Wpisy 62 860 – 62 961
9 września 2009 00:29 → 9 września 2009 17:24, 100 wpisów
Zasada jest banalna i opisana w regulaminie, też bym chciał żeby 1000 osób dało mi po 1 zł a ja rzucę monetą i wybiorę jedną której oddam 30% a 20% przeznaczę na resztę... a 500 schowam do kieszeni;) Jak można zauważyć u mnie każdy coś wygra;)
Zasada jest banalna ,ale banalniejsza jest jak się ma ją pod kontrolą
Nic nie trzeba kontrolować z wyjątkiem monopolu, ale to wie każde państwo w którym jest ogólnokrajowa gra losowa... resztę załatwia statystyka... Czym innym jest maksymalizacja zysków czyli na przykład wprowadzenie losowania o 14.. lub zwiększenie kumulacji poprzez wprowadzenie wyższej opłaty jednostkowej... Ostatnie posunięcie Totalizatora moim skromnym zdaniem jest wynikiem "zazdrości" z szaleństwa Włoskiego...
Maciekmaniak>>>
Tylko dziś według szacunkowych danych w DL zostało zawartych około 13.6 mln zakładów/prawie tyle co ilość wszystkich kombinacji 6 z 49/. Liczby dość typowe padły a mimo wszystko nadal kumulacja. Trochę to dziwne, ale oczywiście mogło się zdarzyć... Dlaczego jednak Los jest zawsze tak niełaskawy dla grających?
Tylko dziś według szacunkowych danych w DL zostało zawartych około 13.6 mln zakładów/prawie tyle co ilość wszystkich kombinacji 6 z 49/. Liczby dość typowe padły a mimo wszystko nadal kumulacja. Trochę to dziwne, ale oczywiście mogło się zdarzyć... Dlaczego jednak Los jest zawsze tak niełaskawy dla grających?
i jeszcze przypominam o dzisiejszej dacie: 09092009... trzy 9 :) szczęśliwe
Statystyka... to jest tak jak w kasynie niby czarne nie wypadają pod żądz częściej niż 7 razy... Oczywiście czasami dla właścicieli krajowych gier to stanowi problem ponieważ bywa że statystyka jest przeciwko właścicielowi ale z 13,5 STATYSTYCZNIE 30% się pokrywa i tu jest odpowiedz...
Powiem tak, życzę w czwartek 4 z Nas:) 6/6 i bawmy się dalej... bo po to to jest.Ktoś zarabia, ktoś dostaję szansę od losu a większość traci "drobne"
Skoro Dl za 3, to jakżeby ExL miał być po 1,25...???
Proponuję od razu podnieść na 2,98, a żeby MM nie było smutno na 2,99.
Gracze na pewno się ucieszą...:)
Proponuję od razu podnieść na 2,98, a żeby MM nie było smutno na 2,99.
Gracze na pewno się ucieszą...:)
Skad wy macie takie informacje ?? Jesli ktos moze bede wdzieczny za link do jakiegos artykulu informacji tudziez notki prasowej. Chodzi mi o informacje ze duzy za 3pln i minilotku.
Fajny bajer dali pule minimalna dali drozszy zaklad i dali omamienie ludzi kwota 50 mylionóf. Hehe tylko pytanie jest takie czy beda wygrane ?? Zadko tak jak sie to w MM zrobilo. Naszczescie ja nie gram w duzego, a teraz bede mial powod za 3 pln zeby nmie grac :D
Tak dobrze patrzac dali niezle te zasady :D Zarobia chlopaki na tym bo jak ktos gra to grac bedzie, a wygranych za przeproszeniem bedzie ni ch**ja wiec duze kumulacje i sie samo bedzie nakrecac :)
Gratki za pomysl :D
Tak dobrze patrzac dali niezle te zasady :D Zarobia chlopaki na tym bo jak ktos gra to grac bedzie, a wygranych za przeproszeniem bedzie ni ch**ja wiec duze kumulacje i sie samo bedzie nakrecac :)
Gratki za pomysl :D
Swoja droga DL to najwieksza piramida finansowa i na dodatek legalna :D
Jezeli kogoś interesuje dalej sprawa poruszona we wpisie 62686 proszę o kontakt rafalo@vp.pl
Przeczytałem przed chwilą to co pisał Maciekmaniak i powiem tak, święta słowa, święta słowa. Ta strona powinna być zablokowana dla oszołomów, mitomanów węszących wszędzie spiski. Z powrotem do szkoły, poduczyć się matematyki, barany.
