Wpisy użytkownika Anna9
Łącznie 359 wpisów w archiwum, pokazane od nr 5 328 834. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
@5 328 825 Sebastian_M: I tak powiedzą,że Duch Święty wybrał papieża.Juz krytykują pontyfikaty JPII i Franciszka.
@5 328 897 Kawasaki: Smacznego , skąd masz przepis? Dodajesz czosnku?
@5 329 044 Janosik 2009: Opoźniają się jak konklawe.
@5 329 064 Madman: Rozumiem frustrację – opóźnienia w podawaniu wyników mogą wzbudzać podejrzenia, szczególnie gdy dotyczą gier liczbowych z udziałem pieniędzy. Jednak oskarżenia o „wałek” czy „przekręt” to poważne zarzuty, które bez dowodów pozostają spekulacją.
Totalizator Sportowy jako państwowa spółka podlega ścisłym regulacjom i kontrolom, a losowania są nadzorowane przez komisje i rejestrowane. Choć błędy techniczne lub organizacyjne mogą się zdarzyć, są one znacznie bardziej prawdopodobnym wytłumaczeniem niż celowe działania niezgodne z prawem.
Totalizator Sportowy jako państwowa spółka podlega ścisłym regulacjom i kontrolom, a losowania są nadzorowane przez komisje i rejestrowane. Choć błędy techniczne lub organizacyjne mogą się zdarzyć, są one znacznie bardziej prawdopodobnym wytłumaczeniem niż celowe działania niezgodne z prawem.
Jestem pod wrażeniem zabójstwa na Uniwersytecie Warszawskim. Gdzie tkwił błąd?
Często przyczyną takich tragicznych zdarzeń bywa załamanie psychiczne, niezdiagnozowane zaburzenia osobowości lub długotrwałe poczucie krzywdy i osamotnienia. Młodzi ludzie, nawet ci dobrze wykształceni, mogą zmagać się z silnym stresem, presją oczekiwań oraz traumami z przeszłości, a brak wsparcia psychologicznego czy zrozumienia ze strony otoczenia może prowadzić do dramatycznych decyzji i przemocy.
Często przyczyną takich tragicznych zdarzeń bywa załamanie psychiczne, niezdiagnozowane zaburzenia osobowości lub długotrwałe poczucie krzywdy i osamotnienia. Młodzi ludzie, nawet ci dobrze wykształceni, mogą zmagać się z silnym stresem, presją oczekiwań oraz traumami z przeszłości, a brak wsparcia psychologicznego czy zrozumienia ze strony otoczenia może prowadzić do dramatycznych decyzji i przemocy.
@5 329 288 01234Zorro567890:
Kardynał na grillu? Idealne danie dla duchowej pustki.
Ach, memy z kardynałami piekącymi się na ruszcie – szczyt finezji współczesnego humoru. Bo przecież nie ma nic bardziej wywrotowego niż drwiny z ludzi w sutannach. W świecie, w którym każdy ma prawo do wyrażania siebie – poza, oczywiście, katolikami – jedyne dopuszczalne żarty to te, które deptają świętości. Satyra? Tylko wtedy, gdy uderza w krzyż.
Wolność słowa rozciąga się do granic bluźnierstwa, ale tylko w jedną stronę. Spróbuj obśmiać inne religie – zaraz pojawi się cenzura, oburzenie, oskarżenia o nietolerancję. Ale katolicy? No cóż, to przecież średniowieczny relikt, więc można z nich piec kiełbasy, metaforyczne i dosłowne. Ot, nowoczesność – taka, która udaje oświecenie, a pachnie tanim antyklerykalizmem z internetu.
Bo szydzić z wiary, która głosi miłość, miłosierdzie i przebaczenie, to dzisiaj akt odwagi? Nie – to leniwa kpina ludzi, którzy nigdy nie zadali sobie trudu zrozumienia tego, z czego się śmieją.
Kardynał na grillu? Idealne danie dla duchowej pustki.
Ach, memy z kardynałami piekącymi się na ruszcie – szczyt finezji współczesnego humoru. Bo przecież nie ma nic bardziej wywrotowego niż drwiny z ludzi w sutannach. W świecie, w którym każdy ma prawo do wyrażania siebie – poza, oczywiście, katolikami – jedyne dopuszczalne żarty to te, które deptają świętości. Satyra? Tylko wtedy, gdy uderza w krzyż.
