Wpisy użytkownika Beezqp
Łącznie 667 wpisów w archiwum, pokazane od nr 19 415. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
swoją drogą - ciekaw jestem tego całego maksa, ściema ładna z tym podawaniem liczb do multi przez TS. Gdzie? Jak? Podziel się wiedzą, to uwierzymy. Jeżeli to naprawdę takie pewniaki to wystarczy tydzień i wszyscy z forum jesteśmy milionerami, wystarczy powiększać stawkę do 100-200x. A wtedy guzik mnie obchodzi, czy totalizator zrobi coś z tym faktem za miesiąc czy nie. Ściema, ściema, ściema - a jeżeli nie - to podziel się wiedzą a uwierzymy, jak masz rację to nawet uznam cię za wielkiego człowieka który odmienił moje życie, lol
kontynuując mój wywód - każdy se może napisać "hej, to ja zgarnąłem 6 w totku, mam świetny sposób, super staty, co losowanie skuteczność 70-90%, ale wam nie powiem, idę myć nowe ferrari, pozdr"
gadka-szmatka. dowodu, dowodu, a nie walić głucho w klawisze
gadka-szmatka. dowodu, dowodu, a nie walić głucho w klawisze
a co to za system i jak się nim gra?
wszystkim tak zależy, żeby ogrywać totalizator a ci co teoretycznie mogą się podzielić z nami wiedzą, która teoretycznie na to pozwoli to dziwnie milczą na ten temat, choć rzekomo stale wygrywają
wszystkim tak zależy, żeby ogrywać totalizator a ci co teoretycznie mogą się podzielić z nami wiedzą, która teoretycznie na to pozwoli to dziwnie milczą na ten temat, choć rzekomo stale wygrywają
jeszcze do kogucika - nie łam się, niektórzy nie wiedzą, co to progresja, nie wiedzą, że można grać w lotto nie tylko w totalizatorze i nie wiedzą, że żeby wygrać te 4000-5000 zł to najpierw trzeba zainwestować w jeden kupon 2000-3000 zł.
Ale taka mentalność Polaka - jak widzą, że drugiemu się poszczęściło to byle go zgnoić, byle oczernić, byle mu nie było za dobrze.
Ale taka mentalność Polaka - jak widzą, że drugiemu się poszczęściło to byle go zgnoić, byle oczernić, byle mu nie było za dobrze.
ja już podałem świetny sposób na lotto - pożyczamy 250 000 zł, inwestujemy wszystko w jedną liczbę w multi i mamy szansę 1:4 na zysk na czysto 150 000 zł. Brzmi może nie za specjalnie, ale jednemu na czterech się uda.
co do nowej sondy - nie są manipulowane, wszystko wchodzi zgodnie z prawdopodobieństwem. Jedynym "oszustwem" ze strony TS są skandalicznie niskie stawki i ogromny zysk organizatora zakładów - aż 50% naszych pieniędzy zasila ich budżet zamiast wracać do graczy...
Ale nie wierzę ani w ustawianie losowań ani w przydatność statystyk [losowania są niezależne od siebie i nie ma co się dopatrywać nadprzyrodzonej mocy]...
Ale nie wierzę ani w ustawianie losowań ani w przydatność statystyk [losowania są niezależne od siebie i nie ma co się dopatrywać nadprzyrodzonej mocy]...
ale po co on ma typować liczby skoro zarabia te pieniądze na zdarzeniach? I te zdarzenia nam podaje zawsze. Nie widzę sensu do czego się tu przyczepić.
Jeszcze co do kwoty - nie od dziś wiadomo, że żeby zacząć grać z powodzeniem progresją i nie obudzić się z ręką w nocniku trzeba mieć sporą kwotę w zapasie, takie 10 000 to dobre zabezpieczenie by już tylko wygrywać - ryzyko dojścia do granicy niewypłacalności względnie niskie
Jeszcze co do kwoty - nie od dziś wiadomo, że żeby zacząć grać z powodzeniem progresją i nie obudzić się z ręką w nocniku trzeba mieć sporą kwotę w zapasie, takie 10 000 to dobre zabezpieczenie by już tylko wygrywać - ryzyko dojścia do granicy niewypłacalności względnie niskie
To, czy kula jest lżejsza czy nie nie daje żadnej pewności czy zostanie ona wylosowana, może wpłynąć na szansę wylosowania ale bez przesady - taki sposób to żaden sposób.
co do trafienia szóstki przy kumulacji - polecam artykuł "prawdopodobieństwo trafienia 6 w Dużego Lotka". Średnio co losowanie o małej puli na wygrane pierwszego stopnia [1,3,5 mln] zawartych jest ok. 6 000 000 zakładów. Prawdopodobieństwo wystąpienia szóstki po losowaniu wynosi tu zaledwie 33%. Na losowania o kumulacji rzędu 10 mln zawiera się ok. 10-13 mln zakładów. Wtedy szansa wystąpienia szóstki w takim losowaniu wynosi ok. 55%. Nic więc dziwnego, że często pula przechodzi na następne losowania
co do trafienia szóstki przy kumulacji - polecam artykuł "prawdopodobieństwo trafienia 6 w Dużego Lotka". Średnio co losowanie o małej puli na wygrane pierwszego stopnia [1,3,5 mln] zawartych jest ok. 6 000 000 zakładów. Prawdopodobieństwo wystąpienia szóstki po losowaniu wynosi tu zaledwie 33%. Na losowania o kumulacji rzędu 10 mln zawiera się ok. 10-13 mln zakładów. Wtedy szansa wystąpienia szóstki w takim losowaniu wynosi ok. 55%. Nic więc dziwnego, że często pula przechodzi na następne losowania
kurde, wygrałbym se co
dzisiaj wycieczka do kolektury po wydarte totalizatorowi 4 złocisze :D oj, zaczynam znowu coraz częściej grać w tego złodziejskiego ML+, trzeba się będzie palnąć w łeb w najbliższym czasie... Do tego jeszcze parę numerków, bo kumulacja kusi
dzisiaj wycieczka do kolektury po wydarte totalizatorowi 4 złocisze :D oj, zaczynam znowu coraz częściej grać w tego złodziejskiego ML+, trzeba się będzie palnąć w łeb w najbliższym czasie... Do tego jeszcze parę numerków, bo kumulacja kusi
luzując trochę temat - ja dzisiaj na tarczy.
