Wpisy użytkownika Beezqp
Łącznie 667 wpisów w archiwum, pokazane od nr 20 859. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
Do wpisu 20854:
Weź pod uwagę, że są jeszcze mniejsze wypłaty, po 2,4,12 zł - spokojnie by się z 800 zł uzbierało ;)
Weź pod uwagę, że są jeszcze mniejsze wypłaty, po 2,4,12 zł - spokojnie by się z 800 zł uzbierało ;)
bynajmniej nie napisałem tego żeby bronić Multilotka - ta gra to pomyłka, a o jej totalnej nieopłacalności dla graczy świadczy kampania marketingowa jaka jest jej poświęcona.
Kto gra w Express Lotka? Mało kto. A wygrana główna na poziomie tej z ML, z tym, że trafić ją 10 razy łatwiej a zakłady 2x tańsze
Kto gra w Express Lotka? Mało kto. A wygrana główna na poziomie tej z ML, z tym, że trafić ją 10 razy łatwiej a zakłady 2x tańsze
Oj, dzisiaj kulki dla mnie niedobre. Ale co tam, ważniejsze, żeby się wyspać a jutro obudzić. Dobranoc wszystkim!
Co do Multilotka - mam taki pomysł, żeby wybrać sobie 5 par liczb - posłać je na 2 skreślenia osobno i na 10 skreśleń wszystkie razem. Koszt - 15 zł a już przy trafieniu 1x 2/2 nam się zwróci, 10 dla ściemy, żeby w razie pecha [jak padną liczby ale nie w tych parach co posłaliśmy] też trochę grosza odzyskać. W najbliższym czasie wypróbuję, dwa razy kolacji można nie zjeść, hehehe
U mnie dzisiaj skromnie DL i mniej skromnie, ale tez skromnie EL.
Do 22 wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
Do 22 wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
o kurde, hanys, coś ty, w totka wygrał??? Osiem stówek na zakłady... Chyba kolekture na godzinę przez ciebie musieli zamknąć
W Express znowu zaskoczyli, już drugi raz w ciągu ostatnich 3 losowań... A ja sobie do teraz pluję w brodę za to 5/5 które mogłem mieć, gdybym liczby wytypował tydzień wcześniej.
W DL za to dość przyjazne losowanie - niestety, jak zawsze - nie dla mnie.
Ciekawie za to w ML - padło bardzo dużo liczb pierwszych [aż 8] i aż 11 nieparzystych z przedziału 1-40... Naiwni powiedzą, że zaczęły nadrabiać ;)
Jutro wypróbuję sposób gry w ML, który wczoraj opisałem, może się uda i nie będę w plecy.
W DL za to dość przyjazne losowanie - niestety, jak zawsze - nie dla mnie.
Ciekawie za to w ML - padło bardzo dużo liczb pierwszych [aż 8] i aż 11 nieparzystych z przedziału 1-40... Naiwni powiedzą, że zaczęły nadrabiać ;)
Jutro wypróbuję sposób gry w ML, który wczoraj opisałem, może się uda i nie będę w plecy.
Do 20934 - chodziło mi o to, że posądziłeś dziadka zaraz o hazard na wielką skalę, kasyna, wyścigi konne i Bóg wie co jeszcze. Takich ludzi jak ten dziadek jest na pęczki, grających mniej lub bardziej regularnie ale odsetek tych, co oprócz lotka grają jeszcze w inne hazardowe gry jest raczej niewielki. Znam mnóstwo osób, które w totku nie widzą nic złego ale nawet meczu by nie obstawili, bo ich już odrzuca taka forma hazardu. Sam zresztą do nich należę.
Ale podpisuję się pod wypowiedzią kogucika - mimo tego, że stawki proponowane przez TS, ceny zakładów itp. są złodziejstwem, to nie można powiedzieć, że każdy jest przegrany. Codziennie ktoś wygrywa po kilka tysięcy, w Express Lotku co losowanie prawie po kilkadziesiąt-kilkaset tysięcy, minimum raz na tydzień ktoś dostaje parę milionów z Dużego Lotka... Wygranych jest całe mnóstwo i absolutnie każdy ma identyczną szansę się do nich pewnego dnia zaliczyć. Możesz uważać, że twoja szansa jest tak niewielka że nigdy ci się nie uda - ale dokładnie taką samą szansę miało tych ponad 600 już osób, którzy dzięki TS są milionerami i żyją jak lordowie. Gdyby oni tego jednego dnia byli racjonalistami to dziś dalej żyliby jak ty czy ja.
Ale podpisuję się pod wypowiedzią kogucika - mimo tego, że stawki proponowane przez TS, ceny zakładów itp. są złodziejstwem, to nie można powiedzieć, że każdy jest przegrany. Codziennie ktoś wygrywa po kilka tysięcy, w Express Lotku co losowanie prawie po kilkadziesiąt-kilkaset tysięcy, minimum raz na tydzień ktoś dostaje parę milionów z Dużego Lotka... Wygranych jest całe mnóstwo i absolutnie każdy ma identyczną szansę się do nich pewnego dnia zaliczyć. Możesz uważać, że twoja szansa jest tak niewielka że nigdy ci się nie uda - ale dokładnie taką samą szansę miało tych ponad 600 już osób, którzy dzięki TS są milionerami i żyją jak lordowie. Gdyby oni tego jednego dnia byli racjonalistami to dziś dalej żyliby jak ty czy ja.
