Wpisy użytkownika MCSl
Łącznie 3 734 wpisów w archiwum, pokazane od nr 1 087 835. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
No ja jednak nie jestem aż tak pewny tego. Bo ts może się jednak pokusić o wyśrubowanie rekordowej kumulacji już teraz. A nawet jak szóstka padnie dopiero w przyszłym tygodniu, to do 29 września i tak jeszcze zdąży kolejna spora sumka urosnąć.
Cóż za wspaniałe wygrane, coraz lepiej płaci nasz cudowny totalizator - czwórka w Lotto to chyba jedna z najwyższych w historii
mniejsze będą przez to wygrane w lotto, bo jednak grając z plusem, będzie zawieranych mniej zakładów na losowanie podstawowe, a ta złotówka, będzie szła na losowanie plusa, które będzie niezależne finansowo od losowania podstawowego. Porażka.
michellex....Ja będę grał z Plusem, mimo, że nie jestem wielkim entuzjastą wprowadzenia tego czegoś. Uważam, że to popsuje grę.
michellex.... tak oczywiście to zagrywka na psychikę. Dlatego skoro już wprowadzono plusa to są dwa wyjścia. Grać z plusem albo nie grać wcale. Ale na pewno totalizator więcej pieniędzy ode mnie nie wyciągnie niż teraz.
Byłem dzisiaj w supermarkecie i w kolekturze tam istniejące, gdzie zawsze jest duży ruch obserwowałem jak sprzedaje się Lotto Plus. I powiem, że w związku z jego wprowadzeniem powstało jedno wielkie zamieszanie. Najpierw pan kolektor intensywnie tłumaczył grającym paniom, że są dwa losowania Lotto teraz jednak nie zdecydowały się na opcje plus. Następne osoby również mimo namowy pana sprzedającego nie zdecydowały się na opcje plus. Prze cały czas ok 20 minut zagrało bardzo dużo osób ale tylko jedna kupiła 5 zakładów Lotto z plusem. A jedna starsza pani poprosiła o zakład Lotto i chyba nie za bardzo zrozumiała tłumaczenia pana sprzedawcy bo pomyślała, że teraz Lotto kosztuje złotówkę. I za zakład Lotto bez plusa chciała płacić złotówkę. W końcu pan kolektor przylepił do szybki tabliczkę z napisem NOWOŚĆ i informacją o Lotto plus. I zrezygnował z tłumaczenia. Jak na razie to Lotto Plus nie wydaje się zbytnio trafionych pomysłem albo gracze nie zostali odpowiednio o nim poinformowani. Bo z tego co widziałem to większość gra tradycyjnie bez plusa.
Wysłałem dwa zakłady Lotto Plus. Niestety odnoszę wrażenie, że jest to ukryta podwyżka ceny. Niestety według mnie Lotto Plus okaże się wielkim niewypałem. Bo duża cześć ludzi jak dzisiaj obserwowałem w kolekturach gra po staremu mimo namowy kolektorów. A jeśli mało osób zdecyduje się na opcje plus to szóstka w Lotto Plus będzie padać jeszcze rzadziej niż główna wygrana w kaskadzie bo przecież totalizator nie będzie dokładał.
Bardzo bardzo zła decyzja ale w sumie nie pierwsza więc nie powinna dziwić. Teraz czuję, że wezmą się za psucie Mini Lotto.
Bardzo bardzo zła decyzja ale w sumie nie pierwsza więc nie powinna dziwić. Teraz czuję, że wezmą się za psucie Mini Lotto.
tak duża część nie wie ale nawet jak są informowani prze kolektorów o co chodzi to jednak się nie decydują. teraz za wcześnie wyciągać wnioski. Minie trochę czasu to cos będzie można więcej powiedzieć.
