Wpisy 25 233 – 25 332
26 lipca 2008 22:58 → 27 lipca 2008 17:42, 100 wpisów
Czy jest pewność , że kumulacja?
Serwer lotto jeszcze nie działa.
Serwer lotto jeszcze nie działa.
Witam! mi niestety nie udalo sie nic trafic :-( szkoda, a rowniez jestem za tym ze bedzie kumulacja. juz nie dlugo sie okaze :-)
A ja wam mówie, że szóstka padła i to nie jedna:)
Pozdro dla graczy!!!
Pozdro dla graczy!!!
Najnowsze doniesienia ze stajni LOTTO! Jest kumulacja!!
Szczegóły w dziale Wygrane tutaj na multipasko!
Szczegóły w dziale Wygrane tutaj na multipasko!
I stopień 0 0.00
II stopień 442 5095.60
III stopień 25197 183.10
IV stopień 471765 16.00
II stopień 442 5095.60
III stopień 25197 183.10
IV stopień 471765 16.00
czy wiadomosc jest pewna?
Ale jajca!Ludzie sie rzuca jak nie wiem co!! Wagon pieniędzy do wygrania będzie!!!!!!
jedynka telegazeta 651 niema 6
tego jeszcze nie byłio w histori a do wtorku daleko dużo bedzie czasu na odanie
a swoja droga gratulacje pasko,byłes szybszy od strony lotto..tam ciagle nie ma danych..czyli do kolektur od jutra...baay
nono masakra :) ale tym razem to padnie z 10 szostek :) i tu juz niema co wysylac za 10pln tylko trzeba za kilkaset zeby podbic pule :)
ostatnio czesto pada 10/10 pasko ile było dzisiaj zawartych zakładów w duzego ogólnie i ile wedłu ciebie mozze byc kumulacja
Tak więc dla tych którzy właśnie tu weszli.. mamy kumulację. Wyniesie 30-35 milionów!
Ja dzisiaj grałem za około 180 zeta i jeszcze nie sprawdziłem bo mam to rozdzielone na pojedyncze zakłady (dla loteriady). Jutro będę sprawdzał bo dzisiaj już nie mam sił. Na pewno będzie kumulacja około 35 mln
Jak podano w dziale Wygrane. Zawarto 27 600 000 zakładów. Z każdego zakładu 80 groszy idzie do puli, z której z kolei 36% idzie na poczet kumulacji. Reasumując pula zwiększyła się o 8 milionów i wynosi obecnie około 21 milionów. Teraz wszystko zależy od ilości zawartych zakładów, a będzie ich na pewno spoooroo. 35 milionów jest realną sumą kumulacji na wtorkowy wieczór!
Czyli bedzie szał , ludzie nie traćcie głowy ,puszczajcie ale z umiarem!!!
Nie zniese... Pewnie ludzie z zagranicy teraz będą do nas zjeżdżać żeby zagrać.
jak to we wtorek jeden wygra to masakraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
To teraz się opłaca puścić wszystkie 14 milionów kombinacji, no może bez tych co były, bo i tak się zwróci, przynajmniej teoretycznie :)
no czy to fart czy to pech?
to moj 4 zaklad z rzędu w DL, jeden z nich 0/6, a trzy pozostałe 2/6 ...
zgodnie z obietnicą sobie daną, nie zagram dopóki mi się nie przyśnią liczby :P (poważnie)
to moj 4 zaklad z rzędu w DL, jeden z nich 0/6, a trzy pozostałe 2/6 ...
zgodnie z obietnicą sobie daną, nie zagram dopóki mi się nie przyśnią liczby :P (poważnie)
Przy niedzieli lużne myśli:przed wprowadzeniem keno wygrane za 5/5 w Ex przekraczały 200000 zł.Potem już tej kwoty nie przekraczały.Wczoraj w związku z kumulacją w DL główna wygrana w Ex nie przekroczyła 190000 zł.Ponieważ wygrane w tej grze zależą od ilości zawartych zakładów,szacuję spadek obrotów o 8-10%.Ciekawe jak kształtują się tendencje obrotów na keno.Może historia tej gry w Polsce jest zbyt króka dla wyciągania miarodajnych wniosków,tym bardziej,że wciąż przybywa ogólnie dostępnych punktów do zawierania zakładów.Pytałem panią obsługującą kolekturę w jednym z dużych centrów handlowych o wysokość wypłacanych wygranych w keno i powiedziała,że nie wypłaciła jeszcze więcej jak 160 zł. jednorazowej wygranej.Mówiąc językiem dzisiejszej młodzieży to
"masakra".Osobiście nie puściłem jeszcze ani jednego zakładu w keno i na razie nie zamierzam.
