Wpisy 114 846 – 114 947
29 maja 2010 06:17 → 29 maja 2010 21:47, 100 wpisów
witam.
annamaria, cytat dnia dla ciebie
W życiu nie zdołasz zerwać z hazardem!
- A założysz się?
pozdr wysokich....
annamaria, cytat dnia dla ciebie
W życiu nie zdołasz zerwać z hazardem!
- A założysz się?
pozdr wysokich....
annamaria > Co ty tu za ferment siejesz .
Witaj sąsiadko .Zadko Cię widuje .Net o kant h........ potłuc.
Krew mnie zalewa .Jeden wyłączał nie podając przyczyny drugi każe wymieniać karty sim.A co netu nie ma ,to nie ma .
Ale obaj chcą kasę [tylko za co].
idę na wojnę ,,,,pozdrawiam
Krew mnie zalewa .Jeden wyłączał nie podając przyczyny drugi każe wymieniać karty sim.A co netu nie ma ,to nie ma .
Ale obaj chcą kasę [tylko za co].
idę na wojnę ,,,,pozdrawiam
Jasiu,ja Cie doskonale rozumiem,tez mialam ten problem ale odkad zmienilam dostawce jest ok.Natomiast rzadko sie udzielam bo...sam dobrze wiesz dlaczego:)Pozdrawiam Cie.
Gała... nie będę Cię chwalić, żebyś w piórka nie obrósł...ale jedynie na podanych przez Ciebie cyferkach 4/8
jokeros - lipos....a tak myślałam o tej cholipnej 7
jokeros - lipos....a tak myślałam o tej cholipnej 7
kathy>tak tak lepiej nie chwal, a za jokera przepraszam.Na 14 mm coś takiego puszcze:5,23,45,50,51,79,80.Szkoda że nie weszło ci 8/8 to już bym jechał na kawe i kolacje ze śniadaniem :-)
Gała... głodnemu chleb na myśli... ale, że to nie portal towarzyski, przyjmuję Twoje "niemoralne propozycje" jako żart...
kathy>bo ja taki zartowniś jestem,a co sądzisz o tej mojej 7 na godz.14 i jakie ty masz typy?
Gała...ja zawsze gram stałymi liczbami, które możesz sprawdzić w typowaniach... Twoja dzisiejsza 7 bardzo ładna, tylko niechby ta cholipna maszyna chciała ją wylosować...
teraz na spacerek...
teraz na spacerek...
Tczew 1958>> próbowałeś użyć telefonu na kartę jako modemu do internetu? /można użyć Nokii z serii np. E + kabel + program Nokia PC Suite/.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Kathy> ok dzięki,miłego spacerku,a ja po 14 się udam na spacer do lasu.3maj się ciepło.
Janosik 2009 > Nokie mam ale N-70.Nie znam się na tym.To jest chyba rozwiązanie tymczasowe.Miałem z kablówki teraz z Playa.
[Właściwie mam niby nadal].Play w umowie oferuje prędkość 1 Mbit/s.a jest od 20-30 kb/s.pzdr
[Właściwie mam niby nadal].Play w umowie oferuje prędkość 1 Mbit/s.a jest od 20-30 kb/s.pzdr
Tczew- użycie komórki pozwala na uzyskanie do 1Mb/s.
Janosik 2009 > To jak......w miejsce tego czegoś z Playa podłączyć Nokie ?? Jeżeli tak ,,,,to co dalej ??
Tczew1958 - napiszę później, bo muszę teraz wyjść.
Janosik > Spoko szerokiej ,,,walczę już trzy tygodnie ,,to dzień dłużej nie zrobi żadnej różnicy.
Dzień dobry>>
Odradzam
BALDACHIM,OGNIWO,STRZEGOM
-------------------------
Gdzie tkwi błąd ?
Prawdopodobieństwo J +4/4 wynosi 1:8 290 800
powyższa wartość podzielona przez 36 daje
230 300 i tyle wynosi prawdopodobieństwo trafienia 4/4 przy 50 liczbach , czy tak ?
