Wpisy użytkownika Pasko
Łącznie 31 093 wpisów w archiwum, pokazane od nr 35 158. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
Blokada dla edi8 była szybka ze względu na ostatni wpis, który zobaczyłem. Nie napisałem na jak długo, bo musiałem przeanalizować historię. Po przeczytaniu odblokowuję edi8. Jednocześnie żółta kartka dla edi8 i Maksiu, która może się przerodzić w długoterminowego bana. Ja trzymam kciuki za edi8, że stanie na wysokości zadania i nie będzie wchodził już w konflikty...
No a dzisiaj emocje... może zostać pobity rekord co do wielkości kumulacji, ale raczej przyjdzie dzisiaj Mikołaj do kilku osób :D
Przepraszam za przerwę w funkcjonowaniu chata spowodowaną błędem w kodzie strony.
No tak - komunikat powstał w piątek 5 grudnia według informacji na stronie lotto. Czyli OPA masz rację - wiedzieli już wcześniej... :)
Problem z przecinkiem na końcu został naprawiony dzisiaj. Wcześniej jeśli po ostatniej liczbie był przecinek, to nie przyjmowało.
Gratulacje dla Wyrwigrosza, który wyrwał dziś 5/5 i 7/10 w typowaniach :)
Typer szóstek: Przez ponad 5 godzin nikt nie mógł pisać z powodu mojego błędu. Poszukaj wyżej wpisy po godzinie 16:00.
No i Maksiu jesteś wielki. Szansa na 5/12 w EX to 1 do 1074. Miałeś więc 1073 na 1074 szanse, że nie trafisz 5/12, a jednak trafiłeś. Statystyki te potwierdzają się i tutaj mniej więcej. Jesteś 7-mą osobą, która trafiła 5/12, a oddano już ponad 10200 typów Express Lotka. Pozdrawiam
Jeszcze dodam, że 5/12 w Expressa jest tylko 2 razy trudniej trafić niż 7/10 w Multi i 7 razy łatwiej niż 8/10 w Multi...
A czy to ważne jak?? Ważne, że skutecznie!
Czy jeśli ktoś uzasadni, że te liczby mu się przyśniły i za każdym razem tak będzie uzasadniał swoje typy, ale miał ciągle 0/10, to gramy, bo uzasadnia??
Ktoś inny uzasadni, że mu tak wyszło z analizy mapy liczb. Ale jeśli ta analiza przynosi ciągle 0/10, to dobrze? Może źle coś analizuje?
A jeśli "jasnowidz" (autentyczny przykład z tej strony) bardzo dobrze trafia dziesiątki, to czy nie grać na jego typy tylko dlatego, że nie mają uzasadnienia? ;)
Czy jeśli ktoś uzasadni, że te liczby mu się przyśniły i za każdym razem tak będzie uzasadniał swoje typy, ale miał ciągle 0/10, to gramy, bo uzasadnia??
Ktoś inny uzasadni, że mu tak wyszło z analizy mapy liczb. Ale jeśli ta analiza przynosi ciągle 0/10, to dobrze? Może źle coś analizuje?
A jeśli "jasnowidz" (autentyczny przykład z tej strony) bardzo dobrze trafia dziesiątki, to czy nie grać na jego typy tylko dlatego, że nie mają uzasadnienia? ;)
Na powracające prośby użytkowników, mapy wyników zostały rozszerzone do 50 losowań. Pozdrawiam
Witam,
Już nie zasłaniają - zasłaniały pod IE.
A kto nie widzi lampek, to CTRL+F5 :)
Pozdrawiam
Już nie zasłaniają - zasłaniały pod IE.
A kto nie widzi lampek, to CTRL+F5 :)
Pozdrawiam
Pojawi się też podobna informacja co do bilansu dziesiątek. Tak czy owak możesz kliknąć na "DZIESIĄTKI" i nadal widzisz co kto trafił i ile jakich trafień padło...
Ciekawostka: Gdyby ktoś wybrał sobie 10 liczb: 01,03,17,21,26,28,43,48,50,53 i grał nimi w ostatnich 4 miesiącach (122 losowaniach) codziennie... to ani razu nie miałby nawet 4/10 :)
Więcej na forum w temacie "Unikatowe..."
