Wpisy użytkownika Lestek
Łącznie 5 391 wpisów w archiwum, pokazane od nr 72 477. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
Co jak co, ale takimi inwektywami to moglibyście jakiemuś żółtodziobowi wyjechać co najwyżej a nie Ediemu. Tu pójdę w obronę, bo to co się dzieje ostatnimi czasy na stronie zakrawa na kpiny i pomstę do nieba. Dajcie sobie na wstrzymanie. Pasko, widzisz to i nie grzmisz? Kultura musi być!
OPA, wulgaryzmy, epitety, inwektywy i wyzwiska. Skończyło się banami. Trochę przewietrzyło czat. Jest jak gdyby nieco lżej, mam rację? Nie wiem dlaczego, ale odnoszę wrażenie że takie samooczyszczenie przyniesie wiele dobrego. Ja tam uparcie będę rzucał tu i ówdzie że ten czat powinien służyć do wszelkich celów związanych z grami losowymi a do rozmów/kłótni służą komunikatory. Miłego.
Życzę wszystkim wysokich wygranych a ja tymczasem ewakuuję się na weekend w góry.
Ciekawe co napiszą w protokole....tylko wiecie co? Protokoły są tajne jak mi odpisał pan rzecznik.
Kolektorzy, maszyny też nie wydrukowały wygranych? Czyżby TS miał uznać liczbę, dwa plusy i liczą? A to jak wiadomo zajmuje... wszak trzeba nieco przeprogramować algorytm liczący.
Skodo maniek75 ma taką informację widocznie nie było 10/10. Idę zatem puścić kupon i łudzić się że tym razem będzie uczciwie. A od poniedziałku bombarduję TS o protokoły i wyjaśnienia.
Byłem w kolekturze. Miły pan powiedział mi, że dostał rano komunikat iż TS podejmie decyzję w sprawie dodatkowej kuli 22 - jak to napisano - "wkrótce". Dura lex sed lex. Liczba 22 w mojej opinii nie istnieje. Losuje się 20 liczb a w tej puli nie było liczby 22, natomiast była liczba 15. Liczy się to, co wylosowała maszyna a nie odczytała prowadząca. Z drugiej strony, skoro wystąpiły problemy techniczne, losowanie powinno być powtórzone poza anteną - tak mówi regulamin. Ja swój kupon zachowam i może wniosę nawet reklamację na nieprawidłowość w przebiegu losowania.
"Jeżeli podczas losowania wyników Multi Multi za pomoca urzadzenia losujacego nastapi jego awaria, to liczby wylosowane urzadzeniem losujacym do momentu awarii uznaje sie za ważne i uzupełnia liczbami losowanymi urzadzeniem rezerwowym, do 20 liczb."
To losowanie budzi wątpliwości bo nie można jednoznacznie stwierdzić w którym momencie maszyna uległa awarii. Losowanie winno być powtórzone...
Dziś nowe urządzenie i nowe kule. Statystyki idą w łeb...
To losowanie budzi wątpliwości bo nie można jednoznacznie stwierdzić w którym momencie maszyna uległa awarii. Losowanie winno być powtórzone...
Dziś nowe urządzenie i nowe kule. Statystyki idą w łeb...
Jak uważacie, czy kulki też są inne niż od 15 czerwca do wczoraj? Bo to też wiele zmienia...
Edi8 już raz mi to mówiłeś i pamiętam o 8 zestawach kul. Już sam sprawdziłem. Porównałem dzisiejsze losowanie i wczorajsze z 14. W felernej maszynie kule miały żółte napisy na czarnym kwadratowym tle. Dziś losowano kule z czarnymi napisami. Wniosek taki, że kule są inne i maszyna również. Statystyki są zatem nic nie warte. Trzeba obserwować kilka losowań.
Pusto. W liczbach 5 powtórek. Widać świeży zestaw kulek i wszelkie pomysły wzięły w łeb.
