Wpisy 960 373 – 960 472
30 maja 2012 12:00 → 30 maja 2012 12:42, 100 wpisów
shadow...zobacz ile masz do Gniezna a od Gniezna Jankowo jest oddalone o 8km chyba albo 10
lila... cos robia dla miasta ,przestepczosc spada, wszyscy zadowoleni, bezrobocie w gore a po EŁRO juz wogole bedziekicha
medea...przecież chyba nie musi nosić Ormianskiego nazwiska.Jeżeli ojcem jest Polak to dziecko dostaje nazwisko po ojcu.
patryk
Ja pracuję w pomocy społecznej. Mówimy tu o facecie, co to w ma pracę i chatę. Dla pań z pewnych środowisk to normalnie szczyt marzeń.
amour
Dokładnie
Ja pracuję w pomocy społecznej. Mówimy tu o facecie, co to w ma pracę i chatę. Dla pań z pewnych środowisk to normalnie szczyt marzeń.
amour
Dokładnie
i wogole matka moze dziecku zmienic nazwisko kiedy chce ,z tym ze czekac troche musi
ciekawe jak to nazwisko ojca brzmi, pewnie nie do wypowiedzenia dla polaka hehehehe
madea rozumiem, wiem jakie sa realia,poprostu kupil sobie ich , a pona dopoki nie odejdzie bedzie uzalezniona.ok jesli sie na to zgadza,ale nie zmienia to faktu ze jest to milosc za $$
shadowbb a co ty chcesz od mojego wizeruku mojej kobiecie się podoba
Lila
To nie jest takie proste. W Polsce w przypadku małżeństw obowiązuje domniemanie ojcostwa męża matki. Ta pani nie ma rozwodu a sprawy o zaprzeczenie ojcostwa nie można wytoczyć przed urodzeniem dziecka. Oznacza to, że zostanie zarejestrowane w USC z nazwiskiem męza matki a dopiero po zaprzeczeniu jego ojcostwa sprostują mu metrykę. Problem jednak w tym, że oboje nie skojarzyli faktu bezcelowości rozwodu w sytuacji gdy kobieta jest w ciąży, bo owo domniemanie trwa też przez pewien czas po ustaniu małżeństwa i w przypadku akurat tej pani i tak i tak by jej dziecko przypisano by męzowi
To nie jest takie proste. W Polsce w przypadku małżeństw obowiązuje domniemanie ojcostwa męża matki. Ta pani nie ma rozwodu a sprawy o zaprzeczenie ojcostwa nie można wytoczyć przed urodzeniem dziecka. Oznacza to, że zostanie zarejestrowane w USC z nazwiskiem męza matki a dopiero po zaprzeczeniu jego ojcostwa sprostują mu metrykę. Problem jednak w tym, że oboje nie skojarzyli faktu bezcelowości rozwodu w sytuacji gdy kobieta jest w ciąży, bo owo domniemanie trwa też przez pewien czas po ustaniu małżeństwa i w przypadku akurat tej pani i tak i tak by jej dziecko przypisano by męzowi
Vanilla: Stary co u Ciebie - pyta spotkany kolega. No ożeniłem się. No to musisz być szczęsliwy. No muszę .
