Wpisy użytkownika Pasko
Łącznie 31 095 wpisów w archiwum, pokazane od nr 80 264. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
lucky: 4 typowiczów podało dziś "80" jako pewniaka. Zapraszam do działu "Typowania". Pozdrawiam
Widocznie jak oddałeś wpis już była 14:00, a wtedy przez 3 minuty chat nie działa na korzyść dla transmisji LIVE ze studia lotto.
do xelom i innych. Zachęcam do skorzystania z poniższego linku:
http://www.microsoft.com/poland/windows/internet-explorer/default.aspx
Pobierzecie stąd i zainstalujecie najnowszą wersję programu Internet Explorer 8. Aktualizacja jest szybka i darmowa, a zaopatrzycie się w nowoczesną przeglądarkę i o wiele bezpieczniejszą niż bardzo przestarzała już dziś wersja 6.
Pozdrawiam
http://www.microsoft.com/poland/windows/internet-explorer/default.aspx
Pobierzecie stąd i zainstalujecie najnowszą wersję programu Internet Explorer 8. Aktualizacja jest szybka i darmowa, a zaopatrzycie się w nowoczesną przeglądarkę i o wiele bezpieczniejszą niż bardzo przestarzała już dziś wersja 6.
Pozdrawiam
Jeszcze bardziej polecam przesiadkę na Firefox :) Pozdrawiam i trzymam kciuki za dzisiejsze losowanie, które pojawi się za kilka minut.
Dopiero teraz zauważyłem, że pula w Numerku została rozbita :) Gratulacje dla milionera. Pozdrawiam
minosotores: zdarzyło się już kiedyś 40 losowań.
Co do bannera 7 milionów, to albo pomyłka, albo Lotto znowu dopłaca z pieniędzy skumulowanych z niewypłaconych wygranych. Być może chcą się ich wszystkich pozbyć do końca roku, a jeszcze trochę zostało? :)
Zawarto bardzo mało zakładów na ostatnie losowanie i kumulacja powinna normalnie wynieść maksymalnie 4 miliony. Pozdrawiam
Co do bannera 7 milionów, to albo pomyłka, albo Lotto znowu dopłaca z pieniędzy skumulowanych z niewypłaconych wygranych. Być może chcą się ich wszystkich pozbyć do końca roku, a jeszcze trochę zostało? :)
Zawarto bardzo mało zakładów na ostatnie losowanie i kumulacja powinna normalnie wynieść maksymalnie 4 miliony. Pozdrawiam
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających stronę. Będę tutaj bacznie dyżurował przez najbliższe 30 minut, gdyby były np. jakieś pytania to śmiało.
Oczywiście to dlatego, że Totalizator w tym przypadku dopłacił z pieniędzy z niewypłaconych wygranych. Normalnie kumulacja powinna wynieść zaledwie 4 miliony. To już drugi raz z kolei... widać wyraźnie, że chce się pozbyć zaległych pieniędzy do końca roku...
bogdan: W dziale wyniki można ponownie oglądnąć transmisję losowania. Zwykle jest tutaj dostępne już kilka minut po losowaniu na żywo. Zapraszam i pozdrawiam
12.04.2001 - 01,03,04,08,13,40,45,59,69,76,77,80
06.12.2009 - 01,03,04,08,13,40,45,59,69,76,77,80
06.12.2009 - 01,03,04,08,13,40,45,59,69,76,77,80
emerycie: jak widzisz zwykle nie trudno jest znaleźć inne losowanie w którym jest nawet 12 liczb takich samych...
Witam. Oczywiście ilość zakładów zawartych w przypadku MM jest szacowana, ale zwykle będzie to wartość bliska prawdy. Czasami będą zdarzać się odchyłki w przypadku jakiegoś wyjątkowego szczęścia.
Jeśli chodzi o ilość zawartych zakładów trójek, to można by ją oszacować wstępnie nawet na podstawie ilości trafionych 2/3. Szansa na 2/3 to jak 1 do 7,2. Teraz liczmy: 1769 * 7,2 = 12736. Wzorując się na 3/3 wyszłoby inaczej. Padło 127 wygranych, a szansa na trafienie 3/3 to 1 do 72. Tutaj więc wyjdzie 127 * 72 = 9144.