Jednak na stronie ts-a, podane jest - nietrafienie J + 4/4 jako 1:236 880 ?
----------------
OPA>>
myślałem, że to Twój punkt ;)
-----------------------------
Nie gram na najdłużej nieprzychodzące...
ale dziś "coś" będzie ;)
------------------------
Powodzenia
Odradzam
BALDACHIM,OGNIWO,STRZEGOM
-------------------------
Gdzie tkwi błąd ?
Prawdopodobieństwo J +4/4 wynosi 1:8 290 800
powyższa wartość podzielona przez 36 daje
230 300 i tyle wynosi prawdopodobieństwo trafienia 4/4 przy 50 liczbach , czy tak ?
Jednak na stronie ts-a, podane jest - nietrafienie J + 4/4 jako 1:236 880 ?
----------------
OPA>>
myślałem, że to Twój punkt ;)
-----------------------------
Nie gram na najdłużej nieprzychodzące...
ale dziś "coś" będzie ;)
------------------------
Powodzenia
Witam.
OPA....ja nie wróciłam z Mazur tylko nasza hosia:)Pozdrawiam.
OPA....ja nie wróciłam z Mazur tylko nasza hosia:)Pozdrawiam.
Witam wszystkich graczy
tczew 1958 mieszkasz w centrum Tczewa ?
Gała...nie ołówek, tylko jakieś atrybuty magiczne bierz w łapki i czaruj....
kathy>nie ma co czrować,bo i tak wszystko jest tam gdzieś zapisane.Jak mam wygrać to wygram tak jak dziś w keno całe 5 zł,pozdrawiam.
szpicbródka>Zależy gdzie jest to centrum Tczewa.
Stare miasto.Nad samą Wisłą.
Stare miasto.Nad samą Wisłą.
Jeśli szczęście dopisze to prawdopodobieństwo nic tu nie znaczy...przepadła mi już w numerka 4 liczby bez numerka,ale na swoje typy,a tu jest na chybił... ale zobaczymy,na razie idzie w jokera najlepiej,bo "coś" tam czasem "wejdzie"...
Witam cieplutko;)
Takie mnie jeszcze myśli przed losowaniem opadły
5,8,15,27,49,54,78,80
Życzę wszystkim trafionych kuponików ;)
Takie mnie jeszcze myśli przed losowaniem opadły
5,8,15,27,49,54,78,80
Życzę wszystkim trafionych kuponików ;)
witam po ....
panie WIELEBA dziękujemy
za wykład o kakao
z kakaem można jeszcze co innego robić np ?????????? :)
panie WIELEBA dziękujemy
za wykład o kakao
z kakaem można jeszcze co innego robić np ?????????? :)
nadajniki playa w Tczewie najbliżej Wisły ul.Gdańska 33 i Kardynała Wyszyńskiego 6 tam powinieneś skierować to coś co ci dali w playu czyli modem
Tczew1958- już jestem.
1). Uwaga- telefon może być w dowolnej sieci, ale najtańszy internet jest w Heyah a i w Erze.
2). Uwaga- kabel zapewnia najszybszą transmisję między telefonem a komputerem.
1). Uwaga- telefon może być w dowolnej sieci, ale najtańszy internet jest w Heyah a i w Erze.
2). Uwaga- kabel zapewnia najszybszą transmisję między telefonem a komputerem.
Jeżeli mieszkasz w dobrze ocieplonym domu,bloku lub w starej kamienicy możesz mieć problem z prędkością(zasięgiem sieci)w takim przypadku przydała by się antenka do modemu albo długi kabel usb do którego podłączasz modem i wystawiasz go blisko okna
Panowie
cyferki proszę, a nie kakao, antenki, kable i wystawianie
pliiiisssssssssssssssssss
kathy>>
u mnie też Multibryndza, ale dla pocieszenia Ci powiem, że teraz wylosowane - 80,78,18,38,68 oraz 26 i 17 są znakiem, że wieczorem będzie ...
