Wpisy 69 760 – 69 860
13 października 2009 23:44 → 14 października 2009 13:24, 100 wpisów
Proponuję hodowlę świnek morskich,smaczne mięsko a poza tym łatwo je sprzedać,przynajmniej w Ameryce poludniowej a konkretnie w Peru.Wiem o czym mówię,Byłam ,Widziałam i jadłam.Sczególnie upodobałam sobie świnkę morską z grilla.Polecam.
lila sprawilas ze juz mi slinka cieknie! Pewmie bylo mniam mniam mniam co?
O grach hazardowych? Jakich znowu grach hazardowych,
coś ci się pomyliło, albo masz przewidzenia...
To jest strona o jałówkach wysokocielnych i takich tam...
coś ci się pomyliło, albo masz przewidzenia...
To jest strona o jałówkach wysokocielnych i takich tam...
zwieno-smakiem przypominała trochę pierś z kurczaka połączoną z wieprzowiną.Kwestia przypraw i człowiek zje wszystko z apetytem a wtym rejonie świata o przyprawy nie trudno.
A mam taki jeszcze problem ,jak myślicie co może być przyczyną tego że krowa nie chce jeść trawy na pastwisku? czegoś jej brakuje? jest to krowa która będzie się cielić 16 lipca żywi sie tylko tym co jest na pastwisku
Na dzisiejsze losowanie Lotto zawarto mniej zakładów niż na sobotnie.
Jasiu - czemu wczoraj nie byłeś w szkole?-pyta nauczycielka. Musiałem krowę podstawić do byka - odpowiada Jaś. A tata nie mógł? pyta nauczycielka dociekliwie. - Tata też mógł, ale byk lepiej! odpowiada Jaś
Kumpla ojciec kiedyś posolił trawę krowie co nie chciała jeść to wygoliła pastwisko do "zera" Ale potem dostała sr@ki <_< wiec od tej pory już im nie soli tylko na pastwisku zostawi lizawkę trochę poliżą i tez jedzą :)
Bernard Madoff-Jeżeli twoja krowa miała cielić się w lipcu a mamy pazdziernik to będzie ciąża przenoszona.Na Twoim miejscu zaczęłabym sie martwić i skontaktowałabym sie z najbliższym lekarzem weterynarii.
Bernard - jaka jest różnica między krową i samochodem? Duża ! Bo samochód jak nawali to stoi a krowa nawali i idzie dalej! Ot co!!!
Dobre Bernardzie dobre! Super mi sie humor poprawil! P.S. Co do "strony"-zapomnij.
Do wpisu 69768. To wynik chyba tego, że część osób na sobotnie losowanie miała wysłane zakłady wielolosowaniowe z Dużego Lotka. Oczywiście część osób wysłało też zakłady na więcej losowań w tym i na to dzisiejsze ale zapewne było ich mniej. Inną jeszcze przyczyną być może jest to, że część ludzi wysyłając zakłady w sobotę nie była zorientowana o podwyżce(sam byłem świadkiem jak prosili o określoną liczbę zakładów i potem dopłacali). A teraz już pewnie prawie wszyscy wiedzą o podwyżce i grali na mniej zakładów. Choć i tak uważam, że jak na podwyżkę ceny i pojedynczą kumulację ( 6 milionów ale przecież takie kumulacje były często w Dużym Lotku) to tych zakładów i tak sporo. Sądzę, że przy takich kumulacjach jak dziś w późniejszym okresie zakładów będzie jeszcze mniej(może trochę ponad 4 miliony), bo skończą się wielolosowaniowe zakłady zawarte jeszcze przed podwyżką.
OPA: Być może będzie 9 milionów. Bardziej byłbym skłonny przy 8 mln ale zobaczymy.
Zwieno-wklej coś na rozluznienie na wątku Smooth jazz na Forum.Dzięki.
Pewien rolnik miał duży problem, gdyż jego świnie nie chciały jeść. Udał się do weterynarza, a ten poradził mu aby je wszystkie "przeleciał". Rolnik, niewiele myślac, wrócił do domu, nocą zapakował świnie na Żuka i do lasu... Tam zrobił co mu weterynarz zalecił i wrócił do domu. Na drugi dzień patrzy, a świnie dalej nic nie żrą. No to pojechał do weterynarza - ten mu na to:
- Przeleciał pan je w dzień czy nocą?
