Wpisy użytkownika Pasko
Łącznie 31 181 wpisów w archiwum, pokazane od nr 247 481. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
Apropo latania: http://www.youtube.com/watch?v=oaMTSOI1Zk4
Krzysiek - co o tym myślisz?
Krzysiek - co o tym myślisz?

dają chłopaki czadu
Też kiedyś bym sobie z czegoś skoczył, ale lęk jest zbyt duży. Natomiast swego czasu jak miałem świadome sny, to zawsze latałem w nich, albo skakałem z wysokich budynków 
Też kiedyś bym sobie z czegoś skoczył, ale lęk jest zbyt duży. Natomiast swego czasu jak miałem świadome sny, to zawsze latałem w nich, albo skakałem z wysokich budynków 
serwer jest bardzo dobry. Nie wiem skąd takie problemy. Nikt mi nigdy nie zgłaszał tego typu rzeczy przy próbie pisania na chacie.
Zmieniono postanowienia ogólne. Dodano:
3. W grze liczbowej Lotto, w przypadku osób fizycznych może brać udział wyłącznie osoba,
która ukończyła 18 lat.
4. W przypadku wątpliwości co do wieku uczestnika gry Lotto osoba sprzedająca kupony
gier liczbowych jest upoważniona do żądania okazania dokumentu potwierdzającego
tożsamość i wiek uczestnika gry.
5. Zawierającym zakład nie może być osoba, wobec której sąd orzekł zakaz uczestnictwa w
grach hazardowych.
3. W grze liczbowej Lotto, w przypadku osób fizycznych może brać udział wyłącznie osoba,
która ukończyła 18 lat.
4. W przypadku wątpliwości co do wieku uczestnika gry Lotto osoba sprzedająca kupony
gier liczbowych jest upoważniona do żądania okazania dokumentu potwierdzającego
tożsamość i wiek uczestnika gry.
5. Zawierającym zakład nie może być osoba, wobec której sąd orzekł zakaz uczestnictwa w
grach hazardowych.
Kolejna nowość:
Zawieranie zakładów z wykorzystaniem kart âmetodą chybił trafiłâ z określeniem
dokładnego sposobu zawierania takich zakładów wprowadzone zostanie w terminie
określonym przez Zarząd TS i podanym do publicznej wiadomości, co najmniej na 2 dni
przed ich wprowadzeniem.
Zawieranie zakładów z wykorzystaniem kart âmetodą chybił trafiłâ z określeniem
dokładnego sposobu zawierania takich zakładów wprowadzone zostanie w terminie
określonym przez Zarząd TS i podanym do publicznej wiadomości, co najmniej na 2 dni
przed ich wprowadzeniem.
Czyli możliwe będzie zawieranie zakładów z wykorzystaniem kart metodą chybił trafił ... cokolwiek to będzie 

Generalnie szykuje się nowy sposób zawierania zakładów chybił-trafił. Nie tylko w kolekturach, ale również w punktach sprzedaży w postaci kart!
Zarząd TS może wprowadzić stawkę promocyjną za określoną liczbę zakładów zawartych
na jedno losowanie. Informacja o promocyjnym cenniku zakładów oraz czasie trwania
promocji ustalana jest przez Zarząd TS i podawana do publicznej wiadomości grających,
na co najmniej 24 dni przed jej wprowadzeniem.
na jedno losowanie. Informacja o promocyjnym cenniku zakładów oraz czasie trwania
promocji ustalana jest przez Zarząd TS i podawana do publicznej wiadomości grających,
na co najmniej 24 dni przed jej wprowadzeniem.
1. TS prowadzi ewidencję wypłaconych (wydanych) wygranych, których wartość wynosi
co najmniej 20 000 zł.
2. Uczestnik gry, który uzyska wygraną wynoszącą co najmniej 20 000 zł zobowiązany
jest zgłosić fakt wygranej organizatorowi w celu ewidencji.
3. W ewidencji, o której mowa w ust. 1 umieszcza się:
a) dane osoby wygrywającej (imię i nazwisko, rodzaj i numer dokumentu
potwierdzającego tożsamość, numer PESEL, a w przypadku braku numeru
PESEL â adres zamieszkania, datę urodzenia i obywatelstwo),
b) wartość wypłaconej (wydanej ) wygranej ,
c) datę wypłaty (wydania).
co najmniej 20 000 zł.
2. Uczestnik gry, który uzyska wygraną wynoszącą co najmniej 20 000 zł zobowiązany
jest zgłosić fakt wygranej organizatorowi w celu ewidencji.
3. W ewidencji, o której mowa w ust. 1 umieszcza się:
a) dane osoby wygrywającej (imię i nazwisko, rodzaj i numer dokumentu
potwierdzającego tożsamość, numer PESEL, a w przypadku braku numeru
PESEL â adres zamieszkania, datę urodzenia i obywatelstwo),
b) wartość wypłaconej (wydanej ) wygranej ,
c) datę wypłaty (wydania).
http://serwis.lotto.pl/files/183/4ac0712459efe/Regulamin_Lotto.pdf
VS.
http://serwis.lotto.pl/files/0/3358/Regulamin_LOTTO_2011.pdf
VS.
http://serwis.lotto.pl/files/0/3358/Regulamin_LOTTO_2011.pdf
Czyli jeśli wygrasz 100 000, to w padasz w drugi próg podatkowy i płacisz od pozostałego dochodu 32%
A widzisz mag... czyli jest ok. Bo gdyby było jak ja napisałem, to by było nieciekawie 

