Wpisy 3 792 876 – 3 792 975
24 marca 2020 13:13 → 24 marca 2020 14:26, 100 wpisów
tak na wirusie ogólnie kryzysie można też się wzbogacić jest to czas upadków jak w wzlotów
ja jak pracowalem w komunistycznym zakladzie to wszyscy byli traktowani rowno i wesolo
nie bylo konkurencji w pracy, jeden minus ze malo zarabialem, ale kazdy tez malo zarabial, ale nikt nikgo tak nie zwalnial bardzo rzadko
nie bylo konkurencji w pracy, jeden minus ze malo zarabialem, ale kazdy tez malo zarabial, ale nikt nikgo tak nie zwalnial bardzo rzadko
nawet mozna bylo wypic flaszke z kims po godzinach, palic papierosy w swoim pokoju itp
ludzie tęsknią za tym co było nie był to czas różowy ale miał o dziwo plusy
Mnie już na milionaci nie zależyważne bym miał co jeść i czym jechac i by nie był to rowerNo nie zdążyłem kupić samochodu Ale czerwiec już powinno być spoko
A trochę lipa bo to dla tych na kwarantannie miało być potem że dla większościpies to wie sami się wiedza co mówić
3 792 877. Angierski tak tak bylo to sie zgadza, ja w tamtych latach to chodziłem do podstawowki, i pamietam tez zeczy, ale kazdy chcacy pracowac pracował, bylo inaczej niebylo komórek w sensie telefonów niebylo komputerów ktos jak miał kalkulator to bylo cos juz nie? telefon był jeden i to stacjonarny i zycie bylo inne jakos człowiek człowieka szanował a teraz co jest ? jeden wielki syf, demokracji sie zachciałoi uni europejskiej, wiec mamy i koronpowirusana dokladke jeszcze
ja niedawno wszedlem do PUPu i niedogadalem sie z gosciem i powiedzial calemu zakladowi ze awanture wywolalem i do tej babki co chodze naskarzyl ona mi powiedziala, a to byla tylko rozmowa i chcialem zeby wnieobecnosc jej zalatwil to ze przyjechalem
a wogole tam siedza i pier.dza w stolki nic nei robia i czuja sie za wielkich urzedasow
a wogole tam siedza i pier.dza w stolki nic nei robia i czuja sie za wielkich urzedasow
juz szybciej agencja pracy zalatwi prace niz te darmozjady co chca podwyzek i nic nie robia i zajmuja sie papierologia
UWAGA KUPUJCIE PRĘDZEJ JAJA , bo może naświęta braknąć i to nie żart
A ja weszłem z domu bo jadę na 2 zmianę
arczibalik73 demokracji i tak nie ma teraz bo nikt sie z nikim nie liczy
demokracja to rzady wiekszosci z poszanowaniem praw mniejszosci teraz to liberalizm
demokracja to rzady wiekszosci z poszanowaniem praw mniejszosci teraz to liberalizm
3 792 895. Angierski bo tak jest jak piszesz i nic sie niezmienilo tam wszyscy uwarzaja sie za bogów bo pracuja a Ty Jako petent jestes nikim bo niepracujesz,i mozna CIE zgniesc i w deptac w ziemie
dokładnie Angierski dalej opcja likwidacji jest w toku przekazać to agencja one więcej robią w szukaniu pracy
Ja mam swoje zresztą kto myśli tu o świętachkażdy chce być zdrowyprzypomną się czasy PRL gdzie miałeś pieniądze Ale polki puste
ja przychodze do urzedu podpisac sie na liscie powiedziec pare zdan i na tym koniec
w agencji pracy to profiluja kandydata pytaja o umiejetnosci konkretnie, a w tym PUPie nawet nie wiedza jakie trzeba miec kwalifikacje zeby byc programista, poza tym wiekszosc pracy jest albo dla ukraincow albo do fizycznej pomocnik murarza,spawacz slusarz
w agencji pracy to profiluja kandydata pytaja o umiejetnosci konkretnie, a w tym PUPie nawet nie wiedza jakie trzeba miec kwalifikacje zeby byc programista, poza tym wiekszosc pracy jest albo dla ukraincow albo do fizycznej pomocnik murarza,spawacz slusarz
Ale wirus to jakiś plus samochód będę mógł taniej kupić co za mojego i tak 3 koła dostanę A tamte rocznikiem w tył
teraz zaluje ze jestem po studiach w tej polsce, wolalbym skonczyc zawodowke i miec robote fizyczna
kiedyś również byłem bezrobotny ileś tam lat wstecz dość dawno ale chyba nic się nie zmieniło właśnie agencja dała mi pracę i się bardziej wypytywała jakoś bardziej im zależało na tym by zaleź prace
to są spore miliony nawet nie wiem ile to jest na tą chwile tylko tak pisze ale spora kaska
ja przez 3 kadencje jak szukalem pracy urzad pracy mi nic nie zalatwil czyli przez okolo 5 lat
tak maja premie, 13, 14 chyba, jeszcze jakies dodatki wczasowe
tak maja premie, 13, 14 chyba, jeszcze jakies dodatki wczasowe
Roczny koszt utrzymania Urzędów Pracy to 4 miliardy złotych. Z kolei poziom aktywizacji bezrobotnych jest zaledwie kilkuprocentowy.