Pozdrawiam :D
Więcej na forum w temacie "Unikatowe..."
Pozdrawiam :D
majster - uwzględniane jest wszystko. W przypadku ML każdy zakład prosty ML to 2,50 zł. Z tego 0,50 groszy dopłata, 1 zł dla wygranych, a 1 zł dla totalizatora. Dlatego w przypadku ML wyjątkowo ilość wypłaconych wygranych w złotych jest równa ilości zawartych zakładów. Pozdrawiam
typer szostek: w dziale "Gry liczbowe" jest opis poszczególnych gier totalizatora, a na dole każdej z nich są również linki do pełnych regulaminów gier ze strony lotto.pl
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Może "jest tyle możliwości" nie jest tu akurat właściwym słowem, ale faktycznie jest takie prawdopodobieństwo: coś koło 1 do 18 milionów na 10/10 z plusem. Postaram się przygotować stosowne tabelki wkrótce z wszystkimi prawdopodobieństwami... Pozdrawiam
rico: to tylko teoria :)
Jeśli weźmiesz kostkę do gry i rzucisz nią 5 razy i 5 razy wyrzucisz 6 oczek i następnie powiesz mi, że rzucasz kostką i do tej pory wyrzuciłeś 5-krotnie 6 oczek, to ja Ci powiem, że prawdopodobnie rzuciłeś już jakieś 30 razy kostką, a Ty mi wtedy zaśmiejesz się w twarz, że NIE, bo tylko 5 razy...
Czasami są takie odchyłki po prostu i ja nie piszę ile zostało wysłanych zakładów, tylko jest to obliczane AUTOMATYCZNIE na podstawie ilości wypłaconych wygranych. Wiadomo, że wygrana 10/10 z PLUSEM zaburzyła tą informację i trzeba po prostu być tego świadomym.
Jeśli weźmiesz kostkę do gry i rzucisz nią 5 razy i 5 razy wyrzucisz 6 oczek i następnie powiesz mi, że rzucasz kostką i do tej pory wyrzuciłeś 5-krotnie 6 oczek, to ja Ci powiem, że prawdopodobnie rzuciłeś już jakieś 30 razy kostką, a Ty mi wtedy zaśmiejesz się w twarz, że NIE, bo tylko 5 razy...
Czasami są takie odchyłki po prostu i ja nie piszę ile zostało wysłanych zakładów, tylko jest to obliczane AUTOMATYCZNIE na podstawie ilości wypłaconych wygranych. Wiadomo, że wygrana 10/10 z PLUSEM zaburzyła tą informację i trzeba po prostu być tego świadomym.
Dodam, że takie błędy szacowania są możliwe tylko w przypadku Multi Lotka. W pozostałych grach liczbowych zawsze można dokładnie obliczyć ilość zawartych zakładów na podstawie kwoty wypłaconych wygranych.
majster: źródło z całą pewnością chybione. Ktoś sobie przemnożył szansę 10/10 przez 80 .. nic bardziej mylnego. Szansę na 10 na 10 z PLUSEM oblicza się tak: Ilość zdarzeń wszystkich nadal wynosi ilości kombinacji 10 z 80, czyli 1 646 492 110 120 (na tyle sposobów można wybrać 10 liczb do gry). Natomiast ilość zdarzeń sprzyjających wygraniu maleje. Normalnie jest to ilość kombinacji 10 z 20, czyli 184 756, tym razem mamy tutaj ilość kombinacji 9 z 19, czyli 92738. No i mamy już wynik końcowy: szansa na 10 na 10 z plusem to: 1 do 17 754 233
Przepraszam za małą pomyłkę. Chodziło o 92378 kombinacji 9 z 19, co daje prawdopodobieństwo: 1 do 17 823 422 - teraz zgadza się z tym co podaje lotto.pl:
http://serwis5.lotto.pl/183-4705edac86b4d.htm
http://serwis5.lotto.pl/183-4705edac86b4d.htm
Wszystkiego najlepszego w nowym 2009 roku. Oby był to rok obfitujący w wygrane, aby ubyło z kieszeni Totalizatorowi, a Nam wszystkim przybyło. Ponadto życzę wszystkim dużo zdrowia, bo to jest jednak najważniejsze, pogody ducha i radości z każdego dnia. Pozdrawiam
Ja jeszcze czuwam, ale zaraz zmykam :) Jakby ktoś miał pytania to śmiało...