A może by tak wyciąć losowania między 15 czerwca a 24 października w statystykach? Ciekawe czy maszyna wraz z kulami była zabezpieczona przez ten czas? Ja tak zrobię to tylko drobna zmiana i dodanie WHERE data > '20090515' AND data < '20091024' w mysql i już statystyki jakoś się ułożą? Jutro to sprawdzę i Wam powiem ;)
W poprzednim wpisie zrobiłemm, którą w kodzie programu poprawiłem. Zainteresowanym wklejam mapę z wyciętym feralnym okresem "nowej maszyny": http://img38.imageshack.us/img38/8022/20091025224654.jpg
Dobranoc wszystkim. Zegar biologiczny wziął górę nad zegarkiem naręcznym. Wg. organizmu czas już spać. Z rana pomyślę nad liczbami i zaatakuję Totalizatorów ;) Musimy rozbić im bank! Dobrejnoc.
Slavo ja tez liczę na efekty, chociaż pewnie naiwnie. Dla wszystkich zainteresowanych podałem adres mapy: http://img38.imageshack.us/img38/8022/20091025224654.jpg
Oby to komu co dało.
Oby to komu co dało.
No to jeszcze ja na 1400 pokażę co wyczarowałem. Pewnie znowu pudło ale tyle wyczytałem z wymieszanych statystyk:
2,8,22,41,44,62,63,75,77,80. Powodzenia wszystkim!
2,8,22,41,44,62,63,75,77,80. Powodzenia wszystkim!
lila tak na ścisłość od typowań jest dział "Typowania". Czy mój komentarz też nie jest na temat?
Masz rację, najlepiej bluzgajcie i wyzywajcie. Ręce opadają gdy w tym małym okienku próbowałem właśnie znaleźć jedną cenną wiadomość i przedzierałem się przez rozmowę w stylu: - mam takie liczby, a ty? - a ja takie. - to co proponujesz - a co ty? - to wymieszajmy. - ok - ok. I tak codziennie. Znacie Gadu Gadu? OK można rozmawiać o różnych sprawach ale najlepiej o grach losowych i najlepiej nie zaśmiecajcie. Niektóre sprawy na prawdę można załatwić poza chatem.
EOT.
EOT.
Slavo, jak tam? Przemieszałeś staty? Ja spróbuję trendy z wyciętym epizodem feralnej maszyny. Ale dla odmiany spadki i bez zmian. Trendy rosnące ostatnio coś nie wchodzą. Nawet na http://lottotrendy.wordpress.com nie trafiają zbyt wiele.
Lilka w rzeczy samej. To było bardzo ciekawe. Novum. Mimo, iż temat był wałkowany non stop i tak było spokojniej niż zazwyczaj. To pewnie przez te bany. A do tego w tym czasie wypoczywałem w górach i cieszyłem się nowym nabytkiem zakupionym z wygranej ;) Nie ma to jak nowy obiektyw...
rico to nieprawda. Dwukrotnie padała główna wygrana z plusem.
Madzia77 uchowaj Boże.
Madzia77 uchowaj Boże.
Torsan, a po polsku? Staram się ignorować twoje wypowiedzi nacechowane dyskryminacją regionalną. Tak to była wypowiedź o MM, o popsutej maszynie i wygranej. EOT.
Lilka skąd ta złość? Nie pisałem o Twoim banie. Hmmm nad liczbami siedzę oj siedzę. Mam dziś kilka faworytów ale podam później...
Torsan dziecko drogie, skończ waść , wstydu oszczędź ... a gdyby nie ten znielubiany Śląsk to byś po "rusku" mówił a prąd brał z dynama i ciepełko z chrustu że o złocie ze skarbca gmachu Sejmiku nie wspomnę... Dobra wróćmy do Lotto.
Skończyłem z tobą.
Skończyłem z tobą.
