Wpisy 50 313 – 50 412
28 maja 2009 12:49 → 29 maja 2009 19:37, 100 wpisów
Pasko, z całym szacunkiem, ale który szanujący się provider udostępni Ci dane swojego abonenta:) (chyba, że pracujesz w prokuraturze).
Witam :)
Dzis uparcie 19 :) 2 sopien progresji czoraj 4 wesła za pierwszym razem aby tak dalej:) sniła mi sie 15i35 ale o tylko ulotna maligna:):):
podrawiam graczy :)
Dzis uparcie 19 :) 2 sopien progresji czoraj 4 wesła za pierwszym razem aby tak dalej:) sniła mi sie 15i35 ale o tylko ulotna maligna:):):
podrawiam graczy :)
Z całym szacunkiem dla kibiców, ale śmieszy mnie kibicowanie drużynom zagranicznym. Wczoraj nawet nie oglądałem tego meczu, w przerwie na reklamę przełączyłem na ten mecz i co zobaczyłem wynik i tyle. Najgorsze mecze to są te jak grają angielskie drużyny. Kiedyś był taki MU grał z czymśtam, też nie oglądałem bo co mnie obchodzą angole (wybacz Pasko). Aż żal się robi jak ktoś z PL kibicuje barcy, wiem, że oni grają super, ich mecze są świetne, ale na Boga co to mnie obchodzi, oni grają na swój sukces i pieniądze dla swojego kraju. Gdyby to było jakaś polska drużyna to bym oglądał taki mecz, ale podjaranie się wygraną hiszpańskiej drużyny nie ma kompletnie sensu.
dsg >>>>>
Miej odrobinę szacunku dla tych którzy mają jakies zainteresowania.. ja jestem osobiscie kibicem MU i mój 9-letni syn tez:) z własnego wyboru, zdiwiłbys sie jaką ma pamiec do nazwisk zawodników i wyników meczy w lidze. Wole eby miał taką pasje niz miałby serwowac nudów po necie na przykład.
Pasja kolego to jest to cos co warto miec by nie wariowac w obecnym swiecie
pozdr
Miej odrobinę szacunku dla tych którzy mają jakies zainteresowania.. ja jestem osobiscie kibicem MU i mój 9-letni syn tez:) z własnego wyboru, zdiwiłbys sie jaką ma pamiec do nazwisk zawodników i wyników meczy w lidze. Wole eby miał taką pasje niz miałby serwowac nudów po necie na przykład.
Pasja kolego to jest to cos co warto miec by nie wariowac w obecnym swiecie
pozdr
Inżynier Mamoń z zasady nie chodził do kina - a szczególnie nie chodził na filmy polskie...
dsg.. ja też oglądałem ten mecz, i bardzo mi sie podobał, lubię angielską piłkę, chciałem żeby MU wygrał, ale Barca lepiej grała :) ludzie wolą oglądać takie mecze, niż nasza polską piłkę ..
www.joemonster.org/filmy/8164/Inzynier-Mamon-o-filmie-polskim
popieram
popieram
Dsg,rozumiem że jesteś patriotą(jak chyba każdy)i wolałbyś oglądać polskie drużyny w akcji;ja zresztą też.Ale bądźmy realistami,takiego poziomu gry to my chyba nie doczekamy na naszych boiskach.U nas trudno zobaczyć 3 celne podania po kolei a co Barcelona robi z piłką to miód dla oczu.
Jeśli grają polskie drużyny lub reprezentacja to oglądam i będę to robił zawsze ale piękny futbol trzeba obejrzeć również dla samego widowiska,i ku temu była właśnie wczoraj okazja.
