Wpisy 969 024 – 969 123
4 czerwca 2012 12:45 → 4 czerwca 2012 13:42, 100 wpisów
pięknaja , jest normalnym człowiekiem , wyjedź za granicę i zobacz jak się tam żyje .
pieknaja nie znasz mnie wiec nie oceniaj moge to samo powiedziec o Tobie
scolls...wspomniałam wyżej...kuzyn jest w Londynie i znam bajkę również z innej strony....wystarczy
kathy , właśnie i ty z małymi dochodami możesz nie być wstanie jej w całości wykorzystać a taki bogacz zrobi to z łatwością .
kathy i co nie mowil Ci jak bys zyla z 3 dzieci w uk??Na wjazd masz 3 pokojowe mieszkanie praktycznie za free
scolls
Ty za to o kraju w którym żyjesz wiesz tylko tyle ile zasiłku Ci da.....
Ty za to o kraju w którym żyjesz wiesz tylko tyle ile zasiłku Ci da.....
scolls nie uszczęśliwiaj nas na siłę ty sobie tam my jesteśmy tu kążdy ma z nas rodzinę i znajomych też w UK i wiemy jak jest
...bo ty z tego kraju chorego wyjechałeś to nie masz prawa nas oceniać
...bo ty z tego kraju chorego wyjechałeś to nie masz prawa nas oceniać
scolls...Ty nic nie rozumiesz......mnie nie bawi życie czyimś kosztem....kapujesz??????????????
kathy jakim czyims?to panstwo opiekuje sie Toba i Twoimi dziecmi bo tak powinno byc jak chcesz robic kariere i zarabiac 10 tyś. funtow nikt Ci zasilkow nie da
m.dorotka , niestety mylisz się , ma prawo oceniać tak jak to robią inni , tak jak to robi niemiec , anglik i inni , tak samo jak to robię ja . Chodzi o to by nam uświadomić co powinien robić rząd by żyło się lepiej a nie tylko podnosić podatki i okradać społeczeństwo .
scolls.....i obyś nie musiał brać...
a w wolnych chwilach doucz się - zapewne Ci się przyda...
a w wolnych chwilach doucz się - zapewne Ci się przyda...
scolls.....a państwu kto daje??? święty mikołaj?
oj chłopie....bajki Ci sie pomyliły
oj chłopie....bajki Ci sie pomyliły
scolls, jackwar, pieknaja i pozostałe osoby zaangażowane w dyskusję nad kondycją naszego kraju
Właśnie wróciłam od koleżanki z sąsiedniego biura, która opowiedziała mi historię jasno pokazującą dlaczego w tym kraju jest jak jest. Moja instytucja posiada wypożyczalnię sprzętu rehabilitacyjnego, które jest wypożyczane osobie niepełnosprawnej lub chorej na czas do zakończenia procedury dofinansowania zakupu tego sprzętu z PFRON. Ciotka mojej znajomej miała bardzo poważny wypadek w wyniku którego jest całkowicie sparaliżowana. Musi mieć takie specjalne łóżko by zapobiec odleżynom i umożliwić rehabilitację. Łóżko takie można u nas wypożyczyć wpłacając kilkuset złotową kaucję na pół roku. Babka tak zrobiła. Łóżko powinna oddać w lipcu. Dzisiaj rano przyszła do mojej koleżanki z bombonierką i kawą oraz informacją, że rzekomo ja ją przysłałam a także pytaniem co ona ma zrobić by to łóżko zatrzymać, bo na zakup trzeba wyłożyć 500 zł ( pozostałe 3000 daje PFRON). Bo ona by to łóżko zatrzymała na dłużej tzn. aż ciocia umrze. Kiedy koleżanka powiedziała, że to niemożliwe bo mamy tylko dwa takie łóżka babka wykrzyczała, że starosta to jej dobry przyjaciel i on jej załatwi by nasza szefowa nie robiła trudności. Po chwili uspokoiła się i zadała pytanie "A co będzie jak zgłoszę, że łóżka nie ma bo się zniszczyło ?"
