Wpisy 969 124 – 969 223
4 czerwca 2012 13:43 → 4 czerwca 2012 14:31, 100 wpisów
W tym kraju i za 20 lat nic się nie zmieni , system szkolnictwa z roku na rok jest gorszy . Młodzi mają takie nastawienie że lepiej nie mówić , sam słyszałem jak jeden kilkunastoletni dzieciak w autobusie mówił że starzy muszą wymrzeć by było w tym kraju lepiej . żenada .
ja znam takiego co 3 razy dostawał odprawe ze stoczni ....i sie miał za co pobudować.....oczywiście nie on jeden....razy ilość stoczniowców policzcie.....
chcecie wiedzieć gdzie dalej pracuje?
chcecie wiedzieć gdzie dalej pracuje?
robal36 sa uwazam sie za polaczka bo nie jestem kims wyjatkowym a i tym Lidlu to napisalem jak polaczki szpanuja bmw bo trzeba sie pokazac na na zakupy do Lidla bo tam najtaniej i w sumie najgorsza jakosc towarow jesli Cie tym to przepraszam
jackwar......zmieni się
Właśnie wtedy gdy "wymrą starzy"....a Ci młodzi myślą jak scolls
przecież......
Zdecyduj się może.......
Właśnie wtedy gdy "wymrą starzy"....a Ci młodzi myślą jak scolls
przecież......
Zdecyduj się może.......
pieknaja
Najgorzej to jest iść pod prąd czyli starać się trzymać swoich zasad i znosić to, ze Cię za to nazywają frajerem.
Na przykład piszesz projekt dla dzieciaków na świetne rzeczy i by dostać pieniądze godzisz się pracować przez 3 miesiące 24/24 za całe 150 zł brutto dodatku do pensji. I jeszcze co niewarygodne nie pozatrudniałam w projekcie nie krewnych i znajomych królika tylko fachowców. A o tym, że jestem jedyną osobą pracującą przy projekcie, która nie ma kilku pudełek gratiwosowych długopisów, kilkuset smyczy oraz kilkunastu kubeczków i koszulek promocyjnych to już nawet się nie przyznaję bo nikt mi nie wierzy
Najgorzej to jest iść pod prąd czyli starać się trzymać swoich zasad i znosić to, ze Cię za to nazywają frajerem.
Na przykład piszesz projekt dla dzieciaków na świetne rzeczy i by dostać pieniądze godzisz się pracować przez 3 miesiące 24/24 za całe 150 zł brutto dodatku do pensji. I jeszcze co niewarygodne nie pozatrudniałam w projekcie nie krewnych i znajomych królika tylko fachowców. A o tym, że jestem jedyną osobą pracującą przy projekcie, która nie ma kilku pudełek gratiwosowych długopisów, kilkuset smyczy oraz kilkunastu kubeczków i koszulek promocyjnych to już nawet się nie przyznaję bo nikt mi nie wierzy
scolls, często widać, że samochód dobry wcale nie świadczy o bogactwie,
jackwar jesli chodzi o poziom nauczania to w PL jest o wiel wyzszy niz w UK
amour no zgadza sie ale taka jest mentalnosc ze aby sie pokazac to trzeba miec fure wypas
amour
Rzeczywiście jak się popatrzy na parking przy moim MOPS-ie w dniach wypłat zasiłków
Rzeczywiście jak się popatrzy na parking przy moim MOPS-ie w dniach wypłat zasiłków
Reasumując......
tak naprawdę MENTALNOŚĆ Polaków wymaga zmian.....za tym pójdzie reszta......
Odbija nam się nasza historia po prostu.....
tylko, czy aż tyle??
tak naprawdę MENTALNOŚĆ Polaków wymaga zmian.....za tym pójdzie reszta......
Odbija nam się nasza historia po prostu.....
tylko, czy aż tyle??
medea , znam takich co za projekty mają ładną kase , znam też co mają to w obowiązkach i zero złotych , ale chyba możesz w projekcie uwzględnić wydatki na materiały biurowe i inne rzeczy .
scolls , wiem że poziom jest wyższy lecz co roku testy gimnazjalne wychodzą słabiej , że nie wspomnę o maturach . Studia płatne też nie zawyżają poziomu tylko ułatwiają zdobycie papieru a mając papier i znajomości to po turystyce zostaje się dyrektorem , żenada .
medea76 z tym co piszesz jest podobnie w UK zalezy dla kogo pracujesz.Nieraz za ta sama prace w jednej firmie zaplaca np.100Ł a w innej mozna zarobic naprawde niezle.Zalezy od firmy.
