Wpisy użytkownika marekg
Łącznie 302 wpisów w archiwum, pokazane od nr 241 490. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
mala557. Gratuluję wygranej. Jeśli nie chcesz jechać na Palacza to zadzwoń do Oddziału i poproś, czy by mogli Tobie wygraną dowieżć pod wskazany adres. Wiem, że istniała taka możliwość.
mala557. Będąc w Koninie muszę wstąpić do kolektury na ul. Sz....52. To szczęśliwe miejsce dla grających.

mala557. U mnie są 3 psy i to całkiem duże oraz 2 koty weterany / mają ponad 8 lat/. W ubiegłym roku jakiś gość wytruł w okolicy mnóstwo kotów. Ja straciłem 6. Nie pomogły nawet transfuzje krwi. Przyżyliśmy bardzo ich stratę.

Bardzo lubię zwierzęta, chociaż czasami przysparzają wiele kłopotów.
Zwłaszcza, kiedy pada deszcz i muszą sie wybiegać a ja piszę odwołanie.
A może TS ządać przed wypłatą wygranych zaświadczenia z urzędu skarbowego o niezaleganiu w podatkach
Lestek. Nie jestem pewien czy US może zająć wierzytelności z wygranych. Muszę to sprawdzić
Lestek. Tak, ale wtedy gdy zna źródło przychodu. Nie wyobrażam sobie jak by miał zająć wierzytelność w TS. To by było zaprzeczeniem zasady niejawności wygranych.
Lestek. W PIT 36 lub 37 nie wpisujesz żadnych wygranych. Pobrany przez TS podatek 10% jest ostateczny i nie podlega kumulacji z innymi dochodami. Przecież ostatecznie przy wysokich wygranych byś wpadał w stawkę podatku 32%
Bella34. Z Twoich danych wynika, że szóstka powinna byc warta ponad 22 mln zł.
Lestek. A czy gminny ośrodek kultury ma obowiązek zgłaszania konkursu recytatorskiego z nagrodami?
W multi sprzedaż zakładów na 1 losowanie nie przekracza 500 tys. W jokera ok. 100 tys. Ciekawe, kto kupi 1,3 mln losów "KASKADY" codziennie. Może ktoś wygra kiedyś te 250 tys. i to chyba w wyniku błędu maszyny losującej.
Wędrowca netowy. Miałem okropny sen. Żona goniła mnie z siekierą. Chciała mnie poćwiartować. Aż w końcu ją powstrzymałem. Mógłbym prosić o interpretację tego snu.
profesor1980. Ja zawsze wysyłam 2 zakłady, które pamiętają losowania od 1957 r. a więc 54 lata. Zostały mi podarowane 8 lat temu przez 85 letnią staruszkę, której małżonek zmarł i nie wiedziała co z nimi zrobić.
50 lat temu na jednym zakładzie była 5. A tak tylko kilka czwórek. Ja w okresie 8 lat trafiłem 2 czwórki. Jedną pamiętam jak wróciłem z Francji po GP Monako w 2007r. Dobrze, że wtedy wysłałem kupon na 8 losowań.
Świat by się nie zawalił, gdyby jutro padło 20 szóstek po 2,5 miliona.
Mowa. Ty madziu też, także lila, ulexxa, pako52, jackwar, amour. Na razie zeszło 15 mln
O godz. 20.06 w puli było już 55.216.428 zł. Będzie leciutko
57 baniek
57 baniek
godz. 21.02 W puli 55.973.084 zł. Dzisiaj zostawiliśmy w kolekturach 100 mln zł
Wzorem lat minionych powinny być kolejki społeczne przy kumulacji 100 mln.
