Wpisy użytkownika marek-m62
Łącznie 677 wpisów w archiwum, pokazane od nr 2 967 003. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
Wracałem kiedyś pociągiem dalekobieżnym z Japonką i Szkotem w przedziale i pogadaliśmy sobie kilkanaście godzin na różne tematy-zdecydowanie animizm jest jedną z najmniej szkodliwych religii.Ja nie wierzę w żadnego boga,no może oprócz Zeusa.
Ja jako ateista nigdy nie próbowałem nawrócić kogoś na ateizm,natomiast mnie bezskutecznie próbowali nawracać katolicy,prawosławni,muslimy a nawet jehowi.
Jeśli chodzi o boga,wierzę w niego tak jak w główną w powerball,w którą nie gram.
Jeśli wiary to raczej w siebie,u grających ta wiara jest zbyt duża niestety i często ciągnie na dno.
Ja cenię ludzi wierzących,którzy olewają kościół-jeśli wierzysz po co ci pośrednik za kasę.Uwierz,że ja nie potrzebuję żadnego boga,takich jak ja jest coraz więcej na świecie.
Witam.Qbam-tam gdzie jankeskie korporacje,tam w 100% oszustwo-przeszkadzających "usuwają".
Jakiś czas temu g-tech kupił największą jankeską firmę od automatów i jakoś sprzedaż im siadła w Azji i Ameryce Płd.-postanowili Polskę "ubogacić" swoim złomem.
To są automaty dla redneck-ów o IQ ok. 60.Bardzo dobra w tej dziedzinie jest austryjacka firma Novartis-być może najlepsza na świecie.Na alibaba.com można kupić za 50% albo jeszcze niżej oficjalnej ceny.
Ci co wygrali pewnie nie narzekają-skąd wiadomo czy nie są powiązani z g-tech?
Ujdzie Ci to,że jak nigdzie na świecie jesteś okradany ze stawki i w np. ml grasz za 0,5 PLN,płacąc 1,25?
W usa biorą 60% od dużych wygranych i jakoś im wystarcza na utrzymanie lotto.
Liczb na losowanie nie da się wytypować ale operator z pewnością może wyciągnąć z bębna te,które chce albo musi w celu optymalizacji zysku.
Qbam,w mm gra się na 10 z 80 zasadniczo,a bywało ponad 200 losowań bez 10/10-jaka to by była kumulacja w lotto po 200 losowaniach bez 6/6-prawdopodobieństwo trafienia głównej w obu grach zbliżone.
Olej go tak jak ja-on nie ma żadnych problemów tylko jaja sobie robi z innych piszących.W mm 10/10 gra stosunkowo dużo osób w porównaniu do ss,jednak w tym samym okresie czasu było 1 lub 2 trafienia 10/10 przy 6 głównych w ss(i kilkunastu 2 stopnia).Policz sobie ile średnio z 1 losowania gier bukmacherskich-mm,ep,ss czy kaskady przytula ts przy braku głównej-tj. ile idzie na wygrane-żaden bukmacher na świecie nie ma takich dochodów.
Qbam-lotto też podlega statystyce w dłuższym czasie.przynajmniej jeśli chodzi o 3 praktycznie wychodzi dokładnie 1/57.
Nie zgadzam się,że ts traci cokolwiek na grach bukmacherskich-to żródło największych zysków dla tej bandy.
Ok.,z tym się zgadzam i podejrzewam,że obniżenie cen zakładów połączone z przeznaczeniem 80% stawki na wygrane spowodowałoby duży wzrost zysków ts.
Witam.Niedługo w ej i em trzeba będzie typować 5 z 50 i 2 również z 50,takie są tendencje.Ciekawe czy będzie można zagrać super szansę do ej w Polsce-jak się nie dopłaci 2 PLN to przecież można żałować.
Tamtych już nie ma-zostali wycięci razem z bezpartyjnymi fachowcami od gier liczbowych.
No tak,ale w takim dzikim usa jest niezależna komisja do spraw hazardu i naprawdę działa-dorwali cwaniaczków z g-tech i oni siedzą za "trafienie" paru dużych wygranych.
Państwowe loterie były w Polsce już chyba w XVIII wieku ale mogę się mylić.
Za "dobrej" zmiany propagowanie hazardu przybrało wręcz komiczny poziom-ss,ep codziennie i gdzie nie spojrzysz to reklama ts.
Dlaczego to się nazywa totalizator "sportowy"-czyżby losowali w studiu wyniki meczów ekstraklasy?
