Wpisy użytkownika Monsiu
Łącznie 837 wpisów w archiwum, pokazane od nr 193 384. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
Nie mam tabeli systemowej - pewnie masz tu rację. Chodzi mi tylko o to, że przy grze systemowej, wybierasz tylko i wyłącznie 10 liczb do gry. W swobodnym wyborze przy 10 zakładach możesz użyć od 6 do 42 liczb. To zwiększa nadzieję, że trafi się właściwa kombinacja - ale czy daje większe prawdopodobieństwo trafienia ? - nie wiem.
bella34 >>>>>> choć Lotto uważam też za firmę kanciarską , to jednak to co piszesz nie jest prawdą.W grudniu ubiegłego roku cztery razy padły liczby : 10,14,16,25,28,30,38 oraz 5 razy liczba 8
O wódko nasza, z każdą kartką,
przemień się w rzekę i płyń nam wartko !
Płyń wódko nasza - gardło ci sprzyja !
Niech cię prowadzi ---- butelki szyja ! ! ! ! !
A tak zwyczajnie: dużo trafień lotkowiczom w Nowym Roku !

przemień się w rzekę i płyń nam wartko !
Płyń wódko nasza - gardło ci sprzyja !
Niech cię prowadzi ---- butelki szyja ! ! ! ! !
A tak zwyczajnie: dużo trafień lotkowiczom w Nowym Roku !

Wódka - to twój WRÓG:
więc lej ją w mordę.
( A ona tobą o ziemię!)
więc lej ją w mordę.
( A ona tobą o ziemię!)
ulala - piłem całe życie , potem sprzedałem butelki i mam dom i samochód. Staram się być wzorcem dla pijaków.
Zona mówi - wybieraj: albo ja, albo wódka !
No to pytam : a ile byłoby tej wódki ?
No to pytam : a ile byłoby tej wódki ?
A w ogóle wszyscy jesteście porąbani maniacy totolotkowi. Ja, niestety , do Was należę. Więc w ten sylwestrowy wieczór, na progu Nowego Roku życzę wszystkim powodzenia i dużo trafień.
ulala >>> mówię do kolegów: rozwodzę się z moją starą. Pytają: czemu? Bo mi nie odpowiada! Na to odzywa się któryś: też coś - wszystkim odpowiada , a jemu nie!
ulala >>> mówię do kolegów: rozwodzę się z moją starą. Pytają: czemu? Bo mi nie odpowiada! Na to odzywa się któryś: też coś - wszystkim odpowiada , a jemu nie!
Oczy czarne, i szyja taka sama
usta grube - jak forteczna brama
nogi pałąkowate , zamiast biustu ma watę
to jest obraz rozpaczy - żony mej ! ! ! !

usta grube - jak forteczna brama
nogi pałąkowate , zamiast biustu ma watę
to jest obraz rozpaczy - żony mej ! ! ! !

ulala >>>>>>>> wójt naszej gminy postanowił mojej żonie postawić pomnik przed Urzędem Gminy za to, że wytrzymała ze mną 36 lat. Ja uważam, że to błąd, ponieważ to dzięki mnie ma dom, rodzinę ! Gdyby nie ja , to miałaby łokcie wytarte od wiszenia w oknie i wyglądania - jak żyją inni. A tak dzięki mojemu poświęceniu ma normalny dom !!!!
W mrożną noc nad ranem facet ubrał się , wyszedł przed dom i czeka na kolegów z którymi miał pojechać na ryby. Nikt nie przyjechał, to zmarznięty wrócił do domu, cichutko rozebrał, wsmyknął do łóżka, przytulił się od tyłu do żony i szepnął : ależ zimno jak cholera! A ona na to: popatrz, a ten mój głupek pojechał z kolegami na ryby !
ulala >>>>> oj, oj, oj! Jakbyś nie wiedziała, że miłość to takie zwykłe uczucie, co zaczyna się w sercu, a kończy na d..... 

