Wpisy 19 510 – 19 609
30 marca 2008 21:23 → 1 kwietnia 2008 23:18, 100 wpisów
witam psychol
wialem twoje sugestie pod uwage i wyrzucilem dwa trzy mecze sparte i odre za to wstawilem liverpool,cotbus,lechia budejowice i mam napoli na 1 ale nie wiem jaki jest obecnie wynik zajrze na live nara jutro mamy ciekawe derby czech jak typujesz
wialem twoje sugestie pod uwage i wyrzucilem dwa trzy mecze sparte i odre za to wstawilem liverpool,cotbus,lechia budejowice i mam napoli na 1 ale nie wiem jaki jest obecnie wynik zajrze na live nara jutro mamy ciekawe derby czech jak typujesz
caly miesiac testowalem na 70 zetawach po 3 liczby gre 3 z 21 i niestety na 29 losowan na sucho oczywiscie mialem tylko 2 razy trafienie wiec to sprawa nie oplacalna ale mozna wytypowac 15 liczb ktore najczesciej byly losowane i z tego stworzyc system pelny i jeszcze raz przetestowac bo nie daje mi spokoju ten wysoki kurs 777 to tak zachecajaco wyglada ze nie moge sie oprzec co sadzicie na ten temat.
Ale tu sie zrobiło niemiło aż ,,odrzuca'', opamiętajcie się! Nie ma innych tematów tylko ciągłe wyzywanie się? Kiedys można było poczytać fajne żarty.
Widzę Kogucik że znów stoczyłeś zwycięską potyczkę.
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że ONI nie wiedzą o czym Ty piszesz a zabierają głos.
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że ONI nie wiedzą o czym Ty piszesz a zabierają głos.
No i nieparzyste znow gora tak jak obstawilem reszta jest nie wazna tak sie ciesze jutro mi nie zalezy co wyjdzie bo kiedys musi nie wyjsc pozdrawiam.
w totomixie na NP w numerku jest aż 1,95 kurs b,dobry na zdarzenie 50/50
Jesli ktoś sądzi ze namawiam to powiem że NIE.
jeśli ktoś sądzi że P są bardziej możliwe to proszę znaleźć hasło " PARADOKS GRACZA"
jeśli ktoś sądzi że P są bardziej możliwe to proszę znaleźć hasło " PARADOKS GRACZA"
tak Panie Stanislawie jest jak pan mowi niestety ale co zrobic na szczescie fakty mowia za siebie dzis nie bylo milo na czacie ale to byla zaplata za wczoraj bo mnie strasznie ponizali dzis pokasalem ja wiec paru odpadlo aniedobitki podskakiwaly do konca ale sie zmeczyly wiec kogucik sie uspokoil pozdrawiam.
kogucik19 może trochę nas oboje poniosło - sorki bo tak na serio to wiele w złości powiedziałem, jestem trochę impulsywny.Pozdrawiam!
ok sony nie ma sprawy wiedzialem ze z ciebie rowny gosc bo my tak mamy jestesmy dwa choleryki i tacy musza gdzies sie wyladowac ale krzywdy nikomu nie zrobia ok pozdrawiam i do jutra.
od jutra toczymy normalne tematy, bo do tego jest forum możnapoświrować a nam dzisiaj nerwy puściły- raz jescze sorki i do jutra kogucik19.
To mi się podoba można wyrazić swoje racje ale w cenzuralnych słowach.
Nie czuje juz urazy do nikogo i od jutra walczymy z siwym w jednej lini pozdrawiam dobranoc.
19471. kogucik19 ty chamie przez samo "h"promujesz sie na inteligenta a robisz błędy na poziomie sześciolatka - dorobiłeś się pewnie za zczasów komuny, miałeś czerwoną książeczkę i kaopowałeś kolegów pomaluj się na czerwono!!!!!!!!!!!!!!!
gutti 2008-03-30 (16:28)
I tak też można,prawda Gutti.
gutti 2008-03-30 (16:28)
I tak też można,prawda Gutti.
luzując trochę temat - ja dzisiaj na tarczy.
a trzeba było się palnąć w łeb i zainwestować te 5 zł w EL. :[
a trzeba było się palnąć w łeb i zainwestować te 5 zł w EL. :[
KOGUCIK19- On gra na sucho i wypuszcza Nas, abyśmy się denerwowali!!!
