Dla tych co nie wiedzą udało nam się zorganizować chat z Totalizatorem Sportowym Pan Maciej - kierownik zespołu ds. Gier Liczbowych TS odpowiada na pytania... chat rozpoczął się o 15:00, a zakończy pewnie koło 17:00 ?
W Fd jeux w keno jest liczb 70. Czy zapoznawał się Pan z wysokością wygranych. Nie dość , że wygrane są wyższe, to jeszcze płacą za 0/10. I nie zbankrutowali.
dotam w TS na pewno nie płacą lepiej niż nam - to zimna korporacja !
ponawiam pytanie dlaczego 22,15
dlaczego tak póżno?
losowanie odbywa się oczywiście!
perkun
totolotek to inna firma nie związana Z ts
a ruda jest w ciazy czy nie bo nazwisko ma zmienione zauwazyłem,jakas margiel czy cos podobnego
niektore kulki maja takie male cyferki 1 lub 7 co to znaczy
>>> 1128983. Robal_36
Panie Maćku
podczas ostatniej kumulacji między godziną 21.00, kiedy na moja prośbę sprawdzono aktualna pulę, a 22.00 - prawie wcale nie było przyrostu - po cóż więc taka późna godzina losowań ?
Możecie, to przemyśleć ?
- czy goście specjalni otrzymują wynagrodzenie ?
> O planach rozwoju - są planowane nowe produkty, szukamy też nowych rozwiązań, zachęcamy do wysyłania propozycji na mój profil na multipasko.
shadowbb ,oj chyba byś się pomylił ,jak warszawka zarabia
Ważna uwaga - maszyny losujące nie są w żaden sposób połączone z systemem centralnym.
Jak to nie są maszyny połączone z żadnym Systemem centralnym to niby gdzie wysyłane są wszystkie kupony do komputera który oszukuje ludzi żeby 6 nie padła. Czemu nie pokazujecie skanów wygrywających osób skan Kuponu i wygrania? Bo nikt w lotto nie wygrywa. Tylko lotto na niewinnych ludziach zarabia.
Co z dowodami wygranych? CZy beda skany kuponow na stronie LOTTO???
Małe cyferki na kulkach to oznaczenie serii kul.
Panie Maćku że maszyny nie są połączone z systemem może Pan tak mówić ale skąd my mamy mieć tę pewność i czemu unika Pan odpowiedzi na pytanie dotyczące losowania przez np DZIECI
Propozycję umieszczania skanów rozważymy, tak jak pisałem kilka minut temu.
Dzień dobry
1128933. LOTTO - Maciek 2012-09-25 (15:27) Warszawa
>>> 1128929. majklasz
z jakich źródeł losowych danych korzysta lottomat podczas generowania liczb metodą "chybił-trafił"? czynniki zewnętrze typu: liczba grających, godziny zawierania zakładów itp. mają wpływ na losowość generatora?
> Jest to losowy generator, na który nie mają wpływu żadne czynniki zewnętrzne.
Czy mam rozumiec przez to, że na maszyny losujęce ma wpływ TS ?
Losowanie próbne nie powinny być przeprowadzane na ponumerowanych kulach bo zaburzają statystyki.
bolek31 - totolotek s.a. już właściwie nie istnieje ale gry ( przynajmniej dawniej) prowadził ciekawe
Niesety nie nadążam z odpowiedziami na wszystkie pytania.
teodor to było nietaktowne
a czy urzedują tu jeszcze Torsan,lila i reszta spółki??
Następnym razem Macieju to ekipa większa potrzebna z TSa
Przynajmniej jeszcze dwie klawiatury.
>>> 1129013. Monet
Następnym razem Macieju to ekipa większa potrzebna z TSa
Przynajmniej jeszcze dwie klawiatury.
> Prawda.