To prawda ale tylko częściowa-tam gdzie ludzie dobrze zarabiają gry losowe nie cieszą się dużą popularnością-w ej i em gra stosunkowo mało osób jak na ilość uczestniczących krajów-z pewnością dużo mniej procentowo niż w wynalazki ts.
Nie wierzę,że choć grosz od ts trafił do sportu amatorskiego czy dziecięcego.
Qbam-grasz bo brakuje Ci pieniędzy,naprawdę bogaci nie zawracają sobie głowy graniem.Z WOŚP z pewnością jest wszystko w porządku inaczej Owsiak i inni byliby już w pisowskich kazamatach.
Owsiak zbiera mniej niż ts zarabia w tydzień i jest w przeciwieństwie do ts bardzo mocno kontrolowany.
Tak,mam miłe wspomnienia zakładów piłkarskich-kupę kasy można było za groszowe stawki wygrać.
Losy z koniczynką nie były takie głupie-nigdy kiedy kupiłem całą kopertę nie miałem mniej niż połowę a zdarzało się i spore przebicie.W obecnym ts kupiłem "zgrzewkę" zdrapek za 200 i miałem 36 zwrotu.
Gra w mm nawet w porównaniu do ej jest bezsensowna-za tydzień w mm masz 3 zakłady ej po paskarskiej cenie ts.
Mylisz się co do mini-jest coraz gorzej,niskie 4 i 3 zdarzają się coraz częściej,pewnie mniej ludzi gra.
Firma ts tak ustawiła wygrane w grach bukmacherskich i stawki w grach "losowych",że wygrywa się rzadko i z intencją na wtopienie w kontynuację grania-naprawdę ciężko trafić parę tysięcy.
Martwi mnie antysemityzm-nie rozumiem antysemitów,którzy nigdy w życiu żadnego Izraelity osobiście nie poznali.
Qbam-żle zrozumiałeś,ja jestem raczej filosemitą,chociaż tak jak większość mieszkańców Izraela nienawidzę tych z długimi włosami poniżej uszu.
Istnieje jak najbardziej ale sami normalni mieszkańcy Izraela są poniekąd antysemitami,bo im ci religijni fanatycy z pejsami żyć normalnie nie dają.
Qbam,oglądałem ostatnio na Planete+ film dokumentalny o google,facebook,twitter,microsoft,paypal i innych-wierz mi,że najgrożniejszym i najgorszym człowiekiem jaki kiedykolwiek chodził po Ziemi jest twórca jednego z tych portali-najpopularniejszego obecnie komunikatora.
To nie chodzi absolutnie o zawiść tylko o zło,które ta gnida wyrządza innym ludziom.
Najciekawsze jest to,że ludzie z całego świata walą do niego jak muchy do g-zero refleksji,jak u nas przy grze w gry ts
Witam.Jak Euro zjedzie do 3 PLN to za ej zapłacimy 4 Euro?Ten 5-cio zakładowy kupon kosztuje tyle co Niemiec zapłaci za 7 zakładów.
Qbam,g-tech ma się z pewnością bardzo dobrze,szczególnie w Polsce-tak w ogóle to naeży podobno od jakiegoś czasu do De Agostini-niby kupili to jankeskie coś za 6 000 000 000 us$.
Trzęsień ziemi będzie coraz więcej-szczelinowanie przy wydobyciu gazu łupkowego,duże sztuczne zbiorniki wodne tudzież elektrownie geotermalne powodują naruszenie równowagi skorupy ziemskiej i wstrząsy sejsmiczne na obszarach gdzie nie było ich od tysięcy lat.
Nie ma za co przepraszać-tych gier jest tyle,że nie tylko w kieszeni ale i w głowie pustkę mogą zrobić.
Wszyscy płacą mniej,chociaż wszędzie zarobki większe niż w Polsce.
Witam.Qbam,wiadomo że gracz musi być stratny ale dlaczego aż tyle-z jakiego powodu jest okradany już na stawce.
Większość grających myśli,że jak zagra 10 10 mm to ma pewne 1 4/10,albo przy 57 zagranych lotto pewne 3/6-niestety to nieprawda.Chodziło mi bardziej o te 0,5 PLN zajumywane w mm i grę za 0,5 PLN w ml-moim zdaniem stawka powinna być nietykalna a podatki od wyższych wygranych iść na utrzymanie ts i nasycenie tego pazernego państwa.
Może przy zmianie zasad byłoby więcej wysokich wygranych-w usa jakoś to działa przy niezmiennej od wielu lat cenie lotto -1 us$.