Madzia77 chciałbym na prawdę temat zakończyć więc mi tu z "nie pyskuj" nie wyskakuj. Gdyby na chacie bany były wlepiane za off-topy to by tu świerszcze było słychać w ciszy. Powody były inne. I na tym koniec tej dyskusji bo z doświadczenia wiem, że to i tak do niczego nie prowadzi. Zajmijmy się teraz przyjemniejszymi tematami. 1-ka dziś wypadnie? Myślę, że tak.
Jest bardziej przewidywalna. Dlaczego TS mógł chcieć zmienić maszynę i wprowadził bonus? Bo zapewne był przekonany, że nowa maszyna zmniejszy liczbę głównych wygranych. To moje zdanie. Myślę, że inwestycja - jak tu wspomniał edi8 - 250 tyś zielonych nie wynikała tylko i wyłącznie z wątpliwych względów estetycznych nowej maszyny. Co do jej przydatności dla nas graczy, przyjdzie nam jednak nieco poczekać.
No właśnie, Janusz masz statystyki... jak to wypadało przed 15 czerwca? Wówczas nie śledziłem aż tak Multi. Przed zmianami dziesiątki padały równie rzadko?
Lila to było trafne porównanie a za niegospodarność ktoś powinien beknąć.
Madzia77, najwyższa wygrana to pojęcie względne bo kwoty bywały rożne za tę samą trafioną. Powiem jak najwyżej wytypowałem. W DL 7 razy 4/6. W MM najwyżej wytypowane i puszczone 7/10. W ubiegłym tygodniu wytypowane 8/10 ale nie puszczone więc się nie liczy. A tak to 6/6, 2x5/5. Bilans dodatni. Nie gram za więcej niż 5zł/losowanie w MM i 6zł w DL.
No to ładnie. Ja miałem kiedyś niesamowitego farta bo za 4/6 w DL płacili zawsze ponad 200zł. Ostatnia czwórka w DL 3 maja i od tego pustka. Mój tato miał 5/6 w DL w systemie. Dostał kupon na urodziny w pracy... od tego czasu - chyba przez zazdrość - nie robili sobie takich prezentów. Chyba nie spodziewali się, że ktoś może faktycznie wygrać. Hihi.
Mnie wygrana korci bo znam dwóch szóstkowiczów...
Mnie wygrana korci bo znam dwóch szóstkowiczów...
Edi8 ja osobiście nie gram u buka. Pasko mnie namawiał ale jakoś nie mogę się przełamać. Jak nie lubię TS tak tylko jemu ufam. Hihi
Lecę. Do wieczornego losowania. Idę nadać kupon a później na kolację z Lubą ;P Dziś rocznica... Już wiecie dlaczego często typuję liczbę 26? Do miłego.
Slavo jak Ci poszło z tymi wymieszanymi zakresami losowań? Ja kiepściutko 4/10.
Srutu tutu gacie z drutu. Jak tam moi mili typowania? Jakieś pierwsze obserwacje po zmianie na starą-nową maszynę?
Gała z tego co widzę wiele osób nie może ostatnio nic trafnie wytypować a wszelkie wygrane to raczej przypadek.
Wszystkim zainteresowanym udostępniam moje aktualne statystyki tj. mapę, statystyki liczb, ich trendy, i temperatury. Wszystko na godzinę 14:00. Przypominam że wycięty jest "epizod" feralnej maszyny. Dla zainteresowanych: http://img17.imageshack.us/img17/8572/20091027090820.jpg i życzę powodzenia.
Wszystkim zainteresowanym udostępniam moje aktualne statystyki tj. mapę, statystyki liczb, ich trendy, i temperatury. Wszystko na godzinę 14:00. Przypominam że wycięty jest "epizod" feralnej maszyny. Dla zainteresowanych: http://img17.imageshack.us/img17/8572/20091027090820.jpg i życzę powodzenia.
kogucik19, a przypadkom należy pomagać? Zastanawiam się, co zrobić. Bawić się w patrzenie w przeróżne tabelki i wykresy czy zakreślić na oko... :D
kogucik19 hie hie ;) To jest pomysł, poproszę mojego psa o pomoc... kto wie.
