Wpisy 80 801 – 80 900
2 grudnia 2009 00:08 → 2 grudnia 2009 17:58, 100 wpisów
Ciekawa strona o grach lotto w Europie i na świecie; www.lotto-centrum.com/
Cd. W dziale " Inne" /chybił-trafił/ jest zaawansowany generator liczb. Możemy dodawać swoje pewniaki, wyrzucać liczby, wybierać zakres losowanych liczb.
Bułgarscy naukowcy rozmawiają z przedstawicielami pozaziemskich cywilizacji:
http://wiadomosci.onet.pl/2086691,12,1,1,item.html
http://wiadomosci.onet.pl/2086691,12,1,1,item.html
Liczby lotto, test na jutro. 01, 05, 09, 10, 11, 14, 20, 22, 24, 25, 28, 31, 39, 43 i 48.
Edi8>>>
Dotyczy metod doboru pewniaka.
Kolego wymyślasz nowe metody a najprostsze są najbardziej efektywne!
Dwa przykłady(w oparciu o wyniki z listopada br.):
1)Gra na tylko jedną i tą samą liczbę 24, dała 22 trafienia!
2)Gra na Plusa, czyli 20stą wylosowaną liczbę dała 15 trafień,za to już gra na 18stą wylosowaną liczbę(gra na pozycje) dała też 22 trafienia!
W grudniu oczywiście wybieramy sobie inną liczbę lub inną pozycję. Tylko jakie wybrać? Oto jest pytanie!
Ja osobiście polecam liczbę 32, a pozycję 14stą.
Pozdrawiam
Dotyczy metod doboru pewniaka.
Kolego wymyślasz nowe metody a najprostsze są najbardziej efektywne!
Dwa przykłady(w oparciu o wyniki z listopada br.):
1)Gra na tylko jedną i tą samą liczbę 24, dała 22 trafienia!
2)Gra na Plusa, czyli 20stą wylosowaną liczbę dała 15 trafień,za to już gra na 18stą wylosowaną liczbę(gra na pozycje) dała też 22 trafienia!
W grudniu oczywiście wybieramy sobie inną liczbę lub inną pozycję. Tylko jakie wybrać? Oto jest pytanie!
Ja osobiście polecam liczbę 32, a pozycję 14stą.
Pozdrawiam
moje trojki ; 24 46 51 - 80 12 54 - 80 12 70 - 80 46 12 - 80 12 51 - 80 12 24 -
witam dzisiaj na 14 padnie coś z dwójeczki 57, 59 macie jakieś przeczucie co jest bardziej prawdopodobne/:)
Przeanalizowałem wyniki z ostatniego miesiąca metoda "slawomir71" i faktycznie coś w tym jest, z drugiej strony coś co się wydarzyło nie musi się powtarzać, ale.... Pewnie są jakieś lepsze możliwości typowania ale ta metoda wydaje mi się ciekawa. Zwłaszcza ze sam wg tej metody typowałem 5 na 22. Już myślałem że nic a tu bodajże przedostatnia wypadła:) Osobiście też gram na 5 liczb na nie (wcześniej można było na 4 jak był kurs 1,22) systemem piętnastka. Jestem na piątym stopniu i ciekawe, czy uda mi się w miesiąc ukończyć:) Jeśli tak to byłoby jakieś 1000 do przodu:) Pozdrawiam Paskowiczów:)
Witam,
geistchen >>> co to znaczy system piętnastka, możesz rozwinąć?
geistchen >>> co to znaczy system piętnastka, możesz rozwinąć?
geistchen >>> pragnę nieśmiało zauważyć , że to jednak metoda przeze mnie wskazana dała w listopadzie 19 trafień - gdy metoda kolegi "slawomira71" w tym samym listopadzie 17...
Pzdr.
edi8
Pzdr.
edi8
musashi 58>>> wpisz do wyszukiwarki hasło:system piętnastka a znajdziesz masę odniesień , bo jest to bardzo znana metoda gry na zdarzenia sportowe.