No to mi się teraz oberwie, ha ha ha.
No to mi się teraz oberwie, ha ha ha.
Kiero nie wiem do jakiej szkoly ty chodziles ale u mnie prawdopodobienstwo bylo za przeproszeniem musniete tylko wszystko musialem sam doczytac i posprawdzac. Co da pare godzin zwiazanych z tym tematem.
Pisząc o tym, że nie którym przydałaby się lekcje matematyki, nie miałem na myśli tego, że muszą teraz z powrotem powtórzyć drugą czy którą tam klasę liceum. Poprost tak się mówi.
lea napisala:(wpis 62818)
Wszystkich graczy zapewniamy, że zakłady na wiele losowań w Dużym Lotku pozostają ważne również po wprowadzeniu Lotto, a wygrane w losowaniach od 10 października, wypłacane będą według nowych stawek, w oparciu o nowy regulamin. W przypadku wystąpienia 8 października kumulacji w Dużym Lotku, pula na wygrane przejdzie na kolejne losowanie Lotto.
czyli jak poslemy np.6 pazdziernika zakladna 10 losowan to placimy 20 zl...ale wygrane juz od 8 beda wyzsze rozumiem....to aby 9 zl zaoszczedzone:P
Wszystkich graczy zapewniamy, że zakłady na wiele losowań w Dużym Lotku pozostają ważne również po wprowadzeniu Lotto, a wygrane w losowaniach od 10 października, wypłacane będą według nowych stawek, w oparciu o nowy regulamin. W przypadku wystąpienia 8 października kumulacji w Dużym Lotku, pula na wygrane przejdzie na kolejne losowanie Lotto.
czyli jak poslemy np.6 pazdziernika zakladna 10 losowan to placimy 20 zl...ale wygrane juz od 8 beda wyzsze rozumiem....to aby 9 zl zaoszczedzone:P
Maciekmaniek: bardzo dobre myślenie i ciekawie wyciągnięte wnioski. Pozdrawiam
Ja tak właśnie zamierzam zrobić. Poślę na kilka losowań kupon. Dzięki temu chociaż trochę zaoszczędzę ;) Pewnie TS takie kupony wyłapie i zrekompensuje sobie te 9 zł straty nie dając nam wygrać hihihi
>ironia<
Proponuje wam wziasc kredyt w banku i wyslac kupony na 12 skreslen po 8 zakladow taki kupon kosztuje cos kolo 15k na 10 losowan to bedzie 150k. Pomyslcie ile da sie w ten sposob "zaoszczedzic" liczac po 3pln taki kupon kosztowalby okolo 220k zobaczcie na czysto mamy w kieszeni 70k.
No czysty zysk czysty poprostu lece poslac :p
>/ironia<
Proponuje wam wziasc kredyt w banku i wyslac kupony na 12 skreslen po 8 zakladow taki kupon kosztuje cos kolo 15k na 10 losowan to bedzie 150k. Pomyslcie ile da sie w ten sposob "zaoszczedzic" liczac po 3pln taki kupon kosztowalby okolo 220k zobaczcie na czysto mamy w kieszeni 70k.
No czysty zysk czysty poprostu lece poslac :p
>/ironia<
Witam.
Oto rozpis systemu do gry na zdarzenia o wysokich kursach typu: olbrzymie niespodzianki , dokładne wyniki bramkowe , liczby Dużego Lotka ( z kursem 7 w Totomixie ) itp.
Wybieramy z oferty 15 zdarzeń i rozpisujemy je wg poniższego schematu na 30 zakladów.