to jest z 2017 roku czyli sporo sie pomyliłem sporo kasy było by na szpitale a nie da urzędasów
powinien byc serwis ogloszen lokalnych o prace w internecie z mozliwoscia aplikacji i tyle
jesli chodzi o agencje pracyu to tez nie jest z nimi tak kolorowo, co prawda napewno robia wiecej niz posredniak, ale w jakim stopniu , załatwiaja prace komus ale z tym ze polowe zarobku, tego pracownika co miesiac odciagaja sobie, za to ze posrednicza miedzy pracownikiem, a pracodawca, to po 1 ,a po 2 ze załatwiaja ta prace na tzw umowy o dzieło lub na umowe zleceniei co 2 tygodnie dostajesz nowa umowe po przepracowaniu tych 2 tygodni, bynasjmnie j tak bylo jak tam kiedys byłem za praca teraz chyba to sie zmienilo juz na miesiac czasu, a im dlatego bardziej zalezy abvby taki pracownik pracował bo z kazdego maja czysty zysk, jak komus znajda prace, jak pracowałem jeszcze w tej miedzynarodowej firmie to pracowali unas ludzie z takich agencji przewaznie w wakacje i sie nasłuchałem jak te agencje pracuja i na jakich zasadach i jak im pomagaj a zwe wszystkim, wolelibyscie niemiec nic isami sobie szukać pracy jak ci ludzie opowiadali, ze co miesiac sa okradani ze swojej zarobionej pensji, ale lto niewazne liczy sie ze pracuja
w polsce za darmo zalatwiaja, nie placi sie na agencje, na zachodzie tak jest
PUP jest potrzebny żeby kolesiostwo miało zatrudnienie. W miasteczku o którym słyszałem jest zarejestrowanych 75 bezrobotnych a w urzędzie pracuje 60 osób Nie wspomnę że zajmują niezależny trzypiętrowy budynek który trzeba ogrzać ,remontować etc. To są jakieś jaja. Na zgodę nz zatrudnienie cudzoziemca czeka się tydzień a na formularzu nie wolno używać pieczątki bo PAN DYREKTOR PUP sobie nie życzy wszystko wypełniamy ręcznie. Dwie osoby lekko by to ogarnęły w normalnym kraju.
Jak by nie patrzeć kaska by się przydało jak pisałem gdzie indziej Urzędy Pracy
już dawno powinien nie istnieć Likwidacja natychmiastowa a pieniądze przeznaczyć na szpitale. Zlikwidować tą biurokracje, która udaje że ciężko pracuje.
już dawno powinien nie istnieć Likwidacja natychmiastowa a pieniądze przeznaczyć na szpitale. Zlikwidować tą biurokracje, która udaje że ciężko pracuje.