lunatyczka >>>>> podpowiem Ci jeszcze, że " pocałunek to pytanie piętra, czy parter wolny"ulala
ulala >>>>> w gruncie rzeczy - ja też. Ale lubię humor i żarty.
Zyczę wszystkiego dobrego w Nowym Roku - i dużo wygranych - niekoniecznie przecież najwyższych ! Jeszcze "czarodziejka83: pamiętaj - każdy przysięga - jak sięga !
ulala >>>>> w gruncie rzeczy - ja też. Ale lubię humor i żarty.
Zyczę wszystkiego dobrego w Nowym Roku - i dużo wygranych - niekoniecznie przecież najwyższych ! Jeszcze "czarodziejka83: pamiętaj - każdy przysięga - jak sięga !
I jeszcze wam podpowiem:
" Z początku widzi tylko ją, ona mu świat przesłania
i wielbi ją hymnem!
A potem nie widzi jej
tylko wszystkie inne.
Z początku oogień:
nie mogę żyć bez ciebie,
bez ciebie noc jest żałobą!
Potem małżeństwo - szarzyzna we dwoje i
- nie mogę żyć z tobą!
" Z początku widzi tylko ją, ona mu świat przesłania
i wielbi ją hymnem!
A potem nie widzi jej
tylko wszystkie inne.
Z początku oogień:
nie mogę żyć bez ciebie,
bez ciebie noc jest żałobą!
Potem małżeństwo - szarzyzna we dwoje i
- nie mogę żyć z tobą!
mag.. i inni - jakbyście przyjrzeli się statystyce powtórzeń w losowaniach, to wiedzielibyście, że powtarza się wcale nie tak rzadko 7, 8, 9, 10 liczb z poprzedniego losowania. Czy w tym nie ma oszustwa - nie wiem , ale tak jest !
W losowaniu wieczornym 3.I powtórzyło się 7 liczb i rano 4.I też 7 liczb. A dziś powtórzyło się 8 a nie 9 liczb.
mag.. >>> widać nie zauważyłem, ale to nieistotny drobiazg. Kiedyś podparłem się tą wiedzą, skreśliłem 6 liczb z poprzedniego losowanie, i trafiłem 6/6. Ale to było dawno ! Teraz zawsze padają nie te liczby które skreślę, albo jak skreślam z poprzedniego losowania - pada wtedy do 5 liczb i kicha.
Praca w kolekturze Lotto niczego nie oznacza.Prowadziłem przez 7 lat kolekturę - i nie miało to żadnego wpływu na wygrane.Mając kolekturę, puszczałem czasem kilka zakładów na 1,2 minuty przed zamknięciem lottomatów i nic - nadal nie jestem milionerem .
dragon >>>>> umiar we wszystkim jest wskazany. Gram z przerwami od wielu lat, jakoś nie przegrałem niczego, bo mam wewnątrz siebie hamulce tarczowe. I chyba to się nie zmieni. Na razie idzie mi świetnie - wciąż przegrywam. Ale..."niech żywi nie tracą nadziei..."
Zawsze mam nadzieję, że w Lotto nie zauważą mojego typowania, i dzięki temu trafi mi się, jak ślepej kurze ziarno.
Trochę w tym, co pisze daniel777 jest prawdy, ale on tego nie wie. Ten , któremu zabrano ( a przeważnie sam oddał!) honor, prawie zaraz idzie do polityki. Tam najwięcej tych bez honoru , bo duża kasa i immunitet lub kolesie na stołkach.Da się żyć. Nie to co gołodupce, ale z honorem na dole.
To chyba w części humanistycznej nie przyłożyłeś się do prac w czasie studiów !
milan1980 > staram się delikatnie dać Ci do zrozumienia, że coś u Ciebie z ortografią nietęgo jak na studenta. Dlatego ślę Ci aluzję, że część humanistyczną studiów omijałeś bokiem. A Ty pytasz, czy wiem , co to humanizm !
A że po studiach niełatwo też o dobrą pracę, wiem to z rodzinnych autopsji (że tak powiem!)
Dużo młodszy kolego z forum ! Pisałem co innego, ale skreśliłem i odpowiadam na ostatni wpis: różnimy się na pewno znacznie wiekiem - pewnieś młodszy od moich synów ( też po studiach z elektroniki!), więc nie obrażaj mnie wyzwiskami i innymi inwektywami. Bo nawet ukończenie studiów nie daje kultury, to się ma - albo nie!
Trzeba mieć w sobie trochę samokrytycyzmu i jeśli ktoś delikatną aluzją zwraca na coś uwagę - warto czasem posłuchać. Bo nikt nie ma patentu na wszelaką mądrość !
Jesteśmy krajanami, więc czystość naszego języka nie jest mi taka obojętna. Wystarczyło dokładnie pojąć pierwszy mój wpis, i nie byłoby sprawy. Na Twoje życzenie i niechęć zrozumienia czego dotyczyła pierwsza uwaga trwa ciąg dalszy. I chyba - co widać z wpisów - nie ma sensu ciągnąć tego dalej. Ten czat ma służyć czemu innemu.
Szkoda,że nie wyciągasz z tej dyskusji wniosków. Chyba ta wzajemna korespondencja to stracony czas.Więc nie znam się na fizjonomii, bo na zdjęciu wyglądasz sensowniej, niż to wynika z dyskusji. Ale - miłych snów, dobranoc! 

