Wpisy 52 040 – 52 139
15 czerwca 2009 22:50 → 16 czerwca 2009 23:50, 100 wpisów
polecam publikację płochniarza,
warto przeczytać
http://www.ithink.pl/artykuly/biznes/firmy/multi-multi-nieporozumienie/
warto przeczytać
http://www.ithink.pl/artykuly/biznes/firmy/multi-multi-nieporozumienie/
Witam. Moze mi ktos podac link na strone STS-u bo chce przegladnac ich oferty na gry zagraniczne kulkowe.Czy tam tez jest kalkulator i czy mozna robic kupony?
witajcie
"Wielki Zderzacz Hadronów najpotężniejsza na świecie maszyna do eksperymentów fizycznych znowu rusza. Rozpoczęły się testy przed ponownym włączeniem urządzenia. Dziś podziemny akcelerator zwiedzał prezydent Lech Kaczyński." (onet.pl)
tego obawiam się najbardziej... :)
Pzdr.
"Wielki Zderzacz Hadronów najpotężniejsza na świecie maszyna do eksperymentów fizycznych znowu rusza. Rozpoczęły się testy przed ponownym włączeniem urządzenia. Dziś podziemny akcelerator zwiedzał prezydent Lech Kaczyński." (onet.pl)
tego obawiam się najbardziej... :)
Pzdr.
"- Robi wrażenie, natomiast to, co jest najistotniejsze, poza celami edukacyjnymi, innowacyjnymi to filozoficzne aspekty tych eksperymentów - dzielił się swoimi wrażeniami prezydent. Jego żona Maria komentowała pod ziemią: "To jest magia"."
to jest MAGIA MM... :)
sorki, ale nie mogłem się powstrzymać
Pzdr.
to jest MAGIA MM... :)
sorki, ale nie mogłem się powstrzymać
Pzdr.
A ja myślałem, że go już uruchomili kilka tygodni temu i że zrobił jakąś czarną dziurę, która wciągnęła samolot.
Stopniowo strona będzie w pełni przygotowywać się do obsługi MultiMulti. Obecnie pewne informacje są trochę nieosiągalne jak np. bilans typowań. Po losowaniu z godziny 22:00 tabelka z godziny 14:00 jest niejako nieosiągalna, bo kalendarz wskazuje tylko na jedno losowanie. Będę to poprawiał. Pozdrawiam
Swoją drogą jestem ciekaw jak OPA widzi te wygrane z dzisiejszego MM.
Byly przez chwile na stronie. Wydaje mi sie jedank ze to byl bardziej zart niz wyniki bo wygranych bylo mega duzo jak przy normalnym losowaniu ML, w co watpie ze ludzie z rana pognali i kupony posylali.
w normalnym kraju powinno być tak:
losowanie o 14.00, o 15.00 naliczone ilości wygranych i... od powiedzmy 16.00 wypłata wygranej, tak aby można było zagrać jeszcze na wieczorne losowanie :)
marzenie, ale może kiedyś... jak w końcu TS przekona się do Internetu
losowanie o 14.00, o 15.00 naliczone ilości wygranych i... od powiedzmy 16.00 wypłata wygranej, tak aby można było zagrać jeszcze na wieczorne losowanie :)
marzenie, ale może kiedyś... jak w końcu TS przekona się do Internetu
Witam,puzną nocą.Pozwolę Sobie na malutkie typowania MM.Ilosowanko:2,8,16,24,36,72,65 i IIlosowanko:56,78,43,22,12,11,33,a teraz jestem zmęczony i bieże Mnie spanko.Papa.
A na dzisiaj / na 14 i 22 / takie sobie skreśle liczby: 11,15,16,23,33,38,54,46,72
Witam wszystkich. Mam takie pytanie: czy ktoś może robił statystyki do ś.p. Multilotka przy pomocy programu Miliarder Lotto 3.0 ?. Bo teraz jest z tym problem bo program nie akceptuje 2 losowań z tą samą datą i nadpisuje losowania w bazie, jest tylko losowanie z 22. Losowania importuje z mbnetu. Ma ktoś na to jakąś radę?
A w Multiliczby program akceptuje 2 losowań z tą samą datą bez problemu.
MultiPairs i Viltomierz również, natomiast co do Miliardera, to może odśwież temat na forum - http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=1543
heh... temat odświeżony, ale sorry za post pod postem... bo jestem tu nowy i trochę inaczej się tu tekst rozkłada niż na innych forach. Administratora prosiłbym o wyrozumiałość...
AKLIM z tego co zauważyłem to wypłata MM o 14 chyba jest już 14.15,ale nie jestem na 100% pewny o 14.20 jest już na pewno.
jak się chce aby kupon wzioł udziałw losowaniu o 14:00 i 22:00 to zaznaczasz "ilość losowań" 2 ?