- W nocy - odpowiedział rolnik.
- To nie powiedziałem że trzeba to zrobić w dzień?
Rolnik wrócił do domu, ponownie zapakował świnie do Żuka i do lasu.... Zmęczony wrócił do domu i położył się spać. Nocą budzi go żona:
- Mietek!
- Co?
- Świnie...
- Żrą? - ucieszył się rolnik.
- Nie! Siedzą w Żuku i trąbią.
W
Spotyka się dwóch sąsiadów. Jeden mówi do drugiego:
Pewien rolnik miał duży problem, gdyż jego świnie nie chciały jeść. Udał się do weterynarza, a ten poradził mu aby je wszystkie "przeleciał". Rolnik, niewiele myślac, wrócił do domu, nocą zapakował świnie na Żuka i do lasu... Tam zrobił co mu weterynarz zalecił i wrócił do domu. Na drugi dzień patrzy, a świnie dalej nic nie żrą. No to pojechał do weterynarza - ten mu na to:
Rolnik wrócił do domu, ponownie zapakował świnie do Żuka i do lasu.... Zmęczony wrócił do domu i położył się spać. Nocą budzi go żona:
- Mietek!
- Co?
- Świnie...
W
- Mietek!
- Co?
- Świnie...
W
- Mietek!
- Co?
- Świnie...
W
OPA-tu się roschodzi o świnie a nie o jakieś marne 8 mln.Hahaha.Pozdrawiam.
Historia lubi się powtarzać! Wczoraj znowu ocieliła mi się jałówka, dała może pół szklanki siary i do tej chwili nic więcej! Jedna jałówka bez mleczna to mógł być przypadek ale dwie to już jest coś nie tak, tylko co? Jeszcze tylko dodam że obie stały obok siebie.
OPA: Zauważ, że w sumie to pula doszła do około 5 milionów więc wzrost o 3 miliony jest nawet spory biorąc pod uwagę mniejszą ilość zawieranych zakładów.
A ja uważam, że napiszą 10 milionów, żeby dobrze wyglądało i przyciągnąć ludziska do kolektur a tak naprawdę to może dobije do 9 milionów.
skończy się mój zakład wielolosowaniowy oczywiście za chyba siedem losowan i wtedy zamiast dwóch zakładów zostanie już tylko jeden co losowanie, czyli mniej do puli i tak będzie u tysięcy ludzi.
A jedna moja Jałówka znowu ucieła mleka - daje ok.1 litr mleka rano i tyle samo wieczorem. Ale nie to jest najlepsze. Ostatnio to co udoiłem przyniosłem do domu i od domowników dostałem ochrzan, że przyniosłem im wode zamiast mleka, smakuje i faktycznie nie smakuje to za mlekiem tylko za wodą. Teraz już dałem za wygraną trochę ją podtuczę i pojedzie na stek
lila -no miało być "na taczkach siedzi" i czeka na kolejną wizytę u knurka
A może na przykład 8,5 miliona kumulacji? :] Skorzystałoby się z połówek miliona hehe
Może coś wiecie miałem jeszcze taki Dziwny przypadek. mam krowę mieszańca HF i Limousine, przy czym przeważają cechy tej drugiej rasy. Gdy miała pierwszy poród też wymię miała małe - tak jakby nie zdążyła go wykształcić w porę ale dawała te 2 litry na dój na początku. Po parunastu dniach jednak wymię urosło i rozdoiła się do 8 - 10l/d
Bernard Madoff-wszelkie odpowiedzi są TU.
http://www.weterynarz.com.pl/portal/
http://www.weterynarz.com.pl/portal/
Pawcio nawet możemy pół miliona podzielić na 2 części ,dla mnie na razie tyle wystarczy...
