Wpisy użytkownika MCSl
Łącznie 3 733 wpisów w archiwum, pokazane od nr 520 717. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
nie jestem znawcą maszyn losujących i tych spraw, ale pewnie wszystko da się zrobić
no ja mam wrażenie jak obserwuje losowania, że czasami jest "wciągana" nie ta kulka co jest najbliżej tylko jakaś z dołu, słyszałem już teorie, że jedne są lżejsze i dlatego wpadają, że są magnesem i je przyciąga magnes tam u góry, że są dwie komory losujące w tych maszynach a widzowie się zdaje, że jest tylko jedna ale ja osobiście nie mam zdania która jeśli w ogóle jest prawdziwa, choć uważam, że ustawianie wyników losowań się odbywa
zgadzam się z Pawcio, czasami jest długi czas oczekiwania aż jakaś kula wpadnie choć kilka zdąży już przelecieć i mogło by być wessane
no tak jak było jedno losowanie w tygodniu, nie było lottomatów i komputeryzacji to szóstka była co tydzień
ale teraz nawet jak jest bardzo dużo zakładów to często szóstki nie ma Robal 36
ja już im daje coraz mnie zarobić z mojej strony, nawet przy tej wielkiej kumulacji bez szaleństwa
no ja już dwa razy piątkę miałem, najpierw w Dużego Lotka a później w Lotto, także może kiedyś....
Coraz lepsze te czwórki 36 zł, 75. Kpiny kosztem czwórek zwiększyli trójkę ale to nie było dobre posunięcie. Ciekawe czy po Nowym Roku wrócą do trójki za 20 złotych. Bo granie o takie kwoty za piątki(choć tu akurat podwyżka za trójkę nie miała wpływu) czy czwórki nie jest zachęcające
Dziękuje, sam jestem zaskoczony,że aż tyle tego wyszło, na 6 zakładów Lotto cztery trójki, i na dwa zakłady Mini też trójka. Tym bardziej, że ostatnio trójkę miałem dość dawno temu
Czyżby to powoli stawał się standard - trafiasz 4/6 dostajesz 36 złotych.
Czy ktoś może pamięta jakie były najniższe czwórki za czasów Dużego Lotka? Chyba z raz to pamiętam z 25 złotych było ale 36 jak teraz to jest żenujące.
Z jednej strony to cieszę się, że jest teraz 24 złote z a trójkę bo częściej trafia się trójkę niż czwórkę. Z drugiej jednak strony biorąc pod uwagę trudność w trafieniu czwórki to wygrana w wysokości 36 złotych jest niepoważna.
a ja dziś trafiłem cztery trójki w Lotto i mam 60 złotych więcej niż czwórka
Kumulacja 8 milionów, szał, wielkie emocje, niewiarygodne kolejki przy kolekturach, kończący się papier w lottomacie, kolektorzy zmęczeni i nie nadążający z przyjmowaniem zakładów, i to oczekiwanie na sześć liczb.... prognoza na czwartek..... chyba raczej wątek do opowiadania SF
witam, wszedłem przed chwilą na stronę lotto i co widzę. Prezes i totalizator ogłaszają wielki sukces.Wzrost sprzedaży. I chwalą się, że to przez to, żer dwa lata temu podnieśli cenę lotto.I że kumulacje budują się szybciej i są bardziej atrakcyjne. I, że nie ulegają naciskom, żeby przywrócić starą cenę. Chyba trzeba być albo(przepraszam za słowo) kretynem albo a najwyższym stopniu hipokrytą, żeby tak twierdzić. Bo ja się pytam gdzie kumulacje szybciej narastają - przecież narastają wolniej, są coraz mniejsze kwoty, wygrane szczególnie czwórki, choć z piątkami nie lepiej są strasznie niskie, i to ma być atrakcyjne dla graczy, wzrost sprzedaży ja im pokaże wzrost sprzedaży, pewnie grać będę ale za najniższą możliwą stawkę
Robal 36 Ja się tylko zastanawiam czy oni mają naprawdę tak dobre samopoczucie i uważają, że jest cacy czy po prostu robią dobrą minę do złej gry
Zastanawiam mnie dlaczego jeszcze nie są podane wyniki Lotto. Przecież 27 września przy 56 milionowej kumulacji i ogronej ilości zakładów rzecznik TS w telewizji już kilka minut po losowaniu oznajmił,że były 2 szóstki. Więc skoro tak szybko było wiadomo ile jest wygranych to po co cały etn cyrk i pisanie, że wygrane są w trakcie naliczania. Przecież obecne systemy pozwalają na naliczenie wygranych w bardzo krótkim czasie. A jeżeli ich system nalicza tak długo, ponad godzinę po losowaniu, to oznacza, że wtedy podczas tej wielkiej kumulacji już z góry było wiadomo ile będzie wygranych.
Na jakiej zasadzie pojawia się wylosowany Joker w grafice na dole ekranu. Nie było zbliżenia kamery, w momencie gdy kula została z wylosowanym Jokerem została ledwo co "wciągnięta" już na grafice zostało wpisane 29.
