Wpisy 2 986 457 – 2 986 557
25 września 2017 00:02 → 25 września 2017 08:20, 100 wpisów
bratanek,cukrzyca ta największa i robił sprawe do sądu,a tam juz jest inaczej
Mulag mam wyksztalcenie srednie,nie jedno juz widzialem i slyszalem w zusie nie jestem tez jakims glupim czlowiekiem i do ciemnoty nowogrodu nienaleze, orientuje sie tez i duzo w tych sprawach, ja jrstem za zniesiem zZUSOW i i renty i emerytury powinnien kto inny wyplacac nie ZUS a najlepsze jest to ze w ubieglym roku zus mojej mamie niewtplacil emerytury na 1 listopada, wszyscy dostali tylko niemoja mama, noto wzielismy sprawe w swoje rece i dawaj najpierw poczta poleciala na tapete, pozniej zus bo czlowiek czeka na emeryture tu swoieto zmarlych jest a oni pieniedzy niewyplacili, zadwonilismy na poczte oni nic niewiedza listonoszka robi oczy, ona nic niewie noto akcja ZUS tam dzwonimy aoni nic tez niewiedza wtedy zapytalem to kto ma wiedziec ja amoze zaraz napisze meila do pani premier szydlo i ona wujasni mi gdzie sie podziala smieszna renta mamy , wtedy w zusie szum bo ja powiedzialem ze zaraz meila wydsle do premier, i tak dzwonili z jednego zusu do drugiego ZUSU i co sie okazalo ZUS W WAŁBRZYCHU USMIERCIL MAME , to jest pier.......y ZUS tak tam pracuja kazali mamie przyjechac do kasy ZUSU Do walbrzycha a my akurat bylismy chorzy imama ija lezelismy ani ma,ma niemogla jechac a ni ja, i niestety kaskjerka musiala sie sama pofatygowac donas do domu z ochlapami z ZUSU a jak przepraszala zza kolezanki poprostu szkoda gadac dlatego uwazam ze ZUSY sa to placowki niekompetentne dla petentow i powinny zostac zlikwidowane za 37llat pracy mama ma 1010 zł emerytury to sa realia nasze i ztego ma sie wyzywic 2 ludzi pooplacac wszystko i kupic sobie leki i cukrzycowe i nietylko to jest polska rzeczywistosc ,
Tylko wygrana może się uda nam wygrać jak i innym również w niedalekim czasie Moze w końcu i renta będzie trzymam kciuki
słyszałem że poważnie chorym po średnim ekonomicznym czy studia nie chcą dąć renty że może lekko prace zaleź bo ma studia mimo że nikt go nie przyjmie do biura bo całe życie fizycznie tak się złożyło dla tego zapytałem bo znam takie przypadki tak jak piszesz ZUS to jest największa choroba w Polsce
ja tez odwolywalem sie do sadu to nic niedaje, oni duzo gadakja a mmalo w tym temacie robia ja mam w powarzaniu skorumpowane sady jachce pracowac gdzies,w dupie mam ich rente, to jest temat rzeka szkoda gadac poprostu dlatego kiedys napisalemm tu na czacie ze chialbym w cos trafic tak zeby miec na normalne zycie, niemarze o milionach czy miliardach mi starczy ta wygrana w mini 5z 5 abym mogl sobie kupic imamie leki, oraz miec na oplaty i zycie, milony i te glowne wygrane pozostawiam dla innych ludzi nie sobie trafiaja i wygrywaja mi wystarcza te tysice tylko,
arczi to tak jak ja pisałem nie raz że 5 z5 w mini był bym w 7 niebie