W porządku shakhall. Usunąłem tą podpowiedź z PRE, bo faktycznie często jest niepotrzebnie używane. Ponadto poprawiłem Twój wpis. Pozdrawiam
a tak na marginesie wracając do "kryzysu" jaki to niby jest to zauważcie że najbardziej po "dupie dostało USA państwa najbardziej chciwe jeśli chodzi o czyjeś szczęście w grach losowych, nie pamiętam jak to jest ale ktoś chyba tam ostatnio wygrał z 300 mln dolców to jak odebrał całość od razu to dostał chyba ponad 120 mln z tych 300 mln.
Chciwość państwa też nie popłaca:D
Chciwość państwa też nie popłaca:D
ewidentnie ustawiane losowania MM widac to po wygranych pełno tylko 0 + do tego nowa maszyna wiec mogą robić co chcą ewidentnie mniej wygranych 4/10 chyba ze ludzie mało grają moze to i dobrze
A mnie się wyśniły takie numerki:
37,40,42,44,47,52,55. Zagrałam może coś trafie. Miłego dnia.
37,40,42,44,47,52,55. Zagrałam może coś trafie. Miłego dnia.
coode moze jestem w bledzie ale z tego co ja slyszalem to z tych 300 mln dostał tylko 98 mil bo reszta to podatki nawet sam sie dziwiłem ze tak malo i podejrzewalam ze to pomyłka ,a jednak nie, ale jak mowie moze nie o tym samym piszemy.Jedno jest pewne ze jest to rozboj w Biały dzień.Pozdrawiam
Znalezione w necie:
"Jak to się robi w Ameryce
Największe wygrane na świecie padają w loterii PowerBall, czyli amerykańskim odpowiedniku Twojego Szczęśliwego Numerka. Rekordowa kwota została odnotowana dziesięć lat temu w stanie Indiana - 295 milionów dolarów, jak podaje serwis eurevic.com.pl. Był to efekt 17 krotnej (!) kumulacji.
40 milionów dolarów wygrał w 1984 roku Michael Witkowski, Polak mieszkający w Illinois.
Amerykanie mogą wybrać formę wypłaty: w gotówce lub w ratach. W przypadku, gdy zwycięzca zdecyduje się na gotówkę (jak robi większość), kwota wygranej zostaje znacznie uszczuplona. I tak z 295 milionów dolarów otrzymuje się zaledwie 160. W przypadku rocznych wypłat, w przeciągu 25 lat uzyska się prawie całą pulę. "
"Jak to się robi w Ameryce
Największe wygrane na świecie padają w loterii PowerBall, czyli amerykańskim odpowiedniku Twojego Szczęśliwego Numerka. Rekordowa kwota została odnotowana dziesięć lat temu w stanie Indiana - 295 milionów dolarów, jak podaje serwis eurevic.com.pl. Był to efekt 17 krotnej (!) kumulacji.
40 milionów dolarów wygrał w 1984 roku Michael Witkowski, Polak mieszkający w Illinois.
Amerykanie mogą wybrać formę wypłaty: w gotówce lub w ratach. W przypadku, gdy zwycięzca zdecyduje się na gotówkę (jak robi większość), kwota wygranej zostaje znacznie uszczuplona. I tak z 295 milionów dolarów otrzymuje się zaledwie 160. W przypadku rocznych wypłat, w przeciągu 25 lat uzyska się prawie całą pulę. "
a co z bonusem za 10/10 w MM??? Kto wie jaka kwota to jest po 2 losowaniach?
Znalezione w necie:
"
Amerykanin ledwo wiązał koniec z końcem, wygrał fortunę na loterii. Los kupił w miejscowości, która nazywa się ... Wygrany.
23-letni Neal Wanless mieszka wraz z rodzicami na ranczo w miejscowości Mission. Przed potężną wygraną rodzinie nie żyło się łatwo. Ojciec Neala zarabiał na życie handlując złomem.
Tego dnia Neal kupił kupony za 15 dolarów. Musiał po nie podjechać do miejscowości, która nazywa się Wygrany. Jak się okazało, kupione losy były tymi szczęśliwymi. Neal wygrał 232 miliony dolarów. Jest to jedna z największych sum wygranych na loteriach w USA.
Większość tych pieniędzy Neal będzie musiał oddać państwu - po odliczeniu podatków zostanie z 88 milionami.
- Dziękuję Bogu za tę wielką fortunę. Nie przepuszczę jej - powiedział zwycięzca. Neal dobrze wie na co wyda pieniądze. Po pierwsze kupi większy dom. Po drugie chce odpłacić mieszkańcom Mission za pomoc, jaką okazali jemu i jego rodzinie.
- Mam nadzieję, że dobrze wykorzystają te pieniądze. Ci ludzie bardzo ciężko pracują - powiedziała Cathy Vrbka, lokalna urzędniczka zajmująca się podatkami. "
"
Amerykanin ledwo wiązał koniec z końcem, wygrał fortunę na loterii. Los kupił w miejscowości, która nazywa się ... Wygrany.
23-letni Neal Wanless mieszka wraz z rodzicami na ranczo w miejscowości Mission. Przed potężną wygraną rodzinie nie żyło się łatwo. Ojciec Neala zarabiał na życie handlując złomem.
