Wpisy 1 882 784 – 1 882 883
13 stycznia 2014 22:24 → 13 stycznia 2014 22:45, 100 wpisów
jetta: no ale też jaka jest wartość matury dzisiaj. Masz maturę i co? można pójść krok dalej, masz magistra i co?
Ciekawe jakie lektury będą bo wiersza na pewno bym nie ruszał aby napisać.
krzysztof c pie...dol maturę w politykę idź bo tam jest kasa...zacznij od sołtysa
nie wiem jak w innych miastach, ale w Rzeszowie na kasie w Biedronce siedzi co drugi magister, nie umniejszając ich pracy.
albo magistrowie wyjeżdżający za granicę, gdzie podejmują się prac, których Anglicy po podstawówce nie chcą się podjąć
Potop raczej nie może Pan Tadeusz ?
Pasko- a mój brat nie skończył nawet licencjata i zarabia 3 tysiaki w porywach cztery...
A ja bym chciał teraz robić gdziekolwiek tylko nie siedzieć w domu.
To dobranoc i powodzenia.
byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w supermarkecie i zadali mi takie pytanie tylko nie wiem do czego ono miało być a mianowicie: jak Pan uważa czy wysiłek fizyczny w pracy w sklepie jest taki sam jak w innych pracach
http://js.you-bar.com/info.html
cos takiego sie mi wlancza tylko na mp
jetta: i bardzo dobrze. Tutaj nie ma reguły więc mnie to wcale nie dziwi. Powiem więcej.... człowiek zmotywowany, który w wieku 18 lat kończy zawodówkę, jest odważny, przebojowy z charakteru, może wstrzelić się powoli w zawodzie i 10 lat później być już ustawionym przy odrobinie szczęścia i nierzadko ciężkiej pracy .... a taki magister od 25 roku życia często nie robi nic, tylko wakacje, juwenalia, imprezy ... i potem się dziwić, że ten po zawodówce jeździ takim samochodem, a ten po studiach takim...
Podobno pierwszy staż mam mieć od końca stycznia w gimnazjum bo koledzy już dawno mają po dwa odbyte a ja nawet jednego nie i gdzie sprawiedliwość tylko muszę pojechać i się spytać co grane ?
porównanie wysiłku fizycznego do pracy na budowie a pracą w sklepie
Zawsze jakiś grosz wpadnie przez pół roku jak się odłoży.
po często ten po studiach startuje wcale nie z lepszej pozycji po studiach jest ten fachowiec po zawodówce... tylko ten magister jest 7 lat do tyłu i startuje od minimum krajowego najczęściej, a ten po zawodówce w tym momencie jest już specjalistą w tym co robi i ma fach w ręce.
torsan..jeżeli zależy Ci na podjęciu pracy to nie ważne jak byś Ty odpowiedział tylko jaką chciałby usłyszeć odpowiedź pracodawca..............myślę, że w sklepie ten wysiłek jest większy (odpowiadasz)
http://js.you-bar.com/info.html
qjaster: a wejdź na jaką inną stronę o lotto, albo nawet lotto.pl i zobacz czy Ci nie wyskakuje
Chyba do zawodówki trzeba było jednak iść ?
aby sobie wyrobić zdanie na temat wysiłku,musze najpierw podjąć się tej pracy
Pasko mój brat jest kucharzem, ale ma do tego smykałkę i choć męcząca robota, to gotowanie to jego życie... I choć teraz to juz chyba siódma restauracja w której pracuje, to nie boi się zaryzykować i zmieniać pracy. jesli coś mu nie odpowiada- zwalnia się, ale dzięki temu nauczył się dużo.
Ale w domu zona gotuje, bo on pracy do domu nie przynosi
Ale w domu zona gotuje, bo on pracy do domu nie przynosi
torsan: a on wiedział jaka jest prawidłowa odpowiedź ? punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. To nie matematyka i pytanie ile jest 25 razy 15.