Pzdr.
edi8
Pzdr.
edi8
musashi 58>>> tu masz link do zebranych przeze mnie wielu metod gry:
http://www.forum.duzylotek.net/viewtopic.php?t=635
a w punkcie 18-tym jest ta metoda Marasa "System piętnastka".
Pzdr.
edi8
http://www.forum.duzylotek.net/viewtopic.php?t=635
a w punkcie 18-tym jest ta metoda Marasa "System piętnastka".
Pzdr.
edi8
sollos>>> do wpisu 80805:
z tego co piszesz rozumiem , że dla Ciebie wykonanie odejmowania wartości 2 liczb jest działaniem nazbyt skomplikowanym , skoro napisałeś:
"Kolego wymyślasz nowe metody a najprostsze są najbardziej efektywne!"
z tego co piszesz rozumiem , że dla Ciebie wykonanie odejmowania wartości 2 liczb jest działaniem nazbyt skomplikowanym , skoro napisałeś:
"Kolego wymyślasz nowe metody a najprostsze są najbardziej efektywne!"
Dzięki edi8, dzięki :)
Tak naprawdę to metoda by edi8 i slawomir71 są tak samo prawdopodobne:) Chociaż mi bardziej pasuje (przynajmniej wzrokowo, wystarczy spojrzeć na mapę z początku:)) metoda by Slawomir71. Co nie znaczy że metoda ediego jest gorsza, czy lepsza. Jest po prostu inna. Ważne by nie stracić. :)
edi8>>>
Wyciągasz zbyt daleko idące wnioski i w dodatku błędne. Nie mam z dodawaniem liczb najmniejszych problemów.
Stwierdzam tylko fakty. Komplikujesz sobie życie… i tyle.
Pozdrawiam
Wyciągasz zbyt daleko idące wnioski i w dodatku błędne. Nie mam z dodawaniem liczb najmniejszych problemów.
Stwierdzam tylko fakty. Komplikujesz sobie życie… i tyle.
Pozdrawiam
witam! Jestem tutaj nowy,kiedyś wyliczenia na ML robiłem ręcznie i wiem że można liczby dodawać i odejmować pozycjami wystąpienia.Widzieliście wczoraj o godz.22wystapiła liczba 15 ,która poszła 8raz co 20 losowań.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
slawomir71>>> Twoja metoda doboru typu ( jako suma 1+2 liczby sortowanej w poprzednim losowaniu ) w listopadzie dała 2 razy "upolowanie" PLUSA:
a/ 22.11 B 14
b/ 24.11 B 08
W Totalizatorze Sportowym trafienie PLUSA to 88zł za 5zł , czyli praktycznie gramy tu o trafienie kursu 17.60
Pzdr.
edi8
a/ 22.11 B 14
b/ 24.11 B 08
W Totalizatorze Sportowym trafienie PLUSA to 88zł za 5zł , czyli praktycznie gramy tu o trafienie kursu 17.60
Pzdr.
edi8
A czy mógłby mi ktos wyjasnic, co to znaczy "grac na pozycję"?
Rozumiem to tak, ze codziennie jest losowanych 20 liczb na 20 pozycjach. Ok. Ale powiedzmy na 15 pozycji codziennie jest inna liczba, no moze się czasem powtórzyć. to którą z tych co padły na 15 pozycji mam wybrac? 1 losowanie wstecz? dwa? czy taką samą jaka wypadła poprzedniego miesiąca w danym dniu?
czy np.taką, która wystąpiła na danej pozycji najwięcej razy w jakimś okresie czasu?
A może zupełnie inaczej...?
Pozdrawiam.
Rozumiem to tak, ze codziennie jest losowanych 20 liczb na 20 pozycjach. Ok. Ale powiedzmy na 15 pozycji codziennie jest inna liczba, no moze się czasem powtórzyć. to którą z tych co padły na 15 pozycji mam wybrac? 1 losowanie wstecz? dwa? czy taką samą jaka wypadła poprzedniego miesiąca w danym dniu?
czy np.taką, która wystąpiła na danej pozycji najwięcej razy w jakimś okresie czasu?
