Wpisy 25 822 – 25 921
31 lipca 2008 11:24 → 1 sierpnia 2008 11:06, 100 wpisów
A tam Kraków,zobaczcie jak często padają szóstki w Białymstoku,a porównać wielkość i ilość kolektur,nie wspomnę o zarobkach...
Właśnie tez to zauważyłem , że w Białymstoku padają 6 zwłaszcza przy kumulacjach.
no tak biedny kogucik na pewno ma teraz czkawkę przy naszych wspominkach.Powodzenia wszystkim miłym graczom.
2aga lub kto inny kto obstawia w fortunie. Tam na serio jest kurs 7 zl na jedną liczbę??
No więc jak kochani moi, kto się pisze na wycieczkę do KOZ, Biuro informuje,że wycieczka jest bardzo tania, więc warto się wybrać śladami trafnych "szóstek".Przy okazji odwiedzimy ulubienicę kogucika "czarną mambę" i zahaczymy o smoka wawelskiego, Gwarantują dobrą zabawę.Koszt wycieczki "jeden uśmiech"
Kogucik ponoć stawia piwo gratis,a do wglądu ma dla Was potwierdzenia wysokich wygranych z gry na progresję.
Kto chętny...? Może we wrześniu? Witaj przygodo!!!!!!!!Wysokich wygranych!!!!!!!!!!
Kogucik ponoć stawia piwo gratis,a do wglądu ma dla Was potwierdzenia wysokich wygranych z gry na progresję.
Kto chętny...? Może we wrześniu? Witaj przygodo!!!!!!!!Wysokich wygranych!!!!!!!!!!
..ja sie pisze na wyjazd..tym bardziej ze we wrzesniu bede juz wygranyyyyy...hahhaha
Hejka Wam, jak będą fajne lachony, to ja też się piszę, nawet obiema rękami, mogę zapłacić nawet "1000 uśmiechów"........
Nie wiem, czy organizator zapewnia damy do towarzystwa, to chyba trzeba sobie zorganizować samemu, ale "czarna kobra" jest w programie gratis
Oto kursy na zdarzenia z gier losowych w Fortunie:
Multilotek
1/1 kurs 3
2/2 kurs 10
3/3 kurs 50
4/4 kurs 200
5/5 kurs 1000
6/6 kurs 5000
Duży Lotek:
1/1 kurs 7
2/2 kurs 55
3/3 kurs 550
4/4 kurs 7000
5/5 kurs 100000
Multilotek
1/1 kurs 3
2/2 kurs 10
3/3 kurs 50
4/4 kurs 200
5/5 kurs 1000
6/6 kurs 5000
Duży Lotek:
1/1 kurs 7
2/2 kurs 55
3/3 kurs 550
4/4 kurs 7000
5/5 kurs 100000
Czy w tej fortunie można grać jak w D.L systemem pełnym np 5/12 i ile to ewentualnie kosztuje?
a mam pytanie ; gdzie sie znajduja te punkt Fortuny w ktorych mozna obstawiac ?
Fortuna, kołem się toczy i nie ma stałych punktów.
Największa Fortuna jest w Stanach Zjednoczonych.
Ostatni była 800 milionów dolarów.Takie coś trafić i można do końca życia nic nie robić,tylko leżeć na wyspie lub "pod gruszą"
Największa Fortuna jest w Stanach Zjednoczonych.
Ostatni była 800 milionów dolarów.Takie coś trafić i można do końca życia nic nie robić,tylko leżeć na wyspie lub "pod gruszą"
a, mnie to lotto........hehehehehe
ja 7 liczb zakreslonych na kupon lotto w DL.Nigdy nie wygralem siodemke
horn:w Fortunie można grać także systemami na liczby z gier losowych.System 5z12 bez względu na firmę ma ZAWSZE 792 kombinacje a w Fortunie przy grze systemowej stawka za zakład może zaczynać się od 1zł.
to jest niemozliwe ze w tym białymstoku co chwile pada 6 ale szczesliwe miasto
Nic nie jest niemożliwe, może być jedynie ciężkie do zrobienia. Kwestia wyobraźni :)
można tylko pomazyc o 6 ale dzisiaj losowanie i znów mozna marzyc dakej 6 jest dla wybranychccccccccccccccc
Wiem,że podała,ale sprawdzenie czy się trafiło jest bardzo pracochłonne, zszczególnie gdy cię ma zarejestrowanych kilaset kuponów.