Jest to szacunek. Taki sam jak to, że jeśli powiesz, że rzucałeś kostką i 100 razy wypadło Ci sześć oczek, to ja oszacuję, że rzuciłeś 600 razy kostką. Im więcej danych, tym szacunek taki będzie dokładniejszy.
Pozdrawiam!
Jeśli chodzi o ilość zawartych zakładów trójek, to można by ją oszacować wstępnie nawet na podstawie ilości trafionych 2/3. Szansa na 2/3 to jak 1 do 7,2. Teraz liczmy: 1769 * 7,2 = 12736. Wzorując się na 3/3 wyszłoby inaczej. Padło 127 wygranych, a szansa na trafienie 3/3 to 1 do 72. Tutaj więc wyjdzie 127 * 72 = 9144.
Jest to szacunek. Taki sam jak to, że jeśli powiesz, że rzucałeś kostką i 100 razy wypadło Ci sześć oczek, to ja oszacuję, że rzuciłeś 600 razy kostką. Im więcej danych, tym szacunek taki będzie dokładniejszy.
Pozdrawiam!
W przypadku MM ilość wypłaconych wygranych będzie w przybliżeniu równa ilości zawartych zakładów.
Wszystko dlatego, że 1 zakład = 1 zł przeznaczony na wygrane. Przynajmniej tak to działa z założenia.
Najprościej to zobaczyć dla gry na 1 liczbę. Puszczasz 80 zakładów i na każdym inna liczba. Płacisz 200 zł, a wygrasz na pewno 80 zł. Totalizator wypłaci 80 zł, a zawarto 80 zakładów.
Wszystko dlatego, że 1 zakład = 1 zł przeznaczony na wygrane. Przynajmniej tak to działa z założenia.
Najprościej to zobaczyć dla gry na 1 liczbę. Puszczasz 80 zakładów i na każdym inna liczba. Płacisz 200 zł, a wygrasz na pewno 80 zł. Totalizator wypłaci 80 zł, a zawarto 80 zakładów.
kriss: Szansa na 10/10 wynosi 1 do 8911711. Wyobraź sobie, że ktoś puszcza 8911711 zakładów Multi Multi. Ile powinien statystycznie otrzymać wygranej z tego? :)
Podpowiem Ci. Myślę, że sam też byś to policzył zgodnie z szansą na trafienie. Powinien ten ktoś trafić:
- 1x 10/10
- 54x 9/10
- 1206x 8/10
- 14357x 7/10
- 102315x 6/10
- 459366x 5/10
- 1310545 x 4/10
Policz ile dostanie wygranej.
Pozdrawiam :)
- 1x 10/10
- 54x 9/10
- 1206x 8/10
- 14357x 7/10
- 102315x 6/10
- 459366x 5/10
- 1310545 x 4/10
Policz ile dostanie wygranej.
Pozdrawiam :)
smileman22: zaraz dopiszę, ale najpierw Ci wkleję jak zatypowałeś dziesiątkę i dlaczego nie została tym samym przyjęta: "5,12,26,34,,41,43,51,56,73"
Jeszcze jeszcze MultiPairs - Analiza nr 25. Można skorzystać z darmowej wersji i się pobawić na starych losowaniach. A co tutaj mamy.
Generuję sobie 100 000 losowych zakładów 10-ek i sprawdzam w danym losowaniu ile bym wygrał gdybym je wszystkie puścił :)
Przykładowo wygenerowałem sobie teraz 100 000 zupełnie losowych zakładów i patrzę na losowanie 4777. 104210 zł wygranej. Losowanie nr 4776 - 101486 zł wygranej. Losowanie nr 4775 - 109188 zł. Losowanie nr 4773 - 91386 zł, itd :)
Generuję sobie 100 000 losowych zakładów 10-ek i sprawdzam w danym losowaniu ile bym wygrał gdybym je wszystkie puścił :)
Przykładowo wygenerowałem sobie teraz 100 000 zupełnie losowych zakładów i patrzę na losowanie 4777. 104210 zł wygranej. Losowanie nr 4776 - 101486 zł wygranej. Losowanie nr 4775 - 109188 zł. Losowanie nr 4773 - 91386 zł, itd :)
kris: Multi Multi i Multi Multi Plus to dwie osobne gry. Jedna nie wpływa na drugą. Jeśli grasz za 5 zł, to grasz za 2,50 na Multi Multi i za 2,50 na Multi Multi Plus. W pierwszej możesz wygrać do 25 0000 000, w drugiej do 100 000 000. Możesz więc wygrać nawet 125 000 000 w obydwu grach razem.