Jeśli grają polskie drużyny lub reprezentacja to oglądam i będę to robił zawsze ale piękny futbol trzeba obejrzeć również dla samego widowiska,i ku temu była właśnie wczoraj okazja.
tak samo jest z polskim kinem, najbardziej widać to na festiwalach, ostatnio w Cannes. Niektórzy się jarają tym, że w jakiemś podrzędnym filmie na festiwalu jakiś Polak coś tam zrobił, np obsługiwał kamerę, czy napisał muzykę. Nie ma powodu do dumy. Nawet jeśli to zrobił jakiś Polak to nie w polskim filmie tylko zagranicznym. Prawda jest taka,że filmów polskich nie pokazuję się na takich festiwalach bo niestety są do kitu. Sukcesem będzie jeśli polski film zdobędzie kiedyś złotą palmę i polskie filmy będą się pojawiać na tym festiwalu równorzędnie z filmami z innych państw. Oczywiście lubię zagraniczne filmy i to bardziej niż polskie, ale wolałbym aby to Polska wyprodukowała taki film, że świat będzie się zachwycać. I prawdziwym nie będzie jakaś podrzędna rola w zagranicznym filmie, ale film, który będzie walczył z innymi filmami z innych krajów.
dsg napisał:
"Sukcesem będzie jeśli polski film zdobędzie kiedyś złotą palmę.."
Otóż pragnę Cię poinformować , iż już zdobył!!!
W 1981 roku "Człowiek z żelaza" Andrzeja Wajdy otrzymał przecież Złotą Palmę w Cannes....
"Sukcesem będzie jeśli polski film zdobędzie kiedyś złotą palmę.."
Otóż pragnę Cię poinformować , iż już zdobył!!!
W 1981 roku "Człowiek z żelaza" Andrzeja Wajdy otrzymał przecież Złotą Palmę w Cannes....
tomcio1972 jakieś konkrety (typy) na dziś posiadasz??byłbym wdzięczny
Pianista Polańskiego tez zdobył. Chociaż czy to polski film? No właśnie kiedy to było...z tym Wajdą? (81 rok)
gigo2
gram dziś te same parki co wczoraj tylko inaczej ułożone jako 3z7 i 3z12.
1 - 20-22
2 - 28-35
3 - 73-74
4 - 16-17
5 - 38-39
6 - 70-80
7 - 14-37
=============== system 3z7 za 15zł
8 - 2-68
9 - 77-78
10- 4-5
11- 10-11
12- 12-13
=============== system 3z12 za 13zł
To wszystko.
Może coś się powtórzy a może nie.
Wczoraj było za dużo piwka i nic mi się nie chciało wymyśleć nowego.
gram dziś te same parki co wczoraj tylko inaczej ułożone jako 3z7 i 3z12.
1 - 20-22
2 - 28-35
3 - 73-74
4 - 16-17
5 - 38-39
6 - 70-80
7 - 14-37
=============== system 3z7 za 15zł
8 - 2-68
9 - 77-78
10- 4-5
11- 10-11
12- 12-13
=============== system 3z12 za 13zł
To wszystko.
Może coś się powtórzy a może nie.
Wczoraj było za dużo piwka i nic mi się nie chciało wymyśleć nowego.
"Pianista" to produkcja międzynarodowa , więc dlatego - wobec Twojego zastrzeżenia co do filmu polskiego - nie wymieniłem go wśród polskich laureatów Złotej Palmy.
Za to "Człowiek z żelaza" to czysto krajowa robota i tuż przed stanem wojennym nagrodzona w Cannes a już przez WRON i ekipę Jaruzelskiego film został wycofany z listy kadydatów do Oscara.
Za to "Człowiek z żelaza" to czysto krajowa robota i tuż przed stanem wojennym nagrodzona w Cannes a już przez WRON i ekipę Jaruzelskiego film został wycofany z listy kadydatów do Oscara.
Piątka na dziś 23,26,32,36,39 , może coś z tego będzie : Wysokich :
Dzisiaj w dużym lotku może wystąpić "ciekawy układ liczb".
Obstawiłem dziś 10, 27, 29 w STS na DL.
Nie namęczyłem się za specjalnie z wyborem liczb, bo wybrałem parkę 10,27 która nie padła od dawna - coś ok. 700 losowań,oraz 29 które nie padło od 28 losowań.