A na czym polega to niedziałanie. Ja obecnie działam tylko na Vista :) Pozdrawiam
Jest kolejna kumulacja faktycznie. Szczegóły w dziale Wygrane. Proszę też o wyluzowanie co niektórych, bo nie chcę znowu się bawić w srogiego administratora. Pozdrawiam
potle: matematyk? :)
Ludzie, którzy kochają matematykę wpadają w takie zabawy jak tworzenie systemów, itp. jak im się już znudzi cała arytmetyka, całki i inne rzeczy. Tworzą systemy i inne rzeczy, a nie grają, bo znają też rachunek prawdopodobieństwa, który włącza im czerwoną lampkę. Oczywiście mogą też grać, ale są świadomi, że to jest cały czas tylko gra. Jeden fakt jest 100% pewny. Ten kto nie gra, nie wygrywa. A Ci co wygrali, to nie zrobili tego inaczej jak za pomocą gry :)
Ludzie, którzy kochają matematykę wpadają w takie zabawy jak tworzenie systemów, itp. jak im się już znudzi cała arytmetyka, całki i inne rzeczy. Tworzą systemy i inne rzeczy, a nie grają, bo znają też rachunek prawdopodobieństwa, który włącza im czerwoną lampkę. Oczywiście mogą też grać, ale są świadomi, że to jest cały czas tylko gra. Jeden fakt jest 100% pewny. Ten kto nie gra, nie wygrywa. A Ci co wygrali, to nie zrobili tego inaczej jak za pomocą gry :)
edi8: chyba nie zauważyłeś wpisu 37887, który został skasowany natychmiast po wpisie, co świadczy, że dyżur jest i przed 1 ;)
Co do hazardu i ktoś wspomniał o szatanie... no to spróbujcie wpisać w google: "Siedziba szatana".
No a teraz nieco poważniej. Google dostosowuje reklamy na tej stronie stosownie do jej zawartości. Widocznie faktycznie jakoś uznano, że ta reklama będzie trafna tutaj z punktu widzenia marketingu. Ja sam nie mam wpływu na algorytm google co do reklam. Pozdrawiam
No a teraz nieco poważniej. Google dostosowuje reklamy na tej stronie stosownie do jej zawartości. Widocznie faktycznie jakoś uznano, że ta reklama będzie trafna tutaj z punktu widzenia marketingu. Ja sam nie mam wpływu na algorytm google co do reklam. Pozdrawiam
Co do problemów z klawiaturą, to chodzi tu o skrót CTRL+SHIFT - obydwa po lewej stronie klawiatury. Gdy się je naciśnie jednocześnie, to klawiatura się przełączy w tryb y/z => z/y, itd. Aby ją odczarować należy ponownie nacisnąć CTRL+SHIFT :) Pozdrawiam
TOTO: Nie rozumiem. Przecież w EX nie ma kumulacji. Mniej ludzi = mniejsze wygrane i to wszystko. Pozdrawiam
A ja postawiłem na system bez logowania. Systemy logowania nie są mi obce, zwłaszcza, że stykam się obecnie również z tworzeniem sklepów internetowych, gdzie kwestie odpowiedniej obsługi sesji, bezpieczeństwa, są rzeczą podstawową.
A dlaczego tak? Bo sam nie lubię się rejestrować i logować i tutaj stawiam na taką prostotę w tej kwestii, co zdaje egzamin. Jeśli ktoś nadużywa tej dogodności to jak do tej pory blokowanie IP, albo po prostu upomnienia zdają egzamin.
Serwis ewoluuje i nie wykluczam, że w pewnych kwestiach mogę jeszcze zmienić zdanie, ale póki co jest ok.
Pozdrawiam :)
A dlaczego tak? Bo sam nie lubię się rejestrować i logować i tutaj stawiam na taką prostotę w tej kwestii, co zdaje egzamin. Jeśli ktoś nadużywa tej dogodności to jak do tej pory blokowanie IP, albo po prostu upomnienia zdają egzamin.