a trzeba było się palnąć w łeb i zainwestować te 5 zł w EL. :[
a trzeba było się palnąć w łeb i zainwestować te 5 zł w EL. :[
haha, śniło mi się, że wygrałem coś w viva las vegas, poszedłem kupić zdrapkę i wydrapałem 4 zł
Śmieszne liczby wylosowali w numerku.
szkoda, że nie moje :p jutro biorę chyba chybił trafił, sam nic nie mogę ustrzelić
szkoda, że nie moje :p jutro biorę chyba chybił trafił, sam nic nie mogę ustrzelić
ja dzis wyjątkowo posłałem trójkę na ML i liczę na to i może z okazji prima aprilis zrobią mi żarta i ją wylosują. 32,37,42 jakby kto był zainteresowany
mi dzisiaj wskoczył numerek, szkoda że "na łyso" ale za kupon się podejrzewam zwróci i na czwartek będzie... reszta po staremu ale w nosie to mam :) każda wygrana cieszy
7,30 za numerka dzisiaj, do tego wydrapane ostatnio 4 zł na VLV i wychodzi na to, że na czwartek ślemy za darmo ;)
co do gry w multi
polecam http://www.multipasko.pl/?go=0&id=41
13 komentarz do zastanowienia.
gra na małe stawki nie ma żadnej szansy powodzenia bo zawsze jesteśmy przegrani - to tak, jakby rzucać 100 razy monetą i liczyć na to, że orzeł wypadnie powyżej 80 razy.
polecam http://www.multipasko.pl/?go=0&id=41
13 komentarz do zastanowienia.
gra na małe stawki nie ma żadnej szansy powodzenia bo zawsze jesteśmy przegrani - to tak, jakby rzucać 100 razy monetą i liczyć na to, że orzeł wypadnie powyżej 80 razy.
koguciku - jeśli ktoś gra na progresję to rzeczywiście masz rację, jednak mój przykład z OR był tylko obrazowy, żadna gra w TS nie daje tak dużej szansy na wygraną jak 1:2. Gra na progresję na zdarzenie o szansie 1:4 już jest ryzykowna, a w Multi popularne są gry na 3,4,5 skresleń które absolutnie nie dają szansy powodzenia.
To tak, jakbyś za każdy rzut monetą płacił 2 zł i za wygraną dostawał 2,5 zł. Musiałoby dane zdarzenie w ciągu 100 powtórzeń być dla ciebie pomyślne aż 80 razy na 100, byś wyszedł na czysto, zarabiać zaczniesz dopiero za 81. Może adams niech policzy, jakie jest prawdopodobieństwo, że tak się stanie.
Mniej więcej taka jest polityka w MultiLotku na niskie stawki.
To tak, jakbyś za każdy rzut monetą płacił 2 zł i za wygraną dostawał 2,5 zł. Musiałoby dane zdarzenie w ciągu 100 powtórzeń być dla ciebie pomyślne aż 80 razy na 100, byś wyszedł na czysto, zarabiać zaczniesz dopiero za 81. Może adams niech policzy, jakie jest prawdopodobieństwo, że tak się stanie.
Mniej więcej taka jest polityka w MultiLotku na niskie stawki.
MARIO - jeszcze trochę i 5/5 na bank wskoczy. Życzę ci tego, ale nie w ten sam dzień co mnie, hehe!
ja np. gram ale nie piszę swoich typów na tej stronie - bo nie chce mi się na to czasu marnować. Zresztą, w takich grach jak Express czy Duży Lotek podawanie swoich pewniaków to nie jest zbyt dobry pomysł, nie sądzicie?
I kolejna sprawa - ja posyłam kilka zakładów z zupełnie innymi liczbami, albo na chybił trafił. Ciekawe, jak mam to zobrazować tylko 12 liczbami które mogę wybrać w typowaniach. może kogoś podnieca wypisywanie w internecie ile to się wygrało podczas gdy w rzeczywistości nie ma się nic - wątpię jednak, by do takich ludzi należeli gracze udzielający się na tym czacie. Niedowiarki niech się zajmą swoimi kuponami a nie wścibiają nosa do innych skoro i tak nie mają zaufania do nikogo
I kolejna sprawa - ja posyłam kilka zakładów z zupełnie innymi liczbami, albo na chybił trafił. Ciekawe, jak mam to zobrazować tylko 12 liczbami które mogę wybrać w typowaniach. może kogoś podnieca wypisywanie w internecie ile to się wygrało podczas gdy w rzeczywistości nie ma się nic - wątpię jednak, by do takich ludzi należeli gracze udzielający się na tym czacie. Niedowiarki niech się zajmą swoimi kuponami a nie wścibiają nosa do innych skoro i tak nie mają zaufania do nikogo
A co do tych list miast ile gdzie wygrano to moim zdaniem to beznadziejnie poroniony pomysł promocji najbardziej kretyńskiej gry liczbowej jaką zorganizował totalizator [ML+]. Ale co się dziwić, skoro Multilotek+ ma najmniejszą stopę zwrotu dla gracza i, co za tym idzie, największą stopę zysku dla totalizatora! Nie dajcie się na to złapać - 95% z tych wszystkich wygranych uzbierało się na najniższych wypłatach po 4-10 zł wygranych przez ogromną liczbę grających.