5, 10 może 15 tysięcy dla niego wpłacić do kolektóry, to nic. A KTO TO WIDZIAŁ???
5, 10 może 15 tysięcy dla niego wpłacić do kolektóry, to nic. A KTO TO WIDZIAŁ???
PISAĆ nie umie a tysiące wydaje. Czy to nowy AMERYKAŃSKI PUCYBUT!!!
Wiecie jak on się nazywał???
Wiecie jak on się nazywał???
Bzykuuu zazdrosniku podaj poczte byli tacy co widzieli ale ty jak chcesz to mozesz zobaczyc tylko juz nie dzis bo ide spac ale jutro ci pokaze i kuponiki i moga byc powierdzenia wygranych tylko jmusze zrobic zdjecie potwierdzenia a poza tym to mi to lata czy ty wiezysz czy nie nikt tu do wiary nie zmusza to wolny kraj i naprwde mnie to nie intersuje czy ty wierzysz i z ta niepewnoscia musisz dzis usnac niestety .
KOGUCIK19 MASZ SYSTEM PEŁNY 15 LICZB NA TRZY SKREŚLENIA CHĘTNIE SKORZYSTAM I WYŚLE W CZESKIM 3/21
Witaj nie mam takiego systemu ale na stronie pasko pod systemami mozesz znalesc taki 3 skreslenia 15 liczb 35 zakladow i z tego mozna skorzystac a potem pozmieniac uklad liczb znow i tak ci wyjdzie 70 zakladow sprobuj tyle tylko jest mojej wiedzy w tym temacie moze inni ci pomoga bo napewno maja bo graja systemami ja nie gram pozdrawiam sam bede to testowal ale od 1 kwietnia .
No dzisiaj to już totalny mętlik w głowie. Wydaje się, że wskoczy 5. Kogucik19 jakaś podpowiedź?
niestety w liczbach nie bedzie podpowiedzi bo mam pecha do liczb ja wysylam dzis nastepujace 33, 9, 44, 3, wszystko jest opisane na forum w dziale parzyste /nieparzyste szczegolowo
Witam czytałem wczorajsze wpisy i jestem pod wrażeniem! Wczoraj trafneło 4/8 i 3/5 wysłąne za 5 zł i wygrana 8 zł na lizaki dla dzieciaka ! ale krąże blisko gdzieś blisko od paru dni powoli wchodze w liczby a to dobry znak ;)
na dziś ;
5/4,11,16,49,77
8/11,16,28,49,57,63,65,79
i w profie 4/11,16,49,77
Pozdrawiam !
na dziś ;
5/4,11,16,49,77
8/11,16,28,49,57,63,65,79
i w profie 4/11,16,49,77
Pozdrawiam !
Aby juz takie dni jak sobota i niedziela sie nie powtorzyly nie bede na tym publicznym forum podawal szczegolow beda dostepne na forum w dziale zalozonym przez P SZULCA o nazwie GRAMY NA PARZYSTE/NIEPARZYSTE i kto chce niech tam szuka i wtedy ci co nie chca albo traktuja mnie inaczej niech nie zagladaja tu byli skazani na czytanie a tam nikt ich nie zmusza wejscie i czytanie na wlasna odpowiedzialnosc i tyle pozdrawiam i zyczw wszystkim i tym co mnie toleruja i tym co mnie nie cierpia wysokich wygranych pozdrawiam
I głównie chyba pozostane przy totalizatorze bo w profe mialem wiele razy np 4/5 czy 3/5 a tam nie płacą za pośrednie czyli w profie tylko parki i czwórki reszta w totalizatorze!
