Wpisy użytkownika MCSl
Łącznie 3 747 wpisów w archiwum, pokazane od nr 2 481 099. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
W październiku ani razu liczba zawieranych zakładów nie zbliżyła się do 14 milionów a mieliśmy bardzo dużo szóstek. Oczywiście nie jest powiedziane, że nawet przy milionie zawartych zakładów jeden nie będzie zawierał wylosowanej szóstki, ale z drugiej stronie prawdopodobieństwo, że będzie się to powtarzało co kilka losowań jest raczej małe.
Na pewno 7 milionów nie osiągnie ta kumulacja we wtorek. Trochę powyżej 6 będzie.
Kiedyś normalnie na Multipasko było, płynnie szło a teraz to szlag człowieka trafia jak ma oglądać na tej wspaniałej stronie lotto
Dopiero co zaczęli Kaskade losować a u mnie już koniec. Nawet się nie zorinetowałem, że 12 liczb wylosowali
TS tylko myśli jak od tych klientów wyciągnąć kasę, zwiększając liczbę losowań, podnosząc ceny zakładów. Ale powinien klientów szanować bo to od nich ma zysk. Jak widać nie szanuje. A skoro tak to i grający powinni odpowiednio postępować.
I wszyscy zszokowani na tej reklamie ile mogą wygrać, jaki wspaniały ten totalizator Tam Marysia w roli głównej występuje. Kiedyś była tylko jedno proste hasło: Milion w środę, milion w sobotę i wystarczyło, żeby były kolejki w kolekturach. A teraz cuda wianki i np mnie zamiast przyciągać do gry coraz bardziej denerwuje.
Może niedługo jak jeszcze bardziej spadnie liczba zakładów zawieranych w Lotto to uznają, że trzeba cenę podnieść zakładu.
Albo będzie codziennie Lotto. Mnie już nie zdziwi żaden pomysł totalizatora.
Janosik 2009: Dzisiejsze losowanie może nie jest do końca miarodajne jako, że mieliśmy dzisiaj święto i dużo kolektur nie było czynnych, więcej niż w normalną niedzielę. Ale w porównaniu z początkowymi losowaniami liczba zakładów w EP bardzo spadła.
Może zróbmy konkurs pt co wymyśli totalizator? Będzie można przestawiać swoją propozycję. Czy np będziemy mieli lotto dwa razy dziennie, codziennie, czy Keno po 3 złote a może Mini Lotto Plus albo coś jeszcze.
Janosik 2009: A czemu zamiast Mini. Codziennie Mini i to z Plusem a EP swoją drogą.
Jeżeli główna nagroda w EP ma być wypłacana przez 20 lat to TS jest święcie przekonany, że za te 20 lat będzie istniał
Tak będzie. Zawsze będą ludzie, którzy będą łudzili się, że coś wygrają. Ale pytanie jaka to będzie grupa ludzi. Bo już można zauważyć, że nawet jeśli nie ilość graczy się zmniejsza, choć to pewnie też, to nie wysyłają tyle zakładów co kiedyś.
Oj słabiutko się Kaskada sprzedaje. Dlatego teraz chyba zaczynają intensywnie zachęcać do gry.
Zastanawiałem się przez chwilę czy nie zagrać w Giga Cash ale jednak cena mnie wstrzymuje. A szansa na wygranie tych milionów raczej bardzo mała.
Trzeba się zwrócić do sejmu aby anulował wyniki dzisiejszych losowań
Przedświąteczna sobota to czas w którym dużo ludzi może zagrać. Więc Totalizatorowi opłacałoby się gdyby w sobotę było 35 milionów.
Pawcio: Raczej nie. W wigilie obstawiam kumulacje 3 miliony. Jeżeli tak się przedłuży to co najwyżej do soboty
Wygrana w Lotto Plus mogła być z chybił trafił. Więc to nie ma znaczenia, że cztery liczby z wtorkowego Lotto się powtórzyły.
Już dawno tak przewidywana pula nie odbiegała od rzeczywistej. Ludzie nie zagrali aż tak chętnie jak przewidywano.
