Wpisy użytkownika Lestek
Łącznie 5 391 wpisów w archiwum, pokazane od nr 68 693. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
Co przez to rozumiesz? Jak myślicie? Będą nowe maszyny? I strona TS?
Przesadzacie. Z MM było tak samo. Klienci przychodzą do kolektury i często przy mnie mówią "poproszę multilotek na dziesięć" i pani wie co przycisnąć. Jak zwał tak zwał. A zmiana nazwy hmmm. Ja uznaję za dobrą z punktu widzenia TS decyzję. Już widzę reklamę "Kumulacja w Lotto 50 mln". Klient myśli "Hmmm kumulacja w kolekturze Lotto". Idzie i kupuje różne gry bo sam nie wie gdzie ta wielka kasa. Ot taki zabieg marketingowy.
Tysiąc pięćset sto dziewięćset :)
Te kłótnie i szeroki pojęte dyskusje nie na temat powodują, że gubią się między wierszami sprawy gier losowych. Nie komentowałem tego ale proponuję komunikatory.
Te kłótnie i szeroki pojęte dyskusje nie na temat powodują, że gubią się między wierszami sprawy gier losowych. Nie komentowałem tego ale proponuję komunikatory.
Ja niestety pudło. 5 zakłądów dużego, 8 EX i nic nie trafiłem. Porażka. To przez tę grypę...
Ja oceniam po jakości wypowiedzi. Niestety popularność stron rodzi poważny kłopot, zazwyczaj obniżenie poziomu. Dziękuję za uwagę.
Pasko, błagam:
if(!isset($_COOKIE['chat'])) {
setcookie("chat", "wiadomosc zapisano", time()+ 300);
// tu kod Twojego dodawania wiadomości...
} else
echo '
}
?>
Może wówczas będzie więcej wiadomości związanych z TS niż personalnych wycieczek.
} else
echo '
Odpocznij 5 minut od komputera..
';}
?>
Może wówczas będzie więcej wiadomości związanych z TS niż personalnych wycieczek.
W poprzednim wpisie wycięło część mojej wiadomości...
} else
echo '
}
Magdaleno, zastanawiasz się gdzie wtedy byłem? Ach wtedy prowadziłem normalne życie. A gdy już zaglądałem na Pasko ignorowałem. Wiesz co, jestem osobą publiczną i nauczyłem się ignorować pewne rzeczy bo gdybym musiał prostować i tłumaczyć wszystko to co ktoś o mnie napisze, to na nic innego nie wystarczałoby mi czasu. Czego i Tobie życzę.
} else
echo '
Odpocznij 5 minut od komputera..
';}
Magdaleno, zastanawiasz się gdzie wtedy byłem? Ach wtedy prowadziłem normalne życie. A gdy już zaglądałem na Pasko ignorowałem. Wiesz co, jestem osobą publiczną i nauczyłem się ignorować pewne rzeczy bo gdybym musiał prostować i tłumaczyć wszystko to co ktoś o mnie napisze, to na nic innego nie wystarczałoby mi czasu. Czego i Tobie życzę.
Hihi. Dla mnie statusy są nieporozumieniem, powinny bardziej odzwierciedlać ilość wytypowanych kombinacji w Typowaniach niż wiadomości na czacie. Może to wynika z zbyt małej ilości pól w typowaniach bo wówczas wiele kombinacji się nie mieści i dlatego gracze podają je na czacie? Jak myślicie? W końcu czegoś te rankingi na stronie są?
Pawcio dzięki za wyniki. Tak jak mówiłem, na pożegnanie dali komuś premię. A teraz się zacznie - panem et circenses.
Co do strony, liczyłem raczej na dalej idące zmiany. Podmieniono grafikę, fakt jest ładniejsza ale to zbyt mało. Strona jest niefunkcjonalna. Często przeglądam ją na telefonie i niezwykle trudno jest trafić w przyciski jak "Archiwum" albo "Wygrane". A już zupełnie jest to niemożliwe, gdy leci jakaś reklama we flashu. Zapominają że czasami użytkownicy nie mają flasha i nie można nacisnąć tego co jest pod spodem.