Oczywiście wszystko po to, żeby TS nie zbankrutował gdyby faktycznie ktoś trafił PLUSA i dał stawkę 1000 razy (jakimś cudem pozyskał liczby). Pozdrawiam
Oczywiście wszystko po to, żeby TS nie zbankrutował gdyby faktycznie ktoś trafił PLUSA i dał stawkę 1000 razy (jakimś cudem pozyskał liczby). Pozdrawiam
No oczywiście, że tak. Regulamin tylko mówi, że TS przeznacza minimum 50% na wygrane, nie mówi ile maximum. Jak zauważyłeś raz już pochwalili się, że musieli wypłacić ponad 2 razy tyle co do nich wpłynęło. Było to wtedy gdy trafiono 34 x 10/10 w jednym losowaniu.
Ale co to dla nich? Wpłynęło 2 miliony złotych, wypłacili 4 miliony, ale za to mieli porządną reklamę, zachęcającą na przyszłość do grania w Multi Multi, na którą musieliby znacznie więcej wydać...
Ale co to dla nich? Wpłynęło 2 miliony złotych, wypłacili 4 miliony, ale za to mieli porządną reklamę, zachęcającą na przyszłość do grania w Multi Multi, na którą musieliby znacznie więcej wydać...
kris: każdy dzień to dla nich przychód powyżej miliona złotych z tytułu same gry Multi Multi / Plus.
A prawdopodobieństwo, że ktoś weźmie 100 000 000 jest takie jak to, że Ty trafisz "6" w Dużego Lotka ;) Nawet gdyby raz na X lat coś takiego się stało, to śpią spokojnie... szczególnie dzięki tej dodatkowej granicy.
Pozdrawiam
A prawdopodobieństwo, że ktoś weźmie 100 000 000 jest takie jak to, że Ty trafisz "6" w Dużego Lotka ;) Nawet gdyby raz na X lat coś takiego się stało, to śpią spokojnie... szczególnie dzięki tej dodatkowej granicy.
Pozdrawiam
Najbardziej nieopłacalny jest dla nich Numerek. 3 razy w tygodniu i za cały tydzień mają na nim jakieś 200 000 zarobku. Na Multi Multi za tydzień mają 10 milionów.
Nie zdziwiłbym się gdyby jeszcze w roku 2010 zdjęli Numerka całkowicie...
Nie zdziwiłbym się gdyby jeszcze w roku 2010 zdjęli Numerka całkowicie...
Robal: nawet jeśli nikt tak nie gra, to co będzie jeśli 1000 różnych osób trafi 10/10 po stawce 1x?
Myślę, że jak wylosują wszystkie liczby od 01 do 10, to będzie trochę wygranych :D
Myślę, że jak wylosują wszystkie liczby od 01 do 10, to będzie trochę wygranych :D
W praktyce limity ustawione przez Lotto sprawiają, że nie może być więcej niż 100 wygranych 10/10 w MM w jednym losowaniu oraz 44 wygrane MM Plus. Potem kwoty wygranych ulegają zmiejszeniu.
No faktycznie. Mamy już 4781 losowań zarówno Multi Multi jak i Lotto/Dużego Lotka :)
kameliowa i edi8 proszeni są o spokój lub będą poważniejsze konsekwencje z mojej strony w tym przypadku.
Sugerowane postanowienie noworoczne: "Od nowego roku codziennie będę podawał swoje typowania na multipasko.pl" ;)
Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich odwiedzających multipasko. Pozdrawiam!
A precyzując jeszcze :) Przede wszystkim życzę Wam dużo życzliwości dla bliźniego, wzajemnego szacunku i oby lotto nas nie zwariowało, a jedynie było przyjemnym dodatkiem z dodatnim bilansem w tym nowy, 2010 roku.