Do dav79: ile ja już takich sytuacji miałem, a regularnie gram dopiero od paru miesięcy. Ale zawsze sobie powtarzam, że to znak, że jestem już bardzo blisko ;) Głowa do góry!
Dzisiaj zapuściłem sporo zakładów na Multilotka - 5 parek i jedna 10 z plusem z nich, wystarczy trafić jedną parkę i wyjdę prawie na czysto, zobaczymy wieczorem co będzie.
Dzisiaj zapuściłem sporo zakładów na Multilotka - 5 parek i jedna 10 z plusem z nich, wystarczy trafić jedną parkę i wyjdę prawie na czysto, zobaczymy wieczorem co będzie.
No i mój eksperyment się powiódł a na totalizatorze zarobiłem dzisiaj całe 50 groszy. Tym, co zapomnieli, przypominam, że posłałem 5 parek i jedną dziesiątkę z nich utworzoną z plusem [17,50 zł]. W dwóch parkach trafiłem po jednej liczbie, jedną parkę ustrzeliłem całą - plus nietrafiony, szkoda, bo byłem blisko. Jutro do odbioru 18 zł - dzień na + ;)
kto ma konto na bwin, opłaca się tam grać? Zauważyłem, że na obstawieniu 5 meczy na drużynę o niższym kursie za 2 zł można dostać ponad 30. Próbował ktoś tak grać? Wchodzi to mniej więcej czy nie? Ja z bukmacherką sportową nigdy do czynienia nie miałem, więc nie wiem...
Oj, skryba, codziennie gadasz to samo a jakoś ta twoja rezerwacja nic nie wnosi
kumulacja w numerku dalej... mogliby już to zgarnąć, bo szkoda nie grać jak taka pula...
oczywiście najlepiej jakbym ja to zgarnął ;)
oczywiście najlepiej jakbym ja to zgarnął ;)
Do zzz: chyba coś źle policzyłeś. Z tego, co ja wyliczyłem, wyszło, że jakby na każde losowanie wysyłać 1 zakład każdej gry to w rok zapłaci się 2527 zł [z czego 1825 na ML+], więc w 45 lat to "zaledwie" 113 715 zł. Dla pokazania, ile to czasu 45 lat - jeżeli się zarabia marne 2000 miesięcznie, to w 45 lat zarobisz 1 080 000 zł.
Do tego bierz pod uwagę, że w tym czasie gry też "coś" wygrywasz, nawet jeśli masz pecha i nie trafisz głównej [albo wyższego stopnia] nagrody to statystycznie zwróci ci się 30-40% z tego co włożysz.
Do tego bierz pod uwagę, że w tym czasie gry też "coś" wygrywasz, nawet jeśli masz pecha i nie trafisz głównej [albo wyższego stopnia] nagrody to statystycznie zwróci ci się 30-40% z tego co włożysz.
A jakby każdy w lotto wygrywał to z puli I stopnia DL każdy by dostał po 50 groszy.
Tak, uważam, że to mało [jeśli tylko ktoś to lubi; alkoholik na swój nałóg przeznacza 60-80% i nic z tego nie ma]. I weź pod uwagę, że 2000 to też nie jest jakaś kosmiczna pensja.
Zresztą, w porównaniu do twoich poprzednich, błędych wyliczeń to też mało.
pewnie muszą mieć jakiś dowód, że jesteś pełnoletni - choćby serię i numer spisać, jakby się ktoś do nich doczepił.
U mnie też ni huhu.
Przy ilości posyłanych przeze mnie numerków szansa trafienia choćby najmniejszej wygranej wynosi 1:6, a nie trafiłem już gdzieś od 30 losowań... Ujnia. Jutro będzie lepiej, hehe...
Przy ilości posyłanych przeze mnie numerków szansa trafienia choćby najmniejszej wygranej wynosi 1:6, a nie trafiłem już gdzieś od 30 losowań... Ujnia. Jutro będzie lepiej, hehe...
Ostatnio wymyśliłem fajny [ale kosztowny] sposób zagrania w TSN.
Dla każdej liczby [1-36] typujemy 10 zakładów, mamy gwarantowaną wygraną ok. 70-80 zł [10x numerek] a do tego dość dużą szansę na inne wygrane [350 zakładów o szansie 1:934 - czyli ok. 1:3 - na wygraną IV stopnia = kilkadziesiąt zł i 10 zakładów o szansie 1:934 - czyli 1:93 - na wygraną III stopnia = kilka tysięcy; do tego realna szansa na wygraną II stopnia - ok. 1:437; o szansie 1:15 000 na wygraną I stopnia nie wspomnę ;)]. Oczywiście koszt takiej zagrywki jest dość spory, bo aż 450 zł, ale przy odrobinie szczęścia...