medea....ja się na tym nie znam.Koleżanka ma dziecko z gościem i nie są po ślubie i dziecko nosi jego nazwisko a ona ma inne ale nie była wcześniej mężatką
no bo związki takie nie podlegają kodeksowi cywilnemu, jak w przypadku ślubu
przynajmniej w niektórych kwestiach, bo alimenty jak najbardziej tak
lila tak dziwne dala jego nazwisko zeby bylo wiadomo z kogo alimenty sciagac,a jak nie to ustalenie ojcostwa
patryk
Zgadzam sie z Tobą . Praca z klientami pomocy społecznej nauczyła mnie jednak pokory i dystansu w ocenie motywacji i przyczyn takiego a nie innego układania sobie przez nich życia, choć czasami miałabym ochotę powiedzieć im kilka słów gorzkiej prawdy. To tak jak z sponsoringiem, który dla mnie jest tylko ładniejszą nazwą dla wiadomo czego. Ale jak ktoś chce sam siebie oszukiwać na swój temat to nie mój cyrk i nie moje małpki
Zgadzam sie z Tobą . Praca z klientami pomocy społecznej nauczyła mnie jednak pokory i dystansu w ocenie motywacji i przyczyn takiego a nie innego układania sobie przez nich życia, choć czasami miałabym ochotę powiedzieć im kilka słów gorzkiej prawdy. To tak jak z sponsoringiem, który dla mnie jest tylko ładniejszą nazwą dla wiadomo czego. Ale jak ktoś chce sam siebie oszukiwać na swój temat to nie mój cyrk i nie moje małpki
jano
Z powodu kryzysu w funduszu hazardowym mam tylko dwa zakłady i jak nic nie trafię to przechodzę do ćwiczenia formy w typowaniu na sucho
A to owe cuda :
moje dzieło : 13,27,32,33,43,44,49,66,71,75
dzieło maszyny (CH/T) 19,48,64,73
Z powodu kryzysu w funduszu hazardowym mam tylko dwa zakłady i jak nic nie trafię to przechodzę do ćwiczenia formy w typowaniu na sucho
A to owe cuda :
moje dzieło : 13,27,32,33,43,44,49,66,71,75
dzieło maszyny (CH/T) 19,48,64,73
madea..
sponsoring to bardzo ordynarne slowo, faktzgadzam sie z Toba ,zenieraz takie kobiety nie maja wyjscia i musza siedziec z buzia na kłótke
sponsoring to bardzo ordynarne slowo, faktzgadzam sie z Toba ,zenieraz takie kobiety nie maja wyjscia i musza siedziec z buzia na kłótke
madea i znam ten przyklad ze swoich znajomych pieniadze i seks rzadza swiatem to jest stara prawda
$money rules$
i niestety wszyscy nie maga miec tak samo,bo nie bylo by dyskryminacji i nudy
$money rules$
i niestety wszyscy nie maga miec tak samo,bo nie bylo by dyskryminacji i nudy
ale te laski to potem największe hipokrytki, same za ciąganie loda jeżdzą BMW X5 ale na dziewczyne która uczciwie pracuje patrzą jak na jakąś dziwną
patryk
Masz racje. Naprawdę żal mi jedynie ofiar przemocy. Tak naprawdę my pomoc społeczna w biednym powiecie, który przeznacza na realizację stosownej ustawy tylko tyle środków by zrealizować zadania obligatoryjne i nic więcej, nie mamy nic do zaoferowania by pomóc im rozpocząć nowe życie. Najbardziej wkurza mnie to, że rząd daje nam kasę wyłącznie na zajęcia z sprawcami przemocy i ani złotówki na profesjonalną pomoc dla ofiar.
Masz racje. Naprawdę żal mi jedynie ofiar przemocy. Tak naprawdę my pomoc społeczna w biednym powiecie, który przeznacza na realizację stosownej ustawy tylko tyle środków by zrealizować zadania obligatoryjne i nic więcej, nie mamy nic do zaoferowania by pomóc im rozpocząć nowe życie. Najbardziej wkurza mnie to, że rząd daje nam kasę wyłącznie na zajęcia z sprawcami przemocy i ani złotówki na profesjonalną pomoc dla ofiar.
madea...ja mam podobne problemy ale stawiam na 32,33,34,39,57,59,8,25,45,75
jano
Te liczby inne od moich to mogą wpaść, bo miałam je wytypowane, ale wykopałam z kuponu. A mnie zawsze tak jest, że gdy mi zależy na zdobyciu środków na dalszą zabawę to wpadają właśnie te wykopane
Te liczby inne od moich to mogą wpaść, bo miałam je wytypowane, ale wykopałam z kuponu. A mnie zawsze tak jest, że gdy mi zależy na zdobyciu środków na dalszą zabawę to wpadają właśnie te wykopane
medea76 czytam Twoje wypowiedzi i muszę ci coś powiedzieć:
Prawda jest taka, że Pomoc Społeczna nie pomaga tym co należy. Ludzie naprawdę biedni nie stoją w kolejkach po pomoc, tylko Ci którym brakuje na alkohol.