Średnio na jednego gracza wypada ok. 10 zł, tj. po wysłaniu 2 zakładów już jesteśmy na minus. Weźmy do tego maksymalną szansę trafienia równą 1:25 i mamy pełen obraz sensu grania w tą idiotyczną grę.
Średnio na jednego gracza wypada ok. 10 zł, tj. po wysłaniu 2 zakładów już jesteśmy na minus. Weźmy do tego maksymalną szansę trafienia równą 1:25 i mamy pełen obraz sensu grania w tą idiotyczną grę.
kurde, tyle kasy co wielu się marzy wygrać a i tak szansa przegrania wynosi tu coś koło 97% [z tego co ostatnio liczyłem]
może jakbym wygrał w totka to bym se mógł pozwolić na posyłanie takich systemików, hehe
weterynarzyku - sprawdź najpierw definicję słowa "seksizm", bo trochę nie pasuje do twoich wywodów. i jeżeli porównujesz kogoś, kto wydaje parę złotych dziennie na kupony w dobrej wierze do kolesia, który wylądował na dnie, przepija całą wypłatę, znęca się nad rodziną itp. to to z tobą chłopie jest coś nie tak.
coraz trudniej idzie totalizatorowi zachęcanie ludzi do gry - dzisiaj prawie pół miliona im zabrakło do przewidywanej puli. Społeczeństwo się bogaci, ludzie mają dość wygrywania 16 zł raz na dwa miesiące a totalizator robi w gacie ze strachu bo kasy coraz mniej.
niech jeszcze tylko ludzie przestaną grać w tego idiotycznego ML+ i może TS się weźmie za poprawę stawek, albo chociaż wprowadzi nową grę gdzie będzie się dało coś wygrać...
niech jeszcze tylko ludzie przestaną grać w tego idiotycznego ML+ i może TS się weźmie za poprawę stawek, albo chociaż wprowadzi nową grę gdzie będzie się dało coś wygrać...
jednak jak się gra za darmo to się nic nie wygra ;) Inna sprawa, że dziś skromnie, bo tylko parę numerków.
Jutro za to trzeba wydać grubą forsę w kolekturze, jak na nałogowca przystało, duży, express a i coś mi mówi, żebym posłał ML+ na niedzielę bo mogą być niespodzianki. Cóż, posłucham, wczoraj coś mi mówiło "poślij 37 z plusem" ale rozsądek podpowiadał że to głupi pomysł i zrezygnowałem. A okazało się, że wskoczyło...
Jutro za to trzeba wydać grubą forsę w kolekturze, jak na nałogowca przystało, duży, express a i coś mi mówi, żebym posłał ML+ na niedzielę bo mogą być niespodzianki. Cóż, posłucham, wczoraj coś mi mówiło "poślij 37 z plusem" ale rozsądek podpowiadał że to głupi pomysł i zrezygnowałem. A okazało się, że wskoczyło...
kumulacja numerka znowu przechodzi... oj, jutro się bardziej w numerki opłaca zainwestować niż w dużego!
oj, dzisiaj zaszalałem w kolekturze, 20 zł poszło - za dużo, za dużo, jak się nic nie zwróci to nie będzie dobrze, ale już parę razy stłumiłem w sobie przeczucie i zawsze byłem na minus a znowu jak posłuchałem to na plus. ;)
co za różnica jakimi liczbami i jak się gra skoro wszystko jest losowe... Średnio zdarzenie na które jest szansa 1:365 byłoby dla nas korzystne raz do roku, zdarzenia o szansie 1:3650 - raz na 10 lat a o szansie 1:36500 - raz na sto lat. Na trafienie 7/7 szansa wynosi 1:41 000. Pytanie - czy wygrane w ten sposób [po kilkunastu latach gry - jeśli się nam poszczęści] "nędzne" 6 tysięcy złotych wynagrodzi całą zainwestowaną kwotę?
Nie bardzo.
"Nie" dla multilotka.
Nie bardzo.