Najlepiej,żeby ich w ogóle nie było ale gdy są tanie,powszednieją ze względu na dostępnośc-stają się bardziej losowe z powodu dużej ilości zakładów.
Witam.Wszystkie gry losowe są nieopłacalne dla grających ale Eurojackpot jest jedną z najbardziej nieopłacalnych.
Możesz zrobić "donation"-wejdż na stronę,spisz maila i wyślij paypal-raczej nie odrzucą.
Z moich obserwacji wynika,że firma IGT obsługuje EJ i EM-myślę,że to jankesi wymyślili obie tak niekorzystne dla graczy "loterie".
Nie wiem co może być podniecające ale firma obsługująca coś w innej firmie powinna tylko i wyłącznie zajmować się obsługą tego czegoś,a nie rządzić się w firmie zleceniodawcy.
Jak duże jest prawdopodobieństwo wypadnięcia 35 6 w lotto przy 6 000 000 zawartych zakładów?
Bartoszewski nie miał żadnego wpływu na wyprzedaż polskiej gospodarki-kaczyńskie niestety tak,chociaż bez porównania z balcerowiczem.
Gryks76-zagrałbyś w Superenalotto?Prawdopodobieństwo jest niestety ważne.
W pewnym sensie masz rację ale są gry ,w które absolutnie nie opłaca się grać.
Galik,gdyby nie zbierali na "szport" i "qulturę" też byłoby 50% na wygrane.
Śmieszą mnie typowania,granie na sucho-szczególny okaz to arczibalik-w krótkim okresie 8 i 9/10 zatypowane i nie zagrane,a ja od początku mm nie miałem 8/10 mimo stałej gry na "mokro".
Bilans gry w mm,ep,ss i pewnie kaskadzie tudzież keno jest niezgodny z prawdopodobieństwem.
W zasadzie przy losowaniu "hiper odkurzaczem" nie należy zwracać uwagi na prawdopodobieństwo-wylosują to co daje im maxymalne zyski przy wiedzy o zdanych kombinacjach-ich "mapki" są lepsze.
Ja gram 10/10,ewentualnie 8/10-co mnie parki obchodzą?Nigdy nie korzystam z cudzych pomysłów na grę,jeśli już nie swoje to ch/t.
Sprawdzałem swoje zestawy na przestrzeni lat i tylko w lotto ilość wygranych zgadza się z prawdopodobieństwem.
Witam.Już wiemy co zrobić z kotem ale może specjaliści poradzą coś na zakonnicę-gdzie ją kopnąć i co jej wyrwać,może portfel?
Qbam,wejdż na stronkę g-tech Ivory Coast,Peru,Chile czy China i poczytaj-ja nie mam żadnej obsesji g-tech,nienawidzę ich tak jak innych jankeskich korporacji pchających się w każdą dziurę dzięki korupcji-poczytaj jak wchodzili do Polski.
Tu masz rację qbam-oni wiedzą i czasem korzystają z tej wiedzy.
Nie rozumiem antysemityzmu-w g tech i dla nich,nie pracują tylko Izraelici-pełno tam katoli,protestantów i innych muslimów-kasa przyciąga.Mam znajomych o korzeniach "izraelskich"-ciężko pracują i nie są bankierami.
Bardzo się mylisz-normalni mieszkańcy Izraela nienawidzą pejsów bardziej niż możesz to sobie wyobrazić.
Ustrój Izraela bardzo przypomina Polskę po 1989 z panowaniem czarnych i katolskim "terrorem".
W pisowskiej Polsce też to jest podstawą pod budowę tożsamości.
Grałeś w EJ,ja odpuściłem-szkoda kasy,chociaż gdybym wiedział o wysokości wypłat za 4+2,to bym pewnie zagrał.
Jak w keno można stracić mniej niż w multi,jeśli losowania co 4 minuty a nie 2 razy dziennie?
Ilość losowań to wydana kasa-sami kolektorzy mówią,że keno to dla wielu graczy zguba,sam widziałem grających za 5 tysi i odbierających 7 stówek z tego.
Ja grałem okazjonalnie w keno dopóki było 60 PLN za 7/10-często wygrywałem.
Są tylko dwa rodzaje strategii-ch/t albo swoje,przy swoich nie warto zbytnio kombinować bo to strata czasu,ch/t i tak zawsze będzie miało przewagę w ilości wygranych-przy swoich trzyma strach,że padną w losowaniu a ty nie puściłeś.