Tu ci odpowiem : jeszcze nikomu na forum nie napisałem, że uważam go za głupiego. Sądziłem, że Twój błąd wyniknął z nieuwagi, ale nie ma co kontynuować tego tematu.
Wędrowca netowy >>>>>> też mnie po prostu bez ogródek mówiąc w***ia to nasyłanie "zagraj" i "zagraj". Potem cala skrzynka pełna. To dziadostwo jest tak namolne, że rzygać się chce. Ale to co podajesz "wiadomości MMs to chyba nie to - bo to są wiadomości obrazkowe !
Kiedyś takie dziady z horoskopami się przykleili. Dopiero jak zadzwoniłem do Centrum Obsługi i nie przebierając w słowach powiedziałem co myślę o tych wrzodach na d..pie firmy - odłaczyli mi gnojów.
Polska to taki kraj, gdzie namolne gnoje mają się dobrze i są bezkarni. Wyczuli, że na tym można zbić kasę, bo ludzie dali się nabierać ,to teraz - czy człowiek chce , czy nie - to cholerne towarzystwo zgodnie z pieprzniętym prawem polskim jest w swej namolności bezkarne. Ustawę o ochronie danych osobowych można śmiało wrzucić do kibla. Jakieś 8 lat temu zamknęliśmy z żoną sklep ( działalność gospodarcza !!!). Do dzisiaj średnio co trzeci dzień dzwoni jakaś firma doradcza i chce gadać z właścicielem sklepu ! Odpowiadam krótko : zmieńcie firmę doradczą i książkę telefoniczną ! 