Wiem siunia ale ja ta nie gram bo sa mniejsze dużo mniejsze wygrane
z ostatnich 30 dni najczęściej padające liczby grać na trójki w multi z plusem.POZDRAWIAM
Albo parki połaczyć z 30 losowań najczęściej padające
20,49
20,6549,62
54,76
55,68
4,30
10,76
10,49
pozdrawiam również ! In arbeit bis 22.00
20,49
20,6549,62
54,76
55,68
4,30
10,76
10,49
pozdrawiam również ! In arbeit bis 22.00
O Mario!-do wpisu 19534 Cieszę się, że chociaż powoli wchodzisz w liczby:) Jak tak dalej pójdzie nie będziesz musiał wchodzić do pracy:) hah Póki co miłej pracy Ci życzę i abyś z niej szczęśliwie wyszedł o 22-giej i od razu wszedł w liczby:) Pozdrawiam:) 5,53,29,32,40,44,58,60,63,79
Powodzenia:)
Powodzenia:)
...sorki, 5,23.... miało być, ale nie jestem pewny czy wejdę w liczby:) -do kanałów raczej tak:) Do Kogucika19 -nie przejmuj się łagodnie mówiąc adwersarzami, jeśli w ogóle czasem kogoś "drażnimy" to już jest dobrze:) hahah -gorzej jakby traktowali nas jak powietrze:) Powodzenia dziś:) Pozdrawiam
Witam wszystkich,mam nadzieję że dziś nikt nikomu nie będzie dopiekał i szanował to co ktoś pisze.
Witam! kto sie orientuje jaki jest limit stawki na jednym kuponie na 6 liczb w profie(multilotka)???
psychol co myslisz otych typach
multi parz/nie x
slava 1 lub >2.5
schafhasen 1
frisk 1
espoo blues 1
podaj co dzis grasz
pozdro
multi parz/nie x
slava 1 lub >2.5
schafhasen 1
frisk 1
espoo blues 1
podaj co dzis grasz
pozdro
czyli? mi sie wydaje ze 4pln ze wygrana nie moze przekroczyc 15tys. jezeli wiesz to napisz a nie jakimis chorymi rebusami.pozdro!
JELI UWAZASZ TO ZA CHORY REBUS TO TRUDNO O ILE WIEM TO MOZESZ OBSTAWIC I ZA 20. 000 PLN
Dav79 odpowiem ci tak ze musisz tak zagrac na kazdy kupon aby wygrana byla mniejsza od chyba 2600 bo powyzej tej kfoty zaplacisz dodatkowy podatek do urzedu skarbowego a to sie nie oplaca wiec wyslij ile chcesz kuponow ale oblicz tak zeby wygrana byla mniejsza od tej kwoty i zycze ci powodzenia.I jeszcze jedno kurs w totolotku na numerek P/NP jest bandycko niski na P 1.65 wiec kto gra progresja niech przeliczy aby pomimo wygranej nie odzyska wkladu to wazne dla tych co tak graja .
Wszystkim tym ktorzy wczoraj skontaktowali sie ze mna ze slowami otuchy i stwierdzeniami ze lubia czytac moje "poezje"serdecznie dziekuje zapewniam ze zaden adres poczty nie bedzie nikomu udostepniony i zostaje skasowany wszystkim na gg staralem sie odpowiedziec na pytania .Prosze mi wiezyc (a byly takie pytania ) nie mam metody na wygrywanie i prosze mnie o to nie pytac duzo ludzi zglosilo sie o progresje jak zrobic ,uwazam ze najpierw trzeba zastanowic sie na co chcemy grac nastepnie jakim kapitalem dysponujemy,jakie byly max przerwy w danym zdarzeniu i co chyba jest najwazniejsze to kurs na to zdarzenie czy jest staly czy ruchomy jak staly to fajnie a jak ruchomy to musimy liczyc od najnizszego kursu a pamietajmy im nizszy kurs tym progi wieksze a potem to okropne wiec najpierw dobrze trzeba to wszysto polaczyc w calosc.nie moge kazdemu liczyc progresi bo nie wiem jaki ktos ma kapital jakie chce miec zyski ja progresje niestety licze na kalkulatorze czyli na piechotke nie mam programu ktory to liczy a sa takie napewno. dodam tylko juz powiedzonko ktore mi sie skojarzylo i jest mojego autorstwa: Gra progresja jest jak czekanie na tesciowa wiadomo ze przyjdzie ale nie wiadomo kiedy i jakie zrobi spustoszenie w porfelu.Przepraszam tesciowe to nie bylo zlosliwe pozdrawiam wszystkich.
dziendoberkowski
prosto z psycholka typy dla buka
derby czech X lub strzelą obie
k lautern >2.5
rosenborg 1
malmoe 1x
tampa bay 1
frisk asker po porażce u siebie powinna wygrać
slavia pr, hokej 1X
prosto z psycholka typy dla buka
derby czech X lub strzelą obie
k lautern >2.5
rosenborg 1
malmoe 1x
tampa bay 1
frisk asker po porażce u siebie powinna wygrać
slavia pr, hokej 1X
chce ktoś kupić trafne typy na tydzień????? dajemy je codziennie przez tydzień.....
