Wpisy 5 326 509 – 5 326 619
5 maja 2025 12:36 → 5 maja 2025 14:48, 100 wpisów
@5 326 507 Kawasaki: A nie lepiej 5 marzeń?
Arka..W ekstra..Warta na dnie kibla.. I 2 liga Witka chyba że cud jakiś..
5 to juz we wlasnym zakresie. nie moge narazac lotto na takie straty
To nie jest zło
@5 326 515 Kawasaki:
Jak wygramy to zrobimy reklamę TS że jest okej
Jak wygramy to zrobimy reklamę TS że jest okej
@5 326 515 Kawasaki:
Zara jade rozwieźć pizzę
Zara jade rozwieźć pizzę
@5 326 515 Kawasaki:
Te Baby to do przemyślenia
Te Baby to do przemyślenia
@5 326 520 Kawasaki: Tak zrób
Ja się zastanawiam czy nie wziąć 500 000 000 000 sztuk
Ja się zastanawiam czy nie wziąć 500 000 000 000 sztuk
Odblokowano możliwość pisania publicznie dla kont starszych niż 7 dni, ale ponadto UWAGA Nowe ustawienie odnośnie możliwości blokowania:

Dla osób, które cenią swoją prywatność i chcą mieć kontakt jedynie ze znanymi użytkownikami, jest możliwość blokowania wszelkich wpisów od kont młodszych niż 1 rok. Jeśli ktoś ustawi to sobie w profilu to nie musi się martwić, że ktoś nowy stworzy konto i zobaczy jego wpisy zanim się go zablokuje, taka osoba nigdy nie zobaczy jego wpisów.
To ustawienie + blokada osób niechcianych o długim stażu na multipasko, gwarantuje spokojne pisanie na czacie. Nie ma bowiem wtedy możliwości, że ktoś nowy nagle wejdzie na czat i podglądnie wpisy zanim da się mu blokadę.
Zauważyliśmy, że jest duża grupa osób, które ciągle monitoruje nowe konta i w trosce o swoją prywatność ciągle musi je monitorować i blokować. To ustawienie spowoduje, że nie ma już takiej konieczności, jeśli ktoś sobie nie życzy widzieć wpisy od nowych osób. Takie nowe osoby, również nie zobaczą Twoich wpisów (ustawienie działa w obie strony).

Dla osób, które cenią swoją prywatność i chcą mieć kontakt jedynie ze znanymi użytkownikami, jest możliwość blokowania wszelkich wpisów od kont młodszych niż 1 rok. Jeśli ktoś ustawi to sobie w profilu to nie musi się martwić, że ktoś nowy stworzy konto i zobaczy jego wpisy zanim się go zablokuje, taka osoba nigdy nie zobaczy jego wpisów.
To ustawienie + blokada osób niechcianych o długim stażu na multipasko, gwarantuje spokojne pisanie na czacie. Nie ma bowiem wtedy możliwości, że ktoś nowy nagle wejdzie na czat i podglądnie wpisy zanim da się mu blokadę.
Zauważyliśmy, że jest duża grupa osób, które ciągle monitoruje nowe konta i w trosce o swoją prywatność ciągle musi je monitorować i blokować. To ustawienie spowoduje, że nie ma już takiej konieczności, jeśli ktoś sobie nie życzy widzieć wpisy od nowych osób. Takie nowe osoby, również nie zobaczą Twoich wpisów (ustawienie działa w obie strony).
@5 326 525 Gosia__77: To zagraj
7,17,27,37,47,57,67
7,17,27,37,47,57,67
@5 326 527 tomcio1972:
@5 326 529 Gosia__77:
Odblokowano możliwość pisania publicznie dla kont starszych niż 7 dni, ale ponadto UWAGA Nowe ustawienie odnośnie możliwości blokowania:

Serdecznie witam wszystkich milosnikow zielonej strony zycze miltgo dnia oraz trafnych typowan i wysokich wygranychja 8 zl wygralem w szybkie 600 pomalu odrabiam straty
Przed chwilą w grze Keno padło 1 x 8/8 (10 000 zł). Zobacz szczegóły
ide do ogrodka wysiac fasol a pomidory w szklarnii juz kwitna jeszcze troche i bedom zbiory
ludzie pierwszy miejsce tak wybierają 10 ,, nie 13 ,,tez nie a joo postawiam ,, 16,, moze ten ..1/1
@5 326 532 krzysio:
Ale zimno..zamiast kupic buty letnie..znioslem ze strychu jesienne..
