Wpisy 2 978 726 – 2 978 825
16 września 2017 22:19 → 16 września 2017 23:57, 100 wpisów
Dopisano wygrane Multi Multi - brak głównej wygranej
Bonus Multi Multi: 40 000 zł
Dopisano wygrane Lotto - brak głównej wygranej - KUMULACJA !
No to kumulacja 12mln PLN przy takich cyrfach..
Czekam na 12mln PLN
Czekam na 12mln PLN
Kumulacja Lotto: 12 000 000 zł
Planuję wdrożyć całkowicie nową punktację za Ligę od przyszłego miesiąca.
Nie będzie już oparta na wygranych, a raczej na prawdopodobieństwie trafienia.
Nie będzie już oparta na wygranych, a raczej na prawdopodobieństwie trafienia.
kubus gdzie ty chcesz aby ten kwitek wygranej wrzucic z wygrana?
Prawdopodobieństwo to ucziwy sposób punktacij
to zabawa Artur-ale wiem ze wysrubowałem kwote bo wygrać w TS 100 zł to nie lada sztuka
dobra kuba, ale gdzie mam to wrzucic w profil swoj czy gdzie?
Dopisano wygrane Lotto Plus - padło 1 x 1 000 000 zł
Prawdopodobieństwo ma się nijak do wypłat, szczególnie w EJ, a już kasa jest dzielona po uważaniu.Przykład: ostatnie 4+2 trafienia ostatniego losowania
Ja wrzuce qbam w swoj profil. Tam bede zapisywal
jak chcesz tylko lepiej byłoby się sprawdzić z innymi Namagnesowany
wygrana dzielona na koszt zakladu najlepiej od razu widac kto ile wycisnal z tota
w takim wypadku za EJ byłoby 6 punktów za wygrane 30 zł ... lub 12 punktów za wygrane 59,60 zł
generalnie zakład jest dokładnie 5 razy droższy niż Multi Multi na którym bazowana jest punktacja, więc punkty to będzie wygrana podzielona przez 5.
wygra ten kto najmniej wlozyl a najwiecej wyjal
wiadomo ze nikt nie zagra za kafla systemu czy 3 kafle to po co ich gloryfikowac
wiadomo ze nikt nie zagra za kafla systemu czy 3 kafle to po co ich gloryfikowac
przykładowo przy ostatnich wygranych ... za 3/5 oraz 1/2 było 59 zł.
Zamiast grać w ten sposób, ktoś mógł zamiast tego puścić sobie zwykły zakład Multi Multi bez plusa na 2 liczby z 5-krotną stawką.
Również zapłaciłby 12,50 zł. Jeśli trafiłby 2/2, dostałby 80 zł.
Prawdopodobieństwo trafienia 1 do 16
Zamiast grać w ten sposób, ktoś mógł zamiast tego puścić sobie zwykły zakład Multi Multi bez plusa na 2 liczby z 5-krotną stawką.
Również zapłaciłby 12,50 zł. Jeśli trafiłby 2/2, dostałby 80 zł.
Prawdopodobieństwo trafienia 1 do 16
tak więc ten kto zatypuje w Multi Multi 2 liczby i trafi 2/2 ... dostanie więcej punktów niż ten kto wytypuje 3/5 i 1/2 w Eurojackpot....
Kupon EJ powinien kosztować max.10PLN
Wówczas "automatycznie" człowiek wykładałby na koniec tygodnia 10PLN
z portfela i szukałby szczęścia A tak 12.5PLN, to nieco mniejsza zachęta..
Resumując w EJ - raz, ale na 2tyg. może rzadziej, czyli przy większej kasie.
Wówczas "automatycznie" człowiek wykładałby na koniec tygodnia 10PLN
z portfela i szukałby szczęścia A tak 12.5PLN, to nieco mniejsza zachęta..
Resumując w EJ - raz, ale na 2tyg. może rzadziej, czyli przy większej kasie.
oczywiście Eurojackpot będzie dużo trudniej trafić w tym przykładzie... natomiast fakt jest faktem że finansowo 2/2 w Multi Multi jest lepsze.
wszystko sproawdzic do podstawy czyli 1 zainwestowanej zlotowki
kto najlepiej pomnozy to wygrywa lige,robta co chceta, ring zweryfikuje wszystko nad ranem , rudy za to placi
para
5,50
nie była wylosowana od 15 lipca
od początku EJ
w liczbach 1-10
NIGDY nie wylosowano
4,10
5,50
nie była wylosowana od 15 lipca
od początku EJ
w liczbach 1-10
NIGDY nie wylosowano
4,10
i tak bedzie widac wybitnych w rankingu euro jacek, kto trafia a kto nie
a ja przychodze na strone ze swoim mieszkiem zlociszy i potrzebuje goscia ktory mi mnozy zlotowki konretnie, w kogo mam inwestowac
ranking to inna kwestia... tam będzie faktycznie zsumowana wygrana w ostatnich 30 dniach
a z rankingiem realnych wygranych na forum nie wstrzeliłem się zbytnio chyba nie ma ich zbyt wiele
już teraz ranking eurojackpota jest dostępny https://www.multipasko.pl/typowania/ranking/eurojackpot/
KUBA wejdz domnie na profil i zerknij tam i odpisz czy oto ci chodzilo?
dokładnie Artur tylko że od dnia dzisiejszego żeby były równe szanse wejścia
czyli ten kupon niebierze udzialu z tamtego roku rozumie tak? tylko z tego roku?
z 2017
z 2017
pozostaje przy mm , wirtualne fortuny nie dla mnie niestety nie mam czasami ostatnio czasu zatypować na zielonej , może jesienią .