Co do strony, liczyłem raczej na dalej idące zmiany. Podmieniono grafikę, fakt jest ładniejsza ale to zbyt mało. Strona jest niefunkcjonalna. Często przeglądam ją na telefonie i niezwykle trudno jest trafić w przyciski jak "Archiwum" albo "Wygrane". A już zupełnie jest to niemożliwe, gdy leci jakaś reklama we flashu. Zapominają że czasami użytkownicy nie mają flasha i nie można nacisnąć tego co jest pod spodem.
O, jaka ładna nowa tabelka wygranych (w Mini Lotto niestety nie działa) i pasek nawigacyjny. Stronka się zmienia powolutku ale do ideału jej niestety wiele brakuje.
Ciekawe kiedy ujednolicą znaczek NUMERKA, aby był w nowym stylu?
Ciekawe kiedy ujednolicą znaczek NUMERKA, aby był w nowym stylu?
Skoro kwota jest gwarantowana to nas, graczy nie powinno to obchodzić. Mnie się średnio podoba komunikat prasowy. Podano że za piątkę będzie można otrzymać ok 5 300zł. To było zwykle zależne od pozostałych wygranych. Albo gwarantują 6,5,4 albo czarują jak Wieleba ;D
Pawcio, powiedz mi jedną rzecz, gdyby dziś padła główna w TSN ile wyniesie? Zupełnie nie wiem jak nalicza się tam wygrane. Dziś nie ma kumulacji i jest świeża pula. Wiesz może?
Podziękował. Nie warto. Przy tak niskich szansach gwarantowana wygrana powinna być wyższa.
TSN powinien zgodnie z nową nomenklaturą nazywać się Numerek Lotto. Pasko, kiedy podmienisz loga i nazwy na Twojej stronie?
Pasko, pomyśl o czymś takim jak odświeżanie czatu w tej ramce. Żeby sprawdzić czy są nowe wiadomości trzeba odświeżać całą stronę a to generuje ruch...
OK, można pokazać projekt. Jakiś czas temu rozmawiałem z Paskiem o wersji mobilnej strony. Poniżej projekty. Jeszcze nie ma MM bo zastanawiam się jak wyświetlać wysokości wygranych na tak małej powierzchni. Możecie pooglądać zrzuty ekranu w obu orientacjach ekranu:
http://img98.imageshack.us/i/multipaskomobile.jpg/
http://img23.imageshack.us/i/multipaskomobile2.jpg/
http://img84.imageshack.us/i/multipaskomobile3.jpg/
http://img65.imageshack.us/i/multipaskomobile4.jpg/
Pozdrawiam
http://img98.imageshack.us/i/multipaskomobile.jpg/
http://img23.imageshack.us/i/multipaskomobile2.jpg/
http://img84.imageshack.us/i/multipaskomobile3.jpg/
http://img65.imageshack.us/i/multipaskomobile4.jpg/
Pozdrawiam
Kurcze, muszę kiedyś umówić się z jakimś kolektorem na sesję zdjęciową to napiszę emulator lottomatu. Generowanie liczb metodą chybił trafił ale tak, jak robi to kolektor w budce :)
Tajemniczy Don Pedro: Ja mam inne podejście do tematu. Jeśli ktoś podchwyci temat i zrobi coś podobnego to tylko należy się cieszyć. Powstaną dwa rozwiązania i wygra to lepsze. Tak rozwijał się internet.
OPA: dziwne, nie raz jak szedłem puszczać los przy jakiś większych kumulacjach, pytałem panią "sprawdzi mi pani ile już jest w puli" i bez problemu podawała. Coś się zmieniło?
A może historyczna powtórka jak w Bułgarii i rzecznik skomentował wczorajsze próbne losowanie? ;P Trzeba lecieć puścić powtórkę....... :D
69669. Lestek 2009-10-13 (17:38)
piątka na dziś 39,5,47,48,70
Popatrzcie jak niewiele brakowało. Wczoraj pierwszy raz w życiu zagrałem na 5 skreśleń i pierwszy raz użyłem swojego programu do statystyk i wynik mnie zadowala. Ciekawe czy dziś też uda mi się tak fajnie wytypować piąteczkę.
piątka na dziś 39,5,47,48,70
Popatrzcie jak niewiele brakowało. Wczoraj pierwszy raz w życiu zagrałem na 5 skreśleń i pierwszy raz użyłem swojego programu do statystyk i wynik mnie zadowala. Ciekawe czy dziś też uda mi się tak fajnie wytypować piąteczkę.