Myślę, że powyższe jasno pokazuje co w Polsce znaczy być zaradnym i przedsiębiorczym
Właśnie wróciłam od koleżanki z sąsiedniego biura, która opowiedziała mi historię jasno pokazującą dlaczego w tym kraju jest jak jest. Moja instytucja posiada wypożyczalnię sprzętu rehabilitacyjnego, które jest wypożyczane osobie niepełnosprawnej lub chorej na czas do zakończenia procedury dofinansowania zakupu tego sprzętu z PFRON. Ciotka mojej znajomej miała bardzo poważny wypadek w wyniku którego jest całkowicie sparaliżowana. Musi mieć takie specjalne łóżko by zapobiec odleżynom i umożliwić rehabilitację. Łóżko takie można u nas wypożyczyć wpłacając kilkuset złotową kaucję na pół roku. Babka tak zrobiła. Łóżko powinna oddać w lipcu. Dzisiaj rano przyszła do mojej koleżanki z bombonierką i kawą oraz informacją, że rzekomo ja ją przysłałam a także pytaniem co ona ma zrobić by to łóżko zatrzymać, bo na zakup trzeba wyłożyć 500 zł ( pozostałe 3000 daje PFRON). Bo ona by to łóżko zatrzymała na dłużej tzn. aż ciocia umrze. Kiedy koleżanka powiedziała, że to niemożliwe bo mamy tylko dwa takie łóżka babka wykrzyczała, że starosta to jej dobry przyjaciel i on jej załatwi by nasza szefowa nie robiła trudności. Po chwili uspokoiła się i zadała pytanie "A co będzie jak zgłoszę, że łóżka nie ma bo się zniszczyło ?"
Myślę, że powyższe jasno pokazuje co w Polsce znaczy być zaradnym i przedsiębiorczym
te zasilki sa na PODSTAWOWE potrzeby aby zapewnic Tobie i Twoim dziecia godne zycie i do tego MUSISZ pracowac co prawda tylko 16h/na tydzien ale MUSISZ
scollls....masz szczęście
naprawdę
i zapomnij, nie wracaj, nie przyjeżdżaj.....
trzymaj mocno swoje miejsce, bo niedługo może zabraknąć....wszyscy się zjadą aby dostawać za darmo......
ooooo tak ZA DARMO dla wszystkich i wszystko.....
piękny kraj, piękne życie.......
naprawdę
i zapomnij, nie wracaj, nie przyjeżdżaj.....
trzymaj mocno swoje miejsce, bo niedługo może zabraknąć....wszyscy się zjadą aby dostawać za darmo......
ooooo tak ZA DARMO dla wszystkich i wszystko.....
piękny kraj, piękne życie.......
piszac kazdy pisze o ludziach ktorzy uczciwie pracowali cale zycie nie o menelach itd.
madea , zgadzam się że ludzie kręcą w tym naszym kraju , po co będzie kupowała jak ciotka i tak umrze . To są przypadki , zgadzam się że jest grupa osób nadużywająca pomoc , sam mam znajomą która jest pracownikiem socjalnym i niestety uważa że niektórym już się nie da pomóc .
pieknaja bedac tak samo zlosliwym jak Ty to napisze ze chcialbym dozyc takich czasow aby w UK nie bylo juz polakow aby bylo tak pieknie zeby do nas jezdzily inne narody i chwalily jak jest cudownie czego Tobie i wszystkim tu obecnym zycze
pięknaja , zrozum że w innych krajach pomoc państwa jest na innym poziomie i jest po to by nie było między innymi kradzierzy i patologii .
jackwar ja się z tobą nie zgadzam ,...mam prawo mieć inne zdanie i nie podoba mi się jak ktoś tu się urodził ,wykształcił a teraz wyjechał i opowiada jaki to jest mądry a my tu siedzimy i tylko na zasiłki czekamy ....niech sobie ocenia ale nie mnie
Koniec dyskusji z mojej strony .....Miłego dnia i dużych wygranychi proszę mi nie psuć dobrego nastroju
Koniec dyskusji z mojej strony .....Miłego dnia i dużych wygranychi proszę mi nie psuć dobrego nastroju
raczej watpie czy dozyje a tym samym nie musze sie martwic gdzie zamieszkam
zacznijmyod tego, że na zachodzie są większe podatki od dochodu, bo jest większy dochód, więc tam socjal jest większy i to o wiele,
scools
taka agitka komunistyczna w jakiejs mierze zapewne, ale coś też pokazywała - znasz film Lindsaya Andersona "Szpital Brytania"? - musi sporo się poprawiło ...
taka agitka komunistyczna w jakiejs mierze zapewne, ale coś też pokazywała - znasz film Lindsaya Andersona "Szpital Brytania"? - musi sporo się poprawiło ...