"Nie" dla multilotka.
prawda jest taka, że jakbyśmy wszyscy pozostali na etapie marzeń na jakim jest większość Polaków grających w Lotto to dużo lepiej byśmy na tym wyszli. Gra w Multi na niską ilość skreśleń, preferowana przez znakomitą większość graczy tu, jest bardzo nieopłacalna. Dość napisać, że szansa na "dorobienie" się czegoś tam jest tak samo niska jak szansa na wygranie głównej wygranej... Jedyny sens to puścić zakład raz na jakiś czas i "a nuż się uda trafić te 6 000", ale stała gra w ML jest tylko stratą pieniędzy, które lepiej już zainwestować w EL/DL [ostatnio TSN, bo kumulacja] i zwiększyć swoje szanse na prawdziwe zwycięstwo.
kogucik - z tymi kursami na to czy będzie szóstka w dużego to tak prosto nie jest. Wiadomo - im więcej ludzi wyśle zakłady tym większa szansa, że będzie jakaś szóstka. I wtedy kursy na to, że jej nie będzie rosną.
ciekawi mnie, dlaczego gracie [nie mówię tu do piszących na czacie ale do odwiedzających], skoro z wyników sondy wynika, że waszym zdaniem losowania są ustawione? Skoro wierzycie, że są ustawione, to znaczy że wierzycie, że nigdy nic nie wygracie - a mimo to gracie dalej. Bezsens.
nie o to mi chodziło, bo to jest rzeczą wiadomą.
niektórzy [w sumie to większość] uważają, że wygrana jest niemożliwa, bo losowane są liczby najbardziej korzystne dla TS. Mimo to, osoby te nadal grają, choć zgodnie z ich przewidywaniami nigdy ich liczby nie zostaną wylosowane.
niektórzy [w sumie to większość] uważają, że wygrana jest niemożliwa, bo losowane są liczby najbardziej korzystne dla TS. Mimo to, osoby te nadal grają, choć zgodnie z ich przewidywaniami nigdy ich liczby nie zostaną wylosowane.
haha, głos wewnętrzny się pomylił i wdupiłem w tego ML+. Ale nic to, dzisiaj zainwestowałem w zdrapki i 4 zł do przodu - kupiłem za nie DL i zobaczymy, co z tego będzie. Akurat jak myślałem o tym, żeby wstąpić do kolektury - znikąd wyskoczył czarny kot i przebiegł mi chodnik - dobry znak, hehe.
Kogucik, czy ty aby nie wysyłasz w professionalu na ul. Grzegórzeckiej? Bo ja tam jestem co poniedziałek ok. godziny 13:30 i zawsze jak posyłam to mam wrażenie, że gdzieś tam siedzisz ;)
Kogucik, czy ty aby nie wysyłasz w professionalu na ul. Grzegórzeckiej? Bo ja tam jestem co poniedziałek ok. godziny 13:30 i zawsze jak posyłam to mam wrażenie, że gdzieś tam siedzisz ;)
A w numerka dalej kumulacji nikt nie wydarł, gramy dalej..... kot szczęścia niestety nie przyniósł, przynajmniej nie na dzisiaj
Haha, dzisiaj kupiłem zdrapkę i wydrapałem 50 zł. Chyba się na nie przerzucę, bo na blankiety wydaję po 50 zł tygodniowo i nic z tego nie ma, a kupię 2-3 zdrapki i zawsze coś ugram, a nawet jak nie, to w plecy jestem max 4-6 zł
wczoraj w numerka wylosowali "moje" liczby, ciekawe, czy dziś będzie podobnie ;)
wczoraj w numerka wylosowali "moje" liczby, ciekawe, czy dziś będzie podobnie ;)
aha, żeby była jasność - to nie zagrałem tymi liczbami. Mam kilkanaście takich "chodzących za mną" parek i czasem je wysyłam w różnych kombinacjach, akurat wczoraj zagrałem na chybił-trafił.
matycz - mów co chcesz, ale zdrapki to jedyna gra lotto w której jestem do przodu i to kilkadziesiąt złotych [gram za małe kwoty - może z wszystkich wydanych z ostatniego się uzbiera z 20-30 zł - a wygrałem w sumie koło 80 zł].
A dzisiaj w Dużym 3/6. Niedosyt lekki, bo jedno przesunąłbym o 1 do tyłu, drugie o 2 do przodu i byłaby 5/6, ale nie narzekam, na kupony będzie. Ogółem dzisiaj udany dzień, najpierw 50 zł wydrapane, teraz 16 zł z dużego - oby tak dalej ;)
A dzisiaj w Dużym 3/6. Niedosyt lekki, bo jedno przesunąłbym o 1 do tyłu, drugie o 2 do przodu i byłaby 5/6, ale nie narzekam, na kupony będzie. Ogółem dzisiaj udany dzień, najpierw 50 zł wydrapane, teraz 16 zł z dużego - oby tak dalej ;)
Swoją drogą - podniecają się tak tą wygraną w Multilotku że aż na głównej lotto.pl o tym piszą, a że w Expressie jedna taka wygrana na tydzień się trafia [choć tylko dwa losowania] to już nie napiszą nigdzie
dzisiaj express był bezlitosny, 3 liczby wytypowałem sobie dobrze [15,37,42], jedną przypadkiem też [17], no ale co z tego, skoro wszystkie były na różnych zakładach :) Ale po wczorajszym urodzaju dziś nie mogło być znowu dobrze ;)
jak tam? numerki się przyśniły? Poślijcie sobie na multi parkę 37,42, z plusem może wejdzie.
trzeba zgarnąć wreszcie te kumulację w numerka, totalizatorowi widocznie bardzo ciąży bo wszędzie wywieszają ileż to kasy, pewnie chcą żeby szybko ktoś ich pozbawił tego ciężaru :)
haha, znowu w zdrapkach do przodu, kupiłem za 6 zł a jutro do odbioru 8 zł. Niby nic, ale ilu z was jest ogólnie na plus w multilotku?
haha, ja pod wozem.