Zapraszam do działu "Wygrane" po lewej stronie. Wczoraj mieliśmy 2x po 6,5 miliona wygranej w Lotto. Pozdrawiam
edi8. Z ciekawości... na forum duzylotek.net dałeś coś więcej niż u mnie w bukmacherce?
do danteV: nicki, które "rozrabiają" są całkowicie blokowane. Wczoraj reakcja była spóźniona, ale była. Wpisy zwykle usuwam ja. Pozdrawiam
Dzisiaj widzę długa dyskusja o użytkowniku skim, ale został on zablokowany jeszcze wczoraj. Fakt, że blokując nie poinformowałem o tym. Pozdrawiam
dragon: pomyślę. Myślę, że dobry pomysł na przyszłość.
Co do informacji na stronie, to faktycznie w najbliższych dniach dodam dodatkowe informacje na stronie i link do regulaminu na stronie głównej, w którym wypiszę również moderatorów. Dziękuję za zwrócenie uwagi. Pozdrawiam
Co do informacji na stronie, to faktycznie w najbliższych dniach dodam dodatkowe informacje na stronie i link do regulaminu na stronie głównej, w którym wypiszę również moderatorów. Dziękuję za zwrócenie uwagi. Pozdrawiam
edi8. "Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców". Nazbierało Ci się przez ostatnie dni i będę zmuszony ograniczyć Twoją aktywność na chacie jeśli nic się nie zmieni. Pozdrawiam
Witam. Dziękuję moderatorom za dzisiejszą reakcję. Po dzisiejszej aktywności zostali zablokowani do odwołania: edi8, edek55 oraz jamesbłąd. Pozdrawiam i życzę miłej nocy.
Zelus:> Opłata serwisowa za obsługę jednego formularza: 4,25 zł + 1,5%
Jeśli naprawdę nie masz czasu wysłać sam kuponu, a chcesz im dać zarobić, to pewnie można skorzystać. Myślę, że serwis jest uczciwy...
Podobnie działa serwis za pomocą którego można obstawić np. superenalotto (opisany na stronie: multipasko.pl/news57/ )
Pozdrawiam
Jeśli naprawdę nie masz czasu wysłać sam kuponu, a chcesz im dać zarobić, to pewnie można skorzystać. Myślę, że serwis jest uczciwy...
Podobnie działa serwis za pomocą którego można obstawić np. superenalotto (opisany na stronie: multipasko.pl/news57/ )
Pozdrawiam
No dziwna sprawa... ta lottopower.pl to totalna niszówka. Statystyki odwiedzin wykazują, że praktycznie nikt tam nie zagląda... mają może kilkanaście wejść dziennie. Teraz pewnie się to zmieni :)
No może przesadziłem z tym kilkanaście, w porywach kilkaset. Takich stron nie brakuje....
Witam. Ze swej strony zapraszam edi8 z powrotem do aktywności na stronie. Proszę tylko nie nadużywać swojego bogatego słownictwa... Pozdrawiam
Totalizator jest troche smieszny w tym komunikacie. Oczywistym jest ze cudowne systemy nigdy nie beda przez totalizator sprzedawane. Nie trzeba o tym zapewniac. Taki system ma bowiem byc bronia przeciwko totalizatorowi. Nagle po tylu latach TS sie obudzil. W telegazecie m.in. Polsatu takich systemow nie brakowalo i to 15 lat temu jak pamietam...
Dla tych, którzy nie wiedzą o co chodzi:
http://serwis.lotto.pl/183-45efdac118327-2962.htm
http://serwis.lotto.pl/183-45efdac118327-2962.htm
Witam. Ja już nic nie mogę zrobić w sprawie edi8. Został odblokowany i oficjalnie zaproszony do aktywności. Pozdrawiam
crm: Zapraszam na www.multipasko.pl/mapy.php
Może ta tabelka spodoba Ci się bardziej ;)
Na dole tej strony masz jeszcze możliwość konfiguracji.
Pozdrawiam
Może ta tabelka spodoba Ci się bardziej ;)
Na dole tej strony masz jeszcze możliwość konfiguracji.
Pozdrawiam
czarodziejko: Najlepiej typujący są po prawej stronie, poniżej typów na najbliższe losowanie. A można wiedzieć co szukasz na lotto.pl ?