A tam smutno. Za oknem śnieg. Opony zmienione więc można się cieszyć ;)
Haha z taką grą to możemy sobie...
A ja tymczasem zbieram się pokopać piłkę ze znajomymi na hali. Idzie nam lepiej niż naszym ;D
A ja tymczasem zbieram się pokopać piłkę ze znajomymi na hali. Idzie nam lepiej niż naszym ;D
Chyba ktoś dziabnął 10/10 bo bardzo długo liczą. Wie ktoś coś z kolektorów?
Myślę, że będą losowania w internecie i ew. na antenie radiowej - taniej.
Na 2200 zestaw killer :)
Lotto:
7,13,19,25,45,48
9,14,21,26,37,45
Mini Lotto:
3,17,22,29,31
6,14,23,32,37
1,17,23,29,32
3,17,21,32,28
MM:
2,14,17,32,77
2,7,10,14,27,50,55,63,74,77
Lotto:
7,13,19,25,45,48
9,14,21,26,37,45
Mini Lotto:
3,17,22,29,31
6,14,23,32,37
1,17,23,29,32
3,17,21,32,28
MM:
2,14,17,32,77
2,7,10,14,27,50,55,63,74,77
Wędrowco netowy, zawsze podajesz liczby, które nie padną. Ja też ostatnio takie podaje w typowaniach hahahaha ;)
1000 wiadomości w niespełna trzy miesiące... to faktycznie duże tempo i chyba nadmiar wolnego czasu...
Moje zdanie znacie. Status to dziadostwo chyba że będzie odzwierciedlać wyniki w typowaniu albo ich ilość.
Moje zdanie znacie. Status to dziadostwo chyba że będzie odzwierciedlać wyniki w typowaniu albo ich ilość.
Zacząłem kilka wersów wyżej ale ważniejsza była durna ikonka przy nicku.
Co z tymi kulami bo nawet typowanie z trendów nie wchodzi. Zmienili kule w maszynie?
Co z tymi kulami bo nawet typowanie z trendów nie wchodzi. Zmienili kule w maszynie?
Pewnie nie zawistni ale zniesmaczeni tym, że muszą przekopywać się przez setki wiadomości nie związanych z tematem by wydobyć coś na prawdę wartościowego. Na pogaduchy o "pierdołach" jak znalazł są czaty na onecie. Ja zaglądam tu mając wielką nadzieję na wiadomości i informacje związane z grami losowymi. Tymczasem widzę słowotok i zalew wpisów o niczym i odnoszę wrażenie, że większość z nich powstała by nabić punkty do ikonki.
I to oto ostatnia moja wypowiedź na ten temat.
I to oto ostatnia moja wypowiedź na ten temat.
Pasko, niepoprawna graficznie? Daje po oczach jak neony w czerwonej dzielnicy. Wprawdzie zero błędów ale 8582 ostrzeżeń. Dla mnie każdy system, który jest sprzedawany, jest nieskuteczny. Gdyby system był dobry, zarabiałby na siebie...
madzia77 bardzo mnie cieszy że masz tak obszerną wiedzę i upoważnienie wszystkich użytkowników strony :)
lila wyprowadzę cię z błędu, już wielokrotnie zwracałem na to uwagę. Bez skutku. Rozmowy nie na temat (lotto) deprecjonują tę stronę zawsze to powtarzałem i będę. Widzisz, ja mam takie wyobrażenie strony o czymś. Wchodzę na forum bądź czat i widzę profesjonalne bądź staranne wypowiedzi na temat. Na stronie o lotto to spodziewam się wymiany doświadczeń, typowania itp. a nie rozmowy towarzyskie bo do tego służy gg,skype albo jak powiedziałem czaty onetu. Myślę że podobnie myślących jest więcej jednak ja należę do osób, które mówią głośno co myślą.
Pasko, może czat jako podstrona poza stroną główną? To mogłoby się sprawdzić bo te okienko i tak nie jest wygodne... no i mógłbyś zrobić wtedy jakiś autorefresh?
