Wpisy użytkownika Lestek
Łącznie 5 391 wpisów w archiwum, pokazane od nr 74 669. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
Co powiecie o kumulacjach w Lotto? Moim zdaniem żenada. Zwykle o tej porze było już 12 mln. Podwyżka odbiła się nam graczom czkawką, bo TS zarabia równie dużo na całym tym procederze.
ender: ale to zdanie ma logiczne wytłumaczenie. Wyższa cena to mniejsza ilość zakładów więc mniejsze prawdopodobieństwo, że ktoś trafi. Proste jak drut.
ender: my się nie rozumiemy więc wytłumaczę tak.
Wg. starej stawki ludzie zawarli zakłady za kwotę 1 000 000zł. Zawarto 500 000 zakładów.
Po nowemu znów ludzie zawarli zakłady za kwotę 1 000 000zł. Zawarto 333 332 zakłady.
W którym wypadku jest większa szansa, że ktoś trafi?
Wg. starej stawki ludzie zawarli zakłady za kwotę 1 000 000zł. Zawarto 500 000 zakładów.
Po nowemu znów ludzie zawarli zakłady za kwotę 1 000 000zł. Zawarto 333 332 zakłady.
W którym wypadku jest większa szansa, że ktoś trafi?
Dobra. A teraz do ekspertów metody Viltoma. Napisałem sobie program, który pokazuje mi wystąpienie poszczególnej liczby po liczbach wylosowanych. Oto zrzut ekranu dla wyników ostatniego losowania: http://yfrog.com/j420091101154405j
Na co teraz patrzymy?
Na co teraz patrzymy?
Miśki, numerki wybrane? Ja już mam zakład zawarty i liczę na dobrą nowinę w nowym tygodniu :)
Ja chętnie pograłbym u buka na kulki ale nie wiem jak ;/ Nie mam zielonego pojęcia jak się gra u buka, ile liczb się obstawia i ile można wygrać... Szkoda że nie ma jakiegoś tutka.
ralfek, czym tu się dzielić. Już nie raz mówiłem jak gram. Mam napisane skrypty w php i obserwuję. Ale proszę bardzo, jeśli ktoś chce zajrzeć w tabelki na 22:00 tu jest link (4.5MB): http://yfrog.com/j5statystyki2009110214153j
kogucik19 chyba się nie zrozumiałeś z gomezem. On pytał co to za gra pod adresem http://wygraj100.pl ;P
Tajemniczy don pedro: adres sprawdziłem i u mnie działa doskonale. Przypuszczam że u innych użytkowników strony również, bo wielu z nich weszło zobaczyć te statystyki (jest tam licznik odwiedzin). Don Pedro, jest to zrzut ekranu z moich statystyk aktualny na godzinę 22. Pozdrawiam.
Tajemniczy don pedro: w wyszukiwarkę Google nie wkleja się "gotowego" adresu strony internetowej. Adres wkleja się w pasek w górnej części okna przeglądarki.
TDP: należy kliknąć na ten podłużny niewyraźny rysunek aby się powiększył. Otworzy się w nowym oknie nadal niewyraźny. Skoro używasz Mozilli będziesz miał funkcję lupy. Po naciśnięciu ponownie na obrazku będziesz miał powiększoną wersję. Wówczas wszystko jak na dłoni.
P.S. Już po dodaniu obrazka zauważyłem błąd. W jednym z pól powinno być "nowy kupon" w miejsce "starego". W ostatecznej wersji jest już to poprawione. Oczywiście to, co wkleiłem to tylko część kompleksu statystyk. Są jeszcze wykresy, viltomierz, zliczacz parek, trójek,czwórek i piątek ale to osobna bajka...
P.S. Już po dodaniu obrazka zauważyłem błąd. W jednym z pól powinno być "nowy kupon" w miejsce "starego". W ostatecznej wersji jest już to poprawione. Oczywiście to, co wkleiłem to tylko część kompleksu statystyk. Są jeszcze wykresy, viltomierz, zliczacz parek, trójek,czwórek i piątek ale to osobna bajka...