21 w numerku typowałem uparcie, ale w 4/45 a nie w 1/36 - żeby było śmiesznie, w 1/36 mam zatyopwane 20,22,23 a 21 jak na złość nie. I niedaleko było 3/45, ale niestety znowu różnica niewielka. No nic, jutro tez losowanie :) Dziś nikt szczęścia nie miał, nawet ci co trafili 4/45 musieli rozdzielić sobie aż na 4 głowy a wiadomo, że lepiej wygrać 12 tysięcy niż 3 ;)
Wszystkich, którzy wysłali moją parkę rano wytypowaną uprzejmie przepraszam za błąd, miało być oczywiście 37,41 a nie 37,42. Przepraszam za tę literówkę, postaram się uważniej czytac wpisy przed wysłaniem. Do jutra!
21 w numerku typowałem uparcie, ale w 4/45 a nie w 1/36 - żeby było śmiesznie, w 1/36 mam zatyopwane 20,22,23 a 21 jak na złość nie. I niedaleko było 3/45, ale niestety znowu różnica niewielka. No nic, jutro tez losowanie :) Dziś nikt szczęścia nie miał, nawet ci co trafili 4/45 musieli rozdzielić sobie aż na 4 głowy a wiadomo, że lepiej wygrać 12 tysięcy niż 3 ;)
Wszystkich, którzy wysłali moją parkę rano wytypowaną uprzejmie przepraszam za błąd, miało być oczywiście 37,41 a nie 37,42. Przepraszam za tę literówkę, postaram się uważniej czytac wpisy przed wysłaniem. Do jutra!
No niestety, tak to bywa. Wczoraj byłem w kolekturze to też jakiś koleś przyszedł odebrać kasę za dwie czwórki i też nie był zbyt pocieszony - miał wszystkie 6 liczb ale na dwóch zakładach i tylko na czwórki się załapał...
Ja dzisiaj znowu byłbym ze zdrapek na plus całe 5 zł [wydałem 8, wygrałem raz 5zł i 2x4zł], niestety emocje wzięły górę, a w następnych zdrapkach niestety nic nie było. I tym sposobem dzisiejszy bilans wyszedł na minus całe 1 zł, ale to i tak lepiej niż w jakichkolwiek kulkach :)
Nieprawda - po pierwsze w zdrapkach masz szansę 1:4 [w niektórych nawet większą] na zwrot wszystkich zainwestowanych pieniędzy - dla porównania w Multilotku jest 1:7 na zwrot 80%.
Dalej - zdrapki mają największy % zwrotu - za każdy zainwestowany 1000 zł statystycznie zwraca się aż połowa. W grach "kulkowych" wynosi to zaledwie 20-35%.
Fakt, że szansa na duże wygrane nie jest zbyt wysoka, ale porównywalna z Multilotkiem. W ML na wygranie 250 000 mamy 1:9 000 000, w takich znakach zodiaku na 100 000 zł szansa wynosi 1:4 000 000 [albo 3 500 000, o ile się nie mylę].
W gry zdrapkowe gram niemal codziennie, inwestując 4-6 zł i prawie zawsze wychodzę kilka zł na plus [ostatnio trafiłem nawet 50 zł], jeżeli na minus to tylko te 2-6 zł. Możliwe, że mam w tym trochę nadzwyczajne szczęście, które zapewne pewnego dnia się skończy, ale tu przede wszystkim fakty mówią same za siebie. Nieopłacalność zdrapek to durny mit panujący wśród społeczności graczy lotto, takim samym mitem jest doszukiwanie się zależności między przeszłymi losowaniami a przyszłym.
Dalej - zdrapki mają największy % zwrotu - za każdy zainwestowany 1000 zł statystycznie zwraca się aż połowa. W grach "kulkowych" wynosi to zaledwie 20-35%.
Fakt, że szansa na duże wygrane nie jest zbyt wysoka, ale porównywalna z Multilotkiem. W ML na wygranie 250 000 mamy 1:9 000 000, w takich znakach zodiaku na 100 000 zł szansa wynosi 1:4 000 000 [albo 3 500 000, o ile się nie mylę].
W gry zdrapkowe gram niemal codziennie, inwestując 4-6 zł i prawie zawsze wychodzę kilka zł na plus [ostatnio trafiłem nawet 50 zł], jeżeli na minus to tylko te 2-6 zł. Możliwe, że mam w tym trochę nadzwyczajne szczęście, które zapewne pewnego dnia się skończy, ale tu przede wszystkim fakty mówią same za siebie. Nieopłacalność zdrapek to durny mit panujący wśród społeczności graczy lotto, takim samym mitem jest doszukiwanie się zależności między przeszłymi losowaniami a przyszłym.
I w numerkach wtopa... Wracam chyba do chybił trafił bo te moje szczęśliwe liczby niebardzo szczęsliwe w numerku się okazują
Do wpisu 20201:
Człowieku, o czym ty mówisz? Prawdopodobieństwo trafienia 4/6 w DL to 1:1000 a 3/5 w EL to 1:100 - przecież to nie ma sensu porównywać. W Dużym Lotku leci średnio 7 000 000 zakładów na losowanie a w Express Lotku 700 000, stąd te wszystkie różnice.