@5 326 531 Pasko:
Adminie Multipasko, zwyciężył rozsądek – gratulacje!
Społeczność, która miała czelność wyrażać opinie, z wdzięcznością przyjmuje ograniczenia wypowiedzi. Dziękujemy w imieniu tych, którym dane było zasmakować dobrodziejstw ciszy. W końcu warto walczyć w dobrej wierze – prawda? Szczególnie gdy nagrodą są stygmaty, które tak starannie rozdałeś tym, którzy „zasłużyli” na szykany.
To naprawdę budujące, że żaden ślad po tym nie zniknie – przecież każdy znak niesprawiedliwości to swoisty order... tylko na opak.
Smutne to i przykre.
Pozdrawiamy – mimo wszystko.
Adminie Multipasko, zwyciężył rozsądek – gratulacje!
Społeczność, która miała czelność wyrażać opinie, z wdzięcznością przyjmuje ograniczenia wypowiedzi. Dziękujemy w imieniu tych, którym dane było zasmakować dobrodziejstw ciszy. W końcu warto walczyć w dobrej wierze – prawda? Szczególnie gdy nagrodą są stygmaty, które tak starannie rozdałeś tym, którzy „zasłużyli” na szykany.
To naprawdę budujące, że żaden ślad po tym nie zniknie – przecież każdy znak niesprawiedliwości to swoisty order... tylko na opak.
Smutne to i przykre.
Pozdrawiamy – mimo wszystko.
@5 326 544 Anna9: nie wiem o jakiej społeczności piszesz.
@5 326 531 Pasko: dziękuję za tą opcje
@5 326 544 Anna9: nie wiem czy słyszałaś ostatnio o morderstwie lekarza ortopedy ... pacjent wmówił sobie i był przekonany, że lekarz wstrzyknął mu do łokcia jakąś truciznę. Miał paranoję na tym punkcie. Niestety ale obserwuję jakby paranoję chwilami w moim kierunku, że niby robię coś w złej wierze. Każdy kto tak myśli ma rodzaj paranoi jak dla mnie.
W związku z brakiem transmisji losowań o godzinie 14:00, wyniki pojawią się najszybciej jak to możliwe, zaraz po otrzymaniu danych, najczęściej do godziny 14:10.
@5 326 544 Anna9: zacznij myśleć logicznie. Czy ktoś poświęcił by 20 lat swojego życia na budowanie czegoś, aby potem specjalnie to niszczyć. Można oczywiście wyobrażać sobie, że jacyś użytkownicy walczą z portalem i chcą go zniszczyć ... ale żebym ja sam to robił własnemu dziecku to trochę dziwne by było nie sądzisz?
@5 326 546 Pasko: O społeczności, nie o aspoleczności - trollach,hejterach i siewcach nienawiści, którzy jakoś w żaden sposób nie pomieśli kar regulaminowych, a wręcz zostali nagradzani.
@5 326 552 Anna9: gdybym znał taki portal o jakim piszesz, to nigdy bym na niego nie wchodził. Więc dziwię się po co tu jesteś.
Dopisano wyniki Multi Multi
06, 22, 23, 34, 35, 38, 43, 48, 52, 54, 57, 60, 63, 69, 72, 73, 74, 75, 77, 80
Plusem jest liczba: 77
06, 22, 23, 34, 35, 38, 43, 48, 52, 54, 57, 60, 63, 69, 72, 73, 74, 75, 77, 80
Plusem jest liczba: 77
Stałe zestawy liczbowe Multi Multi
Przeanalizowano 18602 zestawów od 1970 graczy.Łączna wygrana przy grze bez opcji "Plus": 19 194 zł
Łączna wygrana przy grze z opcją "Plus": 42 722 zł
TOP 5 zestawów Multi Multi:
- jano33333 - koszt gry: 100,00 zł, wygrana: 4264 zł = 42,64 x koszt gry
- Kama - koszt gry: 22,50 zł, wygrana: 810 zł = 36,00 x koszt gry
- Kevika - koszt gry: 7,50 zł, wygrana: 200 zł = 26,67 x koszt gry
- jano33333333 - koszt gry: 100,00 zł, wygrana: 2608 zł = 26,08 x koszt gry
- jano3333 - koszt gry: 100,00 zł, wygrana: 2238 zł = 22,38 x koszt gry
Dopisano wyniki Kaskady - 01,03,06,07,08,11,13,14,15,18,20,22
Cześć
W miejscowości Piła padła wygrana 200 000 zł w zdrapce NEONOWE 13. Szczegóły oraz skan wygranej zdrapki
@5 326 553 Pasko:
Zawsze tak piszesz ale Anna9 ma rację. Są tu osoby które zachowują się wulgarnie i notorycznie łamią regulamin a Ty nie wyciągasz w stosunku do nich żadnych konsekwencji.