No, kupon zawarty. Gram za całą wygraną. Va bank. Powodzenia wszystkim o 22:00.
ralfek, ja wychodzę z założenia że gorące liczby parzą, zimne zresztą też. Należy wyszukać takie liczby, które mają pewną regularność w poszukiwanych zakresach. Przy czym należy badać wiele zakresów równocześnie. Musisz obrać metodą prób i błędów powiedzmy 8 zakresów (np. 100, 75, 50, 25, 20, 15, 10, 5) losowań wstecz i obserwuj regularność liczb. Czy liczby padają częściej, rzadziej czy może regularnie. Jeśli jakaś liczba jest regularna w wielu zakresach i zachowuje się podobnie, oznacza to że może prędzej paść niż dziad, który czeka i czeka bo nie wiadomo jak długo będzie czekać. A taka która pada 5 razy pod rząd - nie wiadomo kiedy przestanie i na jak długo... Ale mogę się mylić.
TDP: nie zrozumieliśmy się. Ja po prostu nie napalam się na liczby, które długo czekają i na takie które padają praktycznie co rusz. Doceniam takie, które są regularne. Ale uwaga - ta regularność się zmienia mniej więcej co 20 losowań. Ja nie mam problemu z wyznaczeniem zbiorów liczb. Zwykle metodą eliminacji powstaje zbiór ok 30 liczb w których jest od 15 do nawet 20 wylosowanych liczb. Mój problem polega na wyciągnięciu spośród tych 30 te właściwe 10. Tu nie wypracowałem jeszcze żadnej skutecznej metody. A właściwie skuteczniejszej, niż od 4 do 8 trafień na losowanie.
Monsiu, nie rób tego. Tylko regularność i cierpliwość popłaca. Nie zawsze tendencja idealnie trafia. Nieraz padają same wzrosty. Ja rozpisałem sobie tendencje wylosowanych liczb w 300 losowaniach wstecz i jestem przekonany, że wytypowany zbiór 30 liczb wystarcza na przygotowanie takiego grania, że raz na dzień coś trafisz. Największy problem to przygotowanie zestawu końcowego. Przynajmniej dla mnie.
Ja również gram rozsądnie i szkoda mi pieniędzy na nie wiadomo ile kombinacji. Jeśli mam wygrać, to wygram jednym zakładem.
Ja również gram rozsądnie i szkoda mi pieniędzy na nie wiadomo ile kombinacji. Jeśli mam wygrać, to wygram jednym zakładem.
rustu2009 ja też miewam ten sam problem i marudzę Paskowi o wersję Mobile. Przygotowałem już nawet projekt ale utknęło w martwym punkcie. Na Safari w iTelefonie jest dokładnie to samo. Widać tylko ostatnie wpisy. To przez ramkę...
Janusz, skoro już zależy Ci na chacie na stronie głównej to może w DIVie scrollowanym jakiś javascriptem? Telefony sobie z tym radzą...
Janusz, skoro już zależy Ci na chacie na stronie głównej to może w DIVie scrollowanym jakiś javascriptem? Telefony sobie z tym radzą...
TDP: to jest moja stara jak ja sam zasada. Sprawdziła się nie raz ale jeden szczególnie zapamiętałem. To było w maju. Na piątek 1 maja puściłem kupony za 25zł (10 zakładów) wygrałem 4/10 czyli 2 zł. Dołożyłem 50 groszy nieco zrozpaczony i następnego dnia trafiłem 7/10 czyli 140zł. Ale miałem frajdę. W niedzielę najbliższych zabrałem na wycieczkę do Ogrodzieńca. Od tego czasu nie ulegam emocjom a jeśli przez kilka razy z rzędu przegrywam - odpoczywam od gry kilka dni.
ender ja od jakiegoś czasu nie podaję tu typów i ... wygrywam hehe. Pewnie to przypadek ale będę pisał tylko o wynikach. Kiedyś może znów zacznę podawać wcześniej typy :) Szczerze wątpię że ktoś z TS tu zagląda ale... zabobony ;)
No Earl. Wygrał kupon i naprawia zło. Czy Ty za wygraną w TS naprawisz zło z przeszłości? Ja bym naprawił kilka rzeczy. Ten serial niby głupi a obnaża ludzi. Wielu by zrobiło podobnie.