No niestety. Prawda jest taka, że w KENO 3 razy trudniej jest trafić 0/10 niż 5/10. Zresztą powiedzmy, że gramy na liczby od 1 do 10. Sprawdźcie sobie w ostatnich kilkuset losowaniach ile razy trafilibyście w ten sposób 5/10, a ile 0/10 :) Pozdrawiam
Trzeba na to po prostu spojrzeć z innej perspektywy. Jeśli jesteś w stanie wskazać 10 liczb, które nie padną, to znaczy to samo, że potrafisz trafić wszystkie 20 liczb wybierając jedynie z 60. Pozdrawiam
No w sumie racja. Pomyśl, że obstawiasz za porządną stawkę 10 liczb, i losują 19 liczb i nic, a 20-ta pada ;) Można się wkurzyć :D
Zdarza się. Gratulacje jeśli faktycznie trafiłeś 0/10 :D Płacą mało, ale jest to trudna sztuka... W sumie wprowadzono to po to, aby przyciągnąć graczy. Większość nie zna się na prawdopodobieństwie i nie pyta, tylko myśli sobie, że "kurcze, mogę podwoić kasę nawet jeśli nic nie trafię". Dużo osób może grać np. w Lotto 6/49 i tam ciągle nic nie trafiać i myśli sobie, że oto i jest gra dla niego ;)
Dla porównania jeszcze, co do nietrafiania żadnej liczby:
1) Lotto - szansa na 0/6 - 43,60 %
2) Mini Lotto - szansa na 0/5 - 51,20 %
3) Multi Multi - szansa na 0/10 - 4,58 %
4) KENO - szansa na 0/10 - 2,59 %
1) Lotto - szansa na 0/6 - 43,60 %
2) Mini Lotto - szansa na 0/5 - 51,20 %
3) Multi Multi - szansa na 0/10 - 4,58 %
4) KENO - szansa na 0/10 - 2,59 %
Tak więc zapraszam wszystkich kulturalnych, czytających, a nie udzielających się zbytnio ostatnio, o wyjście z ukrycia. Można chociaż napisać "Dobry wieczór" :)
Obecnie jest tak, że raz oddane typy na daną grę powodują brak możliwości edycji, dopisywania jeszcze czegoś. Wszystko głównie po to, żeby nie było zamieszania. Nie może być tak, że ktoś trafia 5/5, po edycji swoich typowań i potem ludzie do mnie piszą, że mój serwis kłamie, bo wcześniej widział inną piątkę. Podobnie z dopisywaniem... Jak już się typuje to raz a dobrze. Nie może być tak, że rano pewniaka, w południe parkę, pod wieczór trójkę i jeszcze dziesiątkę przed losowaniem... Pozdrawiam
Co do prawdopodobieństwa:
http://www.multipasko.pl/gry-liczbowe/multi-lotek/#prw
Tutaj szybko można zrobić dokładne obliczenia. Pozdr
http://www.multipasko.pl/gry-liczbowe/multi-lotek/#prw
Tutaj szybko można zrobić dokładne obliczenia. Pozdr
Być może piszesz jakieś niedozwolone słowa albo po prostu strona jest przeciążona.. chociaż to drugie bym nie powiedział.
Dla tych, którzy jeszcze nie widzą: 1 osoba wygrała 11,5 miliona w Lotto. Pozdrawiam
Planuję faktycznie wprowadzić wyniki KENO na multipasko... kiedy? trudno powiedzieć.. postaram się jak najszybciej.
Będąc w Anglii miałem dużo przemyśleń na temat naszego języka i zdałem sobie sprawę jak my Polacy jesteśmy zdolni, że potrafiliśmy się nauczyć takiego trudnego, polskiego języka ;)
Gdy słyszę angielski czasami coś nie rozumiem, ale wtedy zawsze nabieram pokory, że po prostu nie sposób się nauczyć języka angielskiego w stopniu, jakim znają go Anglicy...