jak chcesz sprzedam ci swoje numerki dzięki którym trafiłem 10/10
haha, śniło mi się, że wygrałem coś w viva las vegas, poszedłem kupić zdrapkę i wydrapałem 4 zł
I bardzo dobrze,okazji do przegrywania w tym kraji jest aż nadto.Multi5 to by była jeszcze jedna pompa ssąco-tłocząca dla zasilania T.S.SA w świeżutką gotówkę od graczy.
Witam poszedlem dzis do TIPSPORTA zeby odebrac wygrana w wysokosci 415 zeta i poprosilem o potwierdzenie wygranej zapytano dla kogo mowie dla mnie zeby koledze pokazac to mowia ze takiego nie wydaja pytam a jakie odpowiedz brzmi takie do urzedu skarbowego to mowie niech bedzie takie znow telefon do wladzy i mowi ze wydadza tylko musze okazac dowod osobisty i spisza nr nipu, moje dane
wiec zrezygnowalem bo nie dam sie spisywac jakiemus pracownikowi kolektory ,gdzie ustawa o ochronie danych to jest chory kraj skoro gra jest anonimowa to potwierdzenie powinien dostac ten kto kupon przyniosl w totolotku drukuja mi za kazdym razem nawet na 10 zeta czy juz ktos mial taka przygode jak tak to prosze o wiadomosc czy to tylko w tym chorym Krakowe takie cuda sie dzieja.Pozdrawiam.
wiec zrezygnowalem bo nie dam sie spisywac jakiemus pracownikowi kolektory ,gdzie ustawa o ochronie danych to jest chory kraj skoro gra jest anonimowa to potwierdzenie powinien dostac ten kto kupon przyniosl w totolotku drukuja mi za kazdym razem nawet na 10 zeta czy juz ktos mial taka przygode jak tak to prosze o wiadomosc czy to tylko w tym chorym Krakowe takie cuda sie dzieja.Pozdrawiam.
z psycholka
no my z nostromikiem już do przodu czeskie derby jak chcieliśmy w obu opcjach wyślemy niejednokrotnie przełożoną po browarka i czekamy na następne mecze
no my z nostromikiem już do przodu czeskie derby jak chcieliśmy w obu opcjach wyślemy niejednokrotnie przełożoną po browarka i czekamy na następne mecze
akurat derby były na kuponie z meczami z chile a tamte wyszły dlatego się cieszę
witam wysłałam dziś dwie 8-mki chociaż częściej gram 5-tkami zobaczę czy moja babska intuicja mnie nie zwiodła do 22 można się połudzić[8]3,10,14,27,29,40,50,75;[8]5,27,33,44,58,61,69,71
w/g nostromika obie mają szansę sie zejść a tym tygodniu puść te dwa + trzeci pomieszany może nostromik ma rację powodzonka
można grac na 4 pasko3/4 u bukmacherów,powinno wejść w naibliższych 10 losowaniach ja zaczołem od dzisjaj za podstawowa stawke ,potem zwjększam co losowanie o 2 stawki
no i znowu NP gora to swietnie ja jestem zadowolony.I numerek parzysty wspaniale pozdrawiam.
Kogucik19 sorry za pytanie ale wczoraj mówiłeś że na dziś dajesz se spokój z nieparzystymi,bo w końcu musi być przerwa, czyżbyś znowu zagrał?? Przeczysz sam sobie
od pierwszego marca liczby które wystąpiły 5 razy padło na nie 7/10 z plusem,dobre i to...
