Wpisy 2 168 534 – 2 168 633
25 października 2014 19:20 → 25 października 2014 21:36, 100 wpisów
wieczorem zagrałem tylko w mini i lotto+
multi mam na sucho, nie chce mi się wychodzić
multi mam na sucho, nie chce mi się wychodzić
Użytkownik multilotek dodał nowy komentarz w temacie:
Nowa gra liczbowa - Ekstra Pensja - już od 19 października !
Cześć żeby dobrze napisać maturę z języka Polskiego jak radzicie ? Tylko nie chce mi się czytać całych lektur a po za tym ci co zdali powiedzieli mi że i dobre mieli oceny znajomi że ze streszczeń aby korzystali. Bo matematyka to już inna para kaloszy.
Żeby dobrze napisać maturę z języka Polskiego jak radzicie ? Tylko nie chce mi się czytać całych lektur a po za tym ci co zdali powiedzieli mi że i dobre mieli oceny znajomi że ze streszczeń aby korzystali. Bo matematyka to już inna para kaloszy. A byłem jeszcze przed chwilą w sklepie po piwo i dwie wody żywca tata kasę dał i właśnie sączę piwko. Niedługo pożegnalna walka Andrzeja Gołoty będziecie oglądać ?
Do matury z polskiego nie potrzebne są lektury, można wybrać sobie drugi temat (jakiś wiersz) i wczytać się w niego a potem luźno go opisać w kontekście pytania (umiejętność opisywania, budowy zdań) oraz znać cechy charakterystyczne epoki w kontekście wiersza. Wykuć epoki i gramatykę a bez lektur można się obejść, ja się wykułem z lektur ale na maturze trafiła mi się ta którą najmniej wykułem i napisałem na temat wiersza, który pierwszy raz na oczy widziałem. Zresztą do lektur i wierszy są też teksty źródłowe.
Pamiętam, że jak wychodziłem z matury z polskiego to zastanawiałem się po co się uczyłem skoro nic nie wykorzystałem, każdy ogarnięty z ulicy by mógł tak zrobić, bo są teksty źródłowe
Pamiętam, że jak wychodziłem z matury z polskiego to zastanawiałem się po co się uczyłem skoro nic nie wykorzystałem, każdy ogarnięty z ulicy by mógł tak zrobić, bo są teksty źródłowe
Zaraz zaraz chwila czyli najlepiej napisać na temat wiersza tak ?
Po tata kupił mi książkę opracowania lektur i wierszy a aktualnie czytam informacje o epokach teraz jestem na pozytywizmie. Czyli tak na wstępie napisać trochę o czym będę pisać epoce, wstęp rozwinięcie, zinterpretowanie wiersza a zakończenie czyli podsumowanie ?
multilotku czyli od czego powinienem zacząć bo naprawdę to jest już chyba moja chwila prawdy 4 podejście no i nie wiem czy na kolejne jeszcze się zdobędę a przy okazji w końcu dam wam spokój z moją maturą.
Znaczy od poniedziałku mam się zgłosić do pani dyrektor przedszkola i trochę ma mnie podszkolić z języka Polskiego. Ale muszę coś wiedzieć bo zrobi takie oczy jak nic nie powiem.
opis, analiza, interpretacja i wartosciowanie....tak sie "podchodzi" do wiersza...
3 a i jestem Technikiem Agrobiznesu za 3 razem zdałem praktyczny bo pisemny za 1.
krzysztof c są kursy z polskiego które przygotowują do matury możesz się zapisać
Użytkownik unhappy dodał nowy komentarz w temacie:
Ta tylko pewnie nie za darmo.
krzysztof c, za moich czasów praktyczny w technikum zdawało się za 1 razem
w końcu wsadziłem tą fotę- ale musiałem ją "przyciąc" objętościowo
krzysztof c na pewno się płaci
ale samemu myślę że będzie ci trudno nadrobić stracone lata nauki
ale samemu myślę że będzie ci trudno nadrobić stracone lata nauki
dwie strzałki na kuponie to to co mi brakło wtedy do pełni szczęścia
W Polsce ludzie wciąż ulegają fetyszowi wyższego wykształcenia i co druga osoba marnuje 5 lat życia na wałęsanie się po salach wykładowych.
Nie mówię, że zawsze tak jest, ale tak jest bardzo często.
Ludzie pracowici idą do pracy po zawodówce, a najwięksi lenie, idą na studia, żeby nie pracować (dawniej żeby nie iść do wojska), tylko kontynuować swoją młodość, bawić się, pić, itd.
No sorry, ale tak trochę jest... 5 lat studiów bardzo często nie wnosi za wiele i osoba kończąca takiego studia nie jest o włos mądrzejsza od osoby, która studiów na oczy nie widziała
Nie mówię, że zawsze tak jest, ale tak jest bardzo często.
Ludzie pracowici idą do pracy po zawodówce, a najwięksi lenie, idą na studia, żeby nie pracować (dawniej żeby nie iść do wojska), tylko kontynuować swoją młodość, bawić się, pić, itd.