System gwarantuje na 100% wygranie minimum 1 kuponu przy trafieniu 4z15 zdarzeń
( liczb ) tak więc np. trafiając 4 liczby DL wśród 15 typowanych , i grając ze stawką 2zł w Totomixie dostaniemy ok.106zł
01 02
01 03
01 04
01 05
02 03
02 04
02 05
03 04
03 05
04 05
06 07
06 08
06 09
06 10
07 08
07 09
07 10
08 09
08 10
09 10
11 12
11 13
11 14
11 15
12 13
12 14
12 15
13 14
13 15
14 15
Pzdr.
edi8
Oto rozpis systemu do gry na zdarzenia o wysokich kursach typu: olbrzymie niespodzianki , dokładne wyniki bramkowe , liczby Dużego Lotka ( z kursem 7 w Totomixie ) itp.
Wybieramy z oferty 15 zdarzeń i rozpisujemy je wg poniższego schematu na 30 zakladów.
System gwarantuje na 100% wygranie minimum 1 kuponu przy trafieniu 4z15 zdarzeń
( liczb ) tak więc np. trafiając 4 liczby DL wśród 15 typowanych , i grając ze stawką 2zł w Totomixie dostaniemy ok.106zł
01 02
01 03
01 04
01 05
02 03
02 04
02 05
03 04
03 05
04 05
06 07
06 08
06 09
06 10
07 08
07 09
07 10
08 09
08 10
09 10
11 12
11 13
11 14
11 15
12 13
12 14
12 15
13 14
13 15
14 15
Pzdr.
edi8
Też tak muszę zrobić, zaoszczędzi się kilka złotych. A raczej i tak straci.
Zeby nie bylo ludzie sa dziwni wiec odrazu napisze ze to co napisalem wyzej to byl wpis zartobliwy i zeby nikt sie nie wazyl tak robic :p Bo potem pretensje moga byc do mnie ;p
A może to jest szansa, jakiej my jeszcze nie widzimy? Może takie przejście da zarobić ciężką kasę? Trzeba to przemyśleć???
Witam, potrafilby ktos rozpisac wszystkie mozliwe kombinacje dla 20liczb? jesli tak to drugie pytanie ile takich kombinacji moglo by byc?
to sa liczby wybrane przezemnie. najwazniejsze pytanie za ile cza by bylo puscic taki zaklad
Ale MUSISZ podać ile ma być liczb ( skreśleń ) w zakładzie - bo ja jasnowidzem nie jestem i nie wiem do jakiej gry chcesz to użyć a w Multi Multi możesz grać na różne ilości skreśleń...
Na 10 skreslen to bedzie (tak mi sie zdaje)
10 - 184756 kombinacji
9 - 167960 kombinacji
7 - 77520 kombinacji
5 - 15504 kombinacji
2 - 190 kombinacji
1 - 20 kombinacji
10 - 184756 kombinacji
9 - 167960 kombinacji
7 - 77520 kombinacji
5 - 15504 kombinacji
2 - 190 kombinacji
1 - 20 kombinacji
Jesli sie pomylilem to mnie poprawcie bo pewien na 100% nie jestem.
Tomekzz nie wiem czy ci sie takie kombinowanie pyli 200k zakladow :p
Szansa wytypowania 10 liczb na 20 jest nie duza mowimy o realiach juz a nie o prawdopodobienstwie ktore w malym stopniu odzwierciedla to co sie dzieje. Mi udaje sie wytypowac wsrod 40 liczb okolo 15. Niestety gdy zawezam obszar do 20 liczb nie wyglada juz to tak ciekawie i maxymalnie co w 20 mam to jest 7 albo i mniej bo to 15 to max ile mi sie udalo. Prosta gra w MM nie jest. Ja probuje roznych sposobow dobierania liczb nie gram progresja bo poprostu mnie na to nie stac. Puszczam po 2 zaklady na losowanie patrze co sie dzieje czasem siadzie czasem nie.