Proponowane liczby na jutro, proszę o informacje kto i z jakimi się zgadza a z jakimi nie losowanie na jutro godzina 14:00 : 7,9,13,14,21,54,55,61,70
MaTq sa licea zawodowe, ale zawodowek jako tajich ktore ucza konkretnego zawodu to nie ma
jetta
takie, jakie ty masz zdanie o maturze
ja mam o studiach
ćwiczenia z gimnastyki musieliśmy zaliczać na boso
jak zaliczałem ćwiczenie na poręczach
to prowadzący przy zeskoku z poręczy
/przy końcu już ćwiczenia/
zauważył, że drugi palec prawej stopy nie był wyprostowany
aby zaliczyć poprawkę, był on na sympozjum we Wrocku;
musiałem jechać tam, odszukać tam go, poszukać liceum, w którym były poręcze
zaprosić go na obiad, na którym musiałem go poprosić o poprawkę
takie, jakie ty masz zdanie o maturze
ja mam o studiach
ćwiczenia z gimnastyki musieliśmy zaliczać na boso
jak zaliczałem ćwiczenie na poręczach
to prowadzący przy zeskoku z poręczy
/przy końcu już ćwiczenia/
zauważył, że drugi palec prawej stopy nie był wyprostowany
aby zaliczyć poprawkę, był on na sympozjum we Wrocku;
musiałem jechać tam, odszukać tam go, poszukać liceum, w którym były poręcze
zaprosić go na obiad, na którym musiałem go poprosić o poprawkę
w sumie to się czułem jak bym w szkole był pytany tylko różnica była taka że siedziałem a w szkole bym stał
jetta
dzisiaj to to nie do pomyślenia
a z fizjologii przy pierwszym podejściu na 72 zdało nas 4
to na nas rękach nosili
dzisiaj to to nie do pomyślenia
a z fizjologii przy pierwszym podejściu na 72 zdało nas 4
to na nas rękach nosili
torsan: "jak Pan uważa czy wysiłek fizyczny w pracy w sklepie jest taki sam jak w innych pracach?"
oczywiście nie. Co to znaczy "taki sam"? A jak jest o 1 procent większy to już jest inny czy jeszcze taki sam? W każdej pracy wysiłek jest inny. Poza tym np. dla jednego będzie to ciężki wysiłek, a drugi zrobi sobie z takiej pracy luz i będzie się tą pracą bawił, dopóki go nie wyleją.
oczywiście nie. Co to znaczy "taki sam"? A jak jest o 1 procent większy to już jest inny czy jeszcze taki sam? W każdej pracy wysiłek jest inny. Poza tym np. dla jednego będzie to ciężki wysiłek, a drugi zrobi sobie z takiej pracy luz i będzie się tą pracą bawił, dopóki go nie wyleją.
Raczej to jest absurd że prace są rożne. Pracowałem krótko bo krótko około 3 tygodni na budowie i powiem tak na początku dosyć lekko ale późnej z tymi pustakami było roboty jednak.
ponadto trzeba wysiłek podzielić na wysiłek fizyczny i wysiłek umysłowy. Ja mam czasem takie dni, że wolałbym łopatą coś przekopać, niż ten mózg tak wysilać
Zgadzam się w 100%.
mam podania złożone we wszystkich marketach w mieście i tylko z tego jednego się odezwali
zresztą chyba nie tylko ja... znajdę wielu takich którzy wolą kopać rowy niż uczyć się matematyki
Trzeba było spytać jaką miarą mierzyć,bo jeżeli litrami potu-to poprosić 0menzurkę
torsan: pytanie powinno być "czy Twoim zdanie to jest inny wysiłek". I powinieneś odpowiedź a oni powinni zaakceptować, a nie dawać poprawną odpowiedź
Jandzia zrobiłem to dzisiejsza metodą, ponieważ przeważnie dziennie siedzę po 5h i sprawdzam każdą metodę jaką się da, dzisiaj akurat na 21;40 postawiłem nową metodą i posłałem kupon na 8 liczb a nie jak zawsze na 9, i ta metoda się spisała najlepiej weszło 6/8, dlatego postanowiłem na jutro na 14:00 postawić taką samą jak dzisiaj i zobaczymy co z tego będzie.
torsan kiedys to bylo zwyczajnie przychodziles do kadr dawales swiadectwo krotki kurs i do roboty a teraz masakra jakas
jandzia
po za tym jak na jedno czy dwa miejsca jest ze stu chętnych to o czym my gadamy
esco ja od dzis nic nie sprawdzam tylko pisze wzrokowo, co mi sie rzuci w oczy tez siedziałąm dlugo i analizowalam ale bez skutecznie
Będzie lepiej z tymi robotami u nas czy raczej nie ? Będą powstawać nowe zakłady ludzie nie powinni wyjeżdżać praca powinna być na miejscu zgadzacie się ?
torsan....przypuszczam ,że gdybyś im powiedział,że masz wykształcenie....handlowe...i oprucz tego zrobiłeś jeszcze studia podyplomowe....tp pewnie by Cię przyjęli......nie oszukujmy się ....ale wymagania teraz mają takie....,że śmiechu warte....moja bratowa...skończyła studia....zrobiła magistra...i pracuje na stacji CPN....nalewa paliwo....i pracuje bo z takim wykształceniem szukali.....nic tylko się śmiać...i naszym dzieciom kazać robić doktoraty.....bo inaczej...to na budowie będą pracować....śmieszne to niestety....ale prawdziwe
emeryt- bo kiedyś były studia na których trzeba było się uczyć, a nie jak teraz, gdzie na prywatnych uczelniach student" płaci a więc wymaga" żeby miał wszystko zaliczone, najlepiej jakby na zajęcia nie musiał chodzić. i rosną nam takie magistry potem, co maja problem z napisaniem poprawnie zdania.