Serwis ewoluuje i nie wykluczam, że w pewnych kwestiach mogę jeszcze zmienić zdanie, ale póki co jest ok.
Pozdrawiam :)
Co do przeczytania książki za 20 zł, aby zrobić potem dobry serwis oparty na PHP, to oczywiście zgadzam się. Ale pod warunkiem, że się ma umysł analityczny, zna się XHTML+CSS no i miało się styczność z innymi językami programowania - chociażby w Excelu. Tak więc nie wydaje mi się, żeby np. nauczyciel historii miał jakieś szanse w tym kierunku. Tak więc zapał + predyspozycje i jak najbardziej.
Ja również cieszę się jedynie faktami. A faktem jest, że dzisiaj było prawie 10 000 unikalnych odwiedzin na stronie (podkreślam, że odwiedzin i bez liczenia podstron, bo każdy średnio odwiedza 6-7 podstron). Powyżej 6000 unikalnych IP. Jak zwykle oddano ponad 300 typowań z powyżej 200 unikalnych IP, itd. Uwierz mi, że gdybym widział, że ktoś mi wygenerował sztucznych użytkowników, itp. to dla mnie to żadna radocha, a wręcz przeciwnie.
No i nie myśl sobie, że wydaję się sobie jakiś nadzwyczajny... to pewnie tylko kwestia włożonego tu czasu i pracy. Gdybyś poświęcił tyle czasu na tą stronę co ja, to nie wątpię, że mogłaby być nawet lepsza. To nie są miesiące, tylko lata. Gdybym ten czas poświęcił na narty, to może już skakałbym jak Małysz.. kto wie :)
Zmykam do łóżka i pozdrawiam Ciebie wszystkich nocnych marków. No i jeszcze gorące pozdrowienia dla TOTO, który mnie wspierał w tej wieczornej potyczce ;)
Zagadka: Ile jest wszystkich kolektur w Polsce łącznie? Ten kto będzie najbliżej może otrzymać pełną wersję dowolnego programu mojego autorstwa. Rozwiązanie zagadki o godzinie 20:00. Zapraszam do zabawy.
Zamiast programu można wybrać doładowanie Betgun o 25 zł! I przedłużam konkurs do 22:30. Pozdrawiam
Liczy się wszystko - stacje benzynowe też. Każda zarejestrowana kolektura.
Ja tylko przypomne, że tego typu systemy na 12 liczb znajdują się na stronie w dziale Systemy. Pozdrawiam
Gratuluję wygranej 3,5 miliona dzisiejszemu szczęśliwcowi. Pozdrawiam :)
Edi. Przebiegnij się gdzieś po parku może... Pokazałeś, że potrafisz być "normalnie" aktywny i fajne rzeczy piszesz, i teraz chcesz znowu powrócić do dawnego wizerunku.
W testerze liczb faktycznie wczoraj wprowadziłem błąd, który dni losowania traktował jako liczby tak samo i tym samym wyniki mogły być błędne. Przepraszam za ten błąd i tester znowu działa poprawnie.
wujku04: bardzo tajemniczy wpis. Niestety nie do końca rozumiem w czym rzecz?
Tak najpierw dla jasności, to administratorem strony jestem tylko ja. Więcej adminów jedynie mogę wprowadzić na forum :)
Co do obserwatora, to proszę o nie prowokowanie edi8. Poza tym edi8 myślę, że na tyle dużo tu mądrze piszesz, że powinieneś znać swoją wartość i nie dawać się nabrać każdemu nastolatkowi, który Cię będzie zaczepiał.
Pozdrawiam!
Co do obserwatora, to proszę o nie prowokowanie edi8. Poza tym edi8 myślę, że na tyle dużo tu mądrze piszesz, że powinieneś znać swoją wartość i nie dawać się nabrać każdemu nastolatkowi, który Cię będzie zaczepiał.
Pozdrawiam!
Snake: zapraszam w takim razie do podjęcia dyskusji, która według Ciebie byłaby bardziej na miejscu...
edi. Zostaw kogucika w spokoju. On robi swoje podobnie jak Ty. Doszukiwanie się swojej większości nad nim jest tutaj nie na miejscu.