Wolność słowa rozciąga się do granic bluźnierstwa, ale tylko w jedną stronę. Spróbuj obśmiać inne religie – zaraz pojawi się cenzura, oburzenie, oskarżenia o nietolerancję. Ale katolicy? No cóż, to przecież średniowieczny relikt, więc można z nich piec kiełbasy, metaforyczne i dosłowne. Ot, nowoczesność – taka, która udaje oświecenie, a pachnie tanim antyklerykalizmem z internetu.
Bo szydzić z wiary, która głosi miłość, miłosierdzie i przebaczenie, to dzisiaj akt odwagi? Nie – to leniwa kpina ludzi, którzy nigdy nie zadali sobie trudu zrozumienia tego, z czego się śmieją.
@5 329 834 wasyl-piaski: Trzeba stosować się do hasła 'dbaj o zęby, bo jutro możesz ich nie mieć'!
@5 329 834 wasyl-piaski: Czyli atakowana ma walczyć w lesie, podczas gdy ktoś bije mnie w mieście? Świetna strategia – wygrywaj bitwy tam, gdzie nikogo nie ma, a potem dziw się, że mimo wszystko obrywasz. Może właśnie dlatego to mnie spotkał omlot – żeby pokazać, że unikanie starcia to nie strategia, tylko zaproszenie do kolejnego ciosu. Przypadek? Mało prawdopodobne. Raczej życiowa lekcja – nauka szacunku przez praktykę. Bo jak wiadomo: nie ma skutku bez przyczyny. Nawet jeśli przyczyna ma formę jajka na twardo i nieoczekiwanej refleksji.
@5 330 075 tomi77: Mądrze piszesz.Wniosek - reaguj, nie badź obojętny.
@5 330 154 Sebastian_M:
@5 329 354 Pasko: Ojej, jaki dramat! Aż serce się kraje. Gdyby tylko postawił te biedne 100 zł na Amerykanina… Już planował willę z basenem i papieskim błogosławieństwem na wejściu. Trzymaj się, Pasko — życie bywa okrutne, zwłaszcza dla wizjonerów finansowych.
@5 330 424 Sebastian_M:Jak bukmacherka u Ciebie? Stawiałeś na Amerykanina?
Serdeczne podziekowania dla wszystkich Multipaskowiczow za gratulacje z okazji naszych ostatnich wygranych!
Nie byloby ich bez wyjatkowej wspolpracy z przeswietna Grupa 85067 ? miejscem stworzonym dla odwaznych graczy.
Dziekujemy za mozliwosc czerpania z unikalnych zakladow, jakie ta Grupa oferuje. Wspolpraca naprawde czyni cuda!
Zyczymy kazdemu z Was wymarzonej ?piatki? ? takiej jak ta wczorajsza, niemal polmilionowa!
Nie byloby ich bez wyjatkowej wspolpracy z przeswietna Grupa 85067 ? miejscem stworzonym dla odwaznych graczy.
Dziekujemy za mozliwosc czerpania z unikalnych zakladow, jakie ta Grupa oferuje. Wspolpraca naprawde czyni cuda!
Zyczymy kazdemu z Was wymarzonej ?piatki? ? takiej jak ta wczorajsza, niemal polmilionowa!
2, 05, 19, 21, 35
06, 26, 28, 29, 34
06, 08, 10, 12, 21
04, 15, 18, 22, 41
4, 13, 18, 25, 40
15, 19, 37, 39, 41
4, 18, 21, 22, 26
04, 16, 20, 26, 37
06, 11, 13, 40, 42
01, 09, 18, 19, 32
10, 28, 33, 39, 41
02, 04, 20, 30, 36
01, 22, 27, 34, 40
07, 25, 26, 36, 37
08, 25, 34, 36, 39
1, 08, 27, 35, 42
05, 15, 22, 28, 37
05, 15, 21, 22, 41
05, 13, 18, 34, 41
02, 4, 05, 16, 34
06, 26, 28, 29, 34
06, 08, 10, 12, 21
04, 15, 18, 22, 41
4, 13, 18, 25, 40
15, 19, 37, 39, 41
4, 18, 21, 22, 26
04, 16, 20, 26, 37
06, 11, 13, 40, 42
01, 09, 18, 19, 32
10, 28, 33, 39, 41
02, 04, 20, 30, 36
01, 22, 27, 34, 40
07, 25, 26, 36, 37
08, 25, 34, 36, 39
1, 08, 27, 35, 42
05, 15, 22, 28, 37
05, 15, 21, 22, 41
05, 13, 18, 34, 41
02, 4, 05, 16, 34
@5 331 287 Sebastian_M:
@5 331 288 Sebastian_M: Z Koleżeństwem system na 6, do każdego zestawy prosimy o jednego pewniaczka.