Te 36 zł za czwórkę jest gwarantowane, bo faktycznie wynosiła 33,50 zł. A wg starych zasad to by było 95,70 zł. Takie są efekty podniesienia wygranej za trójkę do 24 zł
pasko. dlaczego mój wpis do jaro55 z godz. 19.56 nie przeszedł. Ukazał sie napis "wpis zatwierdzany"
lila. O co mnie posądzasz. Ja napisałem do jaro 55, że czwórka faktycznie winna wynieść 33,50, i jest to efekt podwyżki trójek o 4 zł. Wg starych zasad czwórka by była płatna 95,70 zł

Ja od 2 dni czekam na narodziny pierwszego wnuka i jestem podekscytowany. Mam nadzieję, że nastąpi to niebawem.
Wędrowca netowy. Witam. Miałem sen. Wielki czubaty garnek grochówki. Będę wdzięczny za rozwikłanie tajemnicy tego snu.
Wędrowca netowy. We śnie widziałem duży garnek grochówki. Było jej tak dużo że kipiała.
Dzięki za gratulacje. Wnuczek ma na imię Nataniel. Ważył 4,1 kg i miał 58 cm wzrostu.
Jedyny sposób na puszczenie TS z torbami to trafne wytypowanie w MULTI 40 dziesiątek z plusem przez kolejne 10 losowań. Wypłata by wyniosła miliard złotych
Patrząc na wylosowane liczby w Lotto, to czwórka będzie dziś znów rekordowa- ok. 36-50 zł
Ale nędzne wygrane. A tak na marginesie to TS dołożył do wygranej 2 mln zł- kwotę 651.917 zł, gdyż w puli bylo 1.348.083 zł
Pawcio. Gdyby dzisiaj zawarto 5 mln zakładów to wygrana szóstka by wyniosła 2.692.800 zł
Pawcio. Możesz przeliczy. /5 mln zakładów x 2,40/ x 51% x44%= pula na wygrane I stopnia
Pawcio. TS popełnił błąd, gdyż z wyliczeń wynika, iż czwórka przy 24 zł za trójkę winna wynosić tyle, ile podano. Przy 20 zł za trójkę, czwórka by była wyceniona na 268 zł
Witam. Multi,multi.plus. Ładnie podsumowałeś krecika10. Podoba mi się
Lila. Krecik10 dzisiaj ubliżał grajacym. a m.m+ go podsumował w księdze gości
multimulti plus. Sądzę, że krecik10 to typowy okaz frustrata. Swoją drogą gratuluję Tobie świetnych typowań. Czekałem długo kto mnie zluzuje z liderowania.
Multi multi plus. Lila. Uważamm, że Pasko powinien wprowadzić system żółtych kartek za sianie zamętu na czacie. Pierwsza żółta kartka- upomnienie. Druga- ostrzeżenie a czerwona to blokada na czacie.
Pasko. To się chwali. Uważam, że krecik10 był po kilku głębszych z niedzieli i pisał te bzdury z pozycji frustrata. A tak w ogóle po pierwszym wpisie powinien dostać zółtą kartkę, po drugim drugą a po trzecim czerwoną i blokadę na czacie. No, ale wymagało by to Twojego śledzenia czatu przez 24 h
Każdy na czacie dostaje "carte blanche" - wolną rękę. Pisząc obraźliwe teksty ryzykuje banicją.
michellex. Ale to by wymagało wprowadzenia cenzury prewencyjnej. A przecież nie o to chodzi. Nie pisz tego co wiesz, lecz wiedz co piszesz.
michellex. Chodzi o to, żeby przy pisaniu na czacie każdy zastanowił się, czy jego tekst mieści się w granicach dobrych obyczajów. Wielokroć piszącego ponoszą emocje, tak jak krecika, który swoją frustrację wylewał pod niewłaściwym adresem.
michellex. Ja nikomu z zaprzyjażnionego miasta przytyków nie robię
A może takiego gościa zamiast znakiem aktywny, vip oznaczać ksywą - znaczkiem graficznym "trędowaty"
multi multi plus. Podzielam twoje zdanie. Ta strona ma tę zaletę, że nigdy przy niej się nie męczę.