Witam. Dopiero wróciłem ... doszły mnie słuchy, ze jakaś reklama jest wprowadzająca w błąd? Prosiłbym o szczegóły na czym polegał bubel...
@krystek36: tam po lewej stronie w menu jest link "Testuj liczby". Możesz tam podać swoje 10 liczb, albo dowolny inny zestaw i zobaczyć w ostatnich 13 latach jakby to było 

Witam.
Troszkę zaspałem dzisiaj, ale widzę, że wyjątkowo udane losowanko. Gratulacje dla wiesieks5 !
Troszkę zaspałem dzisiaj, ale widzę, że wyjątkowo udane losowanko. Gratulacje dla wiesieks5 !

Za podawanie fałszywych wygranych, które wyglądają wiarygodnie. Wiesz ile osób bo ich zobaczeniu zamknęło stronę? A na drugi dzień będzie opinia, że tutaj nie są rzeczy wiarygodne... 

Kto wczoraj trafił "6" niestety sobie nie kupi:
http://www.oferty.net/dom-na-sprzedaz-warszawa,d3996595
http://www.oferty.net/dom-na-sprzedaz-warszawa,d3996595
Jedna osoba z Nowego Yorku wygrała wczoraj 312 000 000 dolarów w kumulacji USA Mega Millions..
Niestety nigdzie nie ma aktualnych wyników keno. Jak tylko zostaną podane, to również tutaj się uaktualnią...
To, że nie wdaję się często w dyskusje nie znaczy, że nie prowadzę stronki...
Karty, w porządku, na swoim miejscu w portfelu. Ostatnio nawet wyrobiłem sobie nową 4-tą, Mastercarda
Pozdrawiam
Pozdrawiam@korn: odkąd ja zapisuję to nr 7 dopiero
3 wygrane powyżej 10k. Rekord losowanie nr 4348 - 10434.90
3 wygrane powyżej 10k. Rekord losowanie nr 4348 - 10434.90Witam. Login i haslo na chacie po wpisie powinno zostać teraz już zapamietane.
Zostało nieco zmienione pamiętanie nicka i hasła przy wpisach. Teraz hasło będzie pamiętane do momentu zamknięcia przeglądarki. Po ponownym otwarciu przeglądarki trzeba wpisać login i hasło od nowa (tylko za pierwszym razem).
@sam9: aż trudno uwierzyć, ale nie było Cię całe 2 miesiące i 10 dni. Jak ten czas szybko leci...
Witam. No niestety, ale muszę dmuchać na zimne i usunąłem loga gier liczbowych z multipasko.pl. Dzisiaj miałem wezwanie na Policję i chociaż chodziło głównie o xlotto.pl i użyte tam loga, to również multipasko.pl jest na celowniku. Generalnie loga usunąłem kilka miesięcy temu, ale dzisiaj zostałem wezwany do złożenia zeznań.
Co ciekawe wykonałem również telefon do TS i tam poinformowano mnie, że do mojej strony nic nie mają i raczej to nie od nich bezpośrednio spłynął wniosek do prokuratury o te znaki towarowe...
Poinformowano mnie, że strona jest przeglądana z zainteresowaniem i wszystko jest w porządku, walczą natomiast ze stronami takimi jak np. 3gry.pl
No zobaczymy co będzie dalej. Ja też jestem zaskoczony. Padały pytania typu "Czy byłem świadomy, że wykorzystując znaki towarowe TS popełniam przestępstwo"
Postępowanie było wyjaśniające, a ja byłem jako "świadek". Dopóki nie jestem o nic oskarżany, to nie mogę się raczej dowiedzieć kto za tym stoi.
Rzecznik TS poinformował mnie, że będzie ustalał z ich prawnikami, czy to wyszło od nich tj. Totalizatora...
No zobaczymy. Póki co czekam na informacje od TS. Pod koniec miesiąca mogę również zadzwonić do pani aspirant komendy Policji w Warszawie, która prowadzi sprawę.
Ja składałem zeznanie w Rzeszowie na wniosek komendy z Warszawy...
Ja składałem zeznanie w Rzeszowie na wniosek komendy z Warszawy...
No ja nie wiem czy właśnie osoba prywatna może coś takiego zgłosić. Tak jakbym ja miał na coś patent, a korn zawiadomił Policję, że torsan go wykorzystuje...
Lestek raczej ma rację, taka informacja powinna być w pełni wystarczająca. Ja jednak w obecnej sytuacji muszę dmuchać na zimne...
Zmieniłem również tekst na xlotto.pl, bo faktycznie był dość mocny i przesadzony 