Tego dnia Neal kupił kupony za 15 dolarów. Musiał po nie podjechać do miejscowości, która nazywa się Wygrany. Jak się okazało, kupione losy były tymi szczęśliwymi. Neal wygrał 232 miliony dolarów. Jest to jedna z największych sum wygranych na loteriach w USA.
Większość tych pieniędzy Neal będzie musiał oddać państwu - po odliczeniu podatków zostanie z 88 milionami.
- Dziękuję Bogu za tę wielką fortunę. Nie przepuszczę jej - powiedział zwycięzca. Neal dobrze wie na co wyda pieniądze. Po pierwsze kupi większy dom. Po drugie chce odpłacić mieszkańcom Mission za pomoc, jaką okazali jemu i jego rodzinie.
- Mam nadzieję, że dobrze wykorzystają te pieniądze. Ci ludzie bardzo ciężko pracują - powiedziała Cathy Vrbka, lokalna urzędniczka zajmująca się podatkami. "
To w USA ładnie kombinują,to jest dopiero złodziejstwo,obracają gotówką i jeszcze na niej zarabiają.W tej chwili bonus MM jest blisko 29 tys.
Ale teraz chodzi o spostrzeżenia w MM.Przedziały(przedz.) od 1-40 i 41-80 , wczoraj te 2 losowania ,pierwszych 5 liczb z obu przedziałów tzn. 1,2,3,4,5 i 41,42,43,44,45 .W I los. pada 3,41,45,zostaje nam na II los. 7 liczb,te 3 odrzucamy.W II los. trafiamy 6/7,zawężając je do pierwszych 4 z obu przedz. wychodzi jeszcze lepiej...tylko taka ciekawostka.
Liczby w MM 55,56,57,58,59 i tak samo 60 tki identyczne,w ogóle wczoraj nie padły 65,66,67,68,69 jak również 27,28,29,30 i 37,38,39,40 ładnie to teraz jest widoczne na nowym kuponie.
Wczoraj w II losowaniu z 2 przedz. 41-80 "poszły wszystkie całe dziesiątki.
Wczoraj w II losowaniu z 2 przedz. 41-80 "poszły wszystkie całe dziesiątki.
W obu los. nie padły z przed. 1-40 na końcówki 7 i 0,tzn.:7,17,27,37 i 10,20,30,40.Z 2 przed. 41-80 nie padła żadna końc. 6 :46,56,66,76.To tyle dla tych którzy lubią sobie pogłówkować,niż liczyć na chybił,u mnie wczoraj tylko 1/9 z chybił.
Znalezione w necie:
"Za co płacimy kupując zakład w Dużego Lotka za 2zł?
1) Dodatek na rozwój sportu – 32 gr. Trafia on i zostaje rozdysponowany przez Ministerstwo Sportu.
2) Dodatek na rozwój kultury – 8gr. Trafia on i zostaje rozdysponowany przez Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego.
3) Podatek od gier – 32 gr. Podatek dla gier liczbowych wynosi 20% ceny zakładu nie wliczając tu dodatku na kulturę i sport.
4) Koszty działalności Totalizatora Sportowego – 26 gr. Realne koszty działania Totalizatora Sportowego(pomijając podatki) sięgają 450 mln zł.
5) Zysk Totalizatora sportowego – 20 gr. Zalicza się tutaj między innymi podatek dochodowy i dywidenda dla skarbu państwa.
6) Kwota przeznaczona na wygrane – 82 gr. Jest to 41% kwoty wydanej na zakup kuponu.
Totalizator zauważył, że to główna wygrana przyciąga do kolektur rzesze ludzi, dlatego aż 36% puli przeznaczonej na wygrane kierowane jest na „szóstki”, 10% na „piątki”, a pozostałe środki na „czwórki” i „trójki”. Warto zaznaczyć, że aż 55% przychodów, totalizator uzyskuje z zakładów w Dużego Lotka.
Ciężko nie zgodzić się z tezą, że „ludzie grają a budżet państwa wygrywa”. W samym 2007 roku Totalizator zarobił 356 mln zł brutto i odprowadził prawie 48 mln zł podatku dochodowego."
"Za co płacimy kupując zakład w Dużego Lotka za 2zł?
1) Dodatek na rozwój sportu – 32 gr. Trafia on i zostaje rozdysponowany przez Ministerstwo Sportu.
2) Dodatek na rozwój kultury – 8gr. Trafia on i zostaje rozdysponowany przez Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego.
3) Podatek od gier – 32 gr. Podatek dla gier liczbowych wynosi 20% ceny zakładu nie wliczając tu dodatku na kulturę i sport.
4) Koszty działalności Totalizatora Sportowego – 26 gr. Realne koszty działania Totalizatora Sportowego(pomijając podatki) sięgają 450 mln zł.
5) Zysk Totalizatora sportowego – 20 gr. Zalicza się tutaj między innymi podatek dochodowy i dywidenda dla skarbu państwa.