Wariat1981 nie gralem przez swieta i czulem sie fatalnie brakowalo mi czegos taki bylem obojetny a tak wiesz adrenalinka zreszta teraz gram za mala kase wiec nie ma potrzby sie denerwowac ale zawsze ten dreszczyk jest zawsze moje typy sa na forum podaje wszystko co obstawiam i za ile i w kazdej hwili mozna to sprawdzic a tam juz zagladaja tacy co chca mnie czytac pozdrawiam
z psycholka
w mulyi na lizaki ale u buka supertypki dałem już weszlo 4/6 ale na mulciaka z nostromikiem zarobiliśmy
w mulyi na lizaki ale u buka supertypki dałem już weszlo 4/6 ale na mulciaka z nostromikiem zarobiliśmy
Male podsumowanie miesiaca na 31 losowan parzyste byly 8 razy rownowaga 7 razy a nieparzyste az 16 razy to przeczy wszystkim statystyka i nawet moim przewidywania wnioski wyciagnijcie sami to bardzo udany miesiac moze to kogos przekona ale nie namawiam tylko wskazuje statystyke a ona jest bezlitosna sredno wypada co 2 dni najdluzsza przerwa to 5 losowan to piekny miesiac.pozdrawiam
Śmieszne liczby wylosowali w numerku.
szkoda, że nie moje :p jutro biorę chyba chybił trafił, sam nic nie mogę ustrzelić
szkoda, że nie moje :p jutro biorę chyba chybił trafił, sam nic nie mogę ustrzelić
rzadko tu zaglądam ale powiem wam co mi się śniło."Prezenter lotto przed losowaniem wygadał się jakie liczby padną,a potem zniknął w tajemniczych okolicznościach"
najnowsze wiesci
odebrali nam euro 2012
podobno nie jestesmy wstanie ich zorganizowac
odebrali nam euro 2012
podobno nie jestesmy wstanie ich zorganizowac
Witam w tym szczegolnym dniu 1 kwietnia przyszedl mi do glowy taki pomysl ktory w tym dniu mozna zaproponowac grajacym.Otoz co by sie stalo gdyby wszystkie liczby w multilotku obstawic pojedynczo na progresje zakladajac stopien zysku na ok.10 zeta wiadomo w pierwszym dniu mamy 200 zeta zysku i tak przez caly miesiac wiadomo ze w ciagu 30 dni kazda liczba wyjsc powinna jak by sie to sprawdzilo to mamy skromna zusowska rente w wysokosci 800 zeta nie wiem tylko jakie naklady by trzeba bylo zrobic zeby to zrealizowac moze nie samemu moze spolka kolegow ,znajomych bo ze zysk pewny to wiadomo a nie ma na razie takiej dzidziny (legalnej) ktora by dawala taka stope zysku, temat zostawiam otwarty do dyskusi,Kto sie z nim nie zgadza lub uwaza za chory niech mnie nie poniewiera tylko napisze ze to glupi i nieoplacalny pomysl tylko niech uzasadni . Reszta na forum czyli moje dzisiejsze typy.Pozdrawiam i wszystkim w tym dniu zycze wysokich wygranych.
Dzisiaj nie ma losowania, kolektury nieczynne. Widocznie jakiś bug w systemie.
Witam i żegnam opuszczam ten chat na zawsze nudzi mnie juz to pisannie i typowanie szkoda czasu bawcie się dobrze ta stronaka jest dobra dla emerytów i bezrobotnych !!!
Sami zasłużeni odchodzą z czatu:OBSERWAIOR,alicja 9041,julcia 11,***MARIO***,matycz.Po nich tylko sami emeryci i bezrobotni pozostali.Szkoda....Dziękujemy im za obecność na czacie.
Z okazji Prima Aprillis dla wszystkich chatowników ! he he
11,16,20,49,79/5
20,49,54,55/5
11,16,20,49,76,79/6
20,45,49,54,55,65,76,79/8
A teraz troche żartów ;)
Czy wiecie czym się różni kobieta od jabłanki? he he Jabłonka najpierw rodzi potem daje ! hehe
A czym się rózni kobieta od odeski ? he he ;( kobieta zawsze leży a deska na sztorc he he
A teraz poważnie pewne parki na dziś :
54,76
49,79
20,49
Dziekuje za uwage heh ! Kto pośle te parki to taki zart prima aprillisowy wyslijcie w profie każdą po 20 zł BIs 22.00 GRATULKI PO 22.00 miłego dzionka !!!
11,16,20,49,79/5
20,49,54,55/5
11,16,20,49,76,79/6
20,45,49,54,55,65,76,79/8
A teraz troche żartów ;)
Czy wiecie czym się różni kobieta od jabłanki? he he Jabłonka najpierw rodzi potem daje ! hehe
A czym się rózni kobieta od odeski ? he he ;( kobieta zawsze leży a deska na sztorc he he
A teraz poważnie pewne parki na dziś :
54,76
49,79
20,49
Dziekuje za uwage heh ! Kto pośle te parki to taki zart prima aprillisowy wyslijcie w profie każdą po 20 zł BIs 22.00 GRATULKI PO 22.00 miłego dzionka !!!