Prawda jest taka, że Pomoc Społeczna nie pomaga tym co należy. Ludzie naprawdę biedni nie stoją w kolejkach po pomoc, tylko Ci którym brakuje na alkohol.
pawcio...skan prosimy
Oczywiście żart, ale w moim mieście a dawno nie było tu szóstki. Przejdę się tam niedługo poudaję milionera hahaha
shadow
Niestety przepisy są tak skonstruowane, że pracownik nawet jakby chciał to alkoholikowi i "zawodowemu" biednemu z dziada pradziada nie może odmówić kasy. A jakbym ja lub ty potrzebowali głupiej 100 na wykupienie leków dla dziecka, bo zachorowało niefortunnie na długo przed wypłatą to dostalibyśmy figę z makiem. Większość uczciwych, niezamożnych osób przekracza kryterium uprawniające do świadczeń pomocy społecznej a przy tym jako osoby legalnie zatrudnionie nie mogą skutecznie ukryć wysokości swoich dochodów. I tak działa ten system.
Niestety przepisy są tak skonstruowane, że pracownik nawet jakby chciał to alkoholikowi i "zawodowemu" biednemu z dziada pradziada nie może odmówić kasy. A jakbym ja lub ty potrzebowali głupiej 100 na wykupienie leków dla dziecka, bo zachorowało niefortunnie na długo przed wypłatą to dostalibyśmy figę z makiem. Większość uczciwych, niezamożnych osób przekracza kryterium uprawniające do świadczeń pomocy społecznej a przy tym jako osoby legalnie zatrudnionie nie mogą skutecznie ukryć wysokości swoich dochodów. I tak działa ten system.
Pawcio
wejdź do kolektury i ***yknij na kolana, chwilę popłacz, podaj kolektorowi czekoladę - sławny będziesz, bo na bank ktoś Ci będzie zdjęcia robił - tylko nie że są na necie
wejdź do kolektury i ***yknij na kolana, chwilę popłacz, podaj kolektorowi czekoladę - sławny będziesz, bo na bank ktoś Ci będzie zdjęcia robił - tylko nie że są na necie
dura lex, sed lex, jak to mawiają czy mawiali rzymianie, jedno co wam powiem, u nas jest typowe prawo jak w każdym kraju postkomunistycznym,
medea to jest chore. Mam "znajomego" który udaje schizofrenię, dostaje rentę ok 600 zł, 500 zł na węgiel co roku, dary spożywcze w kościele i zasiłek pielęgnacyjny - i CHLEJE OD RANA DO WIECZORA, a my robimy na niego.
Robal_36 hehe zobaczymy co będzie Aż tak to nie bo na końcu mnie tam napadną
shadow
Doskonale Cię rozumiem ja z takimi gigantami muszę pracować i jeszcze udawać, że im wierzę i pochylam się nad ich nieszczęściem . Muszę, bo to są mistrzowie manipulacji i autopromocji czyt. robienia z siebie dziadów. Jak próbujesz coś w takiej sprawie zrobić to zaraz poleci do lokalnej gazety, telewizji, burmistrza, wójta czy kogo tam jeszcze sobie wymyśli a ty się musisz tłumaczyć, że nie jesteś wielbłądem.
Doskonale Cię rozumiem ja z takimi gigantami muszę pracować i jeszcze udawać, że im wierzę i pochylam się nad ich nieszczęściem . Muszę, bo to są mistrzowie manipulacji i autopromocji czyt. robienia z siebie dziadów. Jak próbujesz coś w takiej sprawie zrobić to zaraz poleci do lokalnej gazety, telewizji, burmistrza, wójta czy kogo tam jeszcze sobie wymyśli a ty się musisz tłumaczyć, że nie jesteś wielbłądem.
medea
Wg mnie powinno byc badanie alkomatem przed wejściem do instytucji , którą reprezentujesz.
Wg mnie powinno byc badanie alkomatem przed wejściem do instytucji , którą reprezentujesz.
medea abstra***ąc już od tej sprawy, zobacz przypadki z Urzędem Skarbowym, to są sytuacje absurdalne wręcz na to wszystko pozwala nasze prawo
Akurat skarbówka musi być ostra, bo to ta "bogatsza" cześć narodu tak kombinuje, że ktoś tego musi pilnować.
A jednocześnie zaciskać zęby i zachować chłodny profesjonalizm w zetknięciu z takimi nieszczęściami i sprawami, w których choć bardzo bym chciała to nic nie mogę zrobić, co najwyżej pomóc napisać pismo procesowe lub podanie do jakiejś instytucji lub po prostu wysłuchać. To olbrzymi gdy masz związane przez przepisy ręce podczas gdy w innej te same przepisy umożliwiają wygodne życie cwaniakom i oszustom a także ich dzieciom i potomkom. W moim miasteczku jest już nawet kilka takich klanów rodzinnych w których nikt nie pracuje, nie pracował i pracowac nie będzie, bo i po co skoro im się wszystko należy
ciekawe, prowadzisz firmę uczciwie płacisz podatki masz dochód jakiś tam i rozrastającą się firmę, bijesz konkurencję swoimi produktami czy usługami itd i nagle dostajesz pismo z US, że za rok 2001 nie zapłaciłeś 15000 zł podatku dochodowego i istnieje podejrzenie, że możesz czerpać nielegalny zysk z czegoś. Autmatycznie wchodzi Ci policja skarbowa, zamykają firmę, produkcja staje i do wyjaśnienie sprawy jesteś bez kasy. PO 5 latach wychodzi że wszystko było uczciewie, legalnie, a ty masz firmę na zdjęciu
amour
Jeśli chodzi o skarbówkę to rzeczywiście prawo regulujące jej działanie jest genialne. Tam gdzie urzędnicy powinni mieć ścisłe wytyczne by nie naruszać praw obywatelskich mają całkiem dużą tzw. swobodę administracyjną a w tam gdzie przydałaby się ów margines swobody by nie wylać dziecka z kąpielą czyt. nie zrujnować podatnika przepisy są dokładne jak receptury leków.
Problem w tym, że polski rząd nie potrafi zrozumieć prostej i uniwersalnej zasady, ze owce się strzyże a nie obdziera ze skóry
Jeśli chodzi o skarbówkę to rzeczywiście prawo regulujące jej działanie jest genialne. Tam gdzie urzędnicy powinni mieć ścisłe wytyczne by nie naruszać praw obywatelskich mają całkiem dużą tzw. swobodę administracyjną a w tam gdzie przydałaby się ów margines swobody by nie wylać dziecka z kąpielą czyt. nie zrujnować podatnika przepisy są dokładne jak receptury leków.
Problem w tym, że polski rząd nie potrafi zrozumieć prostej i uniwersalnej zasady, ze owce się strzyże a nie obdziera ze skóry
witam
trafił ktoś 6teczke ?
amour
- za takie decyzje - szkodzące, niesprawiedliwe, krzywdzące
/- a książki można o tym pisać i ruch nawet się zawiązał - skrzywdzonych przez urzędoli, bo to już jest skala masowa /
powinna być osobista odpowiedzialność
a nie - pan, pani, państwo zapłacicie...
z dnia na dzień by było 'wporzo'
- za takie decyzje - szkodzące, niesprawiedliwe, krzywdzące
/- a książki można o tym pisać i ruch nawet się zawiązał - skrzywdzonych przez urzędoli, bo to już jest skala masowa /
powinna być osobista odpowiedzialność
a nie - pan, pani, państwo zapłacicie...
z dnia na dzień by było 'wporzo'
ale kity żeni TS
patryk
Oczywiście, że możesz. Prawnikiem, ale niestety nie korporacyjnym, bo w ich ocenie to za wysokie progi na moje nogi
Oczywiście, że możesz. Prawnikiem, ale niestety nie korporacyjnym, bo w ich ocenie to za wysokie progi na moje nogi
- Szczęśliwy kupon został kupiony w Al. Komisji Edukacji Narodowej 14 w hipermarkecie Tesco - informuje w rozmowie z MM-ką rzecznik prasowy Totalizatora Sportowego, Piotr Gawron.
- Wygrany kupił 5 zakładów i zapłacił za nie 15 zł. Podobnie jak w Redzie, były to skreślenia na tzw. chybił - trafił - dodaje Gawron.
Druga wygrana padła w okolicy Trójmiasta. Tam wygrana osoba kupiła 3 zakłady i zapłaciła za nie 9 zł.
56 milionów do podziału
- Wygrany kupił 5 zakładów i zapłacił za nie 15 zł. Podobnie jak w Redzie, były to skreślenia na tzw. chybił - trafił - dodaje Gawron.
Druga wygrana padła w okolicy Trójmiasta. Tam wygrana osoba kupiła 3 zakłady i zapłaciła za nie 9 zł.
56 milionów do podziału