Ostatnio o ile dobrze pamietam w niemczech też chyba wprowadzili zmiany w totolotku.
wszystko zostało tak zaplanowane, że nawet przy zaprzestaniu gry przez połowę graczy pula na szóstki będzie zbliżona do wcześniejszej, a wiadom, że zakładów będzie mniej tylko przy niskich kumulacjach, przy wysokich będzie jeszcze więcej. Perfekto można powiedzieć, ale dla złodziejstwa
lila juz nie mam sily siedziec, a tu jeszcze Bernard rozbawil mnie swoimi krowami... Smialem sie az glowa do tego wszystkiego zaczela bolec. Moze jutro mi sie uda wrzucic cos do twojego tematu... Pozdrawam cie. Ide juz spac, wszystkim kolorowych snow. P.S. Bernardzie ty cos rob z tymi krowami, bo bez "kumulacji" mleka jest chyba zle...
To narazie, bym popisał ale rano do obrządku hej
Dziękuję za miło spędzony wieczór.
Dobranoc wszystkim,kolorowych snów .
Dobranoc wszystkim,kolorowych snów .
Na stronie www.lotto.pl nadal do wygrania 6 milionów w LOTTO.
Czyżby pula na czwartkowe losowanie nie wzrosła? Bo zazwyczaj o tej porze w Dużym Lotku podawali już nową pulę.
Czyżby pula na czwartkowe losowanie nie wzrosła? Bo zazwyczaj o tej porze w Dużym Lotku podawali już nową pulę.
Ciekawe kto już dzisiaj będzie szczęśliwcem wpisu numer 70 000 na czacie :]
UWAGA: po administracyjnym "załatwieniu" przy pomocy Ministerstwa Finansów , całej swojej konkurencji na rynku bukmacherskim w zakresie możliwości zawierania zakładów na gry losowe , czyli uniemożliwienie gry w firmach:FORTUNA , STS , TIPSPOPRT , MILENIUM - jedyny pozostały na rynku bukmacher , czyli firma TOTOLOTEK ( Totomix ) wykorzystując swoją monopolistyczną pozycję , OBNIŻYŁA kursy dla MM z 3.20 do 3.10 dla gry na TAK i z 1.22 do 1.20 przy grze na NIE.
witam a jaka będzie pula na wygraną
za 70 000 wpis :)
pozdro i celnych typowań
za 70 000 wpis :)
pozdro i celnych typowań
c.d.
Wcale bym się nie zdziwił , gdyby następnym krokiem Totomixa było wycofanie się teraz z bonusów do MM i DL , które zostały wprowadzone 1.06 , ale jedynie dla wyrównania wygranych w tych obu grach do poziomu wygranych , jakie oferowała wtedy firma FORTUNA...
Wcale bym się nie zdziwił , gdyby następnym krokiem Totomixa było wycofanie się teraz z bonusów do MM i DL , które zostały wprowadzone 1.06 , ale jedynie dla wyrównania wygranych w tych obu grach do poziomu wygranych , jakie oferowała wtedy firma FORTUNA...
Witam.Dzis "Dzień Edukacji Narodowej"i państwo jak zwykle zadbało o swój kochany naród jak zwykle dymając ten Naród z kasy.Nie ma sie co dziwic ,bo tam gdzie opiekę sprawuje Państwo tam obywatel jest skubany najbardziej.ZUS,PKO,FUNDUSZE EMERYTALNE ZBROJENIOWKA,i teraz dołączył HAZARD (duzo tego jeszcze jest).Zapewniam was drodzy kulkowicze że to nie jest ostatni skok Państwa na naszą kase.Parę dni temu pisałem na forum ze moga zrobić ruchome kursy nawet na liczbę,i pisałem to w formie żartu ,nie zdając sobie sprawy ze ONI tak potrafią żartować.Wesoły ten nasz rzad,jak jedni sie nachapią, podają sie do dymisji,lub sa zwalniani,przychodzą inni wierni głupiej polityce,i znów ty obywatelu musisz ta całą bandę wyzywic,ze swoich podatków.Zastanawiam sie czy Talibowie nie chcieli by porwać całego rzadu,bo taniej by było ich trzymac w górach na świeżym powietrzu,a koszty byłyby znikome,a kraj wtedy płynąłby mlekiem (od krówek)i miodem (od pszczółek)płynący.Koncze progresje na liczby a zostały 3 liczby i koniec,bede grał tylko w inne zdarzenia.Pozdrawiam i idę do kuchni troche mięsem porzucać bo tu nie wypada.