LOTTO - Maciek " super lotto" 6/59 cena zakladu 1 zl , losownie codzienne kumulacje jak w lotto napewno wieksze zaintereswoniem by bylo niz obecny joker
>>> 1129012. Picasso19
a czy urzedują tu jeszcze Torsan,lila i reszta spółki??
> tak są praktycznie codziennie, ale to może później. Natomiast chyba nie ma ich teraz na chacie? Może Lila się wstydzi?
Nie chce żadnych ... nowych produktów.. .
---------------------------------------
Lotto po ... 2pln.. .
Pytanie:kto jest i kto moze byc producentem sprzetu do gier lotto tzn.maszyn kulek itd.
Odpowie pan na reszte pytań których nie sposób tu na czacie odpowiedziec?
Co TS sadzi o wpadkach na zagranicznych loteriach, przykladowo losowanie puszczone z tasmy "na zywo" o godzinie 22 a krecone o godzinie 17. Jak to mozliwe ze taka loteria funkcjonuje dalej skoro o tasmach wogole nie moze byc mowy ?
panie Maćku jaka jest pana największa wygrana?
Czemu mam wrażenie że P Maciek robi mnie w konia
albo szybszy oberator klawiatury
Witam Wszystkich!
Panie Maćku czy bedą Nowi prowadzacy studio LOTTO?dziekuje i pozdrawiam.
nie liczcie na obnizenie kosztow gry ale liczcie na wprowadzenie nowych gier po 2 zł
albinlotto grałbyś przy ponad 45 mln kombinacji ?? a tyle wychodzi z Twojej propozycji !
ponawiam pytanie czy pula na wygrane w ciągu jednego dnia w multilotku jest ograniczona
>>> 1129018. scolls
Pytanie:kto jest i kto moze byc producentem sprzetu do gier lotto tzn.maszyn kulek itd.
> Producentem maszyn jest firma smartplay. Maszyny produkuje też np. firma editec.
witam, czy TS jest zadowolony z zysków jakie przynoszą Kaskada i Joker??bo wg mnie te gry zmniejszaja wygrane Lotto i MINI LOTTO!!...no i jeszcze ten Plus w Lotto także zmniejsza wygrane w LOTTO
DOTAM obawiam się że nie tylko Ciebie
Panie Macieju trzeci raz pytam
Czy jest szansa przesunięcia losowania DL i MINI LOTKA z godziny 22:15 na 14-tą?
Oraz dlaczego zakłady na wieczorne losowanie mozna puszczać do 22-giej a na 14-tą do 14-tej.
przychylam się do pytania perkun czy totalizator ma zamiar powrócić do gry z np.13 piłkarską,czy wprowadzi np.typowanie plusa albo gier o niższych wygranych np 3z21?????!
Małe cyferki na kulkach to seria kul,a może ciężar kulek odpowiada serii??
Matko jedyna ale tu jest rozgardiasz,wpadne później jak sie tu troche wyciszy.Pozdro
Ja dziękuję Macieju za odpowiedz na moje pytanie.
Bawcie się dalej
ponawiam pytanie:
jak Pan wytlumaczy "wpadke" w Portugali gdzie losowanie jest podobnie jak w Polsce "na żywo" a jednak podano inne cyfry tlumaczac sie pomyleniem tasmy?Może polskie TS lepiej sie pilnuje ?
shadowbb gry swiatowe maja jescze wieksza mozliwosc kombinacji i sa bardzo popularne
Od kiedy Lotto kosztuje 3pln ...NIE GRAM.
-------------------------------------
Czy da radę zorganiozować konkurs na projekt jakiejkolwiek zdrapki? Oczywiście nie musi być żadnej nagrody za zwycięstwo, ale też konkurs ten powinien być bezpłatny - przez internet
albinlotto w krajach gdzie mieszka 100 mln ludzi - gry są dostosowane do liczby ludzi w kraju !