Czy oni nie powinnu na czerwono lub zielono oznaczać kuponów poszczególnych graczy?
Ja np.zrezygnowałem ze sprawdzania, bo to jest bardzo ale to bardzo pracochłonne, i nagrada nie równoważy straty czasu na takie sprawdzanie.
Jak usprawnić sprawdzanie?
Czy oni nie powinnu na czerwono lub zielono oznaczać kuponów poszczególnych graczy?
Ja np.zrezygnowałem ze sprawdzania, bo to jest bardzo ale to bardzo pracochłonne, i nagrada nie równoważy straty czasu na takie sprawdzanie.
Jak usprawnić sprawdzanie?
Przysyłają pocztą, po to się adres podawało...zresztą w regulaminie jest napisane wszystko
komisarz - wchodzisz w moje konto i zakładke moje nagrody i tam masz napisane czy coś wygrałeś czy nie, poza tym oni maila wysyłają jak ktoś wygrał :D
Przedstawiam kolejną metodę doboru pewniaka skutkującą w ostatnich miesiącach stabilnym poziomem trafień:
a/ w kwietniu 11 razy
b/ w maju 12 razy
c/ w czerwcu 12 razy
d/ w lipcu 12 razy
Doboru tzw."pewniaka",
czyli 1 liczby metodą losową dokonuje się poprzez wyciągniecie pierwiastka z ostatniej sortowanej liczby z poprzedniego losowania i dodania do tego pierwszej sortowanej liczby.
Przykład:na dziś prognozą jest liczba "12" uzyskana z wyników wczorajszego losowania bo V78=8,831+4=12
a/ w kwietniu 11 razy
b/ w maju 12 razy
c/ w czerwcu 12 razy
d/ w lipcu 12 razy
Doboru tzw."pewniaka",
czyli 1 liczby metodą losową dokonuje się poprzez wyciągniecie pierwiastka z ostatniej sortowanej liczby z poprzedniego losowania i dodania do tego pierwszej sortowanej liczby.
Przykład:na dziś prognozą jest liczba "12" uzyskana z wyników wczorajszego losowania bo V78=8,831+4=12
co do tej loteriady, to nie ma wyników z dogrywki...co to ma byc?
Teraz nikomu nie będzie się chciało grać za nędzny milion. Musi dużo czasu upłynąć aby ludzie zapomnieli o tej kumulacji i zrozumieli, że milion to też dużo.
mam pytanie, czy rejestracja i gra w loteriadzie jest darmowa?
Nie dostanę później jakiegoś rachunku?
Nie dostanę później jakiegoś rachunku?
Zgodnie z prawem podatkowym masz zapłacić podatek od nagrody, jeśli jej wartość przekracza jakąś tam kwotę... Nie wiem, czy w regulaminie coś na to mają, bo szczerze mówiąc to mi ta loteriada, o ironio, lotto
do TOTO..faktycznie moze tak byc , zobaczymy dzis jakie beda wpływy.Moze byc tez i odwrotnie, ze co niektórzy zapala na fest.
ja, a co wygrałeś?, bo jeśli samochód to musisz zapłacić podatek w wysokości 10%, a jeśli cię nie stać na opłacenie podatku to nie dostaniesz nagrody,i tu kółko się zamyka.
Dzięki Pitrex, zaoszczędziłeś mi dużo czasu przy sprawdzaniu, jednak napisali mi,że nic nie wygrałem, ale żebym się nie poddawał bo wciąż mam szansę, nawet na wolgswagena,a to bardzo mnie podniosło na duchu.
Szanse pewnie są,ale jak pery trafieni "szóstki" w D.L.