A może zupełnie inaczej...?
Pozdrawiam.
musashi 58>>> na forum masz bardzo popularny wątek kolegi "ziuta1981krk" wyłącznie tej metodzie typowania na pozycje poświęcony , a wcześniej od niego pisał o tym w swoim wątku kolega "grubas67" i tam masz wszystko jasno opisane.
Pzdr.
edi8
Pzdr.
edi8
ok, dzięki edi8
Witam
Po dzisiejszej porazce o 14 wchodze na nowy plan typowania pt. "Wszyscy sie mylicie :)"
Wczoraj w testach 7 liczb dziabnalem :P
Po dzisiejszej porazce o 14 wchodze na nowy plan typowania pt. "Wszyscy sie mylicie :)"
Wczoraj w testach 7 liczb dziabnalem :P
07,12,80
do Zwroc uwage: dzisiejsze wpisy od godz. 09:50 do 13:50. Nikt nic nie trafil;( Moze cos jest w tym o czym do Ciebie pisalem . Wykluczone okolo 25liczb.. coz to prawie gotowiec;)
musashi 58>>>
Twoje rozumowanie jest właściwe. Najłatwiej powtarzać liczbę z tej samej pozycji z ostatniego losowania (ja w swoim wpisie 80805 taką metodę miałem na myśli), jednak czy weźmiesz z co drugiego, czy z co trzeciego to zależy już tylko od Ciebie i Twojego wyczucia.
Kolega "ziuta1981krk" typuje trochę inaczej niż ja Ci podaję, bo szuka „długich przerw” w wystąpieniach liczb na kolejnych pozycjach, a to już jest inna metoda… Niemniej również skuteczna!
Pozdrawiam
Twoje rozumowanie jest właściwe. Najłatwiej powtarzać liczbę z tej samej pozycji z ostatniego losowania (ja w swoim wpisie 80805 taką metodę miałem na myśli), jednak czy weźmiesz z co drugiego, czy z co trzeciego to zależy już tylko od Ciebie i Twojego wyczucia.
Kolega "ziuta1981krk" typuje trochę inaczej niż ja Ci podaję, bo szuka „długich przerw” w wystąpieniach liczb na kolejnych pozycjach, a to już jest inna metoda… Niemniej również skuteczna!
Pozdrawiam
Sorki troche mi sie porypalo...chyba po moich poniedzielkowych imieninach... wszak losowania o godzinie 14:00 jeszcze nie bylo,wiec moze zagrać? wedlug procedury,o ktorej wyzej wspomnialem.
do edi8 o wiedzisz jaki jestes czujny sam to wychwycilem i od razu swoj blad naprawialem
Komputer centralny totka i tak zbiera informacje tak szybko ze nasze dywagacje na stronce multipasko nie maja wiekszego znaczenia. 12 tysiecy terminali wysyla sygnaly do Centrali i malo tego ze sygnal biegnie ze wszystkich zakatkow kraju to jeszcze jest to blyskawicznie przetwarzane: terminal w punkcie lotto, centrala, satelita, z powrotem do centali i dopiero wydruk na naszych kuponach. Prawda,ze szybko?!
Dzięki sollos za dodatkowe wyjaśnienia.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
awnowy>>> skoro to Twoje skorygowanie wpisu nastąpiło dopiero po moim wpisie zwracającym uwagę na obecny tam błąd - to zachodzi przypuszczenie , iż owo skorygowanie nastąpiło na skutek mojego wpisu...