1 zakład: 29
2 zakład: 10,27
3 zakład(2z3) 10,27,29
Nie namęczyłem się za specjalnie z wyborem liczb, bo wybrałem parkę 10,27 która nie padła od dawna - coś ok. 700 losowań,oraz 29 które nie padło od 28 losowań.
1 zakład: 29
2 zakład: 10,27
3 zakład(2z3) 10,27,29
"ciekawy układ liczb zgarniam dzisiaj pule
Kolego Tomcio mam taką prośbę do Ciebie czy mógłbyś podawać swoje typy na parki do godz 14.30 bo o 15 koncze robote i jadę do domu około godziny a w miejscu gdzie pracuje po robocie mógłbym sobie puscic w fortunie Twoje parki a w mojej pipidówie niema fortuny
fajnykazik>>> jeśli tylko na to czas pozwoli to podać mogę co będę grał.
Nie sugeruj się za bardzo parkami które gram osobiście bo do takich szczęściarzy którzy często wygrywają to nie należę.
Wczoraj udało się wygrać i następny raz moze być za ho ho....
Na forum są tematy poświęcone "parkomanii" i również tam są ludzie którzy dość "szcześliwie" typują parki.
To są liczby a ich raczej nie można podać na tacy i zapewnić że się wygra....
Mam nadzieję ze rozumiesz o co mi chodzi.
Nie sugeruj się za bardzo parkami które gram osobiście bo do takich szczęściarzy którzy często wygrywają to nie należę.
Wczoraj udało się wygrać i następny raz moze być za ho ho....
Na forum są tematy poświęcone "parkomanii" i również tam są ludzie którzy dość "szcześliwie" typują parki.
To są liczby a ich raczej nie można podać na tacy i zapewnić że się wygra....
Mam nadzieję ze rozumiesz o co mi chodzi.
Od paru tygodni obserwuję stronę PASKO i widząc że coraz więcej kobiet udziela głosu na tej stronie myślę że ja też dołączę do grona kulkowiczów pozdrawiam
elwira - witaj , ale trzeba Ci wiedzieć że nie wszystkie kobiece nicki należą do kobiet...
Pzdr.
edi8
Pzdr.
edi8
I mówiłem że wejde z innego kompa.
Edi8 popieram jednak ciebie. Dzieki twojej zajebistej metodzie doboru parek, wygrałem wczoraj 1780 zł. Tak trzymaj. Sorry za te wszystkie złosliwe uwagi.
Pozdro
Edi8 popieram jednak ciebie. Dzieki twojej zajebistej metodzie doboru parek, wygrałem wczoraj 1780 zł. Tak trzymaj. Sorry za te wszystkie złosliwe uwagi.
Pozdro
Witam odebrałem wygrana dobrą wypłate na czysto za to że wygrała barsa jestem hepi :)co słychac eduś 8 bo jestem nie na czasie pracuje sie za dnia ciężko ;)
edi8 wiem że są różne upodobania ale ja to ja a moje typy to 1,19,28,36,54,77 poz.
Jeszcze zajrzę przed losowaniem i zaraz poprowadzę losowanko :) I bedzie kolejna kumulacja to wam obiecuje ja Daniel Wieleba !
Swoją drogą, czy myślicie, że lotto zmieniłoby ilośćlosowanych kul?
To chyba raczej nie możliwe...
To chyba raczej nie możliwe...
nie będzie ja dzisiaj wygrywam wszystko
jak wygram to wszystkim co tutaj śa odpale po 100zl
wieleba
zamiast losowanie prowadzić to dlaczego mrugałeś koleżance światłami?
zamiast losowanie prowadzić to dlaczego mrugałeś koleżance światłami?
Czarowałem ją podrywałem znaczy ;)
Znaczy opa hopa masz 6/7 z plusem czy 6/7 to i tak nie lada wyczyn !