6) Kwota przeznaczona na wygrane – 82 gr. Jest to 41% kwoty wydanej na zakup kuponu.
Totalizator zauważył, że to główna wygrana przyciąga do kolektur rzesze ludzi, dlatego aż 36% puli przeznaczonej na wygrane kierowane jest na „szóstki”, 10% na „piątki”, a pozostałe środki na „czwórki” i „trójki”. Warto zaznaczyć, że aż 55% przychodów, totalizator uzyskuje z zakładów w Dużego Lotka.
Ciężko nie zgodzić się z tezą, że „ludzie grają a budżet państwa wygrywa”. W samym 2007 roku Totalizator zarobił 356 mln zł brutto i odprowadził prawie 48 mln zł podatku dochodowego."
Znalezione w necie - o lotto w Niemczech:
„ Najważniejsze, aby po wygranej zachować spokój, żadnych wystawnych przyjęć i zachować anonimowość” – radził jeden z ekspertów na łamach „Spiegel Online”. Inni doradzali, aby nie zmieniać natychmiast stylu życia, bo to może się skończyć katastrofą. Tak jak w przypadku jednego ze szczęśliwców. Po wygraniu 2,7 mln marek (1,35 mln euro) rzucił pracę, kupił salon samochodowy, w którym topił wygrane pieniądze. Nie miał przy tym prawa jazdy i kazał się wozić luksusową limuzyną. Gdy zabrakło pieniędzy, sam siadł za kierownicą. Zatrzymywany wielokrotnie przez policję płacił wysokie grzywny, aż w końcu sąd wymierzył mu 500 tys. marek kary. Dzisiaj żyje z zasiłku dla bezrobotnych i ma do spłacenia górę długów.
Inny z milionerów Lotto ruszył z pieniędzmi do knajp, restauracji i domów publicznych. Zmarł na marskość przeszczepionej wątroby. Jeszcze inny do dziś siedzi w więzieniu, bo gdy wszystko wydał, napadł na bank. Ale zdarzają się i przypadki bardziej zdumiewające. Kilka lat temu posiadacz kuponu z główną wygraną przez trzy miesiące zastanawiał się, czy odebrać 10 mln euro. Zawiadomił w końcu Lotto, że z wygranej rezygnuje, gdyż nie jest psychicznie gotów do zmiany swego stylu życia. Do dziś nie wiadomo, kim jest.
– Szansa na główną wygraną jest jak 1:140 000 000 – tłumaczy profesor matematyki Erhard Behrends. Innymi słowy to tak, jakby w liczącym 3,5 mln mieszkańców mieście zgubić parasol i starając się go odzyskać, zadzwonić na pierwszy lepszy numer z książki telefonicznej w nadziei, że odezwie się jego znalazca. Albo też, jadąc z zawiązanymi oczami samochodem z Berlina do Rzymu, wyrzucić przez okno jedną monetę i trafić w przydrożny słupek. – Ale przecież zawsze ktoś wygrywa – odpowiadają na takie argumenty zwolennicy gry w Lotto. Nie przekonują ich także statystyki, z których wynika, że z łącznej sumy 5 – 6 mld euro wpływających co roku do kas Lotto do graczy trafia jedynie połowa tej kwoty. Reszta ląduje w budżetach niemieckich landów w formie podatków lub opłat za koncesje."
„ Najważniejsze, aby po wygranej zachować spokój, żadnych wystawnych przyjęć i zachować anonimowość” – radził jeden z ekspertów na łamach „Spiegel Online”. Inni doradzali, aby nie zmieniać natychmiast stylu życia, bo to może się skończyć katastrofą. Tak jak w przypadku jednego ze szczęśliwców. Po wygraniu 2,7 mln marek (1,35 mln euro) rzucił pracę, kupił salon samochodowy, w którym topił wygrane pieniądze. Nie miał przy tym prawa jazdy i kazał się wozić luksusową limuzyną. Gdy zabrakło pieniędzy, sam siadł za kierownicą. Zatrzymywany wielokrotnie przez policję płacił wysokie grzywny, aż w końcu sąd wymierzył mu 500 tys. marek kary. Dzisiaj żyje z zasiłku dla bezrobotnych i ma do spłacenia górę długów.
Inny z milionerów Lotto ruszył z pieniędzmi do knajp, restauracji i domów publicznych. Zmarł na marskość przeszczepionej wątroby. Jeszcze inny do dziś siedzi w więzieniu, bo gdy wszystko wydał, napadł na bank. Ale zdarzają się i przypadki bardziej zdumiewające. Kilka lat temu posiadacz kuponu z główną wygraną przez trzy miesiące zastanawiał się, czy odebrać 10 mln euro. Zawiadomił w końcu Lotto, że z wygranej rezygnuje, gdyż nie jest psychicznie gotów do zmiany swego stylu życia. Do dziś nie wiadomo, kim jest.
