Wpisy użytkownika MCSl
Łącznie 3 734 wpisów w archiwum, pokazane od nr 1 227 445. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
5, 5 miliona i tak jakaś duża pula. Ciekawe czy to wyniki dzisiejszych zakładów czy zaliczka z soboty bo wtedy zawsze jest trochę więcej zakładów a we wtorki raczej mało.
Zauważyliście, że jest spadek ilości zakładów w Lotto. Pule są coraz mniejsze. Dzisiaj jak na kumulacje 8 milionów było stosunkowo mało zakładów. I pula też nie zdołała 8 milionów osiągnąć zdołała osiągnąć tylko było prawie 800 tys. mniej.
Czy przedarty na pól kupon lotto, sklejony taśmą zostanie przyjęty w kolekturze?
Pani w kolekturze wypłaciła mi 10 złotych z przedartego kuponu sklejonego taśmą klejącą. Stwierdziła, że jeśli nie jest uszkodzony kod paskowy na dole to nie ma problemu. Ale podejrzewam, że jakby to była większa wygrana do odebrania to mogłyby być problemy. A Totalizator powołał by się na regulamin i nic bym nie wskórał. Ale to pierwszy raz niechcący mi się zdarzyło, że kupon przedarłem. zawsze uważam, żeby jednak nic się nie stało jeśli jest wygrana na kuponie.
unhappy. Zgadzam się z Tobą i jestem na 100 proc pewny, że gdyby to było 5/6 nie mówiąc już o 6/6 to o pieniążkach mógłbym zapomnieć. Ja też kupony chowam, żeby nic im się nie stało, to był pierwszy raz, dobrze, że przy mniejszej wygranej, ale od teraz będę jeszcze bardziej uważał.
Oj na dzisiaj jeszcze mniej było zakładów Lotto niż na sobotę i na wtorek. Był wczoraj ten dzień wolny albo we wtorek było podobnie. Więc dziwne to trochę.
W mojej kolekturze koło domu pani namawia wszystkich graczy na Kaskadę. Bardzo usilnie. Nie wiem czemu, czy ma jakieś korzyści z tego, że akurat Kaskadę sprzeda?
Czy mnie się wydaje, czy ostatnio kumulacja w Lotto rośnie jeszcze wolniej niż dotychczas?
Wspaniale te kumulacje rosną. Brawo dla Totalizatora. Nawet te 9 milionów się na czwartek nie uzbiera.
Wczoraj pani w kolekturze w sklepie osiedlowym bardzo narzekała na nowy lottomat, który dostali. Stwierdziła, że ciężko blankiety do niego wchodzą a miał być taki dobry. Przyjrzałem mu się dokładnie i jest to ten starszy typ lottomatu z ekranem dotykowym. Taki z niebieskimi elementami obudowy, do którego nie można blankietów wkładać w poziomie. Trochę się zdziwiłem bo myślałem, że już je wycofali. Ale najbardziej śmieszne, że pani powiedzieli, że to nowy lottomat i lepszy od poprzedniego. A że pani kolekturę prowadzi od niedawna to się nie orientuje jakie były lottomaty wcześniej.
Znowu dziś lottomat nie chciał blankietów przyjmować. Pani stwierdziła, że ten nowy lottomat miał być taki wspaniały a jest gorszy od poprzedniego. Tylko, że ten nowy lottomat to w rzeczywistości lottomat starszego typu z tych dotykowych. Myślałem, że wycofali je z użytku ale jak widać wracają.
Totalizator Sportowy próbuje sztucznie nakręcać emocje. Kumulacje rosną wolniej, coraz mniej ludzi gra i już w przypadku 5 milionów mówią o multimilionerach i nie wiadomo jak nakręcają, żeby ludzie grali. A jeszcze to co zauważyłem to kiedyś o wielkiej kumulacji to mówili zazwyczaj jak było znacznie ponad 10 milionów. A teraz... pojedyncza kumulacja a reklama: Wielka kumulacja. 3 miliony złotych. Wspaniale.
Niedługo będzie WIELKA KUMULACJA. 2 miliony. A przy 3 to będzie już rekordowa. Najbardziej rekordowa będzie przy 10. A jak dojdzie do 20 albo dalej to nie wiem co to będzie.
