Wpisy 1 708 663 – 1 708 762
11 września 2013 00:00 → 11 września 2013 00:48, 100 wpisów
to jakie ja zdania mam o tej o tej czy o tej jest bez znaczenia dla drugiej osoby, ja mam swoj sposob rozumowania oceniania podejscia itd i nie utozsamiam sie na pewno z ogolem ludnosci
Lottomat
Dzisiaj pnuje zwariowana pogon za piniadzem no i ciagla niepewnosc co do pracy itd.
Juz dawno zauwazylam mimo to ze jestem jeszcze mloda ze zycie rodzinne spadlo gdzies na daleki plan a teraz wielkie kariery itd.
Chyba ze masz inne zdanie}
Dzisiaj pnuje zwariowana pogon za piniadzem no i ciagla niepewnosc co do pracy itd.
Juz dawno zauwazylam mimo to ze jestem jeszcze mloda ze zycie rodzinne spadlo gdzies na daleki plan a teraz wielkie kariery itd.
Chyba ze masz inne zdanie}
no niby ma dzialac, jocia... idea dobra, tylko wykonanie jak zwykle do d.py...
angelka, masz racje... ale to jest szczegolnie typowe dla tego narodu... cos sie po 89 roku stalo, ze nie tylko nadgonilismy, ale i przegonilismy zachodnia europe w pogoni za pieniadzem i dobrami materialnymi... oczywiscie na miare naszych mozliwosci, ale zawsze...
samochodow na 1000 mieszkancow mamy juz wiecej niz w niejednym panstwie starej europy, a one sa chyba najlepszym miernikiem tej pogoni... niektore gosp. domowe maja po 2-3 samochody... i to w miastach, gdzie dobrze funkcjonuje komunikacja miejska...
oczywiscie gdy kogos zapytasz, czy mu naprawde ten samochod i garaz zajmujacy polowe kubatury domu jest potrzebny, zawsze znajdzie 1000 powodow, by uzasadnic potrzebe jego posiadania, choc czesto nie ma ona nic wspolnego z rzeczywistoscia...
samochodow na 1000 mieszkancow mamy juz wiecej niz w niejednym panstwie starej europy, a one sa chyba najlepszym miernikiem tej pogoni... niektore gosp. domowe maja po 2-3 samochody... i to w miastach, gdzie dobrze funkcjonuje komunikacja miejska...
oczywiscie gdy kogos zapytasz, czy mu naprawde ten samochod i garaz zajmujacy polowe kubatury domu jest potrzebny, zawsze znajdzie 1000 powodow, by uzasadnic potrzebe jego posiadania, choc czesto nie ma ona nic wspolnego z rzeczywistoscia...
jocia, nie zawsze do d.py? kazdy rozklad ma ogony, ale to nie tam skupia sie - z reguly - masa prawdopodobienstwa i mysle, ze z wyjatkow nie nalezy robic regul
angelika no powiedzmy ale kazdy wybiera swoja sciezke zycia i sam podejmuje wybory, pieniadz jest wazny ale wlasne szczescie jeszcze bardziej i trzeba to przechylic na druga strone
ja nie znam ani jednego malzenstwa z pewnym stazem, ktore byloby ze soba z tzw. milosci
ale to nie da sie tak o powiedziec, to na dluzsza rozkminke jest
w skrocie moge powiedziec tak, jest sobie PAN A, pan A skonczyl cos tam fajnego jakas inzynierke, nie znalazl pracy poszedl do byle jakiej, spedzil 1 rok, 2 lata, 3 lata w marnej pracy za 1500 zl, zostal tam, w***il sie na wszystko i od tamtej pory nie ma juz ambicji bo ma 40 lat
a gdyby tak wszystko sobie ukladac lancuchem przyczyna-skutek to bys miala co pisac w 10 ksiazkach czemu u nas jest tak jak jest i czemu goni sie za pieniadzem
z reszta na dobra sprawe czy warto to rozkminiac ? niech kazdy zyje jak chce
gdyby spojrzec na to trzezwo, uwzgledniwszy fakt, ze wiele osob ma teraz kredyty mieszkaniowe, to kilka milionow polakow zacznie miec dodatnie aktywa (czyli majatek przewyzszajacy zobowiazania) gdzies ok. piecdziesiatki
jezeli ja mam zalozmy 20 lat to po prostu wydaje mi sie absurdalne zeby brac kredyt na mieszkanie w bloku na 30 czy 40 lat za polowie albo i wiecej pensji
Żelka.. .
........................................
........................................
no mnie tez to sie wydaje absurdalne... powiem wiecej: to jest absurdalne... szczegolnie gdy taka decyzje podejmuje sie w szczycie banki... ale nie chce mi sie o tym teraz myslec... ich decyzja, ich kasa, ich problem
Żelka.. .
.................................
.................................
lottomat, spokojnie... wszystko zmierza we wlasciwym kierunku: ludzkosc sie w koncu sama unicestwi
Unhappy.. .
................................
................................
Czas na ....
......................................
