Wpisy 5 328 210 – 5 328 392
7 maja 2025 15:11 → 7 maja 2025 18:12, 100 wpisów
Aby nie było wątpliwości:

Krzysio.
Grałeś w Eurojackpot?
Grałeś w Eurojackpot?
Islandorka.🌷 🥀 💐
Krzysio.
Niby można dużo wygrać, ale jak trafić???
Niby można dużo wygrać, ale jak trafić???
Działki, wieże, respiratory, wybory kopertowe — no przecież im się po prostu należało! Jak inaczej nagrodzić taki wybitny wkład w życie publiczne? Medal za kreatywność to za mało.
janosik ,, u mnie znajomy tak grał euro niestety wygrał ,, szkoda pinidze po 12,5 zł jeden zestaw nic nie polecam
Niemcy mają taniej.
Dzisiaj euro po 4,18 zł.
2 x 4,18 =
Dzisiaj euro po 4,18 zł.
2 x 4,18 =
@5 328 223 Janosik 2009: Euro po 4.27
Krzysio.
Nie grałem w EJ.
Nie grałem w EJ.
@5 328 223 Janosik 2009: A pójdzie za 4.24
@5 328 226 Janosik 2009:
4,28... Mała pomyłka.
W piątek wpiszę Test do EJ.
@5 328 193 Jelonek:
W gąszczu dźwięków i cieni, gdzie każde słowo waży tyle, co tysiąc domysłów, pozwól mi zasłonić się mgłą retorycznego splendoru: czyż nie jest bowiem tak, że podziw dla majątków obrasta w poetów materializmu, którzy, niczym alchemicy bez złota, wyszukują błękit skórzanych atlasów opasłych tajemnicą bogactw?
Zastanówmy się wspólnie nad tą paradoksalną panoramą: oto władcy groteskowego imperium finansowego, nieświadomi własnej kreacji mitycznej, krążą między pałacami kłębiastych chmur i labiryntem marmurowych salonów. A my? Czy jesteśmy tylko mirandami ich spektaklu, bezwolnymi odbiorcami dudnień ich złotych werbli? Niech więc ta refleksja stępi nasze pragnienia prostoty: bogactwo jako chimera, etyka - niczym rydwan utraconej radości - wymaga nie klejnotów, lecz oddechu prawdziwej pokory.
W gąszczu dźwięków i cieni, gdzie każde słowo waży tyle, co tysiąc domysłów, pozwól mi zasłonić się mgłą retorycznego splendoru: czyż nie jest bowiem tak, że podziw dla majątków obrasta w poetów materializmu, którzy, niczym alchemicy bez złota, wyszukują błękit skórzanych atlasów opasłych tajemnicą bogactw?
Zastanówmy się wspólnie nad tą paradoksalną panoramą: oto władcy groteskowego imperium finansowego, nieświadomi własnej kreacji mitycznej, krążą między pałacami kłębiastych chmur i labiryntem marmurowych salonów. A my? Czy jesteśmy tylko mirandami ich spektaklu, bezwolnymi odbiorcami dudnień ich złotych werbli? Niech więc ta refleksja stępi nasze pragnienia prostoty: bogactwo jako chimera, etyka - niczym rydwan utraconej radości - wymaga nie klejnotów, lecz oddechu prawdziwej pokory.
Zimno na dworze.
To chyba Zimni Ogrodnicy.
To chyba Zimni Ogrodnicy.

Zapowiada się noc z dużym mrozem na północnym wschodzie Polski.
Dawno nie było takiej paskudnej pogody.
@5 328 237: Pomylka,wrrr, mial byc kupon

Przerwa.
Witam wszystkich
Wygraliście coś?
@5 328 239 Jelonek:
@5 328 233 Pasko: W słowach tych pobrzmiewa echo pięknej troski o świat wartości, choć ubrane zostało w purpurę metafor i złocenia fraz. Pozwól, że odpowiem z prostotą: choć labirynty marmuru i werble złota mogą kusić, to prawdziwą siłę widzę nie w atlasach majątku, lecz w ciszy serca, które potrafi przyznać się do niewiedzy i zachwytu nad tym, co nie na sprzedaż. Pokora nie potrzebuje pałaców – wystarczy jej dach z chmur i stół z uważności.
