ponoć rozdają tutaj nagrody takie jak auta, sprzęt RTV i AGD, wycieczki i upominki
arczibalik73 Dzwonisz do przychodni i mówisz że trzeba ci takie i takie lekarstwa .Lekarz pierwszego kontaktu -wypisuje E-receptę i dostajesz kod który podajesz w aptece i tam odbierasz lekarstwa.
żeby lekarz mógł wystawić Ci np.lekarstwa na cukrzyce potrzebujesz kartki od specjalisty i dołączasz do kartoteki zeby wiedział jakie masz choroby i do jakich specjalistów chodzisz
sorki za błedy w wyrazach co niektórych widze że wychodza głupoty ,
dlatego dziwi mnie to jak jednym sie podaje kody na leki telefonicznie a o drugich sie juz zapomina czy olewa? tak pracuja lekarze , przecierz w jednym dniu zamawiałem leki dla mamy i te co mi brakuja dla siebie, i jak mama dostała a ja od 3 tygoni nie, wiec dla mnie tu jest cos nie halo chyba nie?
zgrywusjak to rozdająchyba mylisz reklamy i myślisz że nagrody
podobno beda mogły wystawiać pielegniarki w recepcji te E-recepty
ale najpierw trzeba zdobyć wystarczającą ilość punktów na daną nagrodę
3 845 568. multijune177 to co piszesz to prawda jest wszystko i tak tez zrobiłem 3 tygodnie temu , bo dla mamy leki na cukrzyce dostałem i nne jeszcze , ai własnie od lekarza 1 kontaktu który wie jakie leki przyjmuje bo mi je co jakis czas wypisuje, zadneego zaswiadczenia nie potrzebuje lekarz teraz odemnie od diabetologa bo ma wszystko w kartotece,i wie jakie leki przyjmuje, jest w stałym kontakcie z mojim diabetologiem tez, i ma tamwszystko co potrzebne, co do tej E recepty to tak jest , madla mamy kod pani doktor podała i szybko sie rozłaczyła a gdzie sa leki dlamnie? gdzie kod na leki dlamnie do apteki, co zapomniała omnie?
zgrywus na jaką nagrode polujesz?
Arczi ja bym dalej interweniował bo ona tez człowiek i mogła o Tobie zapomnieć.
zgrywus a gdzie to pisze?
pisze to w regulaminiea poluję na wszystko co się da
moja pani doktor 1 kontaktu jest lekarzem medycyny pracy oraz laryngologiem, i tez jest kierownikiem przychodni do której chodze, niemoge na nia narzekać jako lekasrza bo jest wporzadku jako lekarz , ja zawsze wszystko załatwiam dla mamy w roznych instytucjach w ośrodku tez, tak musze nadal interweniowac to prawda i bede to nadal robil bo w przeciwnym razie przez te ich glupoty jakie wprowadzaja w osrodkach ktos moze zejsc z tego swiata, jesli niebedzie dostepu do leków dla pacjentów , to bedzie wieksza umieralnosc i chorób współistniejacych a nie ze covid-19 , najlepiej zrzucić na koronovirusa wszystko,
arczipisz każdą wypowiedź po jednym zdaniu
jeżeli ktoś ma konto w Fortunie ,dają bonus od minmalnej wpłaty 40pln o takąsamą kwotę
czyli jak w piątek wpłacę 40 pln,będę miał 80 pln
czas na wygrywanie , może nie dużych ale pieniądze
3 845 571. multijune177 2020-05-13 (17:40)
podobno beda mogły wystawiać pielegniarki w recepcji te E-recepty
tak ale to tylko podobno, kiedys rozmawiałem o tym ze swoja doktor diabetolog o tym , to wysmiała ten pomysł ,jaki niby ma wejśc, do wypisywania takiej recepty miala to byc pielegniarka specjalnie do tego uprawniona ze długim juz doswiadczeniem w służbie zdrowia,nie zwykła pielegniarka niestety , zreszta lekarze tez niezgadzaja sie z tym , poniewaz podejrzewaja ze wtedy gdyby wszystkie pielegniarki wypisuywały od tak sobie leki pacjentom to by pacjenci handlowali lekami, a oni jako słuzba zdrowia niezgadzaja sie na ten projekt i dlatego jeszcze tego nie stosuja, pani doktór powiedziała mi ze dsłuzba zdrowia była by narazona na wielkie straty finansowe, i tylko na moze mi wypisać leki a nie jakas tam pielegniarka
tylko ona jako lekarz moze mi wypisać te leki
dotama ile razy bonus trzeba obrócić?