Jakie są Wasze wnioski dotyczące tej gry?
"masakra".Osobiście nie puściłem jeszcze ani jednego zakładu w keno i na razie nie zamierzam.
Jakie są Wasze wnioski dotyczące tej gry?
Jest szansa na jeszcze większą kumulację.Wystarczy,że Wielebę wpuszczą do studia podczas losowania.
Ten gość nie tylko mnie wku....a.Kulki też fiksują na jego widok.
To nie prezenter,to Omen.
Tajna broń Totalizatora,człowiek do specjalnych zadań.
Ja to wiem.
;-)
Ten gość nie tylko mnie wku....a.Kulki też fiksują na jego widok.
To nie prezenter,to Omen.
Tajna broń Totalizatora,człowiek do specjalnych zadań.
Ja to wiem.
;-)
jedna osoba trafi taka jest prawda :( gdyz chca by zostal pobity rekord czyli ktos wygra 35mln z kawalkiem w Warszawie :)
TS pokazał nam co potarfi! pnad 27 mln wyslanych zakladow to jest szok i nie ma 6?? Z TSem nie wygramy niestety :(
ale jazda!!!!!!!!!!! nawet nie chce mi sie wierzyc, ze jest taka kumulacja!!!!!!!!! dolaczam sie do poprzednikow, mam nadzieje, ze jezeli padnie szostka to nie jedna, minimum 3, bo jezeli wygra jedna osoba to taka kase, ze nawet nie sposob sobie jej wyobrazic, bynajmniej ja nie moge :( jak kazdy z grajacych chcialbym trafic ta szostke i tego zycze sobie i wam :-) ale bedzie jezda jak nikt nie trafi i bedzie znow kumulacja na czwartke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szok!!!!!!!!!!!!! okaze sie w czwartek, teraz ludzie rzuca sie na kolektury i beda zdawac kupny masowo, bo taka kasa piechota nie chodzi po ulicy!!!! i tak sadze, ze jezeli juz padnie to w okolicy warszawy, rzeszowa lub gdanska, gdzies w tych oddzialach. jakos mam takie dziwne wrazenie :-) pozdrawiam i zycze wygranej sobie i wam :-) a dokladniej szosteczki :-D
mly blad, okaze sie we wtorek czy padnie szostaka i czy nie bedzie kumulacji , a nie w czwartek :-) pozdro
a jeśli i teraz nie padnie 6 to jaka kumulacja jest następna ?
Dziś wybieram sie do wróżki i wieczorem dziewczyna układa tarota. a w poniedziałek szukam tych liczb szczęśliwych na mieśćie :-)
Dziś wybieram sie do wróżki i wieczorem dziewczyna układa tarota. a w poniedziałek szukam tych liczb szczęśliwych na mieśćie :-)
Co się tak podniecacie tą kumulacją przecież w każdym losowaniu jest dużo do wygrania.
red007 a u mnie w kolekturze padło wczoraj 275zł oraz 1000zł w keno(tydzien wczesniej 325zł),wiec jednak da sie wygrac "wieksza" kwote:)
marian:we wpisie 25279 piszesz "bynajmniej" tam gdzie powinno być użyte "przynajmniej"....
BYNAJMNIEJ w j.polskim jest przeczeniem i oznacza "wręcz przeciwnie"...Masa ludzi używa tego zwrotu nie znając jego prawdziwego znaczenia i sensu!
BYNAJMNIEJ w j.polskim jest przeczeniem i oznacza "wręcz przeciwnie"...Masa ludzi używa tego zwrotu nie znając jego prawdziwego znaczenia i sensu!
mi wyszło ze jakby ustawil monety złotówki jedna kolo drugiej to by z tych 35mln wyszło 58km 333m
wczoraj nieśmiało pisałem, że szóstki nikt nie trafi. Nie myliłem się.