I takich przykładów jest dużo tak ludzie cierpią w tym kraju Kto młody ma rodziców lub ma prace jakiś grosz nie myśli w tych kategoriach żyją chwilą póki ma siły coś się zarabia jakoś to życie leci ale jak przyjdzie choroba zmierzenie sie z tym wszystkim całym aparatem państwa to do piero w tedy się oczy otwierają nawet jak ktoś napisze to i tak tego nie zrozumie trzeba po du... dostać jak jest czasem całe życie przeżyje się tak łatwo zależy
wszystko jest cacy dopóki nie ma się styczności z szpitalami sądami urzędami to jest cacy płąci się podatki zusy nie ma do czynienia z tym całym mechanizmem jak pisałem jest cacy okey
a jak ktoś ma kaskę i nie jest biedny to i to go nie zaboli nawet ten cały mechanizm przejdzie okey nawet rentę dostanie To co pisałem dotyczy zwykłego Pana Kowalskiego i on ma tu mieć przesra.... tak jest przykra bolesna prawda
MULAG I MAKLER tak ja choialbym trafic tez te 5 z 5 w MINI I NIC WIECEJ NIECHCE lub te 10z10 w MM ijuz wiecj nie gram ,tak zeby miec na zycie i na leki, dla mnie i mamy, inne wygrane niech trafiaja inni, mi tyle nie potrzeba bo ja tez dlugo zyc nie bede Z ta choroba, a na emeryture nawet nie licze boo tu problem jest zeby rente dostac lub jakakolwiek pomoc to jest wstyd i chanba dla polskiego rzadu i tego co oni tu tworza, a sady tak mozna sie donich odwolywac boi niby poto sa ale czy wygrasz to juz jest patykiem na wodzie pisane, teraz jak lezysz i sie nie ruszasz lub jestes sparalizowany to sie zus zastanawia co by tu zrobic i jak by tu zrobic aby cie uleczyc
Teraz jest naprawdę ciezko dostać ale co przykre że oszczedzają na chorych ludziach
jak petent pyta ZUS dlaczego nie ma emerytury a płaciłem składki a urzędniku mu mówi a w totolotka grasz i też płacisz i ci nikt nie gwarantuje że wygrasz
dokladnie MULAG tak jak piszesz to jest prawda bogatemu , to i byk sie ocieli, a biednemu zawsze wiatr w oczy, ja w zusy i te ich reformy niewierze wcale i wto ze niby jest dobrze jak pipeprza ci w rzadzie, im jest dobrze bo przytulaja co miesiac po 35 tys zl albo i wiecej maja diety inne ulgi to im jest dobrze wychodzi taki morawiecki i glupoty gada jak tio gospodarka idzie w polsce do przodu ,rafalska jak to super jest bo 500plus jest itd a gdzie jest pomoc ludziom ktorzy nic niemaja nawet na zycie?czego tego niepowiedza tylko chwala sie tym 500plus i co to oni nierobia dla polakow
no tak niby jest z tym zusem i tym totolotkiem,
wzajemnie ja jeszcze posiedzę bo robię pecetka podzespoły i inne pierdoły jeszcze mi zejdzie
makler dobrehj nocy dziekuje za rozmowei zycze tez CI wysokich wygranych w realu i kolorowych przyjemnych snow
nie nie ja jestem jeszcze tylko musialem maklera pozegnac bo idzie spac ,