@5 331 292 Sebastian_M: Wiem, jestem na Ursynowie.
@5 331 294 Sebastian_M: To ja też mam trochę pracy....
@5 331 725: Ja już to wysłałam.
Jak tu uroczo na czacie – Wujek74 znów w formie! Rozrzuca fekalia z finezją godną artysty, a potem lepi kopytka z salcesonem, jakby to był konkurs kulinarnego absurdu. Zdolny gostek, nic tylko podziwiać.
@5 331 914 dzikus:
„Dzikusie, twój wpis to prawdziwe safari po bezdrożach logiki – niby celujesz w dowcip, a trafiasz w autoironię, i to z siłą tarana. Zazdroszczę – nie każdy potrafi ośmieszyć się z taką pewnością siebie. A co do Jelonka – on przynajmniej wie, że bycie uroczym nie wyklucza myślenia, czego, sądząc po twoim komentarzu, wciąż jeszcze próbujesz się nauczyć. Trzymam kciuki – każdy dzikus ma szansę na ewolucję.”
„Dzikusie, twój wpis to prawdziwe safari po bezdrożach logiki – niby celujesz w dowcip, a trafiasz w autoironię, i to z siłą tarana. Zazdroszczę – nie każdy potrafi ośmieszyć się z taką pewnością siebie. A co do Jelonka – on przynajmniej wie, że bycie uroczym nie wyklucza myślenia, czego, sądząc po twoim komentarzu, wciąż jeszcze próbujesz się nauczyć. Trzymam kciuki – każdy dzikus ma szansę na ewolucję.”
@5 332 005 chevelle1970: Nie tylko Zbigniew.

@5 332 016 chevelle1970: Wczoraj były skany.Dzisiaj nie,bo dureń podważał autentyczność.Dlaczego nie 💯? Jak się gra grupowo to można 100 system 6.
@5 331 914 dzikus:
„Dzikusie, twoje komentarze to jak ryk z buszu – głośne, prymitywne i kompletnie pozbawione sensu. Widać, że próbujesz być błyskotliwy, ale wychodzi ci to jak czytanie na głos bez sylabizowania – ambitnie, ale jednak nie twoja liga. Mówisz o Jelonku? On przynajmniej ma wdzięk, czego nie da się powiedzieć o kimś, kto myli chamstwo z humorem i sądzi, że intelekt to przyprawa do kebaba. Wracaj do swojej jaskini i poćwicz riposty – najlepiej w towarzystwie kogoś, kto umie czytać bez ruszania ustami.
„Dzikusie, twoje komentarze to jak ryk z buszu – głośne, prymitywne i kompletnie pozbawione sensu. Widać, że próbujesz być błyskotliwy, ale wychodzi ci to jak czytanie na głos bez sylabizowania – ambitnie, ale jednak nie twoja liga. Mówisz o Jelonku? On przynajmniej ma wdzięk, czego nie da się powiedzieć o kimś, kto myli chamstwo z humorem i sądzi, że intelekt to przyprawa do kebaba. Wracaj do swojej jaskini i poćwicz riposty – najlepiej w towarzystwie kogoś, kto umie czytać bez ruszania ustami.
@5 332 046 Jelonek: wow
@5 332 096 wujek74:
Czy admin naprawdę nie widzi, że Wujek74 działa czynem ciągłym, w warunkach recydywy? Po wcześniejszej blokadzie wraca z tą samą prymitywną retoryką, nazywając użytkowników "debilem" – tym razem z poparciem Dzikusa. To już nie tylko ordynarne złamanie regulaminu, ale jawna kpina z zasad współżycia społecznego i kompletny brak szacunku dla jakiejkolwiek formy moderacji. Wasza bezczelność przekracza wszelkie granice – pora przestać ją tolerować.