Ale tak wielka kumulacja powoduje, że TS sam sobie szkodzi. Ludzie zaczną zadawać pytania: dlaczego przy ponad 27mln wysłanych zakładów NIKT NIE TRAFIŁ ?
Pierwsze co ciśnie się na usta, to to, że losowania są ustawione. Ale o tym już było.
Więc zabawmy się w CO BĘDZIE DALEJ.
1. Miliony ludzie zelektryzuje wiadomość o możliwości wygrania 35mln
2. Masowo zaatakują kolektury i wydadzą mnóstwo milionów złotych
3. TS zarobi... dużo
4. Wygra 1 osoba
5. Miliony osób będą dalej grały, bo jeśli ON wygrał to ja też mam szansę...
Żal tylko tego, że miliony złotych nie mogą trafić do tych, którzy najbardziej potrzebują teraz finansowego wsparcia.
Ale cóż... taki jest ten świat materialistyczny. Dobrze, że to się wkrótce skończy. Pozdrawiam
Ale tak wielka kumulacja powoduje, że TS sam sobie szkodzi. Ludzie zaczną zadawać pytania: dlaczego przy ponad 27mln wysłanych zakładów NIKT NIE TRAFIŁ ?
Pierwsze co ciśnie się na usta, to to, że losowania są ustawione. Ale o tym już było.
Więc zabawmy się w CO BĘDZIE DALEJ.
1. Miliony ludzie zelektryzuje wiadomość o możliwości wygrania 35mln
2. Masowo zaatakują kolektury i wydadzą mnóstwo milionów złotych
3. TS zarobi... dużo
4. Wygra 1 osoba
5. Miliony osób będą dalej grały, bo jeśli ON wygrał to ja też mam szansę...
Żal tylko tego, że miliony złotych nie mogą trafić do tych, którzy najbardziej potrzebują teraz finansowego wsparcia.
Ale cóż... taki jest ten świat materialistyczny. Dobrze, że to się wkrótce skończy. Pozdrawiam
wd. mnie wyniki nie są ustawiane... moja sąsiadka w 2002 roku trfiła 6 ale głupia była i wydawała jak leci mieszkanka samochody... i przeinwestowała, nie stać ją było na tego utrzymanie... więc posprzedawała:) a przy 35 mln to człowiek zgłupieje całkiem:) ja chce zgłupieć!
ricoM - to co piszesz to szczera prawda - jedna jedna osoba trafi bo oni daza zeby ktos wlasnie pobil ten rekord 20mln i trafil 35mln z kawalkiem ehh ale szczesciu tzreba dopomoc i zagrac :D wiec szykuwac systemy i grac :D puscic 10 zakladow po 12 liczb na chybil tarfil i powinna wejsc na bank :D ktos napewno tak zagra! eh ale ten co juz wygral z milion :D
Jeżeli do tego dążą, to prawdopodobieństwo nie jest po ich stronie ;]
Już dzisiaj chciałem zagrać w jednym hipermarkecie i sie okazało, że jest awaria sprzętu (lottomata).
widze ze jak wszyscy tutaj nie sam byłem w szoku !Ogromna kasa do wygrania w historii d.lotka więc podejrzewam ze do wtorku do kolektór to bedzie ciezko sie dostac,kolejki jak po złoto,zresztą sam zamierzam puścic za 50zet dużego ,raz sie żyje! pozdrawiam
Coś czuję, że pula może zostać i przekroczona, ci co zwykli grać za 2 zł teraz grają za 20 ;) Oj, można tylko zazdrościć temu, kto tę pulę zgarnie :(
emocje zawsze sa przed losowaniem a po losowaniu jest tylko wkur... jak sie nie ma nawet trojki:/ ponad 400 piatek to jest smieszne na 27mln zakladow?? maja jakis zajebisty system kompa nie wiem co to wylicza cholerstwo i losuje najkorzystniejesz dla totka eh..:(
Zgodnie z prawdopodobieństwem, statystyką i w ogóle, przy 27 600 463 zakładach wysłanych na dużego lotka powinno paść 511 piątek [padło 442 - czy to taka duża różnica?]. Gdyby padło piątek 3 razy więcej, to wypłata byłaby 3 razy mniejsza i "piątkowicz" zamiast 5000 dostałby 1500 z hakiem. Dla totalizatora to żadna różnica - zapłaci tyle samo, dla kogoś kto trafił piątkę - ogromna, bo ponad 3000 zł.
