Wpisy 6 957 – 7 056
22 listopada 2007 13:55 → 23 listopada 2007 20:50, 100 wpisów
na dziś pewniak 21 zastanawiam sie jeszcze nad 79 jak myślicie ???
Powodzenia
Powodzenia
Multi Plus zapuszczone:D ostaniu mam szczescie bo trafiam z dziesieciu tego plusa :)
najlepiej grac w multi u bukow w lotto to lipa male zyski czyste zdzierstwo i ten plus to frajerstwo w bialy dzien
PRZYSZŁA MI TAKA MYŚL, ŻE DZIŚ MOŻE BYĆ 2,17,21,38,60,65,71 Z PLUSEM (2), Z POZDROWIENIAMI DLA MIŁOŚNIKÓW LOTTO.
Dzisiaj tylko liczby z ostatnią cyfrą 6: 6,16,26,36,46,56,66,76
A moje numerki to:
6 / [8,11,12,34,53,71]
9/ [4,21,25,36,40,48,57,58,74]
:)
6 / [8,11,12,34,53,71]
9/ [4,21,25,36,40,48,57,58,74]
moje na dzis proste np 4,22,42,46,60,79 moze sie myle przewaznie nie wchodza ale jestem dobrej mysli powodzenia w grze i duzo kapusty nara
plus 68 1 3 24 29 32 34 42 43 48 68 to na dzisiaj pozdrawiam powodzenia
jak zwykle dziewiąteczka [2,17,19,27,42,52,65,77,78] miłego wygrywania. Depesz coś cińko Ci pewniaki wpadają nie mówiąc już o parkach
Witam Sandacza chwilowo zawiesilem dzialalnosc przeciez ja nie wypieram sie ze pewniaki musza siadac codziennie gram jak gram byle zyski jakies byly a nie straty jak co niektorzy marzyciele.Czasami robi sie to nudne dlatego nietypuje bo niema ochoty i tyle
ogolnie to tu jakas h..... robi sie kazdy ma jakies typy z kosmosu nikt nie rozpisuje sie zero zartu humoru lipa lipa robi sie
dziś gratulacje dla kaczora i dla sowy.oby tak dalej i jak najwięcej trafien.
wpis 6915 no to parka wpadła ;)
Wielkie gratulacje dla WSZYSTKICH GIGANTOW W TYPOWANIACH !JESTEM PELNA PODZIWU DLA WAS !ZYCZE WAM RYCHLEJ 10/10!!
depesz ty całkiem ładnie sobie radzisz tylko nikt nigdy nie jest liderem,pomału ,wszystko w swoim czasie.[cierpliwośći]powodzenia
dziekuje akurat obmyslam atak i taki konkret.POWIEDZcie bo trace sie juz ile bedzie kuponow jesli chcialbym puscic PIATKI z 20 liczb ile musze miec zakladow poradzcie bo miesz mi sie we lbie DZIEKUJE
Jeżeli chcesz zeby kazda liczba występowała z każdą to będzie to spory wydatek. Ale jesli masz 20 w miare dobrych liczb to napewno sie opłaci. Ja i tak bym nie zaryzykował.
TO ILE TO BEDZIE ZAKLADOW WLASNIE CHCE ZARYZYKOWAC MOZESZ TO OBLICZYC BO DUZO TO I JA WIEM ALE ILE KONKRETNIE DZIEKUJE
Jesli dobrze policzyłem to bedzie to 15504 kombinacji. Ale dobrze by było żeby to ktos sprawdził jeszcze raz.
Witam .
Gratulacje Generałowi Kaczorowi--wczoraj Matycz -dziś Kaczorek--jutro?-chyba nie trzeba zgadywać--oczywiście Depesz.
Mam bardzo prosty systemik na 20 cyfr--
1.--pięć pierwszych i pięc ostatnich/dziesiątka/
2.dziesięć pierwszych
3dziesięć ostatnich
4. od szóstej-dziesięc sztuk
Dobre systemy nabijaja dużo wariantów- a itak nie sa szczelne.