spokojnie Mulag ja jescze tak bede gdzies moze do 3 moze krucej zobaczymy, narazie mi sie niechce spac, bo trochw spalem w poludnieumnie caly dzien od wczorajjeszce leje czyli sobote i cala niedziele pada deszcz jutro chyba sie troche przejasni imusze isc szykowac piwnice ,posprzatac mial wywalic z i przygotowac piwnice na zime moze gdzies jakies pol tony wegla kupic na zime ciezko z kasa jest az sie boje tej zimy
no u mnie dali wywieszkę 26 września wodę będą puszczać trzeba odkręcić na piąteczke by uzupełnili
a to komputer robisz rozumiem a co cos ci polecialo tak?nie w bloku, tylko ze na parteze, mieszkam w takim bloku gdzie jest 5 bram blok 4 pietrowy, i mieszka tu 75 rodzin, blok typu niby nowego a przystosowany do piecow co2, wszyscy porobili sobie centralne aja mam nadal piece i co roku musze kupic tak z 1,5 tony wegla na zime , a t niema kasy ,
tak, też miałem piece musiałem tachać wiadra z piwnicy tam też schody i na drugie piętro niby drugie a jak trzecie i w mieszkaniu były piece kaflowe masakra się paliło ale 2001 już mam centralne nie muszę muszę myśleć o węglu i drewnnie z tym że drogo jest z tym centralnym
w tamtym roku nic nie grzałem brak kaski tylko łazienka ogrzewane
to od parteru zimno jak byś miął srodkowe mieszkanie było by lepiej cieplej od innych trochę
a wegiel drogi jest tez unas tona 900zł a ja potrzebuje tak srednio 1,5do 2ton wegla na zime mieszlkam nad piwnicami choc wysoki parter ale od piwnic ciagnie jak diabli,
nikjt mnie nieogrzewa choc mieszkam w srodkowym mieszkaniu, poniewaz za sciana zmarla sasiadka i tam teraz nikogo niema corki w niemczech mieszkaja jej tu mieszkanko maja wykupione a po drugiej stronce mieszka kolega ktory pracuje na koleji , ale on niepali w piecu bo po pracuy sie nagrzeje alkocholemi mu zawze jest cieplo wiec ja musze palic w piecu, tak centralne jest drogie i wegiekl tez trzeba kupic tez jest drogi no ale cos za cos,?i tu trzeba placic i tu, i niema zmiluj sie tylko jak mowisz to jest wygoda ztym ze juz niewyzyucasz popiolu nienosisz do gory wegla i nierozpalasz i ze ci sie niekopci w domu z tym jest dobrze, ale oplaty i tu i tu sa drogie, a te centralne to jakie na gaz czy prad masz?czy na wegiel?
nikjt mnie nieogrzewa choc mieszkam w srodkowym mieszkaniu, poniewaz za sciana zmarla sasiadka i tam teraz nikogo niema corki w niemczech mieszkaja jej tu mieszkanko maja wykupione a po drugiej stronce mieszka kolega ktory pracuje na koleji , ale on niepali w piecu bo po pracuy sie nagrzeje alkocholemi mu zawze jest cieplo wiec ja musze palic w piecu, tak centralne jest drogie i wegiekl tez trzeba kupic tez jest drogi no ale cos za cos,?i tu trzeba placic i tu, i niema zmiluj sie tylko jak mowisz to jest wygoda ztym ze juz niewyzyucasz popiolu nienosisz do gory wegla i nierozpalasz i ze ci sie niekopci w domu z tym jest dobrze, ale oplaty i tu i tu sa drogie, a te centralne to jakie na gaz czy prad masz?czy na wegiel?