Tomekzz nie wiem czy ci sie takie kombinowanie pyli 200k zakladow :p
Szansa wytypowania 10 liczb na 20 jest nie duza mowimy o realiach juz a nie o prawdopodobienstwie ktore w malym stopniu odzwierciedla to co sie dzieje. Mi udaje sie wytypowac wsrod 40 liczb okolo 15. Niestety gdy zawezam obszar do 20 liczb nie wyglada juz to tak ciekawie i maxymalnie co w 20 mam to jest 7 albo i mniej bo to 15 to max ile mi sie udalo. Prosta gra w MM nie jest. Ja probuje roznych sposobow dobierania liczb nie gram progresja bo poprostu mnie na to nie stac. Puszczam po 2 zaklady na losowanie patrze co sie dzieje czasem siadzie czasem nie.
WITAM!WEDŁUG MNIE TO TS DOPADŁ KRYZYS HE HE I DLATEGO TEN CYRK ZE ZMIANĄ DL I EL I JESZCZE 3ZŁ ZA KUPON DEKLE.
Z tego wynika że 5 w DL będzie jeszcze mniejsza,było 10% a będzie 8%,czy się mylę ...?
witam na 14tą 13,21,31 i 9,13,15,21,27,31 co do stawki za dużego to niech sobie lotto gra samo ja napewno 3zeta za zakład nie dam czyste zdzierstwo łaskawie 20zeta za 3kę? dobre ale mnie to nie rusza
Super program za naprawdę małe pieniądze do kupienia od 777ch.
Szczegóły na forum.
Szczegóły na forum.
podobno od 9 października duży lotek zmienia nazwę na LOTTO i będzie kosztował 3,zł za zakład. Grałem okazjonalnie raz na 3-4 tygodnie to teraz nie będę grał wcale.
witam, czy ktoś z was może orientuje się ile wynosiła najdłuższa przerwa w kolejnych losowaniach w wystąpieniu Plusa w MultiMulti a wcześniej w Multilotku, chodzi mi o przedziały dla Plusa: 1-20, 21-40, 41-60 i 61-80? Np jeśli wystapił Plus np 15, czyli z pierwszego przedziału to kiedy najpóżniej się powtórzył? Prosze o pomoc.Pozdrawiam..
Wszystko to możesz sam sprawdzić w dziale ( po lewej )WYNIKI - ustawiając przeglądanie na: niesortowane , a mając wtedy PLUSA jako ostatnią liczbę wystarczy te serie policzyć.
czy jest jakaś gotowa statystyka w necie która by to pomogła mi wyliczyć? Może ktoś z was zna taką?
czy są jakieś automatyczne ststystyki w necie które by mi to wyliczyły jakoś?
Do ph2008. Jeszcze jak bawiłem się w typowanie cyferek, które padną, to miałem dokładnie takie same wyniki jak Ty, mniej więcej średnią na poziome 7 cyfr na 20. Chodźbym nie wiem czego się chwytał (nie próbowałem tylko złożyć ofiary z dziewicy), nie byłem w stanie wycisnąc stale więcej cyfr z 20. Gram teraz w Totomixie na 3,4 czasem 5 cyfr, które nie padną i lepiej mi to wychodzi. Zdecydowanie polecam taką grę. Pozdrawiam.
http://www.tvn24.pl/-1,1618575,0,1,lotto-zabierze-wiecej--by-wiecej-dawac,wiadomosc.html
Gwarantowane 2 mln zł za "szóstkę", kumulacje w wysokości nawet 50 mln zł, ale i wzrost ceny jednego zakładu z 2 zł na 3 zł - takie zmiany zapowiada Totalizator Sportowy w Dużym Lotku. Zmieni się też nazwa tej najpopularniejszej gry losowej - na Lotto.
Jak poinformował rzecznik TS Piotr Gawron, od 9 października pula na wygrane pierwszego stopnia wzrośnie z 36 do 44 proc. W efekcie, zamiast "niepewnego" miliona, Lotto zagwarantuje za sześć prawidłowo wytypowanych liczb 2 mln zł. Zwiększy się też pula na pozostałe wygrane - za "piątkę" będzie wypłacane 5 tys. 300 zł, za "czwórkę" będzie można otrzymać ok. 240 zł, zaś za "trójkę" - 20 zł. Kumulacje będą częstsze i wyższe, nawet po 50 mln zł.