Wędrowco netowy z tym końcem automatów będzie jak z końcem lombardów przy ustawie antylichwiarskiej. Lombardy jak były taj są tylko odsetki inaczej się nazywają...
Ja jestem za liberalizacją przepisów o zakładach wzajemnych. Koncesja na taką formę działalności i "opieka osoby z Urzędu Skarbowego" jak przy produkcji alkoholu. Zakłady wzajemne u każdego chętnego buka a nie monopol Państwa.
madzia77 cześć - ładne zdjęcie. Na taką liberalizację prawa raczej bym nie liczył. W ubiegłym roku Wojewoda Śląski chciał wskrzesić regionalną grę znaną z dawnych lat - Karolinkę. Był opór władz na szczeblu centralnym no i oczywiście TS. Uznano to za zbyt dużą konkurencję dla Lotto i pomysł upadł. Skoro Wojewodzie nie pozwolono, gdzie byłaby to korzyść dla regionu bo dochód miał być przekazywany na inwestycje to co dopiero prywatnym przedsiębiorcom.... chyba że... komuś mogłoby to akurat pasować.
No nic, pogadałem a tymczasem lecę posłać numery, które zostaną dziś wylosowane!
No nic, pogadałem a tymczasem lecę posłać numery, które zostaną dziś wylosowane!
Zresztą sami zobaczcie: http://www.tvs.pl/informacje/6903/
Zdjęcia z kolektury w Siemianowicach Sląskich gdzie on gdyś coś tam wygrałem...
Zdjęcia z kolektury w Siemianowicach Sląskich gdzie on gdyś coś tam wygrałem...
O ironio na prywaciarzach więcej by wyciągnęli niż na TS.
Tak jest ze służbą zdrowia np. Miasto mając szpital na kontrakcie nie zarobi, a gdy dzierżawi budynek NZOZowi, dostaje czynsz i do tego CIT... ale gdzie tam, kto pomyśli o dobrych rozwiązaniach...
Dobra, lecę puścić liczby, które powtarzam - dziś zostaną wylosowane! ;) Miłego wieczorku wszystkim i do 22.
Tak jest ze służbą zdrowia np. Miasto mając szpital na kontrakcie nie zarobi, a gdy dzierżawi budynek NZOZowi, dostaje czynsz i do tego CIT... ale gdzie tam, kto pomyśli o dobrych rozwiązaniach...
Dobra, lecę puścić liczby, które powtarzam - dziś zostaną wylosowane! ;) Miłego wieczorku wszystkim i do 22.
Cześć Miśki. Po wczorajszej dyskusji Opa i Paska wnioskuję, że 3 złote za zakład to prawdopodobnie strzał w stopę TS. Nie potrafią nazbierać gwarantowanej puli... Ciekawe kiedy rzeczywistość przymusi Totalizatora do pójścia ścieżką zachodnich organizatorów gier tzn. 2 zakłady za ok 1 euro. Czcze gadanie...
http://wiadomosci.onet.pl/2067863,11,rzad_tuska_podjal_decyzje_w_sprawie_totka,item.html
L.Wałęsa: "Nie o taką demokrację walczyliśmy żeby każdy mógł mówić co chce". Wczoraj ten cytat w radio słyszałem i mi wystarczy :)
Miśki, ja walczę z tematem i typuję! Oczywiście trafnie. Statystyki aż płoną...
Miśki, ja walczę z tematem i typuję! Oczywiście trafnie. Statystyki aż płoną...