woda w grzejnikach bo robili nam centralne to teraz jak w nowych blokach w bloku nie ma gazu a ni węgla ciagniemy ciepło z zakąłdu chyba raczej weglem bo gazem by rachunki były kosmiczne
wszystko drogie teraz gaz prad woda straszne czasy tak trzeba główkować by starczyło od pierwszego do pierwszego maskara
bo umnie sasiedzi maja jedni gazowe ,niektorzy na prad, a niktorzy wogole niemaja bo piece powyrzucali z powodow wiekrzej przestrzennosci w domu i teraz marzna tez bo chcieli miec wiecej miejsca w mieszkaniu a niepatrzyli nato ze beda marzli, ija mam ppiec i kolega taki z 4 pietra nowy lokator tez sobiewstawil piecyk taki do pokokju przenosny i tez pali weglem ,bo poprzedni lokatorzy wyrzucili piec oni raczej grzali sie w inny sposob a pozniej w nocy przez okno lecialy butelki po wodce, ale juz ich niema wyjechali za gramanice tam doi holandji
a to z cieplowni rozumie,no umnie jest od 2005 roku podloaczony gaz i kto mial mieszkanie wykupione lub tez nie ale w domu ich bylo np 5osob wszyscy pracujacuy to zrobili sobie centralne ale teraz narzekaja i wyzywaja nato bo duzo placa, a ja mam piec i tez dozo place bo wegiel,drzewo musze kupic nadzwigac sie tego do piwnicy i z piwnicy do domu, aon przujdzie kurek przekreci i ma cieplo i placzeze duzo placi ,wiec pytam poco piec wywaliliscie trzeba bylo zostawic sobie jak ja mam, i meczyc sie jak inni anie wygodnictwa sie zachcialo to teraz trzeba bulic, ale wiesz to sa tacy ludzi ktorzy niewidza siebie tylko innych,
a to z cieplowni rozumie,no umnie jest od 2005 roku podloaczony gaz i kto mial mieszkanie wykupione lub tez nie ale w domu ich bylo np 5osob wszyscy pracujacuy to zrobili sobie centralne ale teraz narzekaja i wyzywaja nato bo duzo placa, a ja mam piec i tez dozo place bo wegiel,drzewo musze kupic nadzwigac sie tego do piwnicy i z piwnicy do domu, aon przujdzie kurek przekreci i ma cieplo i placzeze duzo placi ,wiec pytam poco piec wywaliliscie trzeba bylo zostawic sobie jak ja mam, i meczyc sie jak inni anie wygodnictwa sie zachcialo to teraz trzeba bulic, ale wiesz to sa tacy ludzi ktorzy niewidza siebie tylko innych,
no tak i tu masz racje dobrze piszesz Ja maiłem piece nawet ludzi sobie porobili na prąd jakies farelki do pieców inni na gaz ale ale kazła administracja wszsytko usunac i podjęto decycje o centralnym nikt nie miął nic do gadania
tak te ceny sa teraz zabojcze ,i gaz i woda prad, i wegiel tak ledwo stracza na zycie i oplaty dlatego mowie kiedys bylo mnie stac na rozne zeczy teraz moge tylko pomazyc otymco kiedys moglem sobie kupic anie kupilem,
tak, ceny takie że szok pracuje i się czuje jak bym nie pracował tylko socjal brał pracuje i na nic nie starcza maskara co za życie
hehe lepiej mi się pracuje już kartę graficzną dałem do płyty tylko przypiac wiatrak i jedna rzecz z głowy
umnie tu w domu nic niezdawalo egzaminu zadne farelki,piec na podkowe, zadne piece akumulacujne bo takie tez kiedys mialem tu jedynie wegiel tylko klopot tu jest bo moj blok budowali wiezniowie w 1973 roku i ten blok ma woiele zeczy do zyczenia mieszkanka sa male ciemna kuchnia jest czyli bez okna na dworbez balkonu srodkowe mieszkania tez zero centralnego krzywe sciany,i podobno tez kominy sa malo drozne choc byly kilka razy juz przebudowywane, zebym mogl rozpalic w piecu zawsze musze otworzyc okno zeby ciag złapal zeby mozna bylo rozpalic w piecu czlowiek sie umeczy tez duzo z tym rozpalaniem bo nieraz jest tak ze ci bucnie dym na sciany to musisz zaraz wywietrzyc,poprostu szkoda gadac a jak wietrzysz to wiadomo studzisz mieszkanie ,a te piece tutaj to tez porazka byla, my mielismy z mamaw domu piec jeden przestawiany 37razy i dalej sie niechialo palic,normalnie masakra w ubieglym roku postawiliiu mamy w pokoju nowypiec porzadny juz no w nim jak sie napali to trzyma cieplo tylko do rana ale spalisz weglarke wegla, a w starym piecu spalilo sie 3,5 weglarki inadal bylo zimno, ale mama walczyla o nowy piec chtba z 10lat i wywalczyla i okna plastki i piece , ja tez mam usiebie piec kaflowy ale wnim niepale bo umnie jest cos z przewodami kominowymi nie tak i niepale w nim, ale zato od mamy idzie cieplo,
a to jaki komputer robisz stacjonarke czy laptopa?