Tak,tak,Bogdan Wreszcie doszedłeś do wniosku,że coś to bolicza.Twoja wypowiedz to prawda.Dla ciekawości dodam,że maszynę tą przygotowali pod względem losowania Specjajiści z WATu,Wojskowej Akademi Technicznej.Wyślę,że wszystko jasne.Maszyna ta w 3 sek.gotowa jest obliczyć,czy będzie 6 stka czy nie,i wybierze najkorzystniejszą możliwość,i najleprzą dia totalizatora s.Więc pytam się,czy ludzie są tacy głupi,czy maszyna mądra.Myślę,że to drugie.A jak znajdziesz się w kręgu obięcia przez maszynę to wygrywasz.Oto cała tajemnica.Tylko,że to odbywa się wszystko legalnie i zgodnie z regulaminem.Pozdrawiam i życzę aby maszyna cię dosięgła.
Proszę o DOWODY. Nie domniemane teoryjki wyssane z palca o maszynach, kasetach, komputerach centralnych itp. ale konkretne DOWODY na to, że TS oszukuje. Zaręczam, że każdy sensowny argument potrafię skontrować logicznymi lub matematycznymi faktami.
Piszę, że sensowny argument bo są tacy co twierdzą, że wszyscy co wygrywają to ludzie podstawieni od Totalizatora itp. - na taką głupotę niestety nic nie poradzisz, to przykład człowieka, którego frustracja doprowadziła do intelektualnego rynsztoka.
Piszę, że sensowny argument bo są tacy co twierdzą, że wszyscy co wygrywają to ludzie podstawieni od Totalizatora itp. - na taką głupotę niestety nic nie poradzisz, to przykład człowieka, którego frustracja doprowadziła do intelektualnego rynsztoka.
Beezqp - no to traf 5 chociaz takis madry do cholery wkkurw.. mnie to TY tylko bronisz TSa a sam tez nic nie trafiasz!
a i jeszcze cos jak rembi losuje to mozna cos trafic a jak wieleba to po wygranych kumulacja murowana hehe:D
nic nie trafiam, ale wiem, że po prostu MAM NIC NIE TRAFIAĆ. Zdaję sobie sprawę z tego, co oznacza prawdopodobieństwo 1:100, 1:1000, 1:54000 i 1:14000000, nie liczę na to, że będę trafiał piątkę co najmniej raz do roku a czwórki co tydzień, jak niektórzy tu się łudzą.
Beezap,nawet nie zrozumiałeś co naoisałem.Czy Ja pisałem,że totalizator oszukuje,nie wręcz przeciwnie,wszystko odbywa się legalnie.Przeczytałeś Mój teks i nawet go nie zrozumiałeś.Piszesz,że są to jakieś teoretyjki o Centralnym komputerze,to jak Ty nawet o tym nie wierz to o czym z Tobą gadać.Powiedz Mi do czego wobec tego służą paski kodowe na kuponie,któy oddajesz.?A o tym,że maszynę przygotowali specjalisći z WATu,to przeczytać było można 10 lat w prasie.Widzę że na gwałt chcesz wygrac ale nic z tego.Pazerny nigdy jeszcze nie wygrał,wygra ten,kyóry naj miej będzie się tego spodziewał.pozdrawiam i przebaczam Ci twojej głupoty.
Oj, Grom, skończ podstawówkę to wdam się z tobą w dyskusję bo na razie to widzę nie ma sensu ci nawet opisywać mojego poglądu a co dopiero go argumentować.