Dla każdej liczby [1-36] typujemy 10 zakładów, mamy gwarantowaną wygraną ok. 70-80 zł [10x numerek] a do tego dość dużą szansę na inne wygrane [350 zakładów o szansie 1:934 - czyli ok. 1:3 - na wygraną IV stopnia = kilkadziesiąt zł i 10 zakładów o szansie 1:934 - czyli 1:93 - na wygraną III stopnia = kilka tysięcy; do tego realna szansa na wygraną II stopnia - ok. 1:437; o szansie 1:15 000 na wygraną I stopnia nie wspomnę ;)]. Oczywiście koszt takiej zagrywki jest dość spory, bo aż 450 zł, ale przy odrobinie szczęścia...
jak znajdziesz czynną kolekturę to proszę bardzo... ale ja radziłbym się już dzisiaj zaopatrzyć w kupony bo jutro nawet supermarkety zamykają
nie wiem, czy stacje będą czynne - ale jak znajdziesz jakąś to chyba nie będzie problemów
Gdzieś są - ale trafi się jedna wygrana 10 000 zł na 100 000 wygranych po 2 zł, więc jaka będzie średnia - nie trzeba mówić. Ogólnie ML+ to ściema a ten baner zliczający wygrane to hipokryzja i każdy idiota jak sobie policzy średnią wygraną dojdzie do wniosku, że to jeden wielki pic na wodę. Wystarczy obstawić 3 zakłady a już wychodzimy na minus, zaś szansa trafienia nawet durnych 4 zł za max. 3 razem wynosi 1:8
Kogucik, jak tam podsumowanie miesiąca, jaki zysk?
U mnie dzisiaj miernie, w EL miałem końcówkę 29,30,32 - co wylosowali widać bardzo dobrze, szkoda, bo kurde już 3/5 by ucieszyło a tak to znowu LIPA. W ML padło 3/6, ale miałbym plusa gdybym posłał i wpadłoby 12 zł a tak to 2 zł... No nic...
U mnie dzisiaj miernie, w EL miałem końcówkę 29,30,32 - co wylosowali widać bardzo dobrze, szkoda, bo kurde już 3/5 by ucieszyło a tak to znowu LIPA. W ML padło 3/6, ale miałbym plusa gdybym posłał i wpadłoby 12 zł a tak to 2 zł... No nic...
Fajnie, Mario, życzę, żeby ci TS wynagrodził te ostatnie zwalone 4/6 w DL. ;) ja nadal czekam...
fart - a co im po tym, jak tak czy siak 51% puli idzie do graczy, nieważne czy padnie jedna 4/5 w całej Polsce czy sto tysięcy 4/5. Podobnie w DL - chyba aż tak bardzo by im nie zależało na tym, by za wszelką cenę spowodować kumulację, skoro NATURALNA szansa jej wystąpienia wynosi 70%.
Jedyną grą, co do której bym był w stanie zrozumieć tak chore podejście jest Multilotek, gdzie stawka zawsze jest stała. Ale jeśli jesteś takim niedowiarkiem to idź sobie policz za każdym razem, czy liczby wygranych w stosunku do ilości posłanych zakładów się zgadzają. Gwarantuję ci, że tak, sprawdzałem nieraz, choćby z nudów
Przy obecnej liczbie posyłanych zakładów szansa trafienia 10+/10 wynosi 1:152, a więc średnio powinna być jedna taka wygrana na pół roku. Że się wydłuża to normalne.
Jedyną grą, co do której bym był w stanie zrozumieć tak chore podejście jest Multilotek, gdzie stawka zawsze jest stała. Ale jeśli jesteś takim niedowiarkiem to idź sobie policz za każdym razem, czy liczby wygranych w stosunku do ilości posłanych zakładów się zgadzają. Gwarantuję ci, że tak, sprawdzałem nieraz, choćby z nudów
Przy obecnej liczbie posyłanych zakładów szansa trafienia 10+/10 wynosi 1:152, a więc średnio powinna być jedna taka wygrana na pół roku. Że się wydłuża to normalne.
bloomek - nie doszukuj się niczego w tych wygranych, wiele się słyszy o ludziach którzy wygrali i choć nie znam nikogo kto zgarnął główną wygraną to jestem niemal pewny, że to po prostu zwykli ludzie. A to menel a to stara babcia ze wsi a to jakieś młode małżeństwo... To raczej nie agenci totalizatora. TS nie musi stosować żadnych przekrętów, bo codziennie ma z losowań tak ogromny zysk, że 3 miliony mniej czy więcej to dla nich żadna różnica.
Co do tego pamiętnego losowania - ja to sobie tłumaczę w ten sposób, że w dużych miastach [w których padły wygrane] często zdarzają się ludzie nadziani, grający dla zabawy. Wystarczy, że taki ktoś pośle sobie systemami na 12 skreśleń przedział liczb następujących jedna po drugiej i już przy okazji takich losowań ma kasiorę, a wbrew pozorom są ludzie, dla których wydanie 6 000 na jedno losowanie to jak dla nas na lizaki. 20 lat temu była podobna sytuacja dla kogoś kto grał na przedział 1-12, sprawdź.
