Wpisy 1 882 884 – 1 882 983
13 stycznia 2014 22:45 → 13 stycznia 2014 23:21, 100 wpisów
dlatego że mam problem ze znalezieniem pracy kontynuuje edukacje którą nie potrzebnie przerwałem na znalezienie pracy i to był błąd że tak zrobiłem
torsan w Gdansku nie ma takich sytuacj, kolezanka zlozyla dokumenty w kilku wielkich sieciach i dostała meilowo odpowiedz i podjela prace
jandzia-może w tych większych miasta jak Gdańsk,Kraków,Warszawa jest inaczej
powinny się liczyć umiejętności kto jakie posiada a nie wnioskowanie po rozmowie kto jaki jest
Praca jest tylko trzeba bardzo dobrze poszukać.
Jandzia a tutaj mniejsze typy, ale za to pewniejsze
- 22,23,37,44,52,71
- 9,32,52,55,71
- 22,23,37,44,52,71
- 9,32,52,55,71
nawet jak ide do PUP dają mi kartke do podpisu i tyle 2 min i po sprawie
na jakies stanowisko menadzerskie to sa jakies eliminacje ele na sprzedawce nie
torsan: no ale tak powinno być. Zresztą jak otwierałbyś biznes i szukał pracowników, to patrzyłbyś czy byli kujonami i mieli piątki z matury, czy mają ręce stworzone do odpowiedniej pracy?
Pracodawcy nie są głupi i myślę, że również tak oceniają.
Pracodawcy nie są głupi i myślę, że również tak oceniają.
dwa razy mnie wysłali z PUP to złożyłem podanie powiedziałem że mnie z PUP wysłali ale nawet się nikt nie odezwał
krzysztofc ja kopa lat mieszkałem gdzieś za granicą wróciłem minoł jakiś czas i znowu myśle o wyjezdzie niestety
torsan bo to tylko tak na odwal raz ciach żeby pozbyć się petenta popis petent jest praca nie a do widzenia.
Wiem coś o tym bo od kwietnia 2012 roku nawet stażu nie mogę rozpocząć.
torsan czlowiek sie czuje upokorzony
ja sobie nie wyobrazam zeby mnie tak ktos potaktował
chyba bym nie pozwoliła
ja sobie nie wyobrazam zeby mnie tak ktos potaktował
chyba bym nie pozwoliła
Czy źle robisz to tyle Ty o tym wiesz ja w takich rzeczach nie pomogę, rób co uważasz za dobre.
Pasko...i Ty niestety ...też się mylisz....kiedyś do pracy ludzi przyjmowali ...ludzie doświadczeni w zawodzie....a dziś wsadzą jakiegoś kierownika...co nie ma bladego pojęcia...i doświadczenia w zawodzie na który robi nabór......i dlatego...na pierwszym miejscu ...mają wykształcenie,,...za najważniejsze
esco ja juz pogubiona jestem w tych typowaniach swoich, i zastanawiam sie czy nie przestac grać
Mnie nie bo chcę pracować.
raz gadałem z koleżanką mówiła że złożyła podania do wszystkich marketów w mieście miała średnie wykształcenie ale nie miała doświadczenia w handlu nie odzewali się z żadnego ja mam zawód w ręce odezwali się z jednego
ale jak już jest korporacja... to wiadomo że dane stanowisko musi być posmarowane papierkiem. Bo teraz wyobraźcie sobie jestem dyrektorem i szukam operatora koparki. Znam Józka, który nigdy kursu nie skończył na koparkę, ale ojciec ma koparkę i się chłopak uczył od małego i nie ma lepszego nad niego, zatrudniam go.
Przez pierwszy rok wszystko idzie super, ale potem wypadek... każdy inny operator koparki też miałby taki wypadek w tej sytuacji, ale ja idę na dywanik kogo zatrudniłem i wychodzi, że gość nie ma papierka, więc już cała wina idzie na mnie. Gdybym zatrudnił kogoś z papierkiem, to mógłbym się szybko wytłumaczyć czemu akurat on został zatrudniony.