Zauważyłem, że w niektórych kolekturach ostatnio powymieniali lottomaty, na takie starsze dotykowe, które nie były kiedyś. I teraz te nowe lottomaty nie chcą czytać kuponów z tamtych. I kolektorzy muszą wpisywać numer seryjny ręcznie.
bolek31 O to chodzi, że ludziom w totalizatorze się już zupełnie w głowach wywraca
Ciekawe czy zgłosi się po wygraną gracz, który wczoraj na lotnisku na Okęciu trafił szóstkę w Lotto. A może Totalizator ogłosi, że nikt się nie zgłosił, a graczem był na pewno ktoś z zagranicy, który był w Polsce tylko kilka dni i odleciał.
Tylko nie wiem czy jakiś obcokrajowiec od razu po przylocie do Polski idzie do kolektury i prosi jeden zakład Lotto z Plusem na dwa losowania. No zobaczymy.
W Jokerze w momencie gdy cztery liczby są wybierane przez komputer jest jeszcze większa możliwość kontrolowania losowań. I można w nieskończoność ustawiać aby w żadnym zakładzie nie było czterech liczb, które zostaną wylosowane. I przez ciągle utrzymująca się kumulacje więcej ludzi gra w Jokera. Bo przecież zainteresowanie grą było bardzo małe a kumulacja trochę to poprawiła.
No bardzo dziwne to było, ja wiem, że ludzie różnie kreślą, już nawet nie chodzi o te liczby pod rząd ale ta 42. Dlaczego akurat skreślił 42? A nie 43? I wylosowano akurat 42. No oczywiście kto wierzy w uczciwość losowań może uznać to za szczęśliwy zbieg okoliczności...
Podobny rozkład przy kumulacji był 15 lutego 2011. 2,6,7,8,25,27 i nie było szóstki
kumulacja: wtedy to też był wtorek i kumulacja rosła do soboty i w sobotę 19 lutego było 30 milionów. Teraz to nie realne do soboty ale 25 milionów może być na sobotę.
torsan: nie jest chyba koniecznie tak, że przy dużej kumulacji musi być słabo płatna 4/6 i 5/6 a przy braku kumulacji czy 3 mln musi być dobrze płatna. Dużo zależy od liczb. Małe liczby skreśla dużo osób i jeśli one padną to dużo osób trafia i dlatego jest mało za 4/6 czy 5/6. Bywało już nie raz ze mieliśmy jeszcze mniejszą czwórkę w losowaniu przy braku kumulacji.
kumulacja: Dwie najwyższe w historii kumulacje w polskim Lotto
27.09.2011 - 5/6 7,017 PLN 4/6 219 PLN
06.11.2012 - 5/6 6,624 PLN 4/6 308 PLN
27.09.2011 - 5/6 7,017 PLN 4/6 219 PLN
06.11.2012 - 5/6 6,624 PLN 4/6 308 PLN
kumulacja: PULA 2 MILIONY
13.10.2011 5/6 2,570 4/6 36,00
10.11.2011 5/6 2,269 4/6 36,00
13.10.2011 5/6 2,570 4/6 36,00
10.11.2011 5/6 2,269 4/6 36,00
Obik 1984: Ja też sobie takie fakty przypominam. I to co podałem to nie są wygrane najwyższe za piątkę, doskonale wiem. Ale jednak nie można powiedzieć, że przy dużych kumulacjach są małe piątki. Bo przy kumulacji 50 milionów 7 tysięcy za piątkę to nie jest źle.
Szczęście tańczy jak zagrasz... Co oni się tego uczepili ostatnio.
Od początku lipca ciągle liczba 2 w Lotto, oprócz jednego losowania.
Staram się zazwyczaj pisać tutaj o kwestiach związanych z grami Lotto ale wobec obecnych wydarzeń muszę trochę odejśc od tematu. Mnie już denerwuje to ciągłe gadanie. Podniecają się w naszej telewizji jakby nie wiadomo co to było. Urodziło się dziecko, jedno z miliona które dziennie rodzi się ma świecie. I jeszcze mówią, że błękitna krew w nim płynie. Śmieszne. Płynie w nim taka sama krew jak u każdego innego dziecka. To, że Anglicy tak się podniecają to mnie nawet nie dziwi, oni zakoachani są w tej swojej monarchii. Ale to, że w naszej telewizji tak się podniecają, to tylko świadczy o naszej narodowej głupocie.
A tak w ogóle to według mnie sam fakt, że w XXI wieku istnieją jeszcze królowie, książęta, księżne, jest to coś nienormalnego.
Kumulacja coraz wolniej rośniej. Kiedyś to 9 milionów byłoby przy potrójnej kumulacji a teraz poczwórna i 8,4.
Wystarczyło 1,2,3,4,5,6 skreślić i byłaby czwrórka. Ale pewnie mało płatne będą wygrane 4/6 i 5/6 przy tych liczbach.