......................................
no to tak jak ja akurat dla mnie slub to przezytek... z czasow, gdy ludzie zyli po 40 lat, a smiertelnosc niemowlat siegala 50% i trzeba im bylo zapewnic jakies warunki do przetrwania... co mialo kluczowe znaczenie dla przetrwania calych narodow
slub to takie zalozenie sobie petli na szyje w dzisiejszych czasach
zelka, obawiam sie, ze wiekszosc slubu nie planowala... wspolczesnie jest on zwykle wymuszony okolicznosciami i zaistnieniem pewnego stanu faktycznego
znam sporo par, ktore sa ze soba bez slubu... mam wrazenie, ze sa szczesliwsze niz te z urzedowym glejtem
Jedno jest pewne..MIŁOŚĆ trzeba pielęgnować .. obie strony muszą o to dbać.. wtedy można unhaapy
A ja ide w mapki jak zwykle zapodam :
http://www.youtube.com/watch?v=t-UbtxG-EwI&list=RD02t-UbtxG-EwISeweryn Krajewski - Czekasz Na Tę Jedną Chwile i o tęchwile trzeba dbać
idę ..ale zerkam
A ja ide w mapki jak zwykle zapodam :
http://www.youtube.com/watch?v=t-UbtxG-EwI&list=RD02t-UbtxG-EwISeweryn Krajewski - Czekasz Na Tę Jedną Chwile i o tęchwile trzeba dbać
idę ..ale zerkam
z reszta wystarczy spojrzec w nature, na zwierzatka zeby dojsc do wniosku ze slub jest bez sensu
i wydaje mi sie, ze one chca naprawde ze soba byc... a malzenstwa czesto istnieja z przymusu... materialnego, spolecznego (co ludzie powiedza) itd.
lottomat no fakt... mozna powiedziec, ze slub jest sprzeczny z natura
dokladnie unhappy, musimy sie wodki napic, pary ktore sie odpowiednie dobraly i nie maja slubu wydaja sie miec szczesliwsze zycie
unhappy, lottomat ..Bociany, golebie np.. żyja w parach do końca życia
jocia, pewnie tak... jak to w chemii... do zajscia reakcji potrzeba czesto katalizatora... ale dzis chyba ludzie mniej chca
jociu, ale my nie twierdzimy, ze wiazanie sie w pary jest wbrew naturze, tylko ze malzenstwo jest takim stanem
Jocia.. .
........................................................
........................................................
Wiem,ze nie tylko, ale nie pisze tak szybko jak WY dlatego napisałam : np.
ludzie robia to co inni ludzie robia, inaczej by tego nie robili
a polak jak to polak, zazwyczaj nie moze byc gorszy niz reszta
Jocia.. .
....................................
....................................
Nie udało się trafić 10/10 w Multi
San Marino nie wygrało z Polską 1:0
Ale za to za 23h na pewno trafię Jackpota w Powerball
San Marino nie wygrało z Polską 1:0
Ale za to za 23h na pewno trafię Jackpota w Powerball
Jak wygram te 240kk$ to dam wam po milionie
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
forintów węgierskich
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
forintów węgierskich
nie rozumiem w tym sensie, ze jest mi to calkowicie obce... a przeciez tez urodzilem sie i wychowalem w tym kraju
nie jestes tacy jak oni i oceniasz wg swojego spojrzenia czyli oczekujesz zeby inni byli tacy jak Ty, to jest zle podejscie, powinienes sie cieszyc ze odroznia Cie cos od reszty, dostrzegasz to i walczysz z tym
z reszta sam wiesz ze jak wiekszosc zaczniesz o tym uswiadamiac to ta wiekszosci Ci powie ze jednak z Toba jest cos nie tak, ludzie nie chca slyszec tego rodzaju prawd i sie przed tym bronia
nie, wlasnie nie oczekuje, ze beda tacy jak ja... dziwi mnie to bardziej w kontekscie kulturowym... bo przeciez uksztaltowalo mnie wlasnie to najblizsze otoczenie... ale moi rodzice tez tacy nie sa, wiec trzeba by siegac glebiej w przeszlosc
no bronia, bronia... niewygodne prawdy nie sa mile widziane... nikt nie lubi, gdy uswiadamia mu sie jego zle cechy...
O czym tak gaworzycie ? Ja jako gad niewiele wiem,i niewiele jem,chrupie , a lottomat co do ślubu wzioł bym z jaką aligatorką
co ciekawe wiele osob podziela takie zdanie jak Ty ale postepuja inaczej
Lottomat unhappy
Gdzie sa tacy faceci jak wy??
Podobnie myślacy heh jak ja
Chyba wygineli a wy cuownie ocaleli:-)
A co do joci wypowiedzi to chcialabym byc taka gołabką hehe zeby miec do konca zycia taka osobe polaczyc die w parei tyle i nawet bez slubu bo jakos mi nie zalezy za bardzo
Chociaz czasami sa przeblyski mysli o bialej sukni
Gdzie sa tacy faceci jak wy??
Podobnie myślacy heh jak ja
Chyba wygineli a wy cuownie ocaleli:-)
A co do joci wypowiedzi to chcialabym byc taka gołabką hehe zeby miec do konca zycia taka osobe polaczyc die w parei tyle i nawet bez slubu bo jakos mi nie zalezy za bardzo
Chociaz czasami sa przeblyski mysli o bialej sukni