Czy admin naprawdę nie widzi, że Wujek74 działa czynem ciągłym, w warunkach recydywy? Po wcześniejszej blokadzie wraca z tą samą prymitywną retoryką, nazywając użytkowników "debilem" – tym razem z poparciem Dzikusa. To już nie tylko ordynarne złamanie regulaminu, ale jawna kpina z zasad współżycia społecznego i kompletny brak szacunku dla jakiejkolwiek formy moderacji. Wasza bezczelność przekracza wszelkie granice – pora przestać ją tolerować.
@5 332 613 wujek74:
Osoba powtarzająca to co inni może być określona jako **troll** lub **kopiowałek**. W tym przypadku w dyskusji widzimy, że użytkownik **wujek74** powtarza zdania i cytaty innych użytkowników, co może być uważane za zachowanie trolli.
https://www.facebook.com/reel/1108009104408122/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
@5 332 731 Faral40: Dobry Człowiek z Ciebie i esteta.
@5 332 755 wujek74: 

@5 332 779 01234Zorro567890:
„Och, przepraszam, że moja normalność nie wpisuje się w Twoje wąskie ramki. Skoro moja specjalizacja to dla Ciebie zbyt duże wyzwanie, może konsultacja z psychiatrą pomoże Ci poszerzyć horyzonty.”
„Och, przepraszam, że moja normalność nie wpisuje się w Twoje wąskie ramki. Skoro moja specjalizacja to dla Ciebie zbyt duże wyzwanie, może konsultacja z psychiatrą pomoże Ci poszerzyć horyzonty.”
@5 332 779 01234Zorro567890:
„Nie jestem ani zepsuta, ani przegięta — po prostu mam inne spojrzenie. Skoro nie oceniam Cię przez pryzmat Twojej specjalizacji, oczekuję tego samego. Jeśli masz trudność z akceptacją różnic, być może warto porozmawiać o tym z kimś, kto się zna – na przykład z psychiatrą.”
„Nie jestem ani zepsuta, ani przegięta — po prostu mam inne spojrzenie. Skoro nie oceniam Cię przez pryzmat Twojej specjalizacji, oczekuję tego samego. Jeśli masz trudność z akceptacją różnic, być może warto porozmawiać o tym z kimś, kto się zna – na przykład z psychiatrą.”
Mówicie, że rozmawiam sama ze sobą, jakby to był powód do wstydu. A ja powiem inaczej — to przywilej. To właśnie myślenie, najgłębszy wymiar naszej świadomości. Platon nazwał myślenie „rozmową duszy z samą sobą” — i trudno się z nim nie zgodzić. Każdy, kto choć raz stanął przed ważną decyzją, wie, jak wygląda taka rozmowa: nie głośna, nie spektakularna, ale szczera i pełna wątpliwości.
Nie uciekam od samotności — to w niej uczę się siebie. W milczeniu słyszę więcej niż w zgiełku. Moja dusza zadaje pytania, szuka sensu, ocenia to, co widzi. Rozmowa z samą sobą to nie objaw dziwactwa, lecz oznaka wewnętrznej dojrzałości. Bo jeśli nie potrafimy być w dialogu z samym sobą, jak możemy naprawdę rozmawiać z innymi?
Więc tak, rozmawiam ze sobą. I to jest największy dowód, że myślę.
Nie uciekam od samotności — to w niej uczę się siebie. W milczeniu słyszę więcej niż w zgiełku. Moja dusza zadaje pytania, szuka sensu, ocenia to, co widzi. Rozmowa z samą sobą to nie objaw dziwactwa, lecz oznaka wewnętrznej dojrzałości. Bo jeśli nie potrafimy być w dialogu z samym sobą, jak możemy naprawdę rozmawiać z innymi?
Więc tak, rozmawiam ze sobą. I to jest największy dowód, że myślę.
@5 332 814 adek108: Ja już go zablokowałam.Diść tego.
Życzę wszystkim (i sobie!) cudownego, spokojnego tygodnia — najlepiej bez obecności nikczemnika-trolla, który znowu postanowił zabłysnąć lekceważeniem drugiego człowieka.