Kolego , dlaczego się podemnie podszywasz ?
Dobranoc ! Macie kumulację ! Tak jak obiecałem !
Ja dzisjaj trafiłem w DL 2 x 4/6 , tylko szkoda, że w lotto, bo u buka postawiłem na inne liczby...
OPA nie przejmuj się tak, bo ja jakbym te 4 trafione liczby obstawił u buka, to bym miał kupe kasy,a tak parę setek !!! Mówi się trudno i żyje się dalej !!!
Wygrałem w Express Lotku 174154.30, jutro będe pajacował w studiu. Jupi!
ile placą za 4 w D.L na 8 skreslen -sytem?????????????
to nie ja trafiłem tylko kolega i zadzwonił do mnie czy wiem jak wiecie to proszę o odpowiedz
Drugie typowanie i 5 w DL szkoda, że nie w realu:( fart nowicjusza:)
to z 500 zl będzie ?????
No i padło 27 na florydzie :)
eeelllaaaa no padlo troche kaski na dalsza gra jest chociaz szlo z niej wiecej kasy wyciagnac poz...
haha polinii widze ze i ty pobudke masz z rana przez te 27:)Dobrze ze padło choc tam idzie cos wygrac bo w naszym ML mam ostatnio katastrofe.A kogucik pewnie spi i nie wie ze wygrał heh:)
Polinii tylko tam juz wszystko ciekawe padło i teraz nie ma się zabardzo czego uczepic oc pare wizji mam.A dzis na ml 23,33,36,54,67,19 przy mojej ostatniej passie obstawic ze te nie padną hehe:)
eeelllaaaa no dokladnie tak teraz trzeba odczekac troche a kogucik jak wstanie to bedzie mial mila niespodzianke jak my
ale cudowny poranek 5 w Dl, szkoda tylko że tak mało płacą, no cóż juz takie mam szczęście. Miłego dnia dla wszystkich kulkowiczów :)
Pewniak ML 80
Parka ML 70,79
Trójka ML 72,75,77
Piątka ML 71,73,74,76,78
Dziesiątka ML 70,71,72,74,75,76,77,78,79,80 - typy ML na 29.05.09
DL & EL: 1,3,5,7,9,11,14,20,22,35,39,42 - na 30.05.09 :)
Parka ML 70,79
Trójka ML 72,75,77
Piątka ML 71,73,74,76,78
Dziesiątka ML 70,71,72,74,75,76,77,78,79,80 - typy ML na 29.05.09
DL & EL: 1,3,5,7,9,11,14,20,22,35,39,42 - na 30.05.09 :)
Liczy mogące się pojawić
1. w 6-ce DL (4698) na 30.05.09: 2,44,47
2. w 20-ce ML (4407) na 29.05.09: 1,3,4,8,9,14,18,24,27,29,32,40,44,47,56,60,62,63,65,69,77 :)
1. w 6-ce DL (4698) na 30.05.09: 2,44,47
2. w 20-ce ML (4407) na 29.05.09: 1,3,4,8,9,14,18,24,27,29,32,40,44,47,56,60,62,63,65,69,77 :)
witam graczy Arek 76 czy spisać czołówkę z Ml,DL & EL: 1,3,5,7,9,11,14,20,22,35,39,42 - na 30.05.09 :)to to miało by być wiarygodne coś nie tak , ja na wczorajsze Dl właśnie takie wytypowałam i pech padły w Ml,
eeeeellllaaaaa nie sprawdzałem jeszcze wyników Fortuny ale jak padlo 27 to jestem bardzo szczesliwy.Przyniosłas najwspanialsza informacje dla mnie w dniu dzisiejszym.Serdecznie Ci dziękuje.Pozdrawiam
Kogucik wyniki 1-10-15-27-36.Wiedziałam że się ucieszysz :)a miałam jeszcze trójke 1,27,33 i klapa ale i tak jest super.Ciesze sie z wami:) pozdrawiam i szczescia w dzisiejszych losowaniach:)
eeeellllaaaa tak spi snem koguta,ale juz się cieszy,kurki radośnie gdakają,a ja chodzę po kurniku jak paw choc duzo mi brakuje, ale nie wazne jak kto wyglada tylko jak się czuje.Serdeczne dzięki za wiadomosc.To będzie milutki dzień choc w Krakowie pochmurny.Serdecznie wszystkich pozdrawiam.