stacjonarkę laptopa nie wiem czy bym dał ja wolę stacjonarke prościej to wszystko tak mi się przynajmniej wydaje dostałem od kuzyna za darmo takie nowe dla mnie bo dla niego nie potrzebne pomagałem mu w piatek na działce takie porządki i za to mi dał te częscie
to tylko karta graficzna ram i nowy dysk do zamontowania plus wiatraki i później sterowniki i tak zobacze jak to się spisuje
troszkę ramu dołożę będę miał 6 gb miałem 2 gb i dysk karta graficzna
no ja wtym roku malowalem mieszkanie no jeszcze nie dokonca wszystkie pomieszczenia bio mi lazienka zostala do odswiezenia imoj pokoj, ale sie ztym niespiesze bo brudnoniemam i jest okej ale mialem kiedys wizyte kuzyna zniemiec i jemu sie kolor mojichscian niespodobal bo byly biale jak sniegi powiedzialze jak nastepnym razem przyjedzie to mam miec inny kolor bo w niemczech to sa piwnice pomalowane na bialo, amojej mami podoba sie bialy kolor i tak chciala to tak tez i pomalowalem ,alecoz pomalowalem teraz na taki zolcien jasny i treez jest ladnie
aon przyjezdaz raz do roku do polski, i zawsze wpadnie na 2godzinki do nas,,a co do komputera stacjonarnego to pewnie niema jak poczciwy stacjonarna maszyna, i wszystko chodzi jak w zegarku,, ja tez wole komputer stacjonarny niejestem przekonanu do laptopw bo sa nazbyt awaryjne astacjonarka to jest stacjonarka i dyski pojemniejsze i ekran wiekszy i karte muzyczba i graficzna mozesz dodaac jakas fajna sobie tylko troche tez i pradu czerpie wiecej jak laptop i go wszedzie niezabierzesz to jest jego minus
aon przyjezdaz raz do roku do polski, i zawsze wpadnie na 2godzinki do nas,,a co do komputera stacjonarnego to pewnie niema jak poczciwy stacjonarna maszyna, i wszystko chodzi jak w zegarku,, ja tez wole komputer stacjonarny niejestem przekonanu do laptopw bo sa nazbyt awaryjne astacjonarka to jest stacjonarka i dyski pojemniejsze i ekran wiekszy i karte muzyczba i graficzna mozesz dodaac jakas fajna sobie tylko troche tez i pradu czerpie wiecej jak laptop i go wszedzie niezabierzesz to jest jego minus
no tak ale stacjonarka w domku wystarczy a telefon do netka mi wystarczy by popisać czy coś oglądnoć jeszcze bardziej przenoiśny niż laptop w sumie stacjonarka starsza dałem sporo kaski ale to było w 2008 roku i to poczatek końcówka 2007 na 2008 trochę odkładałem z pracy by kupic teraz może za 200 zł bym sprzedał moze wiecej nawet nie wiem
no ja w piwnicy ma cegły same musiał bym na nieś tynku zrobić ściane do piero
idzie ale na 4 gb tamte nie pasują gryzą się he he nic zostanę przy 4
chyba dam se spokój z sterownikami jutro będe kończył nie mam już sił