Szału i nie ma i raczej nie będzie. A dzisiaj pan w kolekturze w dużym supermarkecie gdzie był dość duży ruch chyba się w końcu zmęczył tłumaczeniem wszystkim z osobna na temat Lotto Plus a nawet to nie dało rezultatu. Więc w końcu przyczepił do szybki planszę z napisem NOWOŚĆ. A i tak nikt na to nie zwracał uwagi i wysyłał po staremu. Przez pół godziny tylko jedna osoba zagrał z plusem wysyłając trzy zakłady. A było naprawdę dużo osób.
Ciekawe w czym do będą losować. Może jakaś nowa maszyna podobna do tego co jest np. w Jokerze?
Może nowe kulki dadzą ale ja bym chciał żeby Lotto było dalej losowane w tej maszynie co dotychczas.
Kulki w Lotto powinny być w różnych kolorach tak jak kiedyś. teraz bardzo to robi się mdłe i nudne. Gram tylko w Mini.
Bardzo nudzi mnie teraz losowanie Lotto. Nie wiem czemu, może to tylko moje odczucia ale wprowadzenie Lotto Plus zepsuło grę, niby jeszcze drugie losowanie, druga szansa, ale emocje ogólnie jakby mniejsze. Zrobiło się to dość nudne. Oczywiście to tylko moje zdanie.
Ciekawe jak Totalizator wychodzi na tym Plusie? Czy jest duży zysk z tego czy jednak wpływy są podobne co kiedyś, bo ludzie zawierają mniej zakładów?
Ciekawe jak Totalizator wychodzi na tym Plusie? Czy jest duży zysk z tego czy jednak wpływy są podobne co kiedyś, bo ludzie zawierają mniej zakładów?
Nie mogę dołączyć bo nie ma mikrofonu. PYTANIE: Jak oceniacie wprowadzenie LOTTO PLUS? Jak Wam się podoba?
Nie mogę dołączyć bo niem ma mikrofonu. PYTANIE: Jak oceniacie wprowadzenie LOTTO PLUS? Jak Wam się podoba?
Czy Pasko może się orientujesz jak Totalizator "wychodzi" na Lotto Plus? Czy dużo zyskuje z jednego losowania. Nie śledzę spotkania od początku i nie wiem czy już może odnosiłeś się do tego?
Coraz mniej ludzi rzeczywiście gra w Totolotka, ale według mnie to sam Totalizator zniechęcił ludzi do grania. Podwyżkami cen, zmianami nazw, jakimiś niejasnymi w odbiorze graczy zmianami. Nie wiem czy się zgadzacie, że to mogła mieć wpływ.
Temat zdrapkowy. A jaka była dla Was najbardziej szczęśliwa zdrapka? W której najwięcej wygraliście, albo najczęściej?
hipopotan dziękuje. Dobrze że chociaz tyle zwłaszcza, że od bardzo długiego czasu kompletnie nic nie trafiałem.
Wątpię czy będzie 17 milionów na czwartek. Ale musieli tak napisać bo przecież nie napiszą znowu 15 skoro teraz tyle miało być.
Kumulacja będzie ale max do wtorku. A potem gdzieś w połowie listopada kolejna duża kumulacja.
W sobotę jak wygram szóstkę to będę się mógł cieszyć godzinę dłużej.
Mimo, że dwa losowania powinny być teoretycznie ciekawsze, to dla mnie jednak się to coraz nudniejsze robi odkąd LOTTO PLUS wprowadzili. Takie moje osobiste odczucia.
A czy ktoś wie gdzie się podziały Zakłady Specjalne organizowane przez Lotto? Czy zostały one całkowicie zlikwidowane czy zawieszone z możliwością wznowienia? Był jakaś informacja na ten temat?
ostatnią dużą kolejkę przed kolekturami widziałem 27 września 2011 roku. A tak poza tym to nie obrażę się jak wygram we wtorek te 25 milionów.
Przy takich liczbach szóstka w LOTTO PLUS. Kombinuje Totalizator, kombinuje....
A Wy Panowie nie macie żadnych wątpliwości ze nie ma manipulacji??
Te szóstki w LOTTO+ mają na celu podreperować zainteresowanie LOTTO+.