witam,a o co chodzi z tym systemem na kuponie lotka,jka w to sie gra i placi?odpiszcie np. na duzego
gomez>>> jeśli chcesz zagrać np. w Totalizatorze Sportowym w DL na większą ilość liczb ale bez mozolnego ich rozpisywania na wiele zakładów , to możesz zrobić to na jednym zakładzie systemem pełnym , w którym będą zawarte wszystkie kombinacje.
I tak w odniesieniu do 8 wybranych liczb skreślonych na 1 zakładzie - zawierasz w ten sposob 6z8=28 zakładów prostych na tym 1 zakładzie.
Jego koszt nadania to stawka za 1 zakład x 28, czyli 28x2zł=56zł.
Trafiając 3z8 liczb dostaniesz jako wygraną 10 "trójek" po 16zł = 160zł.
Trafiając 4z8 liczb dostaniesz za 6 "czwórek" i 16 "trójek".
I tak w odniesieniu do 8 wybranych liczb skreślonych na 1 zakładzie - zawierasz w ten sposob 6z8=28 zakładów prostych na tym 1 zakładzie.
Jego koszt nadania to stawka za 1 zakład x 28, czyli 28x2zł=56zł.
Trafiając 3z8 liczb dostaniesz jako wygraną 10 "trójek" po 16zł = 160zł.
Trafiając 4z8 liczb dostaniesz za 6 "czwórek" i 16 "trójek".
Witam grajacych :)
Mam propozycje do pełnoletnich graczy ML dotyczaca załozenia spółdzielni do gry na 1 liczbę progresją.
Nie bede teraz na czacie, wieczorem tak.
Zainteresowanych pozwaznie tematem prose o kontakt meilowy (meil w moim profilu)
Pozdrawiam i wysokich for all :))
Mam propozycje do pełnoletnich graczy ML dotyczaca załozenia spółdzielni do gry na 1 liczbę progresją.
Nie bede teraz na czacie, wieczorem tak.
Zainteresowanych pozwaznie tematem prose o kontakt meilowy (meil w moim profilu)
Pozdrawiam i wysokich for all :))
chybił trafił tez dobre jest
http://www.efortuna.pl/kupon/ukazat-tiket.php?odkaz_sazenky=IDef2bfba6bf47fee74b8f320d2edb0ad8
http://www.efortuna.pl/kupon/ukazat-tiket.php?odkaz_sazenky=IDef2bfba6bf47fee74b8f320d2edb0ad8
A teraz cos dla kobiet niezwiązane z tematem gier:
Modlitwa wieczorna kobiety
Ojcze nasz, który jesteś w niebie
Mam taką prośbę wielką dziś do Ciebie
Daj mi faceta i ma być bogaty
Ma mieć Ferrari - za cash nie na raty
Duze mieszkanie, a najlepiej willę
Ma mnie wciąż słuchać, nie tylko przez w chwilę
Ma mnie zadowalać kiedy mam ochotę
Śniadanie mi robić - nie tylko w sobotę
Oglądać romansy, biżuterię kupić
W życiu mym nie będzie mogł się nigdy upić
Nie chce nigdy widzieć jego własnej matki
Ja wydaję kasę - on płaci podatki
On nie ma kolegów - ja mam koleżanki
Kont ma mieć on wiele - okoliczne banki
Złotych kart bez liku, czeków co nie miara
Jak mi to załatwisz - wzrośnie moja wiara
Modlitwa wieczorna kobiety
Ojcze nasz, który jesteś w niebie
Mam taką prośbę wielką dziś do Ciebie
Daj mi faceta i ma być bogaty
Ma mieć Ferrari - za cash nie na raty
Duze mieszkanie, a najlepiej willę
Ma mnie wciąż słuchać, nie tylko przez w chwilę
Ma mnie zadowalać kiedy mam ochotę
Śniadanie mi robić - nie tylko w sobotę
Oglądać romansy, biżuterię kupić
W życiu mym nie będzie mogł się nigdy upić
Nie chce nigdy widzieć jego własnej matki
Ja wydaję kasę - on płaci podatki
On nie ma kolegów - ja mam koleżanki
Kont ma mieć on wiele - okoliczne banki
Złotych kart bez liku, czeków co nie miara
Jak mi to załatwisz - wzrośnie moja wiara
Wielkie gratulacje OPA, ladnie to zagrales 1,3,5,7,9,11, no i w tym dniu co trzeba, szacunek
dzieki edi,a wy gracie w 20z80 w polskie lotto czy czeskie na te parki?
