Wpisy 1 838 980 – 1 839 079
17 grudnia 2013 00:00 → 17 grudnia 2013 00:19, 100 wpisów
a msza bedzie w piekłe dla
Piotrek już prawie północ muszę do karocy zdąrzyć
Jocia
Zelka pólnoc wlasnie minęla
Jociu
ŻelDiabeLka
ŻelDiabeLka
karoca pojechala w sina dal Zostajesz z nami
grzeczne dziewczynki odmawiają teraz paciorek a potem kładą się spać:
Piotrek no niee
Jocia jak dziś wygrane ???
Jocia
piotrek
piotrek
Żelka nie lej nie tak wiesz ile już mam siniaków
może stopa złapię
jocia szkoda mi krzysia 744 bo pasko go ciągle blokuje i nie moze wejść na czat:
Piotrek mało masz
Zelka ja sie chetnie zatrzymam
Mateusz, jeszcze zagrasz
widzę że już masz pakiet
widzę że już masz pakiet
Hipcio szkoda pisać.. Pasko dziwnie robi, że Go blokuje
Jocia
są wygrane?
są wygrane?
jocia byłem dzisiaj w lidl na zakupach:3kilo bananow,czekolada dla bałwana gorzka i kefir:
Rekordowa kumulacja w MegaMillions $ 550 000 000! Zobacz szczegóły
Krzysiu słodziaku pozdrawiam
warto stawiać w najbliżsych dniach na 40-dziestki!
hipcio czekolada dla bałwana ???
Staszku a na które 40-stki???
tak piorek on lubi słodycze,a kupiłem gorzką bo ma mniej cukru,a cukier jak piszą szkodzi:
to ja idę
Zelka z czego
ja sie tez smieje a nie wiem z czego
hipcio a ten bałwan to ten u Ciebie w profilu na zdjeciu???
Piotrek
MaTg no to pieknie
piotrek
mnie chodzi o przedziały dzisiątek, ja tak gram
w ten sposób kiedyś miałem nawet 8/9 dzięki temu
a przewiduję że w następnych dniach może w którymś losowaniu
jakiś wysyp w -40- tkach
mnie chodzi o przedziały dzisiątek, ja tak gram
w ten sposób kiedyś miałem nawet 8/9 dzięki temu
a przewiduję że w następnych dniach może w którymś losowaniu
jakiś wysyp w -40- tkach
panoramix straszą cukrem i piciem mleka,ze zakwasza,a cukier zatruwa organizm i wypłukuje magnez i wapno:
Staszku kapuje
no way
Jocia to fajnie to jesteś bogata
i sprawdze Staszku Twoja prognozę
piotrek zgadłeś bałwan to ten ze zdjecia,sympatyczny z niego gość,pomaga mi w zyciu i jest ciągle wesoły,choć czasem trudno się z nim porozumieć:
Żelka płaczesz już ze smiechu Tak rozumiem Twoj spis
Po prostu musi być spełnionych kilka warunków żeby było lepiej. Po pierwsze obniżyć składki ZUS zarówno po stronie pracodawcy i pracownika po 2%co dałoby oddech przedsiębiorcom oraz obniżenie kosztów pracy a co ważne więcej pozostało by pieniędzy w kieszeniach konsumentów. Po drugie zwolnić wszystkich przedsiębiorców całkowicie z podatku dochodowego w środki produkcyjne trwałe/ maszyny, budynki co efektem było byłby boom inwestycyjny zwiększenie produkcji i zatrudnienie dodatkowych ludzi. Po trzecie zwolnić z podatku dochodowego pracodawców tych, którzy zatrudniają dodatkowych pracowników a efekty wtedy podobne jak w punkcie trzecim. Po czwarte powinno powstawać więcej zakładów pracy, fabryk jak dzieje się w bardzo rozwiniętych przemysłowo państwach na świecie. Czyli widzicie jeśli nic nie produkujemy a więcej importujemy jest przez to mniej miejsc pracy. Trzeba poprawić warunki firmom, niech płaca podatki po osiągnięciu jakiegoś pułapu przychodu więcej firm, wtedy więcej miejsc pracy co oznacza więcej pieniędzy w kieszeniach obywateli, a za tym idzie większe zapotrzebowania na usługi i znowu nowe miejsca pracy. A wszystko tu spowoduje wyższe pensje, bo firmy będą walczyć o pracownika a nie tak jak teraz "nie podoba się, to tysiąc czeka na twoje miejsce". Po piąte żeby powstawały polskie supermarkety, a zagraniczne nie były zwolnione od płacenia podatków bo i tak im się opłaca. Dobrym rozwiązaniem było by najwięcej Polskich firm, bo teraz jest tak że przez niekorzystne podatki szybko padają i nie mają czasu na rozruch. Po szóste powinniśmy stanowczo więcej produkować aby nasza marka i renoma były znane w szerszej rozbieżności na świcie co odnosi się do punktu czwartego. Po siódme zrobić ja Islandia zrezygnować z bardzo centralizowanej gospodarki oraz rozpoczęła proces liberalizacji. Pomimo pewnych problemów gospodarczych, w ostatnim czasie z całą pewnością przeżywa okres niebywałego wzrostu dobrobytu. Można więc dojść do wniosku, iż kraje skandynawskie zdobyły sukces wtedy, gdy ich ekonomia nastawiona na gospodarkę rynkową z niskimi podatkami i ograniczonym państwem. Kierowałem się w tych punktach i opiniami innych i własną co o tym sądzicie co można by jeszcze było dodać ?
hipcio nie watpie ze trudno sie z nim porozumiec jestem tylko Ciekaw jakk on te czekolade wpierdzielił no ale
Piotrek
o karwa
zamiast cukru piję gorzką herbatę,a czasem jak jest miod,nie zawsze słodzę poł łyzeczki:
krzysztof i my mamy to niby przeczytac??
w dupę jeża
jak ktos to przeczyta to prosze o streszczenie w jednym zdaniu
Żelka ale co w dupe jeża
Ja przeczytam ale może jutro
normalnie połozyłem mu czekoladę pod nosem a rano brakowało połowę:
ja tu nie wyczymie ze śmiechu dziś
Płacą podatki miało być.
jocia co? Krzysztof zastapi Szczurka?
Krzysztof masz kosmiczny umysł sama próżnia
hipcio to ten bałwan troche jest niegrzeczny ale najwazniejsze ze mu smakowalo
krzysztof c zapomniałeś o przestępcach oni nie płacą podatkow lecz okradaja panstwo na wiele miliardow i potem brakuje pieniążkow na potrzebujących:
krzysztof weź ty sie lepiej za ta matematyke
tak jak mówiłem ja tylko na chwilę
oczy się klejom idę
oczy się klejom idę
Staszku dobrze