Tanio i zdrowo- jak ma być -to będą---takie moje zdanie
Gratulacje Generałowi Kaczorowi--wczoraj Matycz -dziś Kaczorek--jutro?-chyba nie trzeba zgadywać--oczywiście Depesz.
Mam bardzo prosty systemik na 20 cyfr--
1.--pięć pierwszych i pięc ostatnich/dziesiątka/
2.dziesięć pierwszych
3dziesięć ostatnich
4. od szóstej-dziesięc sztuk
Dobre systemy nabijaja dużo wariantów- a itak nie sa szczelne.
Tanio i zdrowo- jak ma być -to będą---takie moje zdanie
DZiekuje jest sporo hahaha tez podobnego mi wyszlo i piec liczb musi trafic sie zeby nie bylo strat ale ryzyko zajebiste jest hehe ciekawe czy ktos tak zagral w profie
O kurna no no moja kolej spreze sily nie moge dac plamy ok teraz walka o trzecie miejsce hahaha musze postarac sie od jutra zaczynam powaznie myslec musze sie z tym przespac hahaha Pozdrawiam
Już jestem pewny że to jest 15504 możliwości.A więc koszt gry to 38 760zł. Niestety niema co marzyć.
Rozumiem ale pojac nie moge hahaha jesli z 20 liczb piec liczb bedzie trafnych to mnie wyszlo 25 zakladow trafnych dobrze mysle czy schizy mnie biora policzcie za mnie
Teraz na szybko policzylem to i tak tyly by byly jedyna opcja 6 liczb z 20 liczb to ah tam zejde na ziemie bo chyba nikt tak nie gra na pale
Lukas a ty liczyles za 2,5 zl zaklad gdzie w lotto to prezent im zrobimy u BUKA gra sie a nie w lotto przeciez to nasz wieczny wrog super prezencik by mieli
ok idziemy spac mam plan jak ktos dobrze wytypuje 6 liczb z 20 jest w stanie to robimy spoldzielnie i atakujemy lotto niech k..... w koncu placa za nasze cierpienia zglosze sie popoludniu popiszemy czesc
Pasko co z działem Bukmacherka chciałbym wyjąc z kieszeni bukmacherów parę talarków a tu nic?
Depesz, jeżeli chcesz policzyć ile zakładów 5-cio cyfrowych będzie z 20 liczb, to robisz takie obliczenie w postaci ułamka: liczniku mnożysz 5 liczb "do tyłu" od liczby 20. A więc: 20x19x18x17x16. W mianowniku mnożysz kolejnych 5 liczb od liczby 1, a więc: 1x2x3x4x5. Po skróceniu liczb z licznika i mianownika i podzieleniu licznika przez mianownik wychodzi Ci 15.504 kombinacji. A więc za tyle zakładów musiałbyś zapłacić 38.760 zł. Licząc , że trafisz 5 liczb z tych 20-tu, to masz gwarantowaną jedną 5/5, wiele czwórek z 5-ciu i trójek z 5-ciu, co w rezultacie nie dałoby Ci nawet gwarancji na zwrot wydanej sumy. Jeżeli trafisz 6 liczb z tych 20-tu. to wtedy masz gwarantowanych 6 x5/5 itd. Pozdrawiam Ciebie i wszystkich "miniczatownków"!:)
Depesz, jeżeli chcesz policzyć ile zakładów 5-cio cyfrowych będzie z 20 liczb, to robisz takie obliczenie w postaci ułamka: liczniku mnożysz 5 liczb "do tyłu" od liczby 20. A więc: 20x19x18x17x16. W mianowniku mnożysz kolejnych 5 liczb od liczby 1, a więc: 1x2x3x4x5. Po skróceniu liczb z licznika i mianownika i podzieleniu licznika przez mianownik wychodzi Ci 15.504 kombinacji. A więc za tyle zakładów musiałbyś zapłacić 38.760 zł. Licząc , że trafisz 5 liczb z tych 20-tu, to masz gwarantowaną jedną 5/5, wiele czwórek z 5-ciu i trójek z 5-ciu, co w rezultacie nie dałoby Ci nawet gwarancji na zwrot wydanej sumy. Jeżeli trafisz 6 liczb z tych 20-tu. to wtedy masz gwarantowanych 6 x5/5 itd. Pozdrawiam Ciebie i wszystkich "miniczatownków"!:)
No właśnie tylko bez żadnych stemów bo takie nieistnieją tylko pewne, przeanalizowane i przemyślane typy.