Tajemniczy don pedro: jesteś może online? Masz jakieś rady dla mnie?
tomis1973 no ... dajesz tę cudowną receptę. Ja jeszcze nigdy nie trafiłem w żadnym markecie za to kilka razy w osiedlowych "blaszanych budkach". Mam swoją ulubioną kolekturę w małej wiosce.
"To znaczy że masz zły sposób gry..." To logiczne że jeśli ktoś nie wygrywa, to ma zły system gry. Dobry system to typowanie zwycięzkich numerów. Ot proste ;)
Masło maślane, jak z lottomatu można ułożyć system?!? Lottomat wybiera losowo numery ze zbioru liczb.
No, ja już zagrałem. Teraz oczekiwanie na 22:00. O czternastej było nisko.
Dziś było wyjątkowo kolorowo w statystykach. Nie dziwota, że poszło mi średnio :( Może jutro kulki się uspokoją.
Czy bezduszna maszyna spisze się lepiej ode mnie? Dziś zrobiłem eksperyment. Zaprogramowałem komputer, aby wybierał mi numery według schematu, którym zwykle się kierowałem. Skoro sam to robiłem to dlaczego ma mnie wyręczać komputer? Otóż z dwóch powodów. Ze względu na czas i
Ze względu na czas i emocje. Ja, pomimo, że dobrze wiedziałem jak wybierać, czasami odchodziłem od utartego schematu i coś zmieniałem. Zwykle okazywało się to błędną decyzją. Postanowiłem zdać się na schemat i bezduszną maszynę. Będzie robić wszystko tak, jak kiedyś sobie wymyśliłem i nic nie zmieni. Czy warto było, opowiem Wam po kilku losowaniach.
Pudło oznacza, że bez wygranej. Gram tylko w TS. 2x3/10. Dobranoc, rano popracuję nad killer zestawem.
Dziś posłałem lajtowo jeden zakład z liczby, które wytypował mi program. Zobaczymy co z tego wyjdzie...
Są tu specjaliści od snu? Śnił mi się pogrzeb bliskiej osoby a później katastrofa kolejowa ale ofiara przeżyła...
Haha Pasko :P
Pochwalę się bo mnie wieczorem nie było. Mój magiczny skrypt do bezdusznego typowania numerów wczoraj wyciągnął dla mnie 8/10. Musicie koniecznie widzieć minę znielubianej pani w piekarni, kiedy wypłaca cały poranny utarg hihi :>
Pochwalę się bo mnie wieczorem nie było. Mój magiczny skrypt do bezdusznego typowania numerów wczoraj wyciągnął dla mnie 8/10. Musicie koniecznie widzieć minę znielubianej pani w piekarni, kiedy wypłaca cały poranny utarg hihi :>
Ja pier*ole! Sorry za przekleństwo! Właśnie bawiłem się ustawieniem w moim skrypcie i zobaczcie co mi wywalił! Chyba oszaleję! Robiłem testy na wczorajsze losowanie! Czyli sprawdzałem co proponował komputer na losowanie 4711 a co wylosowano i zobaczcie to:
Proponowane liczby na losowanie 4711 to : 1 7 8 10 11 12 15 19 20 22 28 29 35 38 42 47 48 49 64 67 69 70 78
Śpośród proponowanych liczb, metodą a`la Viltom wytypowano następujące liczby: 70 19 38 42 11 69 7 8 29 48 47 15 64 35 49 28 67 78 22 1
Czas generowania: 0.4195339
Proponowane liczby na losowanie 4711 to : 1 7 8 10 11 12 15 19 20 22 28 29 35 38 42 47 48 49 64 67 69 70 78
Śpośród proponowanych liczb, metodą a`la Viltom wytypowano następujące liczby: 70 19 38 42 11 69 7 8 29 48 47 15 64 35 49 28 67 78 22 1
Czas generowania: 0.4195339
Sam9: dzięki.
Cholera znów zły dobór liczb. Już nie wiem czym się kierować. Zawęziłem zbiór do 20 i miałem w nim 10 ale jej nie wybrałem.
Kto ma pojęcie, czym się zasugerować przy doborze z tego zbioru? Robiłem to częstotliwością parek ale na czuja...
Cholera znów zły dobór liczb. Już nie wiem czym się kierować. Zawęziłem zbiór do 20 i miałem w nim 10 ale jej nie wybrałem.