Niech każda kolejna doba będzie wolna od publicznych popisów deptania godności – czekamy przecież na tę wyczekiwaną nagrodę za wytrwałość i cierpliwość wobec takich osobników.
Niech ironia losu w końcu zadziała… we właściwym kierunku!

Niech każda kolejna doba będzie wolna od publicznych popisów deptania godności – czekamy przecież na tę wyczekiwaną nagrodę za wytrwałość i cierpliwość wobec takich osobników.
Niech ironia losu w końcu zadziała… we właściwym kierunku!

@5 333 158 Sebastian_M:
https://www.facebook.com/reel/1371566821084418/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
@5 333 875 marc1978:
@5 333 899 MCSl:
@5 333 921 Pasko: To mógl wysłać jedyne 33 zakłady lub 40 za 80 zł.
Dzień dobry! Oby ten dzień był tak dobry, jak to tylko możliwe... Zobaczymy!
@5 333 999 Sebastian_M:
Cóż za błoga cisza na czacie... zero błysków, zero dram, jakby wszyscy wyjechali na urlop duchowy do klasztoru z Wi-Fi. Aż się nie chce wychodzić — jakby fotel sam przytrzymywał! Oby tak zawsze — spokój, zen i emoji w harmonii. Pozdrawiam serdecznie i cicho, żeby nie zakłócić tej czatowej nirwany.
@5 334 153 Sebastian_M:
@5 334 340 Andreas3864: Wszystko wskazuje na to, że mamy do czynienia z prawdziwymi bojownikami o prawo do łamania regulaminu! Grupa ta, znana z trollingu i uporczywego atakowania pozytywnych użytkowników, postanowiła z dumą stanąć murem za swoim towarzyszem – Wujkiem74/Wujkiem47 – który najwyraźniej zdobył uznanie nie za przestrzeganie zasad, ale za ich konsekwentne i kreatywne łamanie.
Ogłoszenie protestu, że nie będą się udzielać na czacie, można wręcz uznać za szczytny akt solidarności... z hejtem. To przecież nie codziennie spotyka się grupę, która tak otwarcie opowiada się po stronie wulgaryzmów, gróźb i innych przejawów „kreatywnej ekspresji społecznej”. Czyżby byli zwolennikami wolności słowa bez żadnych granic – nawet tych prawnych i społecznych? Najwyraźniej tak!
W końcu kto by tam przejmował się jakimiś regulaminami, normami czy szacunkiem wobec innych, skoro można spektakularnie protestować i bronić „prawa do hejtu”? Można zatem z przekąsem zapytać: czy ta grupa przypadkiem nie pomyliła „wolności” z wolną amerykanką bez odpowiedzialności?
A może po prostu w ich świecie regulamin to tylko sugestia, a normy społeczne to zbędny balast? Trudno powiedzieć – jedno jest pewne: ich postawa to prawdziwy majstersztyk ironii w walce o... no właśnie, o co?
Ogłoszenie protestu, że nie będą się udzielać na czacie, można wręcz uznać za szczytny akt solidarności... z hejtem. To przecież nie codziennie spotyka się grupę, która tak otwarcie opowiada się po stronie wulgaryzmów, gróźb i innych przejawów „kreatywnej ekspresji społecznej”. Czyżby byli zwolennikami wolności słowa bez żadnych granic – nawet tych prawnych i społecznych? Najwyraźniej tak!
W końcu kto by tam przejmował się jakimiś regulaminami, normami czy szacunkiem wobec innych, skoro można spektakularnie protestować i bronić „prawa do hejtu”? Można zatem z przekąsem zapytać: czy ta grupa przypadkiem nie pomyliła „wolności” z wolną amerykanką bez odpowiedzialności?
A może po prostu w ich świecie regulamin to tylko sugestia, a normy społeczne to zbędny balast? Trudno powiedzieć – jedno jest pewne: ich postawa to prawdziwy majstersztyk ironii w walce o... no właśnie, o co?
@5 334 637 Jelonek: Zasmuciłeś swoich przyjaciół wygraną.Oj, Ty łobuzie.
