Wpisy 1 211 180 – 1 211 279
6 listopada 2012 00:00 → 6 listopada 2012 00:44, 100 wpisów
Lottomat a ja niedawno szedłem ulicą patrzę a tam gdzie była kolektura puste szyby,chyba właściciel zbamkrutował:
Dobrze chyba tylko trzymają sie kolektury w supermarketach,żabkojadach i kioskach:
hipcio, w wawie tez jest pare takich miejsc... a na stronie ts-a sa wymienione jako czynne kolektury
Pawcio... skoro dzisiaj o 19 było 40mln to jutro do 22 musi zostać zawartych jeszcze 2,5mln zakładów nie wiem czy się uda 50 mln osiagnac?
Jeśli Pawcio ma rację, to chyba ta kumulacja coś nam powoli narasta...
myslisz ze czemu real wprowadzil zaklady w kasach
moneys moneys everywhere
moneys moneys everywhere
ja mieszkam w nowym bloku... sasiedzi ą, ę, bułkę przez bibułkę... pod nosem mam lottomat w sklepie spozywczym... cieszy sie tak malym zainteresowaniem, ze przesrali tu nawet dowozic wiekszosc zdrapek
tańczącyzwilkami: Więcej niż 2,5 mln zakładów. Gdzieś z 6,7 mln musiałoby być zawartych. ok. 50% idzie do puli.
2,5 miliona? Oj chyba się mylisz. Z jednego zakładu do puli idzie około 54 grosze. Żeby do puli doszło 10 milionów trzeba zawrzeć prawie 20 000 000 zakładów
Polacy zawsze się mobilizują w ostatniej chwili może uda ise dozbierać dla zwycięzcy do tych 50 mln-ów
Nie wiem jak jest liczona umulacja wiec policzylem po cenie zakladu
:dlatego trzeba zachęcać ludzi aby jutro na spacer wybrali sie kolektur:
mysle ze jutro powinni puszczac tylko reklamy lotto i same jachty i wille w meksyku
Pasko nom na 19:00 było prawie 40 mln załóżmy, że do 22 uzbierało się z milion to i tak jeszcze 9 mln zostaje chociaż myślę, że jutro uzbiera się do 47 mln.
ale ile by nie wygrac to abramowicza z jachtem nie przerosniemy
w Lotto Plus padnie jedna albo wcale... te 7 to był jakieś niesamowite zdarzenie jak dla mnie
No przecież napisałem, że nie wiem jak rośnie kumulacja, więc policzyłem po cenie zakładu z plusem 2,5mln - to i tak dużo jak na 1 dzień zawierania zakładów!!
A ja myślę,że teraz w plusie będzie cieniutko,muszą nadrobić straty po ostatnich wygranych:
to moze juz w kolejke staniemy unhapi bo nas w statystykach pomina
Pasko: Gra teraz o wiele więcej osób a w drugim podejściu przy tych samych zawartych zakładach jest duża szansa, że padnie więcej szóstek w lotto plus. Jakby było jeszcze lotto plus trzecie losowanie to mogłoby być jeszcze więcej szóstek bo ciekawe ile jest maksymalnie zakładów 6/6 które się powtarzają.
jutrzejsza kumulacja powie duzo o zamiarach ts
sie okaze ze jedynym slusznym jasnowidzem jest sam ts
sie okaze ze jedynym slusznym jasnowidzem jest sam ts
pasko: 3 zl / 1,25 * 0,5 * 0,4... modyfikowac lekko mozemy tylko to 0,5
lottomat, koledzy niech liczą, a my skoczmy na meczyk
w tego hokeja
lottomat ts jest kiepskim jasnowidzem... od lat 'myli sie' przy prognozowaniu puli
http://www.haxball.com/?roomid=41b02a22c116e2d350ada6ceb48422e1bba8a5d1e3548a9d5329f8ab0961c9b1&pass=1
haslo : mp
haslo : mp
W Lotto Plus jutro jest duża szansa, że chociaż jedna szóstka będzie jeszcze większa na podstawowe losowanie, ale zobaczymy jak to będzie. Jak myślicie będzie szóstka czy kumulacja z 65 mln?