gomez>>> parki są tu grane w systemach typu np. 2 i 3 z 12 , bo w Fortunie można grać polskiego ML do 6 liczb a trafiając 3 parki wygrana to 6 liczb.
Gdybyś chciał grać w czeskiego ML 20z80 , to możesz zastosować systemy 4 z N liczb , bo tam płacą do 8 trafionych liczb.
Gdybyś chciał grać w czeskiego ML 20z80 , to możesz zastosować systemy 4 z N liczb , bo tam płacą do 8 trafionych liczb.
jul , juli, julia>>> jesteś tak utalentowaną , iż zapewne nie sprawi Ci problemu napisanie wierszowanego utworu modlitewnego wymierzonego ( dla równowagi ) w płeć brzydką i tuszę , iż dasz radę to spłodzić nie spędzając przy tym dużo czasu - nim nastanie miesiąc JULY...
moze modlić się o bogatą żone,a mężczyzn mam pięciu więc znam troche ich zapatrywania
Wierszyk się podobał od dziś będe pisał nie typy ale krótkie wierszyki miłosne wasze dziewczyny żony kochanki będą zachwycone jak im wyślecie np:w formie sms niech moc będzie z wami i życze samych 10 w M.L
PROSZĘ PASKO o wyrozumiałość ale dopóki to się bedzie większosci podobało:))))
fajnykazik juz lepiej wierszyki poczytac niz te kłótnie czasami:-)pozd
Do wpisu 50368:
mila, jeśli chcesz to możesz. Takie liczby wytypował mi prognozer KMNK (plugin do progsa multiliczby 2.16 PRO) :)
mila, jeśli chcesz to możesz. Takie liczby wytypował mi prognozer KMNK (plugin do progsa multiliczby 2.16 PRO) :)
Witam wszystkich. Jak myślicie długo jeszcze 19 będzie się opierać ?
jeżeli chodzi o 19 to myślę że dziś powinna paść bo lubi czekać 20 losowań jednak jak to w lotto bywa różnie!
racer>>> Ty się nie daj oszukiwać!
Bo ta Twoja 19-stka na 100% już dawno straciła dziewictwo , a tylko opiera się dla zmylenia Cię...
Bo ta Twoja 19-stka na 100% już dawno straciła dziewictwo , a tylko opiera się dla zmylenia Cię...
Arek76 moim te liczby rozpracuj bo np.11,20,22i ewewntualnie 42 strasznie się schodzą ja dodałabym jeszcze 66,33 iwzmocniła 6 zobaczymy co z tego będzie poz;
nawiązując do wpisu50395 to te liczby w moim systemie wyglądałyby tak
11,20,42,66
11,22,42,66,
11,22,33,66,
20,22,33,6,
20,42,33,6
11,20,42,66
11,22,42,66,
11,22,33,66,
20,22,33,6,
20,42,33,6
racer>>> Ty lepiej dziś pogadaj z jej babcią 76 i wszystko będzie ok , a dopiero jutro się z tą 19-stką co Ci się opiera spotkasz i to na 2 dni pod rząd...