@5 334 694 Jelonek: 

@5 335 289 Janosik 2009:
"Co za cyrk w tej Polsce? A no taki, że jak dziecko znika i ląduje u dorosłego faceta, to zamiast zająć się tym, co zawiodło w domu, w wychowaniu i ochronie dzieci, to winimy… Polskę. Tak, bo przecież to kraj siedział z 11-latką na czacie i zapraszał ją do siebie, prawda? Owszem, mamy tu zapewne do czynienia z dewiantem – i takich nie brakuje – ale może czas spojrzeć też w lustro. Policja – brawa. Reszta? Wniosek prosty: dzieci nie wychowują się same, a Internet to nie niańka."
"Co za cyrk w tej Polsce? A no taki, że jak dziecko znika i ląduje u dorosłego faceta, to zamiast zająć się tym, co zawiodło w domu, w wychowaniu i ochronie dzieci, to winimy… Polskę. Tak, bo przecież to kraj siedział z 11-latką na czacie i zapraszał ją do siebie, prawda? Owszem, mamy tu zapewne do czynienia z dewiantem – i takich nie brakuje – ale może czas spojrzeć też w lustro. Policja – brawa. Reszta? Wniosek prosty: dzieci nie wychowują się same, a Internet to nie niańka."
@5 336 524 wujek74: wszedł bez słowa 'przepraszam',wprowadza swoje zasady.Jak ci nie wstyd?
**"Rozumiem" decyzję admina multipasko o zdjęciu blokady społecznościowej Wujkowi74. To musiała być głęboko przemyślana decyzja, zapewne nie kierowana logiką czy regulaminem, ale... przesłaniem papieża Leona XIV. Bo przecież 'inni nie są przede wszystkim wrogami, lecz istotami ludzkimi'. A Wujek74, jak wiemy, ma szczególny dar dostrzegania w innych istot ludzkich — zwłaszcza kiedy nazywa ich debilami, ciotami i cwelami. To zapewne jego sposób prowadzenia dialogu.
Może admin wierzy, że taka chrześcijańska otwartość zaszczepi w sercu Wujka74 empatię i pragnienie rozmowy – najlepiej opartej na szacunku, który najwyraźniej zgubił się gdzieś pomiędzy punktem 1 a 2 regulaminu. Bo skoro już sięgamy po autorytety jak papież, to może jednak wypadałoby zacząć od Dekalogu? A przynajmniej od zasady: 'nie będziesz obrażał innych użytkowników'.
Ale może to ja nie rozumiem tej nowej filozofii – może teraz to ofiary hejtu mają prosić o przebaczenie, że w ogóle poczuły się urażone? A przeprosiny od Wujka74? No cóż... może to zbyt wiele – w końcu 'przepraszam' to słowo z innego języka. Ale jeśli on nie potrafi, to może chociaż admin, jako ambasador empatii i dialogu, mógłby wypowiedzieć magiczne: 'sorry za tamtego pana'. Tylko czy godność użytkowników też została zablokowana, czy po prostu wyciszona?"**
**"Rozumiem" decyzję admina multipasko o zdjęciu blokady społecznościowej Wujkowi74. To musiała być głęboko przemyślana decyzja, zapewne nie kierowana logiką czy regulaminem, ale... przesłaniem papieża Leona XIV. Bo przecież 'inni nie są przede wszystkim wrogami, lecz istotami ludzkimi'. A Wujek74, jak wiemy, ma szczególny dar dostrzegania w innych istot ludzkich — zwłaszcza kiedy nazywa ich debilami, ciotami i cwelami. To zapewne jego sposób prowadzenia dialogu.
Może admin wierzy, że taka chrześcijańska otwartość zaszczepi w sercu Wujka74 empatię i pragnienie rozmowy – najlepiej opartej na szacunku, który najwyraźniej zgubił się gdzieś pomiędzy punktem 1 a 2 regulaminu. Bo skoro już sięgamy po autorytety jak papież, to może jednak wypadałoby zacząć od Dekalogu? A przynajmniej od zasady: 'nie będziesz obrażał innych użytkowników'.
