozdrawiam
madzia77 nie jest żadną moją ulubienicą, co więcej jest bliska bana na forum i nie tylko. Natomiast simad pisze jeszcze tutaj na chacie tylko i wyłącznie dzięki mojej wielkiej tolerancji. Pozdrawiam
No ale my tu gadu gadu, a jest kumulacja 15 000 000 na sobotę. Życzę wszystkim tej wygranej i nie zgubcie kuponu jak ten ostatnio ;)
Ja ledwo mam czas pisać jako Pasko, a co dopiero robić klony. Jestem na co dzień bardzo czynny zawodowo i zajęty jako programista, a ta strona jest tylko moim dodatkowym hobby. Jak widzicie czasami (jak np. teraz) mam ochotę poświęcić Wam trochę więcej czasu.
Ostatnimi tygodniami tylko może 1% wpisów zostało usuniętych przeze mnie. Pozostałe wpisy są usuwane przez pozostałych moderatorów. Mają oni zawsze dostęp do 100 ostatnich wpisów. Wpisy starsze mogę usunąć tylko ja i proszę w tej sprawie zawsze o prywatne wiadomości wraz z wskazaniem dokładnego miejsca wpisu do usunięcia. Tak to już jest przy usuwaniu, że i tak wszystkich nie da się zadowolić, i zdaję sobie sprawę, że ktoś może czuć się niesprawiedliwie potraktowany.
simad: czas płynie jak rzeka... Jak dobrze pójdzie to i Ty dożyjesz 60-ki i ciekawym jak się wtedy poczujesz, jak jakiś gówniarz (taki jak Ty) zacznie Cię wyzywać od starych pierdół. Szukasz portalu dla młodych? Forum Naszej-klasy nie wystarcza? Może 4teens.pl ?
klarak: i w między czasie odpisałem na 2 maile, wpisałem się 2 razy w temacie HYDEPARK na forum i nawet zmieniłem funkcjonalność, aby moderatorzy nie mogli usuwać tam wpisów :P No ale rozumiem, że Ty w tym czasie nudziłeś się. Nie wszystko mają tak lekko niestety...
podane przez Ciebie nicki zostały dziś zablokowane przeze mnie na forum.
Witam,
Za chwilę podam listę zablokowanych nicków do pisania na chacie. Pozdrawiam
Za chwilę podam listę zablokowanych nicków do pisania na chacie. Pozdrawiam
Jeszcze spóźniona odpowiedź co do wpisu Jasia w typach na żywo. Takie przedsięwzięcia kiedyś prowadziłem. W roku może 2002-2003 i wiele osób wzięło już wtedy w tym udział z naszej strony. Wynik wtedy nie był zadowalający, ale może kiedyś powtórzymy :D