Wpisy 2 641 851 – 2 641 950
6 maja 2016 19:10 → 6 maja 2016 19:38, 100 wpisów
Żyj w granicach ustalonego budżetu
Zwłaszcza jeśli nie przywykłeś do posiadania dużych ilości pieniędzy. Będzie to wymagało sporo dyscypliny, aby utrzymać swoją fortunę i nie zaszaleć na mieście. Jednym ze sposobów jest wydawanie tylko zysków z kapitału. Gdy zaczniemy bowiem wydawać kapitał zaczną spadać dochody, które z niego uzyskujemy, a w rezultacie jeszcze szybciej zaczniemy go uszczuplać.
Zwłaszcza jeśli nie przywykłeś do posiadania dużych ilości pieniędzy. Będzie to wymagało sporo dyscypliny, aby utrzymać swoją fortunę i nie zaszaleć na mieście. Jednym ze sposobów jest wydawanie tylko zysków z kapitału. Gdy zaczniemy bowiem wydawać kapitał zaczną spadać dochody, które z niego uzyskujemy, a w rezultacie jeszcze szybciej zaczniemy go uszczuplać.
Chroń swoje aktywa
To, że jesteś bogaty oznacza, że musisz się zabezpieczyć. Byli małżonkowie czy każdy kto ma wobec Ciebie jakieś roszczenie spróbują to wykorzystać. Jesteś teraz bowiem idealną ofiarą pozwów. Ale możesz się zabezpieczyć przed nimi umieszczając pieniądze w spółkach z o.o., założonych fundacjach czy innych formach prawnych, które podpowie Ci twój adwokat. Tutaj też obowiązuj zasada dywersyfikacji ryzyka.
To, że jesteś bogaty oznacza, że musisz się zabezpieczyć. Byli małżonkowie czy każdy kto ma wobec Ciebie jakieś roszczenie spróbują to wykorzystać. Jesteś teraz bowiem idealną ofiarą pozwów. Ale możesz się zabezpieczyć przed nimi umieszczając pieniądze w spółkach z o.o., założonych fundacjach czy innych formach prawnych, które podpowie Ci twój adwokat. Tutaj też obowiązuj zasada dywersyfikacji ryzyka.
Zaplanuj działalność charytatywną
Jeżeli myślisz o wsparciu, którejś z organizacji charytatywnej lub np. chorego dziecka, które znasz, zastanów się jak to zrobić najlepiej. Po pierwsze skonsultuj to z doradcą podatkowym
Jeżeli myślisz o wsparciu, którejś z organizacji charytatywnej lub np. chorego dziecka, które znasz, zastanów się jak to zrobić najlepiej. Po pierwsze skonsultuj to z doradcą podatkowym
Dziel fortunę mądrze
Jeżeli chcesz przekazać część pieniędzy jednemu z członków rodziny, zrób to z głową. Tylko darowizny na rzecz małżonka, rodziców, dziadków, dzieci, wnuków, rodzeństwa, lub ojczyma i macochy są zwolnione z podatku niezależnie od kwoty. Ale i tak jeżeli podarowaliśmy krewnemu z tej grupy ponad 9 637 zł w ciągu ostatnich 5 lat, to musimy to zgłosić urzędowi skarbowemu! No i darowizny trzeba dokonać przelewem. Dla dalszych krewnych obowiązują limity kwot zwolnionych z podatku: 9 637 zł dla zięcia, synowej i teściów, 7 276 zł dla dalszych krewnych i 4902 zł dla znajomych.
Jeżeli chcesz przekazać część pieniędzy jednemu z członków rodziny, zrób to z głową. Tylko darowizny na rzecz małżonka, rodziców, dziadków, dzieci, wnuków, rodzeństwa, lub ojczyma i macochy są zwolnione z podatku niezależnie od kwoty. Ale i tak jeżeli podarowaliśmy krewnemu z tej grupy ponad 9 637 zł w ciągu ostatnich 5 lat, to musimy to zgłosić urzędowi skarbowemu! No i darowizny trzeba dokonać przelewem. Dla dalszych krewnych obowiązują limity kwot zwolnionych z podatku: 9 637 zł dla zięcia, synowej i teściów, 7 276 zł dla dalszych krewnych i 4902 zł dla znajomych.
co do tego maila
co otrzymałem
to to jest jeden wielki wał
koło zamachowe
liczby były za proste, żeby nikt nie trafił
ewidentnie sterowanie liczbami
żeby nabić kasę
http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title,Kumulacja-w-Lotto-Predzej-zostaniesz-milionerem-wydajac-pieniadze-inaczej-niz-na-lotka,wid,18313488,wiadomosc.html
rozumiem jakby było 11,12,13 czyli 3 liczby koło siebie
Dobrze piszesz powoli i z głową wydawać inwestować z głową nigdy lokata w banku strata i to wielka to bank zarobi a nie ten co wpłaca.
Ok. w opisie szósteczka. te 60 baniek jak sie podzieli na 20 wygranych to będzie OK
Prawdopodobieństwo wygranej w Lotto jest tak niewielkie, że zdecydowana większość graczy po prostu traci w ten sposób swoje pieniądze - nie owija w bawełnę Jarosław Sadowski, główny analityk firmy pośrednictwa finansowego Expander. - Gdyby osoba, która regularnie gra za minimalną stawkę 3 zł, odkładała wydawane w ten sposób pieniądze, to po roku zebrałaby 468 zł. To tak jakby dwukrotnie trafiła czwórkę, tylko że w tym przypadku ma pewność wygranej - zwraca uwagę analityk.