Chyba więcej ludzie wysłali Lotto na Wigilię. Bo 3 mln 800 tys w puli a zazwyczaj to 3 z trudem osiąga.
Tyle, że w Mini po wprowadzeniu losowań codziennie czasem 200 tysięcy pula nie osiąga. Dzisiaj zawarto wyjątkowo dużo zakładów. I nie tylko tyczy to Mini ale tez i Lotto. Nawet przy wyższych kumulacjach nie jest często zawieranych tyle zakładów co dziś. Z okazji Sylwestra bardzo dużo ludzi grało. Tak samo jak tydzień temu w Wigilię. A w styczniu wszystko wróci do normy.
Totalizator robi co może, że zwiększyć swoje przychody i poprawić sprzedawalność Kaskady. Niedługo to wszystkie gry będziemy mieli dwa razy dziennie. Do tego zmierzają działania TS ale nie wiem czy to aby na pewno uatrakcyjni grę.
Jak tak dalej pójdzie i takie będzie myślenie Totalizatora to wszystkie gry będą codziennie dwa razy dziennie
megamocny: Mogą wygrać dwie. Jedna 2 złote a druga np. 8 zł. . A tak poważnie to rzeczywiście tylko jedna główna wygrana może paść w danym losowaniu.
Może Totalizator tak się zapędził w promowaniu Kaskady i podał, że wygrały 2 osoby, żeby zachęcić ludzi do gry. I zapomniał z tego wszystkiego, że akurat w Kaskadzie więcej niż 1 paść nie może.
gonzaga: Bo Kaskada to loteria pieniężna. I taki los, żeby było 12 liczb wygrywających w jednym zestawie jest tylko jeden na losowanie.
Kombinacje może i się powielały ale takie to może być tłumaczenie TS. I wiadomość pójdzie do graczy taka, że dwie osoby wygrały 250 tys. w Kaskadzie. I że trzeba w to grać.
gonzaga: Ale tak zawsze było i musisz to przyjąć po prostu. Od 9 maja 2011 roku od kiedy wprowadzono Kaskadę, jeśli padała główna wygrana to tylko jedna.
kruszyna84: Nie ma znaczenia bo jeśli kupił na dwa losowania to dostał dwa zupełnie inne losy z różnymi kombinacjami liczb na 14 i 21:40. Przy czym na 14 dostał ten ktoś z puli losów na 14 a na 21:40 z puli losów na 21:40. Nie wiem czy zrozumiale napisałem ale tak to wygląda.
Myślę, że wytłumaczą się awarią, w związku z tym obie wygrane uznają, w "świat" czyli do graczy, zwłaszcza mniej zorientowanych, pójdzie informacja, że dwie osoby dzięki Kaskadzie wzbogaciły się o 250 tys. złotych.
kruszyna84: A możesz także powiedzieć przykładowo, że chcesz zagrać na losowanie na 14 tego samego dnia i na 21:40 dnia następnego. I wtedy dostaniesz dwa osobne kupony na wybrane przez Ciebie losowania.
Nawet jeśli jedni robili przekręty to nie łudźmy się, że ci co ich zmienią lub zmienili nie będą tego robili.
Jeśli na stronie lotto.pl były wygrane Kaskady z 21:40 to już ich nie ma
Do której godziny po tych wspaniałych zmianach, które wprowadza monopolista od 1 maja, będzie można wysyłać zakłady na wieczorne losowania? Czy jeśli wyślę teoretycznie o 21.39 np zakład Lotto to weźmie on udział w losowaniu tego dnia czy już następnym. Czy może losowania będą o tej 23.55? Mógłby mi ktoś wyjaśnić bo trochę się pogubiłem w tych rewelacyjnych zmianach totalizatora.
Ja myślę, że powinni przez całą dobę pozwolić wysyłać zakłady i zrobić losowania Keno. Zupełnie niepotrzebna ta przerwa między 23.54 a 6.30. Ale może pozostawiają sobie na następną zmianę.
@zgrywus. Ja proponuję Lotto codziennie, co 3 minuty, przez całą dobę.
