Wpisy 4 178 360 – 4 178 459
22 maja 2021 10:49 → 22 maja 2021 13:13, 100 wpisów
Ale składanie pitu za 2021 w 2022 będzie bez zmian, także takie kity to sobie mogą mówić, pod społeczeństwo
dotamjestem wściekła na to ,jedni kokosy dostają..za tele porady ....jak był wyzysk człowieka tak i pozostał....kor...ytem rzą..dzą deb...le,
idę liczyć, co ten rząd na wymyślał zaraz sobie sprawdzę jak by to wyszło z podwyższoną składką plus brak odliczenia
Dusia tylko że jak mykniesz do lekarza to ci jed n może wynaleźć chorobę ktorej nie masz po konsultacji też na NFZ gdzie indziej a aczkolwiek coś innego wyjdzie
macie na szczescie dzis dobra wklejke
Gratulujemy wygranej w wysokości 14.00 zł w grze Keno! Szczęśliwe losowanie odbyło się 22.05.2021 10:26
Gratulujemy wygranej w wysokości 14.00 zł w grze Keno! Szczęśliwe losowanie odbyło się 22.05.2021 10:26
wyszło mi że bez składki zdrowotnej od podatku musiał bym zapłacić 5681 zł do zapłaty teraz miałem zero
szczepan71 typował(a) za 10 zł w Keno na losowanie nr 1000893 i trafił(a) 502 zł
@4 178 375Mulag: zobaczymy jak z ryczałtem będzie może warto przejść
Nie wiem jak to widzę to ręce opadają, ale jak pisałem ten rok raczej bez zmian
@4 178 377Pasko: ustawodawca, przewidział tego typu chęci i jest ograniczenie - ten sam pracodawca, dwa lata ... Odpada wspólne opodatkowanie...
Śniły komuś się liczby podać acos wygramy
@4 178 383doktor2p: cześć doktor
Przed chwilą padło 1 x 10/10 (200 000 zł) w grze Keno. Zobacz szczegóły
@4 178 361Mulag: może w tym "bez zmian" - chodzi o wspólne opodatkowanie, bo i tu mogą docisnąć...
@4 178 381Robal_36: ale ja np. nigdy nie miałem pracodawcy chodzi o zmianę sposobu rozliczania na jednoosobowej działalności
@4 178 387Pasko: to ok i może możesz zyskać, jednak przy przepisach, ktore zmieniają się nieomal z dnia na dzień, teraz przechodząc może zyskasz, ale potem mogą znowu coś zmienić... to wszysko jest dość względne - wysokość zarobków, sposób rozliczania...
Dobrze przedstawione w linku poniżej
https://next.gazeta.pl/next/7,151003,27090792,nowy-lad-przy-jakim-wynagrodzeniu-zmiany-beda-korzystne-wyliczenia.html
https://next.gazeta.pl/next/7,151003,27090792,nowy-lad-przy-jakim-wynagrodzeniu-zmiany-beda-korzystne-wyliczenia.html
Z tego co się tu czyta..to przy trafieniu Szóstki w Lotto....nie wiem czy jest się z czego cieszyć.....jak takie zmiany w podatkach chcą wprowadzać....to człowiek wróci wcześniej czy później do miotły i łopaty...
@4 178 390Forsami:
@4 178 390Forsami: owszem - pewien problem mogą stanowić te chęci opodatkowania środków posiadanych na koncie
@4 178 391Mulag: Mulag..śmieszne ależ jakże realne...
W dodatku..jakiś szantaż próbują wprowadzać albo pokłonisz się bestii albo nie damy Ci pieniędzy...
To jest ucisk mafia, pracuje człowiek i oddaje większość tego co zarobi dla elit, podatek dochodowy, wat od każdej rzecz, nawet te marne pieniądze które zostaną i nie chcę się wydać na konsumpcje i się chce je odkładać też chcą opodatkować podatek od podatku trzy razy, to jest chore bardzo chore, a tym co nic nie chcą robić dadzą 500 plus dodatki i jak władza dobra
walka z średnią klasą trwa przez ten, rząd zauważcie, że nawet ten lockdown dotyczył śrtedniej klasy, bogaci bardzo nietykalni firmy mieli cały czas otwarte, ma być grupa bogaczy i biedota zależna od rządu
Po nie miało pomysłu, ci mają Z PIsu swoje dziwne śmieszne bolesne pomysły kogel mogel wprowadzają
Nie spiskuje..tylko mam taką refleksję... dawniej przed wstąpieniem do Unii europejskiej...i otwarciu granic trzeba było posiadać paszport opłacić wize itd..czyż dzisiaj nie mamy powtórki z HISTORII..chcesz jechać za granice..i już warunek szczepionki Paszport...do tego niekiedy dodatkowe testy PCR..to nie są małe kwoty... jak ktoś nie szczepiony musi zrobić test..co kosztuje... sielanka się skończyła ..masowy napływ imigrantów......tak nie może być....bo porządek musi być za wszystko trzeba płacić jednym słowem trochę powrót do starych czasów w innym wydaniu...