Skreślić szóstkę sprzed dokładnie dwóch lat i chociaż trójka by była w Lotto. A tak nic.
A w ogóle to porównując liczby z czwartkowego i dzisiejszego Lotto. Dziś 4(w czwartek 5), 16 i 17 powtórka, dziś 22(w czwartek 23,24), 33 powtórka, no id dziś 34. Czyli albo powtórki albo przesunięcia o 1.
Tylko 9 bo liczba zawartych zakładów spada systematycznie. Pewnie nawet 9 nie osiągnie we wtorek.
Dziś pewnie nawet 9 milionów kumulacja nie osiągnie. A dawniej przy poczwórnej kumulacji to bywąło nawet z 15 milionów. No ale cóż dużo się zmieniło i to przez wspaniałe działania Totalizatora.
Pasko chyba nie ma reguły, że jak wszystkie liczby poniżej 30 to kumulacja rozbita. Przykłady losowań w których ostatnia liczba była mniejsza niż 30 a kumulacja rozbita nie została: 15.02.2011,31.08.2013,21.06.2012,21.04.2011,25.02.2012,18.10.2011.Więc chyba to nie koniecznie ma wpływ czy jest szóstka czy nie.
No z tym prawdopodobieństwem to też by trzeba przeanalizować wszystkie losowania w których tak było i z tego ewentualnie jakieś wnioski wysnuwać. Bo tak to jest takie mówienie co się komu wydaje.
Ale nie twierdzę, że tak nie jest że przy mniejszych liczbach częściej szóstka pada.
I być może masz racje. Ja też nie wiem jak jest. Ale jak czasami widzę co ludzie kreślą to od 1-10 dużo skreślają albo właśnie daty z kalendarza różne. A tak prawdę mówiąc to przy każdym losowaniu prawdopodobieństwo szóstki jest takie samo niezależnie od liczb(oczywiście w grę wchodzi liczba zakładów, ale mam na myśli teoretyczne dwa losowania o podobnej liczbie zakładów zawartych)
Chyba 10 marca 2012 po raz ostatni trzy szóstki padły w jednym losowaniu, tak mi się wydaje.
Jutro Kowalczyk nie startuje, dziś podali, nie wiedzą o tym bo wcześniej nagrali?
Ewidentnie ciągną kumulację do 24 grudnia kiedy to ma być dołożona specjalna pula. Więc do wigilijnego losowania szóstki nie będzie.
Kumulacja na Wigilię będzie około 15-16 milionów tylko nie wiadomo jaki będzie dodatek. Bo już widać że ciągną kumulację i do Wigilii szóstka nie padnie.
Podejrzewam, że szóstka która padnie w wigilijnym losowaniu będzie ostatnią w tym roku.
Jeśli we wtorek padnie 1 szóstka to wyniesie dokładnie 20 000000, jeśli 2 to po 10 000000 i tak dalej
Raczej należy się spodziewać, że w wigilijnym losowaniu szóstka padnia. Bo taka pula jest specjalnie na święta i ktoś ma to trafić.
kumulacja: Ale wtedy to nie były takie kumulacje jak ta która jest superKumulacją "specjalnie" na święta.
kumulacja: No jeśli we wtorek ktoś trafi to w czwartek będzie 2 miliony w puli. No gdyby się jednak zdarzyło tak jak uważasz, ze szóstki we wtorek nie będzie to w czwartek będzie ponad 20 milionów.
hipopotan: Maja być to pieniądze z nieodebranej wygranej która wyniosła ponad 17 milionów i padła w listopadzie 2012 roku w Chojnicach. Plus 3 miliony, które normalnie byłyby w puli bo dziś szóstka nie padła.
Już kiedyś był przypadek, że lottomat odczytał brak wygranej a była na nim szóstka. Dlatego lepiej jednak sprawdzać samemu i nie wierzyć maszynom.
Ciekawe ile zakładów w Lotto było zawartych. Bo dwa dni świąteczne to jednak mało kolektur było czynnych. Część mogła grac na dwa losowania bo usilnie namawiali.
A czemu 6 milionów przewidują bo zazwyczaj ostatnio 5 milionów było i nawet tego pula nie osiągała. Liczą, że w Sylwestra tak licznie ludzie zagrają?
Trzy soboty pod rząd podwójna kumulacja a szóstka za każdym razem coraz to niższa.
EkonomCiastuszko: tak mało bo mnie było zawieranych zakładów przez cały tydzień. No raczej to łatwe wytłumaczenie.