Ale by było. Lotto co 3 minuty. Co 3 minuty kumulacja. z 2 255 300 złotych skoczyła by na 2 255 320
Myślę, że patrząc jak totalizator jest łasy na kasę i jakie coraz śmieszniejsze decyzje podejmuje to wszystko jest w przyszłości możliwe. Może co 3 minuty to przesada, ale Lotto codziennie, dwa razy dziennie wcale już takie utopijne chyba nie jest
@Janosik 2009 . Totalizator i wszystko co z nim związane to jest jeden wielki przekręt.
Bogos. A może będzie trzeba podejść do tego tak, że gdybyś dopłacił to wcale by tego numeru nie wylosowali. Ja tak podchodzę. Oczywiście przy założeniu całkowitej losowości i uczciwości Totalizatora. A co do tego ja mam poważne wątpliwości... Kolejny durny pomysł i próba wyłudzenia kasy.
Bogus. No ale sam chyba widzisz, że od jakiegoś czasu wymyślają coraz bardziej durnowate pomysły, które mają na celu wyciągnąć jak najwięcej kasy. Mnie te pomysły coraz bardziej jakoś zniechęcają do gry i do Totalizatora. A rozumiem, że w zamyśle Totalizatora powinno być odwrotnie. Ale może jestem w mniejszości.
Gdyby założyć, że Totalizator jest uczciwy i nic tam nie jest ustawiane to oczywiście gdyby wylosowali dany ciąg liczb a ja bym go nie aktywował to można być wściekłym. Ale tak jak już pisałem wcześniej w Totalizatorze dobrze kombinują. I wcale nie jestem przekonany, że akurat taki a nie inny kod by wylosowali gdyby jakaś tam część graczy aktywowała swoje kody. Kolejna sprawa jest taka, że ciekawe jak będzie wyglądało losowanie tych kodów. Bo jeżeli tak, że prowadzący w trakcie studia Lotto po prostu odczyta kod, który gdzieś rzekomo komputer wylosował i pokaże się on na dole ekranu to tym bardziej będzie to grubymi nićmi szyte.
Bogus. A najbardziej na spadek liczby grających miało wpływ późniejsze podniesienie ceny zakładu Lotto do 3 złotych. Wprowadzenie Plusa sprawiło, że mniejsza pula trafia do podstawowego losowania bo suma sumarum ludzie mniej wysyłają zakładów jeśli płacą 4 złote i grają z Plusem.
lorey. Ja mimo tego co myślę o Totalizatorze, o tym czy losowania są ustawiane czy nie i to że nie podoba mi się ich polityka i podejście do gracza to akurat w Lotto gram nieprzerwanie od czasów jak był po 1,20 potem 1,25, 2 złote a i po podwyżkach gram. Ale kiedyś to był cały kupon co najmniej a teraz to dosłownie symbolicznie. Ale gram bo jakoś cały czas się łudzę.
Bogus. Możliwe, że tak było. Ale nie pamiętam szczerze mówiąc. Ja chyba tak na dobre zacząłem grać jak było po 1,20
lorey. No Duży Lotek to i z nazwy historia. To też był wspaniały pomysł, żeby dobrze znaną i lubianą nazwę zastąpić jakimś Lotto.
Bogus. 2 czerwca 2004 roku kiedy wystąpiła największa jak na ówczesne czasy kumulacja w Lotto szóstki nie mieliśmy przez cztery wcześniejsze losowania. Dzisiaj prawie 20 milionów złotych kumulowało się przez 8 losowań. Widać więc różnice. Choć niby teraz jest korzystniej bo mniej zakładów jest wysyłanych na poszczególne losowania więc mniejsza szansa na to, że ktoś trafi i przez to kumulacja może rosnąć dłużej. Tak tłumaczył to ktoś z totalizatora. Choć tak patrząc, że ostatnio w każdym losowani Plusa pada szóstka gdzie jest mniej zawieranych zakładów, to ta wypowiedź jest trochę nielogiczna.
Jedna się może zdarzyć. Cztery teoretycznie też. Teoretycznie w sobotę może znów nikt nie rozbić kumulacji a szóstka w Plusie padnie. Ale jest to trochę dziwne.
I kolejni gracze uszczęśliwieni przez naszego wielkodusznego i szczodrego monopolistę.