Jak zapewnia Gawron, wykupione już zakłady na losowania w Dużym Lotku pozostaną ważne także po wprowadzeniu nowej gry, a wygrane w losowaniach od 10 października będą wypłacane według nowych stawek. Jeśli do kumulacji dojdzie 8 października, pula przejdzie na kolejne losowania Lotto.
Jak poinformował rzecznik TS Piotr Gawron, od 9 października pula na wygrane pierwszego stopnia wzrośnie z 36 do 44 proc. W efekcie, zamiast "niepewnego" miliona, Lotto zagwarantuje za sześć prawidłowo wytypowanych liczb 2 mln zł. Zwiększy się też pula na pozostałe wygrane - za "piątkę" będzie wypłacane 5 tys. 300 zł, za "czwórkę" będzie można otrzymać ok. 240 zł, zaś za "trójkę" - 20 zł. Kumulacje będą częstsze i wyższe, nawet po 50 mln zł.
Jak zapewnia Gawron, wykupione już zakłady na losowania w Dużym Lotku pozostaną ważne także po wprowadzeniu nowej gry, a wygrane w losowaniach od 10 października będą wypłacane według nowych stawek. Jeśli do kumulacji dojdzie 8 października, pula przejdzie na kolejne losowania Lotto.
po zmianach mniej ludzi bedzie grac mniejsze szanse beda wygranej a komputer mniej do roboty bedzziie mial
3 zł za kupon duzego lotka?--zdzierstwo w biały dzien---spadną im obroty!
A czy w DL nie było takich zmian że raz na kwartał po kilku kumulacjach powinno być 20 mln???
Adres perkun.
http://typowanie-strategia-technika.beepworld.pl/tabeledlaaktualnych.htm
http://typowanie-strategia-technika.beepworld.pl/tabeledlaaktualnych.htm
Tak. Podszyłem się nawet pod Twój nick przed chwilą. A swoją drogą kiedy ja pisałem, że ML jest ok? Namawiam do gry u bukmacherów, czy też obstawiania zdarzeń lotto na betgun. Wprost mówię, że grając u totalizatora sportowego jest bardzo trudno cokolwiek wygrać. Pozdrawiam
wczoraj typowalem 5z10 i dzisiaj na typowaniach tez wyszla mi 5z10 czyli statystyki pomagaja
totalizator sportowy nie zdaje sobie sprawy ze podwyzki zniechecaja do gry przed ostatnimi podwyzkami duzego lotka gralem w to w kazde losowanie a gdy zrobili pojedynczy zaklad za 2zzl to gram sporadycznie
wedlug praw matematyki podwyzka do 3zl za zaklad jest ciosem w graczy
patrzac na ilosc wygranych piatek wynika ze 99,9 grajacych na piatki dostanie od ts fige z makiem
orientuje sie ktoś czy poza BETGUN jeszcze u jakiegos buka internetowego mozna obstawiac zaklady lotto??
Totalzator chyba liczy na powtórke z Włoch, ludzie nie będą grali, zrobi się kumulacja na 100 mln., wtedy każdy pójdzie, kupi te pare losów a oni zgarną ekstra kasę.
a jak ktos sprytem trafi np 6z 10 co nie jest latwe to za to moze kupic sobie gazete i sok owocowy gra sie czesto o pietruszke te wygrane sa kpina
www.totolotek.pl, tutaj masz mnóstwo możliwości obstawiania, wejdź w zakładki: zakłady losowe, tototrójka, totokeno.
wszyscy starzy gracze z ktorymi rozmawialem zgadzaja sie z teza ze odkad udoskonalil system ts trafic jest coraz trudniej
na totolotek.pl nie da sie obstawic przez internet - mozna tylko stworzyc sobie kupon i wyslac go potem w punkcie lub edytowac wczesniej wyslany kupon..
czy gdzies oprocz betguna znajde obstawianie wynikow MM i DL przez internet?
czy gdzies oprocz betguna znajde obstawianie wynikow MM i DL przez internet?
właśnie na totolotek.pl
Poszukaj regulaminu odnośnie Ligi Mixu.