Co do tego pamiętnego losowania - ja to sobie tłumaczę w ten sposób, że w dużych miastach [w których padły wygrane] często zdarzają się ludzie nadziani, grający dla zabawy. Wystarczy, że taki ktoś pośle sobie systemami na 12 skreśleń przedział liczb następujących jedna po drugiej i już przy okazji takich losowań ma kasiorę, a wbrew pozorom są ludzie, dla których wydanie 6 000 na jedno losowanie to jak dla nas na lizaki. 20 lat temu była podobna sytuacja dla kogoś kto grał na przedział 1-12, sprawdź.
Nie liczyłbym na odpowiedź od TS - pisałem do nich pare razy i zawsze 0 odpowiedzi
co tu tak cicho dzisiaj? ;) wszyscy na weekend wybyli w plener? w Małopolsce padało więc pewnie wielu zawiedzionych... ja "na szczęście" cały dzień praca, praca
oczywiście, jak przestałem grać na swoje liczby w numerku to padło z nich 3/4..........
MARIO - gratulacje
co do kumulacji to to było do przewidzenia, mało osób dziś pewnie grało. w sobote uderzam większą gotówką, choć jak dla mnie to oznacza pewnie koło 30 zł...
co do kumulacji to to było do przewidzenia, mało osób dziś pewnie grało. w sobote uderzam większą gotówką, choć jak dla mnie to oznacza pewnie koło 30 zł...
coraz mniej ludzi gra ostatnio, nie wiem, czy to koniec miesiąca tak na ludzi działa czy za mało wygrywają i się zniechęcili...
zazwyczaj jak lotto przewidywało kumulacje np. 6 milionów, to padało tylko 5,4, 5,2... A ostatnio już nawet nie piszą, że kumulacja 6 mln tylko 5... Ludzie się na nich wypięli przed Euro, TS ogłosi za niedługo żałobę narodową
zazwyczaj jak lotto przewidywało kumulacje np. 6 milionów, to padało tylko 5,4, 5,2... A ostatnio już nawet nie piszą, że kumulacja 6 mln tylko 5... Ludzie się na nich wypięli przed Euro, TS ogłosi za niedługo żałobę narodową
u mnie dzisiaj wtopa, swoją drogą - w numerku ładne dzisiaj wygrane były... Niestety ja musiałem poświęcić numerka na rzecz jutrzejszego DL i EL, kumulacji nikt nie zgarnął więc spoko, w poniedziałek znowu polujemy
Pasko - może by do "testuj liczby" dla multilotka dodać skrypt, który pokazuje, czy został wylosowany PLUS? Fajną zabawką byłby też skrypcik, który dla każdego sprawdzanego zestawu liczb w określonym przedziale czasu podlicza zyski i straty [na zakłady] generując następnie bilans.
Dobrze by też było, jakby dla TSN był tylko jeden skrypt, bo przy obecnej jego postaci sprawdzanie wyników TSN za jego pomocą jest zupełnie niepraktyczne.
Dobrze by też było, jakby dla TSN był tylko jeden skrypt, bo przy obecnej jego postaci sprawdzanie wyników TSN za jego pomocą jest zupełnie niepraktyczne.
Jeszcze co do tego losowania z 29 sierpnia.
Rozpisałem sobie liczby na dwunastki:
01,02,03,04,05,06,07, 08,09,10,11,12
13,14,15,16,17,18,19, 20,21,22,23,24
25,26,27,28,29,30,31, 32,33,34,35,36
37,38,39,40,41,42,43, 44,45,46,47,48
Jak widać, wszystkie wylosowane tamtego dnia liczby zawierają się w czwartej dwunastce. Wystarczy, że ktoś zagra w ten sposób [obstawiając wszystkie dwunastki]. Taka gra trochę kosztuje, bo ok. 7000 zł, ale wszystkie wygrane padły w dużych miastach, a tam znajdą się tacy, którzy mają na to kasę.
A Rysiu gadał o zapamiętaniu tego losowania, bo to było ostatnie losowanie środowe. Po prostu zbieg okoliczności.
Rozpisałem sobie liczby na dwunastki:
01,02,03,04,05,06,07, 08,09,10,11,12
13,14,15,16,17,18,19, 20,21,22,23,24
25,26,27,28,29,30,31, 32,33,34,35,36
37,38,39,40,41,42,43, 44,45,46,47,48
Jak widać, wszystkie wylosowane tamtego dnia liczby zawierają się w czwartej dwunastce. Wystarczy, że ktoś zagra w ten sposób [obstawiając wszystkie dwunastki]. Taka gra trochę kosztuje, bo ok. 7000 zł, ale wszystkie wygrane padły w dużych miastach, a tam znajdą się tacy, którzy mają na to kasę.
A Rysiu gadał o zapamiętaniu tego losowania, bo to było ostatnie losowanie środowe. Po prostu zbieg okoliczności.