Ale to co odbiera przekazuje na polski sport więc wygrywamy wszyscy.
Janosik 2009. Przez 20 lat zakładają, że nie runie. Bo na tyle chcą EP wypłacać.
35 milionów nie będzie. Jeśli kumulacja to góra 30 milionów. Teraz mamy praktycznie jeden dzień na normalne zawieranie zakładów. Jutro i we wtorek wiele kolektur będzie zamkniętych.
lorey Ja dzisiaj 24 złote w Lotto. No lepsze niż nic. Będzie na grę we wtorek
bolek31. Raczej nie ma szans. Na czwartek 35 milionów, góra 40. Coś mi się wydaje, że we wtorek te 30 się nie uzbiera.
Myślę,że w sobotę możemy mieć najwyższą w historii Lotto kumulację..
W czasie trwającej obecnie kumulacji w Lotto Plus padło już 6 szóstek mimo, że liczba zawieranych zakładów na każde losowanie to około 50-60% liczby zakładów w Lotto. Natomiast w Lotto cały czas nie mamy szóstki.
To już 5 i 6 szóstka w Lotto Plus w przeciągu całej obecnej kumulacji. Mimo, że liczba zakładów w Lotto Plus jest prawie o połowę mniejsza niż w Lotto.
Teoretycznie pewnie może być tak, że jeszcze przez dwa, trzy losowania nie będzie szóstki w Lotto a w Lotto Plus będą padały co losowanie. Jakieś prawdopodobieństwo tego istnieje. Ale chyba jednak nie jest ono za duże i z matematycznego punktu widzenia szóstka w Lotto powinna już dawno paść.
Ktoś podawała argument, że we wtorek około 5 milionów kombinacji nie zostało wytypowanych, zakładając, że żadna kombinacja wśród zawartych zakładów się nie powtórzyła. Z jednej strony argument słuszny ale z drugiej strony o wiele więcej kombinacji nie jest obstawionych w Lotto Plus a ostatnio szóstka pada praktycznie co losowanie a ostatnio nawet dwie.
Mimo, że nie lubię wszelkich teorii spiskowych to jednak nie do końca wierzę w uczciwość totalizatora i całkowitą losowość. Ale też gram, chyba z przyzwyczajenia choć mniej niż dawniej. Tak jak już kiedyś pisałem człowiek się po prostu łudzi i ma jakąś nadzieję, że wygra
Od momentu wprowadzenia praktycznie zawsze gram z Plusem bo to dodatkowa szansa na wygraną. Ale w ten wynalazek, który wprowadzają od czerwca nie planuje grać.
Jak ktoś trafi oprócz mnie szóstkę wieczorem to nie będę bardzo zły. Ale żeby nie więcej niż jedna osoba. 20 milionów mi wystarczy.
Pod względem zapowiadanej wartości jest to najwyższa w historii kumulacja w Lotto. Pytanie czy będzie też w rzeczywistości i czy pobije kumulację z 27 września 2011 roku kiedy to kumulacja przekroczyła 56 milionów złotych. Być może w sobotę w puli będziemy mieli zbliżoną kwotę ale nie wydaje mi się by osiągnęła 60 milionów. Na pewno marketingowo jest to bardzo dobry ruch ze strony Totalizatora. Będzie to duże ożywienie dla tej gry, myślę, że ludzie znów tłumnie ruszą do kolektur i nawet jeśli kumulacja w sobotę zostanie rozbita to i w następnych losowaniach więcej ludzi zagra niż zagrałoby normalnie.
Po dłuższym okresie bez kumulacji wkrada się taki trochę marazm. Ogólnie liczba zawieranych zakładów spada. A o takiej kumulacji to pewnie będą wszędzie trąbili. I dużo ludzi przypomni sobie o Lotto, tacy którzy być może dawno temu grali po raz ostatni.
Tadeo112. Oczywiście że nie grałbym. Tylko napisałem, że można wysłać te 14 milionów ileś tam kombinacji i mogą się powtórzyć a tej właściwej nie będzie. Więc w takiej sytuacji to musi być potwierdzone. Ale jak będzie kilka szóstek to można więcej stracić. Tak czysto teoretycznie stwierdziłem.