W Danii bogaci płacą 80% podatku unas jakieś śmieszne grosze
@4 178 396Robal_36: Robal...każdy ma swoje za uszami...niestety...Amber Gold..kontra 70 Milionów Sasina wywalone w kanał...itd itp no niestety
wszystko co było wraca, trochę w innym stylu, co do testów są niewiarygodne szczególnie PCR sam twórca tego o tym mówił, one wykazują wszystko jak się akurat ma katar czy przeziębienie lub nawet nie ma się tych objawów, wykrywają każdy wirus, ale to daje im covid i test pozytywny to śmieszne ale tylko śmieszne bo to daje im wzorzec i jest dowodem nie ma dyskusji chore ale takie są fakty
Ich Troje...
Michal Szpak...
No i Ecia Gorniak...
Najlepsi...
Reszta polskich wystepow do dupy
Michal Szpak...
No i Ecia Gorniak...
Najlepsi...
Reszta polskich wystepow do dupy
@4 178 401Forsami: no nie, u mnie za uszami czysto, i być może dlatego, jeszcze się nie nachapałem udanego ...
Jest Polska Kaczynskiego...
I Polska HolowniSzymek nie zajedzie dalekoodejsc od wegla...to jak odejsc od kosciola
I Polska HolowniSzymek nie zajedzie dalekoodejsc od wegla...to jak odejsc od kosciola
@4 178 404Robal_36:
Kasa nie daje szczescia...
A zdrowie daje poczucie i sprawny mozg...co z tego ze nogi rece sprawne jak motsja sie ludzie
A zdrowie daje poczucie i sprawny mozg...co z tego ze nogi rece sprawne jak motsja sie ludzie
witam wszystkich
własnie słyszałem w radiu ZET ze rzad nie bedzie wypłacał 14 emerytury emerytom kturzy n9ie sa zaszczepieni, czy słyszeliscie juz o tyum, czo to jest prawda czy sobie jaja ktoś robi? czy ktoś wie coś nna ten temat?
własnie słyszałem w radiu ZET ze rzad nie bedzie wypłacał 14 emerytury emerytom kturzy n9ie sa zaszczepieni, czy słyszeliscie juz o tyum, czo to jest prawda czy sobie jaja ktoś robi? czy ktoś wie coś nna ten temat?
Nie słyszałem w żadnych mediach, że produkty lecznicze fajzerka, moderny, asterzeneka Jonson to produkty lecznicze dopuszczone warunkowo na terenie Unii na jeden rok i że nieprzeszły pełnych badań klinicznych, więc są eksperymentem medycznym, cześć krajów Europejskich jak na np.Austria czy Dania już po kliku miesiącach wycofały dwa z 4 w użyciu preparatów asterżeberka i jonson powodem wystąpienie poważnych skutków ubocznych. Ta informacja nie spowodowała u naszego Premiera ostrożności wręcz przeciwnie chyba 4 maja chciał odkupić od nich
@4 178 408arczibalik73: prawda
Witam wszystkich byłem w przychodni chirurgicznej po poradę młody lekarz biegał z moimi kartkami po poradę do innych lekarzy ,oczyma oznajmił mi ,wie pan ja nie wiem ja się na tym nie znam w końcu poszedłem prywatnie i dwie wizyty kosztowały mnie 500 zł zabiegi które mi proponował to 4 razy po 600 zł pytam się dlaczego nie wszpitalu na kasę chorych,
Arczi to propozycja samorządowców ma to być 26 maja uzgadniane chyba z PO samorządy tak przynajmniej słyszałem do tego 500 plus wchodzi
@4 178 403tomi77: szczególnie jak hymn śpiewa
Witam wszystkich
W ramach prac samorządowców z kancelarią premiera, podczas spotkania ze strony samorządów padła szokująca propozycja, aby uzależnić wydawanie środków z programu 500+ i 14. emerytury od zaszczepienia.
Zastanawiam się czy zagrać na 14.00 czy dopiero grać na 21 50
Liczby są przygotowane tylko kwestia opuszczenia kuponu
Pamiętajcie że dziś sobota A w soboty jest Lotto no i można zagrac6z plusem
ale pranie mózgu musi być wszak wszystkie telewizje dostały po ileś milinów na kampanię szczepionkową Polsat TVN nawet Telewizja Trwam Tadeusza
@4 178 410Mulag: oczywiscie ze tak nie sa produktami bezpiecznymi, tylko ze nasz rzad za bardzo hejtuje te szczepionki i celebryci namawiaja ludzi do szczepień, ja sie jeszcxze niezaszczepiłem i niezamierzam sie zaszczepić, to co to znaczy ze jestem zaraz gorszy od innych tych zaszczepionych, mam choroby współistniejace , które niepozwalaja na zaszczepienie sie, moja kuzynka która ma 67 lat i mma trez choroby wspołistniejace zaszczepila sie i jak mi jej młodsza siostra ostatnio dzwoniła i mowiła to prawdopodobnie ta jej starsza siostra juz 2 razy umierała po wzieciu tej szczepionki, i 2 razy lądoiwała w szpitalu, dlatego ja sie tez nieszczepie, zreszta moja mama juz osoba w podeszłym wieku tez od mówiła szczepienia sie, bo tez ma choroby wspołistniejace, a ja z tego co wiem, to zadna z tych szczepionek nie jest sprawdzona na 100% i to jest tak jak mulag tu pisze to jest eksperyment na ludziach, i nic pozatym
Czasami ludzie świadomie grają bez plusa A jak im wejdzie w plusie 6/6 to będzie płacz i lament
nie wszystkie miliony są tu trochę mniejsze kwoty 450 tyś Trwam chyba Przepraszam nie pamiętam kwot z pamięci lepiej pisać ogólnie
Ogólnie ileś milionów dostały telewizję ile musiał bym dokładnie sprawdzić jakie to kwoty
Zaraz usiądę i pomyślę
Nie było debaty zauważcie w mas mediach za i przeciw, szczepić się i tyle dobre to jest koniec dyskusji zakupiliśmy koniec kropka
@4 178 428marc1978:
Tak te szczepionki dają wizję tego co będzie w przyszłości
Tak te szczepionki dają wizję tego co będzie w przyszłości
A ja się zaszczepulem przeciwko tężcowi
Jak wezmę 2 dawkę to dopiero będzie się działo...miliony będą płynąć do mnie.