Wiem, że jest komputer centralny itp. Tyle, że wy sądzicie, że on kalkuluje jakieś niewybierane liczby, zakłady itp. Tymczasem możliwości zastosowań takiego komputera można mnożyć i mnożyć, komputeryzacja ułatwia pracę zarówno centrali, poszczególnym kolekturom jak i nam, użytkownikom. System komputerowy nie został stworzony po to, by ustawiać losowania, jak to wy uparcie twierdzicie. Gdyby tak było - byłoby to widoczne gołym okiem. Poza tym dla Totalizatora słaby to itneres czy piątkę trafi 10 ludzi czy 10 000 - oni płacą taką samą kwotę, to czy ją dzielą na 10 czy na 10 000 to mało ich obchodzi.
Maszynka, o ile wiem, jest niemiecka?
A twoja wycieczka osobista w moją stronę to totalny śmiech na sali. Wskaż osobę w Polsce, która nie chce wygrać. Nie widzę związku z moimi poglądami. Ja tylko walczę z mitologią graczy, by wreszcie przejrzeli na oczy a nie usprawiedliwiali się tym, że ktoś ciągle ich oszukuje. Zresztą, jest niemal pewne, że czy losowania są ustawione czy w 100% uczciwe to i tak nigdy w życiu nie trafiłbyś szóstki. Pozdrawiam.
Maszynka, o ile wiem, jest niemiecka?
A twoja wycieczka osobista w moją stronę to totalny śmiech na sali. Wskaż osobę w Polsce, która nie chce wygrać. Nie widzę związku z moimi poglądami. Ja tylko walczę z mitologią graczy, by wreszcie przejrzeli na oczy a nie usprawiedliwiali się tym, że ktoś ciągle ich oszukuje. Zresztą, jest niemal pewne, że czy losowania są ustawione czy w 100% uczciwe to i tak nigdy w życiu nie trafiłbyś szóstki. Pozdrawiam.
I po co kłócić się o to, czy losowania są ustawiane czy nie?
Żadna strona nie ma niepodważalnych argumentów. Jest wiele domysłów, które można obalić. I dochodzimy do wniosku, że "ja i tak swoje wiem". Po co te nerwy?
Wczoraj trafiłem 3/6. Wszedłem do kiosku, jeden kupon za 2zł i bez patrzenia na liczby, schowałem go do portfela.
Liczby, które "dostałem" od systemu to 1, 10, 18, 31, 32 i 44. Nieźle jak na początek.
Aha, i jeszcze jedno. Zauważyłem, że liczby, które wypadają w wieczornym losowaniu "mam podane na tacy" w ciągu dnia. Tak jest z ML i DL. Te liczby "pokazują" mi się, np. patrzę na zegarek przed wyjściem do kolektury i jest 19:45 i w ML wypada 19 i 45. Albo idę już wysłać i mijam kolejno 3 samochody, które w rejestracji mają 77 i... wiecie jak liczba wypada w losowaniu:) Najciekawszy przypadek był ze znakiem ograniczającym prędkość do 40km/h. Mijałem go chyba z 5 razy, ale 40 nie wysłałem. I wiecie, że wypadła. Możliwości jest bardzo wiele.
Nie wiem, jak wy, ale ja uważam, że liczby, które wypadną w losowaniu ML, każdy z nas dostaje codziennie "na tacy". Problem jest tylko jeden: które z nich wypadną?
Żadna strona nie ma niepodważalnych argumentów. Jest wiele domysłów, które można obalić. I dochodzimy do wniosku, że "ja i tak swoje wiem". Po co te nerwy?
Wczoraj trafiłem 3/6. Wszedłem do kiosku, jeden kupon za 2zł i bez patrzenia na liczby, schowałem go do portfela.
Liczby, które "dostałem" od systemu to 1, 10, 18, 31, 32 i 44. Nieźle jak na początek.
Aha, i jeszcze jedno. Zauważyłem, że liczby, które wypadają w wieczornym losowaniu "mam podane na tacy" w ciągu dnia. Tak jest z ML i DL. Te liczby "pokazują" mi się, np. patrzę na zegarek przed wyjściem do kolektury i jest 19:45 i w ML wypada 19 i 45. Albo idę już wysłać i mijam kolejno 3 samochody, które w rejestracji mają 77 i... wiecie jak liczba wypada w losowaniu:) Najciekawszy przypadek był ze znakiem ograniczającym prędkość do 40km/h. Mijałem go chyba z 5 razy, ale 40 nie wysłałem. I wiecie, że wypadła. Możliwości jest bardzo wiele.