Pasko, może czat jako podstrona poza stroną główną? To mogłoby się sprawdzić bo te okienko i tak nie jest wygodne... no i mógłbyś zrobić wtedy jakiś autorefresh?
Proponuję mały eksperyment. Weźcie sobie aktualny numer czata i wykasujcie zero z adresu, wrócicie o kilkanaście tysięcy wypowiedzi wstecz, do roku 2007. Typowania, krótka dyskusja o systemach neuronowych, porada do której i gdzie jest czynna kolektura... Inny świat ;) Koniec.
Mowa o: http://www.multipasko.pl/chat7924/
Mowa o: http://www.multipasko.pl/chat7924/
Monsiu, coś w ten deseń. Nie liczę na główną wygraną bo takiego szczęścia w życiu to aż nie mam ale drażni mnie że na postawie tak wielu różnych statystyk nie można trafnie wytypować choć kilku liczb. Czasami przeczy to nawet wszelkim sformułowanym tezom. Haha Niby gra losowa, ale przy odpowiedniej ilości powtórzeń powinno się bez problemu przewidzieć część liczb.
Pochwalę się zrzutem ekranu z moich statystyk. Własna produkcja ;) Uwaga, trochę waży.
http://img340.imageshack.us/i/20091016230119.jpg/
Pochwalę się zrzutem ekranu z moich statystyk. Własna produkcja ;) Uwaga, trochę waży.
http://img340.imageshack.us/i/20091016230119.jpg/
bianka w samo sedno ;)
Monsiu czasami jest i po 10 powtórzeń, wiadomo. Żeby to rozpisać trzeba sporo włożyć. Ja gram dla zabawy, zwykle jeden zakład na 10. Czasami puszczę 5/10. Ostatnio lubię Mini Lotto. W Lotto praktycznie w ogóle. Rozmawiałem niedawno z znajomym który wygrał 6. Nie miał żadnych statystyk, liczb ani nic. Po prostu miał szczęście. Ja próbuję temu szczęściu pomóc.
Monsiu czasami jest i po 10 powtórzeń, wiadomo. Żeby to rozpisać trzeba sporo włożyć. Ja gram dla zabawy, zwykle jeden zakład na 10. Czasami puszczę 5/10. Ostatnio lubię Mini Lotto. W Lotto praktycznie w ogóle. Rozmawiałem niedawno z znajomym który wygrał 6. Nie miał żadnych statystyk, liczb ani nic. Po prostu miał szczęście. Ja próbuję temu szczęściu pomóc.
Monsiu, ja nie gram na powtórki. Ostatnio "kręcą" mnie trendy i temperatury liczb ale bez większego skutku. Może za krótko. A tymczasem mamy dalej bonusa w mm.
lila uspokój się. VIP mi wisi koło ogona a do tego budzi negatywne skojarzenie z tanim "sikaczem" z biedronki ;) Puść już ten klawisz F5.
Monsiu, jutro puszczę 6 powtórek 2 z trendów i dwie z temperatur. Zobaczymy co mi Wieleba wyczaruje.
lila nie wiem, ja tylko sobie głośno krytykuję dyskusje nie na temat jak u "dzieci neostrady". Już wolę narzekanie na Wielebę niż rozmowy o niczym. Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że nic nie zmienię w tym czacie. Ot na tym polega demokracja. Zdecyduje większość. Tylko czy słusznie? Bo 2 żuli spod budki z piwem może przegłosować profesora akademickiego ;)
Torsan, żartujesz? Zbieram punkty na wipa hahahahahahahaha
A teraz do rzeczy. Co z tymi kulami?
A teraz do rzeczy. Co z tymi kulami?