No sorry, ale tak trochę jest... 5 lat studiów bardzo często nie wnosi za wiele i osoba kończąca takiego studia nie jest o włos mądrzejsza od osoby, która studiów na oczy nie widziała
poza tym, polecam maturę z angielskiego i kurs spawacza. na zachodzie ciężka kasa czeka zrobiłem błąd jak byłem młody, że tak nie zrobiłem
a liczą się konkrety ... charakter, temperament, spryt, poczucie własnej wartości.
Mam przeciętnego jeśli chodzi o wiedzę informatyczną kolegę, który dostanie pracę gdzie chce, bo umie się sprzedać i ma nawijkę na rozmowach o pracę, że hoho.
A inny jest mózgiem, ale nie przejdzie rozmowy kwalifikacyjnej.
Mam przeciętnego jeśli chodzi o wiedzę informatyczną kolegę, który dostanie pracę gdzie chce, bo umie się sprzedać i ma nawijkę na rozmowach o pracę, że hoho.
A inny jest mózgiem, ale nie przejdzie rozmowy kwalifikacyjnej.
krzysztof c, oczywiście nie zachęcam Cię do mojej metody, zawsze lepiej być wszechstronnie przygotowanym. A co do np. wiersza na maturze to trzeba wykonać zadane polecenie, nie zawsze musi być to pełna analiza, może być też interpretacja fragmentu itp.
Pasko
ale teraz człowiek w 21 lat żeby mieć dobrą pracę musi mieć przynajmniej 5 lat doświadczenia w zawodzie
ale teraz człowiek w 21 lat żeby mieć dobrą pracę musi mieć przynajmniej 5 lat doświadczenia w zawodzie
krasnalek- takie idiotyzmy też często się zgadzają. To fakt. Ale to nie jest reguła...
A mój kola pracował kilka lat z tatą murarzem jako pomocnik i zarabiał sobie na różne rzeczy. Jest po zawodówce i LO a teraz od niedawna pracuje w zakładzie gdzie produkują gumofilce i chwali sobie robotę. Mówił że na dwie zmiany robią a do tego blisko ma do zakładu gdzieś z 600 m a ja z 500. Za zrobienie jednej sztuki 0,25 zł dają praca dwu zmianowa po 8 godzin np. od 6:00-14:00 lub 14:00-22:00 jak skończy mi się ta cała praca interwencyjna u wujka praca taka trochę na papierze bo chodzi o kuroniówkę potem to kto wie może też tam pójdę.
krzysztof graj w ep
krzysztof_c: a Ty już wyprostowałeś ten temat pracy za 200 zł miesięcznie ?
Dobry wieczór
Jeszcze nie.
Pasko- zgodze się z Tobą i nie zgodze co do Twojej opinii o studiach
Panie Januszu ale mi szczególnie zależy za tych 9 miesiącach pracy bo po 1 będę mieć więcej czasu na naukę do matury 4 podejście, wujek nie potrzebował tak bardzo nowego pracownika roboty aż nie ma tak, a po 3 potem kuroniówka będzie jak wyrobię 12 miesięcy. A czy staż unijny pół roku zaliczą mi do kuroniówki ?
mam lotto+,mini i multi to jak dzisiaj popłynę toooo....daleko
oglądaliście "Wielką Grę" albo np. obecnie "Jeden z Dziesięciu" ?
Tam są często ludzie o wykształceniu zawodowym, ale wysławianiu, wiedzy i obyciu na poziomie magister +
A dzisiejszy magister to często osoba ze słownictwem z rynsztoka, nie umiejący żadnego obcego języka, brak zainteresowania poważną lekturą, itd.
Tam są często ludzie o wykształceniu zawodowym, ale wysławianiu, wiedzy i obyciu na poziomie magister +
A dzisiejszy magister to często osoba ze słownictwem z rynsztoka, nie umiejący żadnego obcego języka, brak zainteresowania poważną lekturą, itd.
co mc bedziesz musial sie podpisac jechac do urzedu nekanie tel w sprawie pracy za grosze
a co do wielkiej gry to ja pamietam to byli tak obyci na jeden temat
Pasko wykształcenie jest bardzo ważne,i to nie tylko do pracy,pewnie kiedyś będziesz musiał dzieciom dać taki argument po co się uczyć
mój syn (9lat)przechodzi teraz taką fazę buntu i właśnie takie pytania słyszę
są też tacy, którzy mają unikalny sposób na życie jak np. Sławomir Wardęga, który studiuje, ale chce przerwać studia psychologiczne, bo po co mu te studia?
Chłopak, który żyje z youtube. Ostatnio było o nim głośno.
Wrzucił ostatnio filmik o pająku mutancie ... ponad 100 milionów wyświetleń.... zarobił jakieś 500 000 zł na tym jednym filmiku z reklam na youtube
https://www.youtube.com/watch?v=YoB8t0B4jx4
Chłopak, który żyje z youtube. Ostatnio było o nim głośno.
Wrzucił ostatnio filmik o pająku mutancie ... ponad 100 milionów wyświetleń.... zarobił jakieś 500 000 zł na tym jednym filmiku z reklam na youtube
https://www.youtube.com/watch?v=YoB8t0B4jx4