scolls
A jak jest to nasz rodak to owo łóżko ląduje na e-buy lub allegro bo zgodnie z przepisami, które nasz rodak zna na wyrywki dobrze wytresowany w kiwaniu polskiego systemu pomocy społecznej, może drugie dostać jak tylko to pierwsze się zużyje
Bardzo Cię przepraszam, ale mentalność ludzi zawodowo korzystających z pomocy społecznej wszędzie jest dokładnie taka sama tylko w jednym miejscu możliwości dostania czegoś za darmo są większe a w innym mniejsze. W sąsiedniej gminie jak UE dała komputery z opłaconym internetem dla osób z biednych rodzin to już po tygodniu mieli istną plagę awarii i katastrof z udziałem owego sprzętu, który potem można było kupić w lombardzie za grosze jeszcze z unijnymi naklejkami w bonusie. Zasądzili od nich zwrot sądownie i .... tyle, bo jak on nic nie ma to z czego ściągniesz. Ciekawe tylko, że jak wchodzisz do takiego biedaka żyjącego oficjalnie za zasiłek stały 200 zł/m-cznie pierwsze co widzisz to duża plazma taka na 42 cale
A jak jest to nasz rodak to owo łóżko ląduje na e-buy lub allegro bo zgodnie z przepisami, które nasz rodak zna na wyrywki dobrze wytresowany w kiwaniu polskiego systemu pomocy społecznej, może drugie dostać jak tylko to pierwsze się zużyje
Bardzo Cię przepraszam, ale mentalność ludzi zawodowo korzystających z pomocy społecznej wszędzie jest dokładnie taka sama tylko w jednym miejscu możliwości dostania czegoś za darmo są większe a w innym mniejsze. W sąsiedniej gminie jak UE dała komputery z opłaconym internetem dla osób z biednych rodzin to już po tygodniu mieli istną plagę awarii i katastrof z udziałem owego sprzętu, który potem można było kupić w lombardzie za grosze jeszcze z unijnymi naklejkami w bonusie. Zasądzili od nich zwrot sądownie i .... tyle, bo jak on nic nie ma to z czego ściągniesz. Ciekawe tylko, że jak wchodzisz do takiego biedaka żyjącego oficjalnie za zasiłek stały 200 zł/m-cznie pierwsze co widzisz to duża plazma taka na 42 cale
m.dorotka , ale on nie mówi że siedzimy na zasiłkach , tylko to że państwo powinno zrobić wszystko by żyło się lepiej . nie gniewaj się
medea ogólnie niektórzy polacy myślą tylko, jak kogoś lub coś wykiwać
wystarczy spojrzeć na księgi finansowe i sprawdzić sposoby wrzucania "wszystkiego" w koszty
jackwar nie gniewam się mam 42 lata życia i już dawno przestałam liczyć na Państwo Polskie
amour
Zgadzam sie z Tobą. Taka sama zależność występuje już także w Polsce. W dużych aglomeracjach pomoc społeczna ma więcej pieniędzy i daje więcej niż w biednych kilkutysięcznych wiejskich gminach, których udział w podatkach jest żaden a jedynym pewnym dochodem subwencja rządu dla biednych gmin
Zgadzam sie z Tobą. Taka sama zależność występuje już także w Polsce. W dużych aglomeracjach pomoc społeczna ma więcej pieniędzy i daje więcej niż w biednych kilkutysięcznych wiejskich gminach, których udział w podatkach jest żaden a jedynym pewnym dochodem subwencja rządu dla biednych gmin
jackwar czy ja tu napisalem że zycze swoim rodaka zle?ja zawsze wszystkich zapraszam do UK bo ludzie życie macie jedno i szkoda je marnowac i zatyrac sie na smierc a panstwo i tak was zwyklych smiertelnikow nigdy nie doceni
medea , zgadzam się że niektórzy mają plazme i pracują na czarno , chcą zasiłki ale jest też grupa co wszystko przeznacza na alkohol i ma gołe ściany
robal żyje się lepiej, tym co są u kortyka rządowego, tym co się "nachapali" przy EURO i pomocy UE dla polski, przypomnę 90 mld Euro i 60 mld Euro na rozwój zielonej energii
amour
Mnie rozczulił kiedyś koleś co to handluje ciuchami na bazarku. Przyszedł ( a właściwie podjechał takim wypasionym samochodem jaki lubią karki) po darmową poradę prawną. Bo on żył z dziewczyną i kupił na firmę całe wyposażenie domu ( uczynny sprzedawca sprzedający kołyskę jako mebel biurowy) a teraz franca jedna go rzuciła i nie chce oddać
Mnie rozczulił kiedyś koleś co to handluje ciuchami na bazarku. Przyszedł ( a właściwie podjechał takim wypasionym samochodem jaki lubią karki) po darmową poradę prawną. Bo on żył z dziewczyną i kupił na firmę całe wyposażenie domu ( uczynny sprzedawca sprzedający kołyskę jako mebel biurowy) a teraz franca jedna go rzuciła i nie chce oddać
scolls , wiem że masz rację , ja nie wyjadę ale nie widzę siebie w wieku 67 lat jak wchodzę na latarnie wymienić żarówkę .