Faktycznie, pewnie wiele poznasz tu ludzi, którzy chcieliby porozmawiać o lotto ale wszystkie te posty utykają gdzieś pomiędzy wpisami o kotkach, myszkach, pogodzie, odśnieżaniu i smooth jazzie. Przepraszam, pomyliłem strony. Zmylił mnie banner "Najlepsza stronka o tematyce LOTTO". To był mój ostatni wpis dotyczący krytykowania osób piszących nie na temat Lotto. Dla mnie koniec tematu. Powodzenia.
wybacz ale twoje poczucie humoru do mnie nie dociera. Powiedz lepiej jak typujesz na 1400?
torsan, twój ostatni post tłumaczy te inwektywy w moim kierunku. Do szkoły. Tego mogłem się spodziewać. Kiedy ta młodzież nauczy się szacunku do "bardziej doświadczonych wiekiem" ;) Zapytaj panią na Historii jak Polska byłaby biedna gdyby nie bogactwa Śląska? Dobranoc, włóż książkę pod poduchę wtedy podobno wiedza wchodzi do głowy :)
edi8 faktycznie kilka ostatnich wpisów ni jak ma się do mojej tezy że strona tematyczna...bla bla bla. Były nie na temat. Przepraszam za to niedopatrzenie. Jestem chyba przewrażliwiony. Starałem się rozmawiać o lotto ale wpisy umykały i to mnie drażniło. Podaruję więc sobie. Trzeba ustąpić.
Wyłączyłem wyświetlanie chatu na stronie głównej: http://img41.imageshack.us/i/20091019004019.jpg/
Prawda że ładnie to wygląda? Dobrej nocki.
Wyłączyłem wyświetlanie chatu na stronie głównej: http://img41.imageshack.us/i/20091019004019.jpg/
Prawda że ładnie to wygląda? Dobrej nocki.
Lila skąd pomysł że jestem młody? Ja bym powiedział wręcz odwrotnie. Siwogłowy.
Haha na zdjęciu nie ja jestem. To raczej taka aluzja do tematyki strony i tego, że raczej kiepsko mi w typowaniu idzie. Reasumując ani wiek ani zdjęcie się nie zgadzają.
Znów odbiegliśmy od zasadniczego tematu.
Znów odbiegliśmy od zasadniczego tematu.
Kto musi wstać ten musi :) Życzę zasadniczo dobrej nocy. Rano znów gramy. Tak jak mówiłem 6 na powtórki 2 na trendy 2 na temperatury.
Jak tam typowania na dziś? Zagrałem na powtórki ale jak znam życie dziś same nowości będą.
Do bardziej doświadczonych, w MM obserwacja ilu losowań wstecz ma jakiś sens? W Mini Lotto i Lotto 7-12. A jak Waszym zdaniem z MM?
Edi8 no widzisz co przyzwyczajenie robi z człowiekiem. Wypiłem meliskę i myślę sobie - zobaczę. Wdech, wydech. Jestem spokojny. Jest w porządku. Nie ma dyskusji o wyższości Sudetów nad Karpatami, tudzież Beskidami.
Niemniej postanowiono że zamiast wdawać się w zbędną dyskusję włączam dodatek do firefoxa o nazwie Stylish gdzie zdefiniowałem sobie #divscroll { block: none } i po kłopocie. Przeczekam burzę progesteronu.
Niemniej postanowiono że zamiast wdawać się w zbędną dyskusję włączam dodatek do firefoxa o nazwie Stylish gdzie zdefiniowałem sobie #divscroll { block: none } i po kłopocie. Przeczekam burzę progesteronu.
Nie miałem na myśli mojej burzy progesteronu bo takowej nie mam. Czy moje aluzje są aż tak mało czytelne?
No dobra, niech Ci będzie.
Edi, do rzeczy. Ile losowań wstecz obserwujesz?
Edi, do rzeczy. Ile losowań wstecz obserwujesz?
Moja druga połówka kiedyś powiedziała: lubię obstawiać liczbę 25 bo tyle z zasady tra mój cykl. Haha. Też metoda... I bądź tu człowieku miły. Dostałem taką odpowiedź po informacji że ja często obstawiam 3 (miesiąc urodzin) 14 (dzień) i 26 (data naszej rocznicy). Ble.
Zakresy niesortowane. Masz na myśli wyniki nieposortowane?
A to dla mnie jakaś nowość. Faktycznie ciekawe. Nigdzie jednak nie spotkałem się z nieposortowanymi wynikami. Pasko eksportuje do cvs ale posortowane.
A to dla mnie jakaś nowość. Faktycznie ciekawe. Nigdzie jednak nie spotkałem się z nieposortowanymi wynikami. Pasko eksportuje do cvs ale posortowane.
A czy dysponujesz może adresem gdzie wyniki są zebrane w formie nieposortowanej?