– Szansa na główną wygraną jest jak 1:140 000 000 – tłumaczy profesor matematyki Erhard Behrends. Innymi słowy to tak, jakby w liczącym 3,5 mln mieszkańców mieście zgubić parasol i starając się go odzyskać, zadzwonić na pierwszy lepszy numer z książki telefonicznej w nadziei, że odezwie się jego znalazca. Albo też, jadąc z zawiązanymi oczami samochodem z Berlina do Rzymu, wyrzucić przez okno jedną monetę i trafić w przydrożny słupek. – Ale przecież zawsze ktoś wygrywa – odpowiadają na takie argumenty zwolennicy gry w Lotto. Nie przekonują ich także statystyki, z których wynika, że z łącznej sumy 5 – 6 mld euro wpływających co roku do kas Lotto do graczy trafia jedynie połowa tej kwoty. Reszta ląduje w budżetach niemieckich landów w formie podatków lub opłat za koncesje."
To w Końcu jaki byl powód zamknięcia gier liczbowych przez ministra finansów skoro buki tez dochód przynosiły bo placily jakiś tam podatek.Czy za malo bylo czy ktos nie dostał w kieszeń bo do dzis nie znamy prawdziwego powodu tego wydarzenia.A ja chciałbym wiedziec bo ze nie byly zgodne z przepisami to mozna bylo bez blokowania buków przepisy zmieniac tak jak w projekcie następuje zmiana w trakcie budowy,i projektant jest o tym powiadamiany i akceptuje,jak sa zgodne.A budowa nie staje tylko buduje sie dalej.
Link do artykułu o Polaku z Kanady , któremu odmówiono wypłaty wygranej w kwocie 43 mln $:
http://www.meritum.us/2009/03/24/w-piatek-13-wszystko-zdarzyc-sie-moze-nawet-26-milionowa-wygrana-w-lotto/
http://www.meritum.us/2009/03/24/w-piatek-13-wszystko-zdarzyc-sie-moze-nawet-26-milionowa-wygrana-w-lotto/
Artykuł z pisma E-Play , po zawieszeniu przyjmowania zakładów na gry losowe przez FORTUNĘ i TIPSPORT:
2009-06-10
Fortuna i Tipsport rezygnują z zakładów na lotto.
Fortuna Zakłady Bukmacherskie oraz Tipsport poinformowały o zaprzestaniu przyjmowania zakładów na wyniki gier liczbowych. Powodem są zastrzeżenia ministra finansów co do zgodności z prawem takich zakładów.
Obie firmy wystosowały specjalne oświadczenia na ten temat. Fortuna zdecydowała o tymczasowym wstrzymaniu przyjmowania zakładów, decyzja będzie obowiązywała do momentu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Spółka uwzględniła tym samym wątpliwości ministra finansów co do możliwości przyjmowania przez nią tego typu zakładów. W specjalnym oświadczeniu zarząd spółki zapewnił, że chce zagwarantować swoim graczom możliwość udziału w urządzanych przez nią przedsięwzięciach na zasadach wykluczających jakiekolwiek zastrzeżenia co do ich zgodności z prawem.
Tipsport w swoim oświadczeniu cytuje natomiast pismo Ministerstwa Finansów, które po przeprowadzonych kontrolach stwierdziło, że "oferowane przez Spółkę zakłady bukmacherskie na wyniki gier liczbowych nie spełniają warunku zakładu wzajemnego w rozumieniu ustawy o grach i zakładach wzajemnych".
Taki obrót sytuacji można uznać za mały triumf Totalizatora Sportowego, który od lat narzekał, że bukmacherzy przyjmują zakłady na wyniki gier liczbowych (takich jak Duży Lotek, Multi Lotek, Express Lotek czy Twój Szczęśliwy Numerek), które objęte są w Polsce monopolem państwa. Niestety do tej pory ustawa nie chroniła wyników losowań. Taki zapis miał pojawić się dopiero w nowelizacji. To intrygujące, że MF dopiero teraz dopatrzyło się uchybień względem obowiązującej ustawy, praktyka przyjmowania zakładów na wyniki losowań w grach TS trwała bowiem od kilku lat.
Co ciekawe, inne firmy bukmacherskie takie jak Betako, Totolotek czy WZB Milenium, a także wiele firm internetowych nadal przyjmują zakłady na losowania gier typu lotto. "
2009-06-10
Fortuna i Tipsport rezygnują z zakładów na lotto.
Fortuna Zakłady Bukmacherskie oraz Tipsport poinformowały o zaprzestaniu przyjmowania zakładów na wyniki gier liczbowych. Powodem są zastrzeżenia ministra finansów co do zgodności z prawem takich zakładów.
Obie firmy wystosowały specjalne oświadczenia na ten temat. Fortuna zdecydowała o tymczasowym wstrzymaniu przyjmowania zakładów, decyzja będzie obowiązywała do momentu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Spółka uwzględniła tym samym wątpliwości ministra finansów co do możliwości przyjmowania przez nią tego typu zakładów. W specjalnym oświadczeniu zarząd spółki zapewnił, że chce zagwarantować swoim graczom możliwość udziału w urządzanych przez nią przedsięwzięciach na zasadach wykluczających jakiekolwiek zastrzeżenia co do ich zgodności z prawem.