Mnie też to wtedy zdziwiło 15,16,17,18,19,42 i ktoś sam wytypował szóstkę.
Aj no nie chciał bym wszędzie jakiś teorii spiskowych się doszukiwać ale mimo wszystko to są dziwne sytuacje, które zaskakują i można różne teorie dopisać.
No tak ale jakby było 15,16,17,18,19,20 to można a tu akurat ktoś skreślił pięć po kolei i 42 a nie np. 41 czy 43.
Czy można już jednoznacznie stwierdzić, że wprowadzenie Lotto PLUS jakoś znacząco zmniejszyło liczbę zawieranych zakładów w Lotto?
Porównałem z podobnymi kumulacjami z tego roku i np. dzisiaj zawarto około miliona zakładów mniej niż przed wprowadzeniem Plusa.
rozumiem, czyli Lotto wyszło na zero czyli chyba nie o to im chodziło.
Tym którzy idą spać życzę udanej dodatkowej godziny spania. A tym, którzy mają inne plany również życzę udanej dodatkowej godziny tej nocy. Dobranoc.
Ktoś tu pisał, że może padnie po raz pierwszy w tym roku więcej niż jedna szóstka. A przecież mieliśmy już sytuację w tym roku, dokładnie 10 marca kiedy padły 3 szóstki. Ja wcale nie jestem taki pewny czy w sobotę padnie szóstka, czy przypadkiem nie będziemy mieli we wtorek po raz drugi w historii 50 milionów w puli. A obecna kumulacja mimo, że 10 krotna to przyrasta zdecydowanie wolniej. A duży wpływ też na to miało wprowadzenia tego wspaniałego Plusa, który zmniejszył liczbę zawieranych zakładów na podstawowe losowanie Lotto, bo tak jak zauważyłem to większość graczy gra za określoną kwotę a nie liczbę zakładów. Więc automatycznie większość tych co gra z Plusem wysyła mniej zakładów na podstawowe losowanie. Totalizator sam się pogrąża w swoich kolejnych decyzjach i ciekawe co następnego "mądrego" wymyślą.
Totalizator rzeczywiście "pieprzy", że podwyżka cen była korzystna bo przez to są większe kumulacje. A liczby mówią same za siebie, że liczba zakładów drastycznie spadła i Totalizator źle na tym wychodzi. Próbował się ratować wprowadzeniem Plusa ale z tego co widzę chyba nic z tego nie będzie. Jeśli nawet nie będzie stratny to raczej nie zyska. Wychodzi mniej więcej na to samo. No ale cóż, robią dobrą minę do złej gry. Nie powiedzą przecież, że złe decyzje podjęli. Pełen sukces musi być.
Tak Pawcio zgadzam się z tobą. Zepsuli Dużego Lotka podwyższając cenę do 3 złotych. A dla mnie po wprowadzeniu Plusa zrobiło to się jeszcze bardziej nudne.
Tak rzeczywiście, już widzę te tłumy obcokrajowców, którzy przyjeżdżają do Polski tylko po to, żeby zagrać w naszym Lotto i zgarnąć te wspaniałe wygrane. Jeśli chodzi o młodszych klientów to nie wiem co sobie panowie z TS pomyśleli. Że jak młody Polak zobaczy Lotto to zagra w to chętniej niż Dużego Lotka. I że jak cenę podwyższą to będzie atrakcyjniejsza gra. I że jak teraz wprowadzą Plusa to będą większe zyski bo ludzie będą kupować zakłady po 4 złote w takiej samej ilości jak po 3. Niestety się przeliczyli. No to tylko świadczy o poziomie myślenia osób pracujących w totalizatorze.
No nie wiem jak to jest z tymi zakładami Plusa, ale nie wydaje mi się, żeby to przyniosło jakieś wspaniałe zwiększenie przychodów. Przeliczę to kiedyś.
Ja wiem, że gdyby taka kumulacja była w Dużym Lotku to pewnie za dość sporą kwotę bym zagrał na sobotę. A tak to zagram symbolicznie.
