Wpisy 1 388 794 – 1 388 893
12 lutego 2013 00:03 → 12 lutego 2013 07:40, 100 wpisów
Amorku..hmm powiem tak..praca jak praca czy tu czy tam..trzeba ja wykonywac i to je laczy..ale roznica jest naturalnie w platnosciach i egzystencji..coz tu duzo mowic..gdybym miala pojsc teraz do pracy w pl. za 2000 zl. miesiecznie..nie poszlabym..wolalabym pojechac do de. i tam pracowac..taka prawda..ale wiesz dlaczego?..dlatego tylko ze mam prawo wyboru..gdybym nie miala..to napewno pracowalabym tutaj..
ulexxa wiadomo, każdy chwali sobie pracę za granicą, ze względu na pensje jakie tam są, u nas niestety, ale cały czas uważa się , że płacenie pracownikowi pensji powinni być jak najmniej dotkliwe dla pracodawcy, stąd takie pensje u nas, ale mi się oprócz tego podoba w niemczech ich organizacja i porządek
Amour-co się dziwisz,nad zwierzętami znęcają się te same s...syny-które i ludziom nieprzepuszczą (gdy widzą słabszego)
ludzie powinni żyć wspólnie i się szanować, szacunek prowadzi do normalności i do radości z życia
Amorku..hmm ale to jest jeszcze tak..idziesz do pracy w de. masz tak zapewnione aby mnic..na 1-3..czyli..
tak samo ludzie powinni odnosić się do zwierząt, szanowac je i im pomagać, chronić je i opiekowac się nimi
DE.to jest jedyne europejskie panstwo..ktore ma najwyzszy socjal
ulexxa, no bo tam wiedzą, że ludzie oprócz tego, że muszą opłacić mieszkanie czynsz itd, mogą mieć też inne sprawy np, hobbi, chcą kupić dom, samochód, jechać na wakacje, u nas tak nie myślą,
ulexxa wiem hehe, chodzi mi o to, czy każdy kto jedzie tam pierwszy raz i szuka pracy to dostaje zasiłek od razu?
Amorku..jak ktos jest na zasilku..juz tam to musi sie pilnowac i jest..
ulexxa, ale chodziło mi o to, czy jak na przykład Ja bym tam pojechał szukać pracy to od razu dostał bym zasiłek?
nie nie nie..najpierw praca meldunek..aa pozniej pilnowanie tego.
nie mozemy tak liczyc tych pensji Amurku..wiesz dlaczego..
zyjac tam i majac jakies tam mieszkanie..to przynajmniej 1-3 wyplaty odchodzi Tobie jak nie wiecej..ale jadac do kogos i pracujac a pozniej tu wymienic ta kase..to co innego..
zyjac tam i majac jakies tam mieszkanie..to przynajmniej 1-3 wyplaty odchodzi Tobie jak nie wiecej..ale jadac do kogos i pracujac a pozniej tu wymienic ta kase..to co innego..
ale ogolnie powiem tak..jezeli ktos zna sie na czyms..i jest pracowity to moze kase zarobic ze hej..
ulexxa wiadomo ale chodzi mi o to, że żyjąc tam starcza na więcej rzeczy i tam doceniają pracownika
jak chcecie to wam opisze ..niespotykany wypadek..ktorego ja osobiscie bylam swiadkiem..
sekundzia..moge miec przerwy..boo opiekuje sie kims chorym..ajej
opowiesc sasiadki..ale sama widzialam..
przyjechal chlopak ddo niej z rodziny..
zatrudnila go firma przez ktora sie staral z Polski
zatrudnili go..to byla metalbauer jakas firma..
dostal wszystko..naprawde widzialam papiery..
wiecie co poporacowal 4 miesiace i zaczal..pic
aa pozniej..zaczal kombinoac ze niby chory..olal prace..
a mial naprawde niezle..mial okres 3- miesiecy i mogl zostac na stale..ale sam nie chcial..kupil auto i wyjechal..byl z Pily..
przyjechal chlopak ddo niej z rodziny..
zatrudnila go firma przez ktora sie staral z Polski
zatrudnili go..to byla metalbauer jakas firma..
dostal wszystko..naprawde widzialam papiery..
wiecie co poporacowal 4 miesiace i zaczal..pic
aa pozniej..zaczal kombinoac ze niby chory..olal prace..
a mial naprawde niezle..mial okres 3- miesiecy i mogl zostac na stale..ale sam nie chcial..kupil auto i wyjechal..byl z Pily..
ulexxa, no bo niektórzy nie potrafią docenić tego co dostali, albo z tego wszystkiego zaczynają pić albo jeszcze lepiej
mój znajomy za to, miał pracę w DE pracował jako murarz około 5 lat, kasa taka, że szok, wszystko miał, przyjechał do polski, wpadł w towarzystwo i już tutaj został, pije codziennie
Amurku..a jaki ty masz cel..hmm wogole jak i co?..
czy tylko kasa sie liczy..czy moze masz jeszcze jakiegos ukrytego..
"lasa"
czy tylko kasa sie liczy..czy moze masz jeszcze jakiegos ukrytego..
"lasa"
ulexxa, dla mnie się liczy wiele rzeczy, kasa dobrze, żeby była, ale nie jest najważniejsza, nie wiem jak Ci to opisać, ale chciałbym się cały czas rozwijać, uczyć się, poznawac nowe rzeczy, lubię słuchać muzyki, dobrej, poczytać. Moim marzeniem jest znaleźc wspaniałą kobietę i z nią być, robić to co lubię
Amorku..ha ha..supencjowo to opisales..masz za to "odemla"
wielkiego cmokusowatego ..aa zobaczysz zee bedzie
jak ..przechcesz..
wielkiego cmokusowatego ..aa zobaczysz zee bedzie
jak ..przechcesz..
ulexxa, ja takiej do podusi to chyba nie mam chyba, ze coś z tego co lili wysyłam hehe
ulexxa a to słuchałaś to jest idealne do podusi
http://www.youtube.com/watch?v=IZip7Y_IDqQ
http://www.youtube.com/watch?v=IZip7Y_IDqQ
ahh Amorku..nie chodzilo o cos specjalnego..wlacze sobie cos tam tam i juz..
ulexxa, ja to lubię też muzykę filmową słuchać
Ale przeważnie słucham muzyki odwrotnie do sytuacji
Ale przeważnie słucham muzyki odwrotnie do sytuacji
Amorku..ajej..naprawde.?..too jestes ciutkie ewenementem..ale to dobrze..wrecz dobrze..
hehe, ulexxa, ja w ogóle jestem chyba ewenementem, bo słucham zupełnie czegoś innego niż większośc moich znajomych hehe
ulexxa, trochę a nawet bardziej niż trochę gram na fortepianie w ogóle to jestem dj'em hehe
.
.spać ! Prosze
niegrandzić na chacie
.
.
.spać ! Prosze
niegrandzić na chacie
.
.
Franek-co jest qrva,to już we włsnej chacie niemożna się trochę poawnturować???
hehe
idę
dalej
w wyro spać
narka gonzaga
dalej
w wyro spać
narka gonzaga
witam z rana
dzisiaj atak na kumulacje
myśle że TS pociągnie tą historie do końca tygodnia no zobaczymy jak to rozegra
dzisiaj atak na kumulacje