jackwar ale ogolnie mlodziez w Pl ma duzo wieksza wiedze ogolna niz malolaty w UK tu jest nastawienie na waska specjalizacje w konkretnym kierunku i np.stolarz nie musi wiedziec gdzie lezy dany kraj a np.informatyk nie musi umiec nieraz niektorych podstawowych rzeczy z innej dziedziny
teraz to trzeba mieć znajomości, studia ok, ale to dla ambitnych już jest
scolls
wyluzuj, mi chodzi jedynie o odrobinę godności narodowej - a te "polactwo" - cóż, to przykre, ale brzmi naprawdę dramatycznie źle i tyle
wyluzuj, mi chodzi jedynie o odrobinę godności narodowej - a te "polactwo" - cóż, to przykre, ale brzmi naprawdę dramatycznie źle i tyle
ostatnio gadałem z kolegą, który pracuje po liceum już 5 lat jako asystent gdzieś tam w zusie, a ja po ekonomii Finansach i rachunkowości nie mogę znaleźć tam pracy hehe
co prowadzi nieraz do tak komicznych sytuacji ze np.wlasciciel domu wzywa elektryka do wymiany np.zarowek w domu za co ten pierszy kasuje niezle pieniadze sam bylem swiadkiem czegos taiego
robal, spójrz na to wszystko co się dzieje, ludziom wystarczy do szczęścia grill, piwo i .... to wszsytko, oczywiście nie wszystkim
patryk ze tego co pamietam to z kilkadziesiat funtow nie moglem w to uwierzyc
1 9 22 36 69
amour
U nas w powiecie bezrobocie jest ponad 12 %. Jak ostatnio szukali sprzątaczki do ZUS to musiała mieć maturę i skończone studium policealne z zdanym egzaminem państwowym w zawodzie technik administracji. I popatrz co za szczęście akurat córka jednej z urzedniczek jako jedyna spełniła te wymagania
U nas w powiecie bezrobocie jest ponad 12 %. Jak ostatnio szukali sprzątaczki do ZUS to musiała mieć maturę i skończone studium policealne z zdanym egzaminem państwowym w zawodzie technik administracji. I popatrz co za szczęście akurat córka jednej z urzedniczek jako jedyna spełniła te wymagania
Użytkownik Automat dopisał wyniki multi multi
01,09,10,11,13,14,16,24,25,28,30,33,35,41,56,60,64,65,71,75
Plusem jest liczba: 60
01,09,10,11,13,14,16,24,25,28,30,33,35,41,56,60,64,65,71,75
Plusem jest liczba: 60
medea76 sama widzisz na kzdym kroku korupcja i jak zyc w takim kraju nie sie i byc uczciwym
medea ja znam lepsze przypadki, np pani sprzedawczyni po handlówce pracuje jako specjalista do sp obliczania i waloryzowania składek ubezpieczenia emerytalnego itd
Robal36 tak jeszcze na marginesie bo mi chodzi po glowie to co napisałeś:anglicy maja taki stosunek do marki Lidl ze miedzy soba i nie tylko chwala sie ze NIGDY nie byli na zakupach w tym markecie ale to tak na marginesie
Dno, szuwary i wodorosty 2/4 plus 2x 2/5
Znikam, do zobaczenia wieczorem
Znikam, do zobaczenia wieczorem
amour dokladnie sa w sumie 4 glowne sieci co robia potezna kase w UK:Tesco,Sainsury,Waitros i Morrison
A - kurdebalans - bo to francuzy - no i mamy
odpowiedź - dlaczego ich tam nie ma
odpowiedź - dlaczego ich tam nie ma
Robal , jak chcesz dam ci link blogerki która pracuje w Tesko na kasie to zobaczysz naszych rodaków jak robią zakupy .
u nas by musiała najpierw rządzić Thatcher, to może by porządek był
Elka tez daje rade dzis ma zreszta urodziny i cale krolestwo robi imprezy
scools
jeśli, to nie za prywatne - to jako kto tam robisz ? przy czym ?
jeśli, to nie za prywatne - to jako kto tam robisz ? przy czym ?
A przecież ktoś toto wpuścił i pozwolił...
>>... - Tesco, Carrefour, Real i Biedronka - na liście wyzysku pracowników ...<<
>>... - Tesco, Carrefour, Real i Biedronka - na liście wyzysku pracowników ...<<
Robal36 ja mam kilka źrodel utrzymania kiedys robilem wszystko co umialem i dla kogoś nawet po 16h/dobe teraz pracuje 90% dla siebie i za dobre pieniadze w sumie "osługuje" 3 rozne sektory jesli tak to mozna nazwac
scolls a te dziecioki w UK co się w gangsterów bawią, dużo ich pewno co?
amour nie siedze w temacie za bardzo ale jest duzo dealerow dragow
scolls ona tam opisuje swoje tam życie , fajna dziewczyna . Ten blog zrobiła dla swoich dzieci , ale miło jest czytać
http://kokain78.blogspot.com/
Do śmiechu to masz blog sekretarki w UK i jej spostrzeżenia
http://wyjechana.wordpress.com/
Jedna z angielskich executive assistants, ktora to szef nagradza szczodrze bonusami rzuca dzis pytanie:
- ile wynosi VAT w UK?
Mnie wypada z reki kubek z kawa a reszta grzedy z zaangazowaniem odkrzykuje:
- chyba 20%?! ale not sureâŚ..
(((
Posted from WordPress for Android
http://kokain78.blogspot.com/
Do śmiechu to masz blog sekretarki w UK i jej spostrzeżenia
http://wyjechana.wordpress.com/
Jedna z angielskich executive assistants, ktora to szef nagradza szczodrze bonusami rzuca dzis pytanie:
- ile wynosi VAT w UK?
Mnie wypada z reki kubek z kawa a reszta grzedy z zaangazowaniem odkrzykuje:
- chyba 20%?! ale not sureâŚ..
(((
Posted from WordPress for Android
robal wpuściły je samorządy, bo miejsca pracy tworzyły, a grunty za 1 zł przekazywane pod inwestycje?
Dopisano wygrane multi multi