Tak samo jest w większości przypadków. Zatrudniłbym chemika pasjonata, który nie ma studiów z chemii, ale czyta wszystko na ten temat i jest lepszy od tych wszystkich po studiach.... ale w razie W, w razie wypadku, jak wyjdzie, że zatrudniłem kogoś bez studiów chemicznych, to na mnie spada odpowiedzialność i mi się oberwie.
Przez pierwszy rok wszystko idzie super, ale potem wypadek... każdy inny operator koparki też miałby taki wypadek w tej sytuacji, ale ja idę na dywanik kogo zatrudniłem i wychodzi, że gość nie ma papierka, więc już cała wina idzie na mnie. Gdybym zatrudnił kogoś z papierkiem, to mógłbym się szybko wytłumaczyć czemu akurat on został zatrudniony.
Tak samo jest w większości przypadków. Zatrudniłbym chemika pasjonata, który nie ma studiów z chemii, ale czyta wszystko na ten temat i jest lepszy od tych wszystkich po studiach.... ale w razie W, w razie wypadku, jak wyjdzie, że zatrudniłem kogoś bez studiów chemicznych, to na mnie spada odpowiedzialność i mi się oberwie.
hej
radze troche szukać w internecie
przeciez są różne ogłoszenia
zobacz chociażby dzisiaj
nie trudno przecież wpisać w wyszukiwarce
praca sanok i kliknąć
np. dzisiaj
http://tablica.pl/praca/sanok/?search%5Bdist%5D=5
przeciez są różne ogłoszenia
zobacz chociażby dzisiaj
nie trudno przecież wpisać w wyszukiwarce
praca sanok i kliknąć
np. dzisiaj
http://tablica.pl/praca/sanok/?search%5Bdist%5D=5
więc ten kto Cię przesłuchuje na interview, woli mieć dobre CV, żeby potem przed szefem nie świecić oczami, jakie to kandydat zrobił super wrażenie .... jak i tak dostanie mu się od szefa za to, że np. nie miał jakiegoś papierka.
Pasko-a jak myślisz czy powinni na rozmowe uamwiać z jedno dniowym wyprzedzeniem?
Hej
torsan Ty sie ucz jezyka i wyjezdzaj z tego nieprzyjaznego człowiekowi kraju
jandzia- brak szacunku do drugiego człowieka to jest obecnie coś strasznego, ja przypłaciłam swoim zdrowiem wieczne podwyższanie poprzeczki przez szefa i wieczne jego pretensje...
Jetta
Jandzia
chłopaki
Jandzia
chłopaki
jetta ja od kilku lat nie pracuje zawodowo, ale za moich czasow naprawde było inaczej
no wiesz torsan... ja np. miałem do obecnej pracy rozmowę przez telefon, o niezapowiedzianej porze, jechałem akurat autobusem, na dworze -20, w autobusie głośno jak cholera... no i wyłącznie po angielsku.
więc wysiadłem z autobusu na najbliższym przystanku i na mrozie wesoło rozmawiałem
Pasko-ja też miałem taką rozmowe po angielsku jak chciałem za granice wyjechać
no ja byłem 2,5 roku w Anglii, więc akurat wtedy miałem ten język dość mocno we krwi
jandzia- nie mam juz siły do nich- cena już skoczyła, a ja ostatnio załamałam się jak zadyszkę dostałam na 2-gim piętrze szpitala...
Ehh to nie dobrze, powiem Ci jedno, jeśli człowiek zaczyna palenie to jeszcze rzuci, ale jeśli człowiek pali kilkanaście lat i nagle chce rzucić to jest to złe dla człowieka, pod względem, że w trakcie rzucania nawet może Ci się pogorszyć, także jeśli jeszcze palisz do kilku lat to w porządku, ale jak kilkanaście to nie ryzykuj chorobie. - jetta.