Przepraszam za podwójny wpis, ale nie chcący odświeżyłam swój wpis zamiast strony głównej.:I
35,58,12,32--35,15,66--10,15,35--3,79,80,10--9,45,55,58-- 49,54--10,58 pozdrawiam :)
i jak zwykle dziewięć liczb na dobry dzień [3,10,26,35,44,46,50,72,79] miłego dnia
ja nie muszę mnożyć,włączam mój ulubiony program,wpisuję ile ma być liczb i po ile i w kilka sekund mam,ale czy to coś da
Ja też mam swój ulubiony program , który szybko oblicza wszystkie parametry jakie mi są potrzebne i buduje systemy. Depesz prosił o pomoc w obliczeniach więc mu przedstawiłam , w jaki sposób można zrobić obliczenia "ręcznie".:) Moje zdanie jest takie, że KAŻDY system jest dobry jeżeli ma się do niego odpowiednie liczby.A ponieważ ML jest grą LOSOWĄ, to nikt nigdy z całą pewnością nie powie, że wytypował właściwe liczby. To jest tylko kwestia FARTA lub szczęśliwego trafu. Można podpierać sie statystykami i "proroczymi snami" oraz łapać liczby z rejestracji samochodów czy reklam, ale prawdopodobieństwa wygranej nie da się oszukać i zawsze to będzie jak 1:kilku-, kilkunastu milionów ( w zależności od parametrów zastosowanych do gry). Gdyby z góry można było przewidzieć wynik losowania, to by nie była gra losowa i istnienie takiej firmy jak Totalizator nie miałoby racji bytu...Takie jest moje zdanie...
ale wyliczenie tego jest proste,a ja nigdy nie mogłem tego w szkole zrozumieć,może za słabo wytłumaczyli
...nowinka masz racje...jest prawdopodobienstwo ktorego nie da sie oszukac...prawda jest takze to ze jest to gra losowa...ale nie mow mi ze nie mozna zmniejszyc szans trafienia o pare czy parenascie milionow poprzez odpowiednie dobieranie liczb poprzez rozne programy lub statystyki...jak nie wierzysz to zapraszam do dzialu typowania...albo na forum...tam znajdziesz ludzi co kombinuja i calkiem niezle trafiaja:)...a druga strona medalu jest fakt ze to i tak za malo zeby ograc lotto...poprostu mniej tracimy i jest zawsze szansa na poprawienie dobierania liczb lub systemu lub trafienie dosc sporej sumki i zwrotu sporej czesci zainwestowanych pieniedzy w lotto przez wszystkie te lata gry :)
pzdr.nara:)
wiadomo że możliwości jest ok. 14 mln,to jest bardzo dużo,proszę skreślić sobie 1000 zakładów,samo nanoszenie na kupony zbrzydnie a gdzie te miliony
Wprawdzie nie jestem "panią od matematyki", ale cieszę się , że moje wyjaśnienia pozwoliły na zrozumienie prostego i szybkiego sposobu na obliczanie i nadrobienie zaległości ze szkoły ! :D
A w dużym tak jak napisałeś OPA, w liczniku 49x48x47x46x45x44, a w mianowniku 1x2x3x4x5x6, potem skracasz liczby, potem dzielisz licznik przez mianownik i ...ile Ci wyszło??