Ale to drobiazg , zważywszy stan tuż po imieninowych uroczystościach :)
Pzdr.
edi8
Ale to drobiazg , zważywszy stan tuż po imieninowych uroczystościach :)
Pzdr.
edi8
Oj dzieje się wokół hazardu:
http://wiadomosci.onet.pl/2088511,11,wstrzasajaca_analiza_cba_ws_ustawy_tajemniczy_punkt_15,item.html
http://wiadomosci.onet.pl/2088511,11,wstrzasajaca_analiza_cba_ws_ustawy_tajemniczy_punkt_15,item.html
Wg mnie droga wyglada znacznie prosciej-terminal-wydruk-przeslanie danych do HQ :)
trafinie 6 w lotka to prawie 1 do 14 mln! np przyjmujac ze warszawa ma 2 mln mieszkancow a ja bym wreczyl zlota kuleczke 1 mieszkancowi to czy by ktos odnalazl tego mieszkanca z ta kuleczka powiedzmy za 1 razem czy 2 itd ale czym wiecej bedzie szukal tym sznse wzrastaja ale to jest tylko 2 mln a w lotto jest tych milionow 14 prawie czyli to daje do zrozumienia ludzia ktorzy przeczywaja jakis spisek lotto itp
Proponuję następujące piąteczki:
1) 5,15,43,44,67
2) 7,25,54,61,80
3) 7,13,31,35,60
1) 5,15,43,44,67
2) 7,25,54,61,80
3) 7,13,31,35,60
do wpis z godz.13:38 Spytaj panów,którzy naprawiaja terminale totka to moze bedziesz bardziej sklonny uwierzyc w to co przekazalem. Zaiteresuj sie zwlaszcza nad jakim panstwem krazy wspomniany satelita...to moze Ci wiele wyjasnic;)
anowy nie interesuje mnie zbytnio jakikolwiek kontakt z ludzmi TSu-chyba ze odbieram wygrana :)
A to co napisalem to moje spostrzezenia-skoro rozmawiales z nimi to trzeba bylo to ujac w wpisie :P
A to co napisalem to moje spostrzezenia-skoro rozmawiales z nimi to trzeba bylo to ujac w wpisie :P
A co do satelity to nie mam zielonego pojecia jak to jest rozwiazane :P
MOJA PROPOZYCJA NA 22 MULTI MULTI
TRÓJKI :
41 47 48
21 47 48
32 47 74
31 47 54
TRÓJKI :
41 47 48
21 47 48
32 47 74
31 47 54
do Popros rowniez kolektora by sprobowal wrzucid do terminala barzdo szybko wieksza ilosc blankietow. Pojawia sie komunikat "brak bufora". Gdyby wydruk kupony byl uzalezniony tylko od komunikacji miedzy terminalem a drukarka w istocie byloby tak jak myslisz. Poza tym np. w wypadku wystapienia burzy zaklady wcale nie sa przyjmowane a terminal dziala,prawda? Wiec wyciagaj sam wnioski.
do Moze zadzwon do Panow Bagsika lub Gasiorowskiego...moze wiedza cos wiecej;)
Oj sorki pomylilem sie w Twoim nicku . Przepraszam wszak Twoj nic to
awnowy>>> wylecz się tym samym czym się zatrułeś - ale w mniejszej dawce :)
Korzystali i korzystaja np. w tak wszechobecnej telefonii mobilnej. Moje ukierunkowanie mialo Ci przyblizyc kraj;)
do uszczypliwoci zostaw na inne okazje. Przeprosilem na forum za swoj blad we wpisie. Faktycznie godzina mi sie pomylila, zle czy to powod do Twojego wczesniejszego wpisu?
anowy tak apropo artb juz nie istnieje i panowie juz nie wspolpracuja razem :P a co do burz i zaklocen to masz racje bo chyba jest oczywiste ze terminal musi miec ciagly "kontakt z baza" a moja droga terminal-wydruk-HQ nie odnoila sie do tego ze terminal zbiera dane i pod koniec dnia wysyla je wszystkie do HQ
Oki podzielilem sie wiedza. Tyle i tylko tyle. Fajnie,ze mozna kulturalnie podyskutowac. Pozdrowionka.
a co do telefoni mobilnej to raczej istnieje w kraju siec anten ktore przekazuja sygnal-jak juz to w wszechobecnej telefoni satelitarnej :P
http://serwis.lotto.pl/183-45efdac118327-2939.htm
Czytaliście to o szczęśliwej kolektórze? Nieźle :)
Czytaliście to o szczęśliwej kolektórze? Nieźle :)
czarna71>>> jesteś WIELKA z mojej trójeczki tylko jedna weszła.