@5 328 242 Sebastian_M: Witam, pozdrawiam.
@5 328 233 Pasko: Ten tekst to barokowo stylizowana, metaforyczna refleksja nad kultem bogactwa i jego wpływem na postrzeganie rzeczywistości. Zdaje się , ze kwestionujesz zarówno podziw wobec majątku, jak i autentyczność etyki w świecie zdominowanym przez złudzenia luksusu. To swoista krytyka materializmu ujęta w poetycki sposób, z elementami ironii.
@5 328 233 Pasko: Pięknie napisane, ale chyba czasem warto zejść z marmurów na ziemię. Prawdziwa wartość nie błyszczy jak złoto – pokora nie potrzebuje fanfar, tylko trochę ciszy i refleksji. Czasem mniej znaczy więcej.
Jakiś głupek mnie poganiał.. Sygnałem.. Przed przejazdem kolejowyn
Mam taką zasadę.. Ze zaczynam wjeżdżać jak samochód przed.. Jest kawał za przejazdem.. Bo w razie awarii ja. Zostaje w kaczej dupie...
Mam taką zasadę.. Ze zaczynam wjeżdżać jak samochód przed.. Jest kawał za przejazdem.. Bo w razie awarii ja. Zostaje w kaczej dupie...
„Kiedy ja piszę, to diabeł nie tylko przysiada się obok, ale rozkłada zeszyt, wyciąga długopis i z zapałem robi notatki. Czasem jeszcze prosi o powtórzenie – bo wie, że takiej lekcji z piekielnej kreatywności to nie znajdzie nawet w piekle.”
O 14.00 nic nie wygrałem
To nic. Jest szansa o 22.00
W Mini wyszły mi same nieparzyste a wylosowali same parzyste
Dobre
@5 328 229 Faral40: to prawdziwy 🐈
@5 328 271 krzysio: oppo Reno 3
@5 328 268 Gosia__77:
@5 328 280 krzysio: szukaj znajdź coś ciekawego i tu wrzuć
@5 328 232 Janosik 2009:
@5 328 281 Gosia__77:
@5 328 279 Sebastian_M:
@5 328 284 hades:
@5 328 283 hades:
Bonus dla Forsami
gosia ,,taki
https://allegro.pl/oferta/smartfon-oppo-reno3-8-gb-256-gb-czarny-17209122238?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_telefony_akcesoria_pla_pmax_is&ev_campaign_id=21241977353&gad_source=1&gad_campaignid=21245806483&gclid=CjwKCAjwiezABhBZEiwAEbTPGM-BPjDfEFz3Rw0gVvNRrqSIjrkNrqm_RYs-KTlULnh6hwDQABrr-xoCN6YQAvD_BwE
https://allegro.pl/oferta/smartfon-oppo-reno3-8-gb-256-gb-czarny-17209122238?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_telefony_akcesoria_pla_pmax_is&ev_campaign_id=21241977353&gad_source=1&gad_campaignid=21245806483&gclid=CjwKCAjwiezABhBZEiwAEbTPGM-BPjDfEFz3Rw0gVvNRrqSIjrkNrqm_RYs-KTlULnh6hwDQABrr-xoCN6YQAvD_BwE
@5 328 290 Sebastian_M: Wczoraj puściłem lotto, ale jak zawsze ktoś inny wygrał
@5 328 292 hades:
Ja miałem 2/6
Ja miałem 2/6
@5 328 291 krzysio: Taki
@5 328 292 hades: Pani Lotto trafiła.
Słyszałam, że sztuczna inteligencja wybiera - typuje kandydata na papieża.