Zgadzam się, żeby mieć jakiekolwiek szanse trzeba grać, ale i dwa złote niektórym wystarczyło ;)
codziennie coś jest twoje, SKRYBA, nie wiem, czy tobie chodzi o to czego zakłady kupiłeś czy co?
a najbardziej to nie mogę patrzeć na losowanie zakładów specjalnych ostatnich - gdybym puścił wtedy systemik 6 skreśleń na daty urodzenia [którym gram jako zakładem stałym na DL] to bym trafił 4 liczby - ile to kasiory systemowo chyba pisać nie trzeba.
eh, zawsze sobie człowiek musi pluć w brodę
eh, zawsze sobie człowiek musi pluć w brodę
MARIO - rachunek prawdopodobieństwa mówi sam za siebie, szansa w numerku trafić to 1:5 000 000 a w DL to 1:14 000 000, ale fakt faktem, że wygrane wyższe niż kilkadziesiąt zł trudniej trafić niż 5/6 w DL. Ale zakłady 2 razy tańsze i się to wyrównuje.
Numerek to typowa gra opd kumulacje - też w sumie tam gram tylko 4 albo 8 zakładów [5 albo 10 zł], najważniejszy jest EL.
a w dużego jutro gra cała Polska - jaja by były jakby nikt nie trafił, kumulacja chyba z 22 miliony
Eh, no ja dzisiaj zagrałem 7 zakładów na 6 skreśleń i jeden na 7... I co? W jednym z tych 6 miałem 2/6 a poza tym ANI-JEDNEJ-LICZBY. Miałem nadzieję choćby na 3/6... Już nigdy nie dam się naciąć na kumulację...
a gdzieś tam, hen, daleko, a może całkiem blisko dwóch kolesi skacze ze szczęścia i większość ich problemów przestała mieć znaczenie......
Mógłby ktoś wreszcie tego numerka zgarnąć, szkoda nie grać a kasa schodzi!
Do Pawcio - równie dobrze mógł kupić 200 takich kuponów po 8 zakładów, lottomat i tak by powiedział to samo. Dzisiaj taki agent stał przede mną w kolekturze - wszedł pewny siebie, dał babie chyba z 30 kuponów po 8 zakładów do sprawdzenia i wyszedł totalnie z NICZYM.
Na 30 liczb wytypowanych do Express Lotka trafiłem AŻ JEDNĄ. Bez komentarza.
Za to dzisiaj wydrapałem w złotej rybce 10 zł... dobre i to.
Za to dzisiaj wydrapałem w złotej rybce 10 zł... dobre i to.
mnie cały czas kusi, żeby posłać swój stały zestaw liczb z DL na ML jako 6 ew 7, ale zawsze się rozmyślam - a potem wieczorem wpada z niego 1-2/7... W końcu go poślę, może wejdzie.
Komuś wreszcie się udało zgarnąć 50 000 w Twoim Dniu Tygodnia. Ostatnio zacząłem kupować te zdrapki, bo dawno je wypuścili a dalej nie było głównej nagrody. Jak się okazuje - na próżno, los na 50 000 siedział w Olsztynie a nie w Krakowie :(
Mario - haha, bardzo śmieszne ;) no ja kupuje zdrapki czasem bo od razu wiadomo czy coś wygrane czy nie, nie trzeba czekać do wieczora, no i bardzo dużą stopę zwrotu mają, bo aż 50%!
Wczoraj w numerku lipa, ale to było do przewidzenia - już od ok. 6 tygodni nie trafiłem nic, chociaż szansa trafienia choćby numerka przy 8 zakładach wynosi 1:5 - porażka.
Na dzisiaj superszóstka w Multilotku - 6,10,11,19,20,28 z plusem - słać, słać, rzadko gram w multi ale tym razem to musi wejść!!!
Na dzisiaj superszóstka w Multilotku - 6,10,11,19,20,28 z plusem - słać, słać, rzadko gram w multi ale tym razem to musi wejść!!!
Jak ci zależy wydać te 1000 zł to kupuj na każde losowanie Express Lotka po ok. 50-100 zakładów, starczy ci na miesiąc-dwa, a może będziesz miał szczęście i trafisz coś. Od biedy weź jakiś system na ML bez progresji i módl się, żeby ci weszło coś ponadprzeciętnego. Ale na twoim miejscu bym się nie łudził. Może lepiej załóż sobie konto na bwin albo expert i obstawiaj po 4-5 meczy za parę zł.
Kopiuję swój wpis sprzed paru stron bo znowu ktoś głupoty napisał:
Do zzz: chyba coś źle policzyłeś. Z tego, co ja wyliczyłem, wyszło, że jakby na każde losowanie wysyłać 1 zakład każdej gry to w rok zapłaci się 2527 zł [z czego 1825 na ML+], więc w 45 lat to "zaledwie" 113 715 zł. Dla pokazania, ile to czasu 45 lat - jeżeli się zarabia marne 2000 miesięcznie, to w 45 lat zarobisz 1 080 000 zł.
---
Trzymam kciuki, hazardzista, żeby ci weszły nieparzyste, szkoda by było to wtopić, mogłeś zacząć progresją ale co kto woli...