Miśki lecę zawrzeć zakład na dzisiejsze szczęśliwe liczby. One zostaną wylosowane ;D
Moje typy na 1400:
04,14,28,42,54,56,57,62,78,80
06,09,23,30,44,49,50,58,67,70
04,14,28,42,54,56,57,62,78,80
06,09,23,30,44,49,50,58,67,70
kogucik19 a ja znam metodę jak typowanie połączyć ze szczęściem. Stawiasz na stole flaszeczkę, pijesz. Odczekasz parę chwil, typujesz liczby a po flaszeczce jest Ci tak dobrze, że jesteś szczęśliwy. Sposób murowany a i gdzieś czytałem jak pan "podchmielony" przyszedł, puścił - w dodatku za pożyczone - i wygrał. Może coś w tym jest?
MrPaweł, poszukaj w googlach coś o temperaturach liczb, trendach liczb albo strefach.
Cztery ostatnie losowania wylosowano 10 numerów parzystych i 10 nieparzystych. Ale maszyna równo rozkłada...
Ładnie dziś poszlo mimo niskiej wygranej. 5/10 z plusem ale ładna seria liczb mi weszła. Na wieczór coś lepszego przygotuje.
Zrobiłem drobny eksperyment. Wziąłem 20 najczęściej typowanych przez Paskowiczów liczb. Sprawdziłem jakie parki najczęściej wypadają i ułożyłem z tego dziesiątkę. Zobaczymy jak typują Paskowicze ;)
Oto zestaw: 9,14,15,16,23,31,37,48,49,64
Wielki test Paskowiczów a za 10 minut chwila prawdy :)
Oto źródło: http://img405.yfrog.com/i/eksperyment.jpg/
Oto zestaw: 9,14,15,16,23,31,37,48,49,64
Wielki test Paskowiczów a za 10 minut chwila prawdy :)
Oto źródło: http://img405.yfrog.com/i/eksperyment.jpg/
Narodowy test Paskowiczów oblany :) Z parek utworzonych spośród 20 najczęściej typowanych liczb padło 1/10.
Na szczęście mi poszło ciutkę lepiej. Dwa zakłady na 10 skreśleń i mam 2x4/10. Jak by nie było 8 :P
Na szczęście mi poszło ciutkę lepiej. Dwa zakłady na 10 skreśleń i mam 2x4/10. Jak by nie było 8 :P
Cześć Miśki, jak tam humor dzisiaj? Wiara w wygraną jest? Ja już wyczarowałem swoje numerki. Kupon już czeka na 14:00!
Pierwszy raz widzę, że Pasko zwraca uwagę użytkownikom czata. To chyba o czymś jednak świadczy.
U mnie dziś 5/10. Nie jest źle. Od 5 losowań mam wygrane stosując jedną z dwu obranych metod typowania. Czy to dobre fatum?
Ojej. W zbiorze 34 liczb, z których układałem dwa zestawy dziesiątek znalazły się wszystkie wylosowane dziś liczby. Takiej sytuacji jeszcze nie miałem. Po prostu zły dobór :(
Ja słyszałem w radio, że we Włoszech jest znów kumulacja. Jeśli jutro trafię coś w MM to za wygraną kupię bilet i los ;P
Wędrowco, zgoda. Skoro coś tam trafiłem i jestem na plusie to jest ok. Ja i tak nadal będę pielęgnował tę metodę.
MrPaweł ja napisałem sobie własny i od czasu, kiedy mądrze kieruje się tym co mi wyliczy, trafiam od 4/10 do 8/10. To dopiero któreś losowanie z rzędu ale nie było jeszcze losowania bez wygranej - tfu tfu, odpukać.
MrPaweł, tak na dobrą sprawę to jest to skrypt w php. Musi znajdować się na serwerze www do działania. Jeśli znajdę gdzieś jakiś darmowy serwer to udostępnię wszystkim moje statystyki. Opiszę jeśli metoda zda egzamin i wygram np. 15 albo 20 razy z rzędu. Na razie jest 7 ;)
smileman ja wielokrotnie mówiłem tu na chacie by się interesować trendami liczb. Tyle tylko że obserwacja na piechotę jest długa i żmudna. Napisałem sobie więc skrypt, który wypisał mi trendy wylosowanych liczb w ilu tylko chcę losowaniach wstecz i na tej podstawie mogłem obserwować zachowania liczb.