...prosty i szbki sposob na obliczanie jest rowniez w multiparisie test...i kazdy moze go sobie pobrac z dzialu systemy (pasko nie musisz dziekowac za reklame;))...i wyliczac do woli wszystkie prwdopodobienstwa ile dusza zapragnie!!!
ja nie obliczam takich rzeczy bo nic to nie da,to jest tylko statystyka
Nie będę już tłumaczyć na czym polega skracanie, bo ono tylko zmniejsza ilość liczb do przemnażania i trochę ułatwia liczenie. Ale bez skracania czy ze skracaniem zawsze wychodzi ta sama liczba: 13.983.816 .:D
wczoraj było 5 liczb po kolei z najdawniej których nie było,szkoda że tak się dzieje rzadko,ostatnio było ze 3 msc. temu,nawet Pasko o tym pisał
ja czasem wysyłam takie,ale wczoraj niestety...wtedy jak dobrze pamiętam to za kilka dni padło dużo bodajże parzystych(najczęściej padających) z ostatnich 51 losowań,6 lub 7 po kolei
NOWINKA,a już tak na zakończenie obliczeń,dlaczego jak mamy 20 liczb po 5 rozłożenie-mnożymy 5 ostatnich przez siebie,a w dużym 6 pierwszych i 6 ostatnich i do tego trzeba podzielić
Ja prowadzę zapisy losowań w takim prostokącie 10x8 kratek; w pierwszym rzędzie: 80-1-2-3-4-5-6-7-8-9,w drugim rzędzie 10-11-12-13-14-15-16-17-18-19 itd. Ten prostokąt jest podzielony na 4 równe ćwiartki.Stwierdziłam, że w losowanie z dnia 19.11.2007r.pierwsza ćwiartka jest zupełnie pusta, bez wylosowanych liczb, co jeszcze nigdy wcześniej się nie zdarzyło. Po losowaniu widzę ile było możliwości wygrania w tym dniu, ale przed losowaniem niestety zabrakło mi siódmego zmysłu i w żaden sposób nie wymyśliłabym takiego układu liczb. Tak więc icemario przyznaję Ci rację , że można "nieźle kombinować" ale trzeba mieć też ogromne szczęście aby trafić we właściwy danego dnia układ. Sam przyznałeś, że wygrane tylko nieco niwelują dotychczasowe wydatki, no i to tyle, albo... aż tyle.:)
nowinka a do swoich kratek zobacz czy nie pasował by ci ten rozpis pozdrawiam
OPA, wpis 7025. W moim wpisie 6999 adresowanym do Depesz-a też jest mnożenie od 20 w dół w liczniku, mnożenie od 1-5 w mianowniku, a na końcu dzielenie licznika przez mianownik. Po prostu chcąc wiedzieć ile będzie kombinacji z jakiejkolwiek liczby, robimy wyliczenia w ten sam sposób. Np. chcesz obliczyć ile będzie 6-tek z 10 liczb, to w liczniku piszesz :10x9x8x7x6x5, a w mianowniku:1x2x3x4x5x6, skracasz (lub nie ;)), mnożysz liczby w liczniku i mianowniku, a potem dzielisz licznik przez mianownik i wychodzi Ci ilość 6-tek z 10-ciu. To jest po prostu stały wzór na obliczanie takich kombinacji.
Do mili: szkopuł w tym, że nie za bardzo wiem na czym polega Twój rozpis, a gg mam chwilowo nieczynne.Gdybyś mogła mi nieco przybliżyć , to wtedy sprawdzę.
podam ci od samego poczatku zapisz to do końca mnożenia.podkresl 6 i 12 rzad i zobaczysz czy pasuja o twojego rozpisu.0,0017565....razy 6.zobacz no i jak możesz to odpisz.
Mila, W Twoim rozpisie jest liczba: 2,1892032. Co ona oznacza i co przez co mam mnożyć?
Sorry mila, ale nadal nie za bardzo "łapię". Gdybyś mogła mi podać nr swego gg, to odezwę się wieczorem. Teraz muszę zając się obiadkiem..
Dzis tradycyjnie podam choć osttnio mam złą passe ale może dzis 5/{13,21,29,33,78} i 6/{13,15,21,29,33,78 } I 8/ {1,8,21,28,33,38,70,78 } i 10/{1,7,21,28,38,49,54,58,70,72} pośle RÓWNIEŻ od ziomala ICEMARIO 10/ {3,13,28,39,50,60,68,70,75,78 } tak ta ostania nie moja ale kto prubuje ten wygrywa heh POZDRO DLA WSZYSTKICH!!!!