@5 328 297 Anna9: Tak jest
serdeczne pozdrowienia dla wszystkich z zielonej a szczególnie dla Anny9
@5 328 324 Pasko: matko kochana
ja też słabo trafiam wczoraj trójka wmini i trochę drobnicy wulti blisko remisu zTS
@5 328 324 Pasko: tynki Ci położy będzie miło
Przed chwilą padło 4 x 3825,00 zł (rozbita premia) w grze Szybkie 600. Zobacz szczegóły
@5 328 333: 5 328 036. tomcio1972 07.05.25 (08:26)
UWAGA na gierki
Diamentowa runda się zbliża do końca
10.000zł do wygrania dla szczęściarza
Kończące się losy - liczba pozostałych losów:
Diamentowa Runda za 2 zł - 99 206
UWAGA na gierki
Diamentowa runda się zbliża do końca
10.000zł do wygrania dla szczęściarza
Kończące się losy - liczba pozostałych losów:
Diamentowa Runda za 2 zł - 99 206
Cześć
@5 328 324 Pasko:
Mam nadzieję że jesteś konsekwentny w tym co zrobiłeś
Czyli że wujek47/74 będzie miał bana dłużej niż 2-3 dni bo zasłużył
Mam nadzieję że jesteś konsekwentny w tym co zrobiłeś
Czyli że wujek47/74 będzie miał bana dłużej niż 2-3 dni bo zasłużył
Myślę Pasko że nie wutrzymasz i puścisz wujka nawet w tym tygodniu.
@5 328 361 Sebastian_M:
"Człowiek bez zasad, honoru i ambicji... to istny majstersztyk w dziedzinie elastyczności. Zawsze znajdzie się po stronie wygrywającego, a jego jedynym celem jest przetrwanie - niczym chwast, który rośnie wszędzie, gdzie tylko chce."
"Człowiek bez zasad, honoru i ambicji... to istny majstersztyk w dziedzinie elastyczności. Zawsze znajdzie się po stronie wygrywającego, a jego jedynym celem jest przetrwanie - niczym chwast, który rośnie wszędzie, gdzie tylko chce."
@5 328 374 Sebastian_M: zadowolony?
@5 328 324 Pasko:
Jest tak że ja za takie samo przewinienie co wujek miałem bana na 2 tygodnie -miesiac lub dłużej
On natomiast 1- max 2 dni. Co to jest?
Jest tak że ja za takie samo przewinienie co wujek miałem bana na 2 tygodnie -miesiac lub dłużej
On natomiast 1- max 2 dni. Co to jest?
@5 328 324 Pasko:
A nie mówiłem że go puścisz?
Jednak potrzebny jest Ci Moderator/admin. Sam albo się boisz tego wujka albo lubisz jak on sieje tu zgorszenie i nienawiść.
A nie mówiłem że go puścisz?
Jednak potrzebny jest Ci Moderator/admin. Sam albo się boisz tego wujka albo lubisz jak on sieje tu zgorszenie i nienawiść.
@5 328 376 wujek74:
Skoro zostałeś uwolniony to zachowuj się teraz w miarę przyzwoicie okej?
Skoro zostałeś uwolniony to zachowuj się teraz w miarę przyzwoicie okej?
@5 328 376 wujek74:
Jak będziesz komuś ubliżał lub wypisywał wulgaryzmy lub oczerniał ludzi na czacie to nie zdziw się jak zobaczysz mają interwencję.
Jak będziesz komuś ubliżał lub wypisywał wulgaryzmy lub oczerniał ludzi na czacie to nie zdziw się jak zobaczysz mają interwencję.
@5 328 382 Sebastian_M:
a kto tu teraz sapie ja? czy ty?
dziękuję
i bez komentarza proszę
bo zachowujesz się jak nielubiane dziecko
a kto tu teraz sapie ja? czy ty?
dziękuję
i bez komentarza proszę
bo zachowujesz się jak nielubiane dziecko
@5 328 384 krzysio:
Piszę mu grzecznie ze nie będę terował jego zaczepek gróźb i wulgaryzmów. Czytaj co piszę a później komentuj.
Piszę mu grzecznie ze nie będę terował jego zaczepek gróźb i wulgaryzmów. Czytaj co piszę a później komentuj.
@5 328 387 wujek74:
Nie musisz mnie lubić.
Ja tylko ostrzegam że pewne zachowanie spotka się z moją surową reakcją.
Nie musisz mnie lubić.
Ja tylko ostrzegam że pewne zachowanie spotka się z moją surową reakcją.
sebucha ,,ale po ty tutaj zabrałeś wpisy,,,tak jak jelonek patrzałeś .. lepiej obróc sie i nie patrz na czacie
@5 328 387 wujek74:
Masz szczęście że nie jestem jeszcze tu Adminem
Masz szczęście że nie jestem jeszcze tu Adminem