Tipsport w swoim oświadczeniu cytuje natomiast pismo Ministerstwa Finansów, które po przeprowadzonych kontrolach stwierdziło, że "oferowane przez Spółkę zakłady bukmacherskie na wyniki gier liczbowych nie spełniają warunku zakładu wzajemnego w rozumieniu ustawy o grach i zakładach wzajemnych".
Taki obrót sytuacji można uznać za mały triumf Totalizatora Sportowego, który od lat narzekał, że bukmacherzy przyjmują zakłady na wyniki gier liczbowych (takich jak Duży Lotek, Multi Lotek, Express Lotek czy Twój Szczęśliwy Numerek), które objęte są w Polsce monopolem państwa. Niestety do tej pory ustawa nie chroniła wyników losowań. Taki zapis miał pojawić się dopiero w nowelizacji. To intrygujące, że MF dopiero teraz dopatrzyło się uchybień względem obowiązującej ustawy, praktyka przyjmowania zakładów na wyniki losowań w grach TS trwała bowiem od kilku lat.
Co ciekawe, inne firmy bukmacherskie takie jak Betako, Totolotek czy WZB Milenium, a także wiele firm internetowych nadal przyjmują zakłady na losowania gier typu lotto. "
Wygrała milion dolarów zgodnie z horoskopem:
http://deser.pl/deser/1,83453,6194386,Lotto__sprzataczka_wygrala_milion__Pracy_nie_rzuci.html
http://deser.pl/deser/1,83453,6194386,Lotto__sprzataczka_wygrala_milion__Pracy_nie_rzuci.html
Apel do wszystkich...sprawdzajcie kupony, mimo tego jak maszyna wskazuje brak wygranych. Ja dzisiaj pobiegłem, dałem kupon,a wiem że miałem wygrane 4 złote. Maszyna stwierdziła brak wygranej, więc ja poleciłem zniszczenie kuponu, co młoda kobieta zrobiła na moich oczach. Dopiero potem przypomniałem sobie że przecież wczoraj wygrałem 4 złote, ale juz było "po ptokach". Od dzisiaj będę dokładnie sprawdzał każdy kupon.
4 główne trafienia w lotto przez to samo małżeństwo:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5618270,Lotto__znalezli_sposob_na_trafienie_szostki_.html
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5618270,Lotto__znalezli_sposob_na_trafienie_szostki_.html
39,23,14,29,71,75,72,28,34,64,1,52,18,57,31,69,77,68,11,---67 plus
13 liczb /wtorek i czwartek/ na dużego lotka.. . Może komuś przyniosą Szczęście??? 2, 4, 7, 12, 18, 20, 21, 27, 31, 33, 35, 37, 38... .
Skoro ta kuleczka tak szybko wskakuje do góry a on już mówi jak to liczba to jak to jest możliwe. Dawniej mówili jak spadła do końca a teraz już na górze a nie dopiero jak spadnie do końca? Nie dziwne?
skandal do potęgi!
jak można zobaczyć losowanie o 14:00 skoro nawet wejść na MULTI-MULTI ze strony lotto.pl się nie da
Czyste chamstwo i oszustwo
jak można zobaczyć losowanie o 14:00 skoro nawet wejść na MULTI-MULTI ze strony lotto.pl się nie da
Czyste chamstwo i oszustwo
ja ogladalem bez problemu ladny odbior
jeśli te wyniki są ok to mam 4/10 z plusem i 3/10 czyli zrobiłem buissnes z 10 zł zrobiłem 8 zł :D
no i 0/10 eh :( nie gram w to już tylko DL i nic więcej !
gdzie mozna było zobaczyć losowanie na żywo o 14;00
na lotto.pl zakładka losowania na żywo
mogłem w sumie nagrac telefonem ale mi sie nie chialo
wczesniej ładnie liczby wchodziły, nie raz liczby a wposób albo/albo, a teraz jak jest o 14 losowanie wszystko się chrzani. Pozatym co to znaczy, że losowanie jest dla wszystkich do oglądnięcia. Jest to instna gówno prawda! Zdołałem zobaczyć tylko logo multi multi i to wszystko. Lubiłem Multi Lotka, ale życzę TS, aby im te Multi Multi padło, jak najszybciej. Niech łatają dzure budżetową w inny sposób cwele pieprzone. Tusk i ta reszta z tymi kaczorami powinni dostać po ryjach i to porządnie. Dobra konczę bo się rozkręciłem...
gdzie była niby ta zakładka bo nie wiem ale mi nie było dane jej chyba widzieć:D ???
Codee - pod wynikami expressa na lotto.pl :) milego ogladania jutro, ja juz w to nie gram tylko DL
20 milionów dolarów wygrali w międzystanowej loterii Powerball Polacy z Colorado, Eugeniusz i Stanisława Markiewiczowie. Szczęśliwe numerki, które wybrali to 12, 16, 31, 33, 54 i Powerball 5.