Szanse pewnie są,ale jak pery trafieni "szóstki" w D.L.
no jak bylo ponad 100 baniek kuponow i zdrapek i coc polowa jest zarejestrowana a moze tak byc (serwer loteriady byl czesto przeciazony) to prawdopodobienstwo wylosowania naszego kuponu jest chyba mniejsze niz trafienia 6 w DL:) niestety :(
Uwaga, z tą wycieczką do KOZY, yo bardzo poważna sprawa.Okazuje się że szansa na pojawienie się "szóstki" po raz drugi w tej samej kolekturze występuje średni co 50 lat.Podczas gdy w Kozie zdarza się to średnio co 2 lata,a więc szansa jest ok. 100 razy większa.
Poza tym kolektura w Kozie jako jedyna w Polsce zanotowała 6 trafień 3-krotnie.
Być może działają tam jakieś nadprzyrodzone siły z kosmosu.
Warto tam pojechać i sprawdzić swoje szczęście........
Poza tym kolektura w Kozie jako jedyna w Polsce zanotowała 6 trafień 3-krotnie.
Być może działają tam jakieś nadprzyrodzone siły z kosmosu.
Warto tam pojechać i sprawdzić swoje szczęście........
Ja przewiduję,że następna szóstka w D.L padnie w Pacanowie, bo tam KOZY kują,a koziołek mondra głowa idzie wygrać do Pacanowa.
Czy jest w Pacanowie kolektura?
Czy jest w Pacanowie kolektura?
Czy ktoś wie,czy w KOZACH jest tylko jedna kolektura,czy kilka.
Będę przejazdem w tamtych okolicach, i chciałbym puścić kupon w tej szczęśliwej,gdzie najczęściej padają "szóstki"
Może ktoś wie jaka to ulica? i czy przez tą wieś biegnie tylko jedna droga?.To by bardzo skróciło czas poszukiwania tej kolektury......
Będę przejazdem w tamtych okolicach, i chciałbym puścić kupon w tej szczęśliwej,gdzie najczęściej padają "szóstki"
Może ktoś wie jaka to ulica? i czy przez tą wieś biegnie tylko jedna droga?.To by bardzo skróciło czas poszukiwania tej kolektury......
Jak zobaczysz kolektore to na niej bedzie napisane, ze ktos wygral 9000 000 i jeszcze inne wygrane
Przed wojną było hasło:
"Do wód do wód" mając na myśli wspaniałe uzdrowiska
Teraz będziemy mieli hasło:
"Do KÓZ do KÓZ" mając na myśli jak tu utopić ładne parę złotych, bynajmniej nie w wodzie.Hehehehehehe.
"Do wód do wód" mając na myśli wspaniałe uzdrowiska
Teraz będziemy mieli hasło:
"Do KÓZ do KÓZ" mając na myśli jak tu utopić ładne parę złotych, bynajmniej nie w wodzie.Hehehehehehe.
Dzięki TOTO, że też sam na to nie wpadłem.
Głupio się pytać po drodze, chociaż na wsi,każde dziecko wie pewnie o tym?
Głupio się pytać po drodze, chociaż na wsi,każde dziecko wie pewnie o tym?
edi podziwiam twoje obserwacje i proponuje brac zaokraglenie pierwiastka zgodnie z regula matematyczna i wtedy....
Czy kupon z szóstką nadany w Kozach to było chybił-trafił czy samodzielnie skreślany?
Bo jeśli samodzielnie to może to być klucz do tych kilkukrotnych tam trafień szóstek...Może to być np.jedna
"spółdzielnia" graczy a nawet jedna osoba dobrze i niekonwencjonalnie myśląca,której p=1:14 milionów nie przeraziło!
Bo jeśli samodzielnie to może to być klucz do tych kilkukrotnych tam trafień szóstek...Może to być np.jedna
"spółdzielnia" graczy a nawet jedna osoba dobrze i niekonwencjonalnie myśląca,której p=1:14 milionów nie przeraziło!
ala11:tak,wiem że po zaokrągleniu wyniki są znacznie lepsze ale rzetelność nie pozwalała mi na takie podejście przy prezentacji efektów.
Pozdrawiam Cię!
Pozdrawiam Cię!
Jeden kupon był skreślony własnoręcznie za 120 zł na kilkakrotne losowanie, zaś w pozostałych trzech przypadkach na chybił/trafił za kwoty rzędu kilkunastu złotych.