---
Trzymam kciuki, hazardzista, żeby ci weszły nieparzyste, szkoda by było to wtopić, mogłeś zacząć progresją ale co kto woli...
zzz: jeżeli liczysz ilość zakładów pełnym blankietem to zwracam honor, możliwe, że wyjdzie tak dużo. Ja liczyłem dla jednego zakładu.
kati, jakbyśmy znali liczby chociaż na jeden dzień to byśmy nie siedzieli na stronce lotto i nie łudzili sie niewiadomo na co tylko grzali tyłki i nie myśleli o forsie
lala - co wygrałaś? tsn = twój szczęśliwy numerek.
swoją drogą - jak zwykle, weekend to na Multipasko wojna...
swoją drogą - jak zwykle, weekend to na Multipasko wojna...
wczoraj podałem 6 liczb z plusem, która miała wejść - zapewne nikogo nie zdziwi, że nie weszła wczoraj a dzisiaj [zgadnijcie, czy posłałem]. 3+/6 padło.
a we wtorek ja zgarniam kumulacje w dużym, dość już tego patyczkowania się, przebrała sie miarka!!!
Ja dzisiaj policzyłem swoje miesięczne wydatki na lotto i jestem zszokowany, wyszło tego więcej niż przypuszczałem, ograniczam grę. 2 stałe zestawy liczb na DL, 4 stałe zestawy na EL, żadnego numerka, żadnych multilotków. Trzymajcie kciuki
Oj, mario, zdziwisz się - coś czuję, że dzisiaj będzie rekordowo dużo 6/10 z plusem, bo ludzie często grają na ten zestaw. na pewno to nie jest w interesie TS, żeby go celowo wylosować
no i pula w numerku została. ja jutro robię pożegnanie z "hardkorowym" [jak na moje możliwości] graniem w lotto, potem to będą tylko grosze... czy poślę za 5 zł czy za 50 czy nawet za 500... w obliczu szansy 1:14 000 000 czy choćby 1:1 000 000 to żadna różnica...
NooX - jest taka możliwość w przeglądarce - jeżeli w nowych wersjach FireFoxa wpiszesz "nieistniejący" wyraz to ci go podkreśli [jak w innych to nie wiem, pewnie też wprowadzili, żeby być konkurencyjni] - bardzo przydatna funkcja, praktycznie ogranicza ilość błędów do zera. Podejrzewam, że wprowadzenie takiego urozmaicenia przez Pasko jest niemożliwe - taki słownik pewnie naprawdę sporo by zajmował i kradł dużo miejsca i transferu z hostingu. Chyba, że jest gdzieś ktoś kto udostępnia taką usługę przy wykorzystaniu swojego własnego serwera, ale raczej wątpię - no i pad takiego serwera powoduje, że na stronie multipasko nie da się nic napisać...
łał, no z dzisiejszego losowania to całe 4/10, dzięki ci o łaskawy totalizatorze!
Dzisiaj pani w kolekturze mnie skrzyczała, że "pan kupuje tylko te złote rybki po złotówce i zawsze coś wygra a ja codziennie kupuje te po dwa złote i nigdy nie mogę trafić"
DZISIAJ WYGRAM W TOTKA ALBO SIE ZABIJE!!!!!!!!! I WAS WSZYSTKICH TEZ POZABIJAM!!!!!!! I WSZYSTKICH PRACOWNIKOW KOLEKTUR!!!!!!!!!!!!!
witam, wczoraj w expressa weszło 3/5, cieszyłem się jak głupi [w końcu nie gram za fortunę], niestety jakaś gnida musiała ubić pulę i tylko 20 zł do przodu... mogło być 40, no ale nic, żyjemy i gramy dalej. W dużym blisko była kolejna trójczyna. W sobotę gramy za kasę dupków, może coś się wyczaruje. express rządzi! pozdrawiam paskowiczów!
Pawcio-no przecież wczoraj pisałem, że wczoraj, czyli przedwczoraj. Zresztą, co za różnica - ważne, że padło.
Kurde, zagrałem w multi na taki piękny zestawik - 14,51,64, obadajcie, jak padał ostatnio... niestety, dzisiaj 0/3. To trzeba mieć po prostu pecha... Numerek pudło, miałem jedną dwójkę a wylosowali dwie...
I tak ostatnio przestałem hardkorowo grać i czuję się z tym lepiej. Prawda jest taka, że czy gramy za 2 zł czy za 200 zł czy nawet za 2000 zł to i tak możemy liczyć tylko na cud i siły wyższe, bo rachunek prawdopodobieństwa w każdym z tych przypadków jest dla gracza zabójczy.
Ostatnio policzyłem, że statystycznie aby trafić szóstkę w ciągu najbliższych 10 lat trzeba by grać na każde losowanie za 20 000 zł... Osobiście nie polecam, lepiej zagrać za 2 zł a 19 998 włożyć sobie wieczorem pod poduszkę i rano udawać, że się to wygrało. pozdrawiam.
Co do sterowania losowaniami przez kompa... błagam, już tyle razy ta sprawa była poruszana a wy dalej swoje...
Pasko - czy twoje przeciętne kwoty to średnia arytmetyczna czy średnia ważona? Dałoby radę policzyć średnią ważoną? Byłoby to bardziej miarodajne.