Niektórzy wybierają droższe zakłady, na przykład na 12 liczb w Lotto. - Taki kupon Lotto z Plusem na 12 liczb kosztuje 3 696 złotych. Trudno jednak powiedzieć czy gracze, którzy wybiorą ten sposób gry, traktują go jako inwestycję czy po prostu zwiększenie szans na wygraną - mówi nam Tomaszewski.
Zgodnie z rachunkiem prawdopodobieństwa, szansa na trafienie "szóstki" to 1 do 13 983 816. Ponieważ pojedynczy zakład kosztuje 3 zł, na obstawienie wszystkich możliwych kombinacji "wystarczy" suma 41 951 448 zł, a to o ok. 18 mln zł mniej, niż można wygrać. Jednak nawet gdyby ktoś zdecydował się zainwestować prawie 42 mln zł w odpowiednią liczbę zakładów, nie daje w wcale gwarancji zgarnięcia kumulacyjnej puli. Może się bowiem trafić kilku szczęśliwców, którzy odgadną odpowiednią kombinację liczb od 1 do 49.
gdybyś miał na koncie np. 300 tyś to zapewniam Cie, że nie grałbyś za podstawowa stawkę tylko na pewno min. x10
co to jest wydac 100 zł na zakaldy jak co miesiac wpada np. 8 tyś z procentu?
otworzyłem artykuł
i 9/10 osób średnio pisze że lotto to przekręt
nawet ten z gościu co mi odpisał na maila
"Szanowny Panie, dziękuję za zainteresowanie naszą kumulacją. Rozumiem oczywiście, że Pana pytanie jest humorystycznym komentarzem do wspomnianej kumulacji, niemniej pozwolę sobie odpowiedzieć całkiem poważnie. Otóż nikt nie jest w stanie przewidzieć jakie liczby padną w sobotnim losowaniu Lotto. Na tym właśnie polega urok gier losowych."
zadałem pytanie i nie otrzymałem odpowiedzi
Zapytałem jakie liczby padną
w sobotnim losowaniu lotto
powinien mi odpowiedzieć - albo podać liczby
pamietam konsternacje pani z totka w centrali jak zzdzwoniłem z pytaniem czy nagroda główna jest juz wylosowana bo taki przeciek usłyszałem w kolekturze od Agenta. Zaczela sie tak dopytywać, że widać było, że cos w tym jest.
albo powiedzieć, że nie, bo jest Pan burakiem i Panu nie podam
albo powiedzieć nie wiem, nie odpowiedział mi
"Przy okazji mam prośbę, otóż bardzo proszę o korzystanie z formularza na stronie www.lotto.pl, który jest przeznaczony dla Graczy. Adres Biura prasowego jest wyłącznie dla dziennikarzy."
a jeśli mam akredytację dziennikarską to co?
na jakiej podstawie on wnioskuje, że jestem graczem?
Nareszcie znalazł się logicznie myślący billgates007 a większość jest naiwniaków tak jak gryks 76 inne jego kolesie gdzie on są ?
Moze jakiś mały zaklad ile osob wygra?? Choc w sumie to nie warto bo wygram tylko ja
puszczam 60 zakładów te same liczby jak trafie to 60 baniek jest moje
żartuje
zbigniew g
zbigniew g ja zrobię tak samo
i jeszcze może 1,2,3,4,5,6
albo 44,45,46,47,48,49 razy 60
dziś mam puszczone 41 zakładów w mini te same liczby powaga licze na 3/5
jak myślicie, wygram
jakby były pisane kupony tak jak kiedyś to bym puścił te 60 ,a teraz tylko jeden
co nie?
gra losowa qrwa
to będę miał w sumie 60/6
czyli wygram *10
"TREFNYCH" xD
41razy puściłem tooooo 1,11,21,27,33
(1.1) podejrzany, pochodzący z nielegalnego źródła
(1.2) rel. niekoszerny, rytualnie nieczysty
(1.3) st.pol. dowcipny
(1.2) rel. niekoszerny, rytualnie nieczysty
(1.3) st.pol. dowcipny
dobra szkoda życia na to
kaczor co to znaczy taaaaa
uciekam, lotto mi bytu nie zapewni
znowu TROLLE na tej fajnej stronie i jak tutaj co kolwiek pisac P A S K O ide bo co nie ktorych boli ze ktos ma marzenia cos lubi na cos wydaje kase na co oni nie wydaja bo nie ma sesu nie ma szans ale jak rydzyk dostaje kase to ok i jemu podobni jak sami pewnie kase wydali na picje papierosy itp to ok
1,11,21,27,33
Oglądałem tvn najczęściej ludzie grają 1,2,3,4,5,6 teraz oglądam narodowe media 1
kaczor nie wierzysz że mam na dziś 41razy tooo 1,11,21,27,33
gryks76 JEŻELI to do mnie to nie mam nikomu za złe ,ze pragnie sie sprawdzic a przy tym wygrac ja kiedyś tyż graleM DO 40 kuponów w MM
ale jaja, muszę jechać, bo gościowi petarda w dłoni wypaliła
nie obrażę sie jak trafie 0/5
ale będzie zszywania
123 minuty i kabaret