no mi tu kuzyna synek tez przytargal jakies ustrojstwo niemieckie typu PC firmy medion jeszcze na WINDOWS xp. stwierdzil ze moze mi sie jakies czesci zniego przydadza on tu ma jakies tam te czytniki kart jakich ja w tym nowszym sprzecie niemam i stwierdzil zebym sobie to wymontowal i reszte wywalil na smietnik, noon dyski pozabierał, no ja swoj komputer stacjonarny skladalem pod koniec 2012roku juz na plycie intela i procesor i5core, 1tb dysku twardego, oddzielna karta muzyczbna ixtreme music cos tam, juz teraz dokladnie niepamietam, no karte graficzna to wtedy byl gts 250 hd 1gb , pamietam ze sama stacja czyli mini tower ze wszystkim w srodku to byla kwota 4,500zl plus monitor 22 cale asusa klawiatura glosniki 2 drozne i kamerka logitecha, i urzadzenie stacjonarne HP PHOTOSCHMArt 4030 do zdiec wiem ze calos to byl wydatek okolo 6500zł tyle mnie to wszystko wynioslo, komputer tez nie kupilem odrazu yz taka kwote tylko sukcesywnie co miesiac odkladalem sobie bote 200 no 400zł bo zarabialem troszlke wiecej niz w agencji ochrony,w ktorej zarobek nieprzekraczal na reke 800zł,pozniej przenioslem sie do korporacji zachoniej a raczej firmy amerykansko meksykanskiej i tam tylko zew 4 brygadowce w roku 2008 przez 1, 4 miesiace moj zarobek na reke z godzinami nocnymi wynosil 2,500tys zlo na reke, to odkladalem, pamietam ze jak prxzyszedlem do tehj firmy to po miesiacu zaraz za 1 wyplate kupilem sobie DVD odtwarzacz Panasonica, wszyscy w kolo mieli juz kina domowe i odtwarzacze aja moglem tylko sobie otym pomarzyc, wkoncu kupilem sobie ija tez mialem,zawsze od dziecka mialem jedno takie marzenie miec swoj rower uwielbialem jezdic na rowerze ale niebylo nas stac na rower, inigdy niemialem wkoncu zaczelem lepiej jak mowie zarabiac zczasem kupilem sobie tez gorski rower, taki bardziej turystyczny nie jakis tam super bajer z wodotryskami jak ja to nazywanm czyli teleskopami,taki zwykly,tylko dlamnie nie dla zlodzieja
no tak jest praca tylko żeby była w miarę płatna i sie człowiek cieszy tak nie wiele trzeba człowiekowi i czasem tego nie można mieć
to masz dobry sprzęt odemnie ja mam atlona 2,5 ghz dwa rdzenie i ram jak na razie 4 bo te coś nie grają moze pójdą jak pomysle ale to ddr 2 stare ramy
i druga wybiła trzeba kłaść się powoli fajnie się pisało ale fajnie by pisać o sukcesach moze przyjdzie nasz czas trzymam kciuki arczi za ciebie w pierwszej kolejności bo głupio sobie trzymać by sobie życzyć i sobie na drugim miejscu
w stacjionarnym komputerze ostatnio wymienilem dyski twarde,dolozylem ramu z 4gb do 8gb dysk w stacjonarce to teraz calosc 4tb, 8 gb ramu,i karta graficzna gtx1050 ,narazie to wszystko spasowalem windows profesional 7 igra i buczy zasilacz 500plus 80 i jjest narazie okej chodzi plynnie,plyta DDR 3, teraz testuje laptopa od lutego ktorego dostałem w prezencie z niemiec od kuzuna syna,laptop FIRMY Lenovo thinkpad t420 wzmocniony z domieszka jakiegos tytanu czu czegos takiego podobno bardzo wytrzymaly jest to laptop biznesowy, na wyposzazeniu wojsk amerykanskich wodoszczelny, choc niestety zakupiony w niemczech z windowsem tez 7 profesional orginalny widows z licencja uklad klawiatury niemiecki, laptop ogolnie fajny jest ,podobno mocny niewiem gwozdzi nim niewbijalem jeszcze bo nie do tego jest przeznaczony, no jego parametry to tez procesor i5 250, 4Ram, 320 dysk hd, kuzyna suyn kupilmi zebym mial 2 komputer w razie godzoiiny W jakby cos w moim stacjonarnym sie stalo, do tego tez dostalem 2 dyski 2tb do stacjonarki karte ta graficzna oktorej pisalem wczesniej