MARIO - gra w numerki wcale taka głupia nie jest, szanse trafienia porównywalnych kwot są nawet większe jak w Dużym Lotku a zakłady tańsze dwukrotnie. Przy takiej kumulacji jaka jest teraz TSN jest bardziej opłacalny niż DL. To oczywiście sprawa indywidualna kto w co gra, ale nie dajmy się zwariować tym mózgoje*om z TS, którzy by chcieli, byśmy tylko w ML+ i DL grali, a EL i TSN, które są najbardziej opłacalnymi grami, najpewniej niedługo zlikwidują, żeby czasem kogoś nie wzięło na obliczenia w co warto a w co nie warto grać i nie zaczął posyłać zakładów na mniej opłacalne dla Totalizatora gry!
Człowieku, o czym ty mówisz? Prawdopodobieństwo trafienia 4/6 w DL to 1:1000 a 3/5 w EL to 1:100 - przecież to nie ma sensu porównywać. W Dużym Lotku leci średnio 7 000 000 zakładów na losowanie a w Express Lotku 700 000, stąd te wszystkie różnice.
MARIO - gra w numerki wcale taka głupia nie jest, szanse trafienia porównywalnych kwot są nawet większe jak w Dużym Lotku a zakłady tańsze dwukrotnie. Przy takiej kumulacji jaka jest teraz TSN jest bardziej opłacalny niż DL. To oczywiście sprawa indywidualna kto w co gra, ale nie dajmy się zwariować tym mózgoje*om z TS, którzy by chcieli, byśmy tylko w ML+ i DL grali, a EL i TSN, które są najbardziej opłacalnymi grami, najpewniej niedługo zlikwidują, żeby czasem kogoś nie wzięło na obliczenia w co warto a w co nie warto grać i nie zaczął posyłać zakładów na mniej opłacalne dla Totalizatora gry!
Ja ostatnio trochę zapracowany, ale u mnie nic ciekawego, ostatnio w kulkach same wtopy. W zdrapkach jeden dzień na plus [wygrałem 5 zł za 4 zł], kolejny dzień niestety ogromna wtopa, bo na 6 zdrapek nie było nic, ale takie kwoty to ja wtapiam co losowanie w kulkach, więc nie jest źle... Limit pecha na ten tydzień wyczerpany ;) Dzisiaj inwestujemy w numerek!
Współczuję, Mario, ale tak to już bywa. Ja przez ostatnie dwa losowania typowałem 20 na numerka, dzisiaj skreśliłem nowe liczby i można było się domyślić rezultatu. Dzisiaj typowałem na numerki 32, 6, 7, 3, 18 - jutro najprawdopodobniej wyślę inne, więc coś z tej piątki na 100% wejdzie - zachęcam do posłania.
No i kumulacja w numerku została, jutro znowu będą kusić.
A ja dzisiaj zadowolony, bo cały dzień mi upłynął na przejmowanie się sprawami, które pod koniec dnia się bardzo pomyślnie poukładały. I nie trzeba było do tego totka ;)
A ja dzisiaj zadowolony, bo cały dzień mi upłynął na przejmowanie się sprawami, które pod koniec dnia się bardzo pomyślnie poukładały. I nie trzeba było do tego totka ;)
Jedyny sęk w tym, że każdy grający ma taką samą szansę trafić do tej opozycji i każdy, kto do niej trafił, gdyby nie grał to dzisiaj byłby zjadaczem chleba jakich wielu.
Oj, MARIO, nie daj się zwieść pozorom, Numerek ma większą szansę trafienia podobnych pieniędzy jak DL a zakłady tylko po 1,25. Przez konieczność wyboru "numerka" wydaje się, że taka szansa jest znikoma, ale to tylko matematyczne złudzenie.
Dać sobie spokój z Multilotkiem to bardzo dobry wybór. Lepiej pograć w zdrapki albo odłożyć choćby na numerka [w numerku szansa na trafienie 8 zł to 1:36, w ML na 12 zł - 1:87. Dodajmy do tego jeszcze dwa razy tańsze zakłady numerka... Że o wyższej szansie na jakiekolwiek wysokie wygrane nie wspomnę].
A można wiedzieć, jakie były wcześniejsze zasady TSN?
A można wiedzieć, jakie były wcześniejsze zasady TSN?
Niby tak, MARIO, ale to dość dziwny mit, bo tak naprawdę zdrapki są dla graczy bardzo opłacalne. Swojego czasu napisałem tu swoje wyliczenia co do stopy zwrotu zdrapek i jak się ma do stopy zwrotu w kulkach. I okazało się, że na dłuższą metę gra w zdrapki zwraca 50% wkładu, a gry kulkowe od koło 20% [ML+] do 35% [ML na 5 skreśleń]. Fakt, że szansa na wysokie wygrane nie jest duża, ale jest wyższa [przy zdrapkach za 2 zł] niż w Multilotku [a "zakłady" tańsze]. A radocha jest - zwłaszcza w takiej Las Vegas czy Diamentach - drapiesz najpierw lewą stronę, widzisz, że coś już wygrałeś [choćby i zwrot za zdrapkę]. Potem już spokojnie sobie drapiesz resztę i patrzysz ile wygrałeś, przeważnie 2 zł, ale zdarzają się niespodzianki. W kulkach nigdy tak nie ma, zawsze są nerwy a potem przeważnie rozczarowanie.....