Witam:
kogucik19 - zapomniałeś wspomnieć o Urzędzie Skarbowym-oni też skubią i to jak!
kogucik19 - zapomniałeś wspomnieć o Urzędzie Skarbowym-oni też skubią i to jak!
Gdy pisałem poprzedni tekst , to jeszcze nie było w ramach oferty Totomixa kursów na DL - a okazuje się , że i tej gry też sobie nie odpuścili i zjechalijuż z kursu 7.0 na 6.40....
Pzdr.
edi8
Pzdr.
edi8
nie rozumiem , prawdopodobieństwo się zwiększyło na wygraną? Jak coś drożeje to musi być powód.
Witam,wszystkich serdecznie w ten śnieżny poranek(przynajmniej na południu Polski taki jest) życząc wysokich wygranych (mimo obniżenia kursow).
szczery i coś dla Ciebie
>>jadę samochodem jako pasażer, a zaraz potem jestem w miejscu przypominającym więzienie dla kobiet,jednak za moment wszystkie mają zostać wypuszczone i to ja im tę nowine obwieszczam, ale najpierw wszystkie mają się udać pod prysznic. :)
szczery i coś dla Ciebie
>>jadę samochodem jako pasażer, a zaraz potem jestem w miejscu przypominającym więzienie dla kobiet,jednak za moment wszystkie mają zostać wypuszczone i to ja im tę nowine obwieszczam, ale najpierw wszystkie mają się udać pod prysznic. :)
jantar>>> czy możesz mi załatwić ( w realiach swojego snu ) pracę w tym więzieniu , w charakterze strażnika??? :)
Pzdr.
edi8
Pzdr.
edi8
Dziś Dzień Nauczyciela:)
Wszystkim Nauczycielom wszystkiego najlepszego z okazji ich święta:)
Wszystkim Nauczycielom wszystkiego najlepszego z okazji ich święta:)
69669. Lestek 2009-10-13 (17:38)
piątka na dziś 39,5,47,48,70
Popatrzcie jak niewiele brakowało. Wczoraj pierwszy raz w życiu zagrałem na 5 skreśleń i pierwszy raz użyłem swojego programu do statystyk i wynik mnie zadowala. Ciekawe czy dziś też uda mi się tak fajnie wytypować piąteczkę.
piątka na dziś 39,5,47,48,70
Popatrzcie jak niewiele brakowało. Wczoraj pierwszy raz w życiu zagrałem na 5 skreśleń i pierwszy raz użyłem swojego programu do statystyk i wynik mnie zadowala. Ciekawe czy dziś też uda mi się tak fajnie wytypować piąteczkę.
Znalezione w necie: http://www.system-na-lotto.webpark.pl/
Pzdr.
edi8
Pzdr.
edi8
edi8 - hihi,pomyśl tylko jaki wkład musiałbyś włożyć w taką pracę, ile serca (zakładam,że powierzone Ci zadania wykonujesz sumiennie)
Przyszło mi do głowy "Mierz siły na zamiary"
pozdrawiam
Przyszło mi do głowy "Mierz siły na zamiary"
pozdrawiam
edi8 , nie ma sprawy, pod warunkiem że będziemy mieli razem dyżury :)
MADZIU77 W nawiasie napisalem (dużo tego jeszcze jest)i właśnie miałem na myśli tych "janosików" z bożej łaski jak US,NFZ,MOPS i wiele tego typu urzędów które swoja funkcjonalność wykazują i cechują sie wielkim "betonem".Spróbuj załatwić kartę parkingowa dla inwalidy z orzeczoną pierwszą grupą,napisze ci tylko tyle ze opinia orzecznika ZUS jest dla urzędników z Urzedu Miasta nie ważna,musisz załączyć wszystkie opinie lekarzy,bo jakiś przedstawiciel UM który był kiedyś "smakoszem piwa"dopiero na tej podstawie taką kartę po 1,5 !!!!!!!! miesiąca ci może wyda.Pozdrawiam i Idę z domu na spacer,bo ta pogoda w porównaniu z moim humorem jest słoneczną plażą na Bahama.Pozdrawiam
madzia77>>> ale ja mam nadzieję , że na jednej zmianie miałbym jeszcze kilku kolegów strażników...i zbiorowo byśmy mieli nadzór nad podwładnymi - a ja nadzór szczególny: nad koleżanką "jantar" , bo do tego się odnosi mój poprzedni wpis!