Zawsze tak piszesz ale Anna9 ma rację. Są tu osoby które zachowują się wulgarnie i notorycznie łamią regulamin a Ty nie wyciągasz w stosunku do nich żadnych konsekwencji.
@5 326 560 Sebastian_M: np. kto bo nie zauważyłem?
@5 326 553 Pasko: Ludzie Ci tego nie napiszą bo się boją że ich zbanujesz. To że ktoś tu przychodzi to znaczy że lubi tu być lub ma jakiś cel. Jednym z nich jest rozmowa lub typowanie liczb albo szukanie w mapkach takich które mogą się pojawić.
Osoby o których wspomina Anna9 niszczą Ci tę stronę. Czy Ty tego nie widzisz?
Osoby o których wspomina Anna9 niszczą Ci tę stronę. Czy Ty tego nie widzisz?
@5 326 561 Pasko: Najlepszym przykładem jest tu wujek47
Sebastianie masz rację popieram Ciebie Ci którzy używają języka wulgarnego powinni ponieść konsekwencje Anna9 też ma rację
@5 326 561 Pasko: Nie zauważyłeś a tyle razy monitowałem o jego zaczepkach i złym wulgarnym i niedopuszczalnym zachowaniu.
@5 326 561 Pasko: Taka jest prawda. My tu sobie rozmawiamy a taki wujek wchodzi i ty taki nie taki z grubej rury ubliża i czeka aż wyprowadzi kogoś z równowagi. O to mu chodzi.
@5 326 563 Sebastian_M: tak wiem, że masz z nim prywatne jakieś potyczki, ale po to są blokady. Większość multipaskowiczów bardzo chętnie wchodzi z dyskusje z wujkiem i nie ma tam sprzeczek.
Ponadto mam zapisany incydent, w którym niejako grozisz wujkowi i jest to niepokojący wpis. 5318532
Tak więc zastanów się po pierwsze nad sobą.
Ponadto mam zapisany incydent, w którym niejako grozisz wujkowi i jest to niepokojący wpis. 5318532
Tak więc zastanów się po pierwsze nad sobą.
@5 326 548 Pasko:
Adminie, zapewne umknął Ci uwadze mój wpis potępiający ten bandycki czyn. Trudno się dziwić — w końcu selektywna percepcja to dziś norma. Przykład, który przytaczasz, jest rzeczywiście świetny... ale tylko połowicznie. Świetny — bo pokazuje, jak ignorowanie i lekceważenie pacjenta może doprowadzić do tragedii. Niepasujący do Ciebie — bo Ty, Drogi Adminie, śmiercią się nigdy specjalnie nie przejmowałeś. Nawet wtedy, gdy była wynikiem szczucia, hejtu, nienawiści i prześladowania, które rozgrywały się tuż pod Twoim nosem. Taka drobnostka — ludzka tragedia — zawsze była dla Ciebie mało istotnym tłem do moderacyjnych popisów.
Adminie, zapewne umknął Ci uwadze mój wpis potępiający ten bandycki czyn. Trudno się dziwić — w końcu selektywna percepcja to dziś norma. Przykład, który przytaczasz, jest rzeczywiście świetny... ale tylko połowicznie. Świetny — bo pokazuje, jak ignorowanie i lekceważenie pacjenta może doprowadzić do tragedii. Niepasujący do Ciebie — bo Ty, Drogi Adminie, śmiercią się nigdy specjalnie nie przejmowałeś. Nawet wtedy, gdy była wynikiem szczucia, hejtu, nienawiści i prześladowania, które rozgrywały się tuż pod Twoim nosem. Taka drobnostka — ludzka tragedia — zawsze była dla Ciebie mało istotnym tłem do moderacyjnych popisów.
@5 326 570 Anna9: nie czytam wpisów od sztucznej inteligencji, pisze zbyt mądrze jak dla mnie
Dopisano wygrane Kaskady - padło 5 x 1000 zł
@5 326 568 Pasko: Ale tu nie chodzi o to czy on mnie lubi czy nie. I czy ja go lubię czy nie. Chodzi o to żeby zachowywał się chociaż w miarę kulturalnie .Jak tolerujesz u niego przekleństwa tu na czacie i wulgaryzmy to reaguj na zaczepki i ubliżenie innym użytkownikom.