Podobnie w drugą stronę. Szczególnie to wychodzi przy opowiadaniu dowcipów. Kiedyś był Anglik, który 15 lat uczy się polskiego i wydaje mu się, że jest już perfekcyjny. Przychodzi do opowiadania kawału "Poszedł facet do ogródka i nalał w pory". Wszyscy się śmieją, a on nie może załapać ;)
Gdy słyszę angielski czasami coś nie rozumiem, ale wtedy zawsze nabieram pokory, że po prostu nie sposób się nauczyć języka angielskiego w stopniu, jakim znają go Anglicy...
Podobnie w drugą stronę. Szczególnie to wychodzi przy opowiadaniu dowcipów. Kiedyś był Anglik, który 15 lat uczy się polskiego i wydaje mu się, że jest już perfekcyjny. Przychodzi do opowiadania kawału "Poszedł facet do ogródka i nalał w pory". Wszyscy się śmieją, a on nie może załapać ;)
Inny przykład... z prawej strony pisze, że na najbliższe losowanie wytypowano 243 piątek. Po przetłumaczeniu Anglik się zapyta dlaczego określam typowanie 5 liczb nazwą dnia tygodnia "piątek", czyli Friday po ang. :)
A jeśli tak... to dlaczego nie ma 247 środa, zamiast 247 trójek? :) I teraz wytłumacz mu to, bo on tego nie potrafi zrozumieć... Jest to po prostu niewytłumaczalne. Nie mówiąc już o naszej gramatyce... Samo proste słowo "ręce" i jego odmiana, to tydzień nauki dla obcokrajowca. Jak już nauczy się poprawnie wymawiać te "ręce", to się okaże, że nie umyłem "rąk", a kolega uderzył mnie "ręką"... No to tyle na temat angielskiego. Pozdrawiam :)
Nie wiem i nie mam pojęcia... nigdy się nie bawiłem z takim czymś...
Za to dzisiejszy film jest fajny. Zapraszam do działu wyniki do obejrzenia materiału wideo z godziny 14:00.
http://www.multipasko.pl/wyniki-lotto/multi-lotek/nazywo20100123-14/
http://www.multipasko.pl/wyniki-lotto/multi-lotek/nazywo20100123-14/
OFERTA PRACY: Poszukiwany prezenter lotto, który w dłuższej perspektywie przyciągnie więcej graczy do kolektur. Dodatkowe wymagania: chodzenie po wodzie, zamiana wody w wino.
Trzecie losowanie z rzędu mamy 6/6 w Lotto. Oj już dawno tak nie było....
Do wszystkich typujących w dziale "Typowania" dobra wiadomość. Teraz będzie można oddać typy na najbliższe 2 losowania, niezależnie od pory dnia. Tym samym np. o godzinie 19:00 będzie można oddać typy na losowania o godzinie 22:15 oraz 14:00 dnia następnego. Pozdrawiam
Louis: musiałabyś zagrać systemem 6/7 i wtedy przy trafieniu dowolnych 6 zdarzeń byłaby wygrana.
Jeszcze do Louis (92904): Innymi słowy musiałabyś rozpisać swoje 7 zdarzeń na 7 kuponów:
a) 1-2-3-4-5-6
b) 1-2-3-4-5-7
c) 1-2-3-4-6-7
d) 1-2-3-5-6-7
e) 1-2-4-5-6-7
f) 1-3-4-5-6-7
g) 2-3-4-5-6-7
Teraz jak widzisz któryś kupon by wszedł. System 6/7 dokonuje takiego rozpisu automatycznie. Musisz jednak zapłacić tak jakby 7 razy więcej, a jeśli trafisz wszystkie 7 zdarzeń, to otrzymasz wypłatę tak jakby za 7 różnych "szóstek". Pozdrawiam
a) 1-2-3-4-5-6
b) 1-2-3-4-5-7
c) 1-2-3-4-6-7
d) 1-2-3-5-6-7
e) 1-2-4-5-6-7
f) 1-3-4-5-6-7
g) 2-3-4-5-6-7
Teraz jak widzisz któryś kupon by wszedł. System 6/7 dokonuje takiego rozpisu automatycznie. Musisz jednak zapłacić tak jakby 7 razy więcej, a jeśli trafisz wszystkie 7 zdarzeń, to otrzymasz wypłatę tak jakby za 7 różnych "szóstek". Pozdrawiam
Takie małe podsumowanie dnia. Na chacie dziś oddano 350 wpisów. 13max33(52), mag..(38), lila(31), emeryt(29), madzia77(28), lumier(19), czarna71(18), vento(14), kogucik19(11), matti(9), jacek1550(8), matev44(7), bass(7), tomcio1972(6), Robal_36(5), kathy(5), a także 38 innych osób o mniejsze ilości wpisów... Dobranoc
Czysto informacyjnie oczywiście :) Pewnie wiecie już, że mam taką "odchyłkę", żeby zrobić sobie od czasu do czasu jakąś statystykę ;)
No ale ogólnie zachęcam również większą ilość osób do aktywności, bo ze statystyki wynikła też silna dominacja kilkunastu osób... z drugiej strony wykreowanie się takiej dominującej grupki osób jest rzeczą naturalną.