Narka muszę spadać
Narka muszę spadać
można by zapytać , gdzie są te pieniądze? za 90 mld to powinno być wszystko porobione na EURO a u w PL nie mogli autostrady zrobić na czas
jackwar
Masz rację. Ale mnie osobiście , że taki alkoholik dostaje pomoc a porządny człowiek nie bo mu dochody na członka rodziny o 5 zł przekraczają limit "ustawowego" poziomu biedy czyli 353 zł/osobę
Masz rację. Ale mnie osobiście , że taki alkoholik dostaje pomoc a porządny człowiek nie bo mu dochody na członka rodziny o 5 zł przekraczają limit "ustawowego" poziomu biedy czyli 353 zł/osobę
Medea hehe, tak znam takich ludzi, co jak co ale w koszty można w sumie wrzucić wszystko, a najlepsze są uzasadnienia US oraz firm dotyczące tego co uznać za koszt
scolls.....nam tłumaczyć NIE trzeba
Tobie natomiast przydałoby się pewne sprawy zrozumiec.....
ZANIM z zasiłku zaczniesz żyć....
Tobie natomiast przydałoby się pewne sprawy zrozumiec.....
ZANIM z zasiłku zaczniesz żyć....
kathy naprawde wierz mi nie pisze tego wszystkiego aby kogos obrazic lub uznac kogos za gorszego naprawde
scolls 100% racji,czym prędzej stąd s***ykać
państwo okrada nas podatek wat cło akcyza nfz
nie dając nic w zamian lub niewiele
państwo okrada nas podatek wat cło akcyza nfz
nie dając nic w zamian lub niewiele
a swoją drogą wszsytko reguluje kodeks karny, rodzinny i opekuńczy i cywilny, jeśli związek był " nieformalny" to kobitka musi wszystko oddać co jest jego, nie ma podziału 50%
i zus
amour
wiem, a najgorsze, że nie ma żadnej woli u góry żeby coś, cokolwiek dla tej szarej masy zmienić ...
choćby - taki vat od faktury - naliczany nie w momencie otrzymania pieniędzy, a przy wystawieniu rachunku - absurd ? Tak
no i co z tego ?
Bo przecież, z drugiej strony, po co - po co cokolwiek zmieniać skoro można sie nieźle nachapać ? prawda ?
wiem, a najgorsze, że nie ma żadnej woli u góry żeby coś, cokolwiek dla tej szarej masy zmienić ...
choćby - taki vat od faktury - naliczany nie w momencie otrzymania pieniędzy, a przy wystawieniu rachunku - absurd ? Tak
no i co z tego ?
Bo przecież, z drugiej strony, po co - po co cokolwiek zmieniać skoro można sie nieźle nachapać ? prawda ?
pieknaja jesli nie bede mogl juz pracowac albo zdarzy mi sie wypadek albo podwinie noga to panstwo nie zostawi mnie bez opieki bo uczciwie pracowalem i placilem podatki a ciekawe jak by bylo w pl?
scolls
Każdy ma prawo do swoich poglądów. Poza tym w niektórych kwestiach zgadzam się z nimi.
