Wpisy 2 517 811 – 2 517 910
16 grudnia 2015 22:38 → 17 grudnia 2015 06:48, 100 wpisów
Nie wie czy tyle
ale prawdą jest ze moja prababcia dostała podobną kwotę
ale prawdą jest ze moja prababcia dostała podobną kwotę
te prawo chyba obowiązuje od 2013 roku.
Ja to wyczytałem w gazecie kilka lat temu.
Ja to wyczytałem w gazecie kilka lat temu.
moja babcia ma 92 lata i czeka na te dodatkowe pieniążki
serio - jak ona to mówi - po setce w końcu poszaleje
serio - jak ona to mówi - po setce w końcu poszaleje
oglądałem kiedyś taki program i pokazywali najstarszą kobietę świata, miała 127lat jak umarła. Ta kobieta umarła w 2005 roku była z innego kraju.
Jakaś nieprecyzyjna ta inf.Bo co będzie jak ob.polski skończy 100lat-poza Polską???
moja babcia umarła jak miała 83-lata. Gdyby żyła to za tydzień skończyła by równe 100-lat.
oczywiście ja się tu śmieję bo zależy mi na babci a nie na jej kasie
po prostu jest super babcią
po prostu jest super babcią
gonzaga
wiem na pewno ze w kraju dają więcej do emerytury
ponad 2 tys...moja babcia 102 dozyła...
wiem na pewno ze w kraju dają więcej do emerytury
ponad 2 tys...moja babcia 102 dozyła...
cytat
"Osiągnięcie słusznego wieku jest w Polsce hojnie nagradzane. Każdy, kto ukończył 100 lat, może liczyć na specjalne, tzw. honorowe świadczenie.
Wypłacane jest dodatkowo. A to oznacza, że nie ma wpływu na inne przyznane świadczenia: emeryturę czy rentę. Za dożycie sędziwego wieku należy się około 3 tys. zł i to każdego miesiąca. Nawet gdyby nie przepracowali w swoim życiu ani jednego dnia. Jego wypłatą zajmują się ZUS, KRUS i resortowe zakłady emerytalne."
"Osiągnięcie słusznego wieku jest w Polsce hojnie nagradzane. Każdy, kto ukończył 100 lat, może liczyć na specjalne, tzw. honorowe świadczenie.
Wypłacane jest dodatkowo. A to oznacza, że nie ma wpływu na inne przyznane świadczenia: emeryturę czy rentę. Za dożycie sędziwego wieku należy się około 3 tys. zł i to każdego miesiąca. Nawet gdyby nie przepracowali w swoim życiu ani jednego dnia. Jego wypłatą zajmują się ZUS, KRUS i resortowe zakłady emerytalne."
Nie o to chodziA,o to,że z podanej inf.wynika,iż warunkiem jest ukończenie 100 lat na terenie Polski
tak i była już prababcia...bo miała prawnuki
wesoła i miła była zawsze...
laurcia
wesoła i miła była zawsze...
laurcia
w ostatni weekend biegałyśmy z babcią po galerii handlowej, ona uwielbia zakupy
i w ogóle się nie męczy, w przeciwieństwie do mnie
i w ogóle się nie męczy, w przeciwieństwie do mnie
w uwagach na TVN raz mówili że babcie po jej śmierci zamrozili do zamrażarki i zanim to się wydało upłyneło 5-lat, to jest karalne. Do czego to ludzie są zdolni aby mieć pieniądze.
Kto ma babcie niech się jeszcze nią cieszy. Mi pozostało ofiarować na Mszę ŚW za jej duszę.
puszek735 tak to już jest....
ale fajny temat tu się trafił ...aż przestałam myśleć o typowaniach
ok, uciekam, rano wstaje wcześnie
dobranoc
ale fajny temat tu się trafił ...aż przestałam myśleć o typowaniach
ok, uciekam, rano wstaje wcześnie
dobranoc
Ania70.Zostawmy już ten TK,niech już skończą ten cyrk.Nie można żyć,tylko tym,że konstytucja w sprawie TK,jest dla obywateli nie jasna,prawnicy nie umieją przetłumaczyć
to najwyższy czas,aby zmienić ten cyrk wokół TK,ustanowić jasne i przejrzyste przepisy
prawa
to najwyższy czas,aby zmienić ten cyrk wokół TK,ustanowić jasne i przejrzyste przepisy
prawa
Lorey
Mam też do parki 31,32
Też tylko czwórki
Ale już są nowe widoki na piony
Mam też do parki 31,32
Też tylko czwórki
Ale już są nowe widoki na piony
dziś sobie zrobiła czyszczenie laptka
i mmm mi przestało działać,,,,
ale jak teraz simiga i się nie grzeje...ehhh
Dobranoc
i mmm mi przestało działać,,,,
ale jak teraz simiga i się nie grzeje...ehhh
Dobranoc
Panie Janosiku 2009 jest pan
? Czy znów o złej godzinie napisałam.
? Czy znów o złej godzinie napisałam.
krasna
wczoraj miałem na dziś liczby ale w nocy podejrzałem typowania innych i zgłupiałem
wczoraj miałem na dziś liczby ale w nocy podejrzałem typowania innych i zgłupiałem
bym napisał coś więcej ale zbyt wiele tu sepów 0 własnej inwencji czekają az ktoś rzuci ochłap