Ale tak nie będzie czyli dalej miliardy będą pompowane w te Urzędy
dlatego tez i moim zdaniem takie posredniak powinien robic co do niego nalezy, bo za cos te pienidze tam biora to oni sa odpowiedzialni za szukanie pracy petentowi, a nie jakies agencje pracy ktore polowe kasy pracownika pobieraja sobie zeby nadal mogły istnieć, niestety teraz agencje pracy zeby sie utrzymac na rynku tez załatwiaja prace głównie naszym sasiadom za buga,bo to tania siła robocza, juz nawet maja swoje samochody z reklamami ze szukasz raboty to sie donich zgłos ale pisze ze tylko jesli jestes z ukrainy , kazachstanu itd, tgak PUP jest dla kolesiostwa i rodzin tych cio pracuja w zarzadzie miasta i innych podmiotach, tam tylko pracuja ludzie z rodzin, tych nnastołkach , np zona komendata policji, zona y kilku radnych itd i ich dzieci, w ieku powyzej 18 roku, oni zawsze beda mieli prace a ty człowieku sam sobie szukaj,własnie tak jak piszesz Mulag to powinny ogarnac 2 no 4 osoby a nie tyle osob, widac jak sie słaniaja po tych korytarzach i chodza z 1 teczka pod pachąż od pokoju do pokoju aby udawac ze cos robia
jak byłem pierwszy raz kilka minut choć muszę powiedzieć że osobiście przedłużyłem rozmowę sam do 35 minut podajże już nie pamiętam tyle lat to wstecz było w każdym bądź razie kobieta była raz gość mnie przyjmował bardzo nerwowi i czerwoni na twarzy po moich słowach i tak się skończyła moja przygoda dawno dawno temu z urzędami z dałem sobie sprawę że muszę sam sobie pomóc
a kasiora leci, co miesiac i za co pytam? bo napewno nie za prace, kiedys juz sam doladinoio zasugerował ze ta placówka n niezdaje egzaminu i trzeba ja zamknac i miał racje, poco płacic komus za cos jak nic nierobi i niepomaga spoleczenstwu , no ale biedaczek niedzaył tego wprowadzić, choć chciał to usilnie zrobić bo sie przekonał widac co do ich pracy tez, no ale nie zdazył ciocia angelina ndała mu wybór albo pozostac w kraju z polakami jak wczesmniej obiecał albo na predce przujechac doniej tam do brukseli, oczywiscie wybra,.l to 2 co tam polska ciocia bardziej wazna była, teraz juz go tam niechca to chce wrócic do polski a tu zonk, nikt go tu niechce poza opozycja i psl
ale nie każdy jest sam sobie pomóc łatwo kogoś oskarżać nie każdy jest w stanie sobie sam poradzić co tu pisać źle działa ta instytucja a generuje duże pieniądze i co powstaje w ludziach no właśnie właśnie nic nikt nie krzyczy że z naszego budżetu idzie tyle miliardów a jak by tak dać ludziom tym bezrobotnym na to samo wychodzi te miliardy o nie o nie rozdawnictwo nie nie tak nie można z naszych podatków lenią dawać bezrobotnym ale na urzędy już można a po za tym w mediach nic o tym nie mówią to jest okey
za darmo mają ludzi którzy za nimi stoją byle nie dać drugiemu bo dostaje za darmo
Zaraz kabaret zaraz cyrk zaraz rodeo na 102
3,4,12,13,17,18,21,22,25,26,40,31,41,49,58,55.56,60,62,63,67,68,69,77,78,80
Nigdy w tym Kraju z takim podejściem nie będzie dobrze i jak się jeszcze wsadzi tą głowę w odpowiednim odbiornik telewizji czy prasy to już się nie nagadasz z drugim on już wie lepiej po co samemu myśleć wystarczy że ktoś za nas pomyśli nic się nie zmieni w tym kraju szkoda
Waldek zakaz wychodzenia z domu
chyba nie dla wszystkich zakupy spacer tlen azot witamina c ruch w zdrowym ciele zdrowy duch
Dopisano wyniki Multi Multi
03, 05, 11, 16, 20, 24, 32, 36, 38, 39, 41, 42, 49, 53, 54, 55, 57, 62, 66, 68
Plusem jest liczba: 38
03, 05, 11, 16, 20, 24, 32, 36, 38, 39, 41, 42, 49, 53, 54, 55, 57, 62, 66, 68
Plusem jest liczba: 38
Analiza stałych zestawów liczbowych Multi Multi