Z tych moich typów to chyba prędzej można na NIE :)
pozd
Z tych moich typów to chyba prędzej można na NIE :)
pozd
Co paliła MM:
http://wiadomosci.onet.pl/2088480,12,pokazano_film_obnazajacy_sekret_marilyn_monroe,item.html
http://wiadomosci.onet.pl/2088480,12,pokazano_film_obnazajacy_sekret_marilyn_monroe,item.html
Szóstki padły w Gorzowie i w Toruniu.
Przykro mi Hipciu ;( dziś o 14 miałbyś z wczorajszych typków trafionego pewniaczka, 2/3 i 3/5. Czasami warto być upartym :)
Trzymaj się cieplutko
Trzymaj się cieplutko
Niewazne co palila ,wazne jaka spuscizne zostawila i jakich wzruszen i piekna potomnym dostarczyla.
Jedna z tych szczęśliwych „szóstek” została skreślona w Toruniu w kolekturze przy ul. Szosa Bydgoska 26. Nasz gracz zawarł łącznie 7 zakładów za sumę 21 złotych. Z kolei druga osoba zagrała metodą chybił trafił w kolekturze przy ul. Pocztowej w Gorzowie Wielkopolskim. Kupiła dwa zakłady płacąc 6 złotych.
jakie to musi byc uczucie...wysyłasz za 6zł lotto na chybił i wygrywasz 10 mln.
Witam wszystkich
Ma ktoś jakieś dobre programy do typowania liczb? Za pomocą czego typujecie liczby?
Ma ktoś jakieś dobre programy do typowania liczb? Za pomocą czego typujecie liczby?
czarna71 gratulacje ;))))0 mogłam cie posluchac ;(
Dorocina...a no moglas...innym razem.Po losowaniu o 22 napisze na gg.
czarna71>>> bo 13max33 tak lubi,tylko biedaczysko czasami nie wie kogo zaczepia :D
24 46 51 - i piateczka 80 78 32 12 51 -
we wpisie 80797 hipopotan napisał:
"jak chyba pamietam alfred szklarski w swoich ksiazkach dla mlodziezy,co czytalem w mlodosci opisywal historie tomka,podrozyjacego po swiecie pelnym przygod,czyli wykorzystal w ksiazkach fakt ze ludzie lubia zwiedzac swiat"
Prawda o Alfredzie Szklarskim jest dość smutna , bo w czasie wojny współpracował z Niemcami ( jako redaktor wydawanej przez okupanta gazety )i został na niego przez podziemny Sąd wydany wyrok śmierci , którego nie zdążono wykonać - a po wojnie został skazany na 6 lat więzienia.
Aby odkupić swoje przewiny , wpadł na pomysł pisania ogromnym patriotyzmem nacechowanych książek o przygodach Tomka...
"jak chyba pamietam alfred szklarski w swoich ksiazkach dla mlodziezy,co czytalem w mlodosci opisywal historie tomka,podrozyjacego po swiecie pelnym przygod,czyli wykorzystal w ksiazkach fakt ze ludzie lubia zwiedzac swiat"
Prawda o Alfredzie Szklarskim jest dość smutna , bo w czasie wojny współpracował z Niemcami ( jako redaktor wydawanej przez okupanta gazety )i został na niego przez podziemny Sąd wydany wyrok śmierci , którego nie zdążono wykonać - a po wojnie został skazany na 6 lat więzienia.
Aby odkupić swoje przewiny , wpadł na pomysł pisania ogromnym patriotyzmem nacechowanych książek o przygodach Tomka...