Witam.
Dziś mogą być nawet takie numerki;
9.10.27.28.36.57.66.67.78.79.
Pewniakiem jest--9.--
Pozdrawiam i powodzenia.
Dziś mogą być nawet takie numerki;
9.10.27.28.36.57.66.67.78.79.
Pewniakiem jest--9.--
Pozdrawiam i powodzenia.
wczoraj bylo 3/3 dzisiaj zaczynam na nowo 50,66,72,......3,72,50,......79,10,44..... pozdrowienia
czesc wam wszystkim.
oto moja 5 na dzis.
9,13,44,46,72
kto chce niech w nie zagra
oto moja 5 na dzis.
9,13,44,46,72
kto chce niech w nie zagra
Witam
Podaje swoje szczesliwe liczby
2,21,29,33,39,40,44,51,63,79 z plusem
oraz
9,15,25,32,51,66,70,78,80
Zycze sobie i wszystkim innym duzych wygranych,powodzenia!!!!!!!!!!
Podaje swoje szczesliwe liczby
2,21,29,33,39,40,44,51,63,79 z plusem
oraz
9,15,25,32,51,66,70,78,80
Zycze sobie i wszystkim innym duzych wygranych,powodzenia!!!!!!!!!!
A gdzież to nasza kaczuszka się podziewa?:) Ostatnio pięknie strzelali do kaczek, a tu masz -wczoraj kaczuszka pięknie "strzeliła":) Gratulki. Zawsze twierdziłem, że reklama jest nie tylko dźwignią handlu, ale i Multi Lotka:) Pozdrowienia i dziś powodzenia.
Nowinko -do wpisu 7027 -czasem nie ma nic gorszego niż pusta "ćwiartka" albo "połówka" :):):)hahah pozdrawiam i powodzenia
Drogi synu Depeszu -zauważyłem w Typowaniach, że dziś spodziewasz się trojaczków:) A tak niedawno pisałem, że nie zakończy się na przepisywaniu "pewniaczków":). I jeszcze ten wpis 6996. Czyżbyś planował także narodziny sześcioraczków?:):) pozdrawiam
Typki:
6 / [9,12,41,45,58,70]
7 / [4,27,38,57,62,72,74]
9 / [15,21,24,33,37,42,51,76,80]
6 / [9,12,41,45,58,70]
7 / [4,27,38,57,62,72,74]
9 / [15,21,24,33,37,42,51,76,80]
witam wszystkich...dzięki za grztulki a teraz zdradzę wam jak trafiłem wczoraj 7/10 pewna 6 która chodziła mi po głowie od środy - umiesczona w typowniach plus 4 miejsca zajmowane w rankingach i stało sie 7/10 i czy to nie jest dowód że liczby są wszędzie a nie tylko w statystykach i tylko szkoda że nie pusciłem ich z plusem byłoby więcej PZDR.ZIOMALE PATRZCIE TAKŻE NA SWOJE CYFERKI KTÓRYCH UŻYWACIE NA CODZIEŃ :-)))
... w numerze konta .telefonu czy dacie urodzenia może tkwić wasze 10/10 tylko popatrzcie na nie przychylnym wzrokiem a nie mówcie nie to nie te cyfry....
hello,nie wiedziałem że obliczenie prawdopodobieństwa jest takie proste,tylko z tym miałem kiedyś problemy i nigdy tego nie lubiłem
...Kaczor, a jak ja mam w Plus GSM 609827820, czy to oznacza,ze tu może być Plus??? :):):):)
Dzięki generale:) - czyli w stacjonarce TP SA raczej Plusa doszukiwać się nie będę:):) -tym bardziej,że każda liczba w numerze jest inna niż w Plusie:) powodzenia dziś Ci życzę -myślę, że wczoraj to był początek Twojej dobrej passy.
DZIEKI DROGI STATYSTYKU -- LEPIEJ SPRAWDZ CO BY SZŁO GDYBYŚ TYMI NUMERAMI GRAŁ POWODZONKA