Kombinowanie z liczbami to niestety też tylko złudzenie - na każdym kroku są dowody na to, że tak nie jest - tylko niestety my ich do siebie nie przyjmujemy, bo chcemy trwać w nadziei, że da się w ten sposób TS oszukać... Niestety, nikomu jeszcze nie udało się tego naprawdę rozpracować a tylu już próbowało... szansa, że to nam się uda jest mniejsza niż na 6/6 w DL, bo po prostu nie istnieje...
lol, no w ten sposób się chyba nie da wygrać, bo jak wcześniej nie nabiją zdrapki na lottomat to jest niewazna
W sumie to możliwe, też coś kojarzę, że faktycznie nic nie nabijają wcześniej
Plusów się nie losuje - to ostatnia wylosowana liczba, i choć wtedy nie było jeszcze ML+ to można było określić, jaka liczba zostałaby nazwana plusem [ta wylosowana jako ostatnia].
U mnie dzisiaj wielkie nic, na czwartek tylko 1 zakład dużego a reszta w numerek!
Dzisiaj dwie osoby się pożywiły kumulacją - szczęściarze. Ja przeglądałem dzisiaj oferty mieszkań, na Zwierzynieckiej zbudowali jakieś apartamentowce, nad Wisłą tak samo, a ja się męczę wynajmując u debilnych właścicieli na zdechłym krańcu Krakowa...
U mnie dzisiaj wielkie nic, na czwartek tylko 1 zakład dużego a reszta w numerek!
Dzisiaj dwie osoby się pożywiły kumulacją - szczęściarze. Ja przeglądałem dzisiaj oferty mieszkań, na Zwierzynieckiej zbudowali jakieś apartamentowce, nad Wisłą tak samo, a ja się męczę wynajmując u debilnych właścicieli na zdechłym krańcu Krakowa...
znam te ich ogłoszenia na pamięć ale póki co to mogę sobie wzdychać do obrazków
tak czy siak - dzięki
tak czy siak - dzięki
hah, tak sobie sprawdziłem swój kupon Express Lotka z 6 zakładami, które stale posyłam co losowanie i okazało się, że z jednego zakładu w 2004 roku padło 5/5. Fajnie.
Johny - to zagraj 10 zakładami stawka x10 jak codziennie coś trafiasz, to tym sposobem trafisz 100 razy więcej ;)
MARIO - w środy numerka nie losują niestety, ja dzisiaj biednie, bo tylko 6 zakładów expressa, ale trzymam kasę na jutro na numerki.
MARIO - w środy numerka nie losują niestety, ja dzisiaj biednie, bo tylko 6 zakładów expressa, ale trzymam kasę na jutro na numerki.
Jeszcze dodam, że niedaleko mieszkania mi otwierają nowa kolekturę. Hehe, chyba mnie śledzili, gdzie mieszkam, bo wyczuli, że mogą za samą moją grę się utrzymać... Ale nie narzekam, nie będę musiał już 20 minut autobusem do kolektury jechać!
a co do ML to coś czuję, że dzisiaj poleci 16 z plusem, ale i tak nie posyłam
Dzisiaj mnie zatkało.
Wziąłem z losowania z multi 3 liczby pod rząd, które wydały mi się w miarę ładnie wyglądające [15, 17, 23], dołożyłem do nich dwie z moich stale wysyłanych liczb - 37 i 42. Posłałem to dzisiaj w Expressie bo wczoraj odkryłem na swoim kuponie zestaw liczb, który był już kiedyś wylosowany jako 5/5. Dzisiaj [jak zwykle] sprawdzam na skrypcie Testuj liczby na stronie multipasko i szok - ten zestaw liczb był wylosowany dokładnie tydzień temu. Na dodatek nie padła wtedy żadna główna wygrana, więc były za to 223 tysiące. Jeszcze nigdy nie byłem tak blisko głównej wygranej! Jutro koniecznie trzeba wysłać numerki!
Wziąłem z losowania z multi 3 liczby pod rząd, które wydały mi się w miarę ładnie wyglądające [15, 17, 23], dołożyłem do nich dwie z moich stale wysyłanych liczb - 37 i 42. Posłałem to dzisiaj w Expressie bo wczoraj odkryłem na swoim kuponie zestaw liczb, który był już kiedyś wylosowany jako 5/5. Dzisiaj [jak zwykle] sprawdzam na skrypcie Testuj liczby na stronie multipasko i szok - ten zestaw liczb był wylosowany dokładnie tydzień temu. Na dodatek nie padła wtedy żadna główna wygrana, więc były za to 223 tysiące. Jeszcze nigdy nie byłem tak blisko głównej wygranej! Jutro koniecznie trzeba wysłać numerki!
kurde, na 3 opsłanych zakładach DL miałem 5 z 6 liczb, szkoda że nawet trójki się nie udało ustrzelić...
swoją drogą - ładnie dzisiaj pule urosły, w numerku padły dwie 4/4 a płacili po ponad 8 000, w DL ponad 7 000 za 5/6... Jutro tylko numerek, idę wypróbować te kolekturę co mi postawili obok
Łatwiej jest trafić np. 4/10 niż 1/10 czy tym bardziej 0/10, jednak tu totalizator jest skąpy bo nie daje za to żadnej kasy. W przypadku plusa płaci za niższe trafienia również, uwzględniając przy tym rachunek prawdopodobieństwa.
Ps. Dzisiaj jak posyłałem numerki to lottomat wciągnął i pomiął mój blankiet, potem nie chciał oddać, aż panie w kolekturze musiały kolegów wołać, żeby to naprawić, hahaha. TS się broni rękami i nogami przed ludźmi co mogą coś wygrać :D
Ps. Dzisiaj jak posyłałem numerki to lottomat wciągnął i pomiął mój blankiet, potem nie chciał oddać, aż panie w kolekturze musiały kolegów wołać, żeby to naprawić, hahaha. TS się broni rękami i nogami przed ludźmi co mogą coś wygrać :D
Coraz mniej ludzi gra w multilotka a przynajmniej coraz mniej ludzi wygrywa - to dobry znak, Polacy mądrzeją. Multi raus.