Nie wiem, jak wy, ale ja uważam, że liczby, które wypadną w losowaniu ML, każdy z nas dostaje codziennie "na tacy". Problem jest tylko jeden: które z nich wypadną?
Ty Beezap,pewnie mysisz,że te kupony idą do stodoły do gospodarza i tam na młóckarnię.A o wykrztałceniu nie będę z TOBĄ się przescigać.Powiem Ci tylko tyle,że jestem na emeryturze i mam 42 lata.Więc sam się domysl jakie mam wykrztałcenie i gdzie pracowałem.Pozdrawiam.
Oczywiście dla lotto nie ma znaczenia ile padnie 5-ek.
Totalizator przeznacza pulę wygranych na piątki - jest to obecnie ZAWSZE dokładnie 10% z łączej puli na wygrane. Ostatnio było to 2 mln 250 tys. złotych. Wygrało 400 osób, ale gdyby wygrało 4000, to po prostu za piątkę byłoby 500 zł i ani grosza więcej.
Pozdrawiam
Totalizator przeznacza pulę wygranych na piątki - jest to obecnie ZAWSZE dokładnie 10% z łączej puli na wygrane. Ostatnio było to 2 mln 250 tys. złotych. Wygrało 400 osób, ale gdyby wygrało 4000, to po prostu za piątkę byłoby 500 zł i ani grosza więcej.
Pozdrawiam
Kumulacja nie wpływa NIGDY na podwyższenie wygranych za 5/6. Jeśli kumulacja sięgnie 100 milionów, to za piątkę nie spodziewajcie się nawet minimalnego przyrostu. Wtedy po prostu na pulę piątkową będzie 20x więcej pieniędzy, ale trafi też 20x więcej osób i wszystko się ładnie wyrówna. Kumulacja służy tylko i wyłącznie pełnej wygranej 6/6.
Grom:w nawiązaniu do tego co napisałeś o "maszynie i WAT" to troszkę nie tak...Otóż WAT dostał jedynie zlecenie na przetestowanie użytkowanej wtedy maszyny bo cała dziesiątka liczb z przedziału 50-59 zajmowała ostatnie miejsca pod względem częstotliwości losowań.Sam komputer i oprogramowanie jest z USA zaś maszyna losująca z Kanady - tak podawał przynajmniej biuletyn TS...
G-TECH ta firma chyba wspopparcuje z TSem ja nie moge tego pojac ze 27 mln zakladow i nie ma 6;/ to jest niemozliwe! Komputer jest ktory to wylicza napewno i padaja te a nie inne liczby jakby recznie losowali kulki to bys zobaczyl ile szostek by padlo przy takiej ilosci zakladow !
Tak ed8,masz rację,ale przetestowanie maszyny wcale mie musi oznaczać nasmarowanie śróbek.pozdrawiam.
Przepraszam za błąd. nie miałem 44 a 45. źle przepisałem z kuponu. ale jakby nie patrzeć to inwestycja zwróciła się 8-krotnie :)
no powiedz mi czemu kiedys padlo 40 szostek nie wiem ktory to rok ale czemu?? nie znasz dopowiedzi za pewne beezqpie!
Najwięcej wygranych 6/6 (80!) stwierdzono po losowaniu 30 marca 1994. BYLO MOZNA??
Grom, może i wykształcenie masz wysokie, ale z języka polskiego orłem nie byłeś, tak moge przypuszczać :)
A swoją drogą, czytając ten SB uświadomiłem sobie co to znaczy "mówić do ściany". Prawdopodobieństwo, że sama zmieni kolor bez naszej ingerencji jest przypuszczalnie mniejsze od tego na trafienie 6/6.
Dołączam się do postulatu, że bez względu na to czy TS oszukuje czy nie, to można postawić sobie zasadnicze pytanie: po co grasz? Jeżeli TS oszukuje - masz szanse równe zeru. Jeżeli nie oszukuje, masz szanse dążące do zera, ale nie równe!