Dzięki Edi8, prawdopodobnie Pasko doda export nieposortowanych wyników do csv. Posortować sobie jest łatwiej ale w drugą stronę nie bardzo ;)
edi8 dzięki za pomoc, nie zaglądałem przez moment ale już Pasko dał nieposortowane.
Edi8 a podpowiedz mi, jak rozpisujesz te liczby nieposortowane. Jakoś sobie je dzielisz? Na co patrzysz w tej statystyce?
ave! no to biorę się za czytanie i oprogramowanie tego co wyczytam.
Mam zestawik na 22. Taki z braku pomysłów pozlepiany. Chyba brakuje mi cierpliwości do numerków albo faktycznie zmienili kule.
Widzę ciekawa dyskusja się tu przewinęła.
Ja niedawno dałem Paskowi pewną propozycję pod rozwagę. Jeśli już faktycznie zostają ikony to może statut liczony według stażu na stronie?
Co do istoty aktywności na multipasko nasuwa mi się takie porównanie. Z tą aktywnością jest jak z sexem, są w nim aktywni i są tacy, co tylko dużo gadają...
Ja niedawno dałem Paskowi pewną propozycję pod rozwagę. Jeśli już faktycznie zostają ikony to może statut liczony według stażu na stronie?
Co do istoty aktywności na multipasko nasuwa mi się takie porównanie. Z tą aktywnością jest jak z sexem, są w nim aktywni i są tacy, co tylko dużo gadają...
Właśnie spojrzałem na niewysłany dziś kupon. Rano wypełniłem. Z czystego lenistwa nie poszedłem puścić multi. Przeszło koło nosa 8/10 :(
Statystyka dnia całkiem niezła. na 14 8/10 22 3/10. Razem 11 hahaha ;)
Mnie dziwi że UOKiK nigdy nie zajął się TS. Jak widać w Polsce mogą być wyjątki. Nawet za komuny była konkurencyjność na rynku loteryjnym.
Lila co Ty gadasz. Przecież znowu o 22:00 przez pomyłkę puszczą losowanie próbne a później zalosują jeszcze raz o 23:00.
Pasko nawet mnie nie wkurzaj. Lila ironicznie życzyła mi powodzenia w losowaniu na 22:00 i co? Spójrz na moje typowania i na wyniki próbnego:
Wylosowano: 1,3,5,8,13,17,19,20,25,29,31,35,40,41,58,59,68,70,77,80.
Typowałem 4,8,13,22,29,43,35,41,58,75.
Niby "głupie" 6/10 i 12zł ale wkurza mnie to wszystko... Kto wie ile nam trafień uciekło sprzed nosa z powodu zaburzeń statystyk przez próbne losowania takie jak wczorajsze?
Wylosowano: 1,3,5,8,13,17,19,20,25,29,31,35,40,41,58,59,68,70,77,80.
Typowałem 4,8,13,22,29,43,35,41,58,75.
Niby "głupie" 6/10 i 12zł ale wkurza mnie to wszystko... Kto wie ile nam trafień uciekło sprzed nosa z powodu zaburzeń statystyk przez próbne losowania takie jak wczorajsze?
edi8, a w nieoficjalnych używają innych kul? Każda z nich się zniekształca, ściera itp. itd. a to wpływa na nasze statystyki. O ile pewniejsze byłyby pełne?
Edi8 co do wpisu 72227. Chyba muszę się z Tobą zgodzić. Faktycznie, jednostkowe lub nawet kilkukrotne losowanie nie będzie miało nagłego wpływu na starzenie się kul. Swoją drogą ciekaw jestem jaki jest cykl życia kul.
A skoro robią już próbne "właściwymi" kulami to powinniśmy znać wyniki tych próbnych. Ciekawe czy to jest w protokole. Widział ktoś kiedykolwiek protokół? Swoją drogą dziwne, że on nie jest nigdzie publicznie dostępny. To jest pierwsze gremium z którego posiedzeń nie ujawnia się protokołów (poza oczywiście tajnymi jak od służb specjalnych).
Się porobiło. Mamy aferę Rywina, aferę hazardową i aferę paskową.
A ja tymczasem siadam do statystyk i powalczę z tematem.
A ja tymczasem siadam do statystyk i powalczę z tematem.