Każdy ma prawo do swoich poglądów. Poza tym w niektórych kwestiach zgadzam się z nimi.
medea76 ja wiem ze Polska jest pieknym krajem w ktorym zyja madrzy ludzie i Polska ma wszystko gory morze wielki potencjal ale to wszystko jesdnak szwankuje z jakiegos powodu
państwo jest od tego, żeby pomagało naprawdę potrzebującym a nie cwaniaczkom w dupe kopanym co im sie pracować nie chce
i jakby nie było cwaniakowania i na GÓRZE i na DOLE to żyłoby sie lepiej....
i jakby nie było cwaniakowania i na GÓRZE i na DOLE to żyłoby sie lepiej....
kathy ja nie chcialem cwaniakowac i byc nieuczciwy dlatego wyjechalem
aby godnie zyc w pl takim wlasnie trzeba byc niuczciwym cwaniakiem
amour
Ta kobitka to nie w ciemię bita jak i on. Sam się przyznał, że zabrała mu oryginały owych faktur na meble biurowe i dokumentów podatkowych, w których wrzucił to w koszty. Kontrola skarbowa ma co prawda ważniejsze sprawy w moim powiecie do robory, ale jak im się takiego gagatka poda na talerzu to im to w to mi graj
Ta kobitka to nie w ciemię bita jak i on. Sam się przyznał, że zabrała mu oryginały owych faktur na meble biurowe i dokumentów podatkowych, w których wrzucił to w koszty. Kontrola skarbowa ma co prawda ważniejsze sprawy w moim powiecie do robory, ale jak im się takiego gagatka poda na talerzu to im to w to mi graj
cwaniaczków na dole nie ma
zawsze są na górze-na dole to uczciwi lub nieporadni
zawsze są na górze-na dole to uczciwi lub nieporadni
ZUS to jest paranoia, dlaczego składka na ubezpieczenie społeczne w przypadku własnej firmy a w UK jest to zaledwie 10 funtów per month?
medea no ale faktury wystawione są na niego tak? jako właściciela firmy?
amour dlatego ze masz wplny wybor placisz mnie dostajesz mniej emerytury jak masz mala emeryture panstwo doplaca Ci zasilek do minimalnego godnego zycia tak to wyglada a podatki placisz dopiero jak zarobisz
kathy
A najważniejsze jest by było lepiej by przestać rozgrzeszać nas na dole z tego jak kombinujemy i okradamy się nawzajem nazywając to zaradnością. Dopóki nie będziemy traktować takich ludzi niezależnie od tego czy są na górze czy na dole tak jak na to zasługują to nic się zmieni. Ot i cała recepta.
A najważniejsze jest by było lepiej by przestać rozgrzeszać nas na dole z tego jak kombinujemy i okradamy się nawzajem nazywając to zaradnością. Dopóki nie będziemy traktować takich ludzi niezależnie od tego czy są na górze czy na dole tak jak na to zasługują to nic się zmieni. Ot i cała recepta.
no wiem, ale nie mówię o Vatowcach, oni płacą od dochodu i VAT, ale self employed płaci tylko 2 funty tygodniowo
amour
Tak. Ale chyba nie wspomniałam, że owymi meblami biurowymi jest owa kołyska plus sypialnia małżeńska a wyposażeniem biura sprzęt AGD
Tak. Ale chyba nie wspomniałam, że owymi meblami biurowymi jest owa kołyska plus sypialnia małżeńska a wyposażeniem biura sprzęt AGD
pieknaja na szczescie swoj udzial malutki mam w tym ze komuna upadla i dzieki temu moge choc podrozowac po europie bez problemu i gdy bede chcial to do Holandi tez zawitam
amour
Czyli patrząc okiem prawnika z punktu widzenia prawa on nie ma żadnego dowodu poza swoim słowem, że te rzeczy są jego.
Czyli patrząc okiem prawnika z punktu widzenia prawa on nie ma żadnego dowodu poza swoim słowem, że te rzeczy są jego.
hehe, medea, to ciekawe, zarówno to jak on to uzasadnił wliczając to w koszty a z drugiej strony co na to US hehe, bo chociaż zawsze można wytłumaczyć , że łóżko służy do osiągnięcia zysku ponieważ, w pracy trzeba być wypoczętym
amour
O to go nie pytałam, bo to nie należy do sprawy, ale też mnie intrygowało jakim cudem US to łyknął
O to go nie pytałam, bo to nie należy do sprawy, ale też mnie intrygowało jakim cudem US to łyknął
medea
moi znajomi dorobili się na handlu na rynku.....w latach 90 oczywiście.......kupili bliźniaka
za jakiś czas potem ich sąsiadem stał sie pewien działacz solidarności, któremu dom "udostępniono"....a z czasem przeszedł dziwnym trafem ja jego własność
ten mój znajomek szczycił sie z posiadania takiego sąsiada; ja mu powiedziałam tylko tak:
i z czego sie szczycisz? Ty dorobiłeś sie własnym plecami...wstawaniem o 2 - 3 w nocy ..po to by jechac po towar...a potem staniem do 17-18 by ten towar sprzedać.........