Ciekawe ile będzie na wtorek zakładów zawartych w Lotto - brak kumulacji, dzień świąteczny?
cóż za czwórką, oczywiście w porównaniu z czwórkami z 13 i 18 października to kupa kasy
a szóstka też mimo kumulacji stosunkowo niewiele wyższa od gwarantowanej(oczywiście chciałbym i taką wygrać) ale może ktoś wie jaka była pula na 1.11 wynikająca z liczby zakładów. I jeśli kwota za kumulację byłaby doliczana do kwoty 2 milionów a tyle przecież była pula we wtorek(tak podał totalizator) a nie do rzeczywistej puli to chyba szóstka byłaby dzisiaj większa. Czy mam rację?
Obejrzałem sobie jeszcze raz wczorajsze losowanie Lotto i patrzyłem uważnie na ruch kulek. I zaobserwowałem, że czwarta z kolei kulka z liczbą 5 została wciągnięta mimo, że znajdowała się dość daleko i to jeszcze pod jakimś dziwnym kątem a nie na wprost. A czasami przecież jest tez tak, że to miejsce gdzie kulka wpada jest odblokowane, kulki przelatują ale żadna nie wpada, dopiero po pewnym czasie. Czyli wpadają te kulki, które wpaść mają.
W sobotę dwie ostatnie liczby były 38, 40, dzisiaj znowu 38,40. Oj głupie te wyniki.
A już chyba znalazłem, najwyższa piątka była jeszcze za czasów Dużego Lotka - 6.12.2006 wyniosła 10 434.90 zł. Wysoka piątka była też 17.02.2007 - 10 177.40 zł.
Czyli lista najwyższych "piątek" prezentuje się następująco:
1. 06.12.2006 - 10 434,90 zł.
2. 15.11.2011 - 10 390,80 zł.
3. 08.07.2010 - 10 239,70 zł.
4. 17.02.2007 - 10 177,40 zł.
1. 06.12.2006 - 10 434,90 zł.
2. 15.11.2011 - 10 390,80 zł.
3. 08.07.2010 - 10 239,70 zł.
4. 17.02.2007 - 10 177,40 zł.
a tuż za nimi chyba wygrana z losowania 4856 z 3.06.2010 - 9 852,90 zł.
Czy te kody kreskowe na tych nowych kuponach się czymś różnią między sobą? Nie podobają mi się nowe kupony. Poza tym ten nowy system coś się chrzani bo dzisiaj nie chciało mi przyjąć blankietu do MM więc przepisałem i znowu nic. A ktoś przyszedł po odbiór wygranej i nie chciało odczytać tego kuponu jeszcze ze starym kodem kreskowym.
MAM PYTANIE może ktoś wie czemu miała służyć ta wymiana systemu w lottomatach bo oprócz innego wyglądu kuponu (mniejszy znaczek gry, inny kod kreskowy), to zmian znaczących nie zauważyłem. Oprócz tego, że kuponu nie mogłem przez długi czas dzisiaj puścić, i nie chciało odczytywać wygranych jeszcze z tych starych wersji kuponów.
Nil no oczywiście jak zwykle ukłon w stronę grających. Poczciwa firma z tego totalizatora.
We wczorajszym LOTTO powtórzyły się dokładnie cztery ostatnie sprzed roku. Wyniki 2.12.2010 13,15,25,30,37,42 1.12.2011 2,22,25,30,37,42
Dlaczego są złe wyniki Lotto na stronie. Data jest dzisiejsza a wyniki jeszcze sobotnie.
Dziś w wigilijnych losowaniach wygrają tylko ci którzy byli grzeczni... czyli m. in. ja
I w Lotto też już dawno nie było żeby w wyniku pojedynczej kumulacji 4 miliony przekroczyło. Czasami to ledwie 2 mln przekracza. Ale po prostu więcej zakładów wysłano na święta.
18 piątek po 10 800 chyba rekord ale za czwórkę już tylko 116 złotych
Mogłaby być chociaż jakaś informacja na stronie Lotto jeśli chodzi o trójkę. A tu nic. Nie wiem dlaczego nie miała przypaść ta trójka po 24 złote graczom do gustu. Nie sądzę, też żeby czwórkowicze się tak oburzali. Po prostu z ich kalkulacji wynikło, że lepiej im się opłaca trójka płatna 20 złotych.
Robal 36 o bardzo ciekawe a Ciebie pytali o zdanie? Bo mnie nie... zaraz może nie było mnie w domu a oni jako firma przyjazna ludziom i graczom pukała do drzwi i pytała: jak się Pani/Panu podoba, że trójka jest płatna 24 a nie 20 złotych. I większość odpowiadała: bardzo złe rozwiązanie, wolę mniej dostawać za trójkę. I może jak twierdzili pytali przed podwyżką ceny zakładu? Czy Pan/Pani woli płacić 2 złote za zakład jak dotychczas czy może 3 złote. I większość zapytanych odpowiedziała. Wspaniały pomysł wolę płacić więcej, mam tyle kasy, że nie wiem co z nimi zrobić, a teraz już będę wiedział/a - zapłacę więcej za zakład Lotto. Genialne. Totalizator to firma pełna wspaniałych pomysłów, przyjazna graczom.