No cóż. Pora na dobranoc. Biorę przykład z mojego 10 miesięcznego wnuczka: da,da,da
Witam. Co tu tak cicho i grzecznie. Lila
Z ciekawostek, to we wczorajszym losowaniu Euro Millions /kumulacja 26 mln EURO/ wylosowano liczby 1,16,38,42,45 oraz 9,10. W Lotto padły 4 takie same 1,16,38,42. A FDJ i TS mają różne maszyny losujące. Do zastanowienia.
A propos zółtych kartek. Proponuję, ażeby dla zrównoważenia dotkliwości kartkowej Lili uhonorować ją za wytrwałość / ponad 100 tys. wpisów/
dodany przy nicku
Z ciekawostek, to we wczorajszym losowaniu Euro Millions /kumulacja 26 mln EURO/ wylosowano liczby 1,16,38,42,45 oraz 9,10. W Lotto padły 4 takie same 1,16,38,42. A FDJ i TS mają różne maszyny losujące. Do zastanowienia.
A propos zółtych kartek. Proponuję, ażeby dla zrównoważenia dotkliwości kartkowej Lili uhonorować ją za wytrwałość / ponad 100 tys. wpisów/
dodany przy nicku
Uważam, że AG powstalo na zapotrzebowanie społeczne. Wielu ludziom nie wystarczały odsetki bankowe, obligacje. A, że naiwnych nie sieją.
michellex. Wielu ludziom obietnica szybszych zysków, sprzedana fachowo odbiera zmysły racjonalności. A tak na marginesie. Przeciętny człowiek nie szedł do Plichty. Pieniądze w zębach zanosili mu ludzie majętni.
Dzięki za gratulacje. Dzisiaj było nieźle bo w realu. 2x7/10 oraz 5/6. Do dzisiaj nie mogę przeboleć 5/5,6/6 i 8/9 z 01.08 których nie zdążyłem wysłać
Ja do TS będę miał propozycje, ażeby w kolekturze można było odebrać sumę wygranej do 2280 zl, a nie jak dotychczas do 2000.
Dlaczego? Ponieważ powyżej 2280 zł pobierany jest zryczałtowany 10% podatek od wygranych.
Dlaczego? Ponieważ powyżej 2280 zł pobierany jest zryczałtowany 10% podatek od wygranych.
Losowanie Euro Millions odbywa sie w telewizji France 2 w godz. 22.30-23.15. I wszyscy wiedzą o tym.
Vous pouvez consulter les rĂŠsultats d'Euro Millions :
A la TĂŠlĂŠvision en suivant le tirage sur France 2 tous les mardis et vendredis soir entre 22h30 et 23h15.
Vous pouvez consulter les rĂŠsultats d'Euro Millions :
A la TĂŠlĂŠvision en suivant le tirage sur France 2 tous les mardis et vendredis soir entre 22h30 et 23h15.
multi multi plus 1984. Ja kiedyś wysłałem skargę do TS internetem. Odpowiedź bardzo miłą z oddziału poznańskiego otrzymałem po 2 tygodniach
multi multi plus 1984. Uważam, że TV żąda zbyt wiele za transmisje losowań. Dla nich to pora najlepszej ogladalności. A takie 5 minutowe losowanie w tv mogło by kosztować grubo ponad 200 tys.
multi multi plus 1984. Podzielam twoje zdanie. Uważam, że nasz interes- grających w tych wszystkich rozgrywkach jest na ostatnim miejscu. Ale kij ma 2 końce. W przypadku buntu grających to TS byłby na lodzie.
multi multi plus 1984. Ale wczoraj poniosłem klęskę. Zero w Lotto
Dzisiaj odegram się na Jokerze. Tylko nie wiem jeszcze na jaki numerek postawić.
Dzisiaj odegram się na Jokerze. Tylko nie wiem jeszcze na jaki numerek postawić.

Co zrobisz z taką furą kasy?