@5 326 570 Anna9:
Dziękuję za Twój wpis – każda informacja o przykrych zdarzeniach jest dla nas ważna, a krytyka uczula nas na błędy w moderacji. Pragnę jednak sprostować kilka kwestii:
Twój wpis potępiający bandycki czyn oczywiście został przez nas odnotowany. Przykro mi, jeśli w natłoku zgłoszeń wydawało się inaczej, ale dokumentujemy i weryfikujemy wszystkie zgłoszenia dotyczące przemocy i nienawiści.
Nigdy nie traktowałem śmierci czy cierpienia obojętnie. Każda taka sytuacja jest dla mnie powodem do refleksji nad tym, jak jeszcze lepiej wspierać poszkodowanych i zapobiegać eskalacji agresji.
Moderacja to nie „popisy”, ale obowiązek utrzymania bezpiecznej przestrzeni. Czasami oznacza to wyciszenie ostrych sporów, innym razem – usunięcie treści, które mogą zaszkodzić ofiarom hejtu.
Jeśli masz konkretne przykłady przypadków, w których Twoim zdaniem zatailiśmy istotne informacje lub zaniechaliśmy interwencji, bardzo proszę o ich przesłanie – przyjrzymy się każdemu z osobna z odpowiednią uwagą.
Zależy mi, aby ta społeczność była miejscem merytorycznej dyskusji i wzajemnego szacunku. Zachęcam Cię więc do wspólnej pracy nad poprawą naszych procedur zamiast oskarżeń o „selektywną percepcję”. Jeśli to naprawdę AI popycha Cię do ostrego tonu, korzystajmy z jego możliwości, by lepiej formułować argumenty, a nie podgrzewać napięcie.
Dziękuję za Twój wpis – każda informacja o przykrych zdarzeniach jest dla nas ważna, a krytyka uczula nas na błędy w moderacji. Pragnę jednak sprostować kilka kwestii:
Twój wpis potępiający bandycki czyn oczywiście został przez nas odnotowany. Przykro mi, jeśli w natłoku zgłoszeń wydawało się inaczej, ale dokumentujemy i weryfikujemy wszystkie zgłoszenia dotyczące przemocy i nienawiści.
Nigdy nie traktowałem śmierci czy cierpienia obojętnie. Każda taka sytuacja jest dla mnie powodem do refleksji nad tym, jak jeszcze lepiej wspierać poszkodowanych i zapobiegać eskalacji agresji.
Moderacja to nie „popisy”, ale obowiązek utrzymania bezpiecznej przestrzeni. Czasami oznacza to wyciszenie ostrych sporów, innym razem – usunięcie treści, które mogą zaszkodzić ofiarom hejtu.
Jeśli masz konkretne przykłady przypadków, w których Twoim zdaniem zatailiśmy istotne informacje lub zaniechaliśmy interwencji, bardzo proszę o ich przesłanie – przyjrzymy się każdemu z osobna z odpowiednią uwagą.
Zależy mi, aby ta społeczność była miejscem merytorycznej dyskusji i wzajemnego szacunku. Zachęcam Cię więc do wspólnej pracy nad poprawą naszych procedur zamiast oskarżeń o „selektywną percepcję”. Jeśli to naprawdę AI popycha Cię do ostrego tonu, korzystajmy z jego możliwości, by lepiej formułować argumenty, a nie podgrzewać napięcie.
@5 326 571 Pasko: A szkoda, bo przecież nie raz dawałeś przykłady - tu na czacie.
@5 326 568 Pasko: Wujek 47 jak już się odzywa to zaczyna od ubliżania w moim kierunku i Jelonka. Jak milczymy to dalej nam ubliża a jak nie reagujemy to robi wpisy typu
1,2,3,4 lub inne aby coś pokazać tylko co?
1,2,3,4 lub inne aby coś pokazać tylko co?
@5 326 578 adek108:
W miejscowości powiat poznański padła wygrana 75 000 zł w zdrapce SUPER LINIE. Szczegóły oraz skan wygranej zdrapki
@5 326 575 Anna9: jak chcesz żeby nasze sztuczne inteligencje ze sobą gadały to sobie będą gadać. Ja wolę z wujkiem pogadać bo czuć w nim człowieka od razu
@5 326 577 Sebastian_M: ale przecież możesz go zablokować?
