Wpisy 3 138 665 – 3 138 764
18 lutego 2018 11:03 → 18 lutego 2018 12:29, 100 wpisów
śmigam po pietruszkę do rosołku dajecie prawdziwka do rosołku suszonego prawdziwka?
W ogóle mam zaległości w MP... prawdziwka? Ja osobiście pierwsze slysze u mnie przypalona cebulka
A właśnie może to o Master chefa już haczy my tylko takie prymitywy
można poprawić smak można spróbować zawsze polecam byle nie za dużo
mikoryzę boczniaka można kupić na net i samemu hodować na słomie,pniaku po wyciętym drzewie byle nie akacji
Olala wybacz myślałam o sobie
Kobiety które pozwalaja sobie na teksty pod ich adresem
wiadomo jakie....
po prostu tego chcą
w innym wypadku krótko i dobitnie dają do zrozumienia że nie........
wiadomo jakie....
po prostu tego chcą
w innym wypadku krótko i dobitnie dają do zrozumienia że nie........
https://kobieta.onet.pl/dom/ogrod/najbardziej-trujace-rosliny-w-polskich-parkach-i-ogrodach-infografika/p4j5wr2
rośliny, to nawet jakoś tam znam, z kilkoma był nawet /niestety , ale - bez szczegółów będzie/ bliski kontakt, ale ta akcja z akacją mnie zaciekawiła, thx
Panoramix ponoć można na kostce słomy tylko niewiem czy ma być przewiew czy nie
Ola...w każdym supermarkecie w dziale owoce obok pieczarek jak nie mają a poproszisz to sprowadzają ,zieleniaki mają prawie zawsze hodowla to zabawa dla cierpliwych
ja to robie tak... wycinam drzewo np. jabłoń ronbie nacięcie piłą w głąb pieńka i tam jest wsypana mikoryza na to kładę płasko ucięty kapelusz z pnia tegoż drzewa i to pozostawiam,po roku wyrastaja boczniaki pniaka nie trzeba wyrywać
można na belce słomy ale słoma musi być wyparowana czyli odkażona ,po takim zabiegu worek foliowy mikoryza i do piwnicy
miałem tego tyle,że znajomym porozdawałem,w tym roku prawdziwka było tyle,że na inne grzyby ludzie patrzą jak na zło konieczne
słoma odparowana czyli zdezynfekowana bo są na niej też inne zarodniki grzybów
rosną aż mikoryza zje podłoże czyli przerośnie i zostaje taki extra nawóz z tej słomy lub pieńka
to jeden z najbardziej zdrowych grzybów ,lekarstwa sie robi z niego
nieee prawdziwek musi być z lasu tego nie przeskoczysz on w symbiozie żyje
boczniak obgotować i po obgotowaniu opanierować i schabowe się chowają