kumpla zamurowało...i od tamtej pory nie dyskutuje ze mną na takie tematy
moi znajomi dorobili się na handlu na rynku.....w latach 90 oczywiście.......kupili bliźniaka
za jakiś czas potem ich sąsiadem stał sie pewien działacz solidarności, któremu dom "udostępniono"....a z czasem przeszedł dziwnym trafem ja jego własność
ten mój znajomek szczycił sie z posiadania takiego sąsiada; ja mu powiedziałam tylko tak:
i z czego sie szczycisz? Ty dorobiłeś sie własnym plecami...wstawaniem o 2 - 3 w nocy ..po to by jechac po towar...a potem staniem do 17-18 by ten towar sprzedać.........
kumpla zamurowało...i od tamtej pory nie dyskutuje ze mną na takie tematy
kathy
Mnie też zawsze wozi do Rygi jak ludzie rozmawiając ze mną mówią nie ukrywanym podziwem i zazdrością o tym kto, co i od kogo wyłudził lub "załatwił".
Mnie też zawsze wozi do Rygi jak ludzie rozmawiając ze mną mówią nie ukrywanym podziwem i zazdrością o tym kto, co i od kogo wyłudził lub "załatwił".
kathy i wlasnie miedzy innymi dlatego wyjechalem z tego kraju ,wczesniej myslalem ze da sie takie rzeczy zmienic teraz mysle ze potrzeba na to baaardzo wiele czasu za duzo jak dla mnie
mysle ze powoli to sie zmienia raz jest lepeij raz gorzej ale na to aby bylo NORMALNIE potrzeba kilku pokoleń
torsan ja zylem w tym kraju ponad 30 lat wierzylem w Solidarnosc i Walese swego czasu jak w Boga ale po prostu sie zawiodlem i wyjechalem
Jeden Polak to istny czar, dwóch Polaków â to awantura, trzech Polaków â och, to już jest polski problem.
Autor: Voltaire
Opis: komentarz do I rozbioru Polski.
w dowolnej kolejności
Autor: Voltaire
Opis: komentarz do I rozbioru Polski.
w dowolnej kolejności
nie spodziewalem sie cudu ze bedzie od razu raj na ziemi nawet za 20 lat ale tez nie myslalem ze bedzie dobrze tylko cwaniaka i zlodzieja a taki nie chcialem byc i nie bede
Robal36 ja dodam jeszcze cos takiego:dwoch polakow to jeszcze sie w miare dogada ale trzech to juz katastrofa to tak z perspektywy 30 letnich zmian
scolls....nareszcie coś mądrego.....
taaaak...potrzeba pokoleń.
Bo najgorzej walczyć z mentalnością ludzi.......
taaaak...potrzeba pokoleń.
Bo najgorzej walczyć z mentalnością ludzi.......
już jestem , ja miałem sąsiada który był przewodniczącym solidarności PKSu w Grodzisku Mazowieckim i powiedział że jak prywatyzowali ten zakład to dostał 100.tyś łapówki by związki wyraziły zgodę na sprzedasz . Powiedzieli że jak nie wyrażą zgody to i tak przejmą zakład tylko że później . Powiedział to bo miał raka i dni miał policzone a przynajmniej kupił mieszkanie w bloku .
scools POwiem Tobie tak -
z mojego punktu widzenia wszystko by było ok - bo masz i swoje racje, i masz jakiś tam punkt widzenia tutuśmutu itede
a dla wielu kwestii powininniśmy sobie podefiniować pojęcia - choćby takich oczekiwań od Państwa, ale to pPikuś bo ...
bo jednym zdaniem mnie okrutnie - tymi -
- polusami robiącymi po kryjomu zakupy w lidlu
dziwne żeby sieć się otwierała dla polusów , no ale ...
skoro tak to widzisz...
z mojego punktu widzenia wszystko by było ok - bo masz i swoje racje, i masz jakiś tam punkt widzenia tutuśmutu itede
a dla wielu kwestii powininniśmy sobie podefiniować pojęcia - choćby takich oczekiwań od Państwa, ale to pPikuś bo ...
bo jednym zdaniem mnie okrutnie - tymi -
- polusami robiącymi po kryjomu zakupy w lidlu
dziwne żeby sieć się otwierała dla polusów , no ale ...
skoro tak to widzisz...