w regulamnie , niema takiej opcji
zgrywus , kwestia jest atka że zaczeła się walka o rynek bukmacherski
parę buków już upadło ;Betfan i Millenium, a chyba to nie koniec
czytam regulamin nie pisze o żadnych nagrodach
wpłacam tysiąconi dają mi drugi tysiąca ja wypłacam i mówię do widzenia
tylko 40 pln , a nie tysiąc
ja piszę o firmie bukmacherskiej FORTUNA
co zas tyczy sie tych e-recept to niestety, ale to jest głupota jakich mało lekarze podaja CI kod e recepty na telefon komórkowy np, a jak k tos niema telefonu komórkowego np wiec co ma umierac bo niedostanie takiej e-recepty , wyobraz sobie taka 98 letnia kobiecinke która juz niechodzi i niema zielonego pojecia o takich nowosciach, i co ona ma umierac bo np ,niedostała lekow i niema recepty, te E -recepty to miało być usprawnienie tylko dla lekarzy zeby mieli mniej do wypisywania, poniewaz teraz lekarze po kazdej wizycie pacjenta i wypisaniu danych leków musza dokonac wszelkich opisów do kazdej wizyty, nie tak jak kiedys, to jest sprawdzane przez NFZi ich te kontrole oraz zus, ale too jest tez i utrudnienie dla pacjentów , chodzui tez o zaoszczedzenie na papierze i wypisywaniu recept, to samo zrobili z tymi teraz zwolnieniami L4 ws\zystko elektronicznie juz teraz robia, lekarz sam informuje zaklad pracy ile masz zwolnienia , takie teraz usprawnienia wprowadzili, a niech wyłacza prad albo system im padnie w tedy cała słuzba zdrowia a raczej ten ZUS jest w czarnej dupie, bo w kazdym systemie moze coś paść tak samo jak jest z tym EWUŚ, W osrodkach zdrowia
a te 40 pln to jest na obstawianie meczów , a nie dla kombinatorów
myślałem zgrywus ,żeś bardziej kumaty
podałeś dotam "dają bonus od minimalnej wpłaty 40pln o taką samą kwotę"a teraz okazuje się, że to kwota max
w każdej promocji jest jakiś haczyk
można niezłe zakładziki zrobić, no ale do wygranych w TS nie da sie doskoczyć
chociaż już bywały duże wygrane u buków
w multi też można grać u buków
co można wygrać grając za 2 zł u buka
nie grajcire u bukmacherów lepiej grać w TSIKU lub na giełdzie jesli ktś ma do tego głowe
arczibalik73 , na giełdzie , żartujesz
wygranie dużych pieniędzy u buka to jak wygranie "6" w lotto
mam fundusze inwestycyjne i po spadały strasznie
zgrywus ,życzę ci tej szóstki
ja nie umiem ostatnio nawet 2 zeta wygrać
3 845 616. dotam NIE niezartuje moj kolega tak kiedys grał na giełdzie, i dzieki temu kupił sobie piekny dom, obstawiał akcje rózne i na tym zarabiał, zadazało sie tez ze i nieraz miał i straty ale teraz ma piekny dom, obstawiał rózne akcje ,ale on mial do tego talent, i natym sie dorobił, teraz juz niegra w nic , dał sobie spok ój powiedział mi kiedys ze juz konczy z hazardem bo juz ma to co chciał
ale teraz giełdy pikują, dołują
nie gram w lottowięc zadowolę się równowartością jej u buka
3 845 621. dotam to co piszesz o tym ze niemozesz nic trafic nawet te 2 zł to ja to rozumiem, tez takmam nierazteraz tak te liczby losuja aby nikt nic niewygrywał lub tylko jakies ochłapy, wpadaja, tak niejest tylko u ciebie umnie tez, sa takie dni ze kasa tylko z kieszeni idzie , a nic do kieszeni, i coróz maleje, tylko hgorzej jest jak niema gdzie zarobić i brakuje na co inne,wtedy przestaje grać niestety i tylko obnserwuje liczby,
3 845 627. waldus dobre i prawdziwe ale dobrze ze jeszcze masz taka skarbonke bo jajuz od dziecka niewidziałem jakiejs wogóle skarbonki, umnie czegos takiego niema,
musze sobie sam zrobić jakaś skarbonke moze po puszcze po kawie incecoby nie wyżucać a wykorzystać do czegoś ten pojemniczek , tylko gorzej bedzie z zawartoscia, mulag tez kiedys kupil sejf sobie ciekawy jestem czy juz go czymś zapełnił
Ja też od dziś wkładam codziennie do świnki oszczędności
3 845 630. Sebastian_M czesć
Tylko moja świnka jest grubszą ale w tej chwili pusta
Województwo dolnośląskie: pojawiły się 12 nowe przypadki koronawirusa.
