Wpisy 1 128 889 – 1 128 988
25 września 2012 15:16 → 25 września 2012 15:35, 100 wpisów
Nie wiem czy w tej ilości pytań znajdę odpowiedzi na moje
Czy TS zamierza wprowadzić jakieś modyfikacje do gier np lotto gra na 1 liczbe tzw pewniaka, 2,3 liczby co na pewno zwiększyłoby zainteresowanie tego typu grami, zwiększenie opłacalnosci gry na 1 liczbę w Multi - jest tak nieatrakcyjna obecnie że mało kto sie na taka gre decyduje
I jeszcze takie - swego czasu Totolotek S.A. prowadził gry na zakresy plusa, parzyste, nieparzyste ilości wylosowanych numerów w Multi i.t.d. - opcje te cieszyły się dużym zainteresowaniem może takie poszerzenie oferty?
czy Totalizator wróci jeszcze do zapomnianych
Zakładów Specjalnych?
Z tego co pamiętam były popularniejsze niż Los Milionos a napewno tańsze
>>> 1128883. scolls
Pytanie:dlaczego TS nie podaje oficjalnie wysokości i ilosci wygranych NIEODEBRANYCH??
> Nieodebrane wygrane w następnym roku mogą tylko i wyłącznie powiększać pulę wygranych, inaczej mówiąc wracać do graczy.
>>> 1128892. klaudiss
Dlaczego są tak częste duże kumulacje dawniej jak było losowanie ręczne wygrane były częściej i więcej osób wygrywało zachodzi podejrzenie o manipulowanie losowaniami w LOTTO co Pan na to?
> Zwiększenie ceny spowodowało mniejsze pokrycie puli kombinacji liczb na każde z losowań. Stąd rzadsze szóstki i wyższe kumulacje.
przez jaki czas można i czy w dowolnym punkcie ?
to zwłaszcza istotne teraz - przy tym dwuetapowym lotto
>>> 1128900. Robal_36
unieważnienie kuponu -
przez jaki czas można i czy w dowolnym punkcie ?
to zwłaszcza istotne teraz - przy tym dwuetapowym lotto
> W tym punkcie, w którym został zawarty zakład w dniu gry i przed losowaniem.
>>> 1128905. Pawcio
Panie Maćku dlaczego gdy pula na szóstkę w Lotto jest gwarantowana 2 000 000 PLN to np. jak dziś zakłady ze wczoraj i z dziś nie uzupełniają dalej tej puli? Podobno zaczyna się o 2 milionów a tak nie jest bo nawet jak na sobotę będzie kumulacja 3 miliony to przez jakiś czas nadal jest w puli równe 2 miliony jakby po prostu od zera nadal się nie uzbierała odpowiednia kwota.
> Dobre pytanie. To są gwarantowane dwa milony w puli. Budujemy ją od zera. Zazwyczaj na to losowanie dwa miliony się nie zbierają. Uzupełniamy brakującą kwotę z nieodebranych wygranych z zeszłego roku.
>>> 1128906. multuś 80
jak dlugo losuje sie 1 zestawem liczb 1-80 i czy wymienia sie cala kasete zawierajaca kulki czy tylko wybrane
> Kule wymienia się jeżeli zostanie zaburzona któraś z norm (waga, objętość) lub kula zostanie zniszczona. Wymienia się zawsze cały zestaw.
>>> 1128915. beda1977
Witam. Zauważyłem, że kiedyś na "starej" stronie lotto.pl - zdrapki były (jako "wkrótce" uprzedzane 3 do przodu, a teraz na nowej nie ma wcale nic o tych co mają "wejść" (no może jedna ale nie więcej). Myślę, że Pan rozumie to pytanie...
> Wydaje mi się, że są, ale sprawdzę i zasugeruję w razie czego zespołowi zdrapek zmianę.
Nawet zwrotu stawki nie ma.
Czy to normalne według Ciebie?
Czy jest szansa przesunięcia losowania DL i MINI LOTKA z godziny 22:15 na 14-tą?
Oraz dlaczego zakłady na wieczorne losowanie mozna puszczać do 22-giej a na 14-tą do 14-tej.
>>> 1128919. Bronson
Witam serdecznie Dlaczego wyniki losowań są podawane z dużym opóźnieniem na oficjalnej stronie Lotto ?
> Zatwierdzanie wyników przez Komisję i wprowadzenie ich do systemu na podstawie protokołu Komisji zajmuje ok. pół godziny. Do tego dochodzi jeszcze wprowadzenie wyników na stronę.
czynniki zewnętrze typu: liczba grających, godziny zawierania zakładów itp. mają wpływ na losowość generatora?
>>> 1128925. dotam
Przychylam się do pytania poprzednika, po co takie gry jak Kaskada i Joker, gdzie gracz niema żadnego wpływu?