Lottosukcesos
cyferki proszę, a nie kakao, antenki, kable i wystawianie
pliiiisssssssssssssssssss
kathy>>
u mnie też Multibryndza, ale dla pocieszenia Ci powiem, że teraz wylosowane - 80,78,18,38,68 oraz 26 i 17 są znakiem, że wieczorem będzie ...
Lottosukcesos
1. Ustawienie telefonu.
>>podłączamy kabel do telefonu i komputera, w telefonie wchodzimy w ustawienia>łączność>kabel USB danych>tryb Nokia.
2)w komputerze instalujemy program Nokia PC Suite. I na tym koniec przygotowań.
3). Rzecz najważniejsza- w telefonie muszą być ustawione DANE Pakietowe. Bez tego nie będzie INTERNETU!!!.
To wszystko. Powodzenia.
>>podłączamy kabel do telefonu i komputera, w telefonie wchodzimy w ustawienia>łączność>kabel USB danych>tryb Nokia.
2)w komputerze instalujemy program Nokia PC Suite. I na tym koniec przygotowań.
3). Rzecz najważniejsza- w telefonie muszą być ustawione DANE Pakietowe. Bez tego nie będzie INTERNETU!!!.
To wszystko. Powodzenia.
Cyferki nie są najważniejsze w życiu,trzeba reagować kiedy człowiek potrzebuje pomocy :)
kathy ok zrozumiałem,co do cyferek to nie grałem dzisiaj w multi,może na wieczór puszczę kilka liczb
Janosik > Dzieki ,,,,spróbuje to zgrać po kolei.
Telefon zgrany z kompem.
szpicpródka> Kamienica ,,poniżej reszty miasta.[z cegły nie docieplana.
Telefon zgrany z kompem.
szpicpródka> Kamienica ,,poniżej reszty miasta.[z cegły nie docieplana.
te nadajniki które Ci podałem obsługują UMTS czyli 1Mb powinien Ci śmigać ten play
Mieszkam kawałeczek od Wyszyńskiego[dawna 1-maja]rzut beretem .Nad samą Wisłą.Tylko sporo niżej.
Janosik,,,Szpicbródka ,,,Jeszcze raz dziękuje.
Pozdrawiam
Janosik,,,Szpicbródka ,,,Jeszcze raz dziękuje.
Pozdrawiam
Witam. Jeśli ktoś ma ochotę, to zachęcam do oddania próbnego typowania betgun w dziale "Typowania". Trwa wprowadzenie nowej funkcjonalności, która wystartuje 1 czerwca. Pozdrawiam
Tczew- używałem 2 telefonów jako modemów- Nokia 3110c i Nokia 6233 z UMTS.
Janosik,,,Szpicbródka
Musze poczekać na kolegę bo ja raczej jestem zielony.
Wystawiłem modem najwyżej i najbliżej jak to możliwe okna[ale muli nadal.Troszkę jak by zasięg się poprawił do 30kbs/s.
Jak mogli byście jeszcze raz opisać to u mnie na forum w temacie.Byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam Jasiu
Musze poczekać na kolegę bo ja raczej jestem zielony.
Wystawiłem modem najwyżej i najbliżej jak to możliwe okna[ale muli nadal.Troszkę jak by zasięg się poprawił do 30kbs/s.
Jak mogli byście jeszcze raz opisać to u mnie na forum w temacie.Byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam Jasiu
kupony nadane
7/10 10/10 ch/t
miejsce: stacja benzynowa
wiatr : płn/zach 3m/s umiarkowany
kolektorka : wiek średni :( (pasztet )
opadów brak
ciśnienie 1004 hpa
widzialnośc 8 km
czas nadania 15:48:27
o czymś zapomniałem ???