Ze stroną xlotto.pl to było też niby tak, że ludzie dzwonili do TS i się pytali czy to ich strona i dlaczego nie podają wyników na lotto.pl tylko tam od razu.... coś w tym stylu.
Tak, że teoretycznie możemy sobie wyobrazić sytuację gdy wyniki jakimś trafem pojawiają się błędne i jest dezinformacja, bo pisze, że wyniki są niejako pewne. Tzn. wcześniej tak było, bo kilka tygodni temu dopisałem, że "dodajemy wszelkich starań..."
No oczywiście. Ja tu piję do tego, że prawników TS mogła się strona xlotto.pl nie spodobać...
Nie ma paragrafu, bo nikt nie jest oskarżony jeszcze. Jest tylko numer sprawy.
http://wiadomosci.onet.pl/lotto/lotto.html
Nawet onet.pl nie daje żadnego loga
Nawet onet.pl nie daje żadnego loga

Póki co jest jak jest, więc generalnie napiszcie, czy obecna forma jest zadowalająca. Bo chyba słyszałem jakieś głosy, że jest niedobrze... ewentualnie mogę wprowadzić jakieś zmiany jeszcze
Lestek: no właśnie Izba Celna. Czy jest możliwe, że oni sami wnieśli sprawę co do tych znaków towarowych? Coś takiego zostało mi wspomniane podczas rozmowy tel.
W sumie ciężko mi sobie wyobrazić, że są tam osoby zatrudnione, które surfują po internecie i coś takiego znajdują i zgłaszają...
Skoro nie pobieram żadnych pieniędzy i nie czerpię zysku z konkursu, to nadal muszę mieć zgodę?
Nie w prokuraturze, tylko w komisariacie Policji. Sprawa dotyczyła użycia znaków towarowych Lotto na stronie internetowej. Nie byłem posądzany o nic, tylko póki co musiałem złożyć wyjaśnienia typu, czy to ja umieściłem, czy byłem świadomy, że tak nie wolno, itd. Pozdrawiam
No to mamy 5 liczb w Jokerze. Znowu będzie powrót do starej maszyny 

@Lestek: lepiej było zagrać na wszystkie 6 liczb obok siebie, czyli zaczynając od 1,2,3,4,5,6, a skończywszy na 75,76,77,78,79,80. 75 zakładów, a wpadłoby 6/6 z plusem, 2x 5/6, itd 