Pzdr.
edi8
Pzdr.
edi8
edi8 z pewnością podołasz temu zadaniu :)) !!!
teraz znikam na jakiś czas, obowiazki wzywają, ale wkrótce tu wrócę.
teraz znikam na jakiś czas, obowiazki wzywają, ale wkrótce tu wrócę.
A tam smutno. Za oknem śnieg. Opony zmienione więc można się cieszyć ;)
Cos mało dolożyli do puli lotto 2 mln tylko z 6 na 8 mln masakra, liczba wysyłanych zakładów zmalała ale zysk dla TS praktycznie ten sam z niekorzyscią dla graczy. Mniejsza liczba zakładów, mniejsze prawdopodobienstwo wygrania 6 :(
toż to skandal żeby za 5-tkę w LOTTO płacili tylko 5 tysiaków albo i 3 jak ostatnio, przy opłacie 3 pln to powinni co najmniej 10 tyś pln wypłacać
TS=ZŁODZIEJE
TS=ZŁODZIEJE
A mi się śniły trąby powietrzne.
A jedna z nich była z ognia. Co to może znaczyc? :)
UWAGA: wobec zmian w Totomixie , polegających na obniżeniu kursu na 1 liczbę MM ,
z 3.20 na 3.10 - aktualna wysokość wygranych przy stawce 2zł wraz z bonusem wynosi:
bonus 3 92.10 zł
bonus 4 335.80 zł
bonus 5 1634,30 zł
bonus 6 7518.80 zł
bonus 7 12004.30 zł
Pzdr.
edi8
z 3.20 na 3.10 - aktualna wysokość wygranych przy stawce 2zł wraz z bonusem wynosi:
bonus 3 92.10 zł
bonus 4 335.80 zł
bonus 5 1634,30 zł
bonus 6 7518.80 zł
bonus 7 12004.30 zł
Pzdr.
edi8
Codee -całkowicie się z Tobą zgadzam i tak za 5/6 powinno być ( według mojej opinii ) co najmniej 25 tys zł,z uwagi na to,że jest to wygrana drugiego stopnia, powinna być też gwarantowana biorąc pod uwagę prawdopodobieństwo ustrzelenia 5/6
pozd
pozd
Tyle waszego0 że sobie popiszecie
TS=ZŁODZIEJE albo powinno być za 5/6 ileś tam tysięcy(15-20)
Nigdy tyle nie było i nie będzie.
Musieliby wprowadzić losowania 6 liczb + dodatkowa a wtedy za trafienie 5+1 mogliby więcej płacić.
Totomix też przygotował od dzis miłą niespodziankę.
Szkoda nawet tego komentować....
TS=ZŁODZIEJE albo powinno być za 5/6 ileś tam tysięcy(15-20)
Nigdy tyle nie było i nie będzie.
Musieliby wprowadzić losowania 6 liczb + dodatkowa a wtedy za trafienie 5+1 mogliby więcej płacić.
Totomix też przygotował od dzis miłą niespodziankę.
Szkoda nawet tego komentować....
mm na 14:
13,26,44,53
13,26,45,53
13,29,44,53
13,29,45,53
14,26,44,53
14,26,45,53
14,29,44,53
14,29,45,53
13,26,44,53
13,26,45,53
13,29,44,53
13,29,45,53
14,26,44,53
14,26,45,53
14,29,44,53
14,29,45,53
Witam! i wczoraj wielkie NIC w MM i system 7 mini lotto nawet liczby nie ustrzeliłem pozdrawiam.Dziś nowy dzień i nowe szanse na wygrane,o 14 nie gram.
bratiszka>>> na szczęście ty masz dostęp do bukmacherskich typów z ustawek za 1500 zł/miesiąc , więc ta obniżka kursów ciebie nie dotyka....
P.s: przypominam ci , że już jest październik - a ty złożyłeś publiczną obietnicę podawania od września , w wątku TYPY BUKMACHERSKIE na forum , takich przedmeczowych typów po których miały nam szczęki opadać , za ich skuteczność...