czyli jutro jest bardziej prawdopodbna pula pierwsza podana czyli 45 mln
Ts powinno zatrudnić hipnotyzerów,takich jak kaszmirowski,wtedy ludzie na pewno zagrają:
pospieszyli sie z 50mln zeby podkrecic zabawe
sprawdzilem w moim kalkulatorze... a nie wiem dlaczego pamietalem, ze 40
na clublotto ile wykupili zakładów systemowych, udało mi się na to załapać ale skromnie.
unhappy: w Dużym Lotku było 36%, a w Lotto zmienili na 44%. Może sobie uśredniłeś ?
pasko, szczerze mowiac, nigdy z tych procentow nie korzystam, bo raz zapisalem je w kalkulatorku i ciagle korzystam z niego, wiec moglo mi sie cos pomieszac
pawcio, dla mnie gra o takie pieniadze jest czysta abstrakcja, wiec nie interesuje mnie specjalnie, czy szostka padnie, czy nie... wejdz na moj profil i otworz pierwszy link... przy ok. 26 mln zakladow (tyle potrzeba do puli 50 mln), najbardziej prawdopodobne wyniki z teoretycznego punktu widzenia to: 1 szostka, 2 szostki, 3 szostki, 0 szostek
przy czym 1 szostka i 2 szostki sa niemal rowno prawdopodobne... co nie oznacza, ze w tym konkretnym losowaniu padna
czesc kriss wszystkich wymiotlo... graja z lottomatem w jakas gre
Jeśli faktycznie zostanie zawartych 26 milionów zakładów i pula osiągnie 50 000 000, to szansa na kolejną kumulację wyniesie około 15%, więc wciąż nie jest to najmniejsza szansa...
panie i panowie podejscie macie dobre ale czysto statystyczne ktore jednak troche odbiega od tego co sie dzieje na zywo
pasko, no nie do konca... rozklad nie konczy sie na 0,1,2, i 3 szostkach to nie bylby formalnie rozklad prawd., bo p(omega) != 1
mniej prawdopodobne od kumulacji sa wielokrotne (>3) szostki
mniej prawdopodobne od kumulacji sa wielokrotne (>3) szostki
lottomat... podejscie jest prawidlowe... brakuje nam jedynie danych o samych zakladach, ale tego ts nigdy nam nie udostepni
chyba napiszę sobie skrypt które na podstawie liczb pokaże mi czy szansa na szóstkę się zwiększa czy zmniejsza i o ile można coś takiego zrobić, bo widać, że jest tendencja przy graniu na dane liczby... przykładowo jeśli padają niskie liczby, to zwykle jest więcej wygranych, itd.
Za granicą kumulacje rosną do kilkuset milionow, to w Polsce nie mogą?
podejscie tak bo jakos trzeba to policzyc wiec pewne zalozenia musza byc sztywne
tanczacy, tam rosna, bo parametry gey w stosunku do potencjalnej liczby grajacych sa zupelnie inne...
no w niektórych jest jeszcze jakiś a'la JOKER ale sa chyba odpowiedniki 6/49 z dużymi kumulacjami?
gdyby ts udostepnil nam te dane, na bardzo wysokim poziomie ufnosci moglibysmy stwierdzic, czy ustawial kumulacje i wykryc wszelkie zmiany w procesie generujacym dane...
ale czy w firmie prodokujacej taki sprzet jest mozliwe zeby taki cynk nie poszedl od kogos ze jest super hiper opcja ?
chyba ze ts specjalnie pokazal wpadki na antenie zeby pokazac graczon ze hej jestesmy uczciwi ale gdzie wasze pieniadze
oczywiscie, ze sa na zywo... ale to nie ma zadnego znaczenia...
firm ktore robia takie maszyny jest duzo i duzo osob je testuje wiec ... cicho sza ciagle