Wczoraj dziwne wygrane Multi Multi z godziny 14:00. Tylko 2x 5/5 i aż 10x 9/10 z Plusem. Być może z tymi piątkami to pomyłka Totalizatora. Może ktoś ma wydruk z kolektury wygranych?
@dragon: W pierwszym losowaniu Jokera było 1640
Pierwsze losowanie było rekordowe i pewnie już tak zostanie 
Pierwsze losowanie było rekordowe i pewnie już tak zostanie 
Tzn. jeśli chodzi o wygrane szóstego stopnia to w losowaniu nr 7 było ich jeszcze więcej bo 2362 i to jest oficjalny rekord. Pozdrawiam!
19 lutego byłoby jeszcze nieco więcej... ale faktycznie prawie rekordowa ilość zawartych zakładów na ostatnie losowanie.
Myślę, że jeszcze w roku 2011 możemy być świadkami wygranej 300 000 w Mini Lotto
Witam. Proszę andromedę o zakończenie dziwnych dyskusji na temat mag.., które są w 100% bezpodstawne.
Miałem przyjemność rozmawiać z użytkownikiem "mag.." telefonicznie, który okazał się miłą Panią, zagubioną pod ostrzałem dziwnych zarzutów. Pani "mag.." dzwoniła z telefonu stacjonarnego, który nie był ukryty i otwarcie ze mną porozmawiała z prośbą o interwencję, którą czynię.
Mam nadzieję, że temat będzie zakończony.
Miałem przyjemność rozmawiać z użytkownikiem "mag.." telefonicznie, który okazał się miłą Panią, zagubioną pod ostrzałem dziwnych zarzutów. Pani "mag.." dzwoniła z telefonu stacjonarnego, który nie był ukryty i otwarcie ze mną porozmawiała z prośbą o interwencję, którą czynię.
Mam nadzieję, że temat będzie zakończony.
Właśnie poprawiłem skrypt i już nie powinny się takie mylne komunikaty pojawiać.
Nie ma się czym wiele chwalić. Raczej nie gram, bo ktoś musi o Was dbać w tym czasie co bym musiał wypełniać kupony i latać do kolektur 

Lestek: mi to zajmuje znacznie więcej bo najbliższa kolektura to ponad 5 km. Mam dużo pracy i każda minuta przekłada się na złotówki, a w tym samym czasie kolektura raczej mi tyle nie wypłaci
Ale jak wygram tyle, żeby było się czym pochwalić, to na pewno się pochwalę 
Ale jak wygram tyle, żeby było się czym pochwalić, to na pewno się pochwalę 
Ponadto gdybym zaczął się chwalić, że wygrywam, to telefon nie dałby mi spokoju i skrzynka e-mail by mi się zapchała 

No tak.. nowy prowadzący lotto dał się już kiedyś poznać tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=CbQ8f62KI-g
Ciekawe czy i w Lotto zaliczy jakąś wpadkę
http://www.youtube.com/watch?v=CbQ8f62KI-g

Ciekawe czy i w Lotto zaliczy jakąś wpadkę

@HARTGE - 286731: oczywiście liczę to tak, że Lotto przeznacza zgodnie z regulaminem 51% wpływów na wygrane. Pula ta w 44% idzie na "szóstkę" lub kumulację, a w 56% na pozostałe wygrane. Wystarczy więc zsumować wygrane od "trójki" do "piątki" i już wiesz ile to jest 56% puli, czyli możesz też obliczyć ile wynosi cała pula. A jeśli wiesz ile wynosi pula, to możesz sobie obliczyć ile musiało wpłynąć zakładów...
@HARTGE: Każde 3 zł, to 60 groszy na Sport i Kulturę, 1.224 zł na wygrane, 1.176 zł do kieszeni TS.
http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=3391
Premiera zostanie przesunięta kilka dni. Pod koniec dnia zmienię komunikat na odpowiedni.
Premiera zostanie przesunięta kilka dni. Pod koniec dnia zmienię komunikat na odpowiedni.
"Piotrków Trybunalski. Kolektura w POLO". No zobaczymy. Ja mu wierzę. Wszedł jako jedna z tysięcy osób, trafił, więc zarejestrował się specjalnie żeby nam się pochwalić! Pamiętaj tylko, żeby dać mamie kupon i że to ona wysłała.