Widzę, żę inaczej się nie da. Edi również na 3 dni urlop. I jednocześnie ostrzegam, że w przypadku braku zmian okres może się potem zmienić na 30 dni. Przy okazji zachęcam edi8 po powrocie do odciążenia czata na korzyść forum, gdzie może sobie założyć temat.
fiolka: za zabawę pod nickiem "maniekq a niech Cię" na forum. Pozdrawiam
Dla wszystkich, których interesuje twórczość i systemy edi8, przesyłam informację, że edi obecnie działa na forum w temacie
www.forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=1960
Pozdrawiam
www.forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=1960
Pozdrawiam
TOTO - nie powinieneś mieć problemy z wejściem na forum. Co do blokady, to jest ona zakładana na IP - nie na nick!!
Jeśli miałeś blokadę, to znaczy, że łączyłeś się z miejsca bardzo zbliżonego do osoby, którą musiałem ostatnio zablokować. Pozdrawiam
Jeśli miałeś blokadę, to znaczy, że łączyłeś się z miejsca bardzo zbliżonego do osoby, którą musiałem ostatnio zablokować. Pozdrawiam
TOTO - już tłumaczyłem, że nie jesteś fiolka, tylko mieszkasz gdzieś blisko niej i macie podobne IP, które znajdowało się w zakresie zablokowanych. Pozdrawiam
Postaram się zrobić aktualizację statystyk/analiz na początku tygodnia - najprawdopodobniej jutro wieczorkiem. Pozdrawiam
Jak to czy trafił ktoś? :) Dzisiaj mamy pierwsze 8/10 w tym roku. Gratulacje dla typowicza!
Dlaczego licznik odwiedzin artykułu o gangu matematyków wariuje? Właśnie się zastanawiałem i odkryłem, że trafiliśmy na wykop.pl skąd w ciągu kilku godzin kilka tysięcy osób trafiło na artykuł. Pozdrawiam :)
Dobra wiadomość dla tych, którym mapa multilotka na 80 liczb wydaje się zbyt mała, przygotowałem kilka rozmiarów do wyboru. Pozdrawiam :)
Dla tych, którzy chcą wydrukować mapę również wprowadziłem pewne usprawnienia.
eldorado: jak to mówią - każdy orze jak może. Gratuluję, że ty także znalazłeś już haczyk na lotto :)
Jakie dziesiątki podaliście? Były oddzielone przecinkami bez spacji?
My tu gadu-gadu, a dzisiaj AssA trafił drugi raz w tym miesiącu 5/5 w typowaniach !
Nic w tym śmiesznego, że zrobiłem błąd. Faktycznie chodzi o 30 marca i już poprawiłem. Pozdrawiam
hehe :D to było ironicznie napisane, bo ja z kolei myślałem, że się zbijasz we wpisie 40906 z wpisu 40903... dopiero później zobaczyłem, że jesteś autorem obydwu :D
Brawo dla Sowy za piąteczkę w Dużym.. nawet przy tak dziwnym losowaniu ;)
Tego jeszcze chyba nie było. 3 osoby dziś podały 5/5 w typowaniach :) Gratulacje!
Zapomniałem dodać, że czaki został zawieszony na tydzień. Pozdrawiam
Faktycznie bywały już gorsze przypadki. Generalnie granicą krytyczną jest 40. Pozdrawiam
Nic się z nim nie stało :) Nadal prowadzi stronę viltom.republika.pl i czasami typuje również tutaj jako Kazik_T. Pozdrawiam
Witaj,
Spróbuj kliknąć prawym klawiszem myszy na nazwę pliku i wybrać "Zapisz element docelowy". Po zapisie na dysku otworzyć normalnie - np. Winampem.
Życzę miłej nocy.
Spróbuj kliknąć prawym klawiszem myszy na nazwę pliku i wybrać "Zapisz element docelowy". Po zapisie na dysku otworzyć normalnie - np. Winampem.
Życzę miłej nocy.
Dzisiaj żniwa. 12 osób trafiło 7/10, a także padło 8/10 z plusem :) Gratulacje za tak wysoką skuteczność !!!
Wczoraj w wygranych multilotka rządziły siódemki. Aż 14 wygranych 7/7 i z tego 11x 7/7 z plusem! Pozdrawiam