Teraz ciekawy jestem edi8 jakie z tego wyciągniesz wnioski.
Być może ten jeden własnoręcznie skreślony był z Kozy,ale czy zagrała spółdzielnia? śmiem wątpić.
Teraz ciekawy jestem edi8 jakie z tego wyciągniesz wnioski.
Być może ten jeden własnoręcznie skreślony był z Kozy,ale czy zagrała spółdzielnia? śmiem wątpić.
wigor:abym mógł wyciagnąć wnioski musiałbym mieć dane o które w odniesieniu do kolektury w Kozach pytałem a których Twój wpis niestety mi nie dostarczył....
edi obserwuje liczby ktore wpadaja po innych liczbach ale moje pomysly jyz sie chyba wypalily albo juz nic wiecej nie zobacze moze chcialbys je przeanalizowac swoim bystrym umyslem i cos wymyslec moge podac mealem tylko jutro bo dzis juz czasu brak jezeli nie widzisz sensu to trudno bede czekac na twoje nowe pomysly pszepraszam za pismo ale komp nie jest moja mocna strona pozdrawiam
edi8, wtym temacie może ci pomoże sierszyn, bo pochodzi z tamtych okolic, a jak wiadomo jego wychowawczyni pochodzi z Kóz,i zapewne ona może to wiedzieć(we wsi wieści się szybko rozchodzą.
Gdyby to zawiodło, sprobój u źródła czyli w dyrekcji lotto, od czego mają rzecznika.
Powodzenia na niwie dochodzenia do "szóstki",bynajmniej nie drogą dedukcji.
Gdyby to zawiodło, sprobój u źródła czyli w dyrekcji lotto, od czego mają rzecznika.
Powodzenia na niwie dochodzenia do "szóstki",bynajmniej nie drogą dedukcji.
NO edi8...piekna teza..zgadzam sie w 100%..najwazniejsze ..myslenie niekonwencjonalne..to klucz do sukcesu....
Wigor:piszesz mi "spróbój" ale ja chyba jednak spróbuję...
Ponownie stwierdzam iż Twój drugi już do mnie adresowany wpis nie jest odpowiedzią na moje pytanie i nic nie wnosi do mojej niewiedzy w zakresie tego jak typowany był wygrany kupon w Kozach!Pzdr.
Ponownie stwierdzam iż Twój drugi już do mnie adresowany wpis nie jest odpowiedzią na moje pytanie i nic nie wnosi do mojej niewiedzy w zakresie tego jak typowany był wygrany kupon w Kozach!Pzdr.
edi, nic na te błędy nie poradzę, jestem dyslektykiem, ale mam radę do ciebie przyjmij, że to własnoręczne skreślenie było w KOZACH.
Wniosek ten wynika z faktu,że prawdopodobieństwo,że tak było wynosi 1 do 4, a to bardzo dużo bo aż 25% na to ,ze tak to było, a biorąc pod uwagę,że prawdopodobieństwo trafienia "szóstki wynosi 1 do 14 milionów,to szansa,że się pomylimy jest minimalna.
Ja sądzę teraz z przekonaniem graniczącym z pewnością,że to była bardzo mądra spółdzielnia, która co 2 lata rujnuje lotto,ale z drugiej strony ktoś już dawno by się wygadał,a tu pełna tajemnica.
Może sierszeń coś wykuma......Pozdrawiam.
Wniosek ten wynika z faktu,że prawdopodobieństwo,że tak było wynosi 1 do 4, a to bardzo dużo bo aż 25% na to ,ze tak to było, a biorąc pod uwagę,że prawdopodobieństwo trafienia "szóstki wynosi 1 do 14 milionów,to szansa,że się pomylimy jest minimalna.
Ja sądzę teraz z przekonaniem graniczącym z pewnością,że to była bardzo mądra spółdzielnia, która co 2 lata rujnuje lotto,ale z drugiej strony ktoś już dawno by się wygadał,a tu pełna tajemnica.
Może sierszeń coś wykuma......Pozdrawiam.