Województwo dolnośląskie: pojawił się 1 nowy śmiertelny przypadek koronawirusa.
Województwo kujawsko-pomorskie: pojawił się 1 nowy śmiertelny przypadek koronawirusa.
Województwo łódzkie: pojawiły się 11 nowe przypadki koronawirusa.
Województwo małopolskie: pojawiły się 7 nowe przypadki koronawirusa.
Województwo mazowieckie: pojawiły się 51 nowe przypadki koronawirusa.
Województwo mazowieckie: pojawiły się 3 nowe śmiertelne przypadki koronawirusa.
Województwo opolskie: pojawiły się 2 nowe przypadki koronawirusa.
Województwo pomorskie: pojawiły się 2 nowe przypadki koronawirusa.
Województwo śląskie: pojawiły się 54 nowe przypadki koronawirusa.
Województwo śląskie: pojawił się 1 nowy śmiertelny przypadek koronawirusa.
Województwo warmińsko-mazurskie: pojawił się 1 nowy przypadek koronawirusa.
Województwo wielkopolskie: pojawił się 1 nowy przypadek koronawirusa.
Województwo wielkopolskie: pojawiły się 8 nowe śmiertelne przypadki koronawirusa.
Województwo zachodniopomorskie: pojawił się 1 nowy przypadek koronawirusa.
Zachorowania na koronawirusa w Polsce
3 845 632. Sebastian_Ma jaki ten komputer lapek czy stacjonarka?
Postanowiłem sobie że od dziś z każdej wykonanej pracy odlożę 100 zł
Ale z takiej małej pracy.
Taki z obudową przezroczystą podświetlany .
Mam znajomego informatyka to mi to złoży
dobry wybór co do komputera jesli chodzi o stacjonarke, tylko ze niekupuj takiej choiniki przezroczestej i z elementami swiecacymi róznymi koloroami bo to szybko sie psuje i pada, to tylko fajnie wizualnie wyglada ale ile niepotrzebnej energi pobiera, co do 3 wentylartorów to takie juz chyba normalne jest ja w swoim tez mam 3 wentylatory juz dawno,
Waldek zgłoszę to do obrońców zeierzat
ostatnio syn składał znajomej komputer dla syna jakieś 5000 kosztował
Taki typowy do gier to pewnie 4000 zł
pewnie tak , klawiatua podświetlan i inne bajery
Osa zgłoś mnie do obrońców zwierząt że dobrze karmię moją swinkę
a ile złożenie , nie pytałem , nie moją sprawa
3 845 641. Sebastian_M no ja tez składałem sobie sam komputer stacjonarny w 2010roku, i jak na razie do dzisiaj śmiga jeszcze nic nie padło w nim, choć wymieniłem sobie ostanio w nim tylko dysk twardy na wiekszy bo 1 TB jak dlamnie to juz było mało, i za niewdługo tez bede musiał chyba wymieni c sobiewe karte graficzna moze na jakas lepsza ale najpierw musze na to zarobić
Arczibalik73 A gdzie będziesz na to zarabiał?
Ja naprawiam różne usterki i w ten sposób zarabiam na komputer
Ja będę miał złożenie gratis
No może coś mu kupię w ramach wdzięczności
Dziś np wymieniam zamki i mam malowanie oraz drobne naprawy
Jutro nie gram wcale...
Myślę o układzie 4_4_2 ale na 10 liczb 6/10 słabo placa
A ja gram też w bukmacherkę i nieźle mi idzie
Sebastian no mój komputer był własnie składany jako pod multimedia i gry własnie, złozenie w tamtych latach w te czesci które chciałem to wynioslo mnie własnie wtedy 5,890zł , potem doszły jeszcze inne urzadzenia do tego peryferyjne tez dokupiłem , to co teraz wychodzi i jest w niektórych lapkasch to kja juz miałem w 2010 roku, wiadomo teraz sa juz nowsze czesci i lepsze podzespoły ale moja stacjonarka daje jeszcze rade, i niezle sobie radzi, moze najnowsze teraz gry juz moze niepojda bo trzeba by karte wymienić na lepsza i troche ramu dołozyc i lub wymienić dysk twardy z hdd na ssd noi system trzeba by bylo wymienic,na widows 10 ktotrego niestet y ale nie trawie, troche by trzeba wymienic wnim , ale narazie niema nato funduszy no cghyba ze jakby sie poszczesciło w mini to wtedy mozna by bylo cos pomyslec, narazie to trzeba najpierw cos wygrać, a potem sie zobaczy, narazie starcza mi to co jest