Panie Maćku
czy waga i obwód kul, to jedyne kryteria ?
czy zostało wyjaśnione - co powodowało odchylenie statystyczne w pierwszych losowaniach gry 20/80 ?
moj znajomy pracuje w kolekturze , powiedzial ze jak jest duza kumulacja ma 3 tysiace prowizji czy to prawda pana zdaniem
Pan Maciek nieodpowiedział co było powodem podniesienia cen zakładów?
Czy TS myślał nad rozszerzeniem Lotto o "gorące liczby" tak jak jest to w zachodnich loteriach? Do standardowej "6" można by dolosować jedną liczbę z przedziału 1-5 lub 1-10, przez co ciągle do wygrania byłyby bardzo duże pieniądze, a cena zakładu byłaby podobna do obecnego Lotto Plus. Czy TS nie uważa, że to duże kwoty przyciągają klientów a jeśli tak, to dlaczego nie zrealizuje tego pomysłu?
>>> 1129040. beda1977
Czy da radę zorganiozować konkurs na projekt jakiejkolwiek zdrapki? Oczywiście nie musi być żadnej nagrody za zwycięstwo, ale też konkurs ten powinien być bezpłatny - przez internet
> Zdrapman jest pomysłem naszych grających, być może powtórzymy taki konkurs, bo efekt (również sprzedażażowy) był bardzo dobry.
wiesiek && daj szansę wysłać lotto tym co pracują do 15
dotam dodaj :
a) chec jeszcze wiekszych zyskow ?
b) zyczenie ministra skarbu panstwa ?
c) wzorowanie sie na zachodnich cenach loterii ?
cześć
Wędrowco nie tylko Ty.
Istnieje jakakolwiek możliwość, że kiedyś TS powróci do wcześniejszych stawek? Przed podwyżką było zawieranych chyba więcej zakładów niż teraz.
Czy jeszcze można zadać pytanie, dopiero teraz mogę.
>>> 1129045. dotam
Pan Maciek nieodpowiedział co było powodem podniesienia cen zakładów?
> Chęć budowania wyższych kumulacji.
kumulacji w mm i mini lotto ?
Jak mnie kolektorka proponuje zdrapkę ,to dostaje szału
Dlaczego polski TS nie dołączył do grona panstw w ktorych mozna grac w Euromillions?
Chodzi mi głównie o Lotto
Dlaczego nie zrobiono gry w lotto PO 2 ZŁ JAK BĘDĘ CHCIAŁĄ ZAGRAĆ TO ZAGRAM ALBO NA 2 ALBO NA 1 LOSOWANIE A TAK SZTUCZNIE ZWIĘKSZYLIŚCIE TYLKO OPŁATĘ ZA KUPON BO W DRUGIE LOSOWANIE NIE MOGĘ ZAGRAĆ GRAJĄC ZA 3 ZŁ TO CHYBA CHCECIE WYRWAĆ OD NAS NAIWNIAKÓW WIĘKSZĄ KASĘ jak to jest
Wg mnie nie wróci - podniesieniem cen na 3 zł tylu zniechęcili - oni już nie wrócą nawet za 2 zł
shadowbb dla tego codzienna i za 1 zl
panie MAĆKU ponawiam moje pytania
1. dlaczego na lotto.pl nie ma info o ilości wygranych w keno za poszczególny dzień
2.dlaczego na lotto.pl nie ma podanych iloście zawartych zakładów na poczczególne gry danego dnia
3.dlaczego wygrana w mm i keno 5/7 i 5/8 jest ustalona na taką samą- skoro 5/7 jest trudniej trafić, to samo tyczy 4/9+ i 4/10+, oraz 2/2 i 3/3 w keno
4.czy zestawy wylosowanych liczb w keno wybiera sam komputer, czy np. ktoś z TS programuje te zestawy na każdy dzień, czy jeszcze inaczej
Ok tylko że w MM niema kumulacji ,a zakład też podniesiono?