RIVER1982 MASZ racjie zawsze uważałem się i uwazam za zamożnego luzackiego wiecznego studenta heh !
Mała poprawka odnośnie 2 piątki
20,45,49,54,55/5 ;)
20,45,49,54,55/5 ;)
uprzejmie informuję że dziś padnie jedna '6'w DL dzwoniłam i ją sobie zaklepałam,w nagrodę za systematyczne zasilanie kasy totalizatora.Po wygranej mam zamiar udać się w podróż dookoła wszystkich europejskich kolektur!!!
Rico dzięki,ale emerytem jeszcze nie jestem i oczywiście bezrobotną też.Zapewniam Ciebie ,że wyżej wymienione osoby zapewne kiedyś wrócą.Przyszła wiosna a czasmi ona ma wpływ na człowieka .Pozdrawiam
" WIOSNA !CIEPLEJSZY WIEJE WIATR
WIOSNA!ZNÓW NAM PRZYBYŁO LAT
WIOSNA,WIOSNA W KOŁO,ROZKWITŁY BZY!
ŚPIEWA SKOWRONEK NAD NAMI
DRZEWA STRZELIŁY PĄKAMI
WSZYSTKO KWITNIE W KOŁO,I JA I TY........"
WIOSNA!ZNÓW NAM PRZYBYŁO LAT
WIOSNA,WIOSNA W KOŁO,ROZKWITŁY BZY!
ŚPIEWA SKOWRONEK NAD NAMI
DRZEWA STRZELIŁY PĄKAMI
WSZYSTKO KWITNIE W KOŁO,I JA I TY........"
Mam pytanie do Pasko, czy mógłbyś coś zrobić z typującymi, którzy pod kilkoma nickami oddają swoje typy? Przykładem tu są "kot", "pozer", maniakml", "fan", kulof" itp. itd.
a w czym ci to przeszkadza????????????????
przeszkadza mi to w tym, że zaciemnia na przykład najczęściej typowane liczby, bo ktoś pod kilkoma nickami uprze się na wybrane liczby i je typuje.
ja dzis wyjątkowo posłałem trójkę na ML i liczę na to i może z okazji prima aprilis zrobią mi żarta i ją wylosują. 32,37,42 jakby kto był zainteresowany
ja juz wrocilem z kolektury na dzisiaj puscilem liczby na DL w systemie 7 a Wy jak tam??
Przypominam o sondzie, na dole z prawej strony. "Czy uważasz, że wyniki losowań LOTTO mogą być w jakiś sposób manipulowane?" Po dotychczasowych wynikach widać, że zaufanie do totalizatora jest bardzo niskie...
Ten prowadzący to na czymś chyba jedzie,ludzie co za przychlast.
On nie jest głupi,on jest chory.
On nie jest głupi,on jest chory.
Chorzy są Ci, którzy go zatrudnili.
Niestety ale ,chłop nie nadaje się na komika, ale pewnie ma plecy.
Niestety ale ,chłop nie nadaje się na komika, ale pewnie ma plecy.
Fajnie, że jest taka sonda, ale co to da? Przecież lotto i tak zrobi co będzie chciało.
Gratulacje dla typujących. Dzisiaj 5/5 w ML, wczoraj również i to potrójne! A w sobotę padło 6/12 w Dużego Lotka. Typujący w prawdziwej formie! :)
Czesc Fiolka jak ci idzie wygrywasz troszeczke ja to 50 zl ,100, caly czas do przodu
Panie OPA dzisiaj nie weszło, a jutro czas pokaże. Jestem dobrej myśli - 33,68,8 i plus 17.
mi dzisiaj wskoczył numerek, szkoda że "na łyso" ale za kupon się podejrzewam zwróci i na czwartek będzie... reszta po staremu ale w nosie to mam :) każda wygrana cieszy
7,30 za numerka dzisiaj, do tego wydrapane ostatnio 4 zł na VLV i wychodzi na to, że na czwartek ślemy za darmo ;)