Ale może to ja nie rozumiem tej nowej filozofii – może teraz to ofiary hejtu mają prosić o przebaczenie, że w ogóle poczuły się urażone? A przeprosiny od Wujka74? No cóż... może to zbyt wiele – w końcu 'przepraszam' to słowo z innego języka. Ale jeśli on nie potrafi, to może chociaż admin, jako ambasador empatii i dialogu, mógłby wypowiedzieć magiczne: 'sorry za tamtego pana'. Tylko czy godność użytkowników też została zablokowana, czy po prostu wyciszona?"**
@5 336 526 wujek74: O, proszę, nasz bohater wrócił na czat po „zasłużonym urlopie” w formie blokady za hejt i wulgaryzmy. Zero słowa „przepraszam”, ale za to z walizką pełną nowych zasad, które — cóż za niespodzianka — sam wcześniej łamałeś, spamując czat wpisami po jednym wyrazie jak automat bez instrukcji obsługi. Serio, czy w tym całym ego mieści się choćby odrobina pokory? Czy to już wyparowało razem z rozsądkiem?
Historia zna przypadki przestępców czy ludzi o kontrowersyjnej reputacji, którzy mimo własnych wykroczeń, próbowali wprowadzać lub narzucać innym zasady, normy społeczne czy moralne. Pablo Escobar – kolumbijski baron narkotykowy, odpowiedzialny za tysiące zgonów, a jednocześnie sponsor szkół, szpitali i mieszkań dla ubogich. W Medellín był traktowany przez niektórych jak Robin Hood, a sam próbował kreować się na obrońcę ludu i moralnego autorytetu w sprawach społecznych. Capone – słynny amerykański gangster z czasów prohibicji, który jednocześnie prowadził kuchnie dla ubogich i publicznie potępiał przemoc (choć sam ją zlecał na potęgę). W jednym z wywiadów twierdził, że tylko chroni interesy zwykłych ludzi. Charles Manson – przywódca sekty Rodzina Mansona, odpowiedzialny za brutalne morderstwa, jednocześnie próbował głosić nowy porządek oparty na własnej, wypaczonej filozofii miłości, równości i końca systemu klasowego. Vidkun Quisling – norweski polityk, który kolaborował z nazistami podczas II wojny światowej, ale próbował narzucać własne moralne zasady współpracy i porządku w społeczeństwie, jednocześnie zdradzając swój naród. Niektórzy więźniowie w zakładach karnych – wśród osadzonych często pojawiają się niepisane kodeksy moralne choć osoby je głoszące same są skazane za brutalne przestępstwa.
@5 336 557 wujek74: O, przepraszam najmocniej, że ośmieliłem się mieć opinię! Następnym razem przed wypowiedzeniem się zapytam twojej zgody i sprawdzę regulamin dobrego smaku podpisany przez ciebie osobiście. A co do Adka108 – rzeczywiście, cały spisek, Illuminati i ja, zmusiliśmy tłumy do bana... hipnoza level expert.
@5 336 564: To w imieniu Sebastiana.
@5 336 568 Sebastian_M:
@5 336 571 wasyl-piaski: Kogo zablokować, już miał blokadę i widzisz co chce wprowadzić.
@5 336 573 wasyl-piaski:
@5 336 572 wujek74: Ale przyznasz, że nazwałeś go cwe...
@5 336 579 wasyl-piaski: Przecież nie tak dawno ubolewałeś nad śmiercia czatu, że nie ma z kim pisać.
@5 336 583 wasyl-piaski: Ja bym tak nikogo nie nazwała.
„Jeśli ktoś, kto ledwie skleja zdania i posługuje się słownikiem na poziomie szkolnej gazetki, zarzuca innym sztuczność tylko dlatego, że ci potrafią pisać z polotem, erudycją i szacunkiem dla języka — to cóż, może warto zamiast spisków z AI, sięgnąć po książkę? Literatura nie gryzie, a czasem nawet wzbogaca.”
@5 336 602 wujek74:
„Jeśli ktoś myśli, że używanie przecinków i słów dłuższych niż trzy sylaby to robota sztucznej inteligencji, to chyba czas przypomnieć sobie, że nie każdy, kto zna poprawną polszczyznę, ma kabel w plecach. Czasem to po prostu efekt uboczny czytania książek – tak, tych z papieru!”
„Jeśli ktoś myśli, że używanie przecinków i słów dłuższych niż trzy sylaby to robota sztucznej inteligencji, to chyba czas przypomnieć sobie, że nie każdy, kto zna poprawną polszczyznę, ma kabel w plecach. Czasem to po prostu efekt uboczny czytania książek – tak, tych z papieru!”