wszystko co się działo na tej stronie od września 2007 do lutego 2010, to byłem w Anglii i wcale nie opuściłem multipasko
Jetta znajdź zajęcie dla rąk może jakieś robótki ręczne robienie na drutach same pożyteczne rzeczy a i jeszcze szaliczek se zrobisz
mojznajomy pojechal do Chin do pracy w jakiejs amerykanskiej firmie robi stolarke jachtowa po 3 m-cach zarobil sto tysiecy posiedzial torche w domku i znowu pojechal
torsan- Pasko dobrze mówi- nie ma to jak żywy język, moja koleżanka podczas naszego pobytu poznała Anglika- na randki chodziła ze słownikiem, a teraz ma to juz w jednym paluszku.
esco: jak auto jeździ już na oleju mineralnym, to już nie należy mu lać syntetyczny
jetta ja tez ztych samych powodow co Ty bym rzucila, tylko ze ja pale co najmniej 25 lat
Mateusz
esco- 15 lat...
Żelka- robótki ręczne? chcesz żebym komuś oko drutami wydźgała???
Żelka- robótki ręczne? chcesz żebym komuś oko drutami wydźgała???
Ja na prawdę mówię, jak się już pali długo to lepiej palić niż jak rzucić, bo wtedy nawet przy tym może się coś stać jak człowiek pali, nie zawsze bo są ludzie którzy palą 60+ lat i żyją i dobrze się czują, wszystko zależy od człowieka organizmu.
Jetta zaraz wydźgałano chyba dwóch lewych rąk nie masz
jandzia- ja 15(ponad nawet) od ogólniaka... czy grypa czy angina- nic mnie nie hamuje, katar, że na oczy nie widzę, smaków nie czuję- ale faja musi być...
Torsan
esco finansowo sie wykoncze p;aczka kosztuje ponad 13 zeta a juz podwyzke zapowiadali
Żelka- stresuję się za bardzo i rące mi się trzęsają przy takich pracach. Mnie to do łopaty a nie do szydełka!
Torsan poszukaj zamożnej żony
Pasko-jak tak czasem przegląda rzeszowiaka to jest na dzień po 50 ogłoszeń o prace
Zależy kto co pali, u mnie kolega pali Lucky Strike to tak 13+zł, ale ja np. wole nie palić i zaoszczędzić sobie w paliwo, większości wole się poruszać samochodem niż jak bym miał palić papierosy.
esco slyszalam kiedys ze facet rzucił wódke i w krotkim czasie umarł, a lekarz powiedizał ze to wlasnie byl za duzy szok dla organizmu
Jetta potrafisz odstawić fajkimusisz postanowić, choćbyś miała ryczeć i być nie wiadomo jak zła to sobie powtarzaj, że dasz radę
a zeby było smieszniej to mój mąż cale zycie nie apalił, a ja cale zycie pale
Nagłe rzucenia odpada, już lepiej palić jak się pali dłuższy okres.
jetta tez Ci zycze zebys odstawila, ja wiele razy odstawiałąm z marnym skutkiem
a jeden górnik jak wyjechał nad morze na wczasy to szybko musieli go podłączyć pod rurę wydechową od samochodu, bo go czyste najodowane morskie powietrze chciało zadusić
sa rozne szkoly rzucania palenia, jednym z nich jest stopniowe rzucanie, moze tez zaczne ograniczac
drago to sie jakos nazywa naukowo takie przetelenienie tylko nie moge sobie przypomniec jak
Przede wszystkim dobry sposób też jak u mojego znajomego e-papieros, ogólnie nie pale ale raz na jakiś czas skorzystam z takiego czegoś.
No cóż, ten kolega również zapali od czasu zwykłego ale nie to co inni co każdą przerwę.
jak jade z mezem samochodem powyzej godziny to sie musi zatrzymac zeby mogla sobie zapalic
odstawić raz a konkretnie a nie tam e-fajki czy plastry tylko postanowić i wbijać to sobie do głowy
Jandziu głupa
a dzisiejszych typowań na 21.4o
1 882 210. emeryt 2014-01-13 (16:44)
4 7 18 20 22 25 30 36 46 55 61 77 79
21,22,23,24,25,26,27,28,29,30
3 4 5 14 17 26 28 30 34 37 39 41
6/10
5/10
4/10
1 882 210. emeryt 2014-01-13 (16:44)
4 7 18 20 22 25 30 36 46 55 61 77 79
21,22,23,24,25,26,27,28,29,30