Jak to mawiają, nadzieja matką głupich.
A swoją drogą, czytając ten SB uświadomiłem sobie co to znaczy "mówić do ściany". Prawdopodobieństwo, że sama zmieni kolor bez naszej ingerencji jest przypuszczalnie mniejsze od tego na trafienie 6/6.
Dołączam się do postulatu, że bez względu na to czy TS oszukuje czy nie, to można postawić sobie zasadnicze pytanie: po co grasz? Jeżeli TS oszukuje - masz szanse równe zeru. Jeżeli nie oszukuje, masz szanse dążące do zera, ale nie równe!
Jak to mawiają, nadzieja matką głupich.
Bogdan: to możliwe, że na 40,000,000 zakładów nie będzie 6 a na 216,000 zakładów bedzie. Skreślając zakłady jesteśmy słabą maszyną losującą, co prowadzi do powtarzania się zakładów skreślanych przez rózne osoby. Jesli zostaną wylosowane liczby w kombinacji powtórzonej 80 razy to mamay wtedy 80 szóstek.
Bogdan, twierdzisz, że 80 trafionych szóstek to dowód na to, że losowania są ustawiane? A według mnie to dowód na to, że właśnie nie są ustawiane. Skoro czasem się zdarza, że padnie 80 szóstek, to zdarzyć się może również, że przez 6 losowań szóstka nie padnie. To się nazywa PRAWDOPODOBIEŃSTWO. BTW, może ktoś policzyć jakie jest prawdopodobieństwo trafienia 6 przy 27 milionach zakładów?
blind: coś koło 85%
wystarczy odczytać z wykresu:
http://www.multipasko.pl/news41/
wystarczy odczytać z wykresu:
http://www.multipasko.pl/news41/
ot widzisz, nie czytałem tego newsa. Dodać jeszcze należy, że jest to prawdopodobieństwo w przypadku, gdy te 27mln zakładów postawi 27mln ludzi. Gdy ludzie stawiają po 2, 3 zakłady (napewno różne) to to prawdopodobieństwo jest jeszcze mniejsze (niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę). Powiedzmy, że wyniesie 80%, co to oznacza? Specjalnie dla bogdana: ano oznacza to tyle, że w 4 na 5 takich przypadków 6 padanie, ale równie dobrze może nie paść przez 5 losowań, taka już jest ta matematyka...
może inaczej,
jest taka gra MUonline (mmorpg)
w niej między innymi można polepszać przedmioty wsadzając kryształy.
Za każdym razem masz 50% na wejście opcji +4 (max można do +16, czyli szansa 50%^4). Jak się nie powiedzie opcja spada do +0.
Czyli analogiczna sytuacja co do kumulacji (z tym, że w lotku troche bardziej skomplikowana i zależna od wielu czynników).
Dodam, że kryształki nie są tanie, a ludzie i tak biegają w full setach +16.
jest taka gra MUonline (mmorpg)
w niej między innymi można polepszać przedmioty wsadzając kryształy.
Za każdym razem masz 50% na wejście opcji +4 (max można do +16, czyli szansa 50%^4). Jak się nie powiedzie opcja spada do +0.
Czyli analogiczna sytuacja co do kumulacji (z tym, że w lotku troche bardziej skomplikowana i zależna od wielu czynników).
Dodam, że kryształki nie są tanie, a ludzie i tak biegają w full setach +16.
Panie Pasko moze ma Pan nr.tel. do Wieleby o ile to on bedzie prowadzil losowanie DL we wtorek .
Losowanie lotto to pewnego rodzaju program rozrywkowy. Podobnie jak w innych programach rozrywkowych faktycznie powinna być widownia. Może napiszemy prośbę w tej sprawie do totalizatora. Widownia podobnie jak np. w rozmowach w toku mogłaby się składać z kilkuset osób. Bilety powiedzmy nawet i po 100 zł. Chętni na pewno by byli...
Nie mam. A nie ma go na naszej klasie? ;) Rysiek Rembiszewski jest. Właśnie go poprosiłem o dodanie do listy znajomych. Zobaczymy... :D
To zycze powodzenie dorze miec takich znajomych