edi8 >>> hmm 19-stka za młoda, 76-tka za stara... to może pójść na kompromis i wyczekiwać spotkania z 38-semką.. Co Ty na to ?
na dzisiaj proponuje z czeskiego 9/49 pare 13-22
Josef>>> już śpieszę Cię uspokoić znanym powiedzeniem , iż błędne przesłanki prowadzą do błędnych wniosków...a zatem wszystko jest po staremu i powyższe było odpowiedzią dla "racera" , na do mnie skierowane zapytanie.
Pzdr.
edi8
Pzdr.
edi8
racer>>> to juz lepiej spotkaj się dziś z "ryczącą 40-tką"....mamą tej 19-tki i córką 76-ki.
Edi8. poproś Pasko by odblokował mnie, a nie chcę co chwila wychodzić z chaty do kumpla by pisać na tym czacie.deklaruję że już nie będę pisać złośliwości.
Mój wpływ na decyzje administracyjne podejmowane tu przez PASKO , jest dokładnie taki sam jak i w/w mój wpływ na stan pogody...
RAFAL jeżeli ci mogę doradzić to pod czatem masz bezpośredni kontakt z administratorem tej strony,moze napisz ,poproś,kazdy popełnia bledy i jak on uzna ze zrozumiales swoj blad to na pewno cie odwiesi.On tez jest człowiekiem,i na pewno cie zrozumie.Pozdrawiam.
cześć!czy wysłaliście na dzisiaj numerek?
ja obstawiłam 12 i 24 ale czy mają szansę?za cholerę nie wiem bo gram 3 raz w tym roku
ja obstawiłam 12 i 24 ale czy mają szansę?za cholerę nie wiem bo gram 3 raz w tym roku
gigo2
Przecież Fortuna i tak już zamknięta także jeśli chodzi o system 3z8 to nie masz szans aby dziś wysłać.
Przecież Fortuna i tak już zamknięta także jeśli chodzi o system 3z8 to nie masz szans aby dziś wysłać.
Ponownie witam wszystkich forumowiczów a przede wszystkim tych, którzy odezwali się do mnie w sprawie czeskich gier losowych na skrzynkę Robert_lotto@interia.pl
Zaczynamy :-)
Czeskie gry - statystyki i realna gra w fortunie - nowy temat na forum.
Zakładam temat w którym chciałbym umieścić statystki trzech gier czeskich: 3z21, 9z49 i 20z80. Jednocześnie zapraszam tutaj wszystkich, którzy grają w czeskie gry w fortunie i będą chcieli pochwalić się swoimi granymi kuponami w czeskie gry. Widzę, że największe zainteresowanie na forum jest grą 3z21, dlatego też od tej pierwszej gry zacząłem opis.
Pierwsza z gier czeskich, którą scharakteryzuję to Kombinátor czyli losowane 3 z 21 liczb.
Jest to najczęściej poruszana gra poprzez forumowiczów w rozmowach na chacie jak również w pokazywanych kuponach, które gracie w realu.
I CZĘŚĆ ANALIZY
Zakres analizy będzie obejmował 3968 losowań od początku uruchomienia gry czyli od 01.05.1998r. do 26.05.2009r. Posiadam w Excelu wprowadzone wszystkie losowania br. tj. od 01.01.2009r. do 28.05.2009r. – czyli 148 losowań.
Trochę teorii: z 21 liczb można utworzyć dokładnie 1330 trójek. Biorąc pod uwagę całość losowań tj. 3968 tzn. że „hipotetycznie” każda trójka może wypaść co trzecie losowanie (ponieważ 3968 : 1330 = około 2,98 losowania). I tutaj teoria się kończy ponieważ faktycznie jest BARDZO DUŻO losowań, które do tej pory ani razu nie wypadły. Ze statystyki trójek wynika, że najczęstsze trójki wypadają np. ….. od 11 do 7 razy, a jest również wiele trójek które tylko raz wystąpiły lub ani razu.