podobno mocny niewiem gwozdzi nim niewbijalem jeszcze bo nie do tego jest przeznaczony,
i mam sobie to wszystko tak przystosowac aby on zemna mial caly czas kontakt z niemiec, ten kuzyna syn dlamnie jest lepszy jak sam kuzyn
tak napisalem dlatego ze moj kumpel mial laptopa lenovo tylko jakis inny modeli ktos mu powiedzialze mozna nim wbijac gwozdzie ikoles po pijaku kilka razy probowal nim wbijac gwiozdzie i sie bardzo zdziwil gdy mu pekla obudowa tego laptopa dlatego takjk tu napisalem,
tak napisalem dlatego ze moj kumpel mial laptopa lenovo tylko jakis inny modeli ktos mu powiedzialze mozna nim wbijac gwozdzie ikoles po pijaku kilka razy probowal nim wbijac gwiozdzie i sie bardzo zdziwil gdy mu pekla obudowa tego laptopa dlatego takjk tu napisalem,
teraz tyle sprzętu głowa boli byle dobry wybrać a oprócz bogactwa jeszcze czynnik ile dasz kaski takze głowa boli by nie zostać oszukany jakimś badziewem by się później nie okazało ze za tego badziewatego sprzętu mogłeś mieć coś bardziej rosądnego
Narka arczi do juterka jak bedziesz to się bodziemy widzieć jak będziesz
i powiem ci MULAG ja nigdy w zyciu od nikogo nic nigdy niedostalem za darmo nigdy oprocz mamy na wszystko musialem sobie sam zarobic ikupic, a teraz po latach przyjechal domnie kuzyn zniemiec ze swojim synem ja jego syna widzialem 2 razy w zuciu ion na 3 raz przyjazdu domnie widzac jaki mam komputer stwierdzil ze mi zalatwi laptopa, choc niechcialem bo stacjonarke mam, tylko dyski karte zalatwilem, to wyslalmi zniemiec 2 dyski twarde po 2tb, karte graficzna lepsza i teraz w lutym kupil mi laptopa lenovo ktory na nasze z tym procesoremi tymi podstawowymi czesciami kosztuje unas tylko 5,999zł pytal czt chce doniego windowsa 10 i jeszcze dysk ssd ale powiedzialemmu ze 4ram,windows 7 izwyklkt dysk taki do 500gb starczy niechce zadneho windowsa 10 testowalem to toniedlamnie kafelki,
okej a to juz idziesz spac no niezauwazylem okej milej nocy i spokojnych snow no dobranoc trzymaj sie cieplutko tam,
tak bede wieczorem chyba narazie do usłyszenia i dzieki za czas mi poswiecony i rozmowe sorki za te dlugie tasiemce bede krocej pisal ide sprawdzic liczby co wyszlo wieczorem dobranoc
I tej godzinie się śpi.
Krasnalka.
Osoby na czacie: 4.
Przerwa.
WITAJCIE WSZYSCY KUBUS WRACAJ SZYBKO DO ZDRÓWKA wiecej cherbatki malinowej i bedziesz zdow jak ryba,twoje zdrowie jest wazniejsze ,zielona stronka poczeka ,trzymaj sie cieplo
Witam wszystkich siostrzenca odprawic do szkoly musze sniadanie takie ***y musialem wstac
Traktor z japoni przemycony przez ukrainca do Polski przez granice
robal z tego założenia wychodzą i bandyci którzy muszą się natrudzić przy napadach i przestępstwach , a życie pisze różne scenariusze i ważne żeby być uczciwym człowiekiem .
Ja też nie lubie poniedziałków
Ja też nie lubie poniedziałków
robal37 jak swoją wypowiedź godzisz z wątkiem religijnym który akcentujesz w swoim profilu?
To nie jest złośliwe po prostu może czegoś nie rozumiem
To nie jest złośliwe po prostu może czegoś nie rozumiem