Dopisano wygrane Multi Multi
@5 326 568 Pasko: I Twoja zgoda na takie zachowanie niszczy Ci czat oraz stronę. Czyli bezpośrednio Ty nie jej nie niszczysz ale pośrednio tak swoją biernością.
@5 326 574 Pasko: Tu nie sztuczna inteligencja powinna godzić - jak już udowadniales, a admin.Sebastian pisze o wulgaryzmami, hejcie i groźbach , a Ty nie tylko milczysz, ale zezwalasz przez stygmatyzowanie użytkowników.
@5 326 582 Pasko: Mogę zablokować każdego poza Tobą ja to wiem. Ale czy tu chodzi o blokowanie osób czy o to żebyś zareagował na niestosowne a czasami bandyckie zachowanie?
@5 326 585 adek108: Jest cZLOwiekiem.
@5 326 587 Sebastian_M: Masz rację .
Sebastian_M: najgorsza jest cicha agresja. Wolę 100% normalną wściekłość czy nawet przekleństwo, bo to jest ludzkie, natomiast.
1. Cicha agresja (agresja bierna)
Definicja:
To styl oddziaływania, w którym osoba unika otwartego konfliktu, ale w subtelny sposób wyraża wrogość, niezadowolenie lub kontrolę.
Typowe przejawy:
Milczenie lub ignorowanie – „zawieszanie ostrza” zamiast konfrontacji,
Złośliwe żarty i sarkazm – pozornie niewinne, ale wywołujące poczucie winy lub dyskomfort,
Udawane niezrozumienie – „nie wiem, o czym mówisz” lub stałe dopytywanie, by przedłużać rozmowę i irytować.
1. Cicha agresja (agresja bierna)
Definicja:
To styl oddziaływania, w którym osoba unika otwartego konfliktu, ale w subtelny sposób wyraża wrogość, niezadowolenie lub kontrolę.
Typowe przejawy:
Milczenie lub ignorowanie – „zawieszanie ostrza” zamiast konfrontacji,
Złośliwe żarty i sarkazm – pozornie niewinne, ale wywołujące poczucie winy lub dyskomfort,
Udawane niezrozumienie – „nie wiem, o czym mówisz” lub stałe dopytywanie, by przedłużać rozmowę i irytować.
@5 326 590: to "stałe dopytywanie" to typowo Twój styl np.
@5 326 590 Pasko: Co wolisz i co praktykujesz , dałeś dowody.
@5 326 582 Pasko: Blokowanie nie rozwiązuje problemu jako całości.
Ja tak myślę i dużo osób również. Naprawdę dużo osób milknie jak widzi jak zachowuje się wujek47. Zauważ czasem jest jakaś fajna rozmowa. Przychodzi wujek47 ze swoimi wulgaryzmami i z napaścią i wtedy zostajemy sami bo nikt nie chce uczestniczyć w takiej atmosferze nienawiści.
Ja tak myślę i dużo osób również. Naprawdę dużo osób milknie jak widzi jak zachowuje się wujek47. Zauważ czasem jest jakaś fajna rozmowa. Przychodzi wujek47 ze swoimi wulgaryzmami i z napaścią i wtedy zostajemy sami bo nikt nie chce uczestniczyć w takiej atmosferze nienawiści.
@5 326 593 Anna9: oczywiście, że mogę przekląć ... w szczególnie w towarzystwie dobrze znanych mi osób, gdzie czuję się w pełni komfortowo i nikt mnie nie ocenia
@5 326 590 Pasko: Przecież wiesz że ja za każdym razem reaguję na chamstwo i wulgaryzmy skierowane do mnie lub do innej osoby. U mnie nie ma cichego oddziaływania na jakąś osobę. Co myślę to tu piszę. Dobrze o tym wiesz.
sebucha ,,, a kto pierwszy zrobili wulgaryzm ,, ale nie ktore ,, ludzie grzeczny
@5 326 590 Pasko: w punkt Pasko , masz 100 % racji
@5 326 590 Pasko: Poza tym z wujek47 nie da się normalnie rozmawiać bo on jest nastawiony na dokopanie i ubliżanie. On nawet jak nie jest wnerwiony to zaczepia i dokucza. Nie widzisz tego?
Dobra zwijam na ośrodek.. Trza piekąc.. Bo.. Niezbyt padało.. Mam prócz warzyw z.. Kilkadziesiąt słoneczników ale wiele kulawy g.. Muszę o nie dbać choć nie wiem ile z nich się nada..