Pozdrowienia
No ale ogólnie zachęcam również większą ilość osób do aktywności, bo ze statystyki wynikła też silna dominacja kilkunastu osób... z drugiej strony wykreowanie się takiej dominującej grupki osób jest rzeczą naturalną.
Pozdrowienia
Jak tak dalej pójdzie, to jeszcze w tym miesiącu będziemy świętować 100 000 wpisów na chacie. To naprawdę miłe :)
Z technicznego punktu widzenia musicie wiedzieć, że ja to wszystko muszę przechowywać w bazie danych. Zapisane jest tam więc blisko 100 tys. wpisów, do tego prawie 300 tysięcy wpisów z forum, prawie pół miliona oddanych typów i inne informacje o Was, komentarze, itd. Sprowadza się to do potrzeby utrzymywania dobrego i stabilnego serwera, a widać coraz szybszy przyrost tych danych. I tutaj pojawiają się reklamy na stronie... Cieszy mnie, że ich nie wyklinacie. Staram się też dbać, aby w żaden sposób nie przeszkadzały w przeglądaniu strony, a google dba o to, aby były wartościowe (z lepszym lub gorszym skutkiem :) Pozdrowienia
Witam. Email jest wymagany. Nowe konta nie można założyć bez rejestracji poprzez email, ale stare nie mają przyporządkowanego emaila przy zakładaniu konta. Czasami jest potrzeba zmiany hasła lub jego przypomnienia i wtedy bez adresu email nie ma takiej możliwości. Chciałbym również wprowadzić funkcjonalność powiadamiania na email o wpisach we własnych księgach gości... Jeśli email zostanie podany, to później już nie będzie informacji przypominającej o konieczności jego podania. Wygląda więc na to czarodziejko, że jednak nie było uzupełnionego adresu email w Twoim profilu. Pozdrawiam
Proszę użytkownika jackon o nie podawanie takich linków, w przeciwnym razie będzie blokada stała. Pozdrawiam
Vento: wyłącz i włącz przeglądarkę ponownie, albo spróbuj zastosować CTRL+F5. pozdrowienia
Witam. Możliwość usunięcia numeru GG w swoim profilu została naprawiona. Pozdrawiam
Witam. Nie będziemy się tu dzielić na zwolenników i przeciwników edi8/kogucika19. Proszę o uspokojenie atmosfery albo będę wyciągać konsekwencje. Pozdrawiam
Witam. Koguciku... problem w tym, że gdybym stał się tak konsekwentny jak prosisz, to również na pewno dostałbyś bana i to pewnie nie jednodniowego. Pozdrawiam
Ah jaka walka w rankingach typujących. Zbych na pierwszym miejscu w pewniakach, parkach i trójkach oraz o włos przegrał i jest na 2-gim miejscu w piątkach. Myślę, że już spokojnie mógłby reklamować się tutaj z dużą skutecznością, gdyby prowadził działalność jako jasnowidz :)
Wygrana padła w Warszawie. Materiał wideo z losowania wkrótce będzie już dostępny w dziale "Wyniki".
Utworzyłem profil multipasko.pl na naszej klasie. http://nasza-klasa.pl/profile/31553221
Jak będzie zainteresowanie, to podam tą informację bardziej oficjalnie w postaci chociażby linka do śledzika. Pozdrawiam :)
Jak będzie zainteresowanie, to podam tą informację bardziej oficjalnie w postaci chociażby linka do śledzika. Pozdrawiam :)