Szkopuł w tym, że należy metodą prób i błędów dojść jakie zakresy dla trendów badać. U mnie trwało to ponad dwa tygodnie. Na podstawie obserwacji zawężam zbiór liczb do ok 30 spośród których robię zestaw. Wczoraj w wytypowanym przeze mnie zbiorze znalazły się wszystkie wylosowane - o czym pisałem na forum. Najtrudniejsze jest stworzenie tego odpowiedniego zestawu - nad tym jeszcze pracuję.
A historia trendów dla losowań x wstecz wygląda mniej więcej tak: http://yfrog.com/2g20091031143231j
Ja często wklejam zrzut ekranu swoich statystyk (dość mocno rozbudowanych) tu na czacie i kto chce, ten korzysta. Zawsze jednak muszą być świeże...
A historia trendów dla losowań x wstecz wygląda mniej więcej tak: http://yfrog.com/2g20091031143231j
Ja często wklejam zrzut ekranu swoich statystyk (dość mocno rozbudowanych) tu na czacie i kto chce, ten korzysta. Zawsze jednak muszą być świeże...
ender a "czego" szuka viltomierz w liczbach? Opowiedz o metodzie albo daj jakiś namiar na opis metody Viltoma? Może to będzie klucz do mojego doboru liczb? ;)
Czyli jeśli dziś padło 1,2,4 to szukam jakie liczby w historii padały po tych liczbach. Ile losowań po badam? Jedno?
Hmmm ciekawe. No nic, ja dziś spróbuję czegoś nowego z moją metodą. Ciekawe co z tego wyjdzie...
Bo to gra losowa jest. Statystyki być może odrobinę podnoszą prawdopodobieństwo ale wiele chyba zależy od szczęścia...
sam9: król karo, dama karo, walet kier ;)
MrPaweł, dwie proste metody, podziel sobie mapy jak wstarym albo nowym kuponie czyli 30-30-20 albo 10-10-10-10-10-10-10-10
MrPaweł, dwie proste metody, podziel sobie mapy jak wstarym albo nowym kuponie czyli 30-30-20 albo 10-10-10-10-10-10-10-10
Staniczek tej miłej Pani mnie rozpraszał... ;)
No i stało się, dobra passa mnie opuściła. Zachciało mi się eksperymentów :/ Dziś bez wygranej.
No i stało się, dobra passa mnie opuściła. Zachciało mi się eksperymentów :/ Dziś bez wygranej.
Nie padnie, zbyt bardzo ludzie byli zabiegani jutrzejszym dniem i nie myśleli o totku. Zbyt mało zakładów, małe prawdopodobieństwo.
Janusz=>GG.
Janusz=>GG.
Hie hie, zobaczcie jakie schodki na kuponie: 11,22,33,44,55 a rano było 5 liczb w pionie.
Ogólnie muszę popracować nad doborem wytypowanych liczb. Zobaczcie co wytypowałem w Lotto: 9,11,28,42,46,32 a w Mini: 5,6,12,18,19,25,30. Jak widać odrzuciłem złe liczby...
Zobaczcie o ile skoczyła premia za 10/10. O 20 tysi. To się chyba nie często zdarza?
Cześć Miśki, jak tam? Numery wytypowane? Ja już kupon posłałem. Stacje paliw czynne więc nadal liczę się w grze na 14:00. Fajnie byłoby zacząć miesiąc z górką na koncie :)
Pikolo, ciekawa informacja. Niestety nie mam TV4 (n) więc nie zobaczę. Liczę na YouTube i obszerną relację Paskowiczów.