ona i on> ja rozumiem, że generator chybił-trafił jest losowy, ale żeby był w pełni losowy musi korzystać z różnego rodzaju przypadkowych danych,
dla przykładu: grając w karty przez internet, tasowanie kart odbywa się za pomocą algorytmu losowego opierającego się na przypadkowych zdarzeniach np. zlicza ilość kliknięć myszy na ekranie komputera, ilość ruchów myszy graczy
podobnie powinno być w przypadku lottomatów,
żaden losowy generator nigdy nie będzie w pełni losowy jeżeli nie będzie korzystał z przypadkowych danych np ilość zakładów na minutę, ilość kliknięć na ekranie lottomatu,
powinien być główny komputer który zlicza przypadkowe informacje i wykorzystuje je przy losowym generowaniu liczb, wtedy mamy pewność, że liczby które dostajemy na kuponie chybił-trafił są w 100% przypadkowe
Gdzie są te pośrednie wygrane w zdrapkach i czy ktoś to kontroluje ?
dotam
a jak mnie kaskadera to też dostaję szału
A sadzę że MM to gra na systemowe granie ,ale nie przy cenie 2,5PLN
Panie Maćku jakie dzis padną liczby do lotto?
czasem mam wrażenie, że wysyłając kupon na chybił-trafił przez cały dzień dostaje np. same wysokie liczby, z czego większość to same powtarzające się z zeszłego losowania
>>> 1129063. dotam
Ok tylko że w MM niema kumulacji ,a zakład też podniesiono?
> Z tego co pamiętam, cenę zakładu w ML podniesiono w 2006 roku, wraz z wysokościami gwarantowanych wygranych.
Jednak mam rację. Ta dyskusja nic nie da.. .
Precz z TS.
--------------------------------------
Czy zrobicie więcej aby uprawdopodobnić, że losowania odbywają się na żywo np. prowadzący na tle daty i godziny ??
No i się narobiła nikomu nie odpowiada
Co z tą infolinią dostanę odpowiedź ?
tak owszem podniesiono ... o groszowe sprawy
Czy w Polsce będzie kiedyś taka możliwość np. zagrania w Euro Millions jest dostępna za pośrednictwem dziesięciu loterii w dziewięciu krajach.
w wielu krajach zabronione sa maszyny losujace takie jak ma Nasz TS ale oczywiscie w Polsce takie cos przejdzie bo ludzie grali graja i beda grali ....
Wędrowca netowy, masz rację , My o rybce a P Maciek o ....
CZY BEDZIE OBNIZKA CEN ZA KUPONY? Wiem to nie typowe norma jest podwyższanie, ale czy jest możliwe obniżenie kosztów kuponów? i dlaczego nie? dla mnie bez różnicy czy wygram 10 czy 5 milionów? to i tak dużo
witam. Mam pytanie. Dlaczego nie mozna obstawiac swoich liczb w kaskadzie ?
Panie Maćku
cena, to chęć budowania większych kumulacji ?
A nie widzicie, że mimo wszystko gra coraz mniej ludzi ???
- to trzeba było zrobic grę choćby ze stu i dodatkową liczbę od 0-9 i kumulować bez żadnego ograniczenia
bez urazy
anzu tylko po co?zeby byla wpadka jak w Portugali
Ja chętnie bym widział zamiast Jokera Mały Lotek gdzie się losowało 5 liczb z 35ciu w cenie Mini. A Multi Multi powinien kosztowac jak Mini bo kto chce to sam podniesie stawkę
ANZUUUUUUUUUUUUUUU bardzo dobry pomysł ale co z kulkami w automacie i według mnie jednak te losowania są manipulowane
Na wschodzie Polski, za godzinę pracy, można kupić ...aż 2 zakłady lotto.. .
---------------------------------
Panie Maćku cos słabiutko jest Pan przygotowany do odpowiedzi
1129083. felicjano39
>>.. kto chce to sam podniesie stawkę <<