Pasko - czy twoje przeciętne kwoty to średnia arytmetyczna czy średnia ważona? Dałoby radę policzyć średnią ważoną? Byłoby to bardziej miarodajne.
dzisiaj 0, jutro niedziela - nie gramy, pojutrze tylko symbolicznie w numerka, zeby sobie nie odbierac tej znikomej szansy... w zasadzie można powiedzieć, że póki co mamy spokój.
A, i gdzieś w Krakowie jest Złota Rybka z 30 000 zł, mówię wam. Trzeba ją tylko docapić...
A, i gdzieś w Krakowie jest Złota Rybka z 30 000 zł, mówię wam. Trzeba ją tylko docapić...
zatroskany - az dziw, ze to w koncu ktos zauwazyl ;) typować można mecze, pozycje, medale, wyścigi psów, walki kogutów [bez urazy, kogucik ;)] itp. W grach liczbowych typowanie ma charakter wyłącznie symboliczny, nie da się go rozwinąć i zawsze da losowe korzyści.
krykus - ja, jak grałem na parki, to sposób taki: 5 parek + dyszka z nich z plusem, w razie wskoczenia min. jednej parki - zysk. Oczywiście im więcej tym lepiej, nie grałem tak często ale zawsze byłem do przodu.
WERDO - to jak już wygrasz to poślij mi 50 000 zł, potrzebuję na sprzęt i samokształcenie. Bardzo mi pomożesz a 1% cię nie zbawi. Dzięki z góry
:D
A mi wprowadzili nową zdrapkę. Kurde, zawsze grałem w Viva Las Vegas, bo tam już 3/4 losów wykupione a ciągle dwie główne czekają, a tu mi wprowadzili nagle Super 7... I jak tu nie grać, skoro ja mam taki ogromny sentyment do siódemek? Straszne. Tak sobie marzę, że jak już wygram tę pieprzoną kumulację w DL to wykupię wszystkie zdrapki jakie są w okolicy i będę przez kilka dni tylko drapał i drapał i cieszył się jak debil z każdych 10 zł
A mi wprowadzili nową zdrapkę. Kurde, zawsze grałem w Viva Las Vegas, bo tam już 3/4 losów wykupione a ciągle dwie główne czekają, a tu mi wprowadzili nagle Super 7... I jak tu nie grać, skoro ja mam taki ogromny sentyment do siódemek? Straszne. Tak sobie marzę, że jak już wygram tę pieprzoną kumulację w DL to wykupię wszystkie zdrapki jakie są w okolicy i będę przez kilka dni tylko drapał i drapał i cieszył się jak debil z każdych 10 zł
OPA - naprawdę, może 3/4 to taki szacunek, ale już od ok. miesiąca na stronie lotto w ilości pozostałych nagród w grze wynika, że była to gdzieś połowa losów wykupionych. Teraz będzie jeszcze mniej.
A siódemek jednak nie lubię, nie mam do nich szczęścia, nawet 2 zl nie chce wpaść...
A siódemek jednak nie lubię, nie mam do nich szczęścia, nawet 2 zl nie chce wpaść...
nie wysłałem, ale chce sprawdzic czy padna. niech kto wysle z plusem, jak padnie 10/10 to niech posle 100 000, hehe, pozdro.
hej, długo mnie nie było.
jestem nieco wkurzony, bo wczoraj wylosowali w multi 5/6 z mojego zestawu, który sobie co jakiś czas posyłam, ale tym razem oczywiście nie posłałem. Szlag by to trafił!!!
W reszcie gierek standardowe nic, przynajmniej tak mi się zdaje, bo mi się sprawdzać nie chce.
jestem nieco wkurzony, bo wczoraj wylosowali w multi 5/6 z mojego zestawu, który sobie co jakiś czas posyłam, ale tym razem oczywiście nie posłałem. Szlag by to trafił!!!
W reszcie gierek standardowe nic, przynajmniej tak mi się zdaje, bo mi się sprawdzać nie chce.
co do zdrapek - gdzieś parę miesięcy temu zamieściłem obszerny wpis co do nich, nie chce mi się drugi raz tego samego pisać.
Powiem tyle - plusem zdrapek jest to, że mają duży % zwrotu - grając, statystycznie zwraca się nam aż ok. 50% wpłaty, co ciekawe, niezależnie od tego czy to zdrapka za 2 zł czy za 1 zł [w grach liczbowych lotto % zwrotu to ok. 25-30%]. Średnio co 4 zdrapka wygrywa.
Sęk w tym, że większość wygranych to te po 2 zł, które w zasadzie stanowią jedynie zwrot poniesionych kosztów, bez nawet grosza zysku. Statystycznie 3 na 4 wygrane to właśnie 2 zł. Czyli szansa na zysk w zdrapkach to ok. 1:16, przy czym znowu trzeba pamiętać, że 3 na 4 wygrane z zyskiem będą dawać zysk 2 zł, czyli również nieco śmieszny. Stąd - szansa na jakikolwiek "nieśmieszny" zysk to 1:64, a więc porównywalna z grami liczbowymi.