:)
7/10 10/10 ch/t
miejsce: stacja benzynowa
wiatr : płn/zach 3m/s umiarkowany
kolektorka : wiek średni :( (pasztet )
opadów brak
ciśnienie 1004 hpa
widzialnośc 8 km
czas nadania 15:48:27
o czymś zapomniałem ???
:)
xelom zapomnialeś jeszcze podać jakie liczby miałeś na tym wysłanym kuponie i w co byłeś dokładnie ubrany , którą ręką podawałeś kupon i co myślałes w czsie wysyłania kuponu hehe
Tczew- masz internet z epoki kamienia łupanego!!! Sieć UMTS zapewnia transmisję od 144kb/s do 2Mb/s. Jeśli będziesz używał komórki jako modemu to uzyskasz do 1Mb. Więcej nie można- na więcej nie POZWALA sieć.
Zapraszam do dyskusji na temat wyznaczania charakterystyk maszyny losującej. http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=3029
Mag.. " Czy pani Marta jest grzechu warta?" tak napisałaś , że masz na imię. To prawda, czy żart? Pozdrawiam. Miłego dnia i wysokich wygranych.
Janosik> To mnie pocieszyłeś.Umowę mam na 18 miesięcy.
To pewnie mam teraz wziąć trzeciego dostawce [a neta i tak brak ?]
Pozdrawiam[chyba wrócę do gołębi]
To pewnie mam teraz wziąć trzeciego dostawce [a neta i tak brak ?]
Pozdrawiam[chyba wrócę do gołębi]
xelom >>> a co Cię tak wnerwiło , że aż :
" ciśnienie 1004 hpa " miałeś? :)
" ciśnienie 1004 hpa " miałeś? :)
Tczew- są kraje, gdzie internet ma 100Mb/s /100 000kb/s /, a powstającą sieć 4G pozwala pobrać film 500Mb w 10 sekund!!!
Nie trzeba daleko szukać. Kto korzysta z operatora UPC może mieć już od ponad pół roku internet z prędkością 120 Mb/s. Pozdrawiam
I nie należy mylić bitów z bajtami. 1 bajt = 8 bitów.
1B = 8b
Gdy ściągasz coś to przeglądarka podaje Ci zwykle prędkość w kilobajtach na sekundę np. 125 KB/s. Jest to w tym przypadku dokładnie 1Mb/s. 125KB = 125*8 Kb
Pozdrawiam
1B = 8b
Gdy ściągasz coś to przeglądarka podaje Ci zwykle prędkość w kilobajtach na sekundę np. 125 KB/s. Jest to w tym przypadku dokładnie 1Mb/s. 125KB = 125*8 Kb
Pozdrawiam
Witam wszystkich(prawie wszystkich) w ten pogodny słoneczny wieczór:)
To jak ? Grać w tego mini na dziś ? Bo już nadzieje opadły...
Pewniaki na lotto dzisiaj : 5,13,28
Pewniaki na lotto dzisiaj : 5,13,28
Tczew1958>
Play-to porażka jeśli chodzi o net bezprzewodowy.
Przez pierwsze sześć miesięcy względnie działał tylko miesiąc.Póżniej-zrywanie połączenia co chwila a przy odbieraniu poczty to już pewnik.,albo ogólnie brak transferu.
Ludzie z serwisu bajery wciskali,że chwilowo,że już dzisiaj się poprawić powinno a było coraz gorzej.
Gdy,już pomysły na zwodzenie abonenta się skończyły,to zaczęli namawiać do składania reklamacji,które bardzo chętnie pozytywnie rozpatrywali.W ramach rekompensaty za niewystarczający transfer albo jego brak przyznawali dodatkowy limit transferu(sic!)Którego i tak nie można było wykorzystać.
Ale wg.PLAya wszystko było OK. Reklamacja uznana,transfer dodatkowy przyznany i tyle.
I najciekawsze,że wg. prawa nic nie można im zrobić,bo takich jak ja to tysiące były,co można potwierdzić na specjalnie założonych na tę okoliczność forach.