Państwo Markiewiczowie przyjechali do USA pięć lat temu. Wcześniej mieszkali w Niemczech gdzie zostawili dorosłe dzieci. Oboje maja po 59 lat. Do momentu trafienia sześciu szczęśliwych cyfr pan Eugeniusz pracował jako elektryk a pani Stanisława jako kucharka. Teraz zamierzają wybrać się do Europy żeby zobaczyć rodzinę i być może kupić dom. Choć podczas konferencji prasowej w Denver nie sprecyzowali gdzie dom ma stanąć. Pan Eugeniusz chce też wymienić komórkę. Dziennikarzom pokazał starą i rzeczywiście nie wyglądała zbyt efektownie.
Państwo Marcinkiewiczowie grali w lotto od przyjazdu do USA. Za każdym razem skreślali te same numerki oparte na datach urodzin swoich i rodziny. Po wygraniu 20 milionów ponownie trafili, ale tylko 28 dolarów. Podczas wypełniania szczęśliwego kuponu wybrali opcję wypłaty pełnej sumy w 30 rocznych latach.
Państwo Markiewiczowie przyjechali do USA pięć lat temu. Wcześniej mieszkali w Niemczech gdzie zostawili dorosłe dzieci. Oboje maja po 59 lat. Do momentu trafienia sześciu szczęśliwych cyfr pan Eugeniusz pracował jako elektryk a pani Stanisława jako kucharka. Teraz zamierzają wybrać się do Europy żeby zobaczyć rodzinę i być może kupić dom. Choć podczas konferencji prasowej w Denver nie sprecyzowali gdzie dom ma stanąć. Pan Eugeniusz chce też wymienić komórkę. Dziennikarzom pokazał starą i rzeczywiście nie wyglądała zbyt efektownie.
Państwo Marcinkiewiczowie grali w lotto od przyjazdu do USA. Za każdym razem skreślali te same numerki oparte na datach urodzin swoich i rodziny. Po wygraniu 20 milionów ponownie trafili, ale tylko 28 dolarów. Podczas wypełniania szczęśliwego kuponu wybrali opcję wypłaty pełnej sumy w 30 rocznych latach.
A co z aktualizacja VILTOMIERZA?
Próbowałem, ale pominęło datę 16 i wskoczyło 17.06
Próbowałem, ale pominęło datę 16 i wskoczyło 17.06
Problem naprawiono. Proszę ponownie pobrać wszystkie wyniki w programie. Pozdrawiam
Pobrać pobrał. Ale czy przewidywana jest zmiana tabelki z datami?
Teraz przecież na np 15.06 jest dwa losowania.
Teraz przecież na np 15.06 jest dwa losowania.
ale jaja z wykazu wygranych ludzie wygrywają ale przekręnt totolotka graja w ciula po mojemu to znaczy po Sląku
2 losowania ok ale nie kosztem ceny kuponu powinien kosztowac conajmniej 1,25 pln.
Ja nie wiem czy losowania w ML są ustawiane i nie chcę na ten temat zabierać głosu, ale wiem jedno - od jutra mocno ograniczam swoją aktywność w graniu w MultiMulti. Nie będę wydawał każdego dnia 5 złotych aby zapłacić podatek od głupoty.
edi8. Można obstawiać 8 liczb w Totomix-ie. Wygrana za trafienie 8 liczb wynosi 19989.10 zł przy stawce 2 zł , łącznie z tym nieszczęsnym zdarzeniem nr.100 ŚR.KURS 1 EUR w NBP. Oczywiście potwierdzam że bonus jest naliczany tylko do 7 liczb. Typując 8 liczb bonusu już nie ma. Pozdrawiam.
slawomir71 >>> w wątku kolegi "1979" , poruszając wczoraj kwestię ilości liczb ML możliwych do zagrania - miałem na myśli tę 7-kę , bo tylko do niej jest wg komunikatu Totolotka ( Totomixa ) dopisywany korzystny bonus.Opcja grania na 8 liczb - ale już bonusu też jest możliwa.
Pozdrawiam
edi8
Pozdrawiam
edi8
tak ja wygralam wczoraj wyslalam pare 42-54 za 10 zl troche malo
ale dobre i to
ale dobre i to
dotyczy 52063...masz absolutna racje Codee...podatek w usa od wygranej powyzej 1 mln $ wyplacanej gotowka to -60% wygranej!!! przy wyplacie w ratach to tylko -30% wygranej kwoty...pozdro.
Ja grałam od jakiegoś czasu na dwa zakłady 7 i 5 skreśleń i wczoraj chciałam pożegnać ML /wkurzona!/ bo raczej nie będzie mnie stać na 2 losowania dziennie na te dwa zakłady.I wyobraźcie sobie o 22 godz. losowanie dało mi 6z7 -200,- i 4z5 -20,-zł.Za te 20,- zł dziś zagrałam jeszcze raz.Potem pobserwuję i ewentualnie zagram na na 1 zakład albo wymyślę coś innego.Trochę szkolę się na forach tej stronki.Przy okazji wszystkich pozdrawiam i życzę powodzenia.