Jakaś paranoja na stronie Lotto. Wprawdzie nic nie wygrałem we wczorajszym losowaniu ale żeby coś takiego robić. Podawać, że za czwórkę 269 złotych a teraz, że 195. I za trójkę jest poprawione, że 24 złote. Może specjalnie tak zrobili, żeby pokazać o ile jest czwórka niższa przez wyższe trójki, żeby mieć pretekst do powrotu do 20 złotych bo to im się bardziej opłaca.
oglądam jeszcze raz dzisiejsze losowanie i nie mogę dojść co się stało z tą żółtą kulką w Mini Lotto, gdzie ono utknęła, bo wyglądało to jakby leciała z boku a utknęła, w tej "rurze" w którą kulki normalnie wciąga. Chyba, że to jest po prostu druga komora z tyłu i tam są te kulki, które mają nie być wylosowane i to dlatego tak wyglądało. Ma ktoś jakieś zdanie na ten temat??
na 10 skreśleń w MM 0 trafionych, szkoda,że nie płacą za to jak w Keno
2 złote w Multi Multi, 2 zł w Kaskadzie. A kolejna szansa na wygrana w tym dniu za 4 lata.
i znowu się powtórzyły trzy numery sprzed roku. Skreślając liczby, które padły 31.03.2011 można było dziś trafić trójkę. Podobnie dwa dni temu. Skreślając liczby z 29.03.2011 można było w czwartek trafić trójkę.
Kumulacja urośnie w swoim czasie. Jak zaczną spadać obroty to na pewno będzie.
Prezes TS Sławomir Dudziński został odwołany. Ciekawe dlaczego. Przecież w lotto było tak wspaniale, znaczący wzrost obrotów w ostatnim czasie, wspaniała sprzedaż, uatrakcyjnienie gier. I czemu tak wspaniały prezes został odwołany. Skandal
Mam nadzieję, że wraz z usunięciem ze stanowiska szanownego pana prezesa Dudzińskiego, upadnie też pomysł wprowadzenia Lotto Plus. Gdyby doszło to do skutku to byłby chyba już ostateczny gwóźdź do trumny dla tej gry. Kolejne podwyżki cen zakładów, zmiana nazwy i tak zmniejszyły popularność tej gry. A tutaj miałyby się odbywać dwa losowania i jeszcze zakład miałby kosztować 4 złote jeż. No kpina. Czy to zwiększyłoby kumulacje? Nie, a według mnie narastała by jeszcze wolniej niż teraz, gdzie obecnie już można powiedzieć, że tempo narastania kumulacji jest bardzo powolne. I liczba zawieranych zakładów też pewnie znów by spadła, choć to akurat to już problem Totalizatora. Bo sądzę, że dużo ludzi by grało jednak na dwa losowania, bo głupio by było, wysłać na jedno, i nie trafić, a nie wysłać na drugie i byłaby wygrana. Więc ktoś kto kupował 2 zakłady za 6 zł obecnie, kupiłby jeden zakład za 4 złote. Poza tym te losowania to byłyby tak jak MM o 14 i 22.15? Czy dwa o 22.15. Bo jeśli ta druga wersja to jak oni sobie wyobrażają określenie kumulacji. Pierwsze losowanie się odbywa, podają wysokości wygranych za minutę(które normalnie udają, że naliczają ponad godzinę) i odbywa się drugie losowanie. Może wogóle niech zrobią Lotto 7 razy w tygodniu, 2 razy dziennie. Wtedy na pewno wszystkim się znudzi. I może Totalizator zmieni wreszcie swoją niemądrą politykę. DOBRANOC.
Czyżby limit nieszczęść na dzisiaj miał się wieczorem, jeśli tak to jutro wygrywam, chyba, że znowu łysy i moreno.
Aj już naprawde przesada, żeby cztery liczby sie powtarzały z poprzedniego losowania.
LOTTO PLUS - czyli kolejny genialny pomysł totalizatora jak zniechęcić graczy do Lotto. Gratuluję powodzenia. Jak przestaje grać w Lotto od 15 września.
Na pewno od razu nie runie, ale raczej wprowadzenie Lotto Plus nie poprawi jego obecnych wyników, jeśli nie obniży.
Ciekawe, teraz kumulacje to chyba będą rosły w tempie 1 mln na losowanie. Bo na pewno spadnie liczba zawieranych zakładów. Czyli będzie gwarantowane 2 mln, później kumulacja 3 mln, 4mln, 5mln, 6mln, siedmiokrotna kumulacja wyniesie góra 8 mln. To Lotto będzie fascynujące. I wszyscy będą z niecierpliwością czekać na drugie losowanie czy wygrali 10 złotych czy przegrali 4 złote albo i więcej.
Te 326 osób mimo wszystko było daleko od bycia milionerami. Bo szóstka na to losowanie nie była przewidziana. Kumulacja musi trwać, żeby podreperować słabe dochody Totalizatora.
Ostatnio to totalizator ma same słabe okresy. I nie sądzę, żeby się poprawiło po wprowadzeniu Lotto Plus na co liczy totalizator.