Przeanalizowano 12870 zestawów od 1668 typujących.Łączna wygrana przy grze bez opcji "Plus": 11 122 zł
Łączna wygrana przy grze z opcją "Plus": 22 189 zł
TOP 5 zestawów Multi Multi:
- fenders132 - koszt gry: 10,00 zł, wygrana: 702 zł = 70,20 x koszt gry
- leokadia655 - koszt gry: 35,00 zł, wygrana: 844 zł = 24,11 x koszt gry
- lisynn - koszt gry: 37,50 zł, wygrana: 728 zł = 19,41 x koszt gry
- rstsrt - koszt gry: 10,00 zł, wygrana: 122 zł = 12,20 x koszt gry
- viper2015 - koszt gry: 75,00 zł, wygrana: 716 zł = 9,55 x koszt gry
Dopisano wyniki Kaskady - 01,03,04,05,08,12,14,20,21,22,23,24
Dopisano wyniki Super Szansy
Wylosowany numer to: 5651240
Wylosowany numer to: 5651240
Typowania Super Szansy
kufelek 3598840 - wygrana 10 złdomelia 0185040 - wygrana 10 zł
vanmaverick 1789340 - wygrana 10 zł
dunca125 1190740 - wygrana 10 zł
galik3 9507040 - wygrana 10 zł
3 792 922. Mulag ja kiedys a bylo to gdzies w roku 1997 pracowałem w tej innstytucji PUP wtedy był to inny czas , ja tam wprowadzałem baze danych dla jednej z miejscowosci, poniewaz jeszcze w tedy nie byli skomputeryzowani, ale pracowalismy w pare osob i po poludniu, kiedys moja kierowniczka poprosiła mnie abym przyjechał na ranna zmiane i pomógł tym tam , pracujacym posrednikom i dpradca z klijentami, oczywiscie mnie i ich obowiazywały te same przepisy co ich, pomimo ze wprowadzałem dane osobowe ludzi w system, i trejstracje i iine zeczy, i widziałem jak tam pracuja, wtedy sam nawet rozmawiałem z pracodawcami,ktorzy skladali oferty i zapotrzebowanie na pracowników, sam tez polecałem petentom prace ,tak zeby nikt nie wyszedł z tamtad bez pracy,, ale to byly inne czasy , ludzie byli chetni do pracy, nikt niewyjezdzał wtedy za chlebem, ludzie byli jacys inni, wtedy, , ja pomiomo to polecałem im prace gdzie byla nieraz jak nktos niemial mozliwosci dodzwonienia sie do jakiegos am dzwoniklem z pracy i oddawałem słuchawke poszukujacemu prace, a teraz maja to w glebokim powarzaniu czy posrednicy, i klijentów jesli maja cos to maja dla swoich znajomych, lub jesli maja byle jakie oferty to wpychaja je byle komu, odmowisz 3 raz jakiejs oferty przyjecia, jestes wylanczany z ewidencji osoby poszukujacej pracy, i po okresie 3 miesiacy od wyrejstrowania gdzie zostałes wykluczony i straciles ubezpieczenie mozesz sie zarejstrowac ponownie , jako poszukujacy pracy, czyli 1 słowem nic sie niezmieniło na lepsze jest tylko coraz gorzej,
dawniej to płacili co miesiąc nie chodzi oto by dać osobie nie pracującej jakieś tyś bo tyle ludzie w pracy dostają ale stały zasiłek by przeżyć by mógł kupić bilet by podjechać do jakiegoś zakładu teraz pracujesz 20 lat np tracisz pracę zasiłek 6 miechów i zostajesz bez niczego do życia oczywiście jak ktoś nie podejmuje pracy chcę tylko brać to wtedy zabrać taki zasiłek a tak zostaje się z niczym
tak ze temat PUPu uwarzam za zamkniety nic nie robia w porównaniu do lat wczesniejszych kiedy jeszcze ja tam pracowałem , i szukało sie pracy kazdemu kto tylko sie zglosił i chciał pracowac, zmojej z tamtych czasów kolezanek czy kolegów eszcze pracuje pare osób, ale teraz jak mnie widza na korytarzu to sie tak zachowuja jakbysmy sie nieznali, a ja widze ze nadal tam pracuja, zaznaczam ze wszyscy co tam pracowalismy przy zakladaniu bazy danych pracowalismy tylko na dany okres i mna tym koniec a kto miał plecy wyzej pozostał i pracuje do dzisiaj
zamiast pomóc bezrobotnym wyjść z bezrobocia opłaca się urzędy n ileś miliardów mądre to nie jest
7,9,19 ............................ 0/3 ..........