Ej, ktoś chyba se wała wkręca na oficjalnej lotto. Najwyższa wygrana w Multilotka+ padła 460 000 [jak wiemy, było to 9/9 ze stawką 2x]. I spoko, tyle, że wtedy [październik 2007] stawki w Multilotku+ były większe niż teraz [odpowiednio 300 000 a nie 230 000, jak teraz]. Dlaczego w najwyższych wygranych na stronie lotto nie jest to uwzględnione? Wstydzą się tego, że obniżyli stawki?
Brawo, kogucik. Miałeś jakiś zysk czy tylko wyciągnąłeś wkład?
ja coś nie mam ostatnio szczęścia... od tygodnia w zdrapkach jestem w plecy a w kulkach to chyba już z miesiąc nic nie wygrałem. Wprawdzie nie wkładam fortuny [raptem 50 zł na tydzień] ale i tak nawet statystyka mi się nie zwraca. Oby to była cisza przed burzą
ja coś nie mam ostatnio szczęścia... od tygodnia w zdrapkach jestem w plecy a w kulkach to chyba już z miesiąc nic nie wygrałem. Wprawdzie nie wkładam fortuny [raptem 50 zł na tydzień] ale i tak nawet statystyka mi się nie zwraca. Oby to była cisza przed burzą
A, i dołączam się do pytania o tę sprawę z Kamieniem Pomorskim bo ładne jaja. Wie ktoś coś bliżej? To, że padło 11x 10/10 jednego dnia to jestem w stanie zrozumieć, ale żeby padły w dokładnie tej samej kolekturze to to już ciekawa sprawa. Co tam się stało?
dzięki za odpowiedź co do tego Kamienia - ładne jaja, koleś zniszczył system. Jakby tak trafić w ML+ 10+/10, jeszcze za zwielokrotnione stawki to prezes przez tydzień by jadł siano
dzisiaj zmieniłem taktykę zdrapkową. Jak wydrapię 2 zł to dokładam 50 gr i posyłam Multi na parę skreśleń [4-6]. Zobaczymy, jak to się sprawdzi... Na razie jestem ogólnie trochę w plecy i odzwyczaiłem się od odbierania wygranych ;)
Takie durne liczby i ktoś trafił... Chybił trafił na 100%. Ja uszczknąłem z tego marną trójczynę, sam nie wiem, czy się cieszyć czy raczej płakać... Jak zwykle - o niewielki kroczek od czegoś większego, mam 17 - padło 16, mam 37 - padło 39... Dobrze, że w numerka kumulacja została bo dzisiaj go trochę zaniedbałem.
ja dzisiaj mam trochę nadzieję na to, że wylosują w końcu normalne kulki bo posyłałem ręcznie i takich kwiatków jak oni ostatnio losowali to nie mam za wiele... Oczywiście Express.
Bardzo dzisiaj wdzięczne liczby wylosowali w Express Lotku - szkoda tylko, że nie moje... Niemniej jednak - oby tak dalej. Jak zwykle - wszystkie wykreślone ale na różnych zakładach... A wcale ich tak dużo nie było
hehe, dzisiaj wylosowali normalne liczby w EL to nie ma żadnej 5/5, ostatnio wylosowali totalnie debilne i padły dwie... Świat jest nienormalny
jutro w numerka się bardziej opłaca grać niż w dużego... pula o połowe większa
chyba cały dzień będę jadł konserwy i musztardę a cała kasa w lotto, w numerka!
Nie ma planów, nie ma nic pewnego, za 5 minut wszyscy zostaniemy zaskoczeni, ahaha
DL jest nieopłacalny, to fakt, ale w to się gra tradycyjnie - tylko dla 6/6, na mniejszych wygranych się przeżyć nie da. ML jednak nie polecam pod żadnym pozorem - chociaż ostatnio zacząłem sobie grać rekreacyjnie [jak wydrapię 2 zł to kupuję multika zamiast drugiej zdrapki]. Dzisiaj posłałem i trafiłem 4/6 - niby durne 8 zł ale jutro ślemy numerka za darmo przynajmniej...
Na TSN wysłałem 10 zakładów i kurde mam 2x 2/4, w dużym na 3 zakłady prawie trójka [u mnie 34 - padło 35]. Nie narzekam, bo kulki zaczęły mi pomyślnie wypadać - parę dni temu 3/6, teraz ML... Dobra passa wraca, ciekaw jestem czy coś z tego będzie.
Ps. A wygrane dzisiaj w DL to faktycznie przesada
Na TSN wysłałem 10 zakładów i kurde mam 2x 2/4, w dużym na 3 zakłady prawie trójka [u mnie 34 - padło 35]. Nie narzekam, bo kulki zaczęły mi pomyślnie wypadać - parę dni temu 3/6, teraz ML... Dobra passa wraca, ciekaw jestem czy coś z tego będzie.
Ps. A wygrane dzisiaj w DL to faktycznie przesada
Ps. Zauważyliście, że dzisiaj padło rekordowo dużo 7/10? Ponad 2 razy więcej niż zazwyczaj. Czyżby ludzie posyłali 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10? :D