Obecnie sytacja nieco się poprawiła,ale i tak jest słabo.
Dodam tylko,że mieszkam w miejscu gdzie sygnał był sprawdzony i potwierdzony przez fachowców - powinien być doskonały.Mam jeszcze cztery miesiące umowy,której na pewno nie przedłużę.
To tak pokrótce moja przygoda z PLAY
Mam nadzieję,że Ciebie to ominie.
Play-to porażka jeśli chodzi o net bezprzewodowy.
Przez pierwsze sześć miesięcy względnie działał tylko miesiąc.Póżniej-zrywanie połączenia co chwila a przy odbieraniu poczty to już pewnik.,albo ogólnie brak transferu.
Ludzie z serwisu bajery wciskali,że chwilowo,że już dzisiaj się poprawić powinno a było coraz gorzej.
Gdy,już pomysły na zwodzenie abonenta się skończyły,to zaczęli namawiać do składania reklamacji,które bardzo chętnie pozytywnie rozpatrywali.W ramach rekompensaty za niewystarczający transfer albo jego brak przyznawali dodatkowy limit transferu(sic!)Którego i tak nie można było wykorzystać.
Ale wg.PLAya wszystko było OK. Reklamacja uznana,transfer dodatkowy przyznany i tyle.
I najciekawsze,że wg. prawa nic nie można im zrobić,bo takich jak ja to tysiące były,co można potwierdzić na specjalnie założonych na tę okoliczność forach.
Obecnie sytacja nieco się poprawiła,ale i tak jest słabo.
Dodam tylko,że mieszkam w miejscu gdzie sygnał był sprawdzony i potwierdzony przez fachowców - powinien być doskonały.Mam jeszcze cztery miesiące umowy,której na pewno nie przedłużę.
To tak pokrótce moja przygoda z PLAY
Mam nadzieję,że Ciebie to ominie.
M.Morii >>> jako,że mam "bana" na forum przez.....!
Odpiszę Ci tutaj:
Jedyne czego nie potrafię to manipulować ludźmi - ale tutaj mam przykład tego. (człowiek całe życie się uczy)
Sprawa o której piszesz wykroczyła dawno po za tą stronkę,a jeżeli ktoś jest tak głupi aby prowokować na necie jakieś sytuacje to potem ma to co ma, i tyle koniec prywaty.
A to dla "kuchareczki"
http://www.youtube.com/watch?v=exvjz9LPkgc
:PPP
Odpiszę Ci tutaj:
Jedyne czego nie potrafię to manipulować ludźmi - ale tutaj mam przykład tego. (człowiek całe życie się uczy)
Sprawa o której piszesz wykroczyła dawno po za tą stronkę,a jeżeli ktoś jest tak głupi aby prowokować na necie jakieś sytuacje to potem ma to co ma, i tyle koniec prywaty.
A to dla "kuchareczki"
http://www.youtube.com/watch?v=exvjz9LPkgc
:PPP
No i super neta mam [ 9 kb/s]
Prędzej wiadomości dostarczę rowerem.
Prędzej wiadomości dostarczę rowerem.
????????????????
A często czytamy o darmowym, bezprzewodowym...
szpicbródka>>
przepraszam, nie chciałem Cię urazić
szacunek, za rzadką w tych czasach, chęć pomocy bliźniemu
szpicbródka>>
przepraszam, nie chciałem Cię urazić
szacunek, za rzadką w tych czasach, chęć pomocy bliźniemu
hejka lila :)
pozdrawiam wszystkich i spadam ,zdążyłem tylko przeczytać zaległości z 2 dni.Oj działo się. NA PARKACH martiano MOŻNA GRAĆ W REALU POLECAM.
Kocio>>
teraz idę, mam parę kroków do, to może z
OSIEM
minut mi to zajmie
------------------
celnych
prawie wszystkim
teraz idę, mam parę kroków do, to może z
OSIEM
minut mi to zajmie
------------------
celnych