> Kaskada jest de facto loterią pieniężną. Zgodnie z ustawą dotyczy jej mniejszy podatek i mniejsza dopłata, dzięki czemu wypłacalność z gry jest większa niż w przypadku gier liczbowych.
>>> 1128929. majklasz
z jakich źródeł losowych danych korzysta lottomat podczas generowania liczb metodą "chybił-trafił"?
czynniki zewnętrze typu: liczba grających, godziny zawierania zakładów itp. mają wpływ na losowość generatora?
> Jest to losowy generator, na który nie mają wpływu żadne czynniki zewnętrzne.
I jeszcze takie - swego czasu Totolotek S.A. prowadził gry na zakresy plusa, parzyste, nieparzyste ilości wylosowanych numerów w Multi i.t.d. - opcje te cieszyły się dużym zainteresowaniem może takie poszerzenie oferty?
>>> 1128931. kenny97
podali juz 6 na dzisiejsze losowanie?
> znajomy kiedyś podał szóstkę pani w urzędzie, trafiła czwórkę i od tego czasu myśli, że znamy liczby.
Proszę mi jasno powiedzieć czemu nie pokazujecie dowodu wygrania przez osoby które wygrały w lotto ? Tylko piszecie Miejscowości a nikt nie uwierzy w te bajeczki ze wygrywają ludzie i trafiają 6 w Lotto. Kiedyś była maszyna do losowania Sierotka było bardzo dużo wygranych a teraz komputery są mądrzejsze od ludzi sprawdzają tak kupony żeby 6 nie padła, Dlatego komulacje się powtarzają tak zeby Lotto zarabiało na niewinnych biednych ludziach. Proszę mi na te pytanie odpowiedzieć każdy chciałby o tym się dowiedzieć od Pana Macieja.
Czy losowanie jest na zywo czy nagrywane wczesniej?
>>> 1128941. Monet
Chyba o coś pytałem,prawda??
> Proszę o powtórzenie pytania
>>> 1128944. scolls
nie padla chyba podstawowa odpowiedz na pytanie:
Czy losowanie jest na zywo czy nagrywane wczesniej?
> Każde losowanie jest na żywo.
>>> 1128950. Monet
Multi Muli to chyba jedyna gra na świecie gdzie najniższy stopień wygranej jest niższy niż opłata za zakład.
> To słuszna uwaga. Wiem, że to wada gry. Ograniczeniem jest rentowność gry. MM ma wiele stopni wygranych, wszystkie trzeba sfinansować.
Czy jest szansa przesunięcia losowania DL i MINI LOTKA z godziny 22:15 na 14-tą?
Oraz dlaczego zakłady na wieczorne losowanie mozna puszczać do 22-giej a na 14-tą do 14-tej.
-------------------------
>>> 1128957. jarq2119
wolno Panu Maćkowi grać w Lotto?
> To gra losowa - wolno grać pracownikom. Ograniczenia takie obowiązują zazwyczaj przy konkursach i loteriach promocyjnych. Np. w Loteriadzie nie mogę brać udziału.
Proste pytanie do Pana Macieja z Lotto:
Proszę mi jasno powiedzieć czemu nie pokazujecie dowodu wygrania przez osoby które wygrały w lotto ? Tylko piszecie Miejscowości a nikt nie uwierzy w te bajeczki ze wygrywają ludzie i trafiają 6 w Lotto. Kiedyś była maszyna do losowania Sierotka było bardzo dużo wygranych a teraz komputery są mądrzejsze od ludzi sprawdzają tak kupony żeby 6 nie padła, Dlatego komulacje się powtarzają tak zeby Lotto zarabiało na niewinnych biednych ludziach. Proszę mi na te pytanie odpowiedzieć każdy chciałby o tym się dowiedzieć od Pana Macieja.
Kto ????
Przecież to my finansujemy.
Wy tylko sprawiedliwie podzielcie.
Shadowbb zauważyłem a kto to jest??
>>> 1128968. Omega2619
Ponawiam pytanie proszę mi na nie pilnie napisać!!!
Proste pytanie do Pana Macieja z Lotto:
> Ważna uwaga - maszyny losujące nie są w żaden sposób połączone z systemem centralnym.
podczas ostatniej kumulacji między godziną 21.00, kiedy na moja prośbę sprawdzono aktualna pulę, a 22.00 - prawie wcale nie było przyrostu - po cóż więc taka późna godzina losowań ?
Możecie, to przemyśleć ?
- czy goście specjalni otrzymują wynagrodzenie ?
Czy TS zamierza wprowadzić jakieś modyfikacje do gier np lotto gra na 1 liczbe tzw pewniaka, 2,3 liczby co na pewno zwiększyłoby zainteresowanie tego typu grami, zwiększenie opłacalnosci gry na 1 liczbę w Multi - jest tak nieatrakcyjna obecnie że mało kto sie na taka gre decyduje