Tak sobie myślę... A może "Fortuna" zawiesiła" grę w kulki tylko czasowo, bo te dwa losowania dziennie popieprzą jej cały cykl przyjmowania kuponów i pracy kolektur? Może muszą się najpierw lepiej przygotować? Tak sobie tylko myślę, ale tak po prawdzie to krew mnie zalewa na to MM i... nie gram.
Witam :)
Fortuna albo nie ma licencji albo ludzie za dużo wygrywali.Zakłady systemowe na DL są w STS.Dlaczego na MM nie moga być w Fortunie ?
Pozdrawiam
Fortuna albo nie ma licencji albo ludzie za dużo wygrywali.Zakłady systemowe na DL są w STS.Dlaczego na MM nie moga być w Fortunie ?
Pozdrawiam
Ciekawa piątka 9,32,50,64,70 do dnia 14 czerwca 2009 była zerówką a teraz w 4 losowaniach na nowej maszynie już 2 razy padła!!!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dotyczy wpisu Pasko 52111.
Wyniki do programu Viltomierz można owszem pobrać. Ale jak je wykorzystać? Jak sprawdzić pod kolejna datą czy dane liczby wystąpiły jeżeli są dwa różne zestawy wyników ? Może ja nie wiem jak to zrobić. Proszę o poradę. Czy program Viltomierz w tej nowej sytacji ma zastosowanie.
Tomasz.
Wyniki do programu Viltomierz można owszem pobrać. Ale jak je wykorzystać? Jak sprawdzić pod kolejna datą czy dane liczby wystąpiły jeżeli są dwa różne zestawy wyników ? Może ja nie wiem jak to zrobić. Proszę o poradę. Czy program Viltomierz w tej nowej sytacji ma zastosowanie.
Tomasz.
Kosmos dziś padł w dużego lotka :(((((((((((((((((((((((((((((((((
Każde losowanie oprócz daty ma swój numer i łatwo sobie ustawić że niższy numer losowania jest z godziny 14.00 Pozdrawiam
Witaj Tomaszu. Postaraj się zapomnieć o datach. Liczą się numery losowań, a daty jedynie są przyklejone do nich. Ważne jest, że maszyna oddała 4425 losowań i teraz możesz np. sobie coś poanalizować w ostatnich 30 losowaniach. Co więcej MultiPairs w każdej analizie ma w wyborze losowań opcję "Co X losowań" dzięki czemu można ustawić jeśli jest taka potrzeba, aby brał tylko losowania z godziny 14:00 lub tylko z 22:00 (co 2 losowań). Pozdrawiam
Najbardziej ogólnie można powiedzieć, że losowania parzyste będą zawsze o 14:00, a nieparzyste o 22:00. Pozdrawiam!
Chyba najlepszy sposób będzie jak wyślemy np. 9 tkę na chybił w ML i przez kolejne dni odrzucamy te liczby które wystąpią w losowaniach,jeśli zostanie ich najwyżej 4 szt. to można już działać...dziś padło mi 3/4 i to z plusem.Sens będzie oczywiście po rozpisce je na 3 liczby,nawet i bez plusa.
A pedały to tylko naliczają na tej stronie lotto,ile to można liczyć,czy oni to liczą na kartkach ???Dziadostwo.
Pasko.
Chodzi mi o to, że w programie Viltomierz np. w zakładce "wczytaj zestaw z pliku" wczytuję swoje liczby ... i mój zestaw do analizy nie potwierdzi się ponieważ widać tylko wynik analizy pod datą i wczoraj i dziś tylko analizuje moje zestawy pod kątem pierwszego wpisu z danego dnia. Tzn. Szukaj losowania itd... i nie pokazuje.
Być może coś źle robię ale chyba nie ma możliwości pokazać gdy wczytuje swoje zestawy czy już one były. Co innego gdy analizuję losowanie nr ..., ale gdy zestawy - prawy dolny przycisk w programie to pokazuje tylko jedno losowanie.
Pozdrawiam Tomasz.
Chodzi mi o to, że w programie Viltomierz np. w zakładce "wczytaj zestaw z pliku" wczytuję swoje liczby ... i mój zestaw do analizy nie potwierdzi się ponieważ widać tylko wynik analizy pod datą i wczoraj i dziś tylko analizuje moje zestawy pod kątem pierwszego wpisu z danego dnia. Tzn. Szukaj losowania itd... i nie pokazuje.
Być może coś źle robię ale chyba nie ma możliwości pokazać gdy wczytuje swoje zestawy czy już one były. Co innego gdy analizuję losowanie nr ..., ale gdy zestawy - prawy dolny przycisk w programie to pokazuje tylko jedno losowanie.
Pozdrawiam Tomasz.