Kto ma pojęcie, czym się zasugerować przy doborze z tego zbioru? Robiłem to częstotliwością parek ale na czuja...
tedy77: nie było cmentarza tylko (chyba) kaplica, trudna, zmarły. Pogrzeb. Nie było smutku.
ralfek: ok. Oczywiście nie zawsze udaje się tak trafnie wytypować zbiór ale jest coraz lepiej. Jestem zdeterminowany. Dzisiejsze liczby zostały już puszczone. Zbadamy po 14:00 jak mi poszło.
No, zakład zawarty. Czekamy do 22:00 na efekt działania tranzystorów, które wytypowały dla mnie szczęśliwe liczby.
No, zakład zawarty i teraz czekamy na losowano. Pozdrawiam kulkowiczów!
Vanitas vanitatum et omnia vanitas. Tak podsumuję dzisiejsze wieczorne kulki.
Przecież to niemal pewne że będzie kumulacja. Kto zaznaczy takie liczby. Dziś maszyna wyciągnęła nam liczby z kosmosu. Jak to zobaczyłem to myślę, toż to prawie ciąg Fibonacciego. Hi hi. Jakiś czas temu też był taki dziwny układzik.
No cóż. Takie rzeczy się zdarzają. Tak jak zdarzają się takie numery jak powtórka mega dziwnych zestawów 16.08.1981 i 14.12.1985 gdzie powtórzyły się 1,2,4,5,10,*
Przeczytałem tekst artykułu z Przekroju, który był tu podany. Ja mam jedną sugestię. Co byście powiedzieli, gdyby w tle studia lotto był panel z ekranami i puszczonymi programami ze świata, jak kiedyś w Teleekspresie. Wtedy odpada jedna teoria - że losowania są nagrywane wcześniej...
Faktycznie, nagranie z wczorajszego losowania jest uszkodzone. Czy TS oprócz przeprowadzenia losowania nie potrafi też je zarejestrować? Niech się uczą od milionów ludzi na YouTube...
Szansa trafienia jednego numery w MM to 0.25 (20/80) a jaka jest szansa trafienia parki? Nie potrafię do tego dojść... :( Wie ktoś?
Chodziło oczywiście szansa wylosowania liczby. Jeśli wie ktoś jaka jest szansa wylosowania parki to proszę o odpowiedź.
Ender. Dziękuję za informację. Już w międzyczasie znalazłem wzór i policzyłem (1/16.63). Pozdrawiam
Kilka wpisów wcześniej ktoś pisze, że czuje że za chwilę będzie bogato. A ja czuję, że cały czas jestem bogaty:
Spójrz
Ja jestem naprawdę bogaty
Bogaty
Mam przecież gwiazdy na niebie
I ciebie, i kwiaty
Spójrz
To dla mnie samego zbyt wiele
Podzielę
Skarby te na równe części dwie
Przypadnie tobie pół, pół mnie
Spójrz
Ja jestem naprawdę bogaty
Bogaty
Mam przecież gwiazdy na niebie
I ciebie, i kwiaty
Spójrz
To dla mnie samego zbyt wiele
Podzielę
Skarby te na równe części dwie
Przypadnie tobie pół, pół mnie
edi8 znakomicie wiem gdzie można tego posłuchać :>
Napisz jak Ci dziś poszło :) Ja się nie wzbogaciłem ;D
Napisz jak Ci dziś poszło :) Ja się nie wzbogaciłem ;D
Edi8, o meczach nie wypowiem się, bo najzwyczajniej się na tym nie znam. Co do kulek, losowanie o 14 było bardzo niespokojne. Tylko cztery liczby miały względną stabilność, 8 liczb wychylało się ponad przeciętność. 22 to jakiś kompletny matrix. Chyba dziś ważyli kulki. Tylko jedna kulka była stabilna, reszta to nerwusy. Mam nadzieję, że to chwilowy wybryk i po burzy wyjrzy słońce. Podobnie jak dziś wieczorem, było 22 losowania wstecz choć i wtedy było spokojniej. Ja mam nadzieję, że jutro wszystko wróci na swoje miejsce.