@5 336 607 wasyl-piaski: Wujek nie jest mały to bolszy ...
@5 336 637 wujek74: Slusznie trollu, dobijesz czat.
@5 336 642 wujek74: „Jest wolność słowa — nie można ograniczać wypowiedzi tylko dlatego, że komuś się nie podobają. Ograniczenia mają sens wyłącznie wtedy, gdy wypowiedzi łamią prawo albo są niezgodne ze standardami społeczności. Inaczej to już nie wolność słowa, tylko cenzura.”
@5 336 651 wujek74: To moja prywatna sprawa, ja Ciebie i nikogo innego nie pytam o status związku.
@5 336 648 wujek74: Dużego CH to trzeba mieć, nie nim być.
@5 336 642 wujek74: Nie od wszystkich,zablokowali ci, których nie znam i Jet mi obojętne.
@5 336 664 wujek74: Pasuje takim jak ty, na szczęście jest to nieliczna zdegenerowana grupa - typowa patologia.
@5 336 668 wujek74: Może jestem królowa Madagaskaru?
@5 336 676 wujek74: Jest już zmiana regulaminu czata?
@5 336 682 wujek74: Licz się że słowami.
OGŁOSZENIE SPECJALNE
Z radością informujemy, że Wujek74 – niekwestionowany czempion hejtu, mistrz osobistych wycieczek i ikona toksycznego czatu – wraca do gry!
Dzięki uprzejmości naszego niezastąpionego Admina Multipasko, który po dwóch dniach głębokiej refleksji (albo po prostu stęsknił się za rynsztokiem), blokada została zdjęta! Bo po co trzymać zasady, skoro można trzymać ulubieńców?
Niech żyje wolność słowa – szczególnie ta, która obraża, poniża i niszczy atmosferę!
ZAPRASZAMY NA CZAT – teraz jeszcze więcej hejtu, jeszcze mniej moderacji, a wszystko to pod czujnym okiem admina, który najwyraźniej uważa, że bez bagna to nie rozmowa.
Podziękowania dla Multipasko – prawdziwego strażnika chaosu.
OGŁOSZENIE SPECJALNE
Z radością informujemy, że Wujek74 – niekwestionowany czempion hejtu, mistrz osobistych wycieczek i ikona toksycznego czatu – wraca do gry!
Dzięki uprzejmości naszego niezastąpionego Admina Multipasko, który po dwóch dniach głębokiej refleksji (albo po prostu stęsknił się za rynsztokiem), blokada została zdjęta! Bo po co trzymać zasady, skoro można trzymać ulubieńców?
Niech żyje wolność słowa – szczególnie ta, która obraża, poniża i niszczy atmosferę!
ZAPRASZAMY NA CZAT – teraz jeszcze więcej hejtu, jeszcze mniej moderacji, a wszystko to pod czujnym okiem admina, który najwyraźniej uważa, że bez bagna to nie rozmowa.
Podziękowania dla Multipasko – prawdziwego strażnika chaosu.
@5 336 707 Sebastian_M: Bendziesz jeszcze w kolektórze?
@5 336 724 wujek74: Ty masz obsesję na kulturalnych ludzi.To już psychoza.To nie są oskarżenia a stwierdzenie faktów.Nie da się ukryć, że jesteś hejterem to jeszcze śmiesz oficjalnie denuncjować.
@5 336 724 wujek74: nasz niezawodny detektyw Wujek74 znowu w akcji! Pewnie skończył kolejny sezon "Z Archiwum X" i pomyślał, że Y to tak naprawdę X, który udaje Z, żeby zmylić Q. Gratuluję – Twój poziom teorii spiskowych zawstydziłby nawet Danikena. Może czas na własny podcast?
@5 336 756 wujek74: Kto??? Nie interesują mnie nn osoby.
@5 336 796 wasyl-piaski: Cyberpatologa
@5 337 091 wujek74: 

Wujek47 w nocy pisał swój doktorat z absurdologii, nad którym zasnął , zaspał w sobotę na dyżur z trollingu .
@5 337 150 wujek74: Tak, martwię się, bo jak umrzesz drugiego takiego egzemplarza nie znajdziesz.To gatUnek zanikający, trzeba go darzyć milościa.
@5 337 157 wujek74: 

@5 337 172 cpp: