Wpisy 83 373 – 83 472
15 grudnia 2009 01:01 → 15 grudnia 2009 14:17, 100 wpisów
hipopotan >>> jesteś THE BEST !!!
POZD
POZD
Polska - kraina bohaterów z nad Wisły.
“Jesli jest jakas kraina bohaterów miedzy Londynem a Los Angeles, to na pewno znajduje sie nad Wisla - pisze Ralph Peters. Kulminacyjny punkt dlugiej walki Zachodu z islamskimi zdobywcami mial miejsce wieczorem, 12 wrzesnia 1683 r, podczas oblezenia Wiednia przez Turków.
Wtedy to wlasnie nieliczni polscy husarze - najlepsi kawalerzysci w historii Europy - uderzyli na nieprzebrane zastepy otomanskie. Zuchwaly król Jan Sobieski przybyl ratowac Wieden, gdy inni europejscy monarchowie wybrali cisze i spokój swoich dworów.
Francuzi - o zgrozo! - paktowali nawet z sultanem, bo upokorzenie Habsburgów bylo dla nich wazniejsze niz los zachodniej cywilizacji. Tamtego wieczoru polska kawaleria uderzyla z takim impetem, ze 2000
tureckich lanc peklo jak zapalki. Tysiace Turków skakalo do Dunaju, zeby ujsc z zyciem.
Juz nigdy potem swiat islamu realnie nie zagrozil Zachodowi. Jak odwdzieczono sie Polakom?
Sto lat pózniej ich kraj zostal niczym tort podzielony miedzy niewdziecznych austriackich Habsburgów, pruskich Hohenzollernów i rosyjskich Romanowów. Po I wojnie swiatowej Polska znów pojawila sie na mapie Europy. Co Zrobili Polacy? Uratowali zachodnia cywilizacje po raz drugi.
W zapomnianym dzis “cudzie nad Wisla” zatrzymali sowieckie hordy zmierzajace na Berlin. W blyskotliwej kampanii wojennej uratowali Niemcy przed widmem komunizmu. Jak im podziekowano? Straszliwa rzezia podczas II wojny i sowiecka okupacja po jej zakonczeniu.
Jednak uparci Polacy po 1989 r. znów wywalczyli niezaleznosc. Dzis znów bronia wolnosci. W Iraku.
Poslali tam 2,5 tys. najlepszych zolnierzy, sprzet wart miliony dolarów.
Polski general dowodzi 12 tys. Zolnierzy z 22 krajów. Jest odpowiedzialny za sektor, którego wczesniej pilnowalo dwa razy wiecej marines. Nagroda? Wydawaloby sie, ze Ameryka doceni wielkie zaangazowanie ubogiego sojusznika, w dodatku juz zaangazowanego w misjach pokojowych w Afganistanie i na Balkanach… Niestety! To Turcja, która wbila nam rdzawy nóz w plecy w przededniu operacji “Iracka Wolnosc”, otrzyma z Waszyngtonu co najmniej 2, a moze i 5 mld. dol.
Pakistan, który nie moze zmobilizowac sie do walki z al Kaida, otrzyma miliardy. Podobnie jak represyjny rezim egipski. A Polska? Przyznalismy jej standardowy pakiet pomocy w ramach programów NATO-wskich, 12 mln dol. Podobnie jak Czechom, którzy wyslali do Zatoki kilku medyków, a potem, kiedy zrobilo sie goraco, wycofali ich w panice.
Polacy zglosili niedawno jedna prosbe - niewielka. Poprosili o 47 mln dol. na modernizacje szesciu samolotów transportowych i zakup amerykanskich samochodów terenowych Humvee. Co odpowiedzial
Waszyngton? Niestety, to niemozliwe. Ostatni grosik poszedl na naszych ulubionych dyktatorów. Bledem jest idealizowanie jakiegokolwiek narodu. Ale jesli jest gdzies kraina bohaterów miedzy Londynem a Los Angeles, to na pewno znajduje sie nad Wisla. Nasi polscy sojusznicy chca byc odbierani jako pewny
partner Waszyngtonu na tym zdradzieckim padole. Dobrze by bylo, gdybysmy w zamian przynajmniej traktowali ich z naleznym szacunkiem.”
Źródło: fragment artykułu z New York Post
“Jesli jest jakas kraina bohaterów miedzy Londynem a Los Angeles, to na pewno znajduje sie nad Wisla - pisze Ralph Peters. Kulminacyjny punkt dlugiej walki Zachodu z islamskimi zdobywcami mial miejsce wieczorem, 12 wrzesnia 1683 r, podczas oblezenia Wiednia przez Turków.
Wtedy to wlasnie nieliczni polscy husarze - najlepsi kawalerzysci w historii Europy - uderzyli na nieprzebrane zastepy otomanskie. Zuchwaly król Jan Sobieski przybyl ratowac Wieden, gdy inni europejscy monarchowie wybrali cisze i spokój swoich dworów.
Francuzi - o zgrozo! - paktowali nawet z sultanem, bo upokorzenie Habsburgów bylo dla nich wazniejsze niz los zachodniej cywilizacji. Tamtego wieczoru polska kawaleria uderzyla z takim impetem, ze 2000
tureckich lanc peklo jak zapalki. Tysiace Turków skakalo do Dunaju, zeby ujsc z zyciem.
Juz nigdy potem swiat islamu realnie nie zagrozil Zachodowi. Jak odwdzieczono sie Polakom?
Sto lat pózniej ich kraj zostal niczym tort podzielony miedzy niewdziecznych austriackich Habsburgów, pruskich Hohenzollernów i rosyjskich Romanowów. Po I wojnie swiatowej Polska znów pojawila sie na mapie Europy. Co Zrobili Polacy? Uratowali zachodnia cywilizacje po raz drugi.
W zapomnianym dzis “cudzie nad Wisla” zatrzymali sowieckie hordy zmierzajace na Berlin. W blyskotliwej kampanii wojennej uratowali Niemcy przed widmem komunizmu. Jak im podziekowano? Straszliwa rzezia podczas II wojny i sowiecka okupacja po jej zakonczeniu.
Jednak uparci Polacy po 1989 r. znów wywalczyli niezaleznosc. Dzis znów bronia wolnosci. W Iraku.
Poslali tam 2,5 tys. najlepszych zolnierzy, sprzet wart miliony dolarów.
Polski general dowodzi 12 tys. Zolnierzy z 22 krajów. Jest odpowiedzialny za sektor, którego wczesniej pilnowalo dwa razy wiecej marines. Nagroda? Wydawaloby sie, ze Ameryka doceni wielkie zaangazowanie ubogiego sojusznika, w dodatku juz zaangazowanego w misjach pokojowych w Afganistanie i na Balkanach… Niestety! To Turcja, która wbila nam rdzawy nóz w plecy w przededniu operacji “Iracka Wolnosc”, otrzyma z Waszyngtonu co najmniej 2, a moze i 5 mld. dol.
Pakistan, który nie moze zmobilizowac sie do walki z al Kaida, otrzyma miliardy. Podobnie jak represyjny rezim egipski. A Polska? Przyznalismy jej standardowy pakiet pomocy w ramach programów NATO-wskich, 12 mln dol. Podobnie jak Czechom, którzy wyslali do Zatoki kilku medyków, a potem, kiedy zrobilo sie goraco, wycofali ich w panice.
Polacy zglosili niedawno jedna prosbe - niewielka. Poprosili o 47 mln dol. na modernizacje szesciu samolotów transportowych i zakup amerykanskich samochodów terenowych Humvee. Co odpowiedzial
Waszyngton? Niestety, to niemozliwe. Ostatni grosik poszedl na naszych ulubionych dyktatorów. Bledem jest idealizowanie jakiegokolwiek narodu. Ale jesli jest gdzies kraina bohaterów miedzy Londynem a Los Angeles, to na pewno znajduje sie nad Wisla. Nasi polscy sojusznicy chca byc odbierani jako pewny
partner Waszyngtonu na tym zdradzieckim padole. Dobrze by bylo, gdybysmy w zamian przynajmniej traktowali ich z naleznym szacunkiem.”
Źródło: fragment artykułu z New York Post
myślę edi8, że po przeczytaniu tego artykułu, dziś najwyższy czas heroicznie powalczyć o te 10/10 w MM (może być z plusem)
BTW, na kanwie niego można napisać inny materiał jak to w innych krajach są loterie, gdzie losuje się 20 z 70 czy może nawet 60 a w Polsce bohaterzy walczą z tymi 20 z 80 :)))
BTW, na kanwie niego można napisać inny materiał jak to w innych krajach są loterie, gdzie losuje się 20 z 70 czy może nawet 60 a w Polsce bohaterzy walczą z tymi 20 z 80 :)))
droZDi>>> o 10/10 walczą jedynie desperaci - bo kasę w tej grze robi się grając wysokimi stawkami o 3/3 , tak więc nie nawołuj tu do czynów niewiele z racjonalnością mających wspólnego...
Bo ułańskie szarże z szablami na niemieckie czołgi to jedynie wytwór spod znaku swastyki na potrzeby propagandowego filmu!
Bo ułańskie szarże z szablami na niemieckie czołgi to jedynie wytwór spod znaku swastyki na potrzeby propagandowego filmu!
witaj Edi8
a żebyś wiedział jak Polacy potrafią pracować,i nie tylko w kraju naszym.w Anglii jeszcze nigdy żadna grupa etniczna nie zarabiała tak dużych pieniędzy.w Larnace główne lotnisko na wyspie,obsługują prawie wyłącznie polscy pracownicy,w kraju natomiast we wszystkich zwłaszcza zakładach z obcym kapitałem ludzie zasuwają jak chińczyki.to jest prawdziwy heroizm.
a żebyś wiedział jak Polacy potrafią pracować,i nie tylko w kraju naszym.w Anglii jeszcze nigdy żadna grupa etniczna nie zarabiała tak dużych pieniędzy.w Larnace główne lotnisko na wyspie,obsługują prawie wyłącznie polscy pracownicy,w kraju natomiast we wszystkich zwłaszcza zakładach z obcym kapitałem ludzie zasuwają jak chińczyki.to jest prawdziwy heroizm.
do Napisze z francuskiego respect za typ 24,78 trafienie 100% oraz za poczucie humoru ( swoja droga taka ilość cycków może być uciążliwa,chociaż można byłoby spróbować,ale chyba nie w naszej świadomości kulturowej-mówimy o ilości potencjalnych żon nie koleżanek oczywiście ).
awnowy>>> jesteś przykładem tego , że czytanie bez zrozumienia prowadzi do ewidentnych błędów , bo "hipopotan" nigdzie nie podał że grał na parkę 24-78 a jedynie , że te 2 liczby znajdują się w jego typowaniach na 3 kuponach: 2x7 i 1x10 skreśleń wśród wielu innych liczb , których z obawy aby mu MÓZG w TS nie namieszał - nie podał!
"83311. status hipopotan 2009-12-14 (21:27)
Dwie z moich liczb to 24,78."
Ponadto w typowaniach parek na stronie grał wczoraj na 22.00 nie te , które usiłujesz mu na siłę wcisnąć a 33-41 i terafił 1z2.
Tak więc lepiej chyba chwilę się zastanowić , niż bzdety wypisywać...
P.s: a słowo respect wcale nie musi pochodzić z gruntu języka francuskiego , bo jest to także a może nawet przede wszystkim angielskie ( z racji zasięgu i ilości osób tym językiem się w świecie na co dzień posługujących )...
"83311. status hipopotan 2009-12-14 (21:27)
Dwie z moich liczb to 24,78."
Ponadto w typowaniach parek na stronie grał wczoraj na 22.00 nie te , które usiłujesz mu na siłę wcisnąć a 33-41 i terafił 1z2.
Tak więc lepiej chyba chwilę się zastanowić , niż bzdety wypisywać...
P.s: a słowo respect wcale nie musi pochodzić z gruntu języka francuskiego , bo jest to także a może nawet przede wszystkim angielskie ( z racji zasięgu i ilości osób tym językiem się w świecie na co dzień posługujących )...
Tak naprawdę to obecnie występujące w j.angielskim słowo "respect" pochodzi z łaciny (respectus).
Znalazłem taką dość ciekawą piramidkę na forum.
Dotyczy MM (bez opcji z plusem)
'1' --80 / 20 / 1:4 /
'2' --3.160 /190 / 1:17 /
'3' --82.160 / 1.140 / 1:72 /
'4' --1.581.580 / 4.845 / 1:326 /
'5' --24.040.016 / 15.504 / 1:1551 /
'6' --300.500.200 / 38.760 / 1:7753 /
'7' --3.176716.400 / 77.520 / 1:40 979 /
'8' --28.987.537.150 / 125.970 / 1:230 115 /
'9' --231.900.297.200 / 167.960 / 1:1 380 688 /
'10'-1.646.492.110.120 / 184.756 / 1:8 911 711 /
Tak patrząc na te liczby (a one nie kłamią) to ta gra w MM wygląda trochę jak walka z wiatrakami.
Dotyczy MM (bez opcji z plusem)
'1' --80 / 20 / 1:4 /
'2' --3.160 /190 / 1:17 /
'3' --82.160 / 1.140 / 1:72 /
'4' --1.581.580 / 4.845 / 1:326 /
'5' --24.040.016 / 15.504 / 1:1551 /
'6' --300.500.200 / 38.760 / 1:7753 /
'7' --3.176716.400 / 77.520 / 1:40 979 /
'8' --28.987.537.150 / 125.970 / 1:230 115 /
'9' --231.900.297.200 / 167.960 / 1:1 380 688 /
'10'-1.646.492.110.120 / 184.756 / 1:8 911 711 /
Tak patrząc na te liczby (a one nie kłamią) to ta gra w MM wygląda trochę jak walka z wiatrakami.
A oto wpisy "hipopotana" z których jasno wynika , że wczoraj żadnej parki , w tym tej 24-78 nie grał:
"83310. status hipopotan 2009-12-14 (21:24)
Na 2200 Nocny Jastrząb rzuca do walki dwie 7ki i jedną dziesiątkę.Kupony już od godziny spokojnie odpoczywają w książce.
83311. status hipopotan 2009-12-14 (21:27)
Dwie z moich liczb to 24,78"
A więc te dwie podane liczby zawarte były wśród tych wszystkich innych na 3 kuponach....a nie jako samodzielna parka.
"83310. status hipopotan 2009-12-14 (21:24)
Na 2200 Nocny Jastrząb rzuca do walki dwie 7ki i jedną dziesiątkę.Kupony już od godziny spokojnie odpoczywają w książce.
83311. status hipopotan 2009-12-14 (21:27)
Dwie z moich liczb to 24,78"
A więc te dwie podane liczby zawarte były wśród tych wszystkich innych na 3 kuponach....a nie jako samodzielna parka.
edi8 >>>> dzięki za następny link do transmisji meczów.
Zapisałem je wszystkie i mam nadzieję że jak będę chciał obejrzeć swoją ulubioną BARCELONĘ w akcji to napewno któryś z nich mi to umożliwi.
Pzdr.
Zapisałem je wszystkie i mam nadzieję że jak będę chciał obejrzeć swoją ulubioną BARCELONĘ w akcji to napewno któryś z nich mi to umożliwi.
Pzdr.
Lub tu:
http://www.fcbarcelona.cat/web/catala/barca_tv/pre_home/pre_home.html
http://www.fcbarcelona.cat/web/catala/barca_tv/pre_home/pre_home.html
Oraz:
http://www.barcaserwis.com/index.php?co=user_komentarze&id=3316
http://www.barcaserwis.com/index.php?co=user_komentarze&id=3316
edi8 >>>> muszę się przyznać,że nie znałem.
Oglądałem mecze na kanale sport klub(retransmisje) Barcelony właśnie z telewizji BarcaTV ale nie przypuszczałem,że jest strona internetowa tej telewizji.
Teraz wiem.
Dzięki.
pzdr.
Oglądałem mecze na kanale sport klub(retransmisje) Barcelony właśnie z telewizji BarcaTV ale nie przypuszczałem,że jest strona internetowa tej telewizji.
Teraz wiem.
Dzięki.
pzdr.
tomcio1972>>> i tu masz barca.tv:
http://www.tvchannelsfree.com/watch/5808/Barca-TV.html
Pzdr.
edi8
http://www.tvchannelsfree.com/watch/5808/Barca-TV.html
Pzdr.
edi8
Od nowego roku losowanie lotto bedzie sie odbywac na kanale tvp info
witam .trzeba będzie przestać brać udział w tym show.
sponsorójąc jakąś cichopkową.albo mroczka
albo CAMELA.kurzajewskiego itd.. którzy zarabiają 40 tys/mc
w tv publicznej.a wogóle mogło by być po staremu
ludzie płaccie abonament będzie SZOŁ i SZOPKA 2w 1
MM na 14 1,3,8,11,20,22,25
pzdr i wysokich wygranych :)
sponsorójąc jakąś cichopkową.albo mroczka
albo CAMELA.kurzajewskiego itd.. którzy zarabiają 40 tys/mc
w tv publicznej.a wogóle mogło by być po staremu
ludzie płaccie abonament będzie SZOŁ i SZOPKA 2w 1
MM na 14 1,3,8,11,20,22,25
pzdr i wysokich wygranych :)
Hipciu to nie wpływ hipnozy tylko dosyć częsty problem połączenia z netem :( Edim się nie przejmuj, bo on kocha tylko niektórych, tylko czasami i tylko platonicznie ;D. Dzikusem też nie bo dzikus z kolei, po kielonku, kocha wszystkich,zawsze i wszystko pie...przy, więc jego stosunek do nas wszystkich jest spox i constans.;)
Popieram Madzię, że jesteś the best ;)
Popieram Madzię, że jesteś the best ;)
Najlepiej jakby wrzucili do TV Trwam - zasieg ogolnopolski i jaka rzesza wiernych :D
A gratis by pewnie dostali podawanie wynikow w ogloszeniach duszpasterskich w radiu MA-RYJA i zaprzyjaznionych placowkach koscielnych :D
auto>>> człowiek mądry wie co mówi i co pisze - a jedynie głupi mówi i pisze wszystko co wie...
Zatem zachowam dla siebie skąd wiem , że jesteś z Niepołomnic k/Krakowa :)
Pzdr.
edi8
Zatem zachowam dla siebie skąd wiem , że jesteś z Niepołomnic k/Krakowa :)
Pzdr.
edi8
zwieno>>> to jest stary użytkownik tej strony mieszkający w Niepołomnicach k/Krakowa , a tylko obecnie zmienił sobie nick na "auto"...
24 46 51
10 26 35
10 26 35
Losowania będą emitowane trzy razy w tygodniu: we wtorki, czwartki o godzinie 22 oraz w soboty o 22.15.
Trwające 15 minut losowania będą mieć formę show, których gospodarzami będą znane osoby.
a myslałem ze show to Wieleba...
Trwające 15 minut losowania będą mieć formę show, których gospodarzami będą znane osoby.
a myslałem ze show to Wieleba...
Tak no wiem. Byłem w Węgrze,słowacji tylko dwa razy.Ja wszystko umiem i nie głupi mówi.
Witam. Według mnie losowania powinny odbywać się na rynku głównym obok baru "U Mariana" w Pierdziołkach Wielkich koło Bączków Małych. Prowadzącym losowania, losującym, sierotką Marysią, komisją sprawdzającą, kamerzystą, reżyserem, oświetleniowcem powinien być kolega Slalom Talizman czwarty. Reklamacje pisałby i przyjmowałby również kolega ST4. Losowania byłyby transmitowane na antenie TVN w przerwie programu "Sędzia Maria Jadzia Wesołowska" aby wszystko odbywało się bez przekrętów i żadnych podejrzeń.
To mówiłem ja, Dyzma. Prezes.
To mówiłem ja, Dyzma. Prezes.
danteV>>> zupełnie Cię teraz nie rozumiem!!!
Jak mogłeś pominąć konieczność obecności publiczności w postaci 77-miu dam kameliowych???
To jest warunek niezbędny dla podniesienia uwiarygodnienia porażek zdecydowanej większości graczy , bo dotąd dla przysłowiowiowej "złej baletnicy" to najczęściej Wieleba był winien temu , że źle typowali...
Pzdr.
edi8
Jak mogłeś pominąć konieczność obecności publiczności w postaci 77-miu dam kameliowych???
To jest warunek niezbędny dla podniesienia uwiarygodnienia porażek zdecydowanej większości graczy , bo dotąd dla przysłowiowiowej "złej baletnicy" to najczęściej Wieleba był winien temu , że źle typowali...
Pzdr.
edi8
edi8 > no właśnie. W swoim wpisie zapomniałem o publiczności. Więc publicznością też byłby kolega Talizman czwarty. A gdyby zjawiły się te damy w liczbie 77, to ja dorzuciłbym jeszcze Ali-Babę i jego czterdziestu rozbójników, Misia Uszatka, Papę Smerfa, Jasia i Małgosię. Aby wszystko było bez przekrętów i zgodnie z oczekiwaniami graczy. A gdyby nadal liczby nie wchodziły.... hmmmm. To już tylko Fox Mulder i agentka Scully z serialu "Z archiwum X" mogli by pomóc z pomocą Batmana który zawsze wygrywa. NO!
edi8 >>> czytam stęskniłeś się razem ze swoim kolegą, za moim zacnym towarzystwem.
OK - żyję jeszcze !!!
pozd
OK - żyję jeszcze !!!
pozd
danteV>>> znowu mnie zaskoczyłeś!
Bo dotąd wiedziałem o tym , że pisemne produkcje Talizmana nadają się do ubikacji - a Ty sugerujesz tu jego zdolność do bilokacji , czyli jednoczesnego bycia w kilku miejscach na raz.
No cóż...
Bo dotąd wiedziałem o tym , że pisemne produkcje Talizmana nadają się do ubikacji - a Ty sugerujesz tu jego zdolność do bilokacji , czyli jednoczesnego bycia w kilku miejscach na raz.
No cóż...
witam:) nie wiem kto rzucił pewniaczka 46 ale poszedłem tym tropem i na 14 zapusciłem to 46:)
...się chłopcy rozbrykali hehe, i jacy odważni,marzy się im aż 77 Dam i to Kameliowych ?
No tak pomarzyć można sobie ,bo za to żaden kretyn jeszcze nie wprowadził podatku...
No tak pomarzyć można sobie ,bo za to żaden kretyn jeszcze nie wprowadził podatku...
lila >>> witam Cię słońce :)
b15 ja dalam pewniaka 46 i licze ze wejdzie dalam go na dwa losowania !!!!! Powodzenia ;)
No jeśli ja pisząc "77" okazuję tym swoją tęsknotę za kimś, to aż boję się podawać swoje typy.
Dobrze, że nie napisałem 19, bo kolega kogucik mógłby pomyśleć, że ja coś ten tego w jego kierunku.
Jakie liczby podawać, jakie liczby podawać? Żeby nie wzbudzać emocji? Może 12? Ale to znowu dorocina125 będzie mnie podejrzewała, że o niej myślę (a to może i prawda). Dobra - stawiam dzisiaj na 0!!
Dobrze, że nie napisałem 19, bo kolega kogucik mógłby pomyśleć, że ja coś ten tego w jego kierunku.
Jakie liczby podawać, jakie liczby podawać? Żeby nie wzbudzać emocji? Może 12? Ale to znowu dorocina125 będzie mnie podejrzewała, że o niej myślę (a to może i prawda). Dobra - stawiam dzisiaj na 0!!
Przepraszam b52
DanteV daj 46
Ja proponuję losowania w TV Puls w trakcie programów "Goło i wesoło", "Ale numer" lub "Nocne I-granie". Ostateczne TVN 7 i "Apetyt na kasę" też obleci ;D
Witam wszystkich :)Miłego popołudnia:)
Dzisiaj znowu TM mnie oświecił a mianowicie kulki zostają w TM ale kursy spadają bo podobno zaczyna im się to nie opłacać .Za dużo ludzi trafia ....tak mi powiedziano .Pozdrawiam
Dzisiaj znowu TM mnie oświecił a mianowicie kulki zostają w TM ale kursy spadają bo podobno zaczyna im się to nie opłacać .Za dużo ludzi trafia ....tak mi powiedziano .Pozdrawiam
Hej czarnulko ale masz dzisiaj piękny zestaw :)....tylko że nic z niego nie wejdzie :P
Ps.Czy Jantar jest już obecna ?
Ps.Czy Jantar jest już obecna ?
Nikogo o nic nie podejrzewam,a zwłaszcza o myślenie.
A tak długo był spokój,cisza pełna harmonia i odprężenie !
heh a tu znowu - co za żywot :(
A tak długo był spokój,cisza pełna harmonia i odprężenie !
heh a tu znowu - co za żywot :(
co wy tak drążycie ten temat TM pożyjemy zobaczymy nie ma co gdybać!! Pozdrawiam wszystkich graczy
A ja już widzę to show w wykonaniu telewizji publicznej:) kolejna klapa jeszcze Mroczek jakby prowadził....:)
danteV>>> napisałeś:
"Dobra - stawiam dzisiaj na 0!!"
Tylko do kasyna się nie wybieraj....
"Dobra - stawiam dzisiaj na 0!!"
Tylko do kasyna się nie wybieraj....
Jak co roku o tej porze,
wszyscy patrzą w kalyndorze.
Wielkim krokiem idą Święta
o zakupach trza pamiętać.
Do jedzynia trzeba tak:
żymły , mandle oraz mak,
czorno kawa, bioły chlyb,
dziesiynć kilo śniętych ryb,
zista, kołocz inne ciasta,
kreple, szpyrka na omasta,
szynka , boczek peklowany,
apluzyn i banany,
zymft,majonez,ćwikła z chrzanem,
czorny tyj i kakauszale,
kartofle, szałot, hawerfloki,
kanoldy, piernik i krupnioki,
biksa bombonów,gryczane krupy,
z wieprzków kompoty,nudle do zupy.
Przydo sie doma trocha hauskyjzy,
i kilo szkrobku na gumiklyjzy,
leberworst,żymlok i piklingi,
jajca na szpajza i bratheringi.
Do tego piwa cało kista,
by było zapić czym ta zista,
i flaszka wina nie zaszkodzi,
czasem go wolą wypić młodzi,
do starszych to jest oczywisto,
na stole musi stoć już czysto.
Czas przed Świętami spyndzisz w markecie,
Święta przy stole, po Świętach...
na diecie!
wszyscy patrzą w kalyndorze.
Wielkim krokiem idą Święta
o zakupach trza pamiętać.
Do jedzynia trzeba tak:
żymły , mandle oraz mak,
czorno kawa, bioły chlyb,
dziesiynć kilo śniętych ryb,
zista, kołocz inne ciasta,
kreple, szpyrka na omasta,
szynka , boczek peklowany,
apluzyn i banany,
zymft,majonez,ćwikła z chrzanem,
czorny tyj i kakauszale,
kartofle, szałot, hawerfloki,
kanoldy, piernik i krupnioki,
biksa bombonów,gryczane krupy,
z wieprzków kompoty,nudle do zupy.
Przydo sie doma trocha hauskyjzy,
i kilo szkrobku na gumiklyjzy,
leberworst,żymlok i piklingi,
jajca na szpajza i bratheringi.
Do tego piwa cało kista,
by było zapić czym ta zista,
i flaszka wina nie zaszkodzi,
czasem go wolą wypić młodzi,
do starszych to jest oczywisto,
na stole musi stoć już czysto.
Czas przed Świętami spyndzisz w markecie,
Święta przy stole, po Świętach...
na diecie!
Witam, właśnie wparzyłam do domciu
na 14
12,13,25,40,60
2,27,72,75
1,13,20,75
na 14
12,13,25,40,60
2,27,72,75
1,13,20,75
Czy wejdzie chociaż 2x 2/3 w trójce na 14-tą
a być moze na 22-ą też :
16, 52, 70 3
4, 51, 70 3
19, 52, 70 3
16, 19, 80 3
16, 52, 80 3
16, 41, 70 3
19, 52, 80 3
9, 21, 35 3
9, 21, 31 3
16, 19, 70 3
9, 31, 35 3
16, 31, 35 3
21, 31, 35 3
a być moze na 22-ą też :
16, 52, 70 3
4, 51, 70 3
19, 52, 70 3
16, 19, 80 3
16, 52, 80 3
16, 41, 70 3
19, 52, 80 3
9, 21, 35 3
9, 21, 31 3
16, 19, 70 3
9, 31, 35 3
16, 31, 35 3
21, 31, 35 3
mag..super wierszyk .Moje strony więc wszystko rozumiem pozdro:)
lila>>> teraz będziesz mogła sobie sama przełożyć ten wierszyk , napisany śląską gwarą:
http://www.godka.pl/slownikslaski.html
Pzdr.
edi8
http://www.godka.pl/slownikslaski.html
Pzdr.
edi8
jantarko
Twój gangster;)))))
http://img231.imageshack.us/img231/209/tonymontanarn3.jpg
Twój gangster;)))))
http://img231.imageshack.us/img231/209/tonymontanarn3.jpg
bardzo dziękuję !!! tak samo tym którzy dzisiaj wygrali, gratuluję !!!
numer kuponu 448000300030758986
status zamknięty
data zawarcia 15/12/2009 13:25:20
data wyniku 16/12/2009
stawka 20.00 zł
ilość kombinacji 1
wartość kuponu 20.00 zł
systemy brak
bonus Bonus 3 kulki
przewidywana wygrana 920.70 zł
status zamknięty
data zawarcia 15/12/2009 13:25:20
data wyniku 16/12/2009
stawka 20.00 zł
ilość kombinacji 1
wartość kuponu 20.00 zł
systemy brak
bonus Bonus 3 kulki
przewidywana wygrana 920.70 zł
100 Czy będzie wieczorne losow. Multi Multi 15.12? TAK/NIE 1 1.01 P 1 ?
106 6 w ML dn. 15.12 (g.14:00) NIE/TAK 2 3.10 P 2 2, 20, 12 +
109 9 w ML dn. 15.12 (g.14:00) NIE/TAK 2 3.10 P 3 2, 20, 12 +
169 69 w ML dn. 15.12 (g.14:00) NIE/TAK 2 3.10 P 4 2, 20, 12 +
106 6 w ML dn. 15.12 (g.14:00) NIE/TAK 2 3.10 P 2 2, 20, 12 +
109 9 w ML dn. 15.12 (g.14:00) NIE/TAK 2 3.10 P 3 2, 20, 12 +
169 69 w ML dn. 15.12 (g.14:00) NIE/TAK 2 3.10 P 4 2, 20, 12 +
To jest jedyny gangster jaki mi do głowy przyszedł:))))))))
"Człowiek z blizną"
Ale ja Ci się nie podoba to........Gangster albinos może...
http://www.thedavinciblog.com/images/film/albinos4.jpg
"Człowiek z blizną"
Ale ja Ci się nie podoba to........Gangster albinos może...
http://www.thedavinciblog.com/images/film/albinos4.jpg
13max33-tyle wygrałeś za pewniaka,bo nie orientuję sie w tym za bardzo?
Pozdrawiam:)
Pozdrawiam:)
Mówiłem, ze się ekipa rozkręciła....13Max33
Brawo!!!!!!!!!!!!LIZAK 69 wszedł.ha,ha,ha
Brawo!!!!!!!!!!!!LIZAK 69 wszedł.ha,ha,ha