9,19,13 ........................... 0/3 ..........
19,13,23 .......................... 0/3 ..........
13,23,25 .......................... 0/3 ..........
23,25,31 .......................... 0/3 ..........
25,31,45 .......................... 0/3 ..........
31,45,47 .......................... 0/3 ..........
45,47,49 .......................... 1/3 ..........
47,49,53 .......................... 2/3 .......... 2 zł
49,53,55 .......................... 3/3 .......... 54 zł
53,55,63 .......................... 2/3 .......... 2 zł
55,63,67 .......................... 1/3 ..........
63,67,69 .......................... 0/3 ..........
67,69,71 .......................... 0/3 ..........
17,19,27 .......................... 0/3 ..........
znajomości znajomości szczególnie w tych pracach biurowych Państwowych czy samorządowych
Nic świata nie zbawię świadomość zostaje każdy się musi ratować i żyć na swój sposób
Dopisano wygrane Kaskady - brak głównej wygranej
Cześć
Dla wygrywajacych
Walduś wpis 930 to były liczby na NIE mam rację?
Dla wygrywajacych
Walduś wpis 930 to były liczby na NIE mam rację?
Na 14.00 nie grałem ale wieczorem zagram
Arczi zaraz podeślę Ci liczby do Mini na @
sebastian gdzies we wpisie wczorajszym podawalem 16,24,68
arczibalik mówił ze 68 jest na nie
arczibalik mówił ze 68 jest na nie
arczibalik mówilem ze 68 bedzie
16 blizniak
24 blizniak
68 blizniak
16 blizniak
24 blizniak
68 blizniak
Dopisano wygrane Super Szansa
nic posłaniec wysłany by zagrać w mini 3 zakłady na 10 losowań może się uda zagrać mam tam z tego zakładu 20 zł wygranej to tylko 25 zł muszę wydać ale coś posłaniec chcę z tego bo dałem 100 zł nie wiem ile mi zwróci takie czasy
3 792 951. Mulag dokladnie oplaca sie rzesze nie potrzebnych ludzi na stanowiskach ktorzy tylko udaja ze cos robia, a robia tylko dobre wrazenie i nic pozatym,, a kasa co miesiac leci, ja tu nie mowie o ludziach ktorzy ciezko pracuja w górnictwie, szpitalach i roznym przemysle na halach, moim zdaniem powinni wiecej tych urzaedów i biurokratów zwolnic, i wysłac ich na produkcje do pracy i tych co sie najwiecej tam madzrza do ludzi, niech pokaza jak pracuja na chleb, jak wyglada praca w takich urzedach, np, po pierwsze przychodza urzednicy do pracy i pierwsze co robia to zaczynaja prace od kawy, potem zanim kogos przyjma z jakas sprawa to najpierw leca plotki, i bałochwalstwo co ja to sobie nie kupiłam co ja niemam itd, czy maz czy kochanek sie sprawdził dzisiejszej nocy czy nie, potem przyjmuje sie kilku petentów, zeby niebylo ze nic nierobimy,po tem jest przerwa naśniadanie, oczywiscie tak do 1h czasu lub mniej, , w tym czasie tez nadal leca ploteczki, i przyjmuje sie 2 gora 3 petentów, i pozniej przerwa juz tak juz aby do 15 jak najszybciej zleciał zeby isc do domu, i tak wyglada dzien kazdego biurokraty na codzien ,niemowie o osobach takich ktore zapierniczaja w ksiegowosci naliczaja place itd, oni pracuja to prawda i co niektorzy dostaja oczopląsów w oczach od tych cyferek i w ciagu godziny czasu w pracy wypalaja przy tym z 3 paczki fajek i wypijaja z 8 kaw co by nie usnac, od tych cyferek
Witam
62 66 76 dwie z trzech
7,9,19 ............................ 0/3 ..........
tu sebastian miales wybrac 3/3
tu sebastian miales wybrac 3/3