......pozdrowionka z psycholka.....
jakie prognozy dla naszych kuponów - gwiazd dużo ciężko znalezc te właściwe - ale możliwy zlot 30-ek my już rozpoczeliśmy polowanie a czy konfiguracja dobra okaże się ...udanych łowów....pozdrowioneczka...
jakie prognozy dla naszych kuponów - gwiazd dużo ciężko znalezc te właściwe - ale możliwy zlot 30-ek my już rozpoczeliśmy polowanie a czy konfiguracja dobra okaże się ...udanych łowów....pozdrowioneczka...
ala11:chętnie zapoznam się z Twoimi przemyśleniami dotyczącymi ML,bo tylko nim się zajmuję od pewnego czasu.Oczekuję więc jutro tej przesyłki na maila:tv1@onet.eu
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Co tu zrobić , żeby wygrać??????????Stracilam już nadzieję. Jak to jest, że inni wygrywają, a ja nie.....
Jeżeli dopisek 98 to rocznik, to osobiścię radzę Tobie przyłożyć się do matematyki, a zaprzestać obstawianie totka.
Jeżeli zaś nie, to graj dalej :) tak to już jest na świecie, że żeby był wygrany, musi też być osoba przegrywająca. To jest prawo fizyki, dokładnie entropia.
Życzę szczęścia w dowolnej dziedzinie jaką rozpoczniesz rozpatrywać :)
Jeżeli zaś nie, to graj dalej :) tak to już jest na świecie, że żeby był wygrany, musi też być osoba przegrywająca. To jest prawo fizyki, dokładnie entropia.
Życzę szczęścia w dowolnej dziedzinie jaką rozpoczniesz rozpatrywać :)
Czesc Agnieszka. a w co grasz?
wigor ja sie tam nieobraze za twoja dyslekcje:) a wogole to pisz-sierszyn, a czytaj-sierszyń:)
agunia98:nie przejmuj się bo nadzieja to nie cnota i można ją odzyskać,choć i tę ostatnią chirurdzy plastyczni też już reaktywują...
Ma ktoś z was kupony DL na chybił trafił bo przeczytałem na pewnym forum, że oni dają liczby z tych co już były wylosowane kiedys. Sprawdzcie bo ja nie mam i podzielcie sie spostrzezeniami. Pozdrawiam
no niestety rysio wczorj przy losowaniach mowil ze skreslone liczby byly u ojca dyrektora:) a reszta na chybil czyli wychodzi ze w kozach tez
TOTO:ciekawa teoria...bo skoro nigdy jeszcze nie powtórzyło się losowanie "szóstki" już raz wylosowanej to oznaczałoby to iż NIKT z grających na chybił-trafił nie może wygrać!
Ale praktyka zadaje kłam tej teorii bo masa ludzi już wygrała tą metodą!!!
Ale praktyka zadaje kłam tej teorii bo masa ludzi już wygrała tą metodą!!!
Wiem, ze mozna tak myslec ale... Chodzi o to , ze duża część zakładaów na chybił- trafił może byc z tej puli wylosowanych. Więc jesli przynajmniej 1 osobie dzisiaj na tym forum zakład na chybił trafił zapewniłby 6/6 w całej historii losowan to dowiedzie to tej tezy.
wigor:a jednak p=1/4 czyli 0,25 nie dało trafienia w tym przewidywaniu jaką metodą grano w Kozach.Wpis Kolegi sierszyna to wyjaśnił.Czyli w Kozach gracze nie spółkują....
TOTO:dla mnie tylko jedna 6/6 w historycznych losowaniach od 1957 roku to trochę za mało jak na potwierdzenie w/w tezy.
Gdyby dobierano typy wyłącznie z tego
"katalogu trafień" to raczej nie jedna a kilka osób by to samo miało...
Gdyby dobierano typy wyłącznie z tego
"katalogu trafień" to raczej nie jedna a kilka osób by to samo miało...
i znowu parka sasiedujaca pls skok o 7 i o 12 tj.49,50+57 i 49,50+62
To proponuję założyć jakiś dział liczb chybił-trafił może wtedy poznamy prawdę. Ludzie mogliby wpisywać swoje liczby chybił-trafił otrzymane z terminala.