@5 326 592 Pasko: Mówisz o mnie? No to ja mam taki styl. Ale spójrz na moje wpisy i nie zawsze są pytania. Prowadzę grzeczną i spokojną rozmowę. Lubię żartować. Czy to coś złego?
@5 326 598 krzysio: najgorsze jest udawanie grzecznego , jak jestem wściekła to pisze a nie ojej nie wypada oj oj a tak naprawdę chce wyprowadzić osobę z równowagi, dlatego seb i jemu podobni mają u mnie bloka na zawsze . Bo nie będę karmić trolli , kto chce lub musi z nimi rozmawiać to jego wola.
@5 326 592 Pasko: Powinieneś być zadowolony że ludzie chcą i lubią przychodzić na Twoją stronę i na Twój czat
@5 326 592 Pasko: Ktoś ostatnio mnie się spytał. Co musi zrobić wujek47 żeby dostał w końcu bana od Pasko?
Nie potrafiłem mu na to pytanie odpowiedzieć.
Nie potrafiłem mu na to pytanie odpowiedzieć.
Dobrze to chyba na tyle.
Nie ma sensu ciągnąć tej dyskusji ale dobrze by było aby dała do myślenia.
Idę dalej pracować
Miłego dnia.
Miłego dnia.
sebucja ,, twój konto hasła po co tak dawałeś jelonek to jest konto ,, tak przyszedł do mnie ,, tak urazil jeden raz pisał ,, co jest tak nie mozna tak dawać hasła
pasko .. przeczytaj sebastian tak dawał hasła jelonek ,, kto to pisał tak 

Pasko
Sebastian ma rację
Wchodzę na stronę i czytam jak Wujek bluzga i wyśmiewa wszystkich
To nie jest normalne zachowanie ,a blokować nie mam zamiaru nikogo
Sebastian ma rację
Wchodzę na stronę i czytam jak Wujek bluzga i wyśmiewa wszystkich
To nie jest normalne zachowanie ,a blokować nie mam zamiaru nikogo
Pamiętam tą stronę kilka lat temu ,były typowania i dużo śmiechu
a teraz strona zeszła na psy
kilka osób pisze
a teraz strona zeszła na psy
kilka osób pisze
Pasko zrób coś z tym problemem bo nie długo sam zostaniesz na tej stronie
@5 326 590 Pasko:
Aaa, czyli teraz bronienie kultury to zbrodnia, a agresja to cnota? Cieszę się, że zostało to wreszcie jasno powiedziane — bo przecież nic tak nie buduje zdrowej dyskusji jak wściekłość, wulgaryzmy i groźby. Świetny kierunek! Może jeszcze wprowadzimy ranking na najbardziej toksycznego użytkownika — Wujek74 już ma przewagę, widzę, że ma swoich fanów. A że przy okazji łamie regulamin i przepisy prawa? Cóż, szczegóły! Przecież najważniejsze, że "jest człowiekiem", prawda? Choćby z nazwy.
Ale skoro kultura to zagrożenie, to daj znać, czy mam się przerzucić na słownik bluzgów — żebyś nie poczuł się przypadkiem urażony moją uprzejmością. Bo najwyraźniej, jeśli ktoś mówi z szacunkiem, to musi być... podejrzany? Fascynująca logika. Może napisz poradnik — "Jak nienawiścią zdobyć serca tłumu". Bestseller murowany.
Aaa, czyli teraz bronienie kultury to zbrodnia, a agresja to cnota? Cieszę się, że zostało to wreszcie jasno powiedziane — bo przecież nic tak nie buduje zdrowej dyskusji jak wściekłość, wulgaryzmy i groźby. Świetny kierunek! Może jeszcze wprowadzimy ranking na najbardziej toksycznego użytkownika — Wujek74 już ma przewagę, widzę, że ma swoich fanów. A że przy okazji łamie regulamin i przepisy prawa? Cóż, szczegóły! Przecież najważniejsze, że "jest człowiekiem", prawda? Choćby z nazwy.
Ale skoro kultura to zagrożenie, to daj znać, czy mam się przerzucić na słownik bluzgów — żebyś nie poczuł się przypadkiem urażony moją uprzejmością. Bo najwyraźniej, jeśli ktoś mówi z szacunkiem, to musi być... podejrzany? Fascynująca logika. Może napisz poradnik — "Jak nienawiścią zdobyć serca tłumu". Bestseller murowany.
to zaczynamy mini