To jest właśnie obstawianie przez internet.
Poszukaj regulaminu odnośnie Ligi Mixu.
To jest właśnie obstawianie przez internet.
juz kiedys szukalem tego na ich stronie.
"III. ZASADY ZAWARCIA OTWARTEGO ZAKŁADU
1. Zawarcie Otwartego zakładu odbywa się tylko i wyłącznie w Punkcie przyjmowania zakładów Organizatora. "
i
"I. ZASADY OGÓLNE
1. E-promocja jest promocją prowadzoną przez Organizatora, która umożliwia Uczestnikowi doprecyzowanie za pośrednictwem E-Konta uprzednio nabytego Otwartego zakładu. "
wszystko w temacie totolotek.pl ;)
inne propozycje??
"III. ZASADY ZAWARCIA OTWARTEGO ZAKŁADU
1. Zawarcie Otwartego zakładu odbywa się tylko i wyłącznie w Punkcie przyjmowania zakładów Organizatora. "
i
"I. ZASADY OGÓLNE
1. E-promocja jest promocją prowadzoną przez Organizatora, która umożliwia Uczestnikowi doprecyzowanie za pośrednictwem E-Konta uprzednio nabytego Otwartego zakładu. "
wszystko w temacie totolotek.pl ;)
inne propozycje??
Idź do punku Totolotka/Totomixa i powiedź, że chcesz grać przez internet. Wszystko ci wytłumaczą.
ja byłem w totolotku i mówił koleś że u nich nie mozna grać w lotto ;/
lukaszm >>>> przeczytaj to:
http://totolotek.pl/ligamixu/
http://totolotek.pl/ligamixu/
CHYBA ZACZNE GRAC SOBIE W EKSPRESS LOTKA TAM PRZYNAJMIEJ SPADNIE CENA ZAKLADU Z 1,50 zl na 1 zl . Poprostu znizka ekspressu jest chwytem TSa ze niby sa mili i dobrzy bo takze zmiejszaja ceny tylko tyle ze EL gra duzo mniej ludzi
expres kosztuje 1.25
Wlasnie najdluzej oczekiwana trojeczka -982 losowania padla-12,23,57-zapisalem ja wczoraj i na 22 miala isc,no i za pozno
Użytkownik "kulkomaniak"(postów 1) napisał na forum:
"Talizman graj póki jeszcze możesz bo w Totolotku S.A. od pażdziernika podobno nie można będzie można już grać w żadne gry związane z TS,takie chodzą słuchy w firmie. A od 1 stycznia bedzie opodatkowana gra u buków internetowych podobno 25% stawką od wygranych niezależnie od wysokości wygranej"
Według mojego rozumowania to ma sens.
Wykurzyć z rynku ostatniego bukmachera jakim jest Totolotek(wszak jest to spólka grecka)który oferuje gry na liczby i wtedy napewno TS pozostanie jedynym na rynku(brak konkurencji) u którego TRZEBA będzie grać w LOTTO.
Udało im się z Fortuną,STS-em i Milenium to dlaczego ma im się nie udać z Totomixem.
"Talizman graj póki jeszcze możesz bo w Totolotku S.A. od pażdziernika podobno nie można będzie można już grać w żadne gry związane z TS,takie chodzą słuchy w firmie. A od 1 stycznia bedzie opodatkowana gra u buków internetowych podobno 25% stawką od wygranych niezależnie od wysokości wygranej"
Według mojego rozumowania to ma sens.
Wykurzyć z rynku ostatniego bukmachera jakim jest Totolotek(wszak jest to spólka grecka)który oferuje gry na liczby i wtedy napewno TS pozostanie jedynym na rynku(brak konkurencji) u którego TRZEBA będzie grać w LOTTO.
Udało im się z Fortuną,STS-em i Milenium to dlaczego ma im się nie udać z Totomixem.
wydaje mi sie ze ostatnio dlatego nie bylo szostki ze znow wykombinowali liczbe 7
to juz skandal co ten totalizator wyprawia tylko w Polsce moze tak byc ,oni mysla ze tym sposobem zwieksza swoje obroty-paranoja