hosia >>>>> gratulacje, i trochę zazdroszczę dawno nic nie mam. Ale może następnym razem......?
Jeśli kogoś to interesuje, jest generator losowania chybił-trafił. Podaję link http://lotto-centrum.com/multi_multi/zasady_gry.php5
Polewej stronie w spisie na dole jest wejście na generator ch-t, i można wybierać z jego licz, albo podać swoje, albo tylko zakres. Powodzenia tym, którzy spróbują.
emerytka 46 >>>>takie miałem podwórko - jest małe, a samochodem trzeba było wyjeżdżać. Garaż do bramy jest pod kątem 90 stopni, to musialem robić niezłe wykopki, a sypało niezgorzej. Już jest teraz spokój. Jak pewnie zauważyłaś z "kosmatym" - generator jest dla każdej gry. Jak nie mam pomysłu na liczby - też korzystam. Na razie fortuny nie mialem..... Ale powodzenia !
Aleksander > gratuluję, a chciałbym zapytać czy na Palacza w Poznaniu ?
W końcu lat 50 tych mieszkałem przez prawie rok na Świetlanej, a moja ciocia na Palacza prawie na wprost Księżycowej
A w ogóle nie wiedziałem, że na Palacza jest Oddział Totalizatora, bo rodzina już tam nie mieszka. Na Taczanowskiego chodziłem do podstawówki.
[12:59:54]
Zdarzyło się pewnego razu, że Unia Europejska posiadła złomowisko w samym środku pustyni. Unia orzekła, że ktoś może dokonać kradzieży ze złomowiska, zatem stworzyła stanowisko nocnego stróża i zatrudniła do tej pracy człowieka. Następnie Unia powiedziała:
- Jak stróż nocny może wykonywać swoją pracę, kiedy nie dostał instrukcji?
Stworzyła zatem Unia Dział Planowania i zatrudniła dwoje ludzi - jednego do pisania instrukcji, drugiego do odmierzania czasu pracy. Następnie Unia Europejska rzekła:
- Skąd mogę wiedzieć, czy nocny stróż wykonuję swą pracę prawidłowo?
Zatem Unia stworzyła dział Kontroli Pracy i zatrudniła dwoje ludzi, jednego do zbadania problemu, a drugiego do pisania raportów. Następnie Unia powiedziała:
- W jakiś sposób należy tym wszystkim ludziom płacić.
Unia stworzyła więc stanowisko referenta do spraw obliczania czasu pracy i księgowego, po czym zatrudniła na te stanowiska dwoje ludzi. I rzekła Unia:
- Kto będzie odpowiadał za tych ludzi?
I Unia stworzyła Dział Administracji i zatrudniła w nim troje ludzi - kierownika administracyjnego, jego zastępcę i sekretarkę. I Unia oznajmiła:
- Przez rok przekroczyłam budżet o 18 tysięcy, muszę zatem dokonać cięć w budżecie.
I zwolniła Unia z pracy nocnego stróża.
Zdarzyło się pewnego razu, że Unia Europejska posiadła złomowisko w samym środku pustyni. Unia orzekła, że ktoś może dokonać kradzieży ze złomowiska, zatem stworzyła stanowisko nocnego stróża i zatrudniła do tej pracy człowieka. Następnie Unia powiedziała:
- Jak stróż nocny może wykonywać swoją pracę, kiedy nie dostał instrukcji?
Stworzyła zatem Unia Dział Planowania i zatrudniła dwoje ludzi - jednego do pisania instrukcji, drugiego do odmierzania czasu pracy. Następnie Unia Europejska rzekła:
- Skąd mogę wiedzieć, czy nocny stróż wykonuję swą pracę prawidłowo?
Zatem Unia stworzyła dział Kontroli Pracy i zatrudniła dwoje ludzi, jednego do zbadania problemu, a drugiego do pisania raportów. Następnie Unia powiedziała:
- W jakiś sposób należy tym wszystkim ludziom płacić.
Unia stworzyła więc stanowisko referenta do spraw obliczania czasu pracy i księgowego, po czym zatrudniła na te stanowiska dwoje ludzi. I rzekła Unia:
- Kto będzie odpowiadał za tych ludzi?
I Unia stworzyła Dział Administracji i zatrudniła w nim troje ludzi - kierownika administracyjnego, jego zastępcę i sekretarkę. I Unia oznajmiła:
- Przez rok przekroczyłam budżet o 18 tysięcy, muszę zatem dokonać cięć w budżecie.
I zwolniła Unia z pracy nocnego stróża.
[13:45:34] chrobotek46: No i dzięki temu racjonalnemu posunięciu mógł powstać porządny budynek w Brukseli a to z kolei umożliwiło paru miernotom ,cwaniakom i karierowiczom z Polski załapać się na dobrze płatne i cieplutkie posadki. Datego te miernoty nie chcą startować do wyborów w Polsce . Tam bezpieczniej i więcej - tu mogliby być negatywnie zweryfikowani.
Lila - witam ! Ale Robal ma rację !Bez chęci własnych nie dasz rady. To tylko Ty musisz chcieć !
Co za tempo,u mnie Wieleba dopiero ogłasza losowanie Jokera, a Pasko podał wyniki już na forum.
Lila >> byłem we wtorek w Gnieżnie. Niestety, uroczystość z kategorii smutnych. A do tego było paskudnie zimno i mocny dosyć zimny wiatr.Kiedyś pisałem Ci,że mam tam u Was rodzinę.
O swoim typowaniu nawet nie piszę - dno ! Od jakiegoś czasu tak mi idzie. bella34 >>>prawdziwe, ale świetne !
http://www.youtube.com/watch?v=6HuMRJtFX8o&feature=relmfu >>>>>>>> kogo to zaciekawi - niech posłucha gitarowego geniusza, kilkuletniego chłopca !
Nareszccie po długim oczekiwaniu jest 7/10 w MM. No ! Myślałem, że nigdy już się nie uda
majklasz>>>>> rzeczywiście było, ale z tej informacji nic nie wynika.Zmiany będą obowiązywały od 27 kwietnia.
aklim - wyszukiwarka nie odnajduje podanego adresu.Pisze, że podanej frazy nie odnajduje.
W ogóle regulamin odnalazłem, ale to takie długie - jak diabli !A poza tym osobny jest dla każdej gry - a mi chodzi o te punkty o których piszecie
aklim >>> dzięki, ale coś u mnie się spieprzyło, bo otwiera się czarna strona bez niczego. Trudno, może innym razem ! Pozdr.
neutrix >>>> mylisz się co do tego zestawu. Liczby 22 i 23 razem padły od września 2008 roku tylko 4 razy. A w tym czasie liczba 22 padła 45 razy, a 23 - 47 razy. To gwoli informacji.
MCSl > też to zauważyłem, ale chyba trzeba było z tego skorzystać, a nie pisać na forum, Być może w dyrekcji mają obserwatorów forum. Kiedyś uważałem że w totku nie kombinują, ale w obecnej demokracji tyle złodziei i kombinatorów na stanowiskach, że nie mam tej pewności !
Robal_36 >>>> niestety, "tylko", lub "aż" 3/5, choć mało brakło do 4/5, bo skreśliłem 9 zamiast 10. Ale może kiedyś się uda !
Pawcio >>> wg tego co wyczytałem, wybudowali z kredytów ogromny stadion, niestety, była to nietrafiona inwestycja, stąd klopoty ze spłatą i brak pieniędzy na najwyższe wygrane.
Pawcio Jesteś pewien, że rozumu by Ci nie odebrało - tak bywa na dobrze płatnych stanowiskach !
Pawcio >>>>>>> czy widziałeś takiego, co nie obiecywał złotych gór - przedtem , nie potem - bo potem widział tylko obiektywne trudnosci w realizacji obietnic ? Bo on by chciał, ale mu nie pozwalają obiektywne trudności. Wybrańcy narodu też wsłuc***ą się w głos ludu. Przed wyborami !
Tych trzech gwiazdek nie wpisywałem, To moderacja z powodu czyichś skojarzeń !
Pawcio - znasz takiego na wysokim stołku, uczciwego i mówiącego prawdę ?
To nic. Muszę to przeżyć ! bella34 >>>> taki nieduży wzrostem, jak zwykły człowiek robi zakupy w sklepie osiedlowym ?
bella34 > to dobrze, że wierzysz. Ja też jestem z "Łżeelit" i umiem powiedzieć wkurzony " spieprzaj dziadu"