Wniosek jest prosty - koszty zdrapek bardziej się zwracają, jednak szansa na wysokie wygrane jest bardzo niska.
Mimo to, warto każdą zdrapkę z osobna przeglądnąć. Swojego czasu była np. zdrapka Szybkie 50 z szansą aż 1:100 na wygranie 50 zł.
Olbrzymią zaletą zdrapek jest to, że o wygranej dowiadujemy się od razu - nie trzeba czekać do wieczora i ślęczeć o 22 nad stroną multipasko w obawie przed rozczarowaniem
Powiem tyle - plusem zdrapek jest to, że mają duży % zwrotu - grając, statystycznie zwraca się nam aż ok. 50% wpłaty, co ciekawe, niezależnie od tego czy to zdrapka za 2 zł czy za 1 zł [w grach liczbowych lotto % zwrotu to ok. 25-30%]. Średnio co 4 zdrapka wygrywa.
Sęk w tym, że większość wygranych to te po 2 zł, które w zasadzie stanowią jedynie zwrot poniesionych kosztów, bez nawet grosza zysku. Statystycznie 3 na 4 wygrane to właśnie 2 zł. Czyli szansa na zysk w zdrapkach to ok. 1:16, przy czym znowu trzeba pamiętać, że 3 na 4 wygrane z zyskiem będą dawać zysk 2 zł, czyli również nieco śmieszny. Stąd - szansa na jakikolwiek "nieśmieszny" zysk to 1:64, a więc porównywalna z grami liczbowymi.
Wniosek jest prosty - koszty zdrapek bardziej się zwracają, jednak szansa na wysokie wygrane jest bardzo niska.
Mimo to, warto każdą zdrapkę z osobna przeglądnąć. Swojego czasu była np. zdrapka Szybkie 50 z szansą aż 1:100 na wygranie 50 zł.
Olbrzymią zaletą zdrapek jest to, że o wygranej dowiadujemy się od razu - nie trzeba czekać do wieczora i ślęczeć o 22 nad stroną multipasko w obawie przed rozczarowaniem
NAREK - polecam ci artykuł "prawdopodobieństwo trafienia szóstki", idź sobie przeczytaj, jakie jest prawdopodobieństwo wystąpienia kumulacji. Nie trzeba tu żadnych sztuczek.
Ludzie, weźcie się w końcu za logiczne myślenie - TS nie musi oszukiwać, by za każde losowania inkasować grube miliony, a ryzykować przekrętem dla dodatkowych paru procent zysku nie jest mądrze i panowie doskonale sobie z tego zdają sprawę. Jeżeli ktoś jest sfrustrowany tym, że ciągle przegrywa to powinien mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie, że pomimo negatywnych emocji nadal tylko gra i gra. Przegrywasz bo masz przegrywać, tak jest z góru ustalone. Nikt nie musi naginać reguł na twoją niekorzyść, skoro i tak są niekorzystne.
Ludzie, weźcie się w końcu za logiczne myślenie - TS nie musi oszukiwać, by za każde losowania inkasować grube miliony, a ryzykować przekrętem dla dodatkowych paru procent zysku nie jest mądrze i panowie doskonale sobie z tego zdają sprawę. Jeżeli ktoś jest sfrustrowany tym, że ciągle przegrywa to powinien mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie, że pomimo negatywnych emocji nadal tylko gra i gra. Przegrywasz bo masz przegrywać, tak jest z góru ustalone. Nikt nie musi naginać reguł na twoją niekorzyść, skoro i tak są niekorzystne.
fiolka - to, że liczby "stoją" to najnormalniejsza w świecie sytuacja w grach losowych. Szansa, że dana liczba będzie stała przez najbliższe 10 losowań wynosi ok. 1:17. Biorąc pod uwagę fakt, że liczb jest 80 - cztery z nich powinny statystycznie "stać". Dalej - szansa, że dana liczba będzie stała przez 16 losowań wynosi 1:100. I znowu, przy 80 liczbach szanse, że którakolwiek liczba tyle postoi wynoszą 80%. A późniejsze teorie o "odrabianiu" to tylko i wyłącznie wymysły graczy. Statystyka faktycznie ostatecznie pokaże, że wszystko się wyrównuje - ale niestety już po fakcie. Można założyć, że przy 120 rzutach kostką szóstka wypadnie 20 razy, ale trzeba się liczyć, że może wypaść 40 a może wypaść 5. Na dodatek - nie ma szans wyliczyć, w którym konkretnie rzucie to się stanie.
Jeżeli rzuciliśmy już 119 razy, a szóstka dotychczas wypadła zaledwie raz, to tak czy siak przed tym następnym nasze szanse, że to właśnie ona wypadnie wynoszą 1:6, i poprzednie losowania nijak na to nie wpływają.
Jeżeli rzuciliśmy już 119 razy, a szóstka dotychczas wypadła zaledwie raz, to tak czy siak przed tym następnym nasze szanse, że to właśnie ona wypadnie wynoszą 1:6, i poprzednie losowania nijak na to nie wpływają.