Zgadzam się z Tobą Pasko, że dzisiejszy dzień jest specyficzny i w takie dni zawsze będzie mnie zakładów. Jednak w czasach Dużego Lotka to nawet w dni świąteczne liczba zawieranych zakładów była duża i często też padały przy takich kumulacjach szóstki w dni świąteczne.
1.11.2003 było 24 438 007 zakładów. Ale chyba wtedy to jeszcze po 1,25 był zakład.
ciekawe kiedy mogłoby być te 80 milionów. Chyba gdzieś koło soboty 10 listopada.
Mnie się wydaje, że koniec kumulacji. Ale jakby było znów 50 milionów we wtorek byłoby miło.
24 września 2011 kumulacja była 35 milionów. Na 27 września 2011 Totalizator podawał 50 milionów, a ostatecznie pula przekroczyła 56 milionów.
majklasz, ala mnie sie wydaje, że we wtorki jest zawsze relatywnie mniej zakładów niż w czwartki i soboty.
majklasz , nie wytrzyma do świąt, ale sądzę, że na święta zafundują nam kolejną mega kumulację.
Totalizator kręci, 7 szóstek w Plusie. Przecież w Plusie było zdecydowanie mniej zakładów niż w Lotto. Ja rozumiem, że to niezależne losowanie, inne liczby. No ale mimo wszystko jakie by liczby nie były to przy dużo większej liczbie zakładów w Lotto nie ma szóstki a Lotto Plus jest ich aż 7. Jest to na pewno bardzo dziwne. Według mnie to specjalny ruch totalizatora, żeby ludzi do Lotto zachęcić.
Czyli z tego co rozumiem to wygrana w Lotto Plus nie jest dzielona? Każda z tych siedmiu osób dostanie po milion zakładając właśnie, że to nie jedna osoba trafiła?
mariuncio75 ja się zgadzam, że mogło być dzisiaj więcej Lotto Plus niż zawsze, ale jest to dodatek do Lotto więc Lotto było jeszcze więcej, nie wydaje ci się dziwne te 7 szóstek? Ja rozumiem, że mógł ktoś trafić ale aż 7? Biorąc pod uwagę, że w Lotto nie ma szóstki od 11 października
Totalizator się ratuje jak może, najpierw spieprzył wszystko co się dało, a teraz chwyta się czego może, żeby ratować sytuację.
żeby zawału nie dostać jak sie zobaczy jaka kumulacja, jak tak przez noc będzie rosła
Czyli drugi raz w historii mamy kumulację 50 milionów. 27 września 2011 i 6 listopada 2012. Jednak chyba tym razem pula będzie mniejsza niż te 56 które było ponad rok temu.
Wychodzi, że 6 listopada to dzień wielkich kumulacji. Cztery lata temu mieliśmy 40 milionów, teraz 50.
Wynik sobotniego losowania potwierdził, że warto grać z âPlusemâ - tak pisze Totalizator na swojej stronie. A zdanie to potwierdza, że Totalizator specjalnie to zrobił, te 7 szóstek, żeby zachęcić ludzi do Plusa.
Będzie szóstka we wtorek, ale zapewne niebawem się doczekamy tych 80 milionów.
27 września 2011 szał był o wiele większy w kolekturach. Tak mi się wydaje.
Liczby takie, że wskazywałoby na kumulacje, ale to nigdy nic nie wiadomo.
Pewnie jedna Warszawa, jedna Trójmiasto a trzecia może na Śląsku albo gdzieś.
no to Toruń trzecia. Albo jakaś wieś pod Toruniem dla niepoznaki. A jeśli nawet nie sam ojciec to jeśli jakaś stała słuchaczka radia, która i tak całą sumę odda biednemu ojcu dyrektorowi.
Różne się pojawiają teorie spiskowe dotyczące losowań. Ale niestety mają one swoje uzasadnienie. Bardzo manipulują losowaniami. Ale trochę się zapędzili w tym promowaniu Lotto Plusa.