P.s: przypominam ci , że już jest październik - a ty złożyłeś publiczną obietnicę podawania od września , w wątku TYPY BUKMACHERSKIE na forum , takich przedmeczowych typów po których miały nam szczęki opadać , za ich skuteczność...
Czytając wpisy to chyba z multipasko.pl robi się jakaś bliżej nieokreślona giełda krów wartościowych :)
na 14 coś z zestawu:
3,6,10,17,24,32,40,46,49,50,60,76
na 14 coś z zestawu:
3,6,10,17,24,32,40,46,49,50,60,76
Warte przeczytania:
http://peb.pl/bukmacherzy/364920-ku-przestrodze.html
Pzdr.
edi8
http://peb.pl/bukmacherzy/364920-ku-przestrodze.html
Pzdr.
edi8
I jestem, ale tam okropnie , przymroziło mnie tu i ówdzie, szkoda nos za drzwi wystawić a co dopiero całą resztę:)
szczery gdzie jesteś??? czyżby nasze sny były mało atrakcyjne w cyferkowej wersji i postanowiłeś się zdrzemnąć i samemu coś ciekawszego wyśnić?? :))))
szczery gdzie jesteś??? czyżby nasze sny były mało atrakcyjne w cyferkowej wersji i postanowiłeś się zdrzemnąć i samemu coś ciekawszego wyśnić?? :))))
bratiszka > ja też czekam! Już trzy wizyty u dentysty straciłem w celu wprawienia szczęki która miała opaść po twoich typach. Moje nie ustawiane w MM podaje publicznie w dziale "typowania". Więc, bądź rzetelny i dotzymaj słowa!
...hehe jak widac TS doskonale wspolpracuje z TOTOMIXem i po wprowadzeniu nowej stawki na zaklad DL gdzie czesc ludzi sie przeniosla do tegoz wlasnie buka (bo innego wyjscia nie bylo poniewaz jest to jedyny buk jaki zostal na rynku - monopolista) dostali rozkaz natychmiastowego obnizenia kursu zeby nie tracic klientow...i obnizyli :D
...teraz za 2 u buka na DL za 3ke mamy nie 1000 jak wczesniej a tylko 800...moim zdaniem ta sprawa powinna sie zajac jakas instytucja antymonopolistyczna :D
pzdr.nara:)
...teraz za 2 u buka na DL za 3ke mamy nie 1000 jak wczesniej a tylko 800...moim zdaniem ta sprawa powinna sie zajac jakas instytucja antymonopolistyczna :D
pzdr.nara:)
miks - Tobie myślenie nie grozi !
Jak Ci się nie podoba co piszę to nie czytaj - proste i logiczne!
Nie uważasz
Jak Ci się nie podoba co piszę to nie czytaj - proste i logiczne!
Nie uważasz
icemario>>> tak między nami VIPami to Ci przypomnę , że Totomix powstał jako spółka-córka Totalizatora Sportowego , i choć na dziś jest już pod nazwą Totolotek w greckich rękach - to stare układy nadal są widoczne w tym co się dzieje i jak prawo jest naginane przez Ministerstwo Finansów , do tego aby wywalić z rynku zakładów inne firmy - a pozostawić monopolistę Totomixa , któremu do ocalenia wystarczyło dodanie do oferty na gry losowe zdarzenia nr 100 - aby już nikt się ich nie czepiał , że naruszają państwowy monopol wynikający z zapisów Ustawy o grach losowych i zakładach wzajemnych...
Wróble ćwierkają też , że Totolotek ma niedawno podpisaną z TS umowę na wyłączność na zawieranie zakładów na gry losowe.
Wróble ćwierkają też , że Totolotek ma niedawno podpisaną z TS umowę na wyłączność na zawieranie zakładów na gry losowe.
witam na 14tą mm 1,14,41 i powiem tak totomiś w kulki leci ale narazie jeszcze ta gra jest opłacalna choc może coś głupiego jeszcze wymyślą
W Dużym lotku na 8 października nadano około 9 052 334 zakładów a na wczoraj w nowym Dużym tylko 4 608 887 - czyli 45% mniej zakładów buahahaha
janter, Hekate, salent .....sny ogień 11 księżyc 74 jajka 24 a samoch 42 więzienie 22 51 62 a gdzie szczery ja nie wiem...