Rico >>>>> piszesz niezłe bzdury.Prawdą jest, że gdyby odkładać przegrane - to byłoby się do przodu. W praktyce tak nie jest. Bo w MM grasz i trochę odgrywasz, dalej grasz itd. A pieniędzy z wygranych nie doliczasz, bo jak ? Ale to jest jak z papierosami : 25 lat temu przestałem palić. Żona mówiła jakie to będą oszczędności. I co ? Nic, żadnych oszczędności. Zyskiem są tylko zdrowe płuca.
katani19 >>>>>> też mieszkałem kiedyś na Gumieńcach, na Łódzkiej, a pracowałem w SELFIE . Wiesz co to było ?
rico >>>> pewnie masz rację, tylko że przymusu gry nie ma. To jest dobrowolna decyzja każdego. Jak w każdym nałogu.Tylko najgorsz, jak ktoś traci hamulce i przekracza granice.
Jeszcze raz "rico" Obrażasz mnie nie mając ku temu podstaw. Palenie przerwałem, bo tak chciałem, a nie dla korzyści materialnych. Miałem na myśli tylko finansowe oszczędności, bo o tym pisałeś, i na to była moja uwaga. A Ty mnie obrażasz.
Potem Andromeda pojechała do Niemiec, pracować jako opiekunka starców i sprzątaczka, a Perseusz do Anglii zarabiać na zlewozmywaku.
Lila - myślę że jeśli sama nie ustawiałaś hasła, to musi to być ciąg liczb, np 1 do 9 (4,5,6,itd, lub podobna ilość liczb takich samych
Lila >>>> ja też mam w Erze, ale czegoś takiego jak Ty - nie. To w takim razie coś z telefonem
Z początku widzisz tylko ją
Ona ci świat przesłania, wielbisz ją hymnem...
Potem nie widzisz jej - tylko wszystkie inne !
Ona ci świat przesłania, wielbisz ją hymnem...
Potem nie widzisz jej - tylko wszystkie inne !
Jaka to firma, to widać. Zamiast cieszyć się bezpłatną reklamą -zazdrości.
Chyba jednak mam pecha. Przygotowałem 10 liczb do wysłania i gry od poniedziałku 9 maja rano(11,15,22,38,41,42,63,64,66,68).Sadziłem, że dopiero wejdą do gry. Gdybym wysłał dzisiaj - miałbym 7/10, czyli 140 zł. Niestety - nie wysłałem.

To natura ludzka jest taka, że gdybyście przejęli TS-a, też kusiło by was, żeby wszystko kontrolować, i mieć wpływ na zyski poprzez kontrole wysokości wygranych.Dopóki ta instytucja będzie łupem partii i środowisk z nimi związanych - będzie jak jest.Dawny system kontroli poprzez komisję miał cechy czystości losowań. Myślę, że tylko system kontroli poprzez komisję składającą się z dużej grupy ludzi wybieranych losowo do poszczególnych losowań daje nadzieję na bezstronność wyników losowań.W kraju, gdzie okazuje się, że wszędzie rządzą koterie, kumple, oszuści i kombinatorzy obecny system losowania zawsze będzie niejasny (i podejrzanie nieuczciwy!)
Robal_36 >>>>> zgadzam się całkowicie. Chodzi mi o samą ideę działania, nie konkretnie tamtych tekturowych dziadków.
Zadziwia mnie zbieg liczb w Lotto i Mini Lotto.Zresztą nie pierwszy raz !!!!!

wszystkim na dzisiaj !!!!!!!!!!!