Zaszczepiłeś się też przeciw zoltaczce typu B 3 krotnie
3 dawki i to zastrzyki robiła mi taka pielęgniarka którą jak przyszedłem na ostatnią szczepionka rzuciła mi się na szyję
szczepionka albpo sie przyjmie albo sie nie przyjmie, a co tam niecgh ludzie po tym umieraja, wkoncu sami sie na to zgodzili czy przyjac śmierć w zastrzyku czy nie, oto chodzi rzadzacym, nie o dobro państwa, im mniej bedzie ludzi, niezaszczepionych tym wieksza bedzie kasa dla nas rzadzacych z uni to jest ta dobra zmiana i wyjscie z kryzysu po pandemi, z tego co kiedys czytałem gdzieś u żrudła szczepionka pfaizer nie jest szczepionka dokońca dopracowana i niema pewnosci 100% ze własnie ona pomorze,poniewaz nad kazda szczepionka trwaja badania okolo 2,ddo 3 lat a ta szczepionka wyszła w pół roku, i została wcielona do eksperymentu na ludziach, wiec jaka to jest dlamnie gwarancja xze jesli przyjme ta ka jajka kolwiek szczepionke ze zaraz po niej nie umre, ? niemam gwarancji ze bede żył, , widze co sie dzieje wokół mnie ludzie na gminie umieraja i to w róznym wieku, , i z tego co wiem sa po szczepionkach, ale rzad zakupił szczepionki , i teraz szczepiqa na hata łaj wszystkich jak leci, słyszałem jakj w TV wypowiadał sie prenier, ze chca zasczepić 38 mil, polaków do konca czerwca a narazie jest zaszczepionych juz tylko, 18 mli, ludzi,
@4 178 437Mulag: Komu na głowę?
@4 178 438Sebastian_M: szczepionka z wkładką.
@4 178 436marc1978: Takie szczepionki już są
@4 178 437Mulag: Pisałem że na szyję
@4 178 436marc1978:
A jaką się zaszczepiłeś szczepionką, jeśli to nie tajemnica???
A jaką się zaszczepiłeś szczepionką, jeśli to nie tajemnica???
@4 178 439arczibalik73: jak za komuny wstrzykiwali na ospę Odrę gruźlicę i wiele innych to było dobrze
I znam ją do tej pory
@4 178 446EstyMy: Moderna
I nie kłócę się z nią jak jedna tu że swoim chłopakiem i zastanawia się czy wrócić do niego czy nie
Ti są dopiero jaja jak berety
Ja...
i trochę ludków, których znam, w drugim kraju w którym mieszkam czekamy na NORMALNĄ szczepionkę, przebadaną, nad którą pracują Francuzi/Francja...
i trochę ludków, których znam, w drugim kraju w którym mieszkam czekamy na NORMALNĄ szczepionkę, przebadaną, nad którą pracują Francuzi/Francja...
Jak będą 14nastki i 500plus tylko dla zaszczepionych to zaraz terminów i szczepionek zabraknie
Sebastiana jest Robota do Ciebie..biegać za Lewandowskim...żeby mógł tego gola strzelić niech szkopów boli niech mają bul..dó.y.celowo tak pisze
... chyba, że zagrożenie minie, albo...
że będzie szczepienie absolutnie konieczne do swobodnego poruszania się.
że będzie szczepienie absolutnie konieczne do swobodnego poruszania się.
@4 178 455Forsami: tylko biegać i szeptac mu do ucha ...jesteś the Best potrafisz
@4 178 436marc1978: ja CI powiem zadna sie nieszczep jesli chcesz zyć, ja chce zyc i tez sie nieszczepie, pomimo zachowania pewnych tez zasad z obostrzeń, a toi co rzadzącacy teraz wyrabiaja i z ludzmi, i cczego im bronia to jest śmiech na sali,jesli tak beda robić to teen rzad mma juz dni policzone,