Tak,parka sąsiadująca:49-50-57 czyli z przeskokiem o "7" jest 30. tego typu "trójką " w miesiącu lipcu!
chyba maly blad sie wkradl bo sprawdzilem na stronach z wygranymi na lotto i owszem 3 razy byly wygrane w kozach w kolekturze 2/213 ale dwie w DL a nie jak ktos podal 3 tj.29,07,08r -9 449,247,80zl i 06,08,03r -2 504,847,90zl. A trecia wygrana padla 29,11,98r -100 000zl w ML
edi8 a jest jakies rozwiniecie tego tematu z parkami sasiedujacymi i skokiem? bo z rana ktos gdzies pisal ze mozna to roznie stosowac
sierszyn:to ja rano pisałem iż istnieje wiele możliwych sposobów grania tymi parkami sąsiadujacymi plus skok a zrobiłem to w odpowiedzi koledze TOTO,który napisał iż granie ich musi być bardzo nieopłacalne...A tych metod jest naprawdę wiele jak choćby zastosowanie możliwości gry systemami np. w Fortunie itd.
Jak widzimy frekwencja się nieznacznie zwiększyła, mówie o DL ofc.
dziś 4.5mln zakładów, czesto mniej bywalo (bez kumulacji)
dziś 4.5mln zakładów, czesto mniej bywalo (bez kumulacji)
tak jeszcze analizuje te wygrane w Kozach i mam cos takiego 29,07,2008 padly nr:2,6,15,25,29-ostatnia wygrana w DL, 06,08,2003 padly: 3,14,27,33,34,37-pierwsza wygrana w DL, w tedy co wygral ktos w ML padly:3,7,12,20,22,26,31,43,46,48,49,50,51,54,55,57,58,59,62,71 moze ktos cos z tego wymysli albo kogos na cos naprowadzi
Prosze mi powiedziec gdzie sa na kuponie numerki ktore sie wpisuje do LOTERIADY CZY KTOS MOZE MI PRZEKAZAC ...... DZIEKI
sierszyn:będąc już w stanie lunatykowania zgubiłeś liczbę "30" w wykazie DL z 29.07
Tak sobie wymyśliłem dlaczego w DL nie padną nigdy liczby 1,2,3,4,5,6. Pomijając to, że pewnie prawdopodobieństwo na wylosowanie dowolnej kombinacji wynosi 1:14mln
1. Bo z chaosu jest bardzo trudno zrobić porządek. Jak mam pomieszane kule to wynik losowania będzie też pomieszany.
2.Losowanie kul odbywa się pojedynczo. Więc gdy zostanie wylosowana 1 kula np. żółta to szanse na wyciągnięcie kolejnej kuli żółtej maleją, gdyż pozostaje ich mniej w puli. A co dopiero przy wylosowanych 5 kulach żółtych to przy ostatnim losowaniu kuli jest ich aż o 5 mniej w maszynie. Może gdyby kule były losowane w tym samym momencie to by było inaczej. (z resztą może tak jest nie wiem)
1. Bo z chaosu jest bardzo trudno zrobić porządek. Jak mam pomieszane kule to wynik losowania będzie też pomieszany.
2.Losowanie kul odbywa się pojedynczo. Więc gdy zostanie wylosowana 1 kula np. żółta to szanse na wyciągnięcie kolejnej kuli żółtej maleją, gdyż pozostaje ich mniej w puli. A co dopiero przy wylosowanych 5 kulach żółtych to przy ostatnim losowaniu kuli jest ich aż o 5 mniej w maszynie. Może gdyby kule były losowane w tym samym momencie to by było inaczej. (z resztą może tak jest nie wiem)
Skąd wiemy że szóstka 1,2,3,4,5,6 nigdy nie padnie w dużym lotku? Bo jeszcze nigdy się nie pojawiła? O ile wiem do dziś odbyło się 4568 losowań dużego lotka. Możliwości jest prawie 14 milionów, a więc jest cała masa kombinacji które nigdy nie wpadły a jakoś nikt o nich nie mówi. Może na 1,2,3,4,5,6 wystarczy tylko poczekać hehe.
TOTO - te twoje argumenty pasują do każdej innej kombinacji, musisz tylko troszkę szerzej na sprawę popatrzeć.