Częstość występowania pojedynczych liczb poniżej (wszystkie losowania):
L.P. Liczba Ilość występowań
1 1 596
2 13 594
3 10 578
4 18 578
5 16 576
6 20 576
7 17 575
8 3 574
9 8 574
10 14 574
11 2 569
12 7 562
13 21 558
14 19 557
15 4 556
16 9 556
17 11 556
18 6 555
19 12 547
20 15 547
21 5 546
Częstość występowania pojedynczych liczb poniżej (146 losowań – tylko 2009r.):
1 16 29
2 6 26
3 9 26
4 11 25
5 14 25
6 21 25
7 10 24
8 2 23
9 13 23
10 1 22
11 4 22
12 5 21
13 8 21
14 19 21
15 15 20
16 18 18
17 3 16
18 7 16
19 12 14
20 20 12
21 17 9
Za chwilę dalsza analiza liczb pojedynczych, później parek i trójek. W ostatniej części przedstawię przemyślenia dotyczące sposobu typowań liczb.
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.
Robert
Zaczynamy :-)
Czeskie gry - statystyki i realna gra w fortunie - nowy temat na forum.
Zakładam temat w którym chciałbym umieścić statystki trzech gier czeskich: 3z21, 9z49 i 20z80. Jednocześnie zapraszam tutaj wszystkich, którzy grają w czeskie gry w fortunie i będą chcieli pochwalić się swoimi granymi kuponami w czeskie gry. Widzę, że największe zainteresowanie na forum jest grą 3z21, dlatego też od tej pierwszej gry zacząłem opis.
Pierwsza z gier czeskich, którą scharakteryzuję to Kombinátor czyli losowane 3 z 21 liczb.
Jest to najczęściej poruszana gra poprzez forumowiczów w rozmowach na chacie jak również w pokazywanych kuponach, które gracie w realu.
I CZĘŚĆ ANALIZY
Zakres analizy będzie obejmował 3968 losowań od początku uruchomienia gry czyli od 01.05.1998r. do 26.05.2009r. Posiadam w Excelu wprowadzone wszystkie losowania br. tj. od 01.01.2009r. do 28.05.2009r. – czyli 148 losowań.
Trochę teorii: z 21 liczb można utworzyć dokładnie 1330 trójek. Biorąc pod uwagę całość losowań tj. 3968 tzn. że „hipotetycznie” każda trójka może wypaść co trzecie losowanie (ponieważ 3968 : 1330 = około 2,98 losowania). I tutaj teoria się kończy ponieważ faktycznie jest BARDZO DUŻO losowań, które do tej pory ani razu nie wypadły. Ze statystyki trójek wynika, że najczęstsze trójki wypadają np. ….. od 11 do 7 razy, a jest również wiele trójek które tylko raz wystąpiły lub ani razu.
Częstość występowania pojedynczych liczb poniżej (wszystkie losowania):
1 1 596
2 13 594
3 10 578
4 18 578
5 16 576
6 20 576
7 17 575
8 3 574
9 8 574
10 14 574
11 2 569
12 7 562
13 21 558
14 19 557
15 4 556
16 9 556
17 11 556
18 6 555
19 12 547
20 15 547
21 5 546
Częstość występowania pojedynczych liczb poniżej (146 losowań – tylko 2009r.):
1 16 29
2 6 26
3 9 26
4 11 25
5 14 25
6 21 25
7 10 24
8 2 23
9 13 23
10 1 22
11 4 22
12 5 21
13 8 21
14 19 21
15 15 20
16 18 18
17 3 16
18 7 16
19 12 14
20 20 12
21 17 9
Za chwilę dalsza analiza liczb pojedynczych, później parek i trójek. W ostatniej części przedstawię przemyślenia dotyczące sposobu typowań liczb.
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.
Robert