a dziś 7,11,18,31 ładnie weszły 4/6, 4/7 , 4/9 i eksperymentalny pustak
a dziś 7,11,18,31 ładnie weszły 4/6, 4/7 , 4/9 i eksperymentalny pustak
w grze Lotto czy też Mini Lotto ranking nie opiera się na rzeczywistych wygranych, a to dlatego, że:
1) wygrane są z opóźnieniem podawane, więc rankingi byłyby aktualizowane z opóźnieniem (w sumie mały problem)
2) czasami padają wygrane np. 5/12 w Mini Lotto, czy też 6/12 w Lotto, a na Lotto nikt nie trafia głównej wygranej i nie ma podanej kwoty za tą wygraną (większy problem)
1) wygrane są z opóźnieniem podawane, więc rankingi byłyby aktualizowane z opóźnieniem (w sumie mały problem)
2) czasami padają wygrane np. 5/12 w Mini Lotto, czy też 6/12 w Lotto, a na Lotto nikt nie trafia głównej wygranej i nie ma podanej kwoty za tą wygraną (większy problem)
dzielic na zlotowke wszystko i wiem komu ufac z moja zlotoweczko
no to przyblizony hajsik, nieproblem
no to przyblizony hajsik, nieproblem
wszystko od momentu założenia tematu fajnie że przystąpisz bo chętnych nie ma z wiadomych powodów
jest 12 000 pkt
Bo zakład jest około 1000 razy droższy niż w Multi Multi ... gdyby nie był to byłoby 12 000 000 pkt.
Bo zakład jest około 1000 razy droższy niż w Multi Multi ... gdyby nie był to byłoby 12 000 000 pkt.
wygrana przy 6/12 faktycznie wyniesie w tym wypadku około 12 milionów złotych przy koszcie zakładu 2772 zł
no okej rozumie Kubus to teraz z tym bedzie trudno napewno bo zobacz jakie liczby wychodza ostatnio i ile osob wogole cos trafia a na kwote 2z10 to raczej nie dostaniesz potwierdzenia z kolektory ile trafiles
no wlasnie za co 12 tys jak 3 tys wydal na zaklad, tyle zlotoweczek zainwestowanych
Multi Multi jest po prostu punktem odniesienia ... tam punkty = wygrana w zł.
Natomiast w innych przypadkach jest przeliczane ile mielibyśmy za to zakładów Multi Multi .... i wygrana jest dzielona przez tą ilość.
Natomiast w innych przypadkach jest przeliczane ile mielibyśmy za to zakładów Multi Multi .... i wygrana jest dzielona przez tą ilość.
Artur waśnie o to chodzi zestawy na sucho kosztują średnio 100 tys rocznie gdyby je słać
więc wprowadziłem utrudnienie w postaci rzeczywistych wygranych
więc wprowadziłem utrudnienie w postaci rzeczywistych wygranych
bo jakbyś zagrał za 3 tys zł i trafił 10/10, to wygrałbyś około 250 milionów ... czyli 20 razy więcej niż w Lotto .... no i punktów jest 20 razy więcej ... wszystko się zgadza
pomijam kwestie że tyle nie można wygrać w MM po zmianach regulaminu
za wysoko to idzie lepiej byloby zjechac do zainwestowanej zlotowki to byloby tylko 4 tys pkt a za multi 100 tys pkt
no można i tak. Ale wtedy wszystkie punktacje pójdą w dół 2,5 raza
bo tak to za duzo mieszania uwzgledniac prawdopodobienstwa skoro na koncu liczy sie tylko realna kasa
z drugiej strony pokazywałoby, że ktoś zarobił w tym wypadku z każdej zainwestowanej złotówki 1,50 zł
megamocny... obecnie w lidze właśnie nie liczy się wcale prawdopodobieństwo, a jedynie kasa
ja się tylko zastanawiam, czy nie zmienić tego na prawdopodobieństwo ... na kasie to się opiera od początku jak przedstawiłem wyżej.
2 978 761. emeryt 2017-09-16 (22:59)
od początku EJ w liczbach 1-10 NIGDY nie wylosowano 4,10
.............
Info o tyle nieprecyzyjne, iż od początku EJ jako Euroliczby był dostępny tylko zakres 1-8, zaś obecny zakres 1-10 został wprowadzony dopiero od października 2014
od początku EJ w liczbach 1-10 NIGDY nie wylosowano 4,10
.............
Info o tyle nieprecyzyjne, iż od początku EJ jako Euroliczby był dostępny tylko zakres 1-8, zaś obecny zakres 1-10 został wprowadzony dopiero od października 2014
trafia pione 280 pkt za trojke 22 pkt za pewniaka 4 1.5 i tez widze kto trafia
u nas walutą jest jakby cena pojedynczego zakładu Multi Multi, a nie 1 zł
12 000 pkt to jest że koszt jednego zakładu Multi Multi zamieniłeś na 12 000 zł
wszystko odniesione do jednostki 2,5 zl multi
bo multi jest naj
bo multi jest naj
wygral 30 zl zaklad kosztowal go 5 jednostek dostaje 6 pkt i niech sie cieszy
jak nie umie wiecej, euro jacek jest dla tych co trafiaja 5 numerow, reszta sie nie liczy nagrody pocieszenia
a gosciu za parke 16 pkt bo pomnozyl uczciwie wklad razy 6,4?
wtedy 10820 pkt za duzego, 1200 pkt wiecej to duzo pozniej nic dziwnego ze nie mozna goscia dojsc
a ja equalizer, nie mozna komus bic brawo co topi kase w euro jacku i nie ma z tego chleba