bratiszka: ja gram tylko w TS wg. własnych statystyk, na podstawie swoich doświadczeń napisałem sobie program, który 10 sekund po losowaniu wyrzuca mi numery na następne losowanie. Zdaje sobie sprawę, że każde losowanie to mieszanina powtarzanych trendów i losowości. Są dni takie jak dziś, gdzie obserwacja czy to na 4,8,16 czy 32 losowania można sobie w ... wsadzić ale nie traktuję swojej gry jako źródła zarobku a raczej sposób na wyszkolenie się w programowaniu :)
Zdarzenia sportowe to dla mnie większy szajs niż TS. Losowanie trudniej ustawić ;P Co do zdarzeń sportowych... Hmm kiedyś moim szefem był jeden z udziałowców pewnego klubu sportowego ze Śląska, jednego z dwu dużych i ... po prostu nigdy nie obstawię ;)
raperek na 14 ja mam już zestaw gotowy i wysłany. Znów zdałem się na bezduszną maszynę i algorytm. Pozdrawiam.
No, dziś już trochę lepiej. Szósteczka. Trzeba pomyśleć o wieczornych liczbach...
Konia z rzędem temu, kto podpowie mi jak z wytypowanego zakresu trafniej wybierać wartościowy zestaw. Oto moje zestawy w ostatnich 32 losowaniach. Poprawnie typuję do 12/30. Ale jak teraz coś z tego wybierać. Ma ktoś pomysł?
Zapomniałem linku do obrazka: http://img22.yfrog.com/img22/3663/20091115095547.jpg
ralfek widzisz,wartościowe wiadomości gubią się na chacie wśród wpisów o duperelach. Masz jakis numer gg? Zgadamy się wieczorkiem jak wrócę do domu... Może spróbujemy powalczyć wspólnie. Bo ja już sił nie mam.
Pasko, w Viltomierzu jakiś lapsus. Dzisiejsze losowanie widnieje z datą 17.11.2009 a wczorajsze wieczorne z 16.11.2009.
Jak tam miśki? Ja mam raczej udany dzień i z niecierpliwością czekam z kuponem w ręku na wieczorne losowanko! Będzie 10/10?
Pasko, znów w Viltomierzu ostatnie losowanie ma inną datę niż powinno. U mnie jest 17.11.2009. Tak powinno być?
Cześć Wszystkim! Co słychować? Jakiś czas nie zaglądałem na czat. Ostatnie losowania szły mi różnie. Czasami coś wpadło, czasami wypadło. Liczę że dziś szczęście dopisze.
Dziś zagram bez zupełnego pomysłu,po prostu go nie mam. Sam już nie wiem co się dzieje. Wszystkie dotychczas sprawdzone metody zawodzą :(
Dziś całkiem dobrze poszło mi dobieranie. Miałem trafnie wytypowane 6 z 30 liczb i z tej trzydziestki wybrałem 10. Trafiłem 5. Jestem zadowolony.
Ja się załamię :( Chcecie zobaczyć jak bardzo nie opłaciło mi się moje lenistwo? Nie poszedłem puścić kuponu....... i ile mi skrypt wytypował? http://img709.imageshack.us/img709/3305/20091204124011.jpg
Po prostu załamka na całego!!!
Po prostu załamka na całego!!!
Jeśli ktoś chce skorzystać to z tego samego algorytmu na dziś: 24,27,66,67,72.
Dziś było bajeczne losowanie. Liczby wchodziły jak złoto z każdego sposobu.
Dla wszystkich mobilnych, ukazał się update do iLotto. Wszystko to, czego fan lotto potrzebuje - wyniki, wygrane, ładna grafika.
Link: http://itunes.apple.com/pl/app/ilottopl-results-for-polish-lotto/id314429523?mt=8
Link: http://itunes.apple.com/pl/app/ilottopl-results-for-polish-lotto/id314429523?mt=8
W związku z tym, że padł bonus odpuszczam sobie dziesiątki na jakiś czas. Od wielkiego dzwona zagram na mniejsze kwoty a tymczasem podreperuję budżet. Z okazji Świąt puszczę Lotto ale generalnie odpocznę trochę